Találatok a következő kifejezésre: Ha az május 5 (5 db)

Március 27-re vagyok kiírva ha minden jól megy, és sajnos határozott idejű szerződéssel vagyok foglalkoztatva, ami május 5-tel jár. Ebben az esetben jár a GYED? Több mint egy éve vagyok foglalkoztatva, és kb. januártól maradnék otthon.

Legjobb válasz: Persze, hogy jár, hiszen a biztosítás idõtartama alatt fogsz szülni, ebben az esetben is ha májusban megszünik a munkaviszonyod, a gyed iránti kérelmedet majd a volt munkáltatódon keresztül kell intézned.

Persze, hogy jár, hiszen a biztosítás idõtartama alatt fogsz szülni, ebben az esetben is ha májusban megszünik a munkaviszonyod, a gyed iránti kérelmedet majd a volt munkáltatódon keresztül kell intézned.
Elõszõr betegállományban leszel (gondolom), aztán a szülés napjától szülési szabadságon fél évig. Utána jár a GYED. Én úgy tudom, GYED alatt nem lehet senkinek felmondani, de errõl sok pontos infót a magyarorszag.hu-n olvashatsz.
Felmondani nem lehet a "véglegesített" állást, de a határozott idejû szerzõdés lejár :) Ha van idõd és türelmed, akkor menj be a lakóhelyed szerinti (állandó vagy tartózkodási cím) Állami Kincstárban, és ott mindent elmagyaráznak, úgyis ott kell minden támogatást elrendezni.
Bocs, az elõzõ :) -ért, :( akart lenni.
Szia! Én is napra pontosan akkora vagyok kiirva:)
Munkatörvénykönyve szerint: A határozott idejû munkaviszony, a határozott idõtartam végén automatikusan megszûnik, amennyiben nem hosszabbítják meg a szerzõdést. Nics védelem semmilyen szempontból sem. Elõbb nem szakítható meg, csak különösen indokolt esetben-kártérítés megfizetésével. Tehát neked addig nem mondhatnak fel , GYED-re , TGYÁSra és egyéb járandóságokra jogosult vagy .. annyi az egész, hogy máshová kell vidd majd a papírjaidat és a gyed letelte után nem lesz hova visszamenned, de ezel ugyanígy van az is akinek megszûnik a munkahelye.. A Gyed ideje alatt az alkalmazott fizetés náélküli szabadságon van, a Gyedet az államkincstár folyósítja, nincs köze hozzá, hogy a folyósításalatt létezik-e a munkaviszony vagy nem .Ezalapon kb holnaptól is otthonmaradhatsz..annak semmi köze hozzá, hogy mikortól mész táppénzre.
Elõzõ hozzászólónak: a GYED-et az egészségbiztosító folyósítja. Az államkincstár csak az alanyi jogon járó juttatásokat (gyes, csp, anyasági).

Ha május 5-én megyek Dexam-os írásbelire, akkor az még elfogadható lesz a felvételinél? Bővebben lent.

A 2012. május 15. után befejezett nyelvvizsga-eljárások (ahol valamely részvizsga május 15. utánra esik) – miután a nyelvvizsga-bizonyítványok kiadása 60 nap – már nem fogadhatóak el a 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban. Tehát ha 5-én megyek és még egy hónap míg kiadják a bizonyítványt,akkor az nem számítana bele?

Legjobb válasz: De igen, elvileg beleszámít. Viszont azt is kalkuláld bele, hogy nem ritka eset, hogy elkeverik a bizonyítványod, meg az a 60 nap is csak egy átlag (eleve nekem pl több mint egy hónap volt mire kiderült, azóta megint eltelt egy hónap és még mindig nem kaptam meg). Tehát, ha csak pár napot is késik, akkor az elég gázos :S

De igen, elvileg beleszámít. Viszont azt is kalkuláld bele, hogy nem ritka eset, hogy elkeverik a bizonyítványod, meg az a 60 nap is csak egy átlag (eleve nekem pl több mint egy hónap volt mire kiderült, azóta megint eltelt egy hónap és még mindig nem kaptam meg). Tehát, ha csak pár napot is késik, akkor az elég gázos :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :) igen, sajnos az is lehet, amit említettél :( még majd utána nézek, hogy lehet e kérelmezni, hogy hamarabb kiadják...Dexam-oson voltál?
nem, ECL-en. Mondjuk persze nekem nem sürgõs, mert júniusig csak megérkezik, csak én is nyugodtabb lennék, ha már a kezemben foghatnám a bizonyítványt :)
A kérdező hozzászólása: igen, addigra biztos meg fog érkezni :D és milyen az ECL?középfokún vagy felsõfokún voltál?
Átrakták új idõpontra Tavaszi vizsgaidõszak * 2012. április 20 - május 19. Középfok (B2): 2012. április 21.* Alapfok (B1): 2012. május 12. Felsõfok (C1): 2012. május 12. jel. hat. :2012. március 27.
Igen!Gratulálok!
Az intézet nem úgy fogja számolni, hanem a leszívástól vagy a beülétetéstõl, de amint bekerülsz a normál terhesgondozásra, már az utolsó mensi elsõ napjától számolják. Én is gratulálok!


Ha az ovulatiom május 5 és 10 között van, csak abban az intrvallumban tudok teherbe esni?

Legjobb válasz: Igen,ez egyértelmû,bár vannak kivételek,alkat kérdése,de normál esetben csak akkor.Ovu teszt használatával jobban is le tudod szûkíteni,kb.mikor.

Igen, ez egyértelmû, bár vannak kivételek, alkat kérdése, de normál esetben csak akkor.Ovu teszt használatával jobban is le tudod szûkíteni, kb.mikor.

5 hónapos kapcsolatnál, ha a pasi nem ad május kosarat a barátnőjének akkor az gáz?

18 éves vagyok a barátom pedig 21.

Legjobb válasz: MI az a május kosár???? Errõl ennyit...

Sosem hallottam eddig májuskosárról, de kiegyeznék benne, hogyha cserébe nem kellene Bálint napkor Valentinozni. :)
MI az a május kosár???? Errõl ennyit...
Falun biztos gáz! Amúgy nem, nem gáz szerintem, ma már hol divat ez?
Én is falun nöttem fel, de május kosárról én se hallottam még soha O_o" fáról igen persze, de kosárról? Mivan benne egyáltalán? Gaz, ápolószerek, csoki és további sablonos ajándék?
Idõvel eltûnnek ezek e népszokások. Utoljára a szocializmusban vonultak apuék zászlókkal, májusfákkal május elsején, budapesti Hõsök terén. Van egy csomó ilyen fénykép. Teli volt a Hõsök tere. És kádár ott integetett a tribünrõl. Elõtte népi szokás volt a tavaszt ünnepelni. és egy hatalmas rudat állítottak a fiúk a faluba, és a tetején szalagokkal díszített bokréta volt. Arra másztak fel a fiúk és szakítottak le szalagokat. Lehet, hogy a kedvesük szalagját szerezték meg, nem tudom. Ez a tavasz köszöntése volt. Aztán a munka ünnepe, ma meg nem is tudom mi van a Hõsök terén. Vagy nem is Hõsök tere már? Valami majális, amit a szakszervezetek tartanak. Vagy szakszervezet sincs már? Azt is szétszedték?
Szerintem se divat már a mai világban a Május kosár.
Szerintem nem gáz, nekem tavaly nem adott a párom, pedig akkor majdnem egy éve együtt voltunk. Aztán egyszer viccelõdtem, hogy hogy örülnék neki, és idén meglepett egy csodával. :D Szerintem õ se nagyon tudja, hogy ezt esetleg illik-e, vagy hogy egyáltalán mi az. Világosítsd fel, ha szeretnél jövõre kapni. :) 21 L
nem, az facepalm
Én falun lakom, de még soha nem hallottam május kosárról, csak májusfáról! De amint látom, ma ilyenekkel van tele szinte az oldal, a leányok kiírják, h nem kapott a pasitól, és ezért dobni akarják.!Ha ettõl függ csak a kapcsolat az eleve gáz!Kedves kérdezõ, 1 éve van barátom, nincs se május fám, sem május kosaram...de õszintén szólva NEM is kell, hidegen hagy!Nem ettõl függ számomra a kapcsolatom!Na meg h gáz, vagy sem..én [email protected]!
Egy elozo kommentelot idezve: Az mi? De tenyleg, en szivesen ajandekozok fontosabb honapfordulokon, szulinap, nevnap, karacsony, valentin, mikulas. Mostmar azert a hulyesegnek legyen vege.
Nézz a naptárra. 2013-at írunk. A mai fiatalok finoman mondva [email protected]ák ezt a szokást. Menj el egy népi tánc csoportba, vagy népdalkörbe, és ott talán bemutatóként kaphatsz egyet a kezedbe, de a mûsor után vissza kell adni kellékként. Az urbanizáció megöli ezeket a szokásokat.
én ugy tudom h a május kosár akkor kell mikor már eljegyezte. mikor még csak 'járnak" v udvarol a férfi, akkor pedig fát állítanak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!