Találatok a következő kifejezésre: Ha az mást ajánl (7 db)

Ha az orvosom mást ajánl maga helyett a szülésnél, mert nem lesz itthon, mi a teendő?

Sajnos magát a kérdést nem tudtam jobban megfogalmazni. A problámám az, hogy az orvosom szabadságra megy júli elején 1 egész hónapra. Addig meg is szülhetek, de ez nem biztos. Szólt már pár hónapja, hogy számítsak erre, de nem akartam orvost váltani, mert sajnos elég problémás kismama vagyok, sokat betegeskedem és ? tudja minden bajomat stb., és addig a baba is megszülethet. Szóval megkérdezte, hogy átadjon-e olyan orvosnak akit ? ajánl, vagy tudok-e én valaki mást, vagy bevállalom majd az éppen ügyeletes orvost. Én mondtam, hogy jobb lenne ahoz menni akit ? ajánl. Ha erre sor kerülne, mert a manó nem bújna ki még amikor ? itthon van, úgy az új orvosnak akit csak szüléshez fogadunk meg szintén ki szokták fizetni a teljes árát a szülésnek, annyit amennyit az orvos mondd, függetlenül attól, hogy nem is kezelt egy percig sem, vagy szerintetek annyit fizessünk neki, amennyit majd mi gondolunk a megelégedettségünk alapján?

Legjobb válasz: Szerintem ahhoz az orvoshoz menjél akit a nõgyógyászod ajánl.Fizetni meg nem kell annyit,mintha õ foglalkozott volna veled végig!

Szerintem ahhoz az orvoshoz menjél akit a nõgyógyászod ajánl.Fizetni meg nem kell annyit, mintha õ foglalkozott volna veled végig!
Így van, de minél hamarabb menj el ahhoz a dokihoz, akit ajánl az orvosod, mert egyrészt, ha mégsem szimpatikus még mindig kereshetsz mást, ha pedig tetszik, akkor meg tudod vele beszélni az eddigi problémáidat, hogy mire számítson. És persze nem hátrány, ha jó párszor találkozol még vele az utolsó hónap vizsgálatai során, mert megismered és nem idegenként kezeled majd. Szerencsés esetben kifoghatsz egy jó ügyeletes szülészt is, ha mégsem váltasz doki, de ez nem garancia. Fizetni a szülésért meg ráérsz varratszedéskor és addig el tudod dönteni, hogy mennyit adj.

Szerintetek az baj, ha csak napi egy szem folsavat szedek, de semmilyen más vitamint nem? A doki azt mondta, majd később érdemes szedni, de ugyaez a doki másnak ajánlja az elevitet.13h km

Legjobb válasz: A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.

A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.
13 hetesen már nem érdemes magzatvédõ vitamint szedned ebben igaza van a dokinak. Esetleg akkor vegyél be egy - egy szemet ha aznap nem ettél gyümölcsöt v. hánytál. Vasat még érdemes szedni.
32 hétes vagyok és a mai napig szedem a terhes vitamint. Azért is a neve TERHES VITAMIN. Tehát szerintem érdemes szedned, a baba nagyon sok vitamint és tápanyagot von el az anya szervezetébõl amit pótolni kell. És a ma kapható gyümölcsök, zöldségek már nem tudják csak magukban ezt pótolni. Nekem az háziorvosom, nõgyógyászom, és védõnõm is azt ajánlotta szedjem végig, sõt a szopi alatt is.
En pedig azt mondom, hogy ha rendesen etkezel, akkor teljesen felesleges a terhes vitamin. Nekem annak idejen azt mondta az orvosom, hogy annak ajanlja, aki veszesen sovany, nem etkezik rendszeresen es egeszsegesen, illetve betegseg idejen is jol johet. Amugy tok felesleges. A masodik babamat varom, eddig nagyjbol 5 szem vitamint vettem be. Vasat azert erdemes szedni, illetve ha nem eszel joghurtot, sajtot, vagy iszol tejet, akkor a kalcium is jol johet. Etkezz valtozatosan, egyel sok gyumit, zoldseget, feher husit, halat.
Én a 12. hétig szedtem az Elevitet, utána már nem kellett - azt mondta a doki. Most csak folsavat kell szednem, napi 2 szemet (doki mondta, hogy végig szedjem) és Magne B6-ot is szedek még. Ezen kívül vegyesen táplálkozom, sok gyümölcs és zöldség. Szerintem igaza van a dokinak, felesleges már szedni a terhesvitamint, inkább egyél sok gyümit és zöldséget. Vasat csak akkor javasolta az én dokim, ha a vérképem nem lett volna megfelelõ, de mivel a vasam rendben volt eddig, nem kellett szednem. 28 hkm
Nekem sem ajánlotta a dokim a terhesvitamint, sem egyéb vitamin. 1. Folsavat kellett szednem a 16. hétig. 2. Picit kevesebb volt a vörösvérsejtem (min. vashiány), de vasat NEM ajánlott. 2. 20. héttõl kb. mondta, ha lesznek majd keményedéseim (addig nem voltak), szedjek magnéziumot. Ezt a 23. héttõl már napi 2X1 szemben javasolja, akár van keményedésem, akár nincs. 3. Ca-t szedek a 22. héttõl (Tovita), ahhoz írt fel D3 vitamint. Ekkor kezdõdik a csontosodási folyamat, ilyenkor van dupla annyi mennyiségû Ca igény a kismama szervezetének a baba megnövekedett szükséglete miatt. De van pl Tovita D3, így nincs szükség külön D3 bevitelre. 4. 23. héttõl Vas-folsavat napi 2x1 szemet. Egyelõre ennyi. Sztem mást nem fog már felírni. A terhesvitaminról megoszlanak a vélemények. Van ellenzõ és van ajánló tábora. Ált. azok ajánlják, akik épp szedik, és a dokijuk és védõnõjük rábeszélte õket. Akik nem ajánlják, azok maguk sem szedték, és természetesen gond nélkül kihordták a babát és a pici is egészségesen született. De vannak oylanok is, akik úgy nem ajánlják a terhesvitamint, hogy szedték. Szerintük (és sok doki szerint) a csecsemõ gyors fejlõdéséhez vezet a méhben, ami miatt nagy lesz a baba, és nagyobb esély, hogy császározni kell. Sokaknak nagy babájuk lesz tõle, de vannak, akiknek nem. Hát embere válogatja... Ezeknek tudatában dönts!
Szia!Én is csak a vasat szedtem, semmi mást(bocsánat meg a magnéziumot a keményedésekre), sok-sok gyümölcsöt ettem!4 kg-os babám született és panaszmentes volt a terhességem! Üdv.1 éves nagyfiú anyukája
Én szedem az elevitet, és közben kiderült a vérvételbõl, hogy kell plusz vasat is szednem. Aztán elkezdõdött nagyon durva izomlázam és izomgörcsöm lenni mindenhol, így most még plusz magnéziumot és kalciumot is szedek. 32 hetes vagyok.

Mi a helyzet akkor ha ajánlati kötöttség ideje alatt az ajánlattevō mással szerzōdést köt, ellehetetlenítve az ajánlat elfogadását?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy a másik fél az ajánlati kötöttség ideje alatt az ajánlatot elfogadja-e. Ha igen, akkor a szerzõdés létrejön, és - mivel az ajánlattevõ saját hibájából nem tud teljesíteni, a szerzõdésszegés következményei irányadóak

Az attól függ, hogy a másik fél az ajánlati kötöttség ideje alatt az ajánlatot elfogadja-e. Ha igen, akkor a szerzõdés létrejön, és - mivel az ajánlattevõ saját hibájából nem tud teljesíteni, a szerzõdésszegés következményei irányadóak


Ha a munkáltató nem tud az eredeti munkakörömbe visszavenni, de ajánl egy másik pozíciót, akkor köteles ugyanazt a bért fizetni, mint amennyit az előttem dolgozónak fizetett, vagy marad ugyanaz a bér, amennyit eddig kaptam?

Legjobb válasz: A munkabért a végzettség és a munkakör jellege határozza meg, esetleg még a kor. Ha ugyanazokkal a képesítésekkel rendelkezel, mint az elõzõ ott dolgozó, akkor ugyanannyit is kell adnia, mint neki, nem személyre szabott a bér. Illetve csak bizonyos esetekben szerintem.

A munkabért a végzettség és a munkakör jellege határozza meg, esetleg még a kor. Ha ugyanazokkal a képesítésekkel rendelkezel, mint az elõzõ ott dolgozó, akkor ugyanannyit is kell adnia, mint neki, nem személyre szabott a bér. Illetve csak bizonyos esetekben szerintem.
kérdés még van e kollektív szerzõdés és az mit ír ? illetve az amit elõttem írtak
A kérdező hozzászólása: Magasabb iskolai végzettségem van, úgyhogy ez nem akadály. A kollektív szerzõdésnek utánajárok. Köszönöm a válaszokat.
A lényeg, hogy ha visszavesznek, csökkenteni a fizetésed nem lehet, mindegy hogy más terület vagy sem. (Vagy te most több pénzre számítasz? Ezt nem biztos, hogy jól értettem.)
A kérdező hozzászólása: Igen, több pénzre számítok. :) Az érdekelne, hogy köteles-e odaadni azt a bért, amit eddig fizetett abban a munkakörben, vagy marad a régi bérem+valamennyi emelés (ami biztosan kevesebb lenne, mint amennyit most fizet a munkatársamnak).
Nem köteles az elõdöd bérét adni, valószínûleg valamennyit rátesz a régi béredre, de lehet hogy közelében sem lesz az elõdöd fizujának. Sajnos.

Ha valaki akivel beszélgetek interneten "ajánl" nekem valakit hogy írjak rá és beszélgessek vele, az azt jelenti azt akarja hogy szálljak már le róla, másnak írogassak?

Legjobb válasz: Nem.Ez azt jelenti,hogy szeretné hogy beszélj azzal a valakivel,mert pl õ ismeri és jófejnek tartja.

Nem.Ez azt jelenti, hogy szeretné hogy beszélj azzal a valakivel, mert pl õ ismeri és jófejnek tartja.
Háát... akár jelentheti azt is. De nem valószínû. Legalábbis ennyibõl nem fogjuk tudni megmondani.

Van olyan fodrász aki olyan ügyes, hogy ajánlod másnak is? Ha igen, elküldöd az elérhetőségét?

Legjobb válasz: Jó de hol? Nem mindegy,hogy Pécsen laksz vagy Debrecenben

Jó de hol? Nem mindegy, hogy Pécsen laksz vagy Debrecenben
A kérdező hozzászólása: Igen azt nem írtam, hogy BUDAPESTEN keresek. Köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!