Találatok a következő kifejezésre: Ha az külföldön dolgozik (32 db)

Ha valaki külföldön dolgozik, és ott van bejelentett állása, és csak néha jár haza Magyarországra, annak is kell fizetnie ezt az egészségügyi járulékot? (eddig munkanélküli volt, és most külföldön kapott bejelentett állást) (5100 ft)

Legjobb válasz: nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.

nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.
A kérdező hozzászólása: köszi, és mi az a nav?
nemzeti adó és vámhivatal, a volt apeh.
A kérdező hozzászólása: köszi
Hova vagy bejelentve? Külföldön vagy itthon?
A kérdező hozzászólása: Ha külföldön vagyok bejelentve.
Akkor külföldrõl kapod majd a gyedet, ha megfelelsz az ottani összes feltételnek.

Mit szólnátok hozzá ha a külföldön dolgozó férjetek hétvégenként ha hazajönne az ideje nagyrészében a szüleinél lenne a gyerekekre és rátok nem szánna idõt?

Teljesen úgy gondolja a férjem,hogy mivel õ külföldön dolgozik már nincsenek kötelezettségei ha hazajön . Rokonokhoz jár azok ügyeit intézi ,rólunk teljesen megfeledkezve. Én is dolgozom itthon ,minden rám marad és õ még hétvégenként is teljesen szabadon jár ,kel ,kikéri magának,hogy én beleszóljak a dolgaiba . Fontosabbak a rokonai,külföldi kollégái mint a családja.

Legjobb válasz: én is azt mondanám neki:hogy ha boldogabb vagy nélkülem,akkor váljunk el..

én is azt mondanám neki:hogy ha boldogabb vagy nélkülem, akkor váljunk el..
Hát. Én is elválnék tõle.Ha ennyire "fontos" neki a családja, akkor éljen boldogan anyucival és a barátaival.
Szépen elválnék, úgy se tûnne fel neki.
"Rokonokhoz jár azok ügyeit intézi , rólunk teljesen megfeledkezve. " Azért a miért sem mindegy. Mert ha a rokon a szülõk akik 0évesek falú végén és a számlákat helyettük valakinek be kell fizeti, mert mondjuk a mennyük feléjük se néz akkor teljesen érthetõ. Miért lenne szabadságon hétvégén, dolgozik a rokonnal otthon mint te.
Utolsó teljesen egyetértek vele. (Vagy még el sem vették õket)
13-as, miért, szerinted ez egy teljesen normális, kiegyensúlyozott kapcsolat apró, mindennapi hibákkal?
15-ös Miért szerinted egybõl válnia kellene a kérdezõnek? Csapott-papot ott hagyni? Mindegy mi lesz a gyerekekkel? Mert akkor külön gratulálok neked..szerintem simán meg lehet ezt beszélni..kíváncsi lennék rá hogy akik itt osztják az észt h váljon el a kérdezõ h te/ti mit tennétek mert tuti nem válnátok..ilyenek a magyar emberek sajnos..nyilván a kérdezõ tanácsot kért itt, segítséget h hogyan tudná ezt megoldani..ha válni akarna nem ide írt volna..de gratulálok ehhez a felfogáshoz..
Igen, normál körülmények között simán meg lehetne beszélni. Ebben az esetben viszont ez volt a válasz a problémákra: "kikéri magának, hogy én beleszóljak a dolgaiba " Nos, ez minden csak nem normális. A gyerekeknek meg ahogy elnézem teljesen mindegy, így meg úgy sincs apjuk. Valamiért sokan úgy gondolják, hogy az a legjobb ha a gyereknek van apja. Szerintem nem minden esetben. És igen, én már rég elváltam volna hasonló helyzetben.
Egyébként meg a kérdezõ azt írta, hogy mit szólnánk. Én ezt.
Akkor neked gratulálok xD
Nyilván akik azt tanácsolták válj el..az õ házasságuk tökéletes..tökéletes férjjel...miközbe lehet az õ férjük olyan hogy nem hogy elválni de hozzá menni se volt érdemes..utálom az ilyen álszent rosszindulatú embereket...
Beszéltél már vele ma errõl? Sikerült valamit kitalálni?
csak azt tudom mondani, hogy beszélj vele!!!!
A kérdező hozzászólása: Reggel 9:40 -kor hívott, hogy egy jó óra mulva hazaér most ért haza sajnos:-\
A kérdező hozzászólása: Természetesen dolgozom, egészségügyben több mûszakban.
És te dolgozol?
esetleg azt még kipróbálhatnád, hogy, hogy amikor a munka után amikor várhatóan hazajön, akkor téged/titeket se találjon otthon (menj el barátnõhõz, vagy bárhova) csak hogy érezze hogy te is jól el vagy nélküle. lehet hogy észbe kap, és megpróbál változtatni
Így is egyedül vagy mindenre úgy tûnik. Ha neki azok a dolgok fontosabbak mint Ti akkor sok értelme nincs ennek. Csak Te szomorkodsz idegeskedsz emiatt. Szerintem adj neki esélyt, higy elmondhassa miért viselkedik így.Valamint kérdezd meg képes és akar-e változtatni ezen. Ha nem én elválnék mert akkor nem.Titeket tekint a családjának. Sajnos.:-(
Meg tudnád oldani a gyerekekkel együtt, hogy idõzítesz a férjed hazajövetelénél:remélem van barátnõd akivel eltölthetsz egy napot.A szüleid a közeledben laknak vagy távolabb kerültél tõlük? Megengedheted magatoknak a kirándulást? Felesleges veszekedni, de ha nem vagy jelen és amikor jön akkor érezni fogja milyen az akit nem várnak? Neked is nagyon-nagy szükséged lenne a kikapcsolódásra a monotónia miatt, próbálj meg egy kicsit lazítani, hogy a gyermekeid miatt is sokáig bírjad!
De áruld már el kérlek, hogy miért? Olvastad gondolom, a megbeszélés nem segít. Ez lenne manapság a normális egy házasságban? Hogy boldogtalan legyen az ember? A tied is ilyen?


Ha valaki külföldön dolgozik, de ott nincs bejelentve, mert ismerősének segít, akkor nem lehet baja az APEH felé? Fizeti maga után a TB-t havonta itthon.

Legjobb válasz: Az APEH felé nem lehet baja. Az már esélyesebb, hogy a külföldi adóhatóság felé lehet baja.

Az APEH felé nem lehet baja. Az már esélyesebb, hogy a külföldi adóhatóság felé lehet baja.
Külföldön nagyobb gond lehet abból, hogy feketén dolgozik.PL: Angliában ha elkapnak egy fekete munkást 1000 font pénzbírság, és haza küldik..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Érezte már akinek a férje külföldön dolgozik, hogy egy idő után nagyon eltávolodtatok és ha amúgy sem működött jól a házasság, sok feldolgozatlan sérelem volt már, hogy végre megérett az elhatározás a válásra a megalkuvás helyett?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom ,ha nálatok ez a helyzet !!! Nekem is külföldön dolgozik a párom évek óta ,de szerencsére (lekopogom ! ) egyáltalán nem távolodtunk el ,érzéseink sem fakultak .A hazalátogatások is viszonylag sûrûek,a legtöbb idõ 6 hét volt egymás nélkül, de az utóbbi idõben 2-3 hetente hazajön. Mi tervezzük ,hogy kiköltözünk,mert azért nem egy életcél igy élni . Mi a probléma nálatok ? Nem orvosolható ? Ha a távolságból adódik ,nem gondoltátok,hogy jobb lenne ha a férjed hazajönne ,vagy te/ti mennétek utána ?

Nagyon sajnálom , ha nálatok ez a helyzet !!! Nekem is külföldön dolgozik a párom évek óta , de szerencsére (lekopogom ! ) egyáltalán nem távolodtunk el , érzéseink sem fakultak .A hazalátogatások is viszonylag sûrûek, a legtöbb idõ 6 hét volt egymás nélkül, de az utóbbi idõben 2-3 hetente hazajön. Mi tervezzük , hogy kiköltözünk, mert azért nem egy életcél igy élni . Mi a probléma nálatok ? Nem orvosolható ? Ha a távolságból adódik , nem gondoltátok, hogy jobb lenne ha a férjed hazajönne , vagy te/ti mennétek utána ?
A távolság általában segít kiválasztani az utat, hogy együtt vagy külön. Erre mondják, a távolság a kis tüzeket felszítja, a nagy tüzeket fellobbantja. Nem szabadott volna úgy munkát vállalnia külföldön, hogy elõtte nem rendezitek a megromlott kapcsolatotokat. Beszéljétek ezt meg, hogy tudtok -e és akartok -e javítani a kapcsolaton. Ha nem, akkor jobb minél elõbb külön úton elindulni!
Nem a külföldi munkával van a baj, hanem hogy eleve nem mûködött a házasság. A távolság kihozza a kapcsolat lényegét. Ha szoros, akkor szorosabbá teszi, ha nem mûködik, akkor borul a bili. Tedd fel magadnak a kérdéseket, helyre akarod-e hozni kettõtök között? Helyre tudjátok-e hozni? A pároddal szeretnél-e maradni, vagy el tudod képzelni az életet mással is? Szereted-e még és õ téged? Meg tudjátok-e beszélni az említett sérelmeket, túl tudtok-e rajtuk lépni, õszintén meg tudtok-e egymásnak bocsájtani? Mert ha bármelyikre is nem a válasz, akkor lehet, hogy végleg kihûlt a dolog, és csak raboljátok egymás idejét. Talán a külföldi munkalehetõség sem véletlen. Talán pont azt segít eldönteni, hogy itt a vége.

4 gyereke van a férjemnek, külföldön dolgozik, 1 gyermek után fizet gyerektartást, hivatalosan mennyit ítélhetnek? Hogyan zajlik egy per, ha az egyik fél külföldön él, dolgozik?

Legjobb válasz: Kinti munkájának a magyar fizetése alapján ítélnek. A fizetése 50% oszlik szét a 4 gyerek között, így 12,5 % jár. Szóval ha kint pék akkor a magyar pék átlagfizetését veszik alapul és az alapján ítélnek.

Kinti munkájának a magyar fizetése alapján ítélnek. A fizetése 50% oszlik szét a 4 gyerek között, így 12, 5 % jár. Szóval ha kint pék akkor a magyar pék átlagfizetését veszik alapul és az alapján ítélnek.
Elso felre ertette gondolom.... Mivel mar csak 1gyermek utan fizet igy a fizetese( nem a kinti ber, hanem a hazai valtozata) utan vonnak 20%-ot...
akkor az osszes gyerekre osztodik a magyar megfelelo fizetes max 50%. tehat 12.5% /gyerek Nyugodj meg nem a kulfoldi fizetest veszik alapul.
A kérdező hozzászólása: 4 gyerek van. Ebbõl 3 külföldön apukával és velem(közös gyermekek), elõzõ házasságból 1 Mo-on anyukájával.
a kerdes nem ertelmezheto szamomra Hany gyerek van es hol elnek ? miert fizet csak egy utan stb.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, köszönöm!!!!!!
De hogy kapna 20% ha 4 gyereke van. Attól, hogy három vele él még számolnak velük hisz rájuk is kell költeni.
megnezik a munkakoret annak a magyar fizetes megfelelojet veszik alapul es annak a 20% kapod hiaba keres tobb ezer eu neked abbol nem jut igy igazsagos a dolog hiszen kulfoldon minden 10x tobbe kerul mint itthon.
Maximum 20%-ot bocsi *
A kérdező hozzászólása: Komolyan? És ez biztos forrás? :O
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam. Félreértés ne essék, én nem a gyerektõl sajnálom, hanem anyukától, aki egy alkoholista és életében nem dolgozott. Na az én férjem azért ne dolgozzon, h õt is eltartsa, és h piára legyen pénz.

Külföldön mennyit lehet keresni, ha az ember mondjuk laboros, vagy szimpla kórházi dolgozó?

Gondolok most itt Angliára, és Kanadára. Mi kell ahhoz, hogy valaki laboros legyen?

Legjobb válasz: Van egy kedves barátnõm,õ laborosként dolgozik Angliában. Egyszer amikor beszélgettünk, valahogy megemlítette hogy majdnem 2000 fontot keres..De õ nem mérvadó,mert diplomás nõ,és született angol. De azt tudom,hogyha külföldi laborosként akar dolgozni kint,akkor különbözeti vizsgákat kell tennie,mert bár hiába van diplomád,vagy gyakorlatod,az angolok elvárják a több különbözeti vizsgákat.Ha meg is szerzed (csak pénzkérdés) akkor sem fogsz az elején ennyit keresni,de nem is leszel minimálbéres. Kórházban mint segédápolónõ dolgoztam én is,de az ápolónõket külföldön sem fizetik meg olyan jól,akárcsak otthon.Sokkal többet dolgozol mint amennyi pénzt kapsz érte. 39/N

Van egy kedves barátnõm, õ laborosként dolgozik Angliában. Egyszer amikor beszélgettünk, valahogy megemlítette hogy majdnem 2000 fontot keres..De õ nem mérvadó, mert diplomás nõ, és született angol. De azt tudom, hogyha külföldi laborosként akar dolgozni kint, akkor különbözeti vizsgákat kell tennie, mert bár hiába van diplomád, vagy gyakorlatod, az angolok elvárják a több különbözeti vizsgákat.Ha meg is szerzed (csak pénzkérdés) akkor sem fogsz az elején ennyit keresni, de nem is leszel minimálbéres. Kórházban mint segédápolónõ dolgoztam én is, de az ápolónõket külföldön sem fizetik meg olyan jól, akárcsak otthon.Sokkal többet dolgozol mint amennyi pénzt kapsz érte. 39/N
állás.az álláshoz pedig szakképzettség, és természetesen nyelvtudás.

Ha az apa külföldön dolgozik és hetente kap fizetést, a gyerektartást hogyan állapítják meg?

Legjobb válasz: Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.

Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Angliában, és be van jelentve. Szóval fix összeg az jobb? Köszi!

Külföldön dolgozó magyar, külföldi használatra vásárolt autójára mik vonatkoznak, ha az autóval csak alkalmanként jön haza?

Kell e állambácsinak fizetni?

Legjobb válasz:
Itt a vonatkozó jogszabály (1988. évi I. törvény a közúti közlekedésrõl): [link] Ez pedig a Rendõrség tájékoztatója: [link] Nehezen követhetõ, jogi szöveg, néhány lényeges elem kiemelve. Már a tájékoztató elején közlik, hogy ez "nem minõsül jogszabály-értelmezésnek, ezért az abban foglaltakra egyedi, konkrét rendõri intézkedések esetén hivatkozni nem lehet." A lényeg ------ Gépjármûvezetõ: A jármûvezetõ akkor mentesülhet a rá vonatkozó korlátozások alól, ha az ellenõrzés során igazolja, hogy szokásos tartózkodási helye nem Magyarország területén van. Ennek igazolására az illetékes külföldi hatóság által kiállított, a külföldi tartózkodási helyet megjelölõ bármilyen közokirat (pl. vezetõi engedély), vagy a magyar hatóság által kiállított olyan lakóhelyet igazoló hatósági igazolvány alkalmas, amelybe a külföldi tartózkodási helyet bejegyezték. A Kkt. 25/B. § (5) bekezdésének korábban hatályba lépett módosítása alapján az idegen nyelven kiállított közokirat csak magyar nyelvû fordítással fogadható el, azonban a korábbiaktól eltérõen nem szükséges, hogy a fordítás hiteles legyen, az egyszerû fordítást is el kell fogadni. Amennyiben a fordítás valódiságával, tartalmával vagy helyességével kapcsolatosan kétség merül fel, úgy ezt a körülményt közigazgatási hatósági eljárás során kell tisztázni. A közigazgatási hatósági eljárás során az iratról hiteles fordítást szereznek be. Ennek költsége jogsértés megállapításának hiányában az eljáró hatóságot, jogsértés megállapítása esetén az ügyfelet terheli. Üzembentartó: Természetes személy csak akkor minõsül belföldi üzembentartónak, ha mind lakó-, mind szokásos tartózkodási helye Magyarország területén van. Ha a jármûvezetõ vagy az üzembentartó igazolja, hogy az üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, úgy az üzembentartóval szemben további eljárásnak nincs helye. Ha a természetes személy üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, akkor nem minõsül belföldi üzembentartónak, és vele szemben a rendelkezést nem lehet alkalmazni (pl. tartósan külföldön élõ, de magyarországi lakóhellyel, vagy Magyarországon szokásos tartózkodási hellyel, de külföldi lakóhellyel is rendelkezõ személy esetén).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Itt a vonatkozó jogszabály (1988. évi I. törvény a közúti közlekedésrõl): [link] Ez pedig a Rendõrség tájékoztatója: [link] Nehezen követhetõ, jogi szöveg, néhány lényeges elem kiemelve. Már a tájékoztató elején közlik, hogy ez "nem minõsül jogszabály-értelmezésnek, ezért az abban foglaltakra egyedi, konkrét rendõri intézkedések esetén hivatkozni nem lehet." A lényeg ------ Gépjármûvezetõ: A jármûvezetõ akkor mentesülhet a rá vonatkozó korlátozások alól, ha az ellenõrzés során igazolja, hogy szokásos tartózkodási helye nem Magyarország területén van. Ennek igazolására az illetékes külföldi hatóság által kiállított, a külföldi tartózkodási helyet megjelölõ bármilyen közokirat (pl. vezetõi engedély), vagy a magyar hatóság által kiállított olyan lakóhelyet igazoló hatósági igazolvány alkalmas, amelybe a külföldi tartózkodási helyet bejegyezték. A Kkt. 25/B. § (5) bekezdésének korábban hatályba lépett módosítása alapján az idegen nyelven kiállított közokirat csak magyar nyelvû fordítással fogadható el, azonban a korábbiaktól eltérõen nem szükséges, hogy a fordítás hiteles legyen, az egyszerû fordítást is el kell fogadni. Amennyiben a fordítás valódiságával, tartalmával vagy helyességével kapcsolatosan kétség merül fel, úgy ezt a körülményt közigazgatási hatósági eljárás során kell tisztázni. A közigazgatási hatósági eljárás során az iratról hiteles fordítást szereznek be. Ennek költsége jogsértés megállapításának hiányában az eljáró hatóságot, jogsértés megállapítása esetén az ügyfelet terheli. Üzembentartó: Természetes személy csak akkor minõsül belföldi üzembentartónak, ha mind lakó-, mind szokásos tartózkodási helye Magyarország területén van. Ha a jármûvezetõ vagy az üzembentartó igazolja, hogy az üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, úgy az üzembentartóval szemben további eljárásnak nincs helye. Ha a természetes személy üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, akkor nem minõsül belföldi üzembentartónak, és vele szemben a rendelkezést nem lehet alkalmazni (pl. tartósan külföldön élõ, de magyarországi lakóhellyel, vagy Magyarországon szokásos tartózkodási hellyel, de külföldi lakóhellyel is rendelkezõ személy esetén).
A kérdező hozzászólása: Belinkelni én is tudnák, tényleg ki kellett volna írnom hogy VÁLASZT várok nem valami értelmezhetetlen linket...
Te szánalmas, szerencsétlen hülye! Hát direkt a te kedvedért kimásoltam a lényeget alulra. Ha ennyire sötét vagy, hogy nem tudod értelmezni, akkor sajnos nem tudok segíteni. De ilyen stílus mellett nem is akarok. Oldd meg magad.
A kérdező hozzászólása: Sem az nem derült ki a "válaszod"-ból, hogy hogy számítják a 30napot, sem hogy mi módon ellenõrzik, sem az, hogy kell e valamilyen illetéket fizetni. Kössz.
A válasz ott van a rendõrségi tájékoztatóban, csak el kéne olvasni. Azért nem másolom be, mert hosszú szöveg, felesleges. Úgy gondoltam, képes leszel elolvasni magad is, fõleg, ha érdekel a téma. De ha nem hát nem. Majd jön valami gyógypedagógus és szépen bekopipészteli direkt a te kedvedért.
A kérdező hozzászólása: Ilyen alapon minden kérdéshez linkelhetném hogy google, mert az interneten minden kérdésre választ kapsz de ha valamire mégsem akkor te vagy a hülye... grat
jaj, a kint dolgozástól lett ekkora arcod?
Miután az Eu és az AB elmeszelte a külföldi rendszámmal közlekedõ magyar állampolgárok büntetését, azóta nem nagyon foglalkoznak ezzel. Nyilván ha a ház elõtt fog állni 6 hónapig a kocsi és rendszeresen ezt használod, az szemet fog szúrni a helyi erõknek, de ilyen pár napos útnál nem szólnak érte semmit.
1. Legyen külföldi bejelentett lakcímed adott rendszámu Eu-s országban. 2. Te neveden legyen az autó 3. Ha tudod esetleg igazolni, hogy életvitelszerûen kint élsz. 4 legyen érvényes forgalmi, kötelezõ Ha ezek teljesülnek, akkor és ott és annyit használod EU-n belül az autód amennyit akarod, minden megkötés nélkül! A magyar jogszabály szerint viszont csak te vezetheted, illetve bárki más csak a te jelenlétedben vezetheti... Se Anya, se Apa se Buksi kutya gazdija nem vezetheti ha nem vagy ott!!!

Szerintetek hogyan alakítható ki a baba és az apa közötti kötõdés, ha az apa külföldön dolgozik és csak pár hetente jön haza?

A helyzet kicsit összetettebb, de a lényeg az, hogy a szülésnél és utána kb. egy hónapig itthon lesz velünk az apuka,de ahogy eddig is, utána is csak 5-6 hetente tud hazajönni. Attól tartok, hogy így nem lesz meg köztük a kellõ apa-gyerek viszony. Jelenleg nincs lehetõségünk arra, hogy változtassunk a helyzeten.2-3 évig még biztos így lesz. Elsõsorban olyanok véleményére, tanácsára és tapasztalatára lennék kíváncsi, akik hasonló cipõben járnak.

Legjobb válasz: Sajnos sehogy. Az én apám is külföldön dolgozott anno, ugyanígy. Nem vett részt a gyerekkoromban. 3-4 hetente járt haza egy hétvégére, néha egy hétre. És a szüleim kapcsolata is megromlott. Válás lett a vége (13 éves koromban). Nem állítom, hogy csak ez volt az okuk a válásra (mármint a távkapcsolat), lehet, hogy anélkül sem maradtak volna együtt, de ez már nem fog kiderülni. Miért nem költöztük ki ti is a babával? Ez lenne a legjobb mindenkinek. így van esélyetek, mint normális család. Ne haragudj, ha meredek, amit írtam, de így nagyon kevés esélyetek van.

Sajnos sehogy. Az én apám is külföldön dolgozott anno, ugyanígy. Nem vett részt a gyerekkoromban. 3-4 hetente járt haza egy hétvégére, néha egy hétre. És a szüleim kapcsolata is megromlott. Válás lett a vége (13 éves koromban). Nem állítom, hogy csak ez volt az okuk a válásra (mármint a távkapcsolat), lehet, hogy anélkül sem maradtak volna együtt, de ez már nem fog kiderülni. Miért nem költöztük ki ti is a babával? Ez lenne a legjobb mindenkinek. így van esélyetek, mint normális család. Ne haragudj, ha meredek, amit írtam, de így nagyon kevés esélyetek van.
Hát ez nagyon nehéz. Az az 1 hónap nagyon jó lesz, foglalkozzon majd apa is sokat a kicsivel. Ha elmegy lehet, hogy picit megváltozik a gyerek viselkedése, mert akármilyen pici is de érzõ lény. Ha tudtok skypolni akkor vele együtt tedd, ha telefonon beszéltek néha tedd oda a kis füléhez, hogy hallja. Fontos a kontaktus. Amikor pedig itthon lesz foglalkozzon sokat a kicsivel.
Ti tudjátok. Csak sajnos ennek is megvan az ára. :( Kívánom, hogy jobban sikerüljön, mint nekünk anno. Talán annyi pozitívum van, hogy a fejlettebb technika révén most már van Skype, meg ilyenek. bár a közös hancúrozást semmi nem pótolja. Látom az enyémeken, tiszta apafüggõ mindegyik...
11-es! Én is imádtam az apámat. Anyám elbeszélésébõl tudom, hogy minden alkalommal, amikor kiutazott, másnapra belázasodtam. :((
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy sokan ebbe a "hibába" esnek. Mi addig szeretnénk ezt csinálni, amíg megalapozzuk a késõbbi életünket (tehermentes ház, autó, egy kis tartalék), hogy aztán itthon "csak" megélni kelljen az itteni fizetésbõl. De mint tudjuk, "Ember tervez....", szóval majd látjuk. Nincsenek luxus igényeink, ezért is látom benne a lehetõséget.
13, nálunk - egyelõre - nem viseli meg a gyerkõcöt, és mi sem tervezzük ezt sokáig így csinálni. Amúgy 1 éves kora elõtt egyáltalán nem is kereste hol az apja.
Most mondjam azt, hogy "mindenki ezt mondja". Csak ismételném magamat. Tényleg a segítõ szándék vezetett, nem bántásnak szántam semmiképp, a családi életetek van kockán, ezt azért jó ha tudod. Mert a gyereke-apa kapcsolat sikerül ahogy sikerül majd, de a ti kapcsolatotok is változni fog. AZt mondod a szüleiddel szoros a kapcsolat, akkor nyilván ha egyedül leszel a babával, sokat leszel náluk. Ez is egy "nagyszerû konfliktusforrás" alapja a pároddal késõbb. És változni fogsz Te is anyaként (ez szinte törvényszerû, amikor anyává válunk), és a férjed ezt a változást nem fogja napról-napra megtapasztalni, csak nem fogja érteni, hogy "milyen lettél". És persze ez is elsülhet jól, csak nagyon sok a buktató. Én a magam részérõl egy házért nem adnám oda a családi életünket, az biztos. Azért sok sikert Nektek, szívbõl kívánom, hogy megtaláljátok a boldogságot!
Attól hogy mások ezt mondják, mi tényleg nem fogjuk már sokáig csinálni... ezt már eldöntöttük hogy meddig és nem változtatunk rajta. Lehet ezt okosan is csinálni, úgy hogy ne menjen rá a család. Azt nem csodálom hogy a tiétek ráment, hiszen mint írtad 13 éves voltál amikor még mindig kint volt édesapád...
Nálunk is ez van! Másfél éves a kicsi és imádja az apját! Pedig semmit nem kellett tenünk érte, hogy külön foglalkoztt volna vele! Megszokta a kicsi, hogy ez van, neki ez a természetes!
Akkor nálunk biztos a párom valamit nagyon jól csinál, mert mint mondtam a gyerek imádja! Igen, szerintem is ez inkább emberfüggõ nem helyszínfüggõ...
A kérdező hozzászólása: Amennyit ezért a házért küzdöttünk, kizárt... fõleg, hogy a teljes felújítás is most lett kész. Persze a baba az elsõ...de a kiköltözés azért sem jó, mert ahol dolgozik, olyan drága az élet, hogy annyink sem maradna, mint most...Sõt.
Tudod ebben az a nehéz, hogy sokan így kezdik, hogy csak 2-3 év. Aztán az gyorsan elrepül, csábít a kinti nagyobb fizetés, meg "drágám ha még egy évet maradnék, autót is tudnánk venni, vagy nyaralhatnánk külföldön stb. stb. Itthon meg nem lesz könnyû újra bedolgoznia magát (bár nem tudom mi a szakmája). És akkor máris hipp-hopp 5-10 év lesz belõle... :(
Bocs a házat.
És ha jó pénzért kiadnátok addig itthon a lakást?
A kérdező hozzászólása: A kiköltözõs ötlet nem lenne rossz, ha nem épp azért lenne kint a párom, hogy az itthon vásárolt házunk hitelét ki tudjuk fizetni. Én is gondolkoztam rajta régebben, de ami azt illeti, nem szívesen hagynám itt a családomat sem és úgy érzem, hogy kint nem találnám meg a helyem... [email protected] ügy ez egyébként és egyre többen fognak így élni, mert aki csak tud és teheti, megy külföldre dolgozni...
Igen, én is olvastam. De a kapcsolatot az elején kell kialakítani, nem a gyerek 4-5 éves korában. Az elsõ évek a legérzékenyebbek. Azt én is aláírom, hogy biztos minden férfi más, és lehet, hogy Kérdezõ férje (vagy másik válaszolóé) olyan, akinek a kapcsolatkialakítás a gyerekkel szuperül megy és rögtön gördülékeny, de nem egy férfi van, aki még ha együtt él is a család, csak nehezen rázódik bele az apaszerepbe, meg kell szoknia, hogy apa, és hogy ez mivel jár, illetve hogyan tud a babával kapcsolatba kerülni, hiszen az elején ez nehéz lehet, ha amúgy a nõ gondozza. És ehhez egy hónap kevés.
Utolsó! Azt írja a kérdezõ hogy 2-3 évig lesz így... gondolom utána itthon akarnak élni együtt. Nyilván ezért nem költöznek ki!
Mi hasonló cipõben járunk, párom havonta jár haza pár napra, a gyerkõc 2 éves. Ettõl függetlenül csodálatos viszony van kettõjük között, imádja az apját! Amikor itthon van, rengeteget foglalkozik vele.
A kicsikénk 3 hónapos volt, (most 1 éves) amikor a férjem Németországban vállat munkát. Persze muszáj volt. Ha lett volna más megoldás azt választjuk. Rettenetes mindenkinek. Semmit nem ér a pénz, ha nincs együtt a család! Mi alig várjuk, hogy kiköltözhessünk hozzá. Skype-olunk sokat, de az érintés, a közelség, a meghittség hiányzik. Semmi nem pótolja az együtt töltött idõt, sem ház, sem autó, sem tartalék!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!