Találatok a következő kifejezésre: Ha az menstruáció után (87 db)

Lehetek terhes ha a menstruációm után két nappal együtt voltam a barátommal? Nagyon kis idejig. Ez pár percet takar. Köszönöm az ÉRTELMES válaszokat és a nem osztó jellegűeket.

Legjobb válasz: Lehetsz. Kicsi az esélye, de nem 0. Nem attól függ, hogy hány percig volt benned. Az pedig, hogy a menstruációd után 2 nappal voltatok együtt, azt jelenti, hogy a ciklusod kb 7-10. napján. Ovuláció (peteérés), bár egyéntõl függõ, de kb a 14. napon van 1-2 napig. Az elõtt 2 és utána 2 nappal veszélyes a szex, mivel ha éppen nincs is akkor érett pete, de 1-2 nap múlva lesz, a hímivarsejt még megtermékenyítheti, mivel pár napig életképes.

Lehetsz. Kicsi az esélye, de nem 0. Nem attól függ, hogy hány percig volt benned. Az pedig, hogy a menstruációd után 2 nappal voltatok együtt, azt jelenti, hogy a ciklusod kb 7-10. napján. Ovuláció (peteérés), bár egyéntõl függõ, de kb a 14. napon van 1-2 napig. Az elõtt 2 és utána 2 nappal veszélyes a szex, mivel ha éppen nincs is akkor érett pete, de 1-2 nap múlva lesz, a hímivarsejt még megtermékenyítheti, mivel pár napig életképes.
Beléd élvezett?
IGEN!!! Ha beléd spriccelt - akár egy-két cseppet - az nem pár percig marad benned! Szépen elkezd kúszni felfelé a méhedbe, aztán onnan tovább! Ha nem volt 50 ilyen kérdés az elmúlt hónapban... olvasni szoktál-e? Amúgy: idejig? Magyar vagy-é? Azt látom, hogy vesszõhiányod van... gondolom, ezért engedted neki, hogy pár percig belédnyomja, csak úgy natúran. Az ilyen emberek szaporodnak... a normálisak meg nem mernek gyereket vállalni.
A kérdező hozzászólása: Nem élvezett belém. Állítása szerint elõváladék sem valószinû hogy volt. Ez a ciklusom 7. Napján volt. 26-27 napos ciklusaim vannak általában. Köszöm.
A kérdező hozzászólása: Bocsmár. IDEIG! Ne haragudj, hogy tévesztettem. Nem tudtam, hogy itt a helyesírást helyezzük elõtérbe. Amúgy ha már itt tartunk... Te paraszt vagy-é? Mert ez sem kifejezetten magyaros.
Én most már kidühöngtem magam... de te mit fogsz csinálni azzal a pár csepp életadó nedûvel a méhedben? Írd majd meg, hogy mi lett az eredmény... okulásnak annak, aki képes elõbb olvasni, és csak utána nyitni (szét a lábait).
Az, hogy a barátod 2 perc alatt elment, gáz, de ha benned ment el, akkor nem fontos, meddig tartott, lehetsz terhes.
Az elõváladékot nem mindig lehet érezni, viszont sokszor jön. Gyakorlatilag mindig, ha történik valami izgalmas, csak nem folyik ki azonnal az elején. Elõször még meg kell töltenie a húgycsövet. Aztán, ha lelohad a szerszám, a fele kifolyik közben belõle.
Nagyon kis idejig. !!!!! Hát magyarul se tudsz. Értelmetlen kérdésre vársz értelmes választ??

Ha elmaradt menstruáció után van egy kis barnázás az a menstruácit jelenti? VAn még remény a babára?

Legjobb válasz: Nekem barnázás után sajnos mindig megjött pár nap múlva. De ez még szerintem nem garantálja azt, hogy ne lehetne baba. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy végig terhesség alatt menstruált a nõ. Várj még néhány napot. Ha nem jön meg, tesztelj.

Nekem barnázás után sajnos mindig megjött pár nap múlva. De ez még szerintem nem garantálja azt, hogy ne lehetne baba. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy végig terhesség alatt menstruált a nõ. Várj még néhány napot. Ha nem jön meg, tesztelj.
Szia! Ha csak barnázgatnál menzi helyett, akkor még lehet baba. Várj szerintem is pár napot és tesztelj! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat meg a bíztatást! én még reménykedek:)

Ha a menstruációm után, 3 napig védekezés nélkül szeretkezek a barátommal, lehetek terhes? Úgy hallottam hogy van egy időszak amikor nem termékeny a nő, és akkor védekezés nélkül lehet csinálni. Az mikor van?

Legjobb válasz: uuu,te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit,sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S

uuu, te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit, sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S
Akkor van a legnagyobb valószínûsége. Mert ha belevesszük, hogy a spermium 5-6 napig életképes, akkor kb. pont peteérés idõpontjában vagy. Védekezni mindig kell, mert ovuláció a ciklus bármely napján bekövetkezhet. (Még erõs orgazmus hatására is.) De szerintem ezek igen komoly dolgok, úgyhogy ne ezekre a válaszokra hagyatkozz!
Abban igazad van, hogy 48 óráig életképes a spermium, de ez csak egy átlagos szám, nem lehetetlen, hogy utána is megtermékenyíti a petesejtet. Na de nem okoskodok, mert igaz hogy ilyen közegben dolgozom, de nem nõgyógyász vagyok. Remélem, nem haragszol, nem kioktatni akartalak.
Egészségügyben
Szabad kérdezni mit dolgozol?
Van az öt nap is! (Én ebben dolgozom, ha én nem tudnám, akkor ki?!) De ha nem hiszed, üsd be a keresõbe hogy "megtermékenyítés", és ott utána olvashatsz. De ha ezek után sem hiszed el, hát akkor így jártam. Nekem aztán teljesen mindegy...
Utánanéztem, tényleg rosszul tudtam, maximum 2 nap!
Te nem tudod jól! Igen is, a spermium akár 5 napig is életképes ha bejut a nõi szervezetbe! Nem hiszed? Nézz utána!!!
Ezt ki mondta neked barátom, hogy a spermium 5-6napig életképes?Jó nagy tévedés! Akkor vázolnám a szitut: Az átlagos nõi ciklus 28napos, aminek a közepén van peteérés, azaz 14.napon, ettõl számított +-5nap a legtermékenyebb idõszak.Tény h a menstruáció környéki napok a legbiztonságosabbak, de az sem 100%. Amúgy a sperma a nõi hüvelyben jó esetben 24óráig életképes.Érdekesség, hogy szabad levegõn kb 1 óráig, ha nem sérül meg.
Na már én is hülyeséget írok! (Hát hiába! A kapkodás...) Nem 48 óráig életképes, hanem 48 óráig termékenyítõképes... Szóval ebben van igazad.

Mikortól véd a volina fogamzásgátló, ha a menstruációm után kb 10 nappal kezdtem el szedni? Még 2 szem van az első levélből.

Legjobb válasz: Azt nem a menstruáció elsõ napján kellett vna beszedni? Amúgy: BETEGTÁJÉKOZTATÓ!!!!

Azt nem a menstruáció elsõ napján kellett vna beszedni? Amúgy: BETEGTÁJÉKOZTATÓ!!!!
hát igen, betegtájékoztató!plusz nyilván orvos írta fel, neki kellett volna feltenni a kérdést, még a megkezdés elõtt. egyébként én két módszert ismerek, az egyik, amikor az elsõ naptól kell szedni és a másik, amikor az 5.naptól, de akkor tovább kell védekezni.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvosom , mikor felírta, hogy kezdjem el még az nap, hogy ne veszítsünk idõt. és ennyi.
Akkor várd meg az egy hónapot szerintem....
"hogy ne veszítsünk idõt" Az orvosod az ecserin vette a papírját? Mi az, hogy ne veszítsetek idõt vele? Ha nem a menzesz alatt kezded, akkor a következõ levélig nem véd. Ergo teljesen ugyanott tartasz, mintha a következõ menzeszed elsõ napján elkezdted volna, és akkor már rögtön szexelhetnél egyéb védekezés nélkül.
A kérdező hozzászólása: ez de szar. köszi a válaszokat!

Ha közvetlenül menstruáció után kerül sor az aktusra, akkor is lehet terhes a nõ?

(Védekezés nélkül)

Legjobb válasz: Igen, kevesebb az esély rá, de simán teherbe lehet esni. Azért az ne nyugtasson meg, hogy kevés az esély, mert ha pont beleesel/beleestél a kevésbe, akkor ez már lényegtelen. :D

Igen, kevesebb az esély rá, de simán teherbe lehet esni. Azért az ne nyugtasson meg, hogy kevés az esély, mert ha pont beleesel/beleestél a kevésbe, akkor ez már lényegtelen. :D
Helyesírási ismeretek nélkül lehet orvosira menni? :-P Az elsõ verziód stilisztikailag teljesen hibás és magyartalan :-P ... azt sehogy nem lehet értelmezni ... De majdcsak idekeveredik egy magyartanár is :-D
Rendben, szia! :) verd csak magad ;)
A kérdező hozzászólása: Húh. Nos, köszönöm a válaszokat. A barátnõm nem szedhet fogamzásgátlót, ezért mindig gumi óvszerrel védekezünk. Nem csúszott be semmi, mert nagyon odafigyelünk. Azért tettem fel a kérdést, mert szeretném kipróbálni gumi nélkül is, erre keresem a legalkalmasabb idõpontot.
az 5. válaszoló vagyok, gumióvszer nélkül, sohasem 100%-os a biztonság, ha jól értettem te a naptáras módszerrõl beszélsz, nos, a menstruáció 4-5 napig tart, a ciklus 14. napján történik az ovuláció, az érett petesejt kilökõdése, az ezt megelõzõ és az ezt követõ két napban a legvalószínûbb a teherbeesés, de általában 4 nappal elõtte és 4 nappal utána már nem szoktak közösülni a biztonság kedvéért, a terhesség elkerülése végett, vagy +- 2 napot még hozzászámolnak, így egy kis logika alapján, ha vkinek a 14. napon van ovulációja, akkor a menstruácós vérzés elmúlta után a 10. napig és a 16. naptól a következõ menstruációig kevésbé valószínû, h teherbe esik, viszont az ovuláció nem pontos, csakúgy mint az óra, siethet és késhet, tehát ez nem a legbiztosabb módszer, továbbra is a gumióvszer használatát javaslom a nem várt terhesség elkerülése érdekében
A kérdező hozzászólása: Csak egy alkalomról lenne szó és nem is szeretnék "elmenni benne"
értem, akkor közvetlenül a menstruációs vérzés elmúlása utáni napon nyugodtan közösülhettek, ahogy a kérdésben is írtad, azt tudd, h minden fiúnak van elõváladéka és az is tartalmaz spermiumokat, ami által 70%-os esély van a megtermékenyülésre, tehát nem feltétlenül kell spermának jutnia a hüvelybe
A kérdező hozzászólása: Milyen más hormonmentes módszereket ajánlanátok erre az alkalomra?
Ne tedd be. Az elég hormonmentes.
"A menstruációs ciklus 4-5 napig tart és a vérzés befejezõdése UTÁNI, a 14. napon történik meg az ovuláció" -----> ekkor lehetne úgy értelmezni, ahogy te értelmezted, vagyis h a vérzés befejezõdése után számítjuk a 14. napot ""A menstruációs ciklus 4-5 napig tart és a vérzés befejezõdése UTÁN, a 14. napon történik meg az ovuláció"------> én ezt, írtam, amit nem lehet úgy értelmezni, ahogy te értelmezted te tanulj meg inkább olvasni!! és nekem erre nincs idõm, én biztos jobban tudom, h honnan van, igen, tudom, h netes forrásból van, honnan tudom h netes forrásból van??? :D onnan h könyvekben ilyen zagyvaságok nincsenek és te honnan tudod, h milyen orvos lesz belõlem? mert az írásod alapján feltételezted h rossz, hát persze te biztosan tudod, azt is tudod h bebuktam, h hibáztam :D mert te olyan biztos tudásból írtál, ami meghaladja külföldi professzorok által készített könyv tudását, amibõl tanulok, na pá ;)
#7: Tanulj meg írni/fogalmazni ... semmi gond a szövegértésemmel :-D Nem feltétlen netrõl szereztem a tudásom ;-) ... bár ezt Te látatlanban biztos jobban tudod :-P ...
pff, miért is mûködne ilyen egyszerûen valami, ami a nõkkel kapcsolatos
Ez máshogy van ... :-P
kisfiú vagy kislány?
Orvostanhallgató vagyok. Nyugodj meg, mert nem lehetséges. A menstruációs ciklus 4-5 napig tart és a vérzés befejezõdése után, a 14. napon történik meg az ovuláció, vagyis a petesejt kilökõdése a petefészekbõl, vagyis ekkor indul meg a petevezetéken a méh felé és ha ekkor történik közösülés, akkor találkozhat a spermiumokkal és történhet megtermékenyítés. Közvetlenül a menstruáció után ez lehetetlen, hiszen ekkor még csak érik a petesejt a tüszõben, amit az agyalapi mirigy follikulusz stimuláló hormonja vált ki (FSH). Majd a 14. napon megtörténik az ovuláció, szintén az agyalapi mirigy luteinizáló hormonjának hatására (LH), aminek hatására kialakul a megrepedt tüszõ helyén a sárgatest, ami szintén termel egy hormont a progeszteront, ami fent tartja a méh nyálkahártyáját, ha esetleg történne megtermékenyítés. Na most, a vérzés után még nem regenerálódott a méh nyálkahártyája (a menstruáció nem más, mint a méh nyálkahártyájának vérzés közbeni lelökõdése), így még ha lenne petesejt is, ami persze nincs, majd csak 14 nap múlva lesz, akkor sem történhetne megtermékenyítés. A vérzés után az FSH hormon hatására megérik egy újabb petesejt a tüszõben, közben a tüszõ termeli az ösztrogént, ami megújítja a méh nyálkahártyáját, ha majd a 14. napon a tüszõbõl kilökõdõ petesejt odaér és ha megtermékenyíti a hímivarsejt, akkor be tudjon ágyazódni a zigóta. Egy kicsit hosszúra sikerült, de azért írtam ezt le, hogy megnyugodj. Máskor tessék felelõsségteljesebben eljárni. ;) A többi válaszadó pedig ne írjon baromságokat!
#5: Remélem kibuksz :-P ... Vagy legalábbis orvosként nem kerülsz majd a közelembe ... Két dologban hibáztál: 1., A 14. napot a menstruáció elsõ napjától számítják, nem az utolsótól. 2., Lapozz kicsit elõre a tankönyvedben és keresd meg a spontán peteérés fejezetet (ami egy rendes orgazmustól is, de betegségtõl, lelki állapottól, gyógyszerektõl is bekövetkezhet). És megsúgok egy titkot is, amit az iskolában biztos nem tanítanak: egy nõ bármikor képes teherbe esni :-D ... (fõleg, ha akar ;-) )
ezt írtam: "A menstruációs ciklus 4-5 napig tart és a vérzés befejezõdése után, a 14. napon történik meg az ovuláció, vagyis a petesejt kilökõdése a petefészekbõl" tanulj meg olvasni :D hol látod te, hogy azt írtam, h a menstruációs vérzés befejezõdése után kell számítani a 14. napot? értelmezd már mondatot, szövegértés 1-es, nem érdekel, h miket írogatsz a spontán peteérésrõl, -.-" nyugodtan idézgess a wikipédiából, a webbetegbõl és a házipatikából pff....., természetesen van spontán peteérés, de annak során hormonális változások milliói zajlanak le, ajánlom neked, h vegyél elõ egy orvosi élettan könyvet és olvass utána a szaporodás és a megtermékenyítés élettanának, és megsúgok egy titkot egy nõ nem termékenyülhet meg akármikor ;)
"A menstruációs ciklus 4-5 napig tart és a vérzés befejezõdése UTÁN, a 14. napon történik meg az ovuláció,
igen, miután befejezõdött a vérzés, azután történik a peteérés, a 28 napos ciklus elsõ napjától számítjuk a 14. napot, lehetséges, h félreérthetõ a válaszom, ezt elismerem, de nem hibás, akkor lehetne úgy értelmezni, h a a vérzéstõl számítjuk a 14. napot, ha az "utáni" szót írtam vna, nem pedig az "után-t"
Tudod, kedves orvostanhallgató barátom, más is jár egyetemre. Még az orvosira is. Én is elkezdtem, de én idõközben pályát módosítottam, mert nem vette be a hasikám, ami ott ment. Hogy a kérdésre válaszoljak, az életbõl merítek példákat. A nagybátyámék egy életet lehúztak a naptár módszer alkalmazásával, és soha nem történt baleset. Ugyanakkor 2 olyan pár is volt a közvetlen környezetemben, akiknél ez nem vált be.

Menstruáció után 6 nappal teherbe lehet esni? És ha igen azt lehete érezni már a fogantatás utánni napokban, úgy mintha kéne újra menstruáljál? És muszáj megvárni a következő havit 10 napra rá nem lehet tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Elfelejthetnétek már ezt a "menstruáció után x nappal" dolgot. Már nem elõször olvasom itt. Nõ vagy, tanuld meg, hogyan is számolják a ciklust. Menzesz ELSÕ napjától szoktuk, mivel egy vadidegennek halvány lila fogalma sincsen arról, hogy te hány napig menstruálsz. Ha csak 3 napos a menzeszed, akkor a menzesz utáni 6. nap még csak a ciklus 9. napja, de ha 6 napig menstruálsz, akkor a 12. Azért nem mindegy. Másrészt ilyen kérdéseknél azt sem árt tisztázni, hogy hány napos is a ciklusod. Ha 35, akkor vszínûleg a peteérésed is késõbb van. Egyébként MINDIG van esély a terhességre, csak vmikor több, vmikor kevesebb. A kérdéses aktus után 14 nappal csinálj tesztet, reggeli elsõ vizeletbõl. Tudom, most ez kicsit kioktató hangnemnek tûnik, de egyáltalán nem így gondolom ám:) Szóval nem akartalak ezzel a kommenttel megbántani vagy ilyesmi:)

Elfelejthetnétek már ezt a "menstruáció után x nappal" dolgot. Már nem elõször olvasom itt. Nõ vagy, tanuld meg, hogyan is számolják a ciklust. Menzesz ELSÕ napjától szoktuk, mivel egy vadidegennek halvány lila fogalma sincsen arról, hogy te hány napig menstruálsz. Ha csak 3 napos a menzeszed, akkor a menzesz utáni 6. nap még csak a ciklus 9. napja, de ha 6 napig menstruálsz, akkor a 12. Azért nem mindegy. Másrészt ilyen kérdéseknél azt sem árt tisztázni, hogy hány napos is a ciklusod. Ha 35, akkor vszínûleg a peteérésed is késõbb van. Egyébként MINDIG van esély a terhességre, csak vmikor több, vmikor kevesebb. A kérdéses aktus után 14 nappal csinálj tesztet, reggeli elsõ vizeletbõl. Tudom, most ez kicsit kioktató hangnemnek tûnik, de egyáltalán nem így gondolom ám:) Szóval nem akartalak ezzel a kommenttel megbántani vagy ilyesmi:)
Igen. Nem feltétlen. Nem muszáj, de lehet, h nem lesz megfelelõ az eredmény, azért én nem várnék kövi menstruációig, inkább elmennék a nõgyógyhoz felíratni 72órásat.
A kérdező hozzászólása: Én szeretném ha pozitiv lenne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésemre a választ:) és nem vettem rossz néven. Általába 5-6 napig menstruálok és a ciklusom 23-25nap változó
Meg van már a kisbaba? :)

Lenne néhány kérdésem, 1. menstruáció közben teherbe eshetek? Vagy menstruáció után 1-2 nappal? 2. Ha védekezünk, akkor nyugodtan élvezhet a barátom belém? 3. miért van az, hogy nem tudom élvezni, ha a csiklómat izgatja a barátom?

Legjobb válasz: 1. igen teherbe eshetsz! 2. menses után is teherbe lehet esni 3. ha rendesen védekeztek akkor semmi baj sincs 4. idõvel kialakul hogy mit élvezel ha a barátod csinálja. 5. nem ártana átlapoznod egy szakkönyvet és 16 év fölé kerülnöd mielõtt még olyat teszel amit késõbb megbánsz ! 22/L

1. igen teherbe eshetsz! 2. menses után is teherbe lehet esni 3. ha rendesen védekeztek akkor semmi baj sincs 4. idõvel kialakul hogy mit élvezel ha a barátod csinálja. 5. nem ártana átlapoznod egy szakkönyvet és 16 év fölé kerülnöd mielõtt még olyat teszel amit késõbb megbánsz ! 22/L
elvileg nem lehetsz terhes, de elõfordult már. azonban ez nagyon ritka. de mensi alatt ne szexelj, mert fertõzést szedhetsz össze. meg nem is tudom h h birnal, nekem most van meg, de annyira görcsölök, h a halálomon vok.. mensi után "üres" a szervezeted, kiürült a petesejt, úgyh nem lehetsz terhes. de minden esetre védekezni kell.. h érted h ha védekeztek, akkor élvezhet beléd??
Kicsi az esélye, hogy terhes legyél, de a inkább az elején csináljátok, utána már ne annyira.
a peteérés a legtöbb esetben a ciklus 8-12. napján van..tehát!mivel a menses elsõ napja a ciklus elsõ napja..a menses utáni pár nap a legveszélyesebb!! az a biztos, ha mindig védekeztek, az sem 100%, de majdnem a legtöbb amit tehetsz, ha gyógyszert sem szedsz még.
Mensi alatt tényleg nagyon minimális az esély rá, és ha még gyógyszert is vettél be, szerintem nem.
Nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: ezt elfelejtettem:az együttlét után a 6.napon elkezdett fájni a derekam és kis barnás pecsételésem is volt/van néha.tanacstalan vagyok
Ha elolvastad volna a gyógyszer leírását, tudnád, hogy a mellékhatásai közé tartozik a menstruációtól független pecsételõ vérzés, görcsölés, fejfájás, fáradtság.
Nem! eseményutáni tabletta bevétele után biztos nem!!!

Ha egy nő nem pont az ovoláció idején, tehát menstruáció után 2. héten lesz babás, hanem tegyük fel rá egy hétre, tehát a következő menstruáció előtt egy- másfél- két héttel, megjön még neki abban a hónapban?

Annak ellenére hogy csak a 2.hétben van,amit ? még csak nem is sejthet,és talán a hcg se kezd el még termel?dni?!(normális beállt 28 napos ciklusos menstruációnál!) feltevés,csak érdekel!:) mert ugye én ugy tudom nem csak ovuláció idején lehet 'teherbe' esni(jaj de nem szeretem ez a szót!)

Legjobb válasz: ha nem középidõben esik teherbe, hanem mondjuk 1 héttel késõbb, akkor nagy valószínûséggel már nem jön meg a köv. menzesze. A menzesz nem a hcg miatt marad ki, hanem a progeszteron termelõdése miatt. Ha a terhesség létrejön, a megérett tüszõ helyén visszamradt sárgatest továbbra is progeszteront termel, ezért nem lökõdik le a méh nyálkahártya és nem jön meg a menzesz.

ha nem középidõben esik teherbe, hanem mondjuk 1 héttel késõbb, akkor nagy valószínûséggel már nem jön meg a köv. menzesze. A menzesz nem a hcg miatt marad ki, hanem a progeszteron termelõdése miatt. Ha a terhesség létrejön, a megérett tüszõ helyén visszamradt sárgatest továbbra is progeszteront termel, ezért nem lökõdik le a méh nyálkahártya és nem jön meg a menzesz.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A lutealis fayis majdnem mindig ugyanolyan hosszu. Tehat ha az egyik honapban kesobb van peteeres, akkor ha nincs megtermekenyules, akkor a menszi is eltolodik. Ha van megtermekenyules, akkor az esetek nagy szazalekaban nincs menszi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!