Találatok a következő kifejezésre: Ha az még (19629 db)

Fehérjeporomat bekevertem vízzel még hétfőn és most este találtam meg, beleszagoltam nem büdös és nemis látok benne semmi rosszat. Ha azt még holnap megiszom nem lesz tőle bajom?

és ez idő alatt végig hűtőben volt

Legjobb válasz: Ha nem büdös akkor még talán jó. Nekem 2-3 nap max amit hagytam hûtõben, holnap már nem innám meg a helyedben. 100Ft-ot nem ér meg egy gyomorrontás.

Ha nem büdös akkor még talán jó. Nekem 2-3 nap max amit hagytam hûtõben, holnap már nem innám meg a helyedben. 100Ft-ot nem ér meg egy gyomorrontás.
attól is függ milyen fehérje, ha tejsavó, akkor én már lehet nem innám meg.

Lányok miért panaszkodtok egy másik férfinak a hapsitokról, és miért csodálkoztok ha az meg rátok hajt?

A kérdés adott. Miért pont egy másik pasi a szemetesládátok, és hogy van arcotok csak akkor menni hozzá ha valamire szükségetek van, és mindig panaszkodtok is, utána meg simán mentek nyalni falni a hapsitokat? hm? mire jó ez babyk? :) tudom, önbizalmat kapotok... de ezzel bizti megoldjátok a problémátokat?

Legjobb válasz: mert az a másik egy barát és nincs több a barátok meg segítenek egymásnak ha a másiknak problémája van vagy az a kérdés, hogy miért nem egy barátnõjének mondja el? egy másik fiú ilyenben jobban tud segíteni, de attól még lehet hogy a barátnõivel is megbeszéli

mert az a másik egy barát és nincs több a barátok meg segítenek egymásnak ha a másiknak problémája van vagy az a kérdés, hogy miért nem egy barátnõjének mondja el? egy másik fiú ilyenben jobban tud segíteni, de attól még lehet hogy a barátnõivel is megbeszéli
Pasi vagyok, de szerintem én is tudok válaszolni. Elõször... A nõk nem csak másik pasinak panaszkodnak a barátjáról. Akiben megbíznak, annak hajlandók elmondani a problémájukat, és várják a tanácsot, hogy hogyan oldják meg a helyzetet. Ha éppen egy másik pasiban bíznak meg (barátok), akkor neki mondják el a bajukat. Arról, hogy ez a srác hajt a csajra, történetesen nem tehet a lány. Férfiaknál ritkább az ilyen, de szerintem fordított helyzetben is létezik ugyan ez. A srác egy lánynak panaszolja el a bajait a barátnõjével kapcsolatban, utána meg megy vissza hozzá.
Miért kapnánk önbizalmat attól, hogy egy pasinak öntjük ki a szívünket...? x) Ha látom, hogy bejövök neki, akkor nyilván lefektetem az alapszabályokat, és onnantól kerülöm, hiszen ez a helyzet senkinek sem jó. Ha viszont nem akar tõlem semmit, akkor miért ne beszélhetnénk a páromról akár panasz formájában is? Nekem van egy barátom, aki régebb óta ismeri a páromat, mint én, és igenis szoktunk róla is beszélni, néha jól jön, hogy helyrerakja õt, annak ellenére, hogy nyilván nélküle is meg tudunk oldani egy problémát (ha nem, akkor ott bajok vannak), de nagyban leegyszerûsíti a dolgokat, ha egy külsõ szemlélõ is lát minket, és adott helyzetben helyrerak vagy engem, vagy a páromat. Nálunk néha elõfordul ez, és szerintem semmi baj nincs vele, az önbizalmamhoz pedig semmi köze. Na jó, max annyi, hogy ha nekem ad igazat, annak már lehet köze az önbizalmamhoz, de ennél azért árnyaltabb a dolog. :)
A kérdező hozzászólása: Én ezt megértem amúgy, de õ nekem úgy mondta el, hogy még három hete nem is ismertük egymást, csak valami miatt szóba elegyedtünk és panaszkodott nemsokára. persze, nem tehet róla, elhiszem, de nem is tesz semmit azellen sem, hogy változzon az élete.

Tehetek-e előre hozott középszintű informatikai érettségit, ha azt még jövőre is tanulom? Suli szerint nem, mert ez egy gyakorlati tantárgy, és ezért nem lehet belőle osztályozó vizsgát tenni, ami ugye az érettségi feltétele.

Jó lenne idén lerakni, mert úgy sem nehéz, és akkor jöv?re legalább nem kellene annyiból érettségizni.

Legjobb válasz: Tehetsz, de csak akkor, ha van belõle jegyed, tehát osztályozót teszel a jövõ évi anyagból. Nem értem, hogy miért nem engedi az iskolád. Fenyegesd meg õket, hogy bemész az önkormányzat tanulmányi osztályára, és panaszt teszel ellenük. Vagy küld be a szüleidet, hogy beszéljenek õk az igazgatóval. Még sosem hallottam olyanról, hogy egy iskola nem engedi az elõre hozott érettségi vizsgát. Ja én is elõrehozott érettségit tettem infóból, sõt nekem több ismerõsöm is ezt tette, és sehol nem volt semmi gond, szóval az iskolád háza táján van valami bibi.

Tehetsz, de csak akkor, ha van belõle jegyed, tehát osztályozót teszel a jövõ évi anyagból. Nem értem, hogy miért nem engedi az iskolád. Fenyegesd meg õket, hogy bemész az önkormányzat tanulmányi osztályára, és panaszt teszel ellenük. Vagy küld be a szüleidet, hogy beszéljenek õk az igazgatóval. Még sosem hallottam olyanról, hogy egy iskola nem engedi az elõre hozott érettségi vizsgát. Ja én is elõrehozott érettségit tettem infóból, sõt nekem több ismerõsöm is ezt tette, és sehol nem volt semmi gond, szóval az iskolád háza táján van valami bibi.
Tiszteletem, én a kérdezõ egyik osztálytársa vagyok, aki szintén ezzel a problémával szenved. Tavaly, amikor jelentkeztem informatika faktra, akkor nem szólt nekem senki errõl, sõt a tizenpár fõs csoport kb felét mi tesszük ki, akik nem mehetünk elõrehozott érettségire, pedig mindannyiunk alapvetõ szándéka volt, hogy ez év végén letegyük és jövõre eggyel kevesebb tantárgyra kelljen figyelni. Erre elõállnak a fennt említett problémával. Mi heti 3 órában tanuljuk, és nem tehetünk, a másik osztály (mezgések) akik 2 órában tanulják, õk tehetnek, mikor még közel nincs akkora tudásuk, mint nekünk. Ez szerény véleményem szerint felháborító, és érlelõdik bennem, egy komolyabb lépés is. Ennyi a hozzáfûznivalóm.
érettségit akkor tehetsz ha befejezted belõle a középiskolai tanulmányaid, illetve arról eredményed is van(osztályozó) Jelenleg biztosan nem érettségizhetsz, kötelezõ hozzá az osztályozó.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezt írtam, hogy osztályozót szeretnék belõle tenni, csak ezt nem nagyon engedik. :)
Faktnál nincs így, én is faktos voltam és 11.be le tudtam tenni az érettségit bármilyen vizsga nélkül, tehát ha emelt órán tanulod és csak ott, nincs belõle alapórád, akkor bármikor leérettségizhetsz belõle
En nem voltam faktos, 11. felevkor csinaltam osztalyozot informatikabol, ev vegen pedig erettsegiztem belole. Mondjatok meg az igazgatonak, hogy nezzenek utana, mert ilyet lehet, es jogotok van hozza.


Miért ítél meg sok lány az anyagi helyzete alapján egy pasit még akkor is, ha az még tanul?

Azt még megértem, hogy egy már dolgozó ember esetében ez szempont, hogy mennyire sikeres a karrierjében. De aki még csak tanul, azt miért ítélik meg ez alapján? Aki ilyen idõsen már pénzes, azok nagyon kevesen a maguk munkájából érték azt el, általában a szülõk jómódjába születtek bele, ettõl õket miért tartják többre, mint egy kevésbé módos családból indulót?

Legjobb válasz: Te rossz nõkre mész rá barátom!

Te rossz nõkre mész rá barátom!
rossz lányok között keresgélsz. próbálj olyant keresni aki nem a pénzt figyeli. annyit elárulok, hogy ez nehéz feladat. 10 lányból 1 nem a pénzre megy.
Nem a felszínes, pénzéhes r*bik között kellene válogatnod, és nem lenne ilyen problémád.

Mi az amit a röplabdások az UJJUKRA tekernek ha az meg van sérülve?

A leukoplast-on kívül. Azt hiszem amire gondolok fehér szín?.

Legjobb válasz: Tudom hogy valami másra gondoltál :) De csak 1 féle van. Ez pedig a ragasztó. Ebbõl látsz feketét és fehéret is. Általában akkor használják ha sok meccs van hamar egymás után és az ízületeiket védeni akarják. De akár baleset megelõzésképpen is felrakható. Persze meg kell szokni a játékot ragasztóban is. Teljesen más :)

Tudom hogy valami másra gondoltál :) De csak 1 féle van. Ez pedig a ragasztó. Ebbõl látsz feketét és fehéret is. Általában akkor használják ha sok meccs van hamar egymás után és az ízületeiket védeni akarják. De akár baleset megelõzésképpen is felrakható. Persze meg kell szokni a játékot ragasztóban is. Teljesen más :)
A kérdező hozzászólása: A Tape nevû volt. Ezt ajánlották, csak közben elfelejtettem a nevét.. De, köszönöm a választ!
Az nem más mint leukoplast. Egy ragasztó.
A kérdező hozzászólása: Direkt leírtam hogy "A leukoplast-on kívül."...
Melifix..ilyet énis szoktam, bár nem olyan erõs de megteszi..:)

Találtam egy 1944. évi takarékbetétkönyvet és benne 1000 pengő értékű betétlappal. Ha azt még nem vette ki senki akkor most forintba ki tudom venni azt az összeget?

A betétkönyv "Fentartva" van ami azt jelenti hogy csak a tulaj veheti ki. De ha az már rég meghalt????

Legjobb válasz: A pengõ az infláció miatt értéktelenedett el, ezek alapján ma már nem kapnál érte semmit: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_peng%C5%91 "Az új pénz bevezetésekor 1 forint 400 000 kvadrillió pengõt, vagy 200 000 000 (kétszázmillió) adópengõt ért. Az elõbbi átváltási ráta valójában csak elméleti volt, hiszen a teljes forgalomban lévõ pengõállomány értéke nem érte el a 0,1 fillért sem." Lehet hülyeség a gondolatmenet, de ez alapján ma az 1000 pengõ a forintnak a törtrészét érné. Még a nagyobb számhoz kerekítés is csak 1 forint lenne, amit lekerekítenek 0-ra.

A pengõ az infláció miatt értéktelenedett el, ezek alapján ma már nem kapnál érte semmit: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_peng%C5%91 "Az új pénz bevezetésekor 1 forint 400 000 kvadrillió pengõt, vagy 200 000 000 (kétszázmillió) adópengõt ért. Az elõbbi átváltási ráta valójában csak elméleti volt, hiszen a teljes forgalomban lévõ pengõállomány értéke nem érte el a 0, 1 fillért sem." Lehet hülyeség a gondolatmenet, de ez alapján ma az 1000 pengõ a forintnak a törtrészét érné. Még a nagyobb számhoz kerekítés is csak 1 forint lenne, amit lekerekítenek 0-ra.
Mivel a pengõ 46-ra teljesen elértéktelenedett, a betétkönyvben levõ pénz is elveszett. 44-ben még az 1000 pengõ elég sokat ért. De már 46 tavaszán egy tojást sem kapták érte. Akkor már a mill és a billpengõk voltak forgalomban. De a Bank sem létezik már, ahol a betétkönyvet kiváltották. Tedd el emlékbe.
Én megpróbálnám gyûjtõnek eladni, mert az eszmei értéke lehet hogy több, mint a valós. Legalábbis van, akinek többet ér(het).

Mennyi joga van egy szülőnek beleszólni a felnőtt gyermeke életébe, ha az még otthon él?

Sok széls?séges kérdést olvasgatok itt a Gyakorin: egyes helyeken a 13 évesek már agyba-f?be szexelnek a szül?i liberalizmus miatt, máshol 19 éveseknek még könyörögniük kell azért, hogy egy hónapban egyszer elmehessenek bulizni. A huszonéves fiatalok többsége otthon lakik és nem tud függetlenedni - tehát önálló feln?tt és mégis függ a szül?kt?l. Nyilván sok konfliktus származik abból, ha a gyerek és szül? eltér? elveket, értékeket vall (mert ugye ez gyakran megesik), ilyenkor össszecsap az "Én már feln?tt vagyok, azt csinálok, amit akarok" és az "Amíg az én házamban laksz, az lesz, amit én mondok". Természetesen mindkett?ben ott az igazság - de hol a határ? Mikor és kinek kell alkalmazkodnia? Hogy lehet megoldani, amikor egy szül? nem enged valamit a feln?tt gyermekének, az pedig kénytelen alárendel?dni? Mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Szerintem abban, ami mást is érint rajta kívül, abba van beleszólásuk, ha a testvéreket is érinti, akkor nekik is. De igazából ennek mindenhol így kellene lennie, ha rajtam kívül mást is érint, befolyásol, akkor megbeszélem vele.

Szerintem abban, ami mást is érint rajta kívül, abba van beleszólásuk, ha a testvéreket is érinti, akkor nekik is. De igazából ennek mindenhol így kellene lennie, ha rajtam kívül mást is érint, befolyásol, akkor megbeszélem vele.
Valahogy mindkét részrõl meg tudnám érteni a dolgot, de..valahogy mégse. Azt nem értem hogy minek megtiltani huszonéves gyerekétõl bármit is..most azért mert otthon lakik? Mert "az én házamban azt csinálsz amit mondok"? Milyen idétlen felfogás már ez? Nem 10 éves pisisrõl van szó..Viszont ha a gyerek otthon csücsül és nem csinál semmit, közbe kéreget pénzt szórakozásra akkor megértem, és jogos. Én örülök hogy olyan családban lehetek ahol nem volt senkinek megszabva semmilyen határ, akár 14 évesen is elmehettem volna bulizni, de mondjuk én nem akartam. Jó 15 éves koromig otthon gubbasztottam is alig jártam el barátokkal vagy bárkivel. Hirtelen kezdtem szórakozni járni 16 évesen, és nem lett beleszólva hogy 10re legyél otthon, vagy ha odaérsz vagy elindul haza telefonálj...(nyomkövetõt a telefonba esetleg?) Sok mindent kipróbáltam, csináltam hülyeségeket mint mindenki más, de sok mindenben okosabb lettem, sok mindent felfogtam, megértettem, és tanultam a hibáimból. Ami nem történt volna meg ha a szüleim megtiltottak volna mindent. Akkor talán most itt ülnék és ezer meg egy dolgot nem értenék és hülye lennék hozzá. Nõvérem 15-16 évesen költözött el elõször barátaival albérletbe, tartott 1-2 hónapig hazaköltözött mert nem sült el jól. De anyámék elengedték, hadd lássák hogy mit lát és hogy él egy felnõtt. De volt hova hazajönnie. Ha nem engedik elköltözni nehezebben boldogult volna késõbb, bár idõvel azt is megtanulta volna. Én úgy vagyok vele hogy egyszer élünk, próbáljuk ki amit akarunk és élvezzük egy kicsit az életet, ne korlátozzunk senkit, hacsak nincs rá valamilyen ok, ne merüljünk bele a szürke hétköznapokba. Amíg van mellettünk valaki aki támaszt nyújt nekünk ha segítség kell, használjuk ki, mert ezért van a szülõ, hogy segítsen a gyerekének. Én mikor nem tanultam nem dolgoztam csak szenvedtem otthon, akkor is azt mondta apám hogy mindig a gyerekük leszek, bárhogy lesz, õk segíteni fognak lehetõségeikhez mérten, addig lakok itthon ameddig akarok, mert tudják milyen nehéz a mai világban egy fiatalnak saját életet kezdenie. Mert k*rva szép egy albérletben kezdeni a nagybetûs életet, ezekkel a röhejes fizetésekkel, és magas költségekkel. Én viszont sose kértem pénzt mert így is élõsködõnek éreztem magam..mégse érzem azt hogy milyen szar ember lennék, tudom értékelni az életet, akik velem vannak, akik segítenek nekem, és még most is ha kérnek valamit én pattanok és csinálom. Mert megérdemlik.
Írjál konkrétumot, mert így tényleg csak azt lehet tanácsolni, hogy valamiben a szülõnek kell engednie, valamiben pedig a gyereknek.
Szerintem a minden családtagot érintõ dologban van beleszólásuk, de a magánélet tabu kellene, hogy legyen. Maximum javaslatot tehetnének rá a szülõk.
Ha két vagy több ember együtt él, mindenkinek kell alkalmazkodni. Legyenek akár hazsok, testvérek, kollégiumi szobatársak. Ha huszonéves fiatal lakik a szüleivel, akkor meg kell adnia a szülõnek a szabadságot neki. (Ha esetleg addig nem sikerült a szülõ saját elveit belénevelni, akkor már úgy is késõ.) Viszont a "gyereknek" nem szabad ezzel a szabadsággal olyan fokon visszaélnie, hogy ezzel a szülõnek aggodalmat, vagy kényelmetlenséget okozzon. Továbbá illik a szülõnek segiteni. Ha esetleg még nincs jövedelme, hogy az anyagiakba is beszálljin, akkor házimunkával is segíthet.
Van joga hozzá. Most értettem meg, ahogy elköltöztem. Anyám is mindenbe beleszólt, nem kezelt felnõttként, dehát nem is voltam az. Most látom, hogy magam gondoskodok magamról. Nem jó a beleszólás, de nem tud másmilyen lenni, más korosztály, más értékrend, más neveltetés... Nem lehet kivédeni!
20 éves vagyok, itthon lakom de dolgozó ember vagyok Nekünk nem kell kompromisszumokat kötni, mert mindig katonás felfogás kísérte az életem Máig nem fér bele hogy valakivel itthon züllést rendezzek, esetleg dáridózzak, én szüleim szemébõl tudom olvasni azt amit szívesen látnak és amit nem Soha nem volt nálunk tipikus kamasz lázadás, mindig megértették velem hogy mi a jó, mivel kéne várnom, mit kell jobban átgondolni mielõtt belevágok Tetoválásaimat is már saját keresetembõl vittem végbe, egy szavuk nem volt csak megmosolyogták 12évesen már tudtam hogy, a mostani szülõk idejében nem volt köntörfalazás, ha nem értett szépszóból a csemetéjük Az apa kivágta otthonról mint a sz*rt <- Ezt lehetne gyakorolni most is nagyon sok családban Úgy gondolom akkor lehet engednie a szülõnek, ha a gyerek egyébként okos, és szófogadó 20/F
A bulizásba való beleszólás teljes képtelenség. Nyugodtan mehet, miért is kéne tõle tiltani? Max. akkor, ha züllött társasággal van együtt, akkor érdemes nyomást gyakorolni rá, beszélni a fejével. Vagy ha a tanulás rovására menne. Egyetem, tanulás szempontjából is érdemes irányítgatni, egy érettebb felnõtt már jobban tudja mit érdemes választani, nem csak a szívével gondolkodik. Barátnõ kérdése pedig olyan, mintha egy azonos nemû barátról lenne szó. Mindegy, hogy haver vagy barátnõ, ha nem szimpatikus, teljesen rendjén van, hogy nem engeded a házadba/lakásodba.
Azt viszont nincs értelme megtiltani, hogy menjen a barátnõjéhez, mert csak olaj lenne a tûzre. Tehát nálad ne találkozzanak, de a fiad mehet a lányhoz. Munka elvállalásába nem érdemes beleszólni. Hadd próbálja ki magát több területen is, ami neki tetszik. Szintén kivétel, ha túl sokat dolgozna a tanulás rovására.
A kérdező hozzászólása: Az olyan tipikus dolgokra gondolok, amikor egy szülõ például nem engedi a 19-20 éves gyerekét bulizni. Egyszerûen azt mondja, nem mehet, amire a gyerek elméletben könnyen rávághatja, hogy csakazért is elmegy, de ebben az esetben nyilván büntetés várja majd pl. lelki terror képében. Vagy a szülõ meg akarja szabni, hogy a gyereke milyen egyetemre menjen vagy ppen melyik munkát vállalhatja el és melyiket nem. Esetleg, nem szimpatikus számára a gyermeke párja és azért meg akarja szabni, hogy mikor mehet el hozzá, és megtiltja, hogy hozzájuk menjenek a fiatalok.
22 éves koromig laktam otthon (19tõl volt saját keresetem is). A szüleim világéletemben "fogtak" Én a következõt csináltam: nem vittem fel a páromat, mert oké az õ házuk, ne alkalmazkodjanak senkihez. Minden másba nem szólhattak bele, pedig próbáltak. Jött a lelki terror is. De egyszerûen kisétáltam az ajtón. Nem érdekelt, hogy "megtiltották" hogy a barátomnál aludjak, vagy hogy bulizni menjek. Általában alapból 9-10 után estem haza, mert barátokkal voltam. Ilyenkor jött a hogyan mész másnap dolgozni? Hát hogyan? Úgy hogy felkelek :)
Vannak külömbözõ emberek mindegyiket másképp nevelik de a lényeg az .... lehet h nagy korú vagy de a szüleid csak azért szolnak bele a dolgaidba mert megakarnak óvni , lehet h vannak túlzások de ilyenkor lekel velük ülni és meg kell beszélni velük ezt az egészet mert lehet hogyha nem teszed meg akkor szép lassan elkezdtek távolodni egymástól .

Tengerimalac ügyben:a popójánál van a bélzacskó és az ha az meg van dagadva időnként és ilyen fehér "valami" látszik mikor megy, az normális?

étvágya van, semmi más tünet nincs. tapasztalatok? mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ha kitisztítod idõnként és babaolajjal bekened, azzal biztos, hogy jót teszel! Olvasd el ezt az oldalt! http://www.gemon.ro/beteg4.htm

Ha kitisztítod idõnként és babaolajjal bekened, azzal biztos, hogy jót teszel! Olvasd el ezt az oldalt! http://www.gemon.ro/beteg4.htm
A kérdező hozzászólása: okés köszi a segítséget!

Cukkinit babámnak hogy lehet adni? Ki kell szedni a magos részét akkor is ha az még zsenge vagy turmixolhatom azzal együtt.

Legjobb válasz: meghámoztam kiszedtem a magházat megföztem édes dolggal összekevertem ugy adtam vagy megpcoltam fóliával teritett tepsire tette be a sütöbe ici oici olaj rá és ennyi magházat kivezsem ha öreg ha nagyon zsenge akkor nem kell

meghámoztam kiszedtem a magházat megföztem édes dolggal összekevertem ugy adtam vagy megpcoltam fóliával teritett tepsire tette be a sütöbe ici oici olaj rá és ennyi magházat kivezsem ha öreg ha nagyon zsenge akkor nem kell
Én nem szedtem ki a magját ezeknek a pici cukkiniknek. Felvágva összefõztem egy krumplival, turmix és kész a fõzelék. Nagyon szerette a babám.

Átlehet íratni egy lakást egy kiskorúra ha azon még hitel van? Haszonélvezettel.

Mindent, de mindent apuka fizet a lakásba, az annya csak alibinek kellett. Mondtam legyen haszonélvezettel, csak biztosítsa be a gyereket, hogy tuti legyen 1 lakása ha feln?, és ? meghal. Anyósékba nem bízok, ? kisemmizné az unokáját is ha arról van szó, Szóval átírathatja a laskást a gyerekre haszonélvezettel, ha azon még hitel van??Elválunk a férjemmel. Neki van egy lakása, ahol lakik, de nem az ? nevén, hanem az anyjáén, mert amikor vette, az anyja jobb feltételekkel kapott hitelt mint ?. Szeretném ha a gyerek nevére iratná. lehet ezt?

Legjobb válasz: Szerintem az a baj az egésszel, hogy az apának kellene hogy legyen benne valamekkora tulajdoni hányada, hiszen a kiskorú nem lehet adós, nincs jövedelme. Annak biztos, hogy nincs akadálya, hogy a kiskorú haszonélvezeti jogot kapjon. MIndenképp kérdezd meg a banktól, hogyan lehetne a gyerek legalább 50 %-ban tulajdonos. Ahány bank annyi szokás...

Szerintem az a baj az egésszel, hogy az apának kellene hogy legyen benne valamekkora tulajdoni hányada, hiszen a kiskorú nem lehet adós, nincs jövedelme. Annak biztos, hogy nincs akadálya, hogy a kiskorú haszonélvezeti jogot kapjon. MIndenképp kérdezd meg a banktól, hogyan lehetne a gyerek legalább 50 %-ban tulajdonos. Ahány bank annyi szokás...
Nem! A haszonélvezõ, a tulajdonos és a bank beleegyezése szükséges az átíráshoz. Már a banknál elakadtok, mert nem fog belemenni.
nem, de ajánlom, hogy a férjed a bankszámlájáról utalja az összes törlesztõrészletet - ha addig rendezik a lakás tulajdonjogát, amíg az anyós él, nincs gond...de ha meghal, a férjed tudja bizonyítani, hogy a hitelt õ törlesztette, így nem lesz a hagyaték része a lakás...ill. ha az anyja el akarja adni a lakást a feje felõl, polgári perben kérheti a pénzt vissza
A kérdező hozzászólása: tulajdonképpen anyós nevérõl kellene, hogy a lányom nevére kerüljön a kégli. tehá t csak akkor lehetne, ha kilenne fizetve?
bank nem fogja hagyni, hogy a záloga egy kiskorú nevére kerüljön, mivel azt sokkal macerásabb árvereztetni
igazandibol nem azert, az 1 huszert, de miert is nem a ferjed vagy exferjed nevere iratjatok?ha egyszer ö törleszti?Ha ö meghal akkor a gyerekei örökölnek, tehat a lanyotok es ha van vagy lesz meg neki masik, az anyjanak semmi köze nem lenne akkor a lakashoz, max haszonelvezet, de az meg nem kötelezö. Tehat a ferjed nevere irassatok, aztan ha leketyeg a hitel mehet a gyerek nevere-ami most egy tök fölösleges macera.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!