Találatok a következő kifejezésre: Ha az még nincs 18 (13 db)

Mért van az, hogy ha szeretkezünk barátnőmmel és berakom neki kicsit nehezen akar neki bemenni és én is érzem valamit, neki pedig ilyenkor szúr mért van ez? Ha valami baja van mi és mitöt van és mit csináljunk ha a lány még nincs 18

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem tágult ki rendesen/ nem jó szögben teszed be. Ha nemrég vesztette el a szüzességét, akkor a szûzhártya maradéka ott lehet, bár nem valószínû.

Lehet, hogy nem tágult ki rendesen/ nem jó szögben teszed be. Ha nemrég vesztette el a szüzességét, akkor a szûzhártya maradéka ott lehet, bár nem valószínû.
Nem lazult el teljesen, nem elég nedves és ahogy az elõzõ válaszoló is írta mindennek következtében nem tágult ki. Illetve gondolom még nem csináltátok sokat, és ha szûz volt a lány akkor idõ kell. Az elsõ pár alkalom lehet fájdalmas.
Lehet, hogy õ kisebb, szûk, te nagyobb vagy és eléri a méhnyakat, próbáljátok úgy, hogy nem teszed be teljesen.
tuti, hogy nem nedvesedett be, és nem is lazult el teljesen! a szúró érzésre meg lehet már elõre rágörcsöl és így nem is fog menni. legyen hosszú az elõjáték (kezdetben kedveskedhetsz neki akár 1órát is), ha nem lesz nedves akkor sikosítót használj már az elõjátéknál is, aztán finoman az ujjaddal/ujjaiddal bepróbálkozhatsz, és csak mindezek után ha akarja akkor hatolj belé. ha nem akarja mondd meg neki, hogy akkor nem fogsz behatolni! na ez izgató lesz a számára... :) és persze megnyugtató, és ellazul stb.!!! minél türelmesebb vagy vele, annál jobban felszabadul! és majd idõvel lesz olyan alkalom, hogy 2perc után behatolhatsz! de ezekre sok sok év múlva is oda kell figyelned!!! (szerintem ez nem szüzesség függvénye)
Igen!
Igen, ezt törvény szabályozza.
Igen, ugyanis azt nem a kórház kéri, hanem a családvédelmi szolgálat, aki egyáltalán engedélyezi a beavatkozás elvégzését.
Nézd Kérdezõ, ami kell, az nem "szülõi engedély az abortuszhoz" hanem a mûtéti beleegyezést kell az egyik, felügyeleti joggal bíró szülõnek aláírni. És ez ugyanígy vonatkozik minden, nem életmentõ beavatkozásra is, tehát ha mondjuk az elálló füledet operáltatnád altatásban, ahhoz is kellene. Ha a szülõ valamilyen okból nem hajlandó ezt a beleegyezést megadni, akkor a gyámhatóság is ugyanúgy megteheti, szóval ez nem arról szól, hogy a szülõnek lenne döntési joga arról, hogy a 14-18 év közötti fiatalkorú ne maga dönthetné el, hogy kihordani vagy megszakíttatni akarja a saját terhességét. Tudni, azt mindenképpen fog róla, mert ha a fiatalkorú a gyámhatósághoz fordul, annak meg mindenképpen meg kell hallgatnia a szülõt, mielõtt megadja a beleegyezést. És hát ugye a nõ 14-18 éves kora között a terhessége nem a 12., hanem a 18. hétig szakítható meg.

Ha az anyuka még nincs 18 éves akkor is jár állami támogatás a picinek illetve a családnak? pl gyes vagy ilyesmire gondolok? !

Legjobb válasz: A gyes és a csp alanyi jogon jár.Szülés után jár egyszeri úgynevezett kelengye pénz ami most kb 65000 ft.

A gyes és a csp alanyi jogon jár.Szülés után jár egyszeri úgynevezett kelengye pénz ami most kb 65000 ft.
A gyes olyan 25.000ft körül van.A családi pótlék meg 12.000ft úgy tudom.
Természetesen jár mindenkinek. A családi pótlék 12 ezer, a gyes pedig a nyugdíjtól függ, annak a valahányad százaléka, 28 ezer havonta. Ennyi jár, ja meg az egyszeri anyasági támogatás, ha voltál legalább négyszer terhesgondozáson, az olyan hatvanezer, de azt csak egyszer kapod. Amúgy én mindenkit lebeszélek róla, hogy gyerekfejjel babát vállaljon, de gondolom az én véleményem nem sokat nyom a latban.
A kérdező hozzászólása: és a gyes összege mitõl függ?vagy állandó?és most körülbelül mennyi? azért érdekel, mert így tudnék kalkulálni, hogy mennyi támogatásra van ezen kívül szükség. köszönöm a válaszodat!


Ha valaki abbahagyta az iskolát és még nincs szakmája mennyi az esélye arra hogy el tud helyezkedni? Vagy hogy van-e lehetőség 18 év alatt érettségi nélkül nappali tagozatos suliba pl: 2 éves csak szakmai képzésre?

Legjobb válasz: Kva nehéz úgy munkát találni,az biztos,ha meg 18alatt vagy,akkor nem nagyon fogsz sima munkát kapni,hisz nagyon fiatal vagy,de diákmunkát sem,mert nem tanulsz!Ha tizediked megvan,mehetsz 2évesre,szakács,eladó,stb!Ha meg 8általánosod van,akkor van egy hely,amelyik 3évig kell megcsinálni,eladó,szakács,stb,de a cba is indít ilyet,a családit kapod mellé!Gimibe is mehetsz még 2évesre,de már ritka az is,mivel a legtöbb helyen csak 4éves van!Én ennyit tudok,rengeteg sulit néztem meg,de én már kicsúztam a korból,csak estin tanulhatok

Kva nehéz úgy munkát találni, az biztos, ha meg 18alatt vagy, akkor nem nagyon fogsz sima munkát kapni, hisz nagyon fiatal vagy, de diákmunkát sem, mert nem tanulsz!Ha tizediked megvan, mehetsz 2évesre, szakács, eladó, stb!Ha meg 8általánosod van, akkor van egy hely, amelyik 3évig kell megcsinálni, eladó, szakács, stb, de a cba is indít ilyet, a családit kapod mellé!Gimibe is mehetsz még 2évesre, de már ritka az is, mivel a legtöbb helyen csak 4éves van!Én ennyit tudok, rengeteg sulit néztem meg, de én már kicsúztam a korból, csak estin tanulhatok
A kérdező hozzászólása: Engem nagyon bosszant hogy van a sulinkba még pár hasonló diák aki valamilyen okból kifolyólag a munkára nagyobb szüksége van..a suliból nem rúgnak ki mert akkor hivatalból rendelnek ki másik sulit és dolgozni se mehetek pedig munka ügyön mondták hogy 16 éves kortól reggel 6 tól este 10 ig hivatalosan vállalhatok munkát..és mikor anyuval bementünk hogy mi a helyzet elõttünk volt bent egy "cigány" pár h a gyerekük dolgozik és h a sulit nem folytatja de mivel még iskolaköteles a születési évébõl kifolyólag még a tanulói jogviszonya megvan és családit is kap..velem itt cirkuszolnak se dolgozni nem mehetek se családit nem kaphatok..akkor ez hogy is van?! mert eddig értelmes választ senkitõl nem kaptam erre a kérdéseimre..
betöltött 16. héten van az AFP, tehát kb két hét múlva
Nem tudom milyen orvosod van, de nekem mindig megmondta, hogy mikor menjek. Hívd fel ha meg van az eredményed - az orvosodat és kérdezd meg tõle.

18. Hetes vagyok és még nem mozog a babám. Az apukája, ha a hasamon fekszik butyborékoló hangot hall, de én nem érzek semmit. Első baba. Ugye nincs vele semmi gond? Jövőhéten kell mennem uhra

Legjobb válasz: Nekem is a 18. hét után kezdett el mozogni :) Szerintem nincs semmi gond, ne aggódj, ha mégis annyira aggódnál, menj el UH-ra és nézesd meg. Kitartást!

Nekem is a 18. hét után kezdett el mozogni :) Szerintem nincs semmi gond, ne aggódj, ha mégis annyira aggódnál, menj el UH-ra és nézesd meg. Kitartást!
én is csak a 21-22 héten éreztem elõször meg a babámat nekem mellsõ fali volt a lepényem, állítólag lehet hogy ezért
21+3 hetes vagyok, nem mondanám h érzem a babámat.A köldök alatt 5-6cm-re néha mintha vmi lenne, de lehet bélmozgás is.Nagyon várom már én is.Nekem melsõ falon van a lepény.
Ugyan ezt csináltuk mi is, hallgattuk de én nem éreztem semmit vagy nem voltam biztos benne. Végül biztosra a 22. héten mozdult meg akkor már látszott is. Ne aggódj ha már megmozdult megkönnyebbülsz hogy ezt eddig is érezted.
Az én Picim igazán CSAK A 23.HÉT KÖRÜL kezdett el mozogni, vagyis én akkor éreztem egyértelmûen. Ez mindenkinél nagyon változó. Én is és Töpörtyû is makk egészségesek vagyunk, nincs ezzel semmi gond!
A lányom a 20 héten mozdult meg, utána meg sem állt! :) )
Ne aggódj, az elsõ baba általában csak 19-20 hetesen mozdul meg, akkor is csak egy apró rebbenést érzel. Eltelik majd néhány nap, mire rájössz, hogy ez már AZ, nem pedig csak a belek mozgása (elsõ terhességnél könnyû összekeverni). Szóval figyelj befelé, és várj, hamarosan felveszi veled a kapcsolatot... Boldog babavárást.
Ne aggodj, én az elsö babámat pont 20hetesen éreztem meg.Hamarosan érezni fogod te is.
Elsõ baba?Ha igen akkor ne aggódj, majd késöbb fogod érezni a mozgást.Van aki csak a 21 héten érzi elõször.A bugyborékoló hang a te beleidbõl és gyomrodból származik, nincs még annyi magzatvíz, hogy az bugyborékoljon, valamint a baba még nem "kavarja" a magzatvizet. 31 hetes km.
Igen így van a mellsõ fali lepény tompítja a mozgásokat. Nekem is mellsõ fali, de mostanra már nem tompít semmit:D :) Olyan erõseket rúg a fiam, hogy csak na és bizony néha már fáj is. 31 hetes km.

Ha egy lány terhes és nincs még 18 és az apuka sincs még 18 ki veheti át a gyermeket születése után, és kinek van aláírási jogosultsága?

Legjobb válasz: Én nem nagyon értek ehhez, de én úgy vélem, hogy az Édesanyja természetesen átveheti a gyermeket, de mivel még nem nagykorú gondolom a nagymamának van aláírási joga...Én legalábbis így gondolom.

Én nem nagyon értek ehhez, de én úgy vélem, hogy az Édesanyja természetesen átveheti a gyermeket, de mivel még nem nagykorú gondolom a nagymamának van aláírási joga...Én legalábbis így gondolom.
"Házasodjanak össze a gyermek születése elõtt, ha a lány már elmúlt 16, és nagykorúsíttassa magát. Ha még nem múlt el 16 ne akarjon gyermeket szülni." Ehhez gyamhivatali engedély kellene. Ahhoz meg, hogy megkapják, fel kellene mutatni valamit, leginkabb lakóhelyet, ahol együtt elnek majd es jövedelmet, amibõl el tudjak tartani magukat. Két 18 év alattinal a masodik feltétel teljesítését kizártnak tartom.....
Házasodjanak össze a gyermek születése elõtt, ha a lány már elmúlt 16, és nagykorúsíttassa magát. Ha még nem múlt el 16 ne akarjon gyermeket szülni.
Az anyuka anyukája lesz a gyámja.
az anya gyámja. CSaládi pótlékot kérhet az anyuka a saját nevére, ha gyámhatósági engedéllyel korábban is kapta saját maga után.
A gyereknem egy csomag, hogy ki veszi át:) Egyébként az anyja, ki más? Arra, hogy ki lesz a gyám: lehet az anya anyja, vagy akár az apáé is. De az anya vagy apa akkor sem lesz 18. amikor a gyerek megszületik?
Gyámot neveznek ki mellé álltalában az anyai nagymamát de kérdés hogy vállalja-e alkalmas-e, ha nincs olyan aki családon belül alkalmas marad az intézeti ellátás. Ha betöltik a szülök a 18 at nem kapják vissza automatikusan a gyámságot, mert ha nincsenek meg az anyagiak a gyerek pár hónapon belül visszakerülne a gyámság alá.

Szeretnénk többen kártyajáték webshop-pot készíteni. Az a gond, hogy egyikünk se múlt el még 18, így nem lehet nekünk vállalkozói. Ha elvállalná egyikünk családtagja, másodállásban, akkor kellene fizetnie járulékot, ha nincs bevétel?

Legjobb válasz: Ha az illetõ egyéni vállalkozó lenne és másodállásban végezné ezt az egészet, akkor nem kell járulékokat fizetnie, mivel azt a cége, akinél a fõállása van, befizeti utána, illetve a fizetésébõl is vonják, amit kell. Adózni viszont akkor is kell a bevétel után, illetve ha nem EVÁ-s az illetõ, költségekkel (ami egy webbolt készítésekor azért nincs) lehet csökkenteni ezt az adót. Ti viszont ez esetben nem fogtok megjelenni hivatalosan sehol, hiszen nem állhattok az illetõ alkalmazásában, stb. Olyan, mintha mindent õ csinált volna.

Ha az illetõ egyéni vállalkozó lenne és másodállásban végezné ezt az egészet, akkor nem kell járulékokat fizetnie, mivel azt a cége, akinél a fõállása van, befizeti utána, illetve a fizetésébõl is vonják, amit kell. Adózni viszont akkor is kell a bevétel után, illetve ha nem EVÁ-s az illetõ, költségekkel (ami egy webbolt készítésekor azért nincs) lehet csökkenteni ezt az adót. Ti viszont ez esetben nem fogtok megjelenni hivatalosan sehol, hiszen nem állhattok az illetõ alkalmazásában, stb. Olyan, mintha mindent õ csinált volna.

Az Istenhegyi úti Génközpontba akkor is mehetek 18. hetire, ha még mondjuk nincs a kezemben az AFP eredményem?

Legjobb válasz: Nem, az AFP eredménye kell hozzá. Azt még a vizsgálat elõtt elkérik és megnézi a doki.

Nem, az AFP eredménye kell hozzá. Azt még a vizsgálat elõtt elkérik és megnézi a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak mert most azt mondta egy ismerõs, hogy mivel ez teljesen magán vizsgálat, tehát nem sztk-s, ezért így is-úgy is megcsinálják, nem kell hozzá megvárni az AFP-t! Ezért nem értem! Mert sztk-san tudom, hogy meg kell várni az eredményt!
Annak ellenére, hogy ez fizetõs kérik az AFP-t. Ennek a vizsgálatnak a tükrében csinálja az uh-ot a doki. Ez a kiindulás. Itt is úgy zajlik minden, mint az Sztk-s uh-on, csak itt sokkal hosszabban vizsgál, és szerintem alaposabban is. Én mindkét terhességemmel itt voltam. Az elsõ voltam ismét.
Szia Én két hete voltam a 18-20. heti genetikai ultrahangon náluk és tõlem nem kérték!

Az nagyon gáz, ha 18 évesen nincsenek és nem is vtak még barátaim/barátnőm?

18 éves fiú vagyok. Nincsenek barátaim. Külvilágtól elzárt területen élek a suliban meg nem kedvelnek, ezért nincsen lehetőségem ismerkedni. Interneten próbálkoztam évekig ismerkedni, de beleuntam, mert pár emberrel örültem, ha eljutottam odáig, hogy 1x taliztunk, de aztán semmi, megszakadtak a beszélgetések. Szegény családban élek és ráadásul azt se nagyon tudom, hogy melyik nemhez vonzódom. Én egy buta és ronda srác vagyok. Élni sincsen kedvem, mindig azt kívánom, hogy bárcsak meghalnék :(

Legjobb válasz: én az igenhez vonzódom :D

én az igenhez vonzódom :D
merre laksz, hogy el vagy zárva?
nem gáz, csak sajnálatos... próbálkozz még!
" ráadásul azt se nagyon tudom, hogy melyik nemhez vonzódom" Ha nm tudod kit keresel akkor mégis hogy akarod megtalálni??
egyáltalán nem gáz. suliban próbálj meg innentõl más emberekkel barátkozni, ne azokkal akikkel eddig próbálkoztál. és egyébként merre laksz, hogy el vagy zárva?
okéé nincsenek barátaid jól van... de szerintem ne butázd le magad az ellen tudsz tenni... törj ki a szegénységbõl és tanulj... az csak rajtad múlik vagy olyan maradsz mint most vagy változtatsz!
Nem gáz. Legalábbis én nem tartom annak, nekem sincsenek barátaim. Van egy-két ember akivel neten beszélek... A suliba mondjuk vannak "haverjaim" Azonban inkább már csak velük lógok, de nem is igen beszélek velük. csak azért vagyok ott, hogy ne legyek teljesen egyedül.
Írj rám ha van kedved barátkozni :) 18/f


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!