Találatok a következő kifejezésre: Ha az május (125 db)

Ha az egyik gyerek majusban a masik novemberben szuletett, akkor egy csoportba fognak jarni?

ugyan abban az evben szulettek.

Legjobb válasz: A májusi gyerek elvileg 3 évig, a novemberi pedig 4 évig fog oviba járni. Óvodafüggõ, hogy hogy osztja be a gyerekeket.

A májusi gyerek elvileg 3 évig, a novemberi pedig 4 évig fog oviba járni. Óvodafüggõ, hogy hogy osztja be a gyerekeket.
Nálunk nem járnak egy csoportba..
csak kíváncsiságból: hogy sikerült 5 hónap alatt két babának születnie?
utolsóvagyok. nem figyeltem a ragozást, bocsi. gondolom két kis barátról van szó. Kezdhetnek együtt, de a novemberi valamelyik évet ismételni fogja.
Nálunk az én fiam szeptemberi, az unokatesója márciusi (következõ év, tehát 5 hónap van közöttük), és egy csoportba járnak. A fiam 1 évvel korábban kezdte (õ 4 évet fog járni), így együtt fejezik majd be az ovit.

Ha a májusban kapott receptet nem váltottam be, arra rájöhet az orvos? És ha igen, akkor ennek lesz valami következménye (most nem az egészségemre gondolok)?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi. Ha valóban beteg vagy a te felelõsséged hogy kiváltsd amit felírt..és hogy segíts magadon. ha meg pl. vki odamegy mert szimulál felír a doki vmit..szinte senki nem váltja ki, + van az az eset is amikor nincs rá pénz.

Nem lesz semmi. Ha valóban beteg vagy a te felelõsséged hogy kiváltsd amit felírt..és hogy segíts magadon. ha meg pl. vki odamegy mert szimulál felír a doki vmit..szinte senki nem váltja ki, + van az az eset is amikor nincs rá pénz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) És amúgy mi a helyzet, hogy ha egy olyan gyógyszerrõl van szó, amit rendszeresen kéne szednem? Úgy értem, hogy kb. 2 havonta újra íratnom kéne? (Nem lenne érdemes belemerülni a részletekbe, de mondjuk úgy, hogy megvan rá az okom, hogy nem akarom szedni)
Ha nem akarod szedni vagy nincs rá szükséged miért íratod fel???
A kérdező hozzászólása: Nem kértem én az orvostól, hogy írja fel.
Nem csak rájöhet de hivatalosan meg is tudja nézni az OEP honlapján:) ( de ez már orvosra válogatja, ki minek néz utána) Egyébként meg beszéld meg vele, hogy miért nem szeded, mit gondolsz a problémádról, lehet közös nevezõre tudtok jutni.!!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá, hogy beszélek vele. De az olyan kínos, hogy csak ezért megyek el hozzá. Egyszer jártam eddig nála, de annak is kb. fél éve. Majd ha beteg leszek(ami elég ritkán fordul elõ), akkor ezt is megbeszélem vele.

Normális, ha 2011 májusa óta nem jött ki az összes bölcsességfogam?

Egy teljesen kint van, kett?nek a 3/4-ede, és az egyiknek csak a hagye. Nagyon fáj :-(

Legjobb válasz: Teljesen normális. Keresztanyám 36 éves és csak kettõ bújt eddig ki neki. Én 18 éves múltam és most bújik a harmadik bölcsességfogam. Ez teljesen egyénfüggõ. Azt tudom ajánlani, hogy menj el vele fogorvoshoz, és ha úgy látja felnyitja és könnyebben ki tud jönni. Az egyiket nekem is fel kellett nyitni, mert teljesen be gyulladt az arcom tõle. :/

Teljesen normális. Keresztanyám 36 éves és csak kettõ bújt eddig ki neki. Én 18 éves múltam és most bújik a harmadik bölcsességfogam. Ez teljesen egyénfüggõ. Azt tudom ajánlani, hogy menj el vele fogorvoshoz, és ha úgy látja felnyitja és könnyebben ki tud jönni. Az egyiket nekem is fel kellett nyitni, mert teljesen be gyulladt az arcom tõle. :/

Ha 2012 majusaban szeretnenk az eskuvonket, mikor erdemes elkezdeni a szervezeset? Es mivel kezdjem? Irj barmi tanacsot eskuvovel kapcsolatban. Bovebben lent

Ti sajat magatok szerveztetek meg vagy szervezot fizettetek? Minden eskuvoi tanacs tipp erdekel . Lehet irni a ruhatol a meghivoig barmirol. Es mire erdemes figyelni? Mi kell egy jo eskuvohoz?

Legjobb válasz: Mi magunk intéztünk mindent,segített apósom is,és anyukám is.A szervezõ sokba került volna nekünk.Ha magatok intézitek legalább fél évvel korábban kezdjétek el intézni.Mi a házasság kötõvel és a pappal kezdtünk, Tudni kell h menyi vendéget hívtok meg utána,tudjátok meg h van e vegás,cukros v komoly gyógyszert szedõ,mert nekik specko kaja v ital kell,A fotósnak mutasd be a szülõket mert nem lesz róluk kép, én így jártam Legyen egy két jõ humorú bulízos akik a hangulatot felnyomják,utcso tanács az ültetésnél vegyétek figyelembe h ki mennyire birja elviselni a másikat.

Mi magunk intéztünk mindent, segített apósom is, és anyukám is.A szervezõ sokba került volna nekünk.Ha magatok intézitek legalább fél évvel korábban kezdjétek el intézni.Mi a házasság kötõvel és a pappal kezdtünk, Tudni kell h menyi vendéget hívtok meg utána, tudjátok meg h van e vegás, cukros v komoly gyógyszert szedõ, mert nekik specko kaja v ital kell, A fotósnak mutasd be a szülõket mert nem lesz róluk kép, én így jártam Legyen egy két jõ humorú bulízos akik a hangulatot felnyomják, utcso tanács az ültetésnél vegyétek figyelembe h ki mennyire birja elviselni a másikat.
Hát, elsõ lépés hogy kell keresned egy pasit aki el is akar venni.. ez a nehezebb része a dolognak, a többi már jön magától.
Ha sok idõd van, vagy olyan munkahelyed, ahol szabadon netezhetsz, akkor meg tudod szervezni. Ha sokat dolgoztok, érdemes szervezõre bízni, mert különben hónapokig nem lesz egy szabad, lazítós hétvégétek, abba meg nagyon bele lehet fáradni... Amúgy az egészrõl napestig tudnék írni, tavaly volt az esküvõnk, jobb lenne, ha kérdéseket tennél föl. ;)
nekünk 2006 májusban volt az esküvõnk.mivel nem sok étterem van abban a városban, ahol volt és a legfelkapottabban akartam a lakodalmat, 2008 július vagy augusztusban lefoglaltuk.már akkor elkezdtem a fotóst, videóst keresni a neten.zenészünk az ismerõsünk esküvõjén volt, õt választottuk, õt is õsszel felkértük, võfélyt szintén.a fotóst is lefoglaltuk október magasságában, legalább a 2008-as áron dolgozott. lehet, kinevettek, de volt egy füzetem, amibe leírtam, mit kell szervezni, mi mennyibe kerül és szétosztottam hónapokra, majd utolsó hónapban hetekre, mikor mit kell szervezni és fizetni.így el volt osztva minden.anyakönyvvezetõhöz az esküvõ elõtt 30 nappal lehet menni leghamarabb, a templomot is lefoglaltuk már tél végén.díszítéssel nem volt gond, az étterem szép, így nem kellett díszíteni.tél végén megkerestem a menyasszonyi ruhaszalont, szétnéztünk.márciusban foglaltam le a ruhámat.közben meg lehetett venni az öltönyt a férjemre, cipõt mindkettõnknek, anyunak, anyósnak ruhát.keresni fodrászt, kozmetikust. de fura így leírni, már 5 éve volt és mégis mintha tegnap lett volna.sok boldogságot nektek és jó szervezkedést!
:) Én 2012 augusztusában megyek férjhez. Már nézelõdök neten..de egyenlõre még semmi komoly szervezést nem bonyolítottam le. Kb tudjuk már, hogy milyen stílusút szeretnénk. Illetve nem fogadunk szervezõt..Mi magunk csináljuk meg. http://www.weddings.hu Ez egy szuper oldal... annyi sok díszlet, torta, ruha... mindem ami egy esküvõhöz kell, itt megtalálod ..mindeféle színösszeállításban. Nagyon sok jó ötlet.. El lehet rajta bogarászni napokig. :) Ajánlom még azokat az oldalakat is, amik ott vannak feltûntetve..:) üdv.
én is 2012 májusában leszek feleség, és én is tanácstalan vagyok:) ha gondolod, majd beszélhetünk:)
2012-ben elpusztul a világ, minek az esküvõ? (;
Hány éves vagy...?
A kérdező hozzászólása: hat ... hogyan kezdtetek a szervezest? nekem van netem, es idom is egyenlore ... hol kezdjem mire kell figyelni? valami papirokat kelle intezni elotte? pappal kelle beszelni, a vendeglot mennyivel azelott foglaljak le? mijen kaja megy eskuvore? mijen zene? diszites minden erdekel!szoval barmi infod ha van megkoszonnem
http://www.eskuvo.hu-n nézd meg az esküvõi határidõ naplót, ott mindent megtalálsz, idõrendi sorrendbe szedve.
szerintem olyan szeptember Október körül rá ér elkezdeni. Szerintem érdemes ki gondolni elõször hogy mennyit szántok az esküvõre. Aztán nászút, koszorúslány/ok és tanúk kiválasztása. Aztán helyszín és a vendéglista. http://www.weddings.hu/modules.php?name=News&file=article&si.. itt találsz bõvebben róla:)
Szia! Mi 2012 augusztusra tervezzük az esküvõt. Nem szeretnék rendezvény szervezõre költeni. Neten már nézelõdtem, és ahogy az elõttem szóló én is mappákba mentettem le, ami tetszett. A zenész és a võfély egyik családtag ismerõse lesz, de nagyon be vannak már most táblázva a jövõ évre, így velük hamarosan beszélni fogunk, hogy jegyezzék be a naptárjukba a mi napunkat. A többivel még õszig biztos várunk.

Ha az északi félgömbön most május van, akkor a délin november?

Mert asszem a napéjegyenlőségkor (őszi és tavaszi) a nap sugarai az egyenlítőt érik ,ezért az egyik félgömbön tavasz és a másikon ősz van.... Ez így van ? És ha így van akkor a déli félgömbön nyáron van karácsony ? Északi félgömb: Európa, Észak Amerika Déli Félgömb: Ausztrália, Dél Afrika, Dél Amerika

Legjobb válasz: Nem a hónap változik, hanem az évszak! :) Igen, nyáron van Ausztráliában Karácsony.

Nem a hónap változik, hanem az évszak! :) Igen, nyáron van Ausztráliában Karácsony.
Májusnak hívják ott is, de novemberi idõvel. Ködös, zúzmarás május. A november pedig meleg, virágos, jöjj, drága november újra, mert lombra vár az ág. A déli félgömbön pedig a karácsony egy nyári ünnep. Ausztráliában fürdõruhához veszik a mikulássapkát.
Hol él az ilyen? :D Értem én hogy sok pontot kapsz a kérdésért de ez már vérlázító... Igen amikor nálunk nyár van a déli félgömbön tél ... De ettõl még a hónapok megegyeznek.
A kérdező hozzászólása: úristen.... xD
A kérdező hozzászólása: akkor a húsvét meg õsz
Nem, ilyen idõs korban akár hónapokra is kimaradhat.
Nekem ennyi idõsen össze-vissza jött meg.még csak 9-e van. Normális. A hormonháztartásod ebben a korban még nagyon változó, idõ kell neki. Én már 23 vagyok, de ennyi csúszás most is simán van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszotokat!:) Most sokkal nyugodtam vagyok!
akkor jó :) Amúgy a stressz is késlelteti :) nekem idegesség miatt 2 hónapja meg sem jött...persze tudtam, hogy miért.
Ha még nincs 2 éve, hogy menstruálsz, akkor normális.

Ha az idei májusi érettségin olyan jegyem lesz, ami nem tetszik, újra érettségizhetek?

Legjobb válasz: Természetesen. Csak az már nem lesz ingyenes.

Természetesen. Csak az már nem lesz ingyenes.
Természetesen. Az életben bármit akárhányszor újra lehet csinálni. Ugyanúgy, mint a homokozóban.
törit általában tudjuk kívülrõl középszint Száray könyvek emelt szint HMMT könyvek és csõ
A kérdező hozzászólása: Pl jövõre
A kérdező hozzászólása: Vagy akár októberben :D
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Ki mit tudna ajánlani a magyar fogalmazás íráshoz? A szövegértés megy, de nem tudok rendesen fogalmazást írni. Töri írásbelire ti hogyan készültök?
Törinél az atlasz lesz a legnagyobb segítséged:P
Egyben utalják ez elõzõ hónapokra is, én így tudom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!