Találatok a következő kifejezésre: Ha az menstruációm első (104 db)

Ha a menstruációm első napján veszem be az első szem fogamzásgátlót (Cypromix), akkor azonnali védelmet nyújt? Vagy hány nap után ajánlott együttlenni a pározokkal más védekezési módszer nélkül?

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátló tájékoztatójában benne van. Van olyan, ami már egy hét után védettséget nyújt. De az elsõ tabletta beszedése még nem elég.

Minden fogamzásgátló tájékoztatójában benne van. Van olyan, ami már egy hét után védettséget nyújt. De az elsõ tabletta beszedése még nem elég.
Én is azt szedek. Nekem a dokim azt mondta, hogy bármit is szed az ember 1 levél után lesz igazán jó a védettség, addig kiegészítõ védekezés kell (pl gumi). Tehát 1 hónap az ajánlott, ebben bízok, ami elõtte van szex más nélkül számomra kicsit orosz ruletthez hasonló.

A lyndinette 20 nevű fogamzásgátló véd már az első szemtől, ha a menstruáció első napján kezdtem el szedni, vagy még 1 hónapig mással is kell védekeznünk?

A tájékoztatóból nálam valahogy kihagyták :/ Az orvsom meg hát mondjuk hogy nem mondott pontosat... Remélem valakinek van tapasztalata.

Legjobb válasz: én is ezt szedem,én vártam vele 1hónapot,majd a második levélnél már a biztosabb,de elvileg,ez eég jó és 1-2hét után hat,de én nem bíztam benne és kivártuk az elsõ levelet,sztem te is tégy így.üdv

én is ezt szedem, én vártam vele 1hónapot, majd a második levélnél már a biztosabb, de elvileg, ez eég jó és 1-2hét után hat, de én nem bíztam benne és kivártuk az elsõ levelet, sztem te is tégy így.üdv
Szerintem is várd meg, míg elkezded a második levelet szedni. Biztos, ami biztos.
Én is ezt javaslom, hogy várd ki. Elsõ ciklusnál legalább meglátod, hogyan reagál a gyógyszerre a szervezeted, és hogy megfelelõ-e számodra. :)
Szerintem mellékhatás. Ha nem múlna el a második ciklusban, akkor irány a doki.
A kérdező hozzászólása: kár, kicsit rossz még egy hónapot várni :( Köszönöm a válaszokat. :)
én is ezt szedem ma 14. napja.a menzim normál volt, de nem mult el, vagyis át ment barnázásba?most akkor nem jo a gyogyszer vagy csak azért van, mert 1. honapja szedem?!szerintetek?

Hihetek a betegtájékoztatónak és a kis tájékoztató füzetnek, mi szerint a novynette fogamzásgátlót, ha a menstruációm első napján beveszem akkor már az első ciklus során véd?

És ha a hetedik szem tabletta után együtt voltam megszakításosan a barátommal akkor ugye védve vagyok?

Legjobb válasz: ha tablettát szedsz, ne játssz már megszakítósdit, mert baromira felesleges. ha parásak vagytok, akkor egy hónapig hazsnáljatok gumit, de kattanjatok már le errõl a megszakításos baromságról, ezígy nemis szex, csak tömködés egypárszor...inkább az óvszer

ha tablettát szedsz, ne játssz már megszakítósdit, mert baromira felesleges. ha parásak vagytok, akkor egy hónapig hazsnáljatok gumit, de kattanjatok már le errõl a megszakításos baromságról, ezígy nemis szex, csak tömködés egypárszor...inkább az óvszer
Nem, kamuból [email protected]ágokat írnak rá egy gyógyszer betegtájékoztatójára, nehogy elhidd! De majd itt néhány 15 éves kisk*rva megmondja a tutit biztosan.
Hihetsz, bár az elsõ hónapban ajánlott a kiegészítõ védekezés. Nagyon minimális az esélye, hogy teherbe ess, de azért az ördög nem alszik. (nem 15 éves kisk...)
IGEN HIHETSZ!

A fogamzásgátló tablettát most fogom elkezdeni szedni. Biztos védelmet nyújt már az első szem bevétele után, ha a menstruáció első napján veszem be?

Legjobb válasz: Nekem is egy hónapot mondott a dokim, így a legelsõ hónapban védekeztünk óvszerrel is.

Nekem is egy hónapot mondott a dokim, így a legelsõ hónapban védekeztünk óvszerrel is.
Hallgass a dokira! A tabi sem 100%!! csak 99.999999...%!
Az attól is függ, hogy milyen tablettát szedsz, van olyan ami az elsõ szemtõl, de van olyan is, ami 7 nap után nyújt védettséget! Olyan tabletta szerencsére már nincs, amelyik 1 hónap (levél) után! Nézd meg a betegtájékoztatóban, vagy írd meg, hogy milyet akarsz szedni és akkor megnézem neked!
Nekem azt mondta a doki, hogyha biztos akarok lenni a dolgomban varjunk egy honapot. Tok mindegy ki mit mondd, a dokit kellene megkerdezned, hiszen o irta fel neked ezt is el kellett volna mondania - vagy neked kerdezned... Szoval en azt mondom, semmit ne bizz a veletlenre. HA idaig kibirtad (kibirtatok) a vedekezest maskent ez az egy honap mar nem oszt, nem szoroz de biztonsagban vagy utana es garantalt, hogy legkisebb az eselyed a teherbe esesre. Mi a jobb? Hulyeseg miatt tabi mellett teherbe esni aztan abortuszra menni v. kibirni meg egy honapot? Remelem jol fogsz donteni!
"Az elsõ csomag Mercilon - Ha a megelõzõ hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót: A menstruációs ciklus (vagyis a havi vérzés) elsõ napján kezdje el a Mercilon szedését; a csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt tablettát vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havi vérzés, a "Péntek" feliratú tablettát válassza). Ezt követõen a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Mercilon-t. A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a tabletta szedését, ebben az esetben azonban (az elsõ csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítõ (barrier-elvû) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell." Így konkrtan nincs benne, hogy az elsõ szemtõl véd, de szerintem olyan egyértelmû, hisz azt írja, hogy a 2.-5. napon is elkezdheted, DE EBBEN az esetben 7 napig kell kieg. védekezés! Vagyis ha az 1. napon kezded el szedni, akkor nem kell védekezni!
én nem találtam iet a betegtájékoztatóban h mikortól véd ezért is érdekelne.. (2vel elõbbi válaszoló vok.)
Hát én inkább a tájékoztatónak hinnék! Nekem is rajta van, hogy az elsõ szemtõl véd, és mi nem is vártunk, és nem lettem terhes!
a mercilonról mit tudtok? úgyértem, hogy az mennyi idõ után nyújt védettséget? köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: hát az orvos azt mondta, hogy 1 hónap, de a tabi dobozában meg az volt hogy ha menstruáci elsõ napján veszem be, akkor már azonnal véd. úgyhogy nem tudom :(
ohh, bocsi, ezt tényleg nem olvastam elég figyelmesen ahoz, h észrevegyem h ott volt a kérdésre a válasz megbújva. köszi szépen. (mercilon-os voltam. :$)

Kb6 napja szedek fogamzasatlot. Azt irja h ha a menstruacio elso napjan beveszem akkor mar vedett vagyok de en azert vartam meg egy kicsit. A 6. este egyutt voltam a baratommal es bennem ment el. Szeintetek keveset vartam es akar teherbe is eshettem?

Legjobb válasz: Ha a betegtájékoztatónak nem hiszel, akkor az itt kapott anonim válaszokban meg fogsz bízni? Egyébként a szex lényege a szaporodás, így ha van szex, akkor a te szóhasználatoddal élve, akár teherbe is eshetsz.

Ha a betegtájékoztatónak nem hiszel, akkor az itt kapott anonim válaszokban meg fogsz bízni? Egyébként a szex lényege a szaporodás, így ha van szex, akkor a te szóhasználatoddal élve, akár teherbe is eshetsz.
Basszus le van írva. Mit akarsz még? -.- Mi mit tudunk még mondani? "Persze, biztonságok, 5 hónapon át végeztem rajta emberkísérleteket és senki nem esett teherbe"?.....

Az normális ha a menstruáció első 3 napján alig van vérzés és utána van több?

Eddig mindig normálisan megjött. Az elején több volt aztán már alig-alig. Most lesz, hogy éve menstruálok. Késik vagy hamarabb jön mindig 1-2 nappal, de ez már egyre ritkább. Csak most olyan van, hogy az els? 3.napban, szinte alig van, utána a maradék 2-ben eléggé sok, aztán még 2 napig szinte semmi és vége. Csak velem fordul ez el?? =( 16/L

Legjobb válasz: Kinek milyen, nem hinném, hogy ez gond. Pl. ha lassabban válik le a nyálkahártya, lehet alig vérzel az elején, aztán mikor teljesen levált, akkor indul be.

Kinek milyen, nem hinném, hogy ez gond. Pl. ha lassabban válik le a nyálkahártya, lehet alig vérzel az elején, aztán mikor teljesen levált, akkor indul be.
Nekem sem egyenletes a vérzés, hasonló mint neked, pedig én gyógyszert is szedek. Kérdeztem egyszer errõl a nõgyógyászt, õ azt mondta, hogy ez normális, akkor lehet gond, ha összességében sokkal erõsebb vagy sokkal gyengébb a vérzés a szokottnál. Én is megijedtem elõször, mert a legtöbb helyen azt írják a menzeszrõl, hogy az elsõ napokban erõsebb és egyre gyengül. Mindenkinél más, ne aggódj:)
Az, hogy hamarabb, vagy késõbb jön meg, sok dolog befolyásolhatja, akár az is, hogy egy stresszesebb idõszakon mész át. Elõzõ voltam.

Ha a menstruációm első napján voltunk együtt a párommalmennyi az esélye hogy terhes vagyok, és ha az vagyok a teszt mennyi idő múlva mutatja ki?

2 hete volt/És azóta is próbálkoztunk már.

Legjobb válasz: szerintem nincs ewsélye annnak hogy terhes legyél mivel a peteérés már megvolt

szerintem nincs ewsélye annnak hogy terhes legyél mivel a peteérés már megvolt
Szerintem a mensi elsõ napján egyáltalán nem eshetsz teherbe (bár kivételek vannak). Ha tényleg próbálkoztok a babával, akkor a ciklusod közepén kell együtt lennetek, hogy sikerülhessen.
Ha két hete voltál a mensid elsõ napján, akkor normál ciklus esetén pont most vagy félidõben, tehát most próbálkozzatok. Általában a ciklus 12-16 napján van peteérés, aminek 12 órája van arra, hogy találkozzon a spermával, ami kb 24 órán keresztül életképes a hüvelyben. A mensi alatt nem valószínû, hogy teherbe eshetsz, mivel akkor válik le a "csalódott" megvastagodott nyálkahártya, mert nem érzékelt beágyazódást. Tesztet akkor csinálj, ha a mensid késik 2-3 napot, de a szuperérzékeny tesztek képesek a fogamzást (nem az együttlétet, mert nem azonnal fogansz meg, hanem kb. 15-20 óra múlva) kimutatni már a 11. napon, tehát a ciklusod 24-28. napján. Ha ekkor pozitív, várd meg, hogy jelentkezik-e mensi és akár igen, akár nem, ismételd meg! Sok sikert!

Mennyire megbízható az, hogy a yasminelle betegtájékoztatója 1 nap után védelmet ígér, ha a menstruáció első napján kezdtem el szedni?

Nem bízom meg benne, így szeretnék visszajelzéseket, hogy tényleg megbízható e. Vagy várjam ki az egy hónapot mint a többi gyógyszernél kell, mert úgy biztosabb?

Legjobb válasz: Én is azt szedtem, nekem bevált. Egy heti szedés után már biztosan véd, nekem így mondta a doki, és védett is :)

Én is azt szedtem, nekem bevált. Egy heti szedés után már biztosan véd, nekem így mondta a doki, és védett is :)
szia, én sem vártam többet, a menzeszem elsõ napjától szedem, és annyit vártunk, amíg megvolt.nekem nem lett bajom, pedig én is féltem:)
én is azt szedek és nem lett bajom:) meg a tájékoztató nem hiába írja le.ha nem úgy lenne akkor nem lenne benne:P
A kérdező hozzászólása: Sokan kérdezik, hogy egy félóra csúszás a gyógyszer bevételének idejében nem okozhat e gondot. Én csak ugyanabban a napszakban szedem kb. este 7 és 9 között. Így sem lesz baj?
Szeritem tutibb, ha nemcsak ugyanabban a napszakban, hanem ugyanabban az idõpontban veszed be a gyógyszert minden nap! Biztos ami tuti!

Pénteken voltam a 12. heti vizsgálaton. Ha a menstruáció első napjától számolják 14. hétben voltam viszont a gép ill az orvos számításai alapján 12 hét 3 nap. Most akkor hogy kell számolni?

És ez alapján számoljuk tovább.Viszont amit nem értek hogy a baba 56mm 51 g (ha csak valamit el nem olvastam), és azt olvastam hogy 12 hetesen ezek az adatok 6,5cm 18g.Most akkor nem értek semmit:(

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem leírni hogy a tarkoredõ 1,3, tehát az jó.Csak a méreteivel nem vagyok tisztában.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni hogy a tarkoredõ 1, 3, tehát az jó.Csak a méreteivel nem vagyok tisztában.
na akkor már én se értem a méreteket, enyém 12+5 naposan volt a crl: 66mm, tarkóredõ:1, 4mm, bpd: 23 cm...
A menstruációhoz viszonyítva csak akkor tudnak pontosan számolni, ha 28 naposak voltak a ciklusaid. Ha nem, abban az esetben az uh alapján kell mindig számolni. A baba méretével kapcs.-ban: mindegyik honlap más méreteket ad meg! Ha az orvos nem szól, biztosan nincs baj.
Szia, Nálam ugyanez volt.12 hetesen és 2 naposan az istenhegyibe mondták, hogy elégéé pici a baba, mert 58 mm volt rá 3 napra tehát a 13.hét betöltése elõtt 2 re meg már 6, 7 cm lett.Hozzáteszem ott azt mondták milyen szép nagy baba lessz.Na akkor tegyél igazságot.Hihetetlen, hogy milyen tempóban nõnek, és ugye ráadásul pár napon is múlhat az anyuka izgalma.Nyugi minden rendben lessz :O) 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: ANa akkor holnapra pontosan megnézem a nagyságában az 56 mm-ben biztos vagyok a súlyában nem..
elsõ nap után már megvan. ez milyen hülye kérdés?
beveszed amikor megjött, és szeded szeded...a vérzés nem múlik el, hanem tart, amíg tart. kiszeded a 21 bogyót, majd tartasz 7 nap szünetet. amikor már a második levélben jársz, ne várd meg, míg megjön. 7 nap után vedd be. természetesen a betegtájékoztatót is olvasd el

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!