Találatok a következő kifejezésre: Ha az nem (35219 db)

Hogy hívjak úgy el lányokat randizni, hogyha ha az nem érdekel, hogy elküld, akkor az sem, ha eljön, ha viszont érdekel, akkor érzelmileg kimerít, ha elküld?

Már csak 2-3 lány elhívására maradt elég Érzelmi Energiám.

Legjobb válasz: Kezdd fb-n. Ott letudod szûrni h ki érdekel téged és ki nem. Aki csak egyszavas válaszokat ír (igen/nem/nemtom), és nem kérdez vissza azt nem érdekled. Aki pedig vissza kérdez, talán jobban kifejti a gondolatait, azt érdekled, ennyi. És még mindig nem vagy rámenõs, se pedig semminek beállítva, mert 1x ráírtál vkire. Mi van akkor? Semmi. Csak leszûrted h mégis mennyire érdeklõdnek utánad. Onnantól pedig ha találtál olyat, aki érdemes erre, akkor azzal már beszélgethetsz, akár többször is ráírhatsz. Lényegében ennyi, de késõbb is kérdezhetsz ha alakul majd vmi! ;D Sok sikert! ;dd

Kezdd fb-n. Ott letudod szûrni h ki érdekel téged és ki nem. Aki csak egyszavas válaszokat ír (igen/nem/nemtom), és nem kérdez vissza azt nem érdekled. Aki pedig vissza kérdez, talán jobban kifejti a gondolatait, azt érdekled, ennyi. És még mindig nem vagy rámenõs, se pedig semminek beállítva, mert 1x ráírtál vkire. Mi van akkor? Semmi. Csak leszûrted h mégis mennyire érdeklõdnek utánad. Onnantól pedig ha találtál olyat, aki érdemes erre, akkor azzal már beszélgethetsz, akár többször is ráírhatsz. Lényegében ennyi, de késõbb is kérdezhetsz ha alakul majd vmi! ;D Sok sikert! ;dd

Özvegyi nyugdíj igényléséhez szükséges munkaviszonyt igazoló papírokat honnan tudom beszerezni, ha azokat nem találom?

Több tíz évre visszamenõleg kellene igazolni elhunyt édesanyám munkahelyeit, de valószínûleg már nincsenek is meg. Ezek nélkül viszont nem tudunk édesapámnak özvegyi nyugdíjat igényelni. Be lehet valahonnan máshonnan szerezni ezeket a hivatalos igazolásokat? Munkaügyi Központ esetleg? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ezeket az igazolásokat kizárólag a volt munkahelyrõl tudod utólag beszerezni, ha még vannak. Ha nincsenek, akkor onnan, ahova a végelszámolás, felszámolás után a munkaügyi iratok kerültek, valamilyen levéltárba. Mivel ezeket a köröket nagyon nehéz lefutni, ezért írd be az Édesanyád általad tudott munkahelyeinek nevét, címét, mindent, amit tudsz róla, hogy kb. mettõl meddig dolgozott ott, és a nyugdíjbiztosítási igazgatóság (vagy már más a neve?) hivatalból kikéri õket a levéltárból. Abban az esetben, ha ott sem találják, szoktak kérni felkutatható tanúkat, akik igazolni tudják a jogviszonyát. Ha ilyen sincs már, akkor bezárult a kör...:)

Ezeket az igazolásokat kizárólag a volt munkahelyrõl tudod utólag beszerezni, ha még vannak. Ha nincsenek, akkor onnan, ahova a végelszámolás, felszámolás után a munkaügyi iratok kerültek, valamilyen levéltárba. Mivel ezeket a köröket nagyon nehéz lefutni, ezért írd be az Édesanyád általad tudott munkahelyeinek nevét, címét, mindent, amit tudsz róla, hogy kb. mettõl meddig dolgozott ott, és a nyugdíjbiztosítási igazgatóság (vagy már más a neve?) hivatalból kikéri õket a levéltárból. Abban az esetben, ha ott sem találják, szoktak kérni felkutatható tanúkat, akik igazolni tudják a jogviszonyát. Ha ilyen sincs már, akkor bezárult a kör...:)
A kérdező hozzászólása: Uram atyám, ez elég lehetetlen küldetésnek hangzik így. Köszönöm a választ!
A Nyugdíjfolyósító vagy a TB nem segít ebben?
A kérdező hozzászólása: A nyugdíjfolyósító kérte be jó régre visszamenõleg a munkáltatói papírokat, emiatt vagyunk gondban, mivel ennyire régieket a lakásában nem találtam, de emlékezetbõl sem tudnám megmondani. TB-re nem is gondoltam.
Még hozzátenném. 1992. óta biztosan van NYENYI nyilvántartás a nyugdíjbiztosítási szerveknél, tehát ott tutira meg kell lennie minden nyugdíjjal kapcsolatos jogviszony igazolásnak. Ezt a munkáltatók minden évben egyszer kötelesek voltak jelenteni nekik. Az elõtte években is volt nyilvántartás, de hogy milyen jellegû, arra már nem emlékszem. Elméletileg a munkakönyv megszûnése utáni idõszak nyilván van tartva náluk. Az elõtte lévõt pedig a munkakönyvvel tudod igazolni, vagy más módon. Az a korosztály, amelyik még abban az idõben élt, hogy nem voltunk "papírország", igazából már mind nyugdíjas kor körül van. Kevés, aki nem. Egészségbiztosítási Pénztár ebben nem hiszem, hogy tud segíteni, nem sok köze volt/van a dologhoz, valamint olyan jogviszonyt nem igazol le senki, amelyik nem nála volt letöltve. Milyen alapon is tenné? Gondolom, ez egyértelmû...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Utána tudok-e valahogyan nézni, hogy tényleg van-e a nevemen egy bankban egy számla nyitva, amire folyamatosan fizettek be, ha azt nem én, hanem apám nyitotta nekem?

Magyarul,apám azt mondta,hogy nyitott nekem az OTP-ben egy számlát,s mikor ünnepek voltak mindíg fizetett be erre a számlaszámra egy bizonyos összeget nekem-mivel nem tartjuk a kapcsolatot.Honnan tudhatnám meg,hogy ez valóban igaz-e-hiszen nem az én nevemen van?

Legjobb válasz: na akkor kezdjük... Létezhet igen, de akkor szüksége volt a te adataidra is. Csak úgy uk muk fuk nem tudok számlát nyitni. Ha kiskorú voltál akkor is. Most csak akkor tudsz utána nézni, ha már nagykorú vagy. És ténylegesen a te neveden van a számla. Ha nem a te neveden van, csak esetlegesen kedvezményezett vagy, azt nem fogja neked megmondani senki :(

na akkor kezdjük... Létezhet igen, de akkor szüksége volt a te adataidra is. Csak úgy uk muk fuk nem tudok számlát nyitni. Ha kiskorú voltál akkor is. Most csak akkor tudsz utána nézni, ha már nagykorú vagy. És ténylegesen a te neveden van a számla. Ha nem a te neveden van, csak esetlegesen kedvezményezett vagy, azt nem fogja neked megmondani senki :(
A kérdező hozzászólása: IGEN, NAGYKORÚ VAGYOK-PERSZE, DE MIKOR BEMENTEM AZ otp-BE, A NÕ NEM NÉZTE MEG, MERT AZT MONTA, HOGY EZT ÍGY NEM NÉZHETI MEG, MIVEL HA VAN IUS NEM ÉN NYITOTTAM.AZ ADATAIMAT NEM TUDTA, MIKOR NYITOTTA, MERT A LAKCÍMEMET SEM TUDTA AKKOR...
Ha nem a te neveden van, akkor a bank nem mondhatja meg.Valószínûleg apád a saját nevére nyitotta, azzal a szándékkal, hogy a tied lesz a pénz. Apádat kéne megkérdezni valahogyan.
Ha nem tudta az adataidat akkor szerintem sem a te nevedre nyitotta. A saját nevére szerintem és te leszel a kedvezményezett. Apukáddal menjetek be a bankba és vigye a papírokat és akkor megmondják. Vagy kérd el tõle az iratokat valamilyen indokkal és talán úgy. De ha az õ nevére szól akkor sem fognak adatatot adni. Ha az apukád tényleg neked akarja adni a pénzt és tényleg van ilyen számla, akkor bemegy veled a bankba, még ha nem is tartjátok a kapcsolatot. Találj ki valamit, hogy szeretnél valami komolyabb dolgot és találj hozzá egy jó indokot, alkalmat és teszteld. Hátha. Majd írd meg mi lett!

A nagykorú gyermek akkor is köteles gondoskodni rászoruló szüleiröl, ha azok nem érdemlik meg?

Gondolok itt arra, hogy isznak, cigiznek, nem akarnak dolgozni, elherdálják a pénzt? Egyáltalán mit értenek gondoskodás alatt?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem ugyanaz. Csak akkor köteles, ha az az adott szülõ felnevelte, vagy ha nem nevelte akkor gyerektartást fizetett neki, továbbá, ha a jövedelmi viszonyai olyan rosszak, hogy a gyereke támogatása nélkül nem tudná fenntartani magát.

Egyáltalán nem ugyanaz. Csak akkor köteles, ha az az adott szülõ felnevelte, vagy ha nem nevelte akkor gyerektartást fizetett neki, továbbá, ha a jövedelmi viszonyai olyan rosszak, hogy a gyereke támogatása nélkül nem tudná fenntartani magát.
Sajnos igen, nem hivatkozhat érdemtelenségre. Akkor nem köteles, ha ez saját maga veszélyeztetésével jár. Pl. gyesen van, akkor nyílván abból a kevéske pénzbõl nem fog még x ezret a szülõjére költeni; vagy munkanélküli, nyílván ilyenkor sem... De szvsz pedig igenis kellene különbséget tenni, hiszen egy alkoholista szülõ, vagy aki végig verte a gyereket, milyen jogon követel bármit is? Ez kész röhej!
Nem. Akkor köteles szülõtartást fizetni, ha a szülõ betegsége, rokkantsága miatt nem képes dolgozni, illetve jövedelme nem elég a megélhetéshez. És csak akkor, ha az saját (illetve családjának) a megélhetését nem veszélyezteti. Csak az a szülõ kérhet szülõtartást, aki a gyereket nevelte. Válhat a szülõ érdemtelenné a tartásra, ha életvitele azt indokolja, ha a gyereket nem nevelte, ill. gyerektartást nem fizetett pl.
IGen, minden esetben kötelezhetö az eltartásra, ugyanúgy, ahogy a szülö köteles a kiskorú gyereket eltartani, akkor is, ha nem érdemli meg, pl. nem hallgat a szülökre, nem adja meg nekik a tiszteletet, elherdálja a pénzt.
OFF, és ha nem is beszél velem az apám? Akkor is el kéne tartanom?
A kérdező hozzászólása: Hát, nem is tudom mit mondjak. Párom szülei semmirekellök. Tizenéves kora óta segiti öket. Még a bútorokat meg konyhai eszközöket, gépeket is ö vette. Közel három éve nem dolgoznak, azóta ruhákat is ö vesz nekik és sokszor kaját is visz. Közel harminc éves, de emiatt semmi megtakarítása nincs. Ez még így mehet 30évig is. Nyugdíjuk sem lesz. Elszomorító és felháborító, hogy a törvény olyan helyzetbe kényszerít embereket, hogy akár egy életet úgy kell leélnie, hogy nem lesz semmije. 60 évesen már nem sok esélye lesz saját lakásra.
Ebben az esetben egyszerûen költözzön el. Még mindig jobban jár, ha most vesz egy lakást, amikor padlón vannak az árak, vagy keres egy albérletet. A szülõk meg ha el akarják magukat tartatni, akkor pereskedjenek érte! Csak gyõzzék fizetni.
Azt mondod, nem dolgoznak. Ha nem munkaképtelenek, akkor nem köteles õket a párod eltartani. A törvény arról szól, hogy azt a szülõt, aki önhibáján kívül nem tud megélni, köteles a gyereke támogatni.

Az első randin illik megkérdezi, hogy hova menjünk vagy inkább álljak elő egy ötlettel és ha az nem tetszik akkor kérdezzem meg? 15/F

Legjobb válasz: Add elõ mondjuk úgy, hogy: mit szólnál, ha ide mennénk, ezt csinálnánk, van kedved? És akkor majd megmondja, ha nem tetszik neki. Vagy: ha nincs más ötleted, menjünk ide, csináljuk ezt. És akkor megint nála a labda.

Add elõ mondjuk úgy, hogy: mit szólnál, ha ide mennénk, ezt csinálnánk, van kedved? És akkor majd megmondja, ha nem tetszik neki. Vagy: ha nincs más ötleted, menjünk ide, csináljuk ezt. És akkor megint nála a labda.
Ha tudod miket szeret nagyjából, merre szeret járkálni akkor viheted arra is vagy abból kifolyólag valahova. Megkérdezheted hogy van e ötlete hova menjetek, ha nincs akkor kérdezz rá valamire, de szerintem egyáltalán nem baj az se ha a találkozáskor beszélitek meg merre menjetek. Hajrá :)
Szerintem vess el te valamit, és kérdezd meg, hogy oké? Vagy valami jobb ötlet? Hova mennél szívesen? De szerintem a te verziódra igent fog mondani :)
Tipp: ha lehet, elõre beszéljétek meg nagyjából, hová mentek, méghozzá azért, hogy tudja a lány (tudom, fiúknál nem annyira érdekes, de lányoknál az lehet), mit vegyen fel. Ha mégis a találkozón döntitek el, akkor ne ajánlj pl. nagysétás várostúrát, ha a partner magassarkú cipõben érkezik. Ha vannak ötleteid, az amúgy jó. Ha neki is, az még jobb! :) Ha olyan helyre mennétek, ami fizetõs, akkor legyen nálad annyi pénz, hogy az õ részét is állni tudd, mert hátha régimódi ezen a téren és elvárja. Amúgy érezzétek jól magatokat!
annyit illik tudni a kiszemelt lányról vagy fiúról hogy mit szeret
elõször javasolj te valamit, ha az nem tetszik akkor legyen 1 mentõ ötleted, ha az sem akkor a lányt kérdezd, meg, hogy õ hová szeretne menni, javasoljon õ is valamit :)
Vagy konkrét ötletet mondjál, vagy az is jó, ha te kérdezed meg, hogy mihez lenne kedve, mit szeret, van-e kedvenc helye. Ha több lehetõséget vagy valami nem konkrétat mond, hogy az neki mindegy, akkor döntsd el te. A lényeg, hogy mindenképp neked kell dönteted, ez egy úgynevezett teszt, bár nem direkt tesztel téged, de ebbõl rájön mennyire vagy tutyimutyi. Vagy ha nagyon kémkedõs kedved van, akkor szedj össze minél több infót, hogy mikor hol volt, mit nem szeret biztosan, szereti e az újdonságokat, stb és abból elsõre kitalálod hova menjetek
Konkrét ötlet! Ha már az elején tutyi-mutyiskodsz nem fog összejönni a lány. Ha nem vagy magabiztos akkor is azt kell látnia, h az vagy!
így csábitsd el a nõt: "- Na, mit szólnál, ha beülnénk valahova, mondjuk ... " ha nem tetszik, legyen valami alternatív ötleted is. Ha 2 lehetõség közül egyik sem jó, akkor valószínû, hogy nem õ a nagy Õ számodra.
Konkrét ötlettel állj elõ elõször mindenképp, határozottság bejövõs mindenkinél :D
Nem, nem illik. Te vagy a kan, Te dontsd el, mi lesz a program. Amugy tokmindegy, mi, mert ugyis arrol szol a dolog, hogy egyutt legyetek. Szoval ha bejossz neki, ugyis megy Veled barhova.

Ha valaki börtönre ítélnek, akkor mennyi idő szokott a tárgyalás és a tényleges elzárás között eltelni? Ha mondjuk bevonulásról van szó, és erről adhatnak e hozzátartozónak vagy bárkinek felvilágosítást a személyről, hogy hol van, ha az nem akarja.

Legjobb válasz: Ez kiszámíthatatlan. a bíróüsági ítélet után ártkerül a BVOP-hez, aztán azok a telítettségtõl függõen majd kijelölik a helyet és idõpontot és kapod a behívódat, ha addig el nem szöksz :-) Rosszabb esetben persze azonnal az ítélethirdetés után õrizetbe vesznek. Másik kérdésed: ha külön nem nyilvánítják zárt tárgyalássá, akkor tudnod kell, hogy a büntetõperek nyilvánosak (ez amolyan áldemokratikus népetetés tudod).

Ez kiszámíthatatlan. a bíróüsági ítélet után ártkerül a BVOP-hez, aztán azok a telítettségtõl függõen majd kijelölik a helyet és idõpontot és kapod a behívódat, ha addig el nem szöksz :-) Rosszabb esetben persze azonnal az ítélethirdetés után õrizetbe vesznek. Másik kérdésed: ha külön nem nyilvánítják zárt tárgyalássá, akkor tudnod kell, hogy a büntetõperek nyilvánosak (ez amolyan áldemokratikus népetetés tudod).

Szopi után, ha az nem elég lefejt tejet adok a babámnak cumiból, elfogadja majd később a cicit?

Félek, mert nem mindig elég a tejem, és néha cumiból kell pótolni, hogy ne üvöltsön. Pár napja van ez így.

Legjobb válasz: Sajnos mi a másik táborba tartozunk :-( Én is adtam a babámnak 2-3 este cumisüvegbõl tejet, amit napközben lefejtem, és ki is alakult a klassz kis cumizavar. Ez mára odáig fajult, hogy nem is fogadja el a cicit. 2,5 hónapja lefejem a tejet és így kapja üvegbõl. Iszonyú macerás az egész napi fejés-steriliálás. Szóval én azt mondom jobb az óvatosság. Ja és ha cumisüveg akkor az anyamellet utánzó tomee tippee vagy mam cumit válaszd, az talán kevésbé zavarja meg. Az biztos, hogy ha újra kezdhetném én nem adnék neki cumit!!!

Sajnos mi a másik táborba tartozunk :-( Én is adtam a babámnak 2-3 este cumisüvegbõl tejet, amit napközben lefejtem, és ki is alakult a klassz kis cumizavar. Ez mára odáig fajult, hogy nem is fogadja el a cicit. 2, 5 hónapja lefejem a tejet és így kapja üvegbõl. Iszonyú macerás az egész napi fejés-steriliálás. Szóval én azt mondom jobb az óvatosság. Ja és ha cumisüveg akkor az anyamellet utánzó tomee tippee vagy mam cumit válaszd, az talán kevésbé zavarja meg. Az biztos, hogy ha újra kezdhetném én nem adnék neki cumit!!!
Nekem most pár napig kevés volt a tejem, mam-os cumisüvegbõl pótoltuk az kajcit a korábban lefejt tejjel, de nem volt semmi gond. Próbáld meg, ha látod hogy gondot okozna akkor jöhet a pohár.
Szerintem babafüggõ, az enyém pl mindent elfogad, kivéve a fogszabályzós cumit. Nekem azt mondták az ápolók a kórházban, amikor teáztattam, hogy nyugodtan adjam neki cumiból. Azóta sincs ezzel bajunk, de a cici a szerelme..:-D

Mit kezdjek a pasimmal egy óráig az ágyban, ha azt nem akarom, hogy belém jöjjön?

Legjobb válasz: Azért van egy pár dolog! Elõször csak csókolgassátok egymást aztán lassan vetkõzzetek le! A pasik imádják ha a nyakukat puszilgatják, harapdálják, nyalogatják! És persze a hasat és a mellkast se hagyd figyelmen kívül! Lassan nyalogasd végig és ha az orális szexet nem zárod ki az életedbõl, akkor jöhet az is! vagy ha nem akarod, hogy a szádba legyen, akkor ingerelheted kézzel is! Hagyd magad te is egy kicsit kényeztetni és hidd el, hogy elrepül az idõ! Esteleg erotikus masszázst is bevethettek masszázsolajjal vagy ha nincs akkor valamilyen finom illatú(nem túl erõs) testápolóval!

Azért van egy pár dolog! Elõször csak csókolgassátok egymást aztán lassan vetkõzzetek le! A pasik imádják ha a nyakukat puszilgatják, harapdálják, nyalogatják! És persze a hasat és a mellkast se hagyd figyelmen kívül! Lassan nyalogasd végig és ha az orális szexet nem zárod ki az életedbõl, akkor jöhet az is! vagy ha nem akarod, hogy a szádba legyen, akkor ingerelheted kézzel is! Hagyd magad te is egy kicsit kényeztetni és hidd el, hogy elrepül az idõ! Esteleg erotikus masszázst is bevethettek masszázsolajjal vagy ha nincs akkor valamilyen finom illatú(nem túl erõs) testápolóval!
Én inkább azt javaslom, hogy ha még nem vagy kész a közösülésre, akkor kerülj el minden olyan helyzetet, ahol adott lenne a lehetõség. Tudod a pasik nagyon könnyen elvesztik a fejüket és nem tudnak megálljt parancsolni maguknak, és akkor olyan történhet, amit te még nem szeretnél BEszéljétek meg, ha értelems pasid van, megérti. Ha értelems, akkor játszani is lehet, ahogy az elõttem szóló írta. Én is fél évig voltam a barátommal annó, mielõtt szeretkeztünk volna. Megbeszltük, hogy sokat gondolunk rá, vagyáunk rá, de még nem vagyunk érettek hozzá. Addig összebújtunk, csókolóztunk, együtt fürödtünk, simogattuk egymást, kézzel és szájjal kényeztettük egymást, de a behatolás csak akkor történt meg, mikor már mindkeetten biztosak voltunk abban, hogy már készek vagyunk rá. De ehhez az kell, hogy a pasi is ezt akarja, és tudatosan legyen veled, ne hagyja az ösztöneit elhatalmasodni és ne "erõszakoljon" meg.
69!69!69!69!!!!!:D imádják a pasik és még neked isnagyon jó lehet:D Csak persze elõtte tisztázd vele a szándékaid:P

Hogyan állítsam le a kapcsolatomba belerondító nőneműt, ha az nem veszi észre magát, és mivel a páromnak nem tűnik fel a nyomulása, vagy talán csak hízeleg neki, nem foglalkozik vele?

7 éve vsgyunk együtt, a második babánkat várom. Vannak gondjaink, de hiszem még mindig szeret. Viszont érzem ez a "hölgy" még sok kárt okozhat nekünk. Már volt több vitánk miatta.

Legjobb válasz: a helyedben én bizots,hogy elkuldeném a francba azt a csajszit.mit képzel magárol,hogy belerondítson egy család életébe.még ha nem is tortént semmi más csak o nyomul.akkor is milyen rossz lehet az neked,foleg,hogy még babát is vársz. ha tobb vitád volt már a pároddal miatta,akkor nem sokat segítene még egy vita.talán probáld neki mondani,hogy most hogy babát vársz nagyon érzékeny vagy és nagyon rosszul esik neked,hogy igy viselkedik a lány.mondd meg a párodnak,hogy kérdezze meg a lánytol(amikor te is ott vagy)hogy mért nyomul...így leégetitek (MIVEL ELOTTED KéRDEZNé MEG)és hátha eltakarodik.

a helyedben én bizots, hogy elkuldeném a francba azt a csajszit.mit képzel magárol, hogy belerondítson egy család életébe.még ha nem is tortént semmi más csak o nyomul.akkor is milyen rossz lehet az neked, foleg, hogy még babát is vársz. ha tobb vitád volt már a pároddal miatta, akkor nem sokat segítene még egy vita.talán probáld neki mondani, hogy most hogy babát vársz nagyon érzékeny vagy és nagyon rosszul esik neked, hogy igy viselkedik a lány.mondd meg a párodnak, hogy kérdezze meg a lánytol(amikor te is ott vagy)hogy mért nyomul...így leégetitek (MIVEL ELOTTED KéRDEZNé MEG)és hátha eltakarodik.
a pasik imádják, ha körülrajongják õket. én is babát várok, 25 hetes vagyok és fiatal házas. az én férjemre is pályáznak a csajok és õ már rosszul van ha rá mosolyognak mert hidd el, egy idõ után a pasiknak sem jó ha nyomulnak rájuk. a párod is észre vette már, csak nem érdekli, te meg ne idegesítsd magad, nem lesz jobb, csak veszekedni fogtok rajta. a csaj ha a te jelenlétedben is "csinálja" magát, egyszerûen vágd a képébe, hogy az én férjem, tudom te is szeretnéd ha a tied lenne, de arról lekéstél. bocsi! egy széles mosollyal karöltve. az ilyen libáktól én is rosszul vagyok ha ez sem használ, közöld vele hogy kopjon le és mondd el a férjednek, hogy legközelebb nem leszel ilyen kedves. 23 éves vagyok , hidd el ez manapság így megy. sok sikert és gratu a babához
Hát ez nehéz dolog, és átérzem a helyzeted.Sajnos sok pofátlan liba van aki hajt a foglalt sõt családos pasikra. Én bizony cicás, kedveskedõ, nagyon édes lennék a páromhoz, ha a csaj ott van, még inkább.Sõt a csaj elõtt tennék bizonyos megjegyzéseket, amik egyértelmûvé teszik, hogy jók vagytok együtt, szeretitek egymást stb. s jön a baba is.Sõt puszilgasd csókolgasd a párod a csaj jelenlétében.(persze mindent nem erõltetve, és nem túljátszva.) Drukkolok neked, sok sikert!

Ki mit szól ahhoz a tézishez, miszerint "a szabadság csak akkor elfogadható, ha az nem ütközik erkölcsi törvényekbe"?

Ezt egy olyan könyvben olvastam, amit a szerzõjének országában közel 10 millió példányban adtak el, 17 nyelvre fordítottak le(nem a bibliáról van szó) és amelynek szerzõjét jelenleg a világ egyik "legsátánibb" emberének aposztrofálják. Direkt nem mondom meg melyik ez a könyv, mert akkor mindenki elfogultan nyilatkozna.

Legjobb válasz: Én nem értek egyet ezzel, szerintem erkölcsökkel együtt is lehet szabadságról beszélni. Ja és szerintem akinek van egy kis esze, az kitalálja, hogy kirõl és melyik könyvrõl is van szó, még ha nem is tudta elõtte, hogy honnan származik az idézet. :P

Én nem értek egyet ezzel, szerintem erkölcsökkel együtt is lehet szabadságról beszélni. Ja és szerintem akinek van egy kis esze, az kitalálja, hogy kirõl és melyik könyvrõl is van szó, még ha nem is tudta elõtte, hogy honnan származik az idézet. :P
"Az ilyen eszmefuttatások tipikusan a tizen-huszonéves szélsõjobbosokra jellemzõ, akik döngetik a mellüket a régmúlt idõk erkölcsösségérõl, és megbotránkoznak egy melegfelvonuláson, de 90%-uk otthon nézi a japán pornót és minden hétvégén saját hányásában fetreng valami ótvar kocsmában." Ez annyira jó :D pont ilyenekkel volt tele a suli annak idején. "Hogy viszonyultok majd ahhoz, ha az utcán sétálva a gyereketek megpillant egy csókolózó homoszexuális "párt", és merev tekintettel figyeli õket? Ilyenkor nem kezdtek majd el aggódni?" Annyit fogok mondani, hogy nem bámulunk meg senkit, aggódni? Csak nem arra célzol, hogy majd jól meleg lesz õ is? Idta vagy ha ezt gondolod. "És akkor sem fogtok aggódni, ha a leendõ gyereketek a Tv-ben néger-fehér összebújásokat, esetleg Conchita Wurst féléket fog látni?" Nem egyáltalán nem. Jobban aggódok, hogy a fajtádat látja ahogy ordibáltok, meg randalíroztok az utcán. "Vagy hogy állnátok majd hozzá, ha a fiú gyermeketek bevallaná, hogy a fiúkhoz vonzódik és már volt is együtt fiúval? Na?" Azt mondanám, hogy szívesen megismerném a párját, ide bármikor hozhatja hozzánk. És természetesen felvilágosítanám a biztonságos szexrõl. "Vagy ha a fiú gyermeketek már 15 évesen szurkálná magát, ráadásul közös tûvel? Vagy ha egy elvont, deviáns és dekadens szubkultúrához tartozna, és ezt ki is mutatná?" Dekadens szubkultúra a tied, semmilyen emberi normalitást nem ismersz. "Vagy mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok abortáltatná a saját gyerekét, és soha többet nem lehetne már gyereke, emiatt?(elég gyakori az ilyen eset)" Abortusz ellenes vagyok, meglepõ mi? "Vagy ahhoz, hogy a szõke hajú, babaarcú és törékeny 45 kilós lányotok beállítana egy 90 kilós, nem éppen megnyerõ és megbízható arcú néger "menekülttel"?" Túl kövér hozzád, túl nagy darab?! WTF mit kéne mondanom? Amúgy hány éves vagy és mi történt veled? Otthon vertek, vagy a nagyobb gyerekek bántottak? Olyan szinten van deformálva a személyiséged, hogy az ijesztõ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "na az utolsó, szerencsétlen gyalázkodására nem reagálok.. " Csak nem magadra vetted? Általánosságban beszéltem, ha személyeskedésnek vetted, akkor félreértetted, ha meg a véleményem nem tetszik, akkor úgy érzem sikerült eltalálnom valamit. "A leendõ gyerekeitekre nem is gondoltok?" Hogy jön ide a gyereknevelés? Én, és a velem egykorúak, akik már a nyugati rajzfilmeken nõttek fel, mind-mind láttunk melegekett, négereket, sõt, még egy mesére is emlékszek, amiben az egyik szereplõ egy szakállas nõ volt. Valahogy mégse lettem meleg, nem néger, hanem magyar barátnõm van, nem hordok fülbevalót, és nem vonulgatok fel. Persze, ha a tévé szocializálja a gyereket, és nincs mellette valaki, aki elmagyarázza neki, amit lát, akkor abból nem feltétlenül sül ki jó, de ha téged ez zavar, akkor menj el óvópedagógusnak, és ne a Mein Kapmfot lapozgasd. "Vagy hogy állnátok majd hozzá, ha a fiú gyermeketek bevallaná, hogy a fiúkhoz vonzódik és már volt is együtt fiúval?" Leülnék vele beszélgetni. "Vagy ha a fiú gyermeketek már 15 évesen szurkálná magát, ráadásul közös tûvel?" Nem vagyok még szülõ, de nehéz kérdés. Csak azt nem tudom hogy jön ez ide. Te ismersz drogosokat, hogy tudd, a droghoz való liberális hozzáállás tette õket függõvé? Mert én ismerek elég sokat, és a komolyabb szereknél mindenkinek megtalálható a háttérben a személyes tragédia, aminek semmi köze sincs a közélet hozzáállásához a drogtémához. "Vagy mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok abortáltatná a saját gyerekét, és soha többet nem lehetne már gyereke, emiatt?" Tudod, az abortuszt az emberek általában nem hobbiból csinálják. Vagy azt javaslod, hogy a szexben is felelõtlen 16 éves inkább vállalja a felelõsséget a gyerek felnevelésével? Vagy aki éppen anyagi válságban van, hagyjon fel a munkakereséssel, és szüljön egy gyereket, bebetonozva magát, és a családját nyomorba hosszú évekre?
Utolsó, én sajnos fekete lettem, a tv-ben láttam és egyik reggel így ébredtem :P Kérdezõ te annyira de annyira ostoba vagy, hogy azt nem lehet elmondani. Magyar hajnal? Komoly? Ismerek párat, na azokhoz képest novák elõd a legjobb napjain is csak nokedli.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "És akkor sem fogtok aggódni, ha a leendõ gyereketek a Tv-ben néger-fehér összebújásokat, esetleg Conchita Wurst féléket fog látni?" Nem. Egyrészt egy felelõs szülõ nem hagyja, hogy bármit megnézzen a gyereke, másrészt egy gyerek is tudja, hova tegye ezeket, harmadrészt, mi is a bajod a néger-fehér összebújással? "Vagy hogy állnátok majd hozzá, ha a fiú gyermeketek bevallaná, hogy a fiúkhoz vonzódik és már volt is együtt fiúval? Na?" Ezzel nem nagyon tudnék mit kezdeni, megváltoztatni nem tudnám, tehát vagy elfogadom úgy ahogy van, de nem taszítom el (milyen szülõ az ilyen?) vagy próbálom megváltoztatni, ilyesmik miatt egyébként már öngyilkosságok is voltak. Egyébként miért a fiú gyerek van kiemelve? Ha lány vonzódik lányhoz, az már nem baj? Te is az a homofób vagy, aki köpköd a melegekre, aztán kiveri a leszbi pornóra? "Vagy ha a fiú gyermeketek már 15 évesen szurkálná magát, ráadásul közös tûvel?" Az azt jelentené, hogy felsültem mint szülõ és ember, mert a drog egy menekülés, és aki eljut a vénás drogokig, ott már bõven nem az egyén jellemhibájáról van szó, hanem már a környezetével sincs minden rendben. Ebben a helyzetben még inkább szüksége lenne a támogatásra, és itt nem arra gondolok, hogy finanszíroznám a szenvedélybetegségét. Az pedig az ország drogpolitikájáról is sokat elmond, ha közös tûre szorulnak a drogosok. "Vagy ha egy elvont, deviáns és dekadens szubkultúrához tartozna, és ezt ki is mutatná?" Milyen deviáns szubkultúrához? Kamaszodik, keresi a saját identitását, majd kinövi. "Vagy mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok abortáltatná a saját gyerekét, és soha többet nem lehetne már gyereke, emiatt?" Az abortusz, megint egy "parenting fail" eset következménye. Akinek a gyereke olyan felelõtlenül él szexuális életet, hogy abból gyerek (vagy nemi betegség) lesz, ott nem a gyerekben van a hiba elsõsorban. Az abortusz pedig a nõ döntése, neki kell rendelkeznie a testével, az õ életérõl és jövõjérõl van szó. Akik az abortusz ellen kardoskodnak, pontosan azok, akiket ennek nem érint a következménye. Vagy talán magadra vállalod a társaiddal együtt, hogy a nem kívánt gyerekek felnevelését finanszírozod? Az abortusz miatti meddõség pedig egyáltalán nem gyakori. "Vagy ahhoz, hogy a szõke hajú, babaarcú és törékeny 45 kilós lányotok beállítana egy 90 kilós, nem éppen megnyerõ és megbízható arcú néger "menekülttel"?" Ha valaki rossz társaságba keveredik, az megint csak annak következménye, ha a szülõ valamit elszúr a nevelés során. Az pedig, hogy mennyire "megnyerõ" arcú valaki neked, még nem mond el róla semmit. Ha elsõre nem ítélném megbízhatónak, szerveznék vele egy külön ismerkedõs programot, utána már tudnám, mi legyen a következõ lépés. Egy szóval a kamaszokat érintõ legtöbb probléma a szülõk teljesítményén múlik, bármennyire szeretik a hibáikat a TV-re, rockzenére, internetre, videojátékokra vagy gyakorlatilag bárkire hárítani. És érdekes módon épp a magadfajta emberek családjaiból kerülnek ki a problémás gyerekek. Vajon miért?
"Szóval mi a véleményetek errõl a tézisrõl?" Nem értek egyet vele. Az erkölcs nem törvény, hogy mi fér bele az erkölcsös magatartásba és mi nem, azt nem egyformán ítéljük meg, majd XY "kedves vezér" döntse el helyettem mi erkölcsös, és esetleg vonja meg alapvetõ emberi jogaimat, ha valamelyik pontban eltérek az általa kitalált/elfogadott normáktól? "Hogy viszonyultok majd ahhoz, ha az utcán sétálva a gyereketek megpillant egy csókolózó homoszexuális "párt", és merev tekintettel figyeli õket? " Elmagyarázom neki, hogy vannak emberek, akik a saját nemüket szeretik. A melegség nem fertõzõ. "Vagy hogy állnátok majd hozzá, ha a fiú gyermeketek bevallaná, hogy a fiúkhoz vonzódik és már volt is együtt fiúval?" Teljes mértékig elfogadnám. A melegség továbbra sem fertõzõ, ott is ugyanúgy jelen van, ahol társadalmilag zéró tolerancia van rá vagy épp halálbüntetéssel, börtönnel sújtják, csak értelemszerûen rejtõzködõ életmódba kényszerülnek az ilyen emberek. Részemrõl inkább coming outoljon az a gyerek és éljen boldogan olyan nemûvel, akihez vonzódik, semmint hogy lelki nyomorban, titkolózásban és rettegésben éljen. "És akkor sem fogtok aggódni, ha a leendõ gyereketek a Tv-ben néger-fehér összebújásokat, esetleg Conchita Wurst féléket fog látni?" A gyereket a szülõ nevelje, ne a tévé, és nincsen gond. A rendszerváltás elõtt születtem, akkor is láttam olyat a tévében, amit nem értettem, ami felkavart, ami megrémített, sebaj, volt családom akik elmagyarázták, mi a szitu vagy megtiltották hogy bizonyos filmeket nézzek nagyon fiatalon. "Vagy ha a fiú gyermeketek már 15 évesen szurkálná magát, ráadásul közös tûvel?" Sürgõsen segítséget keresnék neki, támogatnám a leszokás alatt, ha beteg lett, akkor a kezelésben, és sose bocsátanám meg magamnak, hogy ilyen elcseszett szülõ voltam, hogy csak akkor esett le, hogy a gyerek nem stimmel, amikor már heroinnal szúrja magát. Pluszban erõsen hiányolnám a tûcsere programot. "Vagy ha egy elvont, deviáns és dekadens szubkultúrához tartozna, és ezt ki is mutatná?" Amíg nem okoz magának vagy másnak kárt vele, tegye, a kamaszkor része a klikkesedés, szubkultúrák. Keresi önmagát, és akkor? Én is tartoztam zenei szubkultúrákba. "Vagy mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok abortáltatná a saját gyerekét, és soha többet nem lehetne már gyereke, emiatt?(elég gyakori az ilyen eset)" Megint csak gratulálnék magamnak, hogy ennyire elcseszett szülõ voltam, hogy védekezés nélkül szexel a kölyök. Az abortusztéma mindig kényes, kár belemenni, és ott is van angyalcsinálás, ahol/amikor tiltják, csak úgy még rizikósabb. "Vagy ahhoz, hogy a szõke hajú, babaarcú és törékeny 45 kilós lányotok beállítana egy 90 kilós, nem éppen megnyerõ és megbízható arcú néger "menekülttel"?" Ha "nem épp megnyerõ és megbízható" (vagy amire inkább te gondolsz: erõszakos, bûnözõ hajlamú) alakkal áll össze, akkor is baromira igyekezném lebeszélni errõl és meggyõzni a kapcsolata veszélyeirõl, ha szõke árja lenne a pasas. És megint csak feltenném a kérdést, hogy hogyan cseszhettem el ennyire a nevelését, hogy ilyen alakokkal lóg.
Mi bajotok Hitlerrel mocskos trógerok?
"Remélhetõleg boldog, kiegyensúlyozott embereket, nem pedig idegroncsokat, akik belerokkantak, hogy nem vállalhatják fel magukat, mert csak gyûlöletet, kirekesztettség érzést, verbális és akár fizikai erõszakot kapnak." Le a homárokkal!
Lelki betegek találkozója :D szánalmas söpredék vagytok ugye tudjátok?
"Mi bajotok Hitlerrel mocskos trógerok?" Igazából semmi, párszor találkoztunk, egyszer úgy volt, hogy lesz is valami komoly, de akkoriban ez még nem volt ilyen nyíltan vállalható. Tehát még ha kicsit elfogult is vagyok, személyileg rendes srác volt, állítólag a melóban szokott néha elborulni az agya, és akkor beszél baromságokat.
Kicsit vigyázhattál volna jobban a megfogalmazásra ha már egyszer nem akarod hogy rájöjjünk kirõl és milyen könyvrõl van szó. Nem vagyok jogász, de tudtommal a Mein Kampf be van tiltva. Ha csak nem történészként olvasod a levéltárban akkor bûnt követsz el. De mondom, nem vagyok jogász, nem biztos hogy így van. Volt amikor engem is érdekelt az írás. Kíváncsi voltam mi játszódik le a kegyetlen diktátor sötét elméjében. De valószínûleg csak locsogás a zsidó világösszeesküvésrõl, mérhetetlen indulatok, gyûlöletkeltés és persze a cél, hogy meggyõzze az olvasót, hogy megéri a náci pártra szavazni. "a szabadság csak akkor elfogadható, ha az nem ütközik erkölcsi törvényekbe" Az is lehet, hogy ezt te találtad ki és benn sincs a könyvben. Nyugodtan megtehetnéd, hisz senki nem olvasta és tudnád kelteni az ellentéteket. A mondattal egyébként semmi gond. A gond ott van, hogy Hitler ezzel a mondattal egyértelmûen a demokráciát és a nyugati szabadságot akarta bírálni, azzal, hogy mennyire erkölcstelen. Amire pedig gondolsz, hogy a könyvtõl és az idézet alkotójától el kéne vonatkoztatni. Nem lehet. Nagyon nem mindegy ki mondja. Egy mûvészeti alkotást nem lehet elvonatkoztatni az alkotójától.
Én nem vagyon náci, sõt! Régebben beleolvastam a mein kampfba kíváncsiságból. Idióta, zagyvaság az egész. Eleve ez a népek közötti harc, meg felsõbb és alsóbb rendû népek hülyeség ahogy van.
Roppant kényelmes dolog hogy az erkölcsformáló tényezõ vagyis a regnáló hatalom kezébe adjuk a korlátlan hatalmat, hogy a deviáns elemek kárára engem gazdagítson és gyûlöletem kiélésének kézzelfogható formát is adjon. Csak a probléma ezzel annyi hogy a korlátlan hatalom nem törõdik a legitimációval és elõbb utóbb mindenki sorra kerül. Az ilyesmibõl meg épeszû ember nem kér.
A kérdezõ egy 15 éves Magyar Hajnal aspiráns, a szóhasználata elárulja. Nyilván sejtelme sincs arról, hogy a Ady Endre dekadens költõnek tartotta magát.
Az elõttem lévõkkel tökéletesen egyetértek. Annyit tennék még hozzá, hogy "erkölcsi törvények" konkrétan nincsenek, legalábbis abban az értelemben nincs, ahogy a szerzõ használná. Körülbelül ugyanolyan értelmetlen, mint a "természeti törvény", hiszen a törvényeket emberek hozzák létre jogszabályok és paragrafusok formájában. Erkölcs és törvény két különbözõ dolog. Ha összekapcsolják, akkor viszont fegyverként használható bárki ellen, akit erkölcstelennek bélyegeznek. Tegye föl a kezét az, aki még életében nem követett el semmit, amit valaki, mondjuk egy nyugdíjas házmesterné ne bélyegezne erkölcstelennek, ha érdeke fûzõdne hozzá. Na ugye...
Hitler Mein Kampf? Kicsit nagyon nyilvánvalóan utalsz rá... De tök mindegy a szerzõ. Az idézetnek nincs helye a XXI. században. A szabadság mindennek az alapja a mai világban. Csak az vitatkozik ezzel, akinek fogalma sincs arról, hogy mi is az a szabadság.
"Direkt nem mondom meg melyik ez a könyv" Kettõt találhatok? Akkor is bûzlene az idézet, hogy egy jobber fundamentalista akarja a saját erkölcsi felfogását, másokra kényszeríteni, ha nem teszed a Napnál világosabbá, hogy Hitlerrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: nem az volt a kérdés, hogy kitaláljátok-e a szerzõ kilétét, hanem az, hogy mi a véleményetek errõl a tézisrõl -.-
Akkor most erkölcs ellenesnek ítélem azt ha valaki szereti az eperfagyit, öljük meg mindent! Akkor is baromság volt amikor leírta, most is az.
Hülyeség szerintem ( liberalista vagyok) a szabadság addig tart amíg más személyt konkrétan nem hátráltat, veszélyeztet, valamint nem ütközik törvénybe. Az erkölcs mindenkinél más, nem lehet általánosítani.
Baromság. Más az erkölcs Marinéni, egy középkorú szociáldemokrata, és Hitler számára is. Hihetetlen ostobaság lenne egy ilyen folyton formálódó, és erõsen szubjektív fogalom alapján korlátozni a szabadságot. Gyakorlatilag teljesen önkényes lenne az ítélethozatal, a hatalom kezében lenne egy olyan fegyver, amelyet bármikor felhasználhat az ellenzõinek elhallgattatására. Az ilyen eszmefuttatások tipikusan a tizen-huszonéves szélsõjobbosokra jellemzõ, akik döngetik a mellüket a régmúlt idõk erkölcsösségérõl, és megbotránkoznak egy melegfelvonuláson, de 90%-uk otthon nézi a japán pornót és minden hétvégén saját hányásában fetreng valami ótvar kocsmában.
1. Az erkölcs inkább szokás, mint törvény. 2. Érdekes erkölcsi kérdésben mérvadónak tekinteni valakit, aki közvetlenül felelõs egy tízmilliók életék követelõ háború kirobbantásáért és minden elképzelhetõ meghatározás szerint háborús bûnös, aki kötelet kapott volna, ha nem nyírja ki magát.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); na az utolsó, szerencsétlen gyalázkodására nem reagálok.. de a többiek, most komolyan, ennyire kihalt bennetek az erkölcs? A leendõ gyerekeitekre nem is gondoltok? Mit fognak látni az utcán a gyerekeitek ha minden így folytatódik? Hogy viszonyultok majd ahhoz, ha az utcán sétálva a gyereketek megpillant egy csókolózó homoszexuális "párt", és merev tekintettel figyeli õket? Ilyenkor nem kezdtek majd el aggódni? És akkor sem fogtok aggódni, ha a leendõ gyereketek a Tv-ben néger-fehér összebújásokat, esetleg Conchita Wurst féléket fog látni? Vagy hogy állnátok majd hozzá, ha a fiú gyermeketek bevallaná, hogy a fiúkhoz vonzódik és már volt is együtt fiúval? Na? Vagy ha a fiú gyermeketek már 15 évesen szurkálná magát, ráadásul közös tûvel? Vagy ha egy elvont, deviáns és dekadens szubkultúrához tartozna, és ezt ki is mutatná? Vagy mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok abortáltatná a saját gyerekét, és soha többet nem lehetne már gyereke, emiatt?(elég gyakori az ilyen eset) Vagy ahhoz, hogy a szõke hajú, babaarcú és törékeny 45 kilós lányotok beállítana egy 90 kilós, nem éppen megnyerõ és megbízható arcú néger "menekülttel"? Na erre válaszoljatok, mert nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra, mindenki képzelje magát ezekbe a helyzetekbe..
A kérdező hozzászólása: látom már írta, míg én fogalmaztam, így az utolsó már nem utolsó, az elsõ mondatom a 7.-nek ment!
A kérdező hozzászólása: írtak*
"A leendõ gyerekeitekre nem is gondoltok? Mit fognak látni az utcán a gyerekeitek ha minden így folytatódik?" Remélhetõleg boldog, kiegyensúlyozott embereket, nem pedig idegroncsokat, akik belerokkantak, hogy nem vállalhatják fel magukat, mert csak gyûlöletet, kirekesztettség érzést, verbális és akár fizikai erõszakot kapnak.
A kérdező hozzászólása: de a kérdéseimre nem válaszoltál, és nem tetted magadévá az általam felsorolt helyzeteket te nagyokos :)
Egyetértek, a kérdés az, hogy mi az erkölcsi törvény.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!