Találatok a következő kifejezésre: Ha az megrágja, de (3 db)

Ha az ember megrágja, de lenyelés helyett kiköpi a kaját, akkor attól még hízhat?

egy barátn?m csinálja mostanában, aki anorexiában szenved, és én nem akarom csinálni, de kíváncsi vagyok! (mert szerintem valamennyi csak lemegy belé a nyálán át...) a kérdésre várok választ, egyéb kommentekt?l kímélj.

Legjobb válasz: Csak gondold végig. Nem nyeli le a kaját, tehát nem is jut a szervezetébe tápanyag. Ugyanis ami esetleg a nyálból felszívódik az édes kevés. Egyébként ezt a barátnõdet látta orvos? Kezelik? Mert ha ezt csinálja az anorexia súlyos foka áll fent nála. S sûrgõsen kezelésre szorul, mert ebbe akár bele is hallhat. Tisztában vagy ezzel,mint a barátnõje? Meg kéne próbálj vele és a családjával beszélni, hogy orvoshoz jusson. De ezek csak jó tanácsok:)

Csak gondold végig. Nem nyeli le a kaját, tehát nem is jut a szervezetébe tápanyag. Ugyanis ami esetleg a nyálból felszívódik az édes kevés. Egyébként ezt a barátnõdet látta orvos? Kezelik? Mert ha ezt csinálja az anorexia súlyos foka áll fent nála. S sûrgõsen kezelésre szorul, mert ebbe akár bele is hallhat. Tisztában vagy ezzel, mint a barátnõje? Meg kéne próbálj vele és a családjával beszélni, hogy orvoshoz jusson. De ezek csak jó tanácsok:)
ezt a baromságot
A barátnõd jó eséllyel bele fog halni ebbe, úgyhogy jól teszed, ha te nem is próbálod ki. Egyébként ilyenkor a termelõdõ emésztõnedvek miatt annyira éhes leszel, hogy bármiféle bajod lehet tõle. Gyomorfekély pl. Fogyáshoz meg azért nem jó, mert ha ilyet teszel, a szervezeted annyira rááll, hogy minden milligrammot hasznosít - így késõbb, ha enni kezdesz, UGYANATTÓL az ételtõl, amit idáig ettél, most hízni fogsz.
A kérdező hozzászólása: nem akarom kipróbálni, csak régen olvastam errõl a módszerrõl, és kíváncsi voltam amúgy kezelik szegény kislányt, de visszaesõ.:(

Van 1labrador szukám 7hónapos mindent megrág! Azt irja róla egy kutya könyv kamaszkorba ez a fajta ezt csinálja. Ha valaki átélt hasonlót irja meg mikor hagyta abba? Járrunk kutya iskolába is de hiába. Elfenekeltem de semmi, mi lehet a megoldás?

Legjobb válasz: egy éves korára lehiggad egy kicsit, de ha kikap (pl. újságpapírral, mert az nem fáj, de megijed tõle) és következetesen neveled (pl. mindig kapjon ki és ne simogasd meg egy ideig, sõt, nézz rá szigorúan), akkor pár hét alatt rájön, hogy ezt nem szereti a gazdi. Plusz vegyél neki játékot és játsztaok is vele, ne csak odaadd (pl. dobáld, húzgáld - de a fogár vigyázz) és vegyél neki emészthetõ rágcsálnivalót, az én kuytum az ilyet imádja: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/kutyaeledel_kutyatap/jut.. meg a bikacsököt (állatos boltokban kapni), de az büdös, úgyhogy ritkán adok

egy éves korára lehiggad egy kicsit, de ha kikap (pl. újságpapírral, mert az nem fáj, de megijed tõle) és következetesen neveled (pl. mindig kapjon ki és ne simogasd meg egy ideig, sõt, nézz rá szigorúan), akkor pár hét alatt rájön, hogy ezt nem szereti a gazdi. Plusz vegyél neki játékot és játsztaok is vele, ne csak odaadd (pl. dobáld, húzgáld - de a fogár vigyázz) és vegyél neki emészthetõ rágcsálnivalót, az én kuytum az ilyet imádja: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/kutyaeledel_kutyatap/jut.. meg a bikacsököt (állatos boltokban kapni), de az büdös, úgyhogy ritkán adok
Ne haragudj, de ez ebben a korban (és még egy jó ideig) teljesen normális. A kutyák kb. 2 éves kortól számítanak felnõttnek - testméretre. Hogy a feje lágya mikorra fog benõni, na az egy egészen más kérdés. Ahogy az embereknél, úgy a kutyáknál is mindíg az kell az ifjoncoknak, ami egyébként tilos, úgyhogy a kölyök nevelésbe mindíg bele kell számolni kisebb-nagyobb áldozatokat. Próbálj mindent elpakolni szem elõl, amit nem el lehet és nem szeretnéd ha megrágá. Vegyél neki kongot (egy kutyajáték, ami kajával tölthetõ) az sokáig le szokta õket kötni. És legyél türelmes!
Nagyon ajánlom hogy olvasd el. Sokat tanulhatsz a kutyanevelésrõl. Nem mondom hogy rövid mert kb.12 oldal, de nagyon megéri, sok mindent meg fogsz érteni, mit miért csinál a kutyád. http://hunamstaff.hu/index.php/cikkek/kutyapszichologia

Lehet-e valami baja a kutyámnak, ha megrágja a leándert? Azt olvastam, hogy ez mérgező növény, de nem tudom, hogy mennyire.

Legjobb válasz: Nagyon mérgezõ. Nálunk libák ették meg... két óra múlva már ástuk is a gödröt...

Nagyon mérgezõ. Nálunk libák ették meg... két óra múlva már ástuk is a gödröt...
E szerint a táblázat szerint minden része halálosan mérgezõ! http://www.tuja.hu/mergezo_novenyek.htm
A kérdező hozzászólása: Nem is gondoltam, hogy ennyire veszélyes. Akkor mindenképpen elkülönitem valahogy egymástól a növényt és a kutyát.
Én sem gondoltam! Mikor megláttam a kérdést kapásból akartam írni, hogy ne aggódj a levelétõl biztosan nem lesz baja. Még jó, hogy utána néztem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!