Találatok a következő kifejezésre: Ha az külföldön dolgozik és (16 db)

Ha valaki külföldön dolgozik, és ott van bejelentett állása, és csak néha jár haza Magyarországra, annak is kell fizetnie ezt az egészségügyi járulékot? (eddig munkanélküli volt, és most külföldön kapott bejelentett állást) (5100 ft)

Legjobb válasz: nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.

nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.
A kérdező hozzászólása: köszi, és mi az a nav?
nemzeti adó és vámhivatal, a volt apeh.
A kérdező hozzászólása: köszi
Hova vagy bejelentve? Külföldön vagy itthon?
A kérdező hozzászólása: Ha külföldön vagyok bejelentve.
Akkor külföldrõl kapod majd a gyedet, ha megfelelsz az ottani összes feltételnek.

Ha az apa külföldön dolgozik és hetente kap fizetést, a gyerektartást hogyan állapítják meg?

Legjobb válasz: Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.

Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Angliában, és be van jelentve. Szóval fix összeg az jobb? Köszi!


Szerintetek hogyan alakítható ki a baba és az apa közötti kötõdés, ha az apa külföldön dolgozik és csak pár hetente jön haza?

A helyzet kicsit összetettebb, de a lényeg az, hogy a szülésnél és utána kb. egy hónapig itthon lesz velünk az apuka,de ahogy eddig is, utána is csak 5-6 hetente tud hazajönni. Attól tartok, hogy így nem lesz meg köztük a kellõ apa-gyerek viszony. Jelenleg nincs lehetõségünk arra, hogy változtassunk a helyzeten.2-3 évig még biztos így lesz. Elsõsorban olyanok véleményére, tanácsára és tapasztalatára lennék kíváncsi, akik hasonló cipõben járnak.

Legjobb válasz: Sajnos sehogy. Az én apám is külföldön dolgozott anno, ugyanígy. Nem vett részt a gyerekkoromban. 3-4 hetente járt haza egy hétvégére, néha egy hétre. És a szüleim kapcsolata is megromlott. Válás lett a vége (13 éves koromban). Nem állítom, hogy csak ez volt az okuk a válásra (mármint a távkapcsolat), lehet, hogy anélkül sem maradtak volna együtt, de ez már nem fog kiderülni. Miért nem költöztük ki ti is a babával? Ez lenne a legjobb mindenkinek. így van esélyetek, mint normális család. Ne haragudj, ha meredek, amit írtam, de így nagyon kevés esélyetek van.

Sajnos sehogy. Az én apám is külföldön dolgozott anno, ugyanígy. Nem vett részt a gyerekkoromban. 3-4 hetente járt haza egy hétvégére, néha egy hétre. És a szüleim kapcsolata is megromlott. Válás lett a vége (13 éves koromban). Nem állítom, hogy csak ez volt az okuk a válásra (mármint a távkapcsolat), lehet, hogy anélkül sem maradtak volna együtt, de ez már nem fog kiderülni. Miért nem költöztük ki ti is a babával? Ez lenne a legjobb mindenkinek. így van esélyetek, mint normális család. Ne haragudj, ha meredek, amit írtam, de így nagyon kevés esélyetek van.
Hát ez nagyon nehéz. Az az 1 hónap nagyon jó lesz, foglalkozzon majd apa is sokat a kicsivel. Ha elmegy lehet, hogy picit megváltozik a gyerek viselkedése, mert akármilyen pici is de érzõ lény. Ha tudtok skypolni akkor vele együtt tedd, ha telefonon beszéltek néha tedd oda a kis füléhez, hogy hallja. Fontos a kontaktus. Amikor pedig itthon lesz foglalkozzon sokat a kicsivel.
Ti tudjátok. Csak sajnos ennek is megvan az ára. :( Kívánom, hogy jobban sikerüljön, mint nekünk anno. Talán annyi pozitívum van, hogy a fejlettebb technika révén most már van Skype, meg ilyenek. bár a közös hancúrozást semmi nem pótolja. Látom az enyémeken, tiszta apafüggõ mindegyik...
11-es! Én is imádtam az apámat. Anyám elbeszélésébõl tudom, hogy minden alkalommal, amikor kiutazott, másnapra belázasodtam. :((
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy sokan ebbe a "hibába" esnek. Mi addig szeretnénk ezt csinálni, amíg megalapozzuk a késõbbi életünket (tehermentes ház, autó, egy kis tartalék), hogy aztán itthon "csak" megélni kelljen az itteni fizetésbõl. De mint tudjuk, "Ember tervez....", szóval majd látjuk. Nincsenek luxus igényeink, ezért is látom benne a lehetõséget.
13, nálunk - egyelõre - nem viseli meg a gyerkõcöt, és mi sem tervezzük ezt sokáig így csinálni. Amúgy 1 éves kora elõtt egyáltalán nem is kereste hol az apja.
Most mondjam azt, hogy "mindenki ezt mondja". Csak ismételném magamat. Tényleg a segítõ szándék vezetett, nem bántásnak szántam semmiképp, a családi életetek van kockán, ezt azért jó ha tudod. Mert a gyereke-apa kapcsolat sikerül ahogy sikerül majd, de a ti kapcsolatotok is változni fog. AZt mondod a szüleiddel szoros a kapcsolat, akkor nyilván ha egyedül leszel a babával, sokat leszel náluk. Ez is egy "nagyszerû konfliktusforrás" alapja a pároddal késõbb. És változni fogsz Te is anyaként (ez szinte törvényszerû, amikor anyává válunk), és a férjed ezt a változást nem fogja napról-napra megtapasztalni, csak nem fogja érteni, hogy "milyen lettél". És persze ez is elsülhet jól, csak nagyon sok a buktató. Én a magam részérõl egy házért nem adnám oda a családi életünket, az biztos. Azért sok sikert Nektek, szívbõl kívánom, hogy megtaláljátok a boldogságot!
Attól hogy mások ezt mondják, mi tényleg nem fogjuk már sokáig csinálni... ezt már eldöntöttük hogy meddig és nem változtatunk rajta. Lehet ezt okosan is csinálni, úgy hogy ne menjen rá a család. Azt nem csodálom hogy a tiétek ráment, hiszen mint írtad 13 éves voltál amikor még mindig kint volt édesapád...
Nálunk is ez van! Másfél éves a kicsi és imádja az apját! Pedig semmit nem kellett tenünk érte, hogy külön foglalkoztt volna vele! Megszokta a kicsi, hogy ez van, neki ez a természetes!
Akkor nálunk biztos a párom valamit nagyon jól csinál, mert mint mondtam a gyerek imádja! Igen, szerintem is ez inkább emberfüggõ nem helyszínfüggõ...
A kérdező hozzászólása: Amennyit ezért a házért küzdöttünk, kizárt... fõleg, hogy a teljes felújítás is most lett kész. Persze a baba az elsõ...de a kiköltözés azért sem jó, mert ahol dolgozik, olyan drága az élet, hogy annyink sem maradna, mint most...Sõt.
Tudod ebben az a nehéz, hogy sokan így kezdik, hogy csak 2-3 év. Aztán az gyorsan elrepül, csábít a kinti nagyobb fizetés, meg "drágám ha még egy évet maradnék, autót is tudnánk venni, vagy nyaralhatnánk külföldön stb. stb. Itthon meg nem lesz könnyû újra bedolgoznia magát (bár nem tudom mi a szakmája). És akkor máris hipp-hopp 5-10 év lesz belõle... :(
Bocs a házat.
És ha jó pénzért kiadnátok addig itthon a lakást?
A kérdező hozzászólása: A kiköltözõs ötlet nem lenne rossz, ha nem épp azért lenne kint a párom, hogy az itthon vásárolt házunk hitelét ki tudjuk fizetni. Én is gondolkoztam rajta régebben, de ami azt illeti, nem szívesen hagynám itt a családomat sem és úgy érzem, hogy kint nem találnám meg a helyem... [email protected] ügy ez egyébként és egyre többen fognak így élni, mert aki csak tud és teheti, megy külföldre dolgozni...
Igen, én is olvastam. De a kapcsolatot az elején kell kialakítani, nem a gyerek 4-5 éves korában. Az elsõ évek a legérzékenyebbek. Azt én is aláírom, hogy biztos minden férfi más, és lehet, hogy Kérdezõ férje (vagy másik válaszolóé) olyan, akinek a kapcsolatkialakítás a gyerekkel szuperül megy és rögtön gördülékeny, de nem egy férfi van, aki még ha együtt él is a család, csak nehezen rázódik bele az apaszerepbe, meg kell szoknia, hogy apa, és hogy ez mivel jár, illetve hogyan tud a babával kapcsolatba kerülni, hiszen az elején ez nehéz lehet, ha amúgy a nõ gondozza. És ehhez egy hónap kevés.
Utolsó! Azt írja a kérdezõ hogy 2-3 évig lesz így... gondolom utána itthon akarnak élni együtt. Nyilván ezért nem költöznek ki!
Mi hasonló cipõben járunk, párom havonta jár haza pár napra, a gyerkõc 2 éves. Ettõl függetlenül csodálatos viszony van kettõjük között, imádja az apját! Amikor itthon van, rengeteget foglalkozik vele.
A kicsikénk 3 hónapos volt, (most 1 éves) amikor a férjem Németországban vállat munkát. Persze muszáj volt. Ha lett volna más megoldás azt választjuk. Rettenetes mindenkinek. Semmit nem ér a pénz, ha nincs együtt a család! Mi alig várjuk, hogy kiköltözhessünk hozzá. Skype-olunk sokat, de az érintés, a közelség, a meghittség hiányzik. Semmi nem pótolja az együtt töltött idõt, sem ház, sem autó, sem tartalék!

Mit szólnátok hozzá ha a külföldön dolgozó férjetek hétvégenként ha hazajönne az ideje nagyrészében a szüleinél lenne a gyerekekre és rátok nem szánna idõt?

Teljesen úgy gondolja a férjem,hogy mivel õ külföldön dolgozik már nincsenek kötelezettségei ha hazajön . Rokonokhoz jár azok ügyeit intézi ,rólunk teljesen megfeledkezve. Én is dolgozom itthon ,minden rám marad és õ még hétvégenként is teljesen szabadon jár ,kel ,kikéri magának,hogy én beleszóljak a dolgaiba . Fontosabbak a rokonai,külföldi kollégái mint a családja.

Legjobb válasz: én is azt mondanám neki:hogy ha boldogabb vagy nélkülem,akkor váljunk el..

én is azt mondanám neki:hogy ha boldogabb vagy nélkülem, akkor váljunk el..
Hát. Én is elválnék tõle.Ha ennyire "fontos" neki a családja, akkor éljen boldogan anyucival és a barátaival.
Szépen elválnék, úgy se tûnne fel neki.
"Rokonokhoz jár azok ügyeit intézi , rólunk teljesen megfeledkezve. " Azért a miért sem mindegy. Mert ha a rokon a szülõk akik 0évesek falú végén és a számlákat helyettük valakinek be kell fizeti, mert mondjuk a mennyük feléjük se néz akkor teljesen érthetõ. Miért lenne szabadságon hétvégén, dolgozik a rokonnal otthon mint te.
Utolsó teljesen egyetértek vele. (Vagy még el sem vették õket)
13-as, miért, szerinted ez egy teljesen normális, kiegyensúlyozott kapcsolat apró, mindennapi hibákkal?
15-ös Miért szerinted egybõl válnia kellene a kérdezõnek? Csapott-papot ott hagyni? Mindegy mi lesz a gyerekekkel? Mert akkor külön gratulálok neked..szerintem simán meg lehet ezt beszélni..kíváncsi lennék rá hogy akik itt osztják az észt h váljon el a kérdezõ h te/ti mit tennétek mert tuti nem válnátok..ilyenek a magyar emberek sajnos..nyilván a kérdezõ tanácsot kért itt, segítséget h hogyan tudná ezt megoldani..ha válni akarna nem ide írt volna..de gratulálok ehhez a felfogáshoz..
Igen, normál körülmények között simán meg lehetne beszélni. Ebben az esetben viszont ez volt a válasz a problémákra: "kikéri magának, hogy én beleszóljak a dolgaiba " Nos, ez minden csak nem normális. A gyerekeknek meg ahogy elnézem teljesen mindegy, így meg úgy sincs apjuk. Valamiért sokan úgy gondolják, hogy az a legjobb ha a gyereknek van apja. Szerintem nem minden esetben. És igen, én már rég elváltam volna hasonló helyzetben.
Egyébként meg a kérdezõ azt írta, hogy mit szólnánk. Én ezt.
Akkor neked gratulálok xD
Nyilván akik azt tanácsolták válj el..az õ házasságuk tökéletes..tökéletes férjjel...miközbe lehet az õ férjük olyan hogy nem hogy elválni de hozzá menni se volt érdemes..utálom az ilyen álszent rosszindulatú embereket...
Beszéltél már vele ma errõl? Sikerült valamit kitalálni?
csak azt tudom mondani, hogy beszélj vele!!!!
A kérdező hozzászólása: Reggel 9:40 -kor hívott, hogy egy jó óra mulva hazaér most ért haza sajnos:-\
A kérdező hozzászólása: Természetesen dolgozom, egészségügyben több mûszakban.
És te dolgozol?
esetleg azt még kipróbálhatnád, hogy, hogy amikor a munka után amikor várhatóan hazajön, akkor téged/titeket se találjon otthon (menj el barátnõhõz, vagy bárhova) csak hogy érezze hogy te is jól el vagy nélküle. lehet hogy észbe kap, és megpróbál változtatni
Így is egyedül vagy mindenre úgy tûnik. Ha neki azok a dolgok fontosabbak mint Ti akkor sok értelme nincs ennek. Csak Te szomorkodsz idegeskedsz emiatt. Szerintem adj neki esélyt, higy elmondhassa miért viselkedik így.Valamint kérdezd meg képes és akar-e változtatni ezen. Ha nem én elválnék mert akkor nem.Titeket tekint a családjának. Sajnos.:-(
Meg tudnád oldani a gyerekekkel együtt, hogy idõzítesz a férjed hazajövetelénél:remélem van barátnõd akivel eltölthetsz egy napot.A szüleid a közeledben laknak vagy távolabb kerültél tõlük? Megengedheted magatoknak a kirándulást? Felesleges veszekedni, de ha nem vagy jelen és amikor jön akkor érezni fogja milyen az akit nem várnak? Neked is nagyon-nagy szükséged lenne a kikapcsolódásra a monotónia miatt, próbálj meg egy kicsit lazítani, hogy a gyermekeid miatt is sokáig bírjad!
De áruld már el kérlek, hogy miért? Olvastad gondolom, a megbeszélés nem segít. Ez lenne manapság a normális egy házasságban? Hogy boldogtalan legyen az ember? A tied is ilyen?

Apple Ipad én külföldön dolgozom és külföldi stick (usb) internetem van, amibe van sim kártya, ezt az internetet tudom használni Ipad-ba vagy lehetséges hogy működni fog az internet? És ha működik, csak külföldi Ipad-ba vagy meg vehetem MO-n is?

Apple Ipad

Legjobb válasz: Igen, tudod használni. Az iPadet bárhol megveheted. 3G-s verziót kell venned, bár gondolom ezt tudod, hiszen a sima WiFi-sben nincs sim kártyának hely. Még annyi, hogy az iPadbe is microsim való, az usb stickedhez pedig gondolom normál méretût kaptál. Ezt kicseréltetheted a szolgáltatódnál is, vagy erre alkalmas géppel körbe is vághatod. Ebayen van sok ilyen eszköz, és még kapsz hozzá adaptert is, így visszarakhatod majd az usb stickbe is akár. Ha minden kötél szakad ollóval/szikével is neki eshetsz, de azért ezt inkább nem ajánlom.

Igen, tudod használni. Az iPadet bárhol megveheted. 3G-s verziót kell venned, bár gondolom ezt tudod, hiszen a sima WiFi-sben nincs sim kártyának hely. Még annyi, hogy az iPadbe is microsim való, az usb stickedhez pedig gondolom normál méretût kaptál. Ezt kicseréltetheted a szolgáltatódnál is, vagy erre alkalmas géppel körbe is vághatod. Ebayen van sok ilyen eszköz, és még kapsz hozzá adaptert is, így visszarakhatod majd az usb stickbe is akár. Ha minden kötél szakad ollóval/szikével is neki eshetsz, de azért ezt inkább nem ajánlom.
Még annyi, hogy én ott venném meg, ahol 1) olcsóbb, 2) ahol élek, mert ha esetleg valami baja lesz és szervizelni kell, akkor sokkal kevésbé macerás a dolog.
Kaptam tõled privátot de ahogy látom már megválaszolták a kérdésed :) Elõttem szólót kiegészíteném azzal, hogy kártyafüggetlent vegyél különben nem biztos, hogy Magyar meg külföldi kártyával is tudod használni. Ha meg kártyafüggõt tudsz venni akkor értelemszerûen a szolgáltatónál kell venni vagy az Apple oldalán a ki kell választanod a szolgáltatódat.

3 hónapja kapom a lakásfenntartási támogatást, egy hónapja viszont a párom külföldön dolgozik és ugye többet keres. Ezt most be kell jelentenem az önkormányzatnál, elveszik a támogatást? És ha nem jelentem be?

Legjobb válasz: ha nem jelented be és mégis kiderül, akkor nem csak az eddigit kell visszafizetni, de meg is fejelik egy jó kis pénzbírsággal, ha vérmesebbek, akkor csalásért feljelentenek.

ha nem jelented be és mégis kiderül, akkor nem csak az eddigit kell visszafizetni, de meg is fejelik egy jó kis pénzbírsággal, ha vérmesebbek, akkor csalásért feljelentenek.
A kérdező hozzászólása: Uh, köszi.
Azért nem mindegy, hogy dolgozik külföldön ? Eddig hol dolgozott ? Ha pl.az itthoni cég vitte ki, akkor be kellene jelenteni. Ha magánúton ment ki, akkor más a helyzet.Akkor senki nem tudja, hol van, mit csinál, mennyit keres.
Olyan kérdésem lenne, hogy a párom külföldön dolgozik, magán úton ment ki.Itthon nincs bejelentve csak kint és ilyen esetben ugyan úgy jár-e a lakásfenntartási és a gyermekvédelmi támogatás vagy ezt most be kell jelenteni az önkormányzatnál????
elvileg igen. ha nincs anyagi vita, azaz van közös megegyezés, akkor elvileg egyikõtöknek sem kell elmennie. csak egy ügyvéd kell.
Én nem tudom mennyi pénze van ügyvédre, mert ha fogad egyet és közös megegyezés van, nem kell megjelennie, de az ügyvéddel találkoznia kell, tehát minimum azért haza kell jönnie. Amúgy minek ugrálsz helyette?-szerintem, egyszer így is -úgy is haza kell jönnie.Mi ennyire sürgõs neki??
A biztosított jogviszony számít.
GYES alanyi jogon jár, a GYED-re gondolsz. Nem a folyamatosság a lényeg, hanem hogy összesen meglegyen a biztosított idõ, én úgy tudom.
A biztosításban lehet megszakítás. Viszont, ha több mint 30 nap a megszakítás, akkor a megszakítás elõtti jövedelmet már nem veszik figyelembe a tgyás és gyed összegének a megállapításához.

Ha külföldön dolgozok és itthon szeretnék gyesre menni, az ottani fizetésemet veszik figyelembe a gyes megállapításánál, vagy mennyit kaphatok maximum?

Legjobb válasz: A gyes-nél nem számít a fizetésed, az a mindenkori minimálnyugdíjjal egyenlõ, a gyednél számolják e fizetésbõl a juttatást.

A gyes-nél nem számít a fizetésed, az a mindenkori minimálnyugdíjjal egyenlõ, a gyednél számolják e fizetésbõl a juttatást.
Gyed-re gondolsz. Ha külföldön dolgozol, külföldre adózol, akkor a magyar államtól nem fogsz kapni gyed-et. Csak gyes-re vagy jogosult.
A kérdező hozzászólása: Igen, összekevertem a gyeddel. Köszi a válaszokat. Bár ezt azért nem értem, mert a párom mikor hazajött külföldrõl és elment munkanélkülire, az ottani fizetését is figyelembevették és megkapta a max. munkanélkülit. Akkor a gyednél miért nem így van?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!