Találatok a következő kifejezésre: Ha az május 5 és (2 db)

Ha az ovulatiom május 5 és 10 között van, csak abban az intrvallumban tudok teherbe esni?

Legjobb válasz: Igen,ez egyértelmû,bár vannak kivételek,alkat kérdése,de normál esetben csak akkor.Ovu teszt használatával jobban is le tudod szûkíteni,kb.mikor.

Igen, ez egyértelmû, bár vannak kivételek, alkat kérdése, de normál esetben csak akkor.Ovu teszt használatával jobban is le tudod szûkíteni, kb.mikor.

Március 27-re vagyok kiírva ha minden jól megy, és sajnos határozott idejű szerződéssel vagyok foglalkoztatva, ami május 5-tel jár. Ebben az esetben jár a GYED? Több mint egy éve vagyok foglalkoztatva, és kb. januártól maradnék otthon.

Legjobb válasz: Persze, hogy jár, hiszen a biztosítás idõtartama alatt fogsz szülni, ebben az esetben is ha májusban megszünik a munkaviszonyod, a gyed iránti kérelmedet majd a volt munkáltatódon keresztül kell intézned.

Persze, hogy jár, hiszen a biztosítás idõtartama alatt fogsz szülni, ebben az esetben is ha májusban megszünik a munkaviszonyod, a gyed iránti kérelmedet majd a volt munkáltatódon keresztül kell intézned.
Elõszõr betegállományban leszel (gondolom), aztán a szülés napjától szülési szabadságon fél évig. Utána jár a GYED. Én úgy tudom, GYED alatt nem lehet senkinek felmondani, de errõl sok pontos infót a magyarorszag.hu-n olvashatsz.
Felmondani nem lehet a "véglegesített" állást, de a határozott idejû szerzõdés lejár :) Ha van idõd és türelmed, akkor menj be a lakóhelyed szerinti (állandó vagy tartózkodási cím) Állami Kincstárban, és ott mindent elmagyaráznak, úgyis ott kell minden támogatást elrendezni.
Bocs, az elõzõ :) -ért, :( akart lenni.
Szia! Én is napra pontosan akkora vagyok kiirva:)
Munkatörvénykönyve szerint: A határozott idejû munkaviszony, a határozott idõtartam végén automatikusan megszûnik, amennyiben nem hosszabbítják meg a szerzõdést. Nics védelem semmilyen szempontból sem. Elõbb nem szakítható meg, csak különösen indokolt esetben-kártérítés megfizetésével. Tehát neked addig nem mondhatnak fel , GYED-re , TGYÁSra és egyéb járandóságokra jogosult vagy .. annyi az egész, hogy máshová kell vidd majd a papírjaidat és a gyed letelte után nem lesz hova visszamenned, de ezel ugyanígy van az is akinek megszûnik a munkahelye.. A Gyed ideje alatt az alkalmazott fizetés náélküli szabadságon van, a Gyedet az államkincstár folyósítja, nincs köze hozzá, hogy a folyósításalatt létezik-e a munkaviszony vagy nem .Ezalapon kb holnaptól is otthonmaradhatsz..annak semmi köze hozzá, hogy mikortól mész táppénzre.
Elõzõ hozzászólónak: a GYED-et az egészségbiztosító folyósítja. Az államkincstár csak az alanyi jogon járó juttatásokat (gyes, csp, anyasági).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!