Találatok a következő kifejezésre: Ha az meghalt, (350 db)

Ismertek olyan filmet (ok, ez lehet furán fog hangzani) ahol van két olyan ember, akik közül ha az egyiket kinyírják, akkor a másik is meghal?

Jó, ez tényleg nagyon hülyén hangzik. De ha tudtok ilyet, akkor írjátok le.

Legjobb válasz: Igen. Az elsõ az sorozat a Vámpírnaplókben asszem a 4. évadban kerül rá sor mikor hasonmások vannak és ha egyik kampec akkro másik is. Meg a másik az film az a Pokolfajzat - Aranyhadsereg ha a hercegnõ meghal a tesója is meghal.

Igen. Az elsõ az sorozat a Vámpírnaplókben asszem a 4. évadban kerül rá sor mikor hasonmások vannak és ha egyik kampec akkro másik is. Meg a másik az film az a Pokolfajzat - Aranyhadsereg ha a hercegnõ meghal a tesója is meghal.
[link]
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Battle Royale 2
Eragon (az igaz hogy az egyik fél nem ember de gondoltam ide tartozik)

Kinek milyen betegség jött elő tengerimalacnál, illetve ha fiatalkorban meghalt, mi volt az oka?

Kezd? malackatartó vagyok. Kíváncsi lennék, milyen betegségek jöhetnek nála el?, milyen viselkedésre kell fokozottan figyelnem. Kezdem nagyon megszeretni, nem szeretném hogy bármi baja is lenne. Rendesen etetem, jó kis helye van, külön még malac multivitamint is kap.

Legjobb válasz: ugye nem egyedül tartod? nekem az elsõ malacomat a kuka mellett találtuk egy kartondobozban,télen 2 picinyével...az egyik már meghalt a hidegben... a másik meg fiú volt és akkor még nem lehetett ivartalanítani(vagy nem tudtunk róla) õ egyedül nagyon depressziós volt ... nem evvett nem ivott és végül nagyon sovány lett... ekkor olvastam egy kicsit róluk... és kiderült h TÁRSAS állatok... így vettünk mellé egy kislányt:) jól kijöttek egymással.. hááát úgy ennyi volt a "betegség".. sajnos õ már meghalt.. nagyon öre volt és egyik reggel eltávozott köreinkbõl... mostanra 7 tengerimalacom van:)

ugye nem egyedül tartod? nekem az elsõ malacomat a kuka mellett találtuk egy kartondobozban, télen 2 picinyével...az egyik már meghalt a hidegben... a másik meg fiú volt és akkor még nem lehetett ivartalanítani(vagy nem tudtunk róla) õ egyedül nagyon depressziós volt ... nem evvett nem ivott és végül nagyon sovány lett... ekkor olvastam egy kicsit róluk... és kiderült h TÁRSAS állatok... így vettünk mellé egy kislányt:) jól kijöttek egymással.. hááát úgy ennyi volt a "betegség".. sajnos õ már meghalt.. nagyon öre volt és egyik reggel eltávozott köreinkbõl... mostanra 7 tengerimalacom van:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, illetve további válaszokat is várok. :) És persze megfogadom a tanácsokat is.
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszönöm hogy leírtad a történetedet, és nagyon sajnálom a malackádat. :( Borzasztó nagy állatbarát vagyok, így el tudom képzelni mit éreztél. Nekem egy macskám volt, akihez hasonlóan ragaszkodtam, 3 év után is hiányzik... Most pedig egy malackám van, és remélem lesz is még sokáig. Nektek pedig sok sikert majd egy újabb kis kedvenchez. :)

Az miért van hogy ha valkinek meghal valakie és ő beteg akkor azzal álmodik hogy az aki meghalt a fényben várja bemegy és meghal?

Legjobb válasz: Tavaly novemberben halt meg az édesapám bátyja... Alkoholista volt, tönkrementek a szervei, nem bírták a sok mérget. Egyszer Vele álmodtam, hogy Apu azt akarta, hogy találkozzak Vele, mert utoljára kb. 2 éves koromban láttam Õt. Az volt a találkozásunk oka, hogy elmegy egy olyan helyre, ahonnan többé nem fog visszajönni... Nem tulajdonítottam az álomnak különösebb jelentõséget. Egy héttel az álmom után, Apumat hívta a Nagyi, hogy a testvére rákos, és nem tudják megmenti... Nagyon meglepõdtem, hisz pont egy héttel elõtte álmodtam Vele...

Tavaly novemberben halt meg az édesapám bátyja... Alkoholista volt, tönkrementek a szervei, nem bírták a sok mérget. Egyszer Vele álmodtam, hogy Apu azt akarta, hogy találkozzak Vele, mert utoljára kb. 2 éves koromban láttam Õt. Az volt a találkozásunk oka, hogy elmegy egy olyan helyre, ahonnan többé nem fog visszajönni... Nem tulajdonítottam az álomnak különösebb jelentõséget. Egy héttel az álmom után, Apumat hívta a Nagyi, hogy a testvére rákos, és nem tudják megmenti... Nagyon meglepõdtem, hisz pont egy héttel elõtte álmodtam Vele...
jó kérdés, erre a kérdésre különféle világnézettel rendelkezõ egyének különféle válaszokat tudnának adni:) nagypapám rákban halt meg, az utolsó hetekben õ is a rég meghalt családtagjaival álmodott, és amikor ébren volt úgy beszélt róluk, mintha épp most találkoztak volna a valóságban...persze az utolsó idõszakban már nem volt teljesen tudatánál, de azért ez tényleg érdekes. miután felébredt, mesélte, hogy miket mondtak neki a testvérei, mi van velük, hogy vannak stb.
Lehet attól, hogy fél a haláltól tudatosan, v. tudatalatt, és többször gondol azokra, akik meghaltak, és álmában jön elõ. Én nagypapám is álmodott a szüleivel, mikor rákos volt, meg voltak hallucinációi, lehet a morfiumtól.
Én tavaly Balatonon nyaraltam és egyik éjszaka egy haverommal álmodtam.Ragyogó fény vette körül és Õ is bement a fénybe.Aztán hazajöttem a nyaralásból pár napra rá jött a telefon hogy meghalt a srác.Épp aznap amikor ezt álmodtam.Ez valamiféle kapcsolat lehet az emberek között.Tudatalatti vagy nem is tudom.
talán mert még mindig nemtudta feldolgozni az illetõ halálát, és azért álmodik vele, hogy miért pont azt amit azt nemtudni
Túl sok Szellemekkel suttogó?? :D


Miért illetik "szegény" jelzővel azt, ha valaki meghal?

Sokszor hallom, mikor valaki egy halálhír hallatán úgy reagál, hogy szegény. De miért szánja? Hiszen ő már nem létezik, ő már nem érez, ő már nem él, semmiféle negatív hatás nem éri. Sőt mondhatni csak jobb lett neki, erre sokan azt mondják, hogy szegény xy, amiért meghalt.

Legjobb válasz: Mert az európai kultúra szerint tragédia, ha valaki meghal. Még akkor sem engedik meghalni, ha az illetõ csak gépek segítségével él, és hónapok óta nincs tudatánál. Félnek a haláltól, mint ismeretlentõl. Egyébként szerintem is beteg dolog erõszakkal életben tartani, sokakat, akik igen szenvednek.

Mert az európai kultúra szerint tragédia, ha valaki meghal. Még akkor sem engedik meghalni, ha az illetõ csak gépek segítségével él, és hónapok óta nincs tudatánál. Félnek a haláltól, mint ismeretlentõl. Egyébként szerintem is beteg dolog erõszakkal életben tartani, sokakat, akik igen szenvednek.
A kérdező hozzászólása: Szerintem félreértetted a kérdésemet. Itt egy példa: -Tegnap meghalt János. -Komolyan mondod? Szegény... Én így értem. Miért magát a halottat sajnálják?
Mert itt a földön, ebben a testben már nincs több lehetõsége.És talán voltak még tervei, álmai, amiket már nem valósíthat meg, vagy nem láthatja pl a gyerekeit, unokáit felnõni, stb.Ilyesmiért sajnálhatják.
...Szóval, amíg az ember él, addig van esélye mindig valami jóra is, ha meghal nincs több esély.(Esetleg egy újabb életben, de errõl sok biztosat sajnos nem tudunk).
A kérdező hozzászólása: Na de ez a lényeg, hogy õ már nem él. Öreg korában amúgysem történik már semmi jó az emberrel, lényegében a halál az megváltás.
Azért Magyarországon más a helyzet, mert itt az élõ is szegény :)

Ha valaki meghal, miért kell azt kiharangozni? Miért kell mindenki tudtára adni? A születést miért nem "hirdetik"? Ne a halált "reklámozzák" hanem az Örök életet!

Legjobb válasz: Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.

Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.
Kedves elsõ válaszoló! A születést nem harangozzák a katolikus vallásban, azonban a halált igen. Sõt egyes helyeken az utolsó úton végig szól a lélekharang és a templomi nagyharang. Azonban átvitt értelemben a születés is ki van harangozva, hiszen a keresztelõ alatt is végig szól a nagyharang.
Csak tippelek de nem lehet hogy azért harangoznak temetéskor hogy aki hallja az imádkozzon az elhunytért?
(elõzõ én is arra tippelek) Egy szép gondolatot idézek, Kérdezõ: „Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól” - John Donne.
De a feltámadás, nem egyenlõ a végítélettel. A feltámadás amikor a mennybe jutunk. Tehát mikor "AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT!" akkor még nem támadunk fel, az elhunyt feltámadására emlékezve, imádkozva érte, a mennybe jutásra gondolunk (tisztítótûz utáni állapot, és nem elkárhozás) Azért törõdj az elvilági dolgokkal is, mert Istennek hála, neked adta....
A kérdező hozzászólása: Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Amikor Isten eljön megítélni a világot, minden hangsúlyozom MINDEN ember az Úr elé fog kerülni! Aki meghalt és elötte gonosz ember volt az is! AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT! Ja, és hála az Istennek, hogy engem nem érdekelnek azok a dolgog amik a világban vannak!
Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ! Igaz, de amikor temetésen harangoznak, akkor a test halát harangozzák. Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Még egyszer leírom: Az Élõk Istene, nem csak azokra vonatkozik, akik e világban élnek... Nagyon leragadtál az evilági és a túlvilági közti különbségnél. Azok is élnek akik a túl világon vannak Istennel.
A kérdező hozzászólása: De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk! Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ!
Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!! De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk!
A kérdező hozzászólása: Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!!
Hát ez nagyon nagy tévedés-sorozat Kérdezõ. És nem "reklámozás" , méltatalan a halálhoz ez a szó: az élet és halál összefügg- nincs itt mit "reklámozni". És nem csak azt csináljuk, ami megírva vagyon a Bibliában, mert pl, hol látod te azt megírva, hogy itt, a gyk-n kérdés-feleletet kell játszani? Naugye.
A kérdező hozzászólása: Halottakért nem imádkozunk! A Biblia tanítása szerint! Aki elhunyt annak a lelke már az örökkévalóságban van!
A kérdező hozzászólása: Mint tudjuk a halál a sátántól van! Szerintem nem kellene az õ "gyõzelmét ki kürtölni"! Hanem azt aki újjászületik víztõl és Szent Lélektõl! Hirdessük, hogy Isten országa gyõz!!!
A kérdező hozzászólása: Biztosan hallottál az elragadtatásról! "És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljõni az ég felhõiben nagy hatalommal és dicsõséggel. És elküldi az õ angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyûjtik az õ választottait a négy szelek felõl, az ég egyik végétõl a másik végéig.Máté.24:30-31 Tehát elõször feltámadnak azok akik Krisztusban haltak meg, aztán az élõ Szentek elragadtatnak! "És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és akik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, akik a földet pusztítják." Jel. 11:18. Ez pedig arról szól, hogy a gonoszok feltámadnak és Isten színe elé állnak mikor Isten megítéli a földet! Ui:Ja és két út van a földi élet befejezésekor: fel, vagy le! Tehát; Menny, vagy pokol. Nincs tisztítótûz! Nincs középút!

Szét nem választható sziámi ikreknél mi történik, ha az egyikük meghal?

Legjobb válasz: A kérdés az hogy miért nem szétválasztható. Mert sokszor mondják azt hogy azért nem szétválasztható mert az egyikük nem élné túl. Ha ez a helyzet és az egyikük meghal...akkor próbálják megmenteni a másikat. Tehát minden attól függ hogy mennyire vannak összenõve. Pl el tudok olyat képzelni hogy közös a keringésük de két feje van akkor ha az egyik agyhalott lesz a másik még élhet.

A kérdés az hogy miért nem szétválasztható. Mert sokszor mondják azt hogy azért nem szétválasztható mert az egyikük nem élné túl. Ha ez a helyzet és az egyikük meghal...akkor próbálják megmenteni a másikat. Tehát minden attól függ hogy mennyire vannak összenõve. Pl el tudok olyat képzelni hogy közös a keringésük de két feje van akkor ha az egyik agyhalott lesz a másik még élhet.
ööö... lehet, hogy ha meghal az 1ik akkor a másiktól szétválasztják , de úgy, hogy a lényeges szerv az élõnél legyen.
Nemsokára meghal a másik is hullamérgezés miatt.
Vszínû, hogy a másik is meghal.
Könnyen lehet, hogy mire az egyik meghal, a másik is haldoklik - hiszen közös a vérkeringésük.
úgy él tovább a másik, hogy rajta a halott tesó;)
Ha nem volt semmi baja, vagy nem volt elég öreg, akkor biztosan.
Nem feltétlenül nézik meg, de ahhoz ismertnek kell lennie a betegségének, biztosnak kell benne lenni, hogy abban halt meg, plusz kezelõorvosnak és a patológus orvosnak is bele kell egyeznie abba, hogy eltekintenek a boncolástól.
nagyon idös vétlehtöen beteg embernél általában nincs bncolás. nem idös embernél ha nincs tudott betegsége akkor mindenképp van. pl egy rákos betegnél nincs ha a család nem kéri.

Ha valaki meghal az tovább létezik valahogy? Ha igen, akkor miért nem lép velem valahogy kapcsolatba a most meghalt nagymamám?

Sokat gondolkodok azon hogy létezik-e és szeretném is, hogy tovább létezzen nagymamám lelke tudata, de nem vagyok biztos benne, mert akár hogy akarom nem lép velem kapcsolatba, sehogy se ...... miért??

Legjobb válasz: Biztos, hogy tovább létezünk, erre rengeteg közvetett bizonyíték van. Miért nem lépnek kapcsolatba a "halottak"? Általában próbálkoznak, de a két világ közt nincs átjárás, így nem olyan könnyû, nem csak akarat kérdése. A ma ismert módok: 1) Telepatikus úton, többnyire álom során. Gyakori, hogy hozzátartozók egyszerre álmodnak az illetõvel, vagy mindegyikük ugyanazt álmodja vele. 2) Médiumokon keresztül (különleges képességû emberek, elektronikus eszközök segítségével - pl. EVP-jelenség) 3) Néha üzenni tudnak máshogy is, pl. lelöknek/arrébb tesznek tárgyakat, amelyeket hozzájuk lehet kötni, de ezt általában a hátramaradottak észre sem veszik, és nem egyszerû odaátról kivitelezni az ilyesmit.

Biztos, hogy tovább létezünk, erre rengeteg közvetett bizonyíték van. Miért nem lépnek kapcsolatba a "halottak"? Általában próbálkoznak, de a két világ közt nincs átjárás, így nem olyan könnyû, nem csak akarat kérdése. A ma ismert módok: 1) Telepatikus úton, többnyire álom során. Gyakori, hogy hozzátartozók egyszerre álmodnak az illetõvel, vagy mindegyikük ugyanazt álmodja vele. 2) Médiumokon keresztül (különleges képességû emberek, elektronikus eszközök segítségével - pl. EVP-jelenség) 3) Néha üzenni tudnak máshogy is, pl. lelöknek/arrébb tesznek tárgyakat, amelyeket hozzájuk lehet kötni, de ezt általában a hátramaradottak észre sem veszik, és nem egyszerû odaátról kivitelezni az ilyesmit.
Nocsak, végre valaki jártas a témában. :) "Ha az esetleg mégis hallucináció lenne" Ezt egyébként könnyen ki lehet zárni, mert számtalanszor hajszálpontosan számoltak be arról, mi zajlott a klinikai halál alatt - sokszor más helyszíneken is. Ez utóbbi még éber állapotban is lehetetlen. Természetesen utólag ellenõrzött dolgokról van itt szó, nem feltevésekrõl. És még valami: a HKÉ hosszú távon, évek alatt teljesen átformálja az embert, ami sajnos sokszor meg nem értettséghez, váláshoz, teljesen más értékrendhez vezet. Egy hallucináció ilyet nem okoz.
Sír Bucher válaszát nem ismétlem meg, a lényeg ott van. A nagymamád elvesztése miatti gyász természetes, ha nagyon erõs volt köztetek a kapocs akkor valóban az emlékeidben fokozottan tovább él.Sõt másokéban is, és a tárgyakban, írásokban amiket õ készített, hagyott hátra. A szép emlékek pedig segítik, hogy túl legyél rajta és elfogadd az elmúlás végleges. Sajnos ez van, bármennyire fájó is. A sok butaság amiket itt összehordanak felesleges, ezek csupán az emberek vágyai, hogy létezhet valami a halál után. Nincs ilyen, de ettõl még szép az élet és lehet méltósággal gyászolni.
Akik nem hiszen az ilyesmikben minek nézik az ezotériás kategóriákat? És pont a jó válaszolókat nem értékelik jóra, persze ha valaki ideírja hogy szilvásbukta azt mindenki lájkolja.
"És pont a jó válaszolókat nem értékelik jóra, persze ha valaki ideírja hogy szilvásbukta azt mindenki lájkolja." Olcsó szórakozás, mert ingyen van. Ne ezzel foglalkozz, legalább olyan kedvesek, és bejelölik nekünk, melyik válaszra kell jobban odafigyelni. ;)
Aki meghal, az nem létezik tovább. Tudom, hogy ez cseppet sem romantikus, de sajnos ez a helyzet. Fogadd el.
A kérdező hozzászólása: Azért erre sincs bizonyíték úgy ahogyan a vallásosnak sincs arra hogy tovább létezünk
Errõl ár több elméletet hallottam. Szerintem olyan mint az alvás. Elalszol, majd máshol ébredsz, de nem emlékszel a korábbi életedre. Valaki szerint a lelkek egy helyen gyülekeznek ilyenkor, ahol nincs család, nincs formájuk a lelkeknek, csak úgy vannak. Én nem akarom elfogadni, hogy halál után a nagy semmi, a megsemmisülés van. Lehet, hogy ezt csak félelembõl mondom, de én hiszek abban, hogy van valami, azt nem tudom, mi, de kell lennie valaminek. Nekem a nagymamám testvére halt meg egy hete. Közel álltunk egymáshoz, és most nagyon fáj a hiánya, de el kell engednem. Én is gondolkodtam, már médiumon, meg hasonló dolgokon, de inkább nyugodjon békében, ha van olyan, hogy lélek, ha nincs. Vasárnap halt meg. Hétfõn reggel becsuktam a konyhában az ablakot, mert hideg volt. Épp, hogy tettem pár lépést a kifele menet, nagy csörömpölés és ablakokat kivágta a szél. A poén a történetben, hogy az ablak jól be volt csukva, ez biztos, és odakint nem fújt a szél. Ezt nem tudom mivel magyarázni, de ijesztõ volt.
50-50% Senki nem tudja bizonyítani. De egyszer mindennek vége. Szóval én nem igazán hiszek benne hogy egy halott rokonom "figyelne" engem. Azt sem tudják biztosra megmondani hogy holnap milyen idõ lesz.:D Akkor meg ugassa meg a tö.kömet 0, 25 mm-rõl az aki azt mondja hogy halálunkig figyel minket.
A kérdező hozzászólása: valóban hihetetlen erõs tudatszintrõl számolnak be az emberek, ami szinte lehetetlen hallucinációtól ugyanis egy hallucinációhoz sokkal erõsebb agyi aktivitásra van szükség mert a klinikai halál állapotában nagyon minimális agyi aktivitás van és ami érdekes baromi tiszta nem homályos zavart élményekrõl van szó. Ha az esetleg mégis hallucináció lenne az tuti nem agyi folyamatok miatt van
"Ha ezek a folyamatok leállnak, az idegek nem továbbítják a jeleket, akkor nincs élet, nincs öntudat." Ez az, amit lassan megcáfolnak. A HKÉ a legnagyobb bizonyíték arra, hogy mégis van ilyenkor öntudat.
Mert a halottak nem lépnek senkivel kapcsolatba! Senki nem tudja, hogy mi van a halál után!
Az attól függ. Ha van valami konkrét dolgotok egymással, akkor érzed a jelenlétét, és kapcsolatba is léphet veled (velem álmon keresztül kommunikált, teljesen egyértelmû volt). Kértem tõle valamit, és teljesítette. Korlátozott ideig van még itt... Ha van valami dolgod vele, akkor te szólj hozzá.
Azért nem, mert nem létezik többé. És lehet, hogy szeretnéd, de attól még az igazság az, hogy a nagymamád emléke benned él tovább - de õ nincs már. Így nem tud kapcsolatba se lépni veled.
De okos vagy Sir Bucker vagy ki a tököm vagy
"Azért nem, mert nem létezik többé." Amit nem látsz, az nem létezik. Olyan biztos ez?
Nem a látás vagy nem látás a lényeg. A sugárzást se látom, mégis bele lehet halni. A lényeg ott van, hogy az öntudat, és az egész, ami mint élõlény alkot minket, egyszerû anyag. Ha mûködnek a biokémiai folyamatok, ha megvan az idegsejtek potenciál-különbsége, akkor van élet. Ha ezek a folyamatok leállnak, az idegek nem továbbítják a jeleket, akkor nincs élet, nincs öntudat. Ha meghalsz, akkor ez a folyamat leáll. Ergo a létezésed megszûnik.
Kérdezõ! Most egy olyan kérést tettél fel, amire a választ SENKI nem fogja tudni megmondani. Ezen harcol egymással a vallás és a tudomány, ez az emberiség egyik örök rejtélye. Majd meglátjuk! A lényeg, hogy legyen életed a halál elõtt!!!
Kedves kérdezõ! Azért nem lépett veled még kapcsolatban mert nem tud. És mindenki aki azt állitja, hogy nem létezik tovább az nem tudja jól. Én nem vagyok vallásos sem, de aki meghal a lelke jelen van az életedben, és ha nagyon jó ember volt akkor ott van a jelenlétedben. De lehet az is, amikor meghalt a nagymamád, akkor lélekvándorláson vett részt és aki akkor született abba szált bele és most benne van. Ez a lélekvándorlás. Remélem segitett és ha nem keress beszélj hozzá szellemtáblán keresztül.
Azért mert nincs neked mondani valója, MÉG! Nem tudom mikor halt meg, nem tudom milyen kapcsolatban voltatok és sorolhatnám a kérdéseket, egy a lényeg, ha õ szeretne veled beszélni, felkeres, álmodban legfõképp. Ezen felül, attól hogy õ meghalt, el kell hogy engedd, meghalt a teste, a lelke tovább él. A mamád volt, szeretted õt, õ is téged, ha szeretne beszél veled, te ne keresd, majd õ jön hozzád, ha kell. Engedd el menni. A lélek létezik, errõl nincs vita, nagyon sokat tudni már a túlvilágról, csak olvasni kéne és mélyen magunkba nézni!

Az normális ha azt álmodtam, hogy meghalok?

Azt álmodtam pár nappal ezel?tt, hogy meghalok és egy sötét alagút után egy vörösárga szín? helyre érkezem és valami hihetetlen megkönyebbülést és boldogságot éreztem, szóval ez nagyon megmaradt bennem, vagyis ez normális ha ezt álmodtam?

Legjobb válasz: ezt a kérdést ezotériába kellene írni amugy az egyik amcsi író azt álmodta hogy felravatalozva fekszik két héttel késõbb MEGHALT de ha ilyenjól érezted magad akkor ne bánd majd megyek a temetésedre

ezt a kérdést ezotériába kellene írni amugy az egyik amcsi író azt álmodta hogy felravatalozva fekszik két héttel késõbb MEGHALT de ha ilyenjól érezted magad akkor ne bánd majd megyek a temetésedre
Ez hasonló, amit az amerikai esetrõl írtam. Valószínûleg nagyon sokan álmodtak már valamelyik szerettük haláláról szerte a világon a legkülönfélébb belsõ okokból (féltés, féltékenység, bûntudat, ... stb.), és néhány, elenyészõ számban ezek közül valóra vált, de ez még önmagában nagyon távol van a prekognícótól. Nyilván szomorú egy ilyen álom, de óriási hiba lenne azt gondolni, hogy bármi köze van mindennek a valósághoz, inkább csak az ember belsõ gondjait, vívódását, érzéseit, érzelmeit tükrözi mindez, így is kell rá tekinteni. Csak ennyi.
A megjegyzésed teljes mértékben jó szándékúnak fogtam fel, azért is köszöntem meg. :) Magam sem szeretek hibázni a fogalmazásomban, örülök, hogy rávilágítottál a hibára. Valóban nagyon érdekes. Viszont kicsit belegondolva, maximálisan érthetõ. Hiszen amit álmodban tapasztalsz, azt akkor valódinak éled meg, és sokszor a tested is ekként reagál rá, persze csak bizonyos mértékig. Így érthetõ, hogy a halállal nem tudna mit kezdeni ilyen esetben az agy.
Bocs, nem kukacoskodni akartam :) Amúgy szerintem ez egy nagyon érdekes dolog, mármint, hogy az agy ezt nem tudja felfogni :)
Egyébként az elsõ válasz könnyen lehet, hogy igaz történet, ám szerintem ennek ellenére jelentéktelen. Lassan hétmilliárd ember él a Földön, és állandóan alszik, álmodik valaki. Valószínûleg az amerikai úriemberrel egy idõben több százezren álmodták azt, hogy meghalnak, és több százan abban a formában, hogy felravatalozzák õket. Ebbõl meghalt egy, és világszenzáció, hogy megálmodta a halálát. Holott szó sincs róla. Mielõtt az a vád érne, hogy földhöz ragadt szkeptikus vagyok, hadd szegezzem le, hogy a prekogníció lehetséges voltában teljesen biztos vagyok, viszont a fenti eset önmagában még semmit sem jelent.
Az ember gyakran álmodja azt, hogy meghalt, aztán mégsem, mivel elvben olyan dolog történt vele, amitõl meg szokás halni, mégis megy tovább és csinál ez-azt. Te is csak ezt álmodtad, történt veled valami, amire rámondtad, hogy halál, viszont utána mégis végigmentél egy alagúton és megérkeztél egy vörösessárga helyre. Most mondhatnád, hogy de, az halál volt, amit álmodtál, viszont erre kínálja magát a válasz, hogy honnan veszed, talán haltál már meg ebben az életedben? Pusztán a halállal azonosítottál valamit álmodban, ennyi történt, és igen, ez teljesen normális. Többször "haltam" már meg ilyen módon álmomban, ahogy mindenki más is, ennek semmiféle kihatása sincs az életedre.
Én egyszer azt álmodtam, hogy Kern Andrással piálok egy kocsmában. Szerinted valóra vált ?
(Az elõzõ válaszadó)Lécci pontozz fel ez igaz történet
A kérdező hozzászólása: Stomp Dániel egyáltalán nem volt szomorú az álmom, sõt egyenesen felemelõ volt hihetetlen boldogságot éreztem, hogy végre vége van az unalms és hétköznapi életemnek, na akkor voltam kissé szomorú amikor félébredtem, bár csak ujra álmodhatnám azt az álmot akkor nagyon boldog lenék....:) )))))
Ez is igaz. :) Bár azt azért sajnálom, hogy a szeretteink haláláról tudunk álmodni... Azt olvastam, hogy ez azért van, mert nagyon féltjük õket, de persze errõl nem tudok biztosat. :)
énis ilyet álmodtam:D
Eddig amiket álmodtam szinte mind valóra vált. Hétfõn pont az történt meg velem amit 10 éves koromban álmodtam. Valamiért ezekre emlékszem, és meg is történnek. 15/L
Igen, valóban, rosszul fogalmaztam, köszönöm, hogy rávilágítottál! Jelen esetben az "azt álmodta, hogy meghalt" kifejezést a tágabb értelemben használtam, azaz úgy értve, hogy egy, a halállal azonosítható élményt élt át álmában, olyasvalamit, amibõl halál következne a való éleben, vagy bármi hasonló halálközeli élmény. Még egyszer köszi!
Stomp Dániel: De ha egyetértesz azzal, amit írtam- hogy az ember nem álmodhatja azt, hogy meghalt-, akkor hogy álmodhatták több ezren, hogy meghaltak és felravatalozták õket? Épp ezért, az a személy, aki az elsõ válaszoló szerint megálmodta, hogy meg fog halni, NEM álmodhatta ezt! Mint mondtam, az lehetséges, hogy álmában mondjuk beleesett egy tóba, és hiába kapálózott, csak süllyedt- de konkrétan nem halhatott meg! :D
Egyszer azt álmodtam, hogy zombik esznek meg :S De az ember életében szerintem legalább egyszer álmodik ilyeneket, ne parázz.Vagy nézd meg vmilyen álmokat megmagyarázó könyvben.
A legutóbbi válasz egy kiváló, az enyémnél jóval érthetõbb megfogalmazása annak, amire utalni igyekeztem. Senki sem hal meg álmában, valóban képtelen azt az ember felfogni. Ha valaki álmában meghalna, az nem is ébredne már fel, viszont ilyen egyszerûen nincs.
Azt nem álmodhattad, h meghaltál :) . Azt igen, hogy halálközeli élményed volt, de konkrétan azt, hogy kész, vége, azt nem. Az agy egyszerûen nem képes feldolgozni azt, hogy te itt és most meghaltál- szóval lehet, hogy eljutsz odáig, hogy majdnem, és úgy is veszed, h álmodban megtörtént, mert meg kellett volna, de igazából nem történt meg. :)
Kedves Kérdezõ, ezt elhiszem, de ha jobban átolvasod a legutóbbi válaszomat, láthatod, hogy a szomorú jelzõvel mást illettem; azt, amikor valaki egy szerette haláláról álmodik.

Ha hugomnak meghalt a párja, de 6 honapos terhes, elintézheti hogy az apuka nevét kapja a baba!?

Legjobb válasz: Van egy ismerõsöm, aki 4 hónapos terhes volt, amikor meghalt a párja. Nem voltak házasok, így amikor a gyerek megszületett a nõ vezetéknevét kapta. Ha jól emlékszem, olyan 3-4 éves volt a kislány, mire sikerült elintézni, hogy megkaphassa az apja nevét. Volt valamilyen bizonyítási eljárás is, amely során tanúkat hívtak be annak bizonyítására, hogy õk márpedig tényleg együtt voltak, és nem csak hasznot akar húzni egy ember halálából.

Van egy ismerõsöm, aki 4 hónapos terhes volt, amikor meghalt a párja. Nem voltak házasok, így amikor a gyerek megszületett a nõ vezetéknevét kapta. Ha jól emlékszem, olyan 3-4 éves volt a kislány, mire sikerült elintézni, hogy megkaphassa az apja nevét. Volt valamilyen bizonyítási eljárás is, amely során tanúkat hívtak be annak bizonyítására, hogy õk márpedig tényleg együtt voltak, és nem csak hasznot akar húzni egy ember halálából.
Szia. Elõszöris õszíntén sajnálom, ami a hugoddal történt. Sajnos az egyik ismerõsöm is így járt, és ott a fiú szülei kérték, hogy a baba kerüljön a nevükre, így az apa nevét kapta. De ha házasok voltak, akkor automatikusan az apa nevét kapja.
A gyamugy es az anyakkonyvvezeto PONTOS valaszt ad neked!
Szia, énis nagyon sajnálom, hogy ilyen kegyetlen az élet:( de igen el lehet intézni, csak tudod idõ kell hozzá...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!