Találatok a következő kifejezésre: Ha az még nincs 18 éves (4 db)

Igen!
Igen, ezt törvény szabályozza.
Igen, ugyanis azt nem a kórház kéri, hanem a családvédelmi szolgálat, aki egyáltalán engedélyezi a beavatkozás elvégzését.
Nézd Kérdezõ, ami kell, az nem "szülõi engedély az abortuszhoz" hanem a mûtéti beleegyezést kell az egyik, felügyeleti joggal bíró szülõnek aláírni. És ez ugyanígy vonatkozik minden, nem életmentõ beavatkozásra is, tehát ha mondjuk az elálló füledet operáltatnád altatásban, ahhoz is kellene. Ha a szülõ valamilyen okból nem hajlandó ezt a beleegyezést megadni, akkor a gyámhatóság is ugyanúgy megteheti, szóval ez nem arról szól, hogy a szülõnek lenne döntési joga arról, hogy a 14-18 év közötti fiatalkorú ne maga dönthetné el, hogy kihordani vagy megszakíttatni akarja a saját terhességét. Tudni, azt mindenképpen fog róla, mert ha a fiatalkorú a gyámhatósághoz fordul, annak meg mindenképpen meg kell hallgatnia a szülõt, mielõtt megadja a beleegyezést. És hát ugye a nõ 14-18 éves kora között a terhessége nem a 12., hanem a 18. hétig szakítható meg.

Ha az anyuka még nincs 18 éves akkor is jár állami támogatás a picinek illetve a családnak? pl gyes vagy ilyesmire gondolok? !

Legjobb válasz: A gyes és a csp alanyi jogon jár.Szülés után jár egyszeri úgynevezett kelengye pénz ami most kb 65000 ft.

A gyes és a csp alanyi jogon jár.Szülés után jár egyszeri úgynevezett kelengye pénz ami most kb 65000 ft.
A gyes olyan 25.000ft körül van.A családi pótlék meg 12.000ft úgy tudom.
Természetesen jár mindenkinek. A családi pótlék 12 ezer, a gyes pedig a nyugdíjtól függ, annak a valahányad százaléka, 28 ezer havonta. Ennyi jár, ja meg az egyszeri anyasági támogatás, ha voltál legalább négyszer terhesgondozáson, az olyan hatvanezer, de azt csak egyszer kapod. Amúgy én mindenkit lebeszélek róla, hogy gyerekfejjel babát vállaljon, de gondolom az én véleményem nem sokat nyom a latban.
A kérdező hozzászólása: és a gyes összege mitõl függ?vagy állandó?és most körülbelül mennyi? azért érdekel, mert így tudnék kalkulálni, hogy mennyi támogatásra van ezen kívül szükség. köszönöm a válaszodat!

Ha valaki abbahagyta az iskolát és még nincs szakmája mennyi az esélye arra hogy el tud helyezkedni? Vagy hogy van-e lehetőség 18 év alatt érettségi nélkül nappali tagozatos suliba pl: 2 éves csak szakmai képzésre?

Legjobb válasz: Kva nehéz úgy munkát találni,az biztos,ha meg 18alatt vagy,akkor nem nagyon fogsz sima munkát kapni,hisz nagyon fiatal vagy,de diákmunkát sem,mert nem tanulsz!Ha tizediked megvan,mehetsz 2évesre,szakács,eladó,stb!Ha meg 8általánosod van,akkor van egy hely,amelyik 3évig kell megcsinálni,eladó,szakács,stb,de a cba is indít ilyet,a családit kapod mellé!Gimibe is mehetsz még 2évesre,de már ritka az is,mivel a legtöbb helyen csak 4éves van!Én ennyit tudok,rengeteg sulit néztem meg,de én már kicsúztam a korból,csak estin tanulhatok

Kva nehéz úgy munkát találni, az biztos, ha meg 18alatt vagy, akkor nem nagyon fogsz sima munkát kapni, hisz nagyon fiatal vagy, de diákmunkát sem, mert nem tanulsz!Ha tizediked megvan, mehetsz 2évesre, szakács, eladó, stb!Ha meg 8általánosod van, akkor van egy hely, amelyik 3évig kell megcsinálni, eladó, szakács, stb, de a cba is indít ilyet, a családit kapod mellé!Gimibe is mehetsz még 2évesre, de már ritka az is, mivel a legtöbb helyen csak 4éves van!Én ennyit tudok, rengeteg sulit néztem meg, de én már kicsúztam a korból, csak estin tanulhatok
A kérdező hozzászólása: Engem nagyon bosszant hogy van a sulinkba még pár hasonló diák aki valamilyen okból kifolyólag a munkára nagyobb szüksége van..a suliból nem rúgnak ki mert akkor hivatalból rendelnek ki másik sulit és dolgozni se mehetek pedig munka ügyön mondták hogy 16 éves kortól reggel 6 tól este 10 ig hivatalosan vállalhatok munkát..és mikor anyuval bementünk hogy mi a helyzet elõttünk volt bent egy "cigány" pár h a gyerekük dolgozik és h a sulit nem folytatja de mivel még iskolaköteles a születési évébõl kifolyólag még a tanulói jogviszonya megvan és családit is kap..velem itt cirkuszolnak se dolgozni nem mehetek se családit nem kaphatok..akkor ez hogy is van?! mert eddig értelmes választ senkitõl nem kaptam erre a kérdéseimre..


Az nagyon gáz, ha 18 évesen nincsenek és nem is vtak még barátaim/barátnőm?

18 éves fiú vagyok. Nincsenek barátaim. Külvilágtól elzárt területen élek a suliban meg nem kedvelnek, ezért nincsen lehetőségem ismerkedni. Interneten próbálkoztam évekig ismerkedni, de beleuntam, mert pár emberrel örültem, ha eljutottam odáig, hogy 1x taliztunk, de aztán semmi, megszakadtak a beszélgetések. Szegény családban élek és ráadásul azt se nagyon tudom, hogy melyik nemhez vonzódom. Én egy buta és ronda srác vagyok. Élni sincsen kedvem, mindig azt kívánom, hogy bárcsak meghalnék :(

Legjobb válasz: én az igenhez vonzódom :D

én az igenhez vonzódom :D
merre laksz, hogy el vagy zárva?
nem gáz, csak sajnálatos... próbálkozz még!
" ráadásul azt se nagyon tudom, hogy melyik nemhez vonzódom" Ha nm tudod kit keresel akkor mégis hogy akarod megtalálni??
egyáltalán nem gáz. suliban próbálj meg innentõl más emberekkel barátkozni, ne azokkal akikkel eddig próbálkoztál. és egyébként merre laksz, hogy el vagy zárva?
okéé nincsenek barátaid jól van... de szerintem ne butázd le magad az ellen tudsz tenni... törj ki a szegénységbõl és tanulj... az csak rajtad múlik vagy olyan maradsz mint most vagy változtatsz!
Nem gáz. Legalábbis én nem tartom annak, nekem sincsenek barátaim. Van egy-két ember akivel neten beszélek... A suliba mondjuk vannak "haverjaim" Azonban inkább már csak velük lógok, de nem is igen beszélek velük. csak azért vagyok ott, hogy ne legyek teljesen egyedül.
Írj rám ha van kedved barátkozni :) 18/f


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!