Találatok a következő kifejezésre: Ha az lábán (143 db)

Ha az 1 éves babámnak már most nagy lába van (23-as), akkor később nagy lábú lesz?

Legjobb válasz: szerintem nem függ össze hogy ha kis korába nagy lába van akkor nagy korára is hatalmas lesz. a férjemnek kicsi lába volt állítolag baba korába és 16 évesen 39es lába volt majd nagyot ugrott neki most 45ös

szerintem nem függ össze hogy ha kis korába nagy lába van akkor nagy korára is hatalmas lesz. a férjemnek kicsi lába volt állítolag baba korába és 16 évesen 39es lába volt majd nagyot ugrott neki most 45ös

Mit jelent ha a Lupus Anticoagulans szűrőtesztem gyengén pozitív, illetve az LA hexagonális is + emelkedett a CRP?

Legjobb válasz: A cukorszinted magas,Antigugolásod meg lapos ill.La szagolasod gyenge!!!!

A cukorszinted magas, Antigugolásod meg lapos ill.La szagolasod gyenge!!!!
Azóta megtudtál valamit? Én is hasonló cipõben járok...
A kérdező hozzászólása: semmit sajnos:(
A kérdező hozzászólása: specialista kimondta: antifoszfolipid szindróma lupus erõs pozitív és elkezdett alulmûködni a pajzsmirigyem

Ha az angol telivér sose futott pályán, akkor nem fog tönkremenni a lába?

egy lovas ismerősöm mondta,hogy ne vegyek telivért,mert ha futott pályán,ha nem a lába tönkremegy

Legjobb válasz: Ha nincs "széthajtva", akkor mitõl menne tönkre? Ha egyébként is jó lábszerkezetû, nem fog tönkremenni, ha nem teszi senki tönkre persze utána se.

Ha nincs "széthajtva", akkor mitõl menne tönkre? Ha egyébként is jó lábszerkezetû, nem fog tönkremenni, ha nem teszi senki tönkre persze utána se.
attól még hogy futtatja õket nem biztos hogy ért is hozzá...sok pénzeszsák van a galoppon aki nem is ért a lovakhoz csak haszonlesõk...
Utolsó: Ez nagyon átlátszó, mind a 2 választ te írtad. Szánalmas vagy... Kérdésedre válaszolva annyi közöm van a gallopphoz , hogy a rokonom ott futtatott lovakat. Nem rég adta el õket. Szóval offold magad.
nektek van valami közötök a galopp sporthoz? vagy csak járatjátok a bagólesõtöket?.....FELESLEGESEN! A versenyeken nem nyerhet minden ló..... igaza van annak aki azt mondta hogy vam olyan ló amelyik 3-4-5 évesen nyeri élete elsõ versenyét...én nap mint nap látok ilyen lovakat....ismerek olyan lovat is ami már 4 éves és még csak most fog elkezdeni versenyezni volt olyan is hogy egy ló 2 éve kezdett el versenyezni és tavaly nyáron nyert elõször... mivel én ott dolgozom a galoppon tanúsíthatom hogy van ilyen! akármilyen hihetetlen igaz volt olyan is hogy egy lovat azért akart vágóhídra küldeni a gazdája mert 1 éven keresztül egyszer sem nyert...aztán csodák-csodájára az utolsó versenyen amin indította NYERT!!! és nem küldte vágóhídra ... a kérdezõ kérdésére válaszolva: ha olyan lovat veszel aminek még nincs tönkretéve a lába akkor nem fog tönkremenni olyan hamar és meg lehet venni... de ha olyat veszel amin már érezni, illetve látszik rajta hogy nem sok hiányzik ahhoz hogy lesántuljon akkor szerintem ne vedd meg... a lényeg: nem szabad drága (300-500 ezer Ft-os lovat venni mert ha rosszul jársz akkor buktál egy csomó pénzt) de ez minden lóvételnél így van nem csak telivérek esetében! Ha csak hobbi célra akarsz lovat venni akkor meg pláne ne vegyél drágát .... MINEK???? Én hobbi célra 250.000 Ft-nál nem adnék többet egy lóért .... akkor vegyél csikót és azzal jobban jársz mert nem olyan drága, plusz ha felnõ lehet hogy 600.000 Ft-ot is érhet és csikóként meg lehet hogy csak 100.000-ért vetted...akkor már jól jártál szerintem ...
én is ezt mondom, senki nem fog ilyen lovakat futtatni.
így van utolsó..egytéertek
Ezekbõl lesznek a pályáról lejött lovak, amiket eladnak bagóért. Aztán hogy meddig bírják, már az új gazdától függ.
Ezektõl a lovaktól szabadulnak vagy eladják vagy megy a vágóra rosszabbik esetben . Senki nem fog pénzt ölni és futtatni olyan lovat amelyik nem ér el eredményeket csak azért mert a lába még bírja.... okostojás......
itt most nem errõl van szó drága... ha nem látnád akkor a ló lábának az állapotáról szól a topic szóval nem az a lényag hogy töltelék-e vagy sem...ha még tud futni mert bírja a lába akkor tud futni...ennyi az mellékes hogy hányadik lesz a versenyen...használható nem, akkor meg?
Utolsó: Azok a lovak amikrõl te beszélsz kb az ötöd osztálynál nem kerülnek soha elõrébb, csúnya szóval ezek a töltelékek. 3 Évesen futják a derbit , azért ott már levehetõ , hogy melyik lóból lesz valami és melyikbõl pedig semmi. Azok a lovak amik 4-5-6 évesen még nyeretlenek már nem fogják megváltani a világot .
igen igazad van..... én sem azt mondom hogy helyes hogy ilyen fiatalon már versenyeznek velük, de mivel ilyenkor vannak erejük teljében ezért ilyenkor érdemes...amúgy van olyan telivér amelyiket csak 4 évesen indítanak versenyen, mert akkor éri el azt a szintet ami ahhoz kell hogy legyen esélye egy versenyen, nem kell feltétlenül 2 évesnek lennie. A "nyeretlen kétévesek" versenyén szoktak indulni 3-4-5 éves lovak is :) Ha nem nyer versenyt a 2 évesek futamában akkor nem léphet tovább....lehet hogy lesz 5-6 éves, mire nyer a "kétévesek" kategóriában egy versenyt és akkor már indulhat hendikeppben ha még bírja a lába... (számtalan péda van rá, sok ló csak 4-5 évesen kezd el komolyan versenyezni mert akkor érik meg rá és olyan is van amelyik ennyi idõsen nyeri élete elsõ vernyenyét a 2 évesek kategóriában és utána még 2-3 évig simán bírja );)
Attól még mindig korai, hogy fiatal csikókat hajtanak szét a pályákon, legyen az telivér, vagy bármilyen más fajta. Az ilyen terheléstõl bármilyen lónak szétmegy a lába, lehet nem 6 évesen, hanem 15. Barátnõmnek pályáról hozott telivér lova volt, vigyázott rá, de 17 évesen el kellett altatni, mert az is fájt neki, hogy egy helyben álljon.
A telivérnek alapból gyenge a lábszerkezete. A versenylovaknál is az a baj, hogy 2 évesen már futnak. Most mondhatják, hogy õk már addigra kifejlõdnek, de szerintem egy 2 éves csikó akkor is "gyerekló", ha telivér, akkor is ha kisbéri. Szóval azért megy szét hamar a futott lovak lába, mert fiatalként olyan terhelést kaptak, ami károsítja a lábukat, igaz ez csak jó pár évvel késõbb fog csak kiderülni. Ha veszel egy telivér csikót tenyésztõtõl és 4 évesen lovagolod be, mint bármely más lovat, jó esetben ép marad a lába, de akkor is fokozottan védeni kell. Szóval oda kell figyelni, meg ha fiatal csikót veszel és nem pályáról jöttet olyannak lovagolod be, amilyennek szeretnéd, mert a versenylovakat piszok nagy meló újralovaolni szinte a nulláról.
Az enyém kétszer vagy háromszor futott. Versenylovat akartak belõle, de a lábai nem bírták így hozzám került, hobbi lónak! :) Szóval szerintem egyén kérdése, és persze, hogy normálisan edzettek legyenek a szalagok és az izmok!
A telivérek lába a túlzott "telivéresítés" miatt alapból nagyon érzékeny és pályától függetlenül sokkal nagyobb az esélye, hogy gondok lesznek vele mint más lónál, majdnem 500 kilót kell cipelniük azon a négy kis ropi lábon, sokkal megterhelõbb mint egy erõteljesebb csontozatú lónak.
Ismerõsömé nem futott, nincs szémenve a lába, de alapból viszonylag gyenge...De nyilván nem mindnek, csak õ pont ilyet fogott ki...
Ez a használatától függ. Akár a hobbizástól is tönkre mehet ha nem hozzáértõ kezekben van.Egyébként az tény , hogy a telivér érzékeny de az ismerõsöd hülyeséget mondott.
Õ is ért hozzá de külön trénert alkalmazott Õ csak az anyagi hátteret biztosította , mint minden tulaj . Van egy lovardája , volt neki 4 lova amit futtatott hendikep szinten , ezekbõl kb 2 hozott helyezéseket a többi mind selejt , ezért el kellett adni õket mert csak a lóvét vitték. Van még kérdésed?


Ha azt akarom írni spanyolul, hogy "telihold", elég ha úgy írom, hogy "luna llena" vagy elé kell tennem, hogy "la luna llena"?

Legjobb válasz: Egy dalszöveg címe lenne és csak a cím lenne spanyolul. Illetve még itt-ott, a refrén kezdetekor elõfordulna ez a kifejezés. :)

A kérdező hozzászólása: Egy dalszöveg címe lenne és csak a cím lenne spanyolul. Illetve még itt-ott, a refrén kezdetekor elõfordulna ez a kifejezés. :)
Szövegkörnyezet?:) Eddig így arra szavazok hogy la luna llena.
Címnek használhatod nyugodtan névelõ nélkül is:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Ha fehérje van a vizeletben azt lájuk mi is vagy csak ha megvizsgálják?

Legjobb válasz: Szia, szerintem mi nem látjuk. :) miért?

Szia, szerintem mi nem látjuk. :) miért?
A kérdező hozzászólása: Mert amikor ma a wc-n voltam ilyen pici fehér/áttetszõ darabot láttam benne. Mostanság mindig megnézem pisilés után mert nézem a nyákdugó nem távozik-e. 37+4 hetes km
Szia! Sajna csak laborban tudják megállapítani, vagy a védõnõ a vizelet stixel... Amit te látsz, az nem fehérje, hanem egy kis hüvelyváladék. 19 hós anyuka 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi

Miért van az, ha a lában közötti részt leborotválom, kipattog és még viszket is ( ahol érintkezik a bugyimmal)? A borotvát előtte mindig arcszesszel lefertőtlenítem.

Legjobb válasz: Mert érzékenyebb ott a bör mint màshol a testeden! Voltak nem rég ilyen kérdések, lapozgass vissza és olvasd el! Multhéten volt 2 is ha jol emlékszem!

Mert érzékenyebb ott a bör mint màshol a testeden! Voltak nem rég ilyen kérdések, lapozgass vissza és olvasd el! Multhéten volt 2 is ha jol emlékszem!
életlen a borotva. jó minõségût vegyél pl: wilkonson 3 pengés mozgófejes . azért is kipattog, mert nincs fertõtlenítve a bõr !

Van valami jó is abban, ha az embernek gipszben van a lába?

Valami vigasztaló? :) Ami titeket esetleg vigasztalt a gipszben? :) Vagy valami poénos, ami ekkor történt? Köszi!

Legjobb válasz: Pl. hogy rendesen fog összeforrni, és nem kell újra eltörni?

Pl. hogy rendesen fog összeforrni, és nem kell újra eltörni?
Az a jó benne, hogy nem vagy egyedül . . . , én is itt fekszem gipszben 2 hete. A jó benne, hogy mindent a férjem csinál, házimunka, stb. :) )
Elõzõ vagyok Viszont rajzolhatsz rá. Ha ez vigasztal :D
Csak az egyik lábadra kell zokni :)
Engem az vigasztalt, hogy le fogják venni. Még szarni sem tudtam rendesen.
Nehezen megy föl rá a nadrág
Szerintem nem baj!A tacskómé is olyan.
Miért lenne baj?
A kérdező hozzászólása: hát csak azért, mert a többi fekete ez meg rózsaszín, ja és az 1.-nek csak annyi, hogy az iskolában kellett volna megtanulni a szövegértést, , ha gondolod ajánlok neked, vannak felnõtt iskolák is!!! A többieknek meg köszi : )
A kérdező hozzászólása: Mostmár nincs itt az akit 1.-nek írtam, úgyhgy nem rád értettem!!!! sry
Szia! A pigmentálódás nem biztos, hogy már teljesen befejezõdött 8 hetes korra. Lehet, hogy még az az egy folt is fekete lesz, de ha mégsem, ez nem jelent problémát. Az én kutyámnak az orrán volt egy pici rózsaszin, de kb 1 éves korára az is fekete lett. Szóval nem baj, nem betegség, és ha kiállitani akarsz a kutyussal szerintem emiatt nem vonnak le pontot. Zsuzsa.

Mi történhet, ha az ember elhanyagolja a visszereit a lábán?

Legjobb válasz: Nem árt odafigyelni rá, megmutatni orvosnak. Vannak hatékony gyógyszerek az erekre, visszerekre.A belsõ visszér sunyi alattomos is lehet. Kockázatos, akár trombózis is kialakulhat.

Nem árt odafigyelni rá, megmutatni orvosnak. Vannak hatékony gyógyszerek az erekre, visszerekre.A belsõ visszér sunyi alattomos is lehet. Kockázatos, akár trombózis is kialakulhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!