Találatok a következő kifejezésre: Ha az megváltoztatom a nevem, (11 db)

Ha face-en megváltoztatom a nevemet, akkor eltűnnek azok a dolgok üzenőfalamról, melyekben megjelöltek a jelenlegi nevemmel?

Vagy azok is megváltoznak arra, amire át akarom írni?

Legjobb válasz: Nem tûnnek el. A megjelölés nem a nevet tartalmazza (az nem azonosít, hiszen azonos néven több ember is lehet és van is a Facebookon), hanem a profilod azonosítóját. Attól, hogy a nevedet megváltoztatod, a profilod azonosítója ugyanaz marad, a megjelölés továbbra is rád fog mutatni, csak már más nevet fog kiírni.

Nem tûnnek el. A megjelölés nem a nevet tartalmazza (az nem azonosít, hiszen azonos néven több ember is lehet és van is a Facebookon), hanem a profilod azonosítóját. Attól, hogy a nevedet megváltoztatod, a profilod azonosítója ugyanaz marad, a megjelölés továbbra is rád fog mutatni, csak már más nevet fog kiírni.
Késõbb változtatják csak meg, én is így jártam.

Ha megváltoztatom a nevem a Facebook-on, az megjelenik az idővonalon? Tehát értesülnek róla az ismerősök?

Nem szeretném, ha látnák. Mit kell beállítanom?

Legjobb válasz: Nem jelenik meg külön az idõvonalon, csak a régi neved helyett az új fog megjelenni a profilodon, ennyi.

Nem jelenik meg külön az idõvonalon, csak a régi neved helyett az új fog megjelenni a profilodon, ennyi.


Ha Xbox-on megváltoztatom a nevem (gamertag) akkor elvesznek az addigi mentések vagy megmarad minden?

Legjobb válasz: Megmarad minden. Asszem egyszer ingyenes, utáni perkálni kell érte.

Megmarad minden. Asszem egyszer ingyenes, utáni perkálni kell érte.
Xbox Live-os vagy?(van internethozzáférés a gépeden?)
A kérdező hozzászólása: van net a gépemen is, mért kérded ?, és live-os vagyok
Akkor csak egyszer tudod megváltoztatni. utánna 800 msp-be kerül
A kérdező hozzászólása: jah, már megnéztem és meg is változtattam, de azért kössz a válaszokat
meg marad a mentéseid mert a hdd re meg ezekre menteted

Ha megváltoztatom a nevemet fb-n, akkor megváltozik az azonosítóm is?

Legjobb válasz: Nem. Az 2 külön dolog. De vigyázz a névváltoztatással, mert csak véges alkalommal csinálhatod!

Nem. Az 2 külön dolog. De vigyázz a névváltoztatással, mert csak véges alkalommal csinálhatod!
Valóban nem, én is most cseréltem nevet, és a profilom linkje továbbra is a régi.

Kötelező hogy az apja nevét kapja ha fizet gyerektartást? Jelenleg az én nevemen van és az apuka azt modta csak akkor fizet ha megváltoztatom a gyerek nevét.

Legjobb válasz: A gyerek nevének semmi köze a gyerektartáshoz - és az apának nem kell beleegyeznie, hogy fizesse, hanem kötelezö. Keress meg egy jo ügyvédet és indits gyerektartásért pert.

A gyerek nevének semmi köze a gyerektartáshoz - és az apának nem kell beleegyeznie, hogy fizesse, hanem kötelezö. Keress meg egy jo ügyvédet és indits gyerektartásért pert.
Elsõnek igaza van. Az apa nevét meg csak házasságban kapja a gyerek, de már így is lehet választani, kaphatja az anyjáét is. Nem kötelezhet rá senki, hogy írasd a nevére ha nem akarod.A tartásdíj akkor is jár a gyereknek.
Apukát nem kell megkérdezni, hogy "figyi, szeretnél fizetni gyerektartást?" El kell indítani a folyamatot a bíróságon. Ja, és fizetésbõl vonasd, ha van mibõl, mert különben nemigen lehetsz biztos abban, hogy fizetni fog. Ha már eleve feltételeket akar szabni. Az apa dolga hozzájárulni a gyereke felnevelésének költségeihez, ha tetszik neki, ha nem. Semmi köze ennek ahhoz, hogy milyen név alatt fut a gyerek... Úgyhogy ne hagyd, hogy feltételeket szabjon, semmi joga rá!

Mennyibe kerül a névváltoztatás? Ha megváltoztatom, akkor külön külön kell fizetni azért, hogy az érettségiben, vagy az OKJ bizonyitvanyban átirjak a nevemet?

És még annyit szeretnék, hogy külön-külön elkell gondolom intézni mindent?! Tehát személyi, jogsi, meg egyéb dolgokat?! Köszönöm előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: A személyi okmányok díja lesz csak, a bizonyítványokban nem írják át visszamenõleg a neved, mivel a végzéskor akkor úgy hívtak, ahogy, s az iskolák nyilvántartásában is úgy szerepelsz.

A személyi okmányok díja lesz csak, a bizonyítványokban nem írják át visszamenõleg a neved, mivel a végzéskor akkor úgy hívtak, ahogy, s az iskolák nyilvántartásában is úgy szerepelsz.
Én úgy hallottam ilyen esetben ingyen kicserélik.
nem fizeti az állam neked kell
személyi okmányokat nem kell kicserélni a házszám vagy a közterület nevének változása esetén, a lakcímkártya cseréje pedig ingyenes. A közszolgáltatókat, közüzemeket, a földhivatalt, a postát hivatalból értesíti az önkormányzat a változásokról
Azt hiszem újat kell csináltatnod.
A kérdező hozzászólása: ... és az drága dolog meg egyáltalán hol kell intézni? A régi iskolákban?
Közben utána néztem és, ha igaz, akkor bemész a régi iskoládba és ott a megjegyzés rovatba írják bele, hogy névváltoztatásod volt vagy valamit, amivel igazolják, hogy az a te bizonyítványod. Szóval a biziden még a régi neved marad, csak összekevertem az okmányokkal, amit ugye mindent át kell íratnod.
Maradhat a régi neveden, de ha valahol kérik a bizit, legyen nálad a névváltozást igazoló irat. Nem tudom, mihez kell neked, de felvételinél pl. elég az eredeti bizi mellett beküldeni a névváltozást igazoló papírodat, anyakönyv, vagy valami, amiben szerepel a születési és az új neved is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat!

Hogyan változik - vagy egyáltalán változik-e - a házassági nevem abban az esetben, ha a születési nevemet megváltoztatom? Lehet egyszerre a születési nevet megváltoztatni és a házassági nevet módosítani?

Tegyük fel, hogy a születési nevem Antal Piroska. Házasság után a férjemnek csak a vezetéknevét vettem fel, így lett belőlem mondjuk Molnár Piroska. Megváltoztatnám a születési nevemet pl. Dobos Adriennre. Ebben az esetben a házassági nevem marad a régi, vagy automatikusan Molnár Adrienn leszek? És, ha a házassági nevemet is módosítani szeretném (valójában csak visszavenni a születési nevemet), akkor ezt egyszerre is meg tudom csináltatni? Vagyis egymás után, de úgy, hogy az irataimat csak egyszer kelljen cserélni. Ha megkapom az okiratot a születési név megváltoztatásáról, akkor gondolom van valamennyi időm, minimum 8 nap, ami alatt el kell kezdeni kicserélni az igazolványokat, lejelenti mindenhol az adatváltozást, stb. Beadhatom egyből a házassági név módosítására a kérelmet, ha még ezeket nem intéztem el, hogy ne kelljen a személyit meg minden iratot kétszer megcsináltatni egy-két hónapon belül? A lényeg, hogy ha nem muszáj, akkor nem szeretnék fizetni az új iratokért akkor is, amikor még csak a születési nevem változik, meg akkor is, amikor már a házassági nevem is megváltozott. Remélem érthető volt, amit írtam, és a válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Ez két külön eljárás. Nem lehet egyszerre másik családi nevet is és férjes nevet is felvenni.

Ez két külön eljárás. Nem lehet egyszerre másik családi nevet is és férjes nevet is felvenni.
A kérdező hozzászólása: Nem másik férjes nevet akarok felvenni, vagyis igen, de csak úgy, hogy a születési nevemet akarom majd használni a névváltozás után. Egyébként tudom, hogy az két külön eljárás. Arra lettem volna kíváncsi, hogy addig nem is adhatok be kérelmet a házassági név módosításra, amíg nem csináltattam meg az iratokat? Szóval, hogy a kapott okirattal nem lehet elkezdeni intézni a módosítást? És utána, amikor az módosult, akkor menni az okmányirodába meg mindenhova, ahova menni kell?
Hívd fel az anyakönyvvezetõt ahol laksz. Õ a legpontosabb forrás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!