Találatok a következő kifejezésre: Ha az lábán a (122 db)

A kisfiam 4 hós múlt és ha az ölemben a hóna aljánál fogva megtartom akkor igencsak áll a lábán. Nem rogy be. Ezt lehet engedni neki? Nem árt neki az próbálkozás ilyen hamar?

nem sokáig , max 5 perc. tetszik neki és neveti. szerintetek?

Legjobb válasz: Ezt nagyon sok picibaba szereti és csinálja, ne aggódj miatta, semmi baja nem lesz tõle.

Ezt nagyon sok picibaba szereti és csinálja, ne aggódj miatta, semmi baja nem lesz tõle.
Ha hóna aljánál megtartod a súlyát nem lesz semmi baja. A miénk is azt csinálja, 5 hónapos és folyamatosan állni szeretne.
amit a gyerek saját maga csinál és tetszik neki akkor azt lehet engedni.az én kisfiam 5 és fél hósan egyedül felkapaszkodott és állt a kiságyba.
Az én kisfiam is ezt csinálta, aztán 6 hónaposan elkezdett mászni, és felállt. Most lesz 9 hónapos egész nap kapaszkodva megy(mármint bútorba kapaszkodva), irtó gyorsan mászik, és ma már legalább 10-szer elengedett kézzel megállt. Bocs, a dicsekvésemért:) Szóval, szerintem a te kisfiad is ilyen gyors lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek :) jó babázást nektek
A pénz amit kap érte.
Van aki ezt élvezi. Fölösleges a miérteket keresni. Én sem tudom mi a jó pl az anális szexben de mégis sokan szeretik. És számomra fölösleges azzal jönni, hogy azért az mégis más, mert én mindkettõhöz ugyanúgy viszonyulok. Ez van. Ez vagyok én. Aki meg kettévágja a nemi szervét maszturbálás közben, na az meg a más.
Vagy erre izgul vagy idióta.
A puruttyán lévõ videók sajnos teljesen valódiak :D Sokáig reméltem h ezek csak fake-k (kamuk) de rá kellett jönnöm h ezek az idióta állatok erre élveznek .... Mi a jó a fájdalomban?Miért jó ha utána még pisilni sem tudnak elmenni... ? :D
Miiiicsoda?Kettévágja????!!Jujjj!

Baj ha nem nő a gyerek lába? Azt mondta valaki, hogy ha egy gyereknek 20-as a lába 18 hónaposan, és 2, 5 évesen is ugyanekkora vagy esetleg 1 számmal nő csak, az nem jelent jót. Hallott erről valaki?

Legjobb válasz: Igen,most töled.Nehogy elhidd,ilyen hülyeséget...Olyan a lába,amilyen,nincs korhoz kötve,milyennek kell lennie.A 6 éves fiam és a mindjárt 5 éves keresztfiam között 2 cipöméret van.Ezen ne görcsölj.

Igen, most töled.Nehogy elhidd, ilyen hülyeséget...Olyan a lába, amilyen, nincs korhoz kötve, milyennek kell lennie.A 6 éves fiam és a mindjárt 5 éves keresztfiam között 2 cipöméret van.Ezen ne görcsölj.
A kérdező hozzászólása: Másfél éve..bocsánat.
A kérdező hozzászólása: 5 számot nõtt a Te gyereked lába kettõ év alatt, azaz átlagban évi 2.5 számot nõtt. Az õ lába 18 hónapos kora óta azaz lassan 2 éve egyáltalán nem nõtt. Ez a fura.
A kérdező hozzászólása: persze, hordják is dokihoz, es speckó oviba ìrattàk. Foglalkoznak vele. De fura ez a láb nem növõs dolog nekem.
A lábmérete miatt én nem aggódnék, a lányomnak is kicsi lába van, és õ maga sem nagy, mint ahogy én sem voltam/vagyok az. Neki pl 3 évesen 21-es lába volt, most múlt 4 éves, 24-es csizmája van, de belefér simán 2 zokni. Õ mondjuk 16-os kiscipõben kezdett járni 1 évesen kereken. Én inkább azok miatt aggódnék, amiket leírtál az utolsó kommentedben, mert az már kevésbé normális.
A kérdező hozzászólása: Igen, persze:-) Az aztán már tényleg fura lenne ha a gyerek maga sem nõne. Szóval nõ szépen, nem alacsony, nem törpe, jó súlyban van. Szellemileg kissé le van maradva, vagy hogy is mondjam, hogy ne legyen sértõ. Szóval kicsit lassabb, még egyáltalán nem beszél, egy szót sem, nem tud játszani mással, de egyedül sem nagyon, nem tud egyedül enni. Szóval vannak fura dolgai, de szerintem ez nem lehet összefüggésben a lábméretével, vagy azzal, hogy nem nõ a lába.
Hàt elég furcsa, hogy ennyire pici a làba az tuti. A gyere maga egyébként normálisan nõ? Magassága, súlya?
A kérdező hozzászólása: Rákeresek a neten a lábnemnövõ szindrómára:-)))
A kérdező hozzászólása: Nem az én gyerekemrõl van szó:-) Az enyém 18 hónapos és 20-as a lába, de a sogórnõm akivel nem sokat beszélünk szólt, hogy adjak már a gyerekének néhány cipõt az én gyerekemrõl. amivel nem is lenne baj, ha az õ gyereke nem 2 éves és 10 hónapos lenne. Én elcsodálkoztam, hogy még mindig 20-as a lába?? Erre õ válaszolt, hogy igen, 19-es volt amikor járni kezdett, és azóta csak 1 számmal nõtt a lába. Amikor hívott telefonon és zajlott ez a beszélgetés akkor fültanúja volt egy nem közeli ismerõsöm és õ mondta, hogy az bizony nem jelent jót ha a gyerek lába nem nõ.
Minden esetre érdekes. Az orvosnak megemlíteném. A fiamnak 1 évesen 20-as lába volt, márciusban lesz 2.5 éves és most 24-es kell rá. Írd már meg légyszi, ha tudsz valami konkrétumot ezzel kapcsolatban. Nagyon érdekelne mitõl lehet ez.
Tényleg fura. De ettõl függetlenül még mindig nem hiszem azt, hogy ez akkora baj lenne, vagy köze lenne a gyerek lemaradásához, fõleg hogy amúgy rendesen fejlõdik, mármint nõl. (tényleg amúgy, azt is akartam írni amit te is, hogy a lányom lába azért többet nõt, és folyamatosan, mint a szóban forgó kisgyereké, csak lemaradt) Nálunk az a furcsa, hogy a lányomnál 21 hónappal fiatalabb ikeröccseinek is most pont ugyanakkora lába van, mint a lányomnak, vagyis mind a 3 gyerekem 24-es cipõt hord, és csak pár cm van köztük, szinte egyforma méretek.-hármasikreknek is nézték õket többször már :-)

Ha pároztatni szeretném a Yorkshire terrier-m akkor mire kel fel figyelnem a kan kutyánál? Már mint hogy ha a kan kutya lába hosszabb mint az én lány kutyám lába az baj vagy az mindegy? Meg hogy a törzs könyvben hogy jelzik, hosszú vagy rövid lábú?

Legjobb válasz: Gonosz vagyok? Nem, csak dühös és elkeseredett! Ebben az országban gyakorlatilag mindenki, akinek van egy fajtatiszta kutyája, majdhogynem kötelességének érzi, hogy kölyköket gyártson neki. 0 szintû fajta és egyéb ismerettel. Köztük te is. Úgyhogy ne várd, hogy örömujjongásban törjek ki egy újabb szaporító-jelölt miatt.

Gonosz vagyok? Nem, csak dühös és elkeseredett! Ebben az országban gyakorlatilag mindenki, akinek van egy fajtatiszta kutyája, majdhogynem kötelességének érzi, hogy kölyköket gyártson neki. 0 szintû fajta és egyéb ismerettel. Köztük te is. Úgyhogy ne várd, hogy örömujjongásban törjek ki egy újabb szaporító-jelölt miatt.
Kedves kérdezõ, Privát üzenetedre itt válaszolok ! ne akarjál 13 évesen kiskutyákat fõleg úgy ne , hogy a szüleid pénzt látnak benne.... Egy Tenyésztõ SOHA nem fog meggazdagodni mi nem ezért csináljuk!!! Ahhoz, hogy ne beteg szerencsétlen kutyák szülessenek nézd végig a hirdetéseket le is kell tenni az asztalra valamit!!!
elõzõ vagyok: Ha császáros a szukád ott kezdõdik , hogy 30-40 ezer forint a kan sem ingyen fedez, a kicsiket oltva, chippel lehet eladni és 2013-tól amely kutyáknak nincs törzskönyve hivatalosan keveréknek számít és ezt az állatorvos bele is írja az oltási könyvbe ( yorki jellegû keverék ) . Ha törzskönyveztetni szeretnéd kell FCI által levédett kennel név, éves tagságit be kell fizetni 9000.- utána a kiskutyánként törzskönyvezés 5500.- ha nem fizeted be a tagságit akkor mindennek a duplája, tenyésszemle 6000.-! Kell a kannak adni fedeztetési jegyet a szukának kell venni alombejelentõt 2 ezerft szóval kezdjél számolni és ne a hasznod lásd! Így is tele van minden beteg ronda yorki kinézetû keverékekkel.
Elõször is õk megoldják! Másodszor a törzskönyvben nem jelzik mivel egyedeként változik a láb hosszúsága van hosszabb lábú és van rövidebb lábú kutya ! A standard azt nem írja elõ, hogy milyen lábú, Kvadratikus testfelépítésûnek kell lennie!!! Harmadszor szerintem ne fedeztesd be a szukád! Van kennel neved? Tenyészszemléje van a kutyáknak? Ha nincs akkor csak felülbélyegzett tk-et fognak kapni a kicsik majdnem dupla áron... Ha nincs kennel neved törzskönyveztetni sem fogsz tudni a te nevedre csak esetleg ha írtok kölcsönadási papírt egy alom erejéig olyannak akinek van kennel neve de nem hiszem, hogy egy vadidegen adja a nevét egy ismeretlen alomhoz!
Ez ennél sokkal de sokkal bonyolultabb, ha ennyire nem vagy képben a tenyésztéssel kapcsolatban, akkor inkább bele se kezdj. Beszélj a kutyád tenyésztõjével, õ biztosan fog tudni segíteni a megfelelõ kan kiválasztásában és a kölykök felneveléséhez is tud majd tanácsot adni. Remélem a szukádnak megvannak a szûrései, törzskönyve és tenyészszemléje, illetve nem árt, ha megmutatod pár kiállításon is. Nagyjából a kannak is ezekkel a paraméterekkel kell rendelkeznie minimum. De a tenyésztés nem abból áll, hogy két törzskönyves, díjnyertes kutyát összerakunk, hanem ismerni kell a különbözõ vérvonalakat, melyiknek mi a hibája, mi az erõssége, hogy tökéletesen kiegészítse egymást a kan és a szuka és a lehetõ legjobb kölykök szülessenek.
Mi a fészkes fenének? Nincs elég szaporított alom az országban? Ez az egyik legjobban elrontott fajta, minek kell még neked is hozzájárulni?
A legtöbb fajtának nem kitétel a szûrés, nagyon jól tudom, mégis úgy gondolom, hogy aki egy minimum elvárható szinten szeretne tenyészteni, annak kötelessége elvégeztetni a szûréseket. Yorkiban nem igazán vagyok képben, hogy pontosan mit szoktak megcsináltatni, de például a patella luxatio szûrést mindenféleképpen, illetve szemszûrés is biztosan van nekik.
a szemükkel soha nincs gond a patella szûrés meg úgy néz ki, hogy elviszed megszûrik 1 évesen teljesen mentes és fél év múlva pl. rossz ugrástól kijön... Soha nem tudod , hogy szerzett vagy öröklött! nem igazán van olyan aki a fajtában megcsináltatja. Légcsõszûkület probléma szokott náluk lenni de az is csak a nyomottabb fejû kutyáknál.
Elsõnek: a yorkiknak semmiféle szûrése nem kell a tenyésztéshez, elég a tenyészszemle!!!

Mit jelent ha a Lupus Anticoagulans szűrőtesztem gyengén pozitív, illetve az LA hexagonális is + emelkedett a CRP?

Legjobb válasz: A cukorszinted magas,Antigugolásod meg lapos ill.La szagolasod gyenge!!!!

A cukorszinted magas, Antigugolásod meg lapos ill.La szagolasod gyenge!!!!
Azóta megtudtál valamit? Én is hasonló cipõben járok...
A kérdező hozzászólása: semmit sajnos:(
A kérdező hozzászólása: specialista kimondta: antifoszfolipid szindróma lupus erõs pozitív és elkezdett alulmûködni a pajzsmirigyem

Mért van az, hogy a pasik lehetnek szőrösek, és ez senkit se zavar, de ha a nő meglát egy szőrszálat a lábán vagy bárhol, akkor ohh te jó ég!?

Legjobb válasz: Egyes nõket zavarja az ha a barátjuk szõrös, és megköveteli hogy szõrtelenítsen ott ahol neki nem tetszik. Szerintem nincs baj a szõrrel, csak legyen rendben tartva. Egy nõ lábán ha alig látszik, akkor nem érdekes a szõrszál. Hónaljban azért szerintem minden nõnek kellene borotválnia. A nem szervnél pedig csak rövidebbre vágni. A teljesen csupasz az a hülye divat miatt jött be, meg abból, hogy sokan néznek pornófilmet és úgy akarnak kinézni mint ott.

Egyes nõket zavarja az ha a barátjuk szõrös, és megköveteli hogy szõrtelenítsen ott ahol neki nem tetszik. Szerintem nincs baj a szõrrel, csak legyen rendben tartva. Egy nõ lábán ha alig látszik, akkor nem érdekes a szõrszál. Hónaljban azért szerintem minden nõnek kellene borotválnia. A nem szervnél pedig csak rövidebbre vágni. A teljesen csupasz az a hülye divat miatt jött be, meg abból, hogy sokan néznek pornófilmet és úgy akarnak kinézni mint ott.
Már bocsánat, de hónaljból minden pasi is legyen szíves borotválni! A hónalj szõr semmilyen nemnél sem elfogadható... Le a hónalj kutyákkal, fiúk!
Mert a nõ alapvetõen nem olyan szõrös, mint egy férfi, manapság a sima csillógó bõr a divat és a szõrszálak ebbe belerondítanak. :) Amúgy, ha egy nõ csak annyira szõrös, amennyire egy átlagos nõ, akkor nem is kell annyira izgulni a borotválás miatt, mert alig látszik. Világos hajúak, mázlisták. :)
Mert a férfinak más szerepei vannak a társadalomban, mint a nõnek. Régen a férfi vadászott, a nõ meg otthon gyûjtögette a bogyókat, tehát a férfi fõ elfoglaltsága nem a szõrtelenítés. Ez a tendencia, hogy a férfi legyen férfias a mai világban is fennmaradt. Egyébként, engem a szõrös nõk sem zavarnak, ha nincs pasim, télen én sem szõrtelenítem a lábam.

Ha az angol telivér sose futott pályán, akkor nem fog tönkremenni a lába?

egy lovas ismerősöm mondta,hogy ne vegyek telivért,mert ha futott pályán,ha nem a lába tönkremegy

Legjobb válasz: Ha nincs "széthajtva", akkor mitõl menne tönkre? Ha egyébként is jó lábszerkezetû, nem fog tönkremenni, ha nem teszi senki tönkre persze utána se.

Ha nincs "széthajtva", akkor mitõl menne tönkre? Ha egyébként is jó lábszerkezetû, nem fog tönkremenni, ha nem teszi senki tönkre persze utána se.
attól még hogy futtatja õket nem biztos hogy ért is hozzá...sok pénzeszsák van a galoppon aki nem is ért a lovakhoz csak haszonlesõk...
Utolsó: Ez nagyon átlátszó, mind a 2 választ te írtad. Szánalmas vagy... Kérdésedre válaszolva annyi közöm van a gallopphoz , hogy a rokonom ott futtatott lovakat. Nem rég adta el õket. Szóval offold magad.
nektek van valami közötök a galopp sporthoz? vagy csak járatjátok a bagólesõtöket?.....FELESLEGESEN! A versenyeken nem nyerhet minden ló..... igaza van annak aki azt mondta hogy vam olyan ló amelyik 3-4-5 évesen nyeri élete elsõ versenyét...én nap mint nap látok ilyen lovakat....ismerek olyan lovat is ami már 4 éves és még csak most fog elkezdeni versenyezni volt olyan is hogy egy ló 2 éve kezdett el versenyezni és tavaly nyáron nyert elõször... mivel én ott dolgozom a galoppon tanúsíthatom hogy van ilyen! akármilyen hihetetlen igaz volt olyan is hogy egy lovat azért akart vágóhídra küldeni a gazdája mert 1 éven keresztül egyszer sem nyert...aztán csodák-csodájára az utolsó versenyen amin indította NYERT!!! és nem küldte vágóhídra ... a kérdezõ kérdésére válaszolva: ha olyan lovat veszel aminek még nincs tönkretéve a lába akkor nem fog tönkremenni olyan hamar és meg lehet venni... de ha olyat veszel amin már érezni, illetve látszik rajta hogy nem sok hiányzik ahhoz hogy lesántuljon akkor szerintem ne vedd meg... a lényeg: nem szabad drága (300-500 ezer Ft-os lovat venni mert ha rosszul jársz akkor buktál egy csomó pénzt) de ez minden lóvételnél így van nem csak telivérek esetében! Ha csak hobbi célra akarsz lovat venni akkor meg pláne ne vegyél drágát .... MINEK???? Én hobbi célra 250.000 Ft-nál nem adnék többet egy lóért .... akkor vegyél csikót és azzal jobban jársz mert nem olyan drága, plusz ha felnõ lehet hogy 600.000 Ft-ot is érhet és csikóként meg lehet hogy csak 100.000-ért vetted...akkor már jól jártál szerintem ...
én is ezt mondom, senki nem fog ilyen lovakat futtatni.
így van utolsó..egytéertek
Ezekbõl lesznek a pályáról lejött lovak, amiket eladnak bagóért. Aztán hogy meddig bírják, már az új gazdától függ.
Ezektõl a lovaktól szabadulnak vagy eladják vagy megy a vágóra rosszabbik esetben . Senki nem fog pénzt ölni és futtatni olyan lovat amelyik nem ér el eredményeket csak azért mert a lába még bírja.... okostojás......
itt most nem errõl van szó drága... ha nem látnád akkor a ló lábának az állapotáról szól a topic szóval nem az a lényag hogy töltelék-e vagy sem...ha még tud futni mert bírja a lába akkor tud futni...ennyi az mellékes hogy hányadik lesz a versenyen...használható nem, akkor meg?
Utolsó: Azok a lovak amikrõl te beszélsz kb az ötöd osztálynál nem kerülnek soha elõrébb, csúnya szóval ezek a töltelékek. 3 Évesen futják a derbit , azért ott már levehetõ , hogy melyik lóból lesz valami és melyikbõl pedig semmi. Azok a lovak amik 4-5-6 évesen még nyeretlenek már nem fogják megváltani a világot .
igen igazad van..... én sem azt mondom hogy helyes hogy ilyen fiatalon már versenyeznek velük, de mivel ilyenkor vannak erejük teljében ezért ilyenkor érdemes...amúgy van olyan telivér amelyiket csak 4 évesen indítanak versenyen, mert akkor éri el azt a szintet ami ahhoz kell hogy legyen esélye egy versenyen, nem kell feltétlenül 2 évesnek lennie. A "nyeretlen kétévesek" versenyén szoktak indulni 3-4-5 éves lovak is :) Ha nem nyer versenyt a 2 évesek futamában akkor nem léphet tovább....lehet hogy lesz 5-6 éves, mire nyer a "kétévesek" kategóriában egy versenyt és akkor már indulhat hendikeppben ha még bírja a lába... (számtalan péda van rá, sok ló csak 4-5 évesen kezd el komolyan versenyezni mert akkor érik meg rá és olyan is van amelyik ennyi idõsen nyeri élete elsõ vernyenyét a 2 évesek kategóriában és utána még 2-3 évig simán bírja );)
Attól még mindig korai, hogy fiatal csikókat hajtanak szét a pályákon, legyen az telivér, vagy bármilyen más fajta. Az ilyen terheléstõl bármilyen lónak szétmegy a lába, lehet nem 6 évesen, hanem 15. Barátnõmnek pályáról hozott telivér lova volt, vigyázott rá, de 17 évesen el kellett altatni, mert az is fájt neki, hogy egy helyben álljon.
A telivérnek alapból gyenge a lábszerkezete. A versenylovaknál is az a baj, hogy 2 évesen már futnak. Most mondhatják, hogy õk már addigra kifejlõdnek, de szerintem egy 2 éves csikó akkor is "gyerekló", ha telivér, akkor is ha kisbéri. Szóval azért megy szét hamar a futott lovak lába, mert fiatalként olyan terhelést kaptak, ami károsítja a lábukat, igaz ez csak jó pár évvel késõbb fog csak kiderülni. Ha veszel egy telivér csikót tenyésztõtõl és 4 évesen lovagolod be, mint bármely más lovat, jó esetben ép marad a lába, de akkor is fokozottan védeni kell. Szóval oda kell figyelni, meg ha fiatal csikót veszel és nem pályáról jöttet olyannak lovagolod be, amilyennek szeretnéd, mert a versenylovakat piszok nagy meló újralovaolni szinte a nulláról.
Az enyém kétszer vagy háromszor futott. Versenylovat akartak belõle, de a lábai nem bírták így hozzám került, hobbi lónak! :) Szóval szerintem egyén kérdése, és persze, hogy normálisan edzettek legyenek a szalagok és az izmok!
A telivérek lába a túlzott "telivéresítés" miatt alapból nagyon érzékeny és pályától függetlenül sokkal nagyobb az esélye, hogy gondok lesznek vele mint más lónál, majdnem 500 kilót kell cipelniük azon a négy kis ropi lábon, sokkal megterhelõbb mint egy erõteljesebb csontozatú lónak.
Ismerõsömé nem futott, nincs szémenve a lába, de alapból viszonylag gyenge...De nyilván nem mindnek, csak õ pont ilyet fogott ki...
Ez a használatától függ. Akár a hobbizástól is tönkre mehet ha nem hozzáértõ kezekben van.Egyébként az tény , hogy a telivér érzékeny de az ismerõsöd hülyeséget mondott.
Õ is ért hozzá de külön trénert alkalmazott Õ csak az anyagi hátteret biztosította , mint minden tulaj . Van egy lovardája , volt neki 4 lova amit futtatott hendikep szinten , ezekbõl kb 2 hozott helyezéseket a többi mind selejt , ezért el kellett adni õket mert csak a lóvét vitték. Van még kérdésed?

Ha fehérje van a vizeletben azt lájuk mi is vagy csak ha megvizsgálják?

Legjobb válasz: Szia, szerintem mi nem látjuk. :) miért?

Szia, szerintem mi nem látjuk. :) miért?
A kérdező hozzászólása: Mert amikor ma a wc-n voltam ilyen pici fehér/áttetszõ darabot láttam benne. Mostanság mindig megnézem pisilés után mert nézem a nyákdugó nem távozik-e. 37+4 hetes km
Szia! Sajna csak laborban tudják megállapítani, vagy a védõnõ a vizelet stixel... Amit te látsz, az nem fehérje, hanem egy kis hüvelyváladék. 19 hós anyuka 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!