Találatok a következő kifejezésre: Ha az mensim elso napja (34 db)

Hány hetes terhes vagyok, ha a az utolsó mensim első napja március 14 volt, de a peteérés, és fogamzás rá csak 9 héttel történt a 59. ciklusnapon?

Ezt onnan tudom ilyen pontosan mert akkor mentem vissza a dokihoz hogy gyógyszeresen mensit idézzen el?. Hány hetes terheséknek fogja ezt nevezni. Pénteken megyek uh-ra.

Legjobb válasz: A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami

A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami
Szerintem peteéréstõl számítva a hetek száma + két hét. Így leszel ugyan ott, mintha normál ciklussal számolnál.
Orvosilag kb 10 hetes vagy.

Ha február 23-án volt az utolsó mensim első napja, akkor most hány hetes terhes is vagyok?

Ez a számolgatás összezavar, de ha jól gondolom, akkor 4+5 hetes vagyok (azaz 4 hetes + 5 napos, ugye?), tehát csütörtökön töltöm be az 5. hetet. Jól számolok? Bocsi a buta kérdésért, csak ma reggel elgondolkodtam, hogy akkor hogyan is számolják ezt. És ha jól tudom, akkor mindig a betöltött hetet kell mondani, tehát most még 4 hetes vagyok, de csütörtökön már 5? Köszönöm a segítséget! :)

Legjobb válasz: Igen én is így tudom.Nekem február 22-én volt a mensim:) 1 nappal vagyok idõsebb mint te :D

Igen én is így tudom.Nekem február 22-én volt a mensim:) 1 nappal vagyok idõsebb mint te :D
A tünetet elfelejtettem:) Mellérzékenység és iszonyú fáradékonyság.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, ez biztató. Mármint, hogy az orvos megállapította a korai terhességet. Az nem baj egyébként, hogy a méhszájam nagyon puha? Fent van, de puha. Még 2 nappal ezelõtt teljesen kemény volt. Kíváncsiságból vizsgáltam meg magam, természetesen csak óvatosan piszkáltam és elõtte alaposan kezet mostam. Milyennek kell lennie a méhszájnak? Ugye ez nem valami rossz elõjel? Tudom, valószínûleg túlzásba viszem az aggódást.
Utolsó vagyok.Ne aggódj én is megnéztem még az elején nekem is puha volt, azóta nem nézem mert úgy vagyok vele, hogy a tények azok tények.Számomra is nagyon hihetetlen, de a pozitív tesz és a mensi nemjövetele az 99% hogy baba.:)
A kérdező hozzászólása: Az megnyugtató, ha neked is puha volt. Érdekes, én még olyan nehezen hiszem el, hogy tényleg baba van a pocakban. Pedig 3 tesztet csináltam, mindegyik egyértelmûen pozitív, de mégis hihetetlen. Biztosan el kell telnie egy kis idõnek, hogy tudatosuljon.
Szerintem igazán akkor fog ha már uh-on is látjuk bár, még lehet akkor se.Már alig várom a jövõhetet.Mióta próbálkoztatok?
A kérdező hozzászólása: Február elején kezdtünk el próbálkozni, szóval elég könnyen összejött. Remélem, majd a második sem várat magára. És ti?
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek a babához és ne aggódjatok minden rendben lesz.
Jaj de jó :) Örülök, hogy nektek ilyen hamar sikerült.Mi 2 éve.Úgy voltam vele, ha most sem jön irány a doki.Erre aztán nem jött meg:)
1. vagyok.Most értem vissza a dokitól.Hasi uh-gal próbálkozott de azon még nem látott semmit.Elküldött hüvelyi uh-ra, de ott csak jövõhétre kaptam idõpontot.Tapintásra azt mondta, korai terhesség.:)
En az elsovel nem aggodtam ennyire. Dolgoztam, emelgetnem kellett, repulore ultem tobbszor is.
A kérdező hozzászólása: De jó! :) Gratulálok! Elsõ baba lesz? Nekünk igen.
Igen nekünk is:) Én most megyek dokihoz, bár bejelentkezés után jöttem rá, hogy lehet korai lesz.Mindegy már nem mondtam vissza hátha lát már valamit.
Én is gratulálok nektek:)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük! :) Én dokihoz csak 3 hét múlva megyek, április 18-a körül, elõbb nem. Gondoltam rá én is, hogy a jövõhétre bejelentkezek, de ha nem látna még semmit, akkor csak végig idegeskedném az utána következõ 1-2 hetet, hogy minden rendben lesz-e, elkezd-e a szívecskéje dobogni. Szóval úgy döntöttem, hogy inkább várok. Bár most meg azon izgulok, hogy jó helyen tapadt-e meg. Ti mikor jelentitek be a családnak? Megvárjátok a 12. heti UH-t vagy már elõbb közlitek a hírt? Egyébként vannak tüneteid? Mikor teszteltél pozit?
Gratulalok csajok! Nekem febr 25-en volt meg utoljara, kb 4 hetes es par napos vagyok. En aprilis 10-ere kertem idopontot. Egyebkent hogy vagytok? Nekem semmi etvagyam es egesz nap hanyingerem van. Egyebkent masodik baba, a lanyommal smmilyen tunetem nem volt, kicsattantam az energiatol, szules elott 2 hettel meg dolgoztam.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Neked is gratulálok! Tüneteim: reggelente pici hányinger (vagyis inkább olyan gyomorrontás érzés), de pár órával késõbb elmúlik, a mellem nagyon feszül, és este 8-kor már úgy alszok, mint akit fejbe vágtak. Egyelõre ennyi. A nem várt idõpontjában voltak enyhe mensis görcseim, de azok elmúltak. Ti szedtek valamilyen vitamint? Én csak folsavat, magnéziumot és kálciumot, terhesvitamint nem szedek.
En csak folsavat szedek, mi februar ota probalkzunk, ugyhogy kb egy honapja szedem. Mast nem (itt nalunk kulfoldon nem szoktak terhesvitamint szedni). Meg mi sem mondtuk senkinek, majd 2 het mulva, ha elmegyek orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Mi is február elején kezdtünk el próbálkozni. :) Akkor nektek is könnyen összejött. Én folyamatosan azon aggódok, nehogy valami probléma legyen, és minden rendben menjen. Olyan sok szomorú történetet olvasni...
köszike aranyos vagy:)

Ha ciklusom össze-vissza van (itt most nem egy nap külömbségre gondolok), akkor a kimaradt mensi első napja alatt az utolsó mensi hosszából tudok következtetni?

Állítólag p.é-t?l 14 nap. Eddig úgy gondoltam peteérés 27-én volt (páfrányos mikroszkóp, nyák), de akkor nem , ha még nem jött meg (akkor 9-én kellett volna jönnie). Az utolsó ciklusom 34 napos volt. Tesztem tegnap reggel sajna neg :(

Legjobb válasz: Javítás: szóval fogamzásgátló abbahagyása miatt nem jött meg. Bocs!

A kérdező hozzászólása: Javítás: szóval fogamzásgátló abbahagyása miatt nem jött meg. Bocs!
Inkább ugy ird le mikor volt az utolsó menzid, te ne viszonyitsd a 14 napot a tiédhez, mert azt irtad utobb 34 napra jött meg, mindig ahány napra jön meg annak a felével osztd el! De az átlagot számitsd! Nálad ebben az esetben 16 napot kellene számítani! De csak ha gyakran jön meg 34 napra! Ha viszont nemérted a dologkat, itt egy táblázat, én is ezt használom, és jo dolog: http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/ Ide ird be a menzid elsõ napját, aztán a ciklus hosszát, és kidobja a te táblázatod is, h. mikor is van , vagy volt PÉ-sed! Remélem tudtam segíteni! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál! Az a bibi, hogy fogamzásgátló miatt nem jött meg. Erre Clostyt kaptam, ezzel produkáltam egy 27 és egy 34 napos ciklust. Ebben a hónapban már nem kell szednem, és most vagyok a 33. napon. Tegnapi teszt neg :(. Utolsó mensi dec. 14-én volt. A 14 napot visszafelé számoltam a végérõl, azt hallottam így kell.
A kérdező hozzászólása: Jaj elírtam, nem 34, hanem 37 napos volt az utolsó ciklus.
1.vagyok: Én is szedtem clostyt, de nekem nem volt gond a menzi késésekkel, csak a PÉ-kaptam, de PÉ is volt Closty nélkül is, csak engem megfigyeltek! De a Clostytól nem késett egy napot sem a menzim, ugyh. nálad sztem több mint valószinû, h. a fogamzásgátló abbahagyása kombinálja az egésszet! Azt mondjak az jol bekavar! Kell egy kis idõ mig helyreáll a szervezeted! Ne aggódj nem lesz baj, csak kell egy kis idõ!Sok szerencsét!!! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi.Amúgy már augusztusban abbahagytam a gyógyszert.

Terhesség esetén a mensi előtt pár nappal és a meg nem jött mensi első napjaiban szárazság van vagy valamilyen folyás? Ha folyás van, akkor az általában milyen?

Legjobb válasz: szia.bocsi hogy nem kezdek el most okosságokat irni.van egy honlat a címe:babát tervezõk otthona.itt megtalálsz minden kérdésedre a választ.a folyásokkal,és más egyéb dolgokkal kapcsolatban.nekem sok kérdéseben nagy segítség volt.nézd meg te is.boldog babavárást neked is.

szia.bocsi hogy nem kezdek el most okosságokat irni.van egy honlat a címe:babát tervezõk otthona.itt megtalálsz minden kérdésedre a választ.a folyásokkal, és más egyéb dolgokkal kapcsolatban.nekem sok kérdéseben nagy segítség volt.nézd meg te is.boldog babavárást neked is.
A kérdező hozzászólása: köszike
Szia !Ha kismama vagy és épp a kimaradó mensinél vagy akkor a folyásod lehet halványrózsaszín-halványbarna ez a kimaradt vérzés erdménye lehet.Üdv babi
általában terhesség alatt sok folyáa van fõleg menzi elõtt és után. fehér krém vagy tejszerü folyás . inkább higabb mint sürü. és semmiképp nem túrós!
egyénenként változó, de neked még sok van a mensidig. Én csak utána tesztelnék 5 nappal, ha kimarad!
Mi decemberben kezdtünk elõször próbálkozni, és 20-a körül volt peteérésem. 29-én csináltam is gyorsan egy tesztet, amit a legbiztosabbnak mondtak a gyógyszertárban. Egy hétig szomorkodtam az eredmény miatt. Aztán január 5-én nem jött meg! Nen mertem újra tesztet csinálni, (csak jan. 9.-én) mert féltem az újabb csalódástól. Most 12 hetes boldog kismama vagyok!!! Szerintem akármikor csinálhatsz tesztet, de saját magad megnyugtatására inkább várj a következõ mensidig, hogy ne keseregj feleslegesen! Szurkolok neked! :) ))

Ha december 8-án volt az utolsó mensim első napja, és tudom, hogy a baba dec 20-21 között foganhatott, akkor most jan 6-án pontosan mennyi idős terhes vagyok?

Amúgy négy pozitív tesztem van, elég hamar kimutatta:-)

Legjobb válasz: 4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják,de a babó kb 2 hetes lehet,akkor volt a megtermékenyítés. Gratula,és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami

4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de a babó kb 2 hetes lehet, akkor volt a megtermékenyítés. Gratula, és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami
Dec 8-tól kell számolni a terhesség korát. A fogantatás napjától a baba korát számolhatod, de ez senkit nem fog érdekelni, mert sokszor bizonytalan az idõpont, illetve te sem tudod bizonyítani. Minden doki az utolsó mensi elsõ napját nézi, a várható szülés idejét is ez alapján kalkulálják..stb. A terhesség alatt ez az egyetlen fix idõpont, az ultrahang is mindig más dátumot fog megadni, mert az meg a baba méretei alapján fog számolni.

FIGYELEM, ciklus.hu/t használók, ha az utolsó mensim első napja február 28. volt, akkor a következő mensimet miért április 28. ra írja ki? !

Legjobb válasz: Fogalmam sincs, én már vagy 3éve használom az oldalt de ilyet még nem tapasztaltam. Esetleg töröld a belyegyzest és írd újra talán bevalik.

Fogalmam sincs, én már vagy 3éve használom az oldalt de ilyet még nem tapasztaltam. Esetleg töröld a belyegyzest és írd újra talán bevalik.
mert nem minden hónapban ugyan oda rakja, ha nem az eddigi ciklusaid hosszából von átlagot, és azzal számol
És szerinted hol a márciusi? Ha 2 havonta lenne meg neki akkor nem kérdezné, hogy miért így írta a gép.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, de mint az utolsó hozzászóló is írta, a márciusi miért nincs benne?én is már két éve használom emiatt nem értem, h mit jelenthet ez, mert ha beírok márciusra egy ciklust akkor rendesen megy tovább.csak így, h még nem jeleztem a havimat ezért érdeklõdtem.

Ha az utolso mensim elso napja jun.13-a volt, es jun.25-en es 23-an, meg korabban nehany nappal vedekezes nelkul egyutt voltunk es kerult vmennyi sperma a huvelyembe, akkor mekkora az esely a terhessegre?

Illetve ha ma/holnap/vasarnap egyutt lennenk megszakitassal es ismet kerulne sperma a huvelybe? Elvileg most vagyok felidoben.

Legjobb válasz: egy spermatozoid 3 napig el tud éldegélni a testedben... ugy hogy gondold meg hogy hogy védekezel ha nem akarsz kis babát... és pont azokon a napokon amikor szeretkeztél a pároddal akkor van a legnagyobb esély hogy teherbe ess.

egy spermatozoid 3 napig el tud éldegélni a testedben... ugy hogy gondold meg hogy hogy védekezel ha nem akarsz kis babát... és pont azokon a napokon amikor szeretkeztél a pároddal akkor van a legnagyobb esély hogy teherbe ess.
A kérdező hozzászólása: Orulnek a babanak nagyon, ezert vagyok kivancsi, vajon van-e jo esely arra, hogy a kb. ket het mulva esedekes mensi megsem jon meg. :) Nagyon jo lenne vegre kismanminak lenni. :) ))))
A kérdező hozzászólása: bocs, kismaminak* lenni :D Szerinted van remeny?
A 25.-i akcióból simán lehet baba, ha szabályosak a ciklusaid, és 13.-án jött meg, akkorelvileg 27-28.-a körül van peteérésed. A "fiúk" Nem bírják túl sokáig, de a "lányok" még akár három napig is bírják. De miért nem hõmérõzöl? Vagy pl. lehet kapni termékenységi tesztet a gyógyszertárban....
Szia szerintem van remény de nem ártana ha rá segitenétek még egy kicsit a pároddal (érted)!
A kérdező hozzászólása: Ertem, ertem. :) Jajj, meg ma/hetvegen muszaj lesz akciozni, mert utana elutazom sajnos. :( Aztan az eredmeny majd kiderul, persze nem iszok elore a medve nojere. :) Masik valaszolonak: Igen, en is gondoltam mar az LH tesztre, de meg sosem hasznaltam. HA most nem jon ossze, akkor tutira veszek a kov. honapra. :)
én amikor terhes lettem és még nem tudtam hogy baba van a pocimban, kb egy héttel az "akció" után :D a párom nem tudott mellettem aludni olyan meleg voltam :D pedig én nem éreztem lázat... de mégis annyi höt sugároztam ki magamból hogy a párom izzadt mellettem :D bocs amugy én ugy vettem ki a szavaidból hogy nem akarsz babót :) sok sikert kivánok :) 2 hét múlva megtudod hogy van e beibi vagy sem :) udv brigi mama az elsö komment írója :D
A kérdező hozzászólása: Koszonom a biztatast, "Brigi mama" :D Remelem nem sokara engem is valaki hasonloan fog szolitani. Mult ejjel almomban volt egy kisfiam, aki nagyon szeretett es jol megolelgetett. Lehet, hogy ez valami jel? hihi :D /csak viccelek/ Tegnap ujabb akcio volt, remelem osszejon elsore, nagyon jo lenne, ugy izgulok! :)
Jó az esélyed, pláne, ha a hétvégén még akcióztatok!!!! De ezek szerint a párod nem szeretné a babát?

2007. dec. 10-én volt az utolsó mensim első napja. A mensimnek kb. jan 12-én kell megjönnie. Érezhetek már most is valamit, ha netán terhes lettem?

Amikor peteérésem volt együtt voltam a párommal: dec 24én, 28án, 30án, jan2án nem védekeztünk.

Legjobb válasz: Elképzelhetõ,szerintem 12.-e után tesztelj, ha addig nem jön meg.Lehet hogy egy kicsit korai, de van aki már a beágyazódás körül megérzi .Drukk.

Elképzelhetõ, szerintem 12.-e után tesztelj, ha addig nem jön meg.Lehet hogy egy kicsit korai, de van aki már a beágyazódás körül megérzi .Drukk.
Szia! Én is nagyon hamar megéreztem a tüneteket, nem is akartam elhinni. Lehetséges, hogy babát vársz, lehet, hogy a tünetek ilyen hamar jelentkezzenek. Várd meg a mensi napját, és tesztelj. Nekem már a mensi napja elõtt 3 nappal + lett a teszt, de az csupán a kíváncsiság miatt csináltam meg, meg is lepõdtem az eredményen:) Sok sikert!!
én a félidõtõl éreztem hogy görcsöl a hasam, néha szurkál a petefészkem.Állandóan éhes voltam, fáradtnak éreztem magam.Aztán késés után 5 nappal pozitívat teszteltem.Úgyhogy szerintem te is babás vagy:) 6 hetes kismami
Nekem dec. 7-én volt meg utoljára. Tegnap teszteltem, mert nem bírtam tovább, és halvány csík:) Majd csináltam egy másik fajtát és az is két csíkos:) Szerintem tesztelj, van akinek picit hamarabb, mensi elõtt kimutatja. Alacsony érzékenységû tesztet próbálj venni. Sok sikert!

Hogy ha az utolsó mensim első napja jan 31-én volt és febr. 4-ig tartott, akkor is kb a 14. napon van peteérésem?

Ja és azt hozzátenném, hogy nem redszeres a menstruációs ciklusom. Ennek fényében/ismeretében hoygan kell számolnom.

Legjobb válasz: nekem a kiszámolás sosem jött be.ahoz tudni kell, h pontosnan milyen hosszuak a ciklusaid.jó ideig én csak ki számoltam magamnak, és nem volt eredmény.az utobbi idõben kiszámoltam, és vettem ovulácios tesztet is,és figyeletem a szervezetem,természetesen a két nap nem eggyezett egyszer se.a papirforma biztos sok mindenkinek bejön, de sokaknak nem.nem vagyunk egyformák, és a szervezetünk is máshogy reagál,szinte minden hónapban.Javaslom vegyél ovu tesztet, és sokkal biztosabbra mész.sok sikert.

nekem a kiszámolás sosem jött be.ahoz tudni kell, h pontosnan milyen hosszuak a ciklusaid.jó ideig én csak ki számoltam magamnak, és nem volt eredmény.az utobbi idõben kiszámoltam, és vettem ovulácios tesztet is, és figyeletem a szervezetem, természetesen a két nap nem eggyezett egyszer se.a papirforma biztos sok mindenkinek bejön, de sokaknak nem.nem vagyunk egyformák, és a szervezetünk is máshogy reagál, szinte minden hónapban.Javaslom vegyél ovu tesztet, és sokkal biztosabbra mész.sok sikert.
a rendszertelen havivérzéssel pedig lehet orvoshoz kéne fordulnod, ha babát szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Átnéztem az utóbbi 5 év mensieit, és rájöttem, hogy egy nappal elszámoltam minden egyes ciklus, most végztem egy rövid számolást és az eredmény: átlag 27-28 naposak a ciklusaim(a kisebb vagy nagyobb napszámok csak elvétve fordultak elõ) Ez jelenthet jót?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!