Találatok a következő kifejezésre: Ha az külföldön (466 db)

T-mobile Családbarát kedvezmény akkor is működik, ha az egyik fél külföldön tartózkodik?

eddig azt gondoltam, hogy nem, de gyanús, mert tegnap 300 ft volt a kártyámon (mix díjcsomag), én hívtam a jelenleg külföldön tartózkodó számot, és nem ment le pénz a kártyámról. Ez vajon akkor is így van, ha onnan ide kezdeményeznek hívást? Ilyenkor nincs valami plusz roaming díj? Vagy ez majd csak a számlán fog kiderülni...?

Legjobb válasz: ha olyan magyar számot hívsz, aki jelenleg külföldön van, akkor a roaming díjat az fizeti, aki külföldön van, jelen esetben a hívott fél. Vagyis ha õt hívják, akkor is õ fizet. Ha te vagy külföldön és úgy akarsz hazatelefonálni, akkor neked kell fizetni a roaming díjat.

ha olyan magyar számot hívsz, aki jelenleg külföldön van, akkor a roaming díjat az fizeti, aki külföldön van, jelen esetben a hívott fél. Vagyis ha õt hívják, akkor is õ fizet. Ha te vagy külföldön és úgy akarsz hazatelefonálni, akkor neked kell fizetni a roaming díjat.

Külföldre drágább az sms és a hívás? Mármint például ha kimegyek külföldre és itthonról küldenek smst nekem akkor az többe kerül?

Legjobb válasz: A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM

A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM

Ha az egyetem után közvetlenül kimegyek külföldre dolgozni+élni, ott is fizetnem kell a diákhitelt?

Vagy a szüleimnek kell fizetni akik itt maradnak? Vagy megtalálnak külföldön is és külföldr?l kell átutalnom Magyarországra a pénzt?

Legjobb válasz: Ne terjesszünk rémhíreket! A diákhitelt cselekvõképességében nem korlátozott személy veheti fel. Ez pedig azt jelenti, hogy a hitelszerzõdésbõl eredõ kötelezettségeket (az állami kezességvállalástól eltekintve) CSAK A HITELSZERZÕDÉST KÖTÕ VÁLLALJA. Vagyis semmilyen közeli hozzátartozót nem fognak megterhelni az általad nem fizetett hitellel. Bár nem buzdítalak semmi "rosszra", de ha megéred kinn a nyugdíjaskor, nem kell visszafizetned a diákhitelt. Azonban ha nem fizeted a hitelt, a hitelszerzõdésed felmondják, egyösszegben esedékessé válik, ráterhelik a kamatot, végrehajtási költségeket, stb. És még a KHR (BAR) rendszerbe is bekerülsz, amely megnehezítheti a késõbbi életedet. Amennyiben külföldön fogsz dolgozni és élni, akkor talán lehetõséged lesz arra, hogy a minimálisan elõírtnál akár jóval nagyobb mértékû törlesztést eszközölj, ezáltal hamar letudhatod a megelõlegezett pénzt... Mellesleg az EU területén mûködik a végrehajtás, tehát bármikor megtalálhat külföldön is a végrehajtó...

Ne terjesszünk rémhíreket! A diákhitelt cselekvõképességében nem korlátozott személy veheti fel. Ez pedig azt jelenti, hogy a hitelszerzõdésbõl eredõ kötelezettségeket (az állami kezességvállalástól eltekintve) CSAK A HITELSZERZÕDÉST KÖTÕ VÁLLALJA. Vagyis semmilyen közeli hozzátartozót nem fognak megterhelni az általad nem fizetett hitellel. Bár nem buzdítalak semmi "rosszra", de ha megéred kinn a nyugdíjaskor, nem kell visszafizetned a diákhitelt. Azonban ha nem fizeted a hitelt, a hitelszerzõdésed felmondják, egyösszegben esedékessé válik, ráterhelik a kamatot, végrehajtási költségeket, stb. És még a KHR (BAR) rendszerbe is bekerülsz, amely megnehezítheti a késõbbi életedet. Amennyiben külföldön fogsz dolgozni és élni, akkor talán lehetõséged lesz arra, hogy a minimálisan elõírtnál akár jóval nagyobb mértékû törlesztést eszközölj, ezáltal hamar letudhatod a megelõlegezett pénzt... Mellesleg az EU területén mûködik a végrehajtás, tehát bármikor megtalálhat külföldön is a végrehajtó...
Persze, hogy fizetned kell. Mindegy milyen hitel , az egy kölcsönkért pénz amit vissza kell adnod, nem a tied. Ha nem fizeted, hitel tartozásod lesz ami büntetéssel jár, és ha eltünsz (nem jelentkezel nem tudják t´öled behajtani) akkor a legközelebbi hozzátartozódat fogják vele beterhelni. De hogy itthon anyukádék adják fel a pénzt vagy más az mindegy. Csak legyen a hitel fizetve valahogy.

Ha valaki külföldön dolgozik, és ott van bejelentett állása, és csak néha jár haza Magyarországra, annak is kell fizetnie ezt az egészségügyi járulékot? (eddig munkanélküli volt, és most külföldön kapott bejelentett állást) (5100 ft)

Legjobb válasz: nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.

nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.
A kérdező hozzászólása: köszi, és mi az a nav?
nemzeti adó és vámhivatal, a volt apeh.
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha az apa külföldön dolgozik és hetente kap fizetést, a gyerektartást hogyan állapítják meg?

Legjobb válasz: Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.

Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Angliában, és be van jelentve. Szóval fix összeg az jobb? Köszi!

Gyes, gyed, családi pótlék stb akkor is jár, ha az apuka külföldi állampolgár és külföldön van bejelentett munkahelye?

Anyuka magyar állampolgár, magyarországi munkahellyel és lakhellyel. Járnak a magyar juttatások? Vagy lehet választani, hogy Magyarországról vagy külföldrõl kérem?

Legjobb válasz: Hol laktok? Magyarorszagon vagy kulfoldon? Amugy apukanak nem sok koze van a dologhoz mivel a te munkaviszonyod utan kapod a juttatasokat gyed, adokedvezmeny a csaladit meg a gyerek utan. Amugy nekem a ferjem szlovak allampolgar de o itt lakik velunk, semmi akadalya nem volt semminek. Kiveve h mielott szuletett volna a lanyunk nem voltunk hazasok es az apasagi nyilatkozathoz kellett a hivatalos magyar forditasba az anyakonyvi kivonata. Ennyi. Hanmeg kulfoldon laktok akkor ott kell igenyelned neked a juttatasokst deazt is te kapod, gondolom nem apuka nevere akarjatok ezeket igenyelni te maradsz otthon a kicsivel.

Hol laktok? Magyarorszagon vagy kulfoldon? Amugy apukanak nem sok koze van a dologhoz mivel a te munkaviszonyod utan kapod a juttatasokat gyed, adokedvezmeny a csaladit meg a gyerek utan. Amugy nekem a ferjem szlovak allampolgar de o itt lakik velunk, semmi akadalya nem volt semminek. Kiveve h mielott szuletett volna a lanyunk nem voltunk hazasok es az apasagi nyilatkozathoz kellett a hivatalos magyar forditasba az anyakonyvi kivonata. Ennyi. Hanmeg kulfoldon laktok akkor ott kell igenyelned neked a juttatasokst deazt is te kapod, gondolom nem apuka nevere akarjatok ezeket igenyelni te maradsz otthon a kicsivel.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, nem is gondoltam át. Magyarországon lakunk. Akkor viszont a családi pótlék is rendben lesz így?
Termeszetesen, hiszen azt meg a gyerek utan kapod 20 eves koraig ha nappali tagozatos, nem egyetemista tanulo. Ahhoz semmi koze csunyan se neked se az apanak. :-)

Egy párkapcsolat kibírja, ha az egyik fél külföldre költözik?

A jöv?je érdekében, egy eléggé csábító állásajánlat miatt külföldre akar költözni a párom. Mondja, hogy menjek vele, viszont én itthon építeném a saját jöv?met, mármint befejezném a tanulmányaimat. Ilyenkor mit lehet tenni? Õ nagyon ki szeretne menni, és elég jó ajánlatot kapott.

Legjobb válasz: Sajnos ebben a mai világban nem lehet visszautasítani, ha olyan ajánlatot kap az ember. Késõbb arra mehet rá a kapcsolat, ha neki itthon mégsem jön össze semmi, és örökké téged fog hibáztatni azért, mert miattad maradt anno. Mi 3 év házasság után egy kisgyerekkel kerültünk ilyen helyzetbe, hogy a férjem külföldön kapott állásajánlatot, de a végén nem õt választották. Pedig eldöntöttük, hogy megy, mert itthon nem láttuk a lehetõséget. Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha miattam kell maradnia, mert értünk is tette volna. Az már más kérdés, hogy végül mégis miattunk nem mehetett, mert úgy gondolta a munkaadó, hogy majd gyorsan megszedi magát, és úgysem bírja sokáig a családja nélkül, tehát utána hazajön. Õk pedig hosszú távra kerestek munkaerõt.

Sajnos ebben a mai világban nem lehet visszautasítani, ha olyan ajánlatot kap az ember. Késõbb arra mehet rá a kapcsolat, ha neki itthon mégsem jön össze semmi, és örökké téged fog hibáztatni azért, mert miattad maradt anno. Mi 3 év házasság után egy kisgyerekkel kerültünk ilyen helyzetbe, hogy a férjem külföldön kapott állásajánlatot, de a végén nem õt választották. Pedig eldöntöttük, hogy megy, mert itthon nem láttuk a lehetõséget. Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha miattam kell maradnia, mert értünk is tette volna. Az már más kérdés, hogy végül mégis miattunk nem mehetett, mert úgy gondolta a munkaadó, hogy majd gyorsan megszedi magát, és úgysem bírja sokáig a családja nélkül, tehát utána hazajön. Õk pedig hosszú távra kerestek munkaerõt.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, hogy miattam ne maradjon itthon. ha már nem tanulnék, mennék vele. De be szeretném fejezni, hiszen nem várhatom el, hogy õ tartson el.
nálunk eleve az a helyzet, hogy a barátom német, illetve én tanulok. viszont 2 éve tart a kapcsoltunk, úgy hogy szinte alig látjuk egymást és telefonos kapcsolat van. viszont amikor újra együtt vagyunk, akkor sokkal jobb mint valaha!! szerintem próbáld meg elengedni, nehogy utána te legyél a hibás!!
5 eve voltunk egyutt, o kapott egy allasajanlatot ^kulfoldon^.. szetmentunk! Tervben volt az eskuvo, gyerek stb.. Ezt neked kell eldontened, mi a proritas a eletedben. Mostani tudasom szerint, teljesen felesleges volt diplomaznom es okj-eznem. Nem tudom hany eves vagy, illetve mennyi van hatra. Ha meg nincs erettsegid akkor azt meg vard meg illetve, ha 1 even belul diplomazol akkor szinten. Egyebb esetben menny ki vele. Ha ugy alakul hazajossz meg mindig be tudod fejezni. Vagy kint is tudsz tanulni. Lesz egy jo nyelvtudasod, ami sokkal tobbet er a diplomanal!!!
A kérdező hozzászólása: Csak érettségim van. És ezért nem vagyok benne biztos, hogy boldogulnék kint.
Attól függ, mennyi hiányzik a diplomához. Én mindenképp végigcsinálnám (az egyetemet) és aztán utánamennék. Attól is függ, mennyire van messze. Alternatívaként, az elején lehetne kint vállalni alkalmi munkát és mellette tanulni valami "kétkezi" szakmát. Attól is függ, hogy mit végzel, mennyire szereted és pótólhatatlan számodra és mennyi lesz az értéke a magyar munkaerõpiacon, amelyre most készülsz.
Menj! Menj! Menj! Ha meg nem kezdtel bele a felsooktatasba akkor mindenkeppen!!!!!! Elso ev nyelvanulas Masodik ev amilyen szakot szeretnel rengeteg kepzes van, tobb is mint otthon!! Siman kitudod fizetni a szallast a szorakozast es a tandijat egy heti 30oras munkabol. Ha parod a szallas fizeti eleg csak egy part-time melo is (16 ora) S akarmikor hazajohetsz meg tanulni, ha nem tetszik kint!

Ha az egyik ki akar menni külföldre, a másik azt mondja, akkor vége, akkor most ki szakít kivel?

a párommal ezen balhéztunk, jelenleg hanyagoljuk a témát, de nincs tisztázva. szóval nekem nem volt munkám, az "éhalál" küszöbén nem válogathattam, minent el akartam vállalni, köztük a külföldi melokat is. a párom féltékeny, ? úgy gondolja, ha bárhova mennék biztos össze jövök valakivel, "? nem hülye, nem fog rám várni" - ez utobbi idézet volt t?le. és amikor írtam neki, hogy mert dolgoznom kell, muszáj és ha máshol van munkám kidobsz? arra azt írta vissza, ha én megyek, voltaképp én dobom ezzel ?t, mert elhagyom. amúgy a krízishelyzetben segítségül ennyit írt nekem :"mondtam már annyiszor, hogy költözz hozzám" a többi csak arról szólt, ha menni akarok, nem tart vissza, meg hasonlók. szerinte ezzel felajánlotta nekem a segítségét most a krízishelyzetben. (szerintem ez a mondat nem az volt, aminek ? hívja) szóval ki szakított kivel?

Legjobb válasz: a kérdés az hogy mennyi idõre akarsz ki menni?és miért nem ketten mentek itt is felmerül a kérdés?neked eszedben sem jutott megkérdezni hogy neki nem lenne e esetleg kedve kimenni vele? senki nem örül ha a párja külföldre megy dolgozni.... amúgy meg ha szeretne akkor megértõ lenne,de ugyanakkor ha te szeretnéd igazán akkor megkérdeznéd hogy nem e akar veled menni...szóval miért nem kérdezted meg?

a kérdés az hogy mennyi idõre akarsz ki menni?és miért nem ketten mentek itt is felmerül a kérdés?neked eszedben sem jutott megkérdezni hogy neki nem lenne e esetleg kedve kimenni vele? senki nem örül ha a párja külföldre megy dolgozni.... amúgy meg ha szeretne akkor megértõ lenne, de ugyanakkor ha te szeretnéd igazán akkor megkérdeznéd hogy nem e akar veled menni...szóval miért nem kérdezted meg?
A kérdező hozzászólása: "nem hülye várni rád"??? szerinte ha kimegyek = azzal, hogy össze jövök mással. ezért mondja azt, hogy nem lesz hülye várni rám.
"nem hülye várni rád"??? Már bocs, de ti most nem tudtok szakítani, ennek a kapcsolatnak réges-rég vége van.
normális esetben elfogadná azt hogy te kimész és megvárna és megértene vagy pedig õ is menne veled, de mivel itt egyik sincs meg, az halálra van ítélve...ö nem ért meg téged ez az írásodból teljesen egyértelmû...hagyd a francba szerintem mert ez nem fog mûködni, egy darabig lehet de ha majd kint leszel akkor fognak a gondok igazán elõ jönni....
ááá kérdezõ ezt hagyd a francba szerintem, bocsi hogy ezt mondom de nagyon nem egyezik az életcélotok szerintem és ez már most is megmutatkozik valamennyire és ha te kimész akkor ez még jobban elfog köztetek mérgesedni, esetleg ha észben nem kap hogy te fontos vagy neki és esetleg enged az elképzeléseibõl....
Mondom, szakíts. Mit vársz egy olyantól, aki megmondta, hogy így nem tud elfogadni? Pokollá fogjátok tenni egymás életét.
A kérdező hozzászólása: a ki szakít kivel kérdése tart csak minket már össze. mert egyikünk sem akarja felvállalni a felelõsséget, hogy õ szakított. és nem is a téma a lényeg, mert lett itthon azóta munkám. csak elgondolkoztatott, hogy ha kint kellene muszájból dolgoznom, akkor így lazán elhagyna? mostanában megint elvárásai vannak velem szemben, úgy néz ki azok miatt szakítunk - "mert nem felelek meg" az életképének, vagy minek. és megint az van, hogy van én változom, vagy vége. tehát ha nem változom én szakítok. vagy õ mert nem fogad el olyannak, amilyen vagyok? szóval lehet kívülrõl ez gyerekes, de nekem ez a lényeg már csak.
Mivel a kapcsolatnak nem kéne végeszakadnia az által, hogy az egyik másik országban lesz és csak idõnként jön haza, így az szakít, aki ezt nem hajlandó tolerálni és válaszút elé állítja a másikat. Jelen esetben õ szakít veled, de úgyis mondhatjuk hogy szakítotok egymással, mert ilyen is van. De most tényleg még ezen is vitáztok, hogy ki szakít kivel, vagy így jobb a lelkivilágotoknak, hogy hát az õ hibája, õ nem tudja elfogadni? Mellékesen megjegyzem, hogy úgy tûnik ebbõl nekem, hogy a kapcsolatban eleve problémák voltak, nem hinném, hogy ez lenne az egyetlen gond. Pláne, hogy "írtátok" egymásnak és nem "beszéltétek". Nekem ez fura, na mindegy. 27/n
Egyikõtöknek sincs igaza az meg igen csak gyerekes, hogy az a legfontosabb dolog, ki szakít kivel.
Ha tényleg ilyen a barátod, mint ahogy írtad, akkor jó, hogy nem költöztél hozzá, és most, hogy kimennél, kibújt a szög a zsákból. Õ nem téged akar, hanem egy engedelmes asszonyt. Ha az te leszel, úgy is jó, ha más, akkor úgy is jó. És tök mindegy ilyen helyzetben, hogy ki szakít kivel.
A kérdező hozzászólása: szóval ha kimennék, én szakítanék vele, vagy õ velem, mert elhagyna ezért? én csak erre keresem most a választ; légyszi
A kérdező hozzászólása: annyira komoly, hogy hozzá költözhetek, hogy valóban ott élhetnék, de ha nincs munkám, én lennék az ingyenélõ, amit folyamatosan a szememre vetne - ismerem.
A kérdező hozzászólása: õ nem akar kijönni, mert fixen itthon akar maradni családot alapítani. ha nem velem, akkor mással. és nem a problémáról beszélgetünk, mert lassan épp szakítunk! külföldre átmenetileg mennék, amíg itthon nincs munkám. de 2hetente járnék haza - mert van ilyen kinti lehetõség. nem érdekli ez mint részlet.
Már nem azért, de nem mindegy, hogy ki szakít kivel? Inkább a problémát kéne valahogy orvosolni. Elõször is kérdezd meg, hogy mennyire komoly az ajánlata, hogy hozzá költözz. Másrészt, azért ez az állapot nem maradhatna állandó. Nem tudom hány évesek vagytok, de ha sehogy sem találsz munkát, érdemes lenne elvégezni egy szakképzést, amivel itthon is találhatsz munkát, ha õ semmiképp sem akar külföldre menni. De persze az sem elhanyagolható, hogy õ miért nem akar menni? Van stabil munkája, lakása...stb? Hisz ebben az esetben érthetõ, ha nem akar mindent itt hagyni, és az a normális, hogy ha szeret, akkor segít, hogy munkát találhass, és nem szimplán eltart, mert az nem mehet hosszú távon, hacsak nem milliomos.
A kérdező hozzászólása: a kapcsolatot még húzzuk. jelenleg közölte én szerepelek a terveiben, nem a szakítás.

Van köztetek valaki, aki külföldön él és megváltoztatta a nevének írásmódját? (pl. Peter Péter helyett, Esther Eszter helyett, stb) Hogyan zajlott ez? Csak akkor lehet megtenni, ha az állampolgárságod is megváltozik, vagy elég ott élni?

Legjobb válasz: Mar bocs, de ha kulfoldre koltozol akkor a legelso ami megvaltozik a neveden az ekezetek, mivel kint ezek a betutiposok nem leteznek ezert meg sem kell valtoztatni, mindenki Peter-nek fogja irni.

Mar bocs, de ha kulfoldre koltozol akkor a legelso ami megvaltozik a neveden az ekezetek, mivel kint ezek a betutiposok nem leteznek ezert meg sem kell valtoztatni, mindenki Peter-nek fogja irni.
A kérdező hozzászólása: Én arra gondoltam, szeretném, hogy hivatalosan, a papírjaimon is az átírt változat szerepeljen majd, pl. útlevél, ilyesmi. :) (És nem csak ékezetrõl van szó, a saját és férjem neve is a másik példához van közelebb.)
És ennek mi a franc értelme van? A legtöbb nyugati ország fullon van bevándorlókkal, senkinek sem származik sem elõnye, sem hátránya abból ha megváltoztatja a keresztnevét.
A kérdező hozzászólása: De én szeretném?! :D
A kérdező hozzászólása: ...illetve tudom, hogy van ilyen, csak nem tudom, mi ennek a mente. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: *e
Estherre az agyatlan zsidómániások változtatják, mert fingjuk sincs, hogy nem is zsidó név.
A kérdező hozzászólása: Hála az égnek nem Eszter a nevem, csak példa volt. Amúgy azóta már kiderítettem, állampolgárnak kell lenni hozzá. Másképp nem lehet. Úgyhogy kivárom. Puszi!

Szerintetek hogyan alakítható ki a baba és az apa közötti kötõdés, ha az apa külföldön dolgozik és csak pár hetente jön haza?

A helyzet kicsit összetettebb, de a lényeg az, hogy a szülésnél és utána kb. egy hónapig itthon lesz velünk az apuka,de ahogy eddig is, utána is csak 5-6 hetente tud hazajönni. Attól tartok, hogy így nem lesz meg köztük a kellõ apa-gyerek viszony. Jelenleg nincs lehetõségünk arra, hogy változtassunk a helyzeten.2-3 évig még biztos így lesz. Elsõsorban olyanok véleményére, tanácsára és tapasztalatára lennék kíváncsi, akik hasonló cipõben járnak.

Legjobb válasz: Sajnos sehogy. Az én apám is külföldön dolgozott anno, ugyanígy. Nem vett részt a gyerekkoromban. 3-4 hetente járt haza egy hétvégére, néha egy hétre. És a szüleim kapcsolata is megromlott. Válás lett a vége (13 éves koromban). Nem állítom, hogy csak ez volt az okuk a válásra (mármint a távkapcsolat), lehet, hogy anélkül sem maradtak volna együtt, de ez már nem fog kiderülni. Miért nem költöztük ki ti is a babával? Ez lenne a legjobb mindenkinek. így van esélyetek, mint normális család. Ne haragudj, ha meredek, amit írtam, de így nagyon kevés esélyetek van.

Sajnos sehogy. Az én apám is külföldön dolgozott anno, ugyanígy. Nem vett részt a gyerekkoromban. 3-4 hetente járt haza egy hétvégére, néha egy hétre. És a szüleim kapcsolata is megromlott. Válás lett a vége (13 éves koromban). Nem állítom, hogy csak ez volt az okuk a válásra (mármint a távkapcsolat), lehet, hogy anélkül sem maradtak volna együtt, de ez már nem fog kiderülni. Miért nem költöztük ki ti is a babával? Ez lenne a legjobb mindenkinek. így van esélyetek, mint normális család. Ne haragudj, ha meredek, amit írtam, de így nagyon kevés esélyetek van.
Hát ez nagyon nehéz. Az az 1 hónap nagyon jó lesz, foglalkozzon majd apa is sokat a kicsivel. Ha elmegy lehet, hogy picit megváltozik a gyerek viselkedése, mert akármilyen pici is de érzõ lény. Ha tudtok skypolni akkor vele együtt tedd, ha telefonon beszéltek néha tedd oda a kis füléhez, hogy hallja. Fontos a kontaktus. Amikor pedig itthon lesz foglalkozzon sokat a kicsivel.
Ti tudjátok. Csak sajnos ennek is megvan az ára. :( Kívánom, hogy jobban sikerüljön, mint nekünk anno. Talán annyi pozitívum van, hogy a fejlettebb technika révén most már van Skype, meg ilyenek. bár a közös hancúrozást semmi nem pótolja. Látom az enyémeken, tiszta apafüggõ mindegyik...
11-es! Én is imádtam az apámat. Anyám elbeszélésébõl tudom, hogy minden alkalommal, amikor kiutazott, másnapra belázasodtam. :((
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy sokan ebbe a "hibába" esnek. Mi addig szeretnénk ezt csinálni, amíg megalapozzuk a késõbbi életünket (tehermentes ház, autó, egy kis tartalék), hogy aztán itthon "csak" megélni kelljen az itteni fizetésbõl. De mint tudjuk, "Ember tervez....", szóval majd látjuk. Nincsenek luxus igényeink, ezért is látom benne a lehetõséget.
13, nálunk - egyelõre - nem viseli meg a gyerkõcöt, és mi sem tervezzük ezt sokáig így csinálni. Amúgy 1 éves kora elõtt egyáltalán nem is kereste hol az apja.
Most mondjam azt, hogy "mindenki ezt mondja". Csak ismételném magamat. Tényleg a segítõ szándék vezetett, nem bántásnak szántam semmiképp, a családi életetek van kockán, ezt azért jó ha tudod. Mert a gyereke-apa kapcsolat sikerül ahogy sikerül majd, de a ti kapcsolatotok is változni fog. AZt mondod a szüleiddel szoros a kapcsolat, akkor nyilván ha egyedül leszel a babával, sokat leszel náluk. Ez is egy "nagyszerû konfliktusforrás" alapja a pároddal késõbb. És változni fogsz Te is anyaként (ez szinte törvényszerû, amikor anyává válunk), és a férjed ezt a változást nem fogja napról-napra megtapasztalni, csak nem fogja érteni, hogy "milyen lettél". És persze ez is elsülhet jól, csak nagyon sok a buktató. Én a magam részérõl egy házért nem adnám oda a családi életünket, az biztos. Azért sok sikert Nektek, szívbõl kívánom, hogy megtaláljátok a boldogságot!
Attól hogy mások ezt mondják, mi tényleg nem fogjuk már sokáig csinálni... ezt már eldöntöttük hogy meddig és nem változtatunk rajta. Lehet ezt okosan is csinálni, úgy hogy ne menjen rá a család. Azt nem csodálom hogy a tiétek ráment, hiszen mint írtad 13 éves voltál amikor még mindig kint volt édesapád...
Nálunk is ez van! Másfél éves a kicsi és imádja az apját! Pedig semmit nem kellett tenünk érte, hogy külön foglalkoztt volna vele! Megszokta a kicsi, hogy ez van, neki ez a természetes!
Akkor nálunk biztos a párom valamit nagyon jól csinál, mert mint mondtam a gyerek imádja! Igen, szerintem is ez inkább emberfüggõ nem helyszínfüggõ...
A kérdező hozzászólása: Amennyit ezért a házért küzdöttünk, kizárt... fõleg, hogy a teljes felújítás is most lett kész. Persze a baba az elsõ...de a kiköltözés azért sem jó, mert ahol dolgozik, olyan drága az élet, hogy annyink sem maradna, mint most...Sõt.
Tudod ebben az a nehéz, hogy sokan így kezdik, hogy csak 2-3 év. Aztán az gyorsan elrepül, csábít a kinti nagyobb fizetés, meg "drágám ha még egy évet maradnék, autót is tudnánk venni, vagy nyaralhatnánk külföldön stb. stb. Itthon meg nem lesz könnyû újra bedolgoznia magát (bár nem tudom mi a szakmája). És akkor máris hipp-hopp 5-10 év lesz belõle... :(
Bocs a házat.
És ha jó pénzért kiadnátok addig itthon a lakást?
A kérdező hozzászólása: A kiköltözõs ötlet nem lenne rossz, ha nem épp azért lenne kint a párom, hogy az itthon vásárolt házunk hitelét ki tudjuk fizetni. Én is gondolkoztam rajta régebben, de ami azt illeti, nem szívesen hagynám itt a családomat sem és úgy érzem, hogy kint nem találnám meg a helyem... [email protected] ügy ez egyébként és egyre többen fognak így élni, mert aki csak tud és teheti, megy külföldre dolgozni...
Igen, én is olvastam. De a kapcsolatot az elején kell kialakítani, nem a gyerek 4-5 éves korában. Az elsõ évek a legérzékenyebbek. Azt én is aláírom, hogy biztos minden férfi más, és lehet, hogy Kérdezõ férje (vagy másik válaszolóé) olyan, akinek a kapcsolatkialakítás a gyerekkel szuperül megy és rögtön gördülékeny, de nem egy férfi van, aki még ha együtt él is a család, csak nehezen rázódik bele az apaszerepbe, meg kell szoknia, hogy apa, és hogy ez mivel jár, illetve hogyan tud a babával kapcsolatba kerülni, hiszen az elején ez nehéz lehet, ha amúgy a nõ gondozza. És ehhez egy hónap kevés.
Utolsó! Azt írja a kérdezõ hogy 2-3 évig lesz így... gondolom utána itthon akarnak élni együtt. Nyilván ezért nem költöznek ki!
Mi hasonló cipõben járunk, párom havonta jár haza pár napra, a gyerkõc 2 éves. Ettõl függetlenül csodálatos viszony van kettõjük között, imádja az apját! Amikor itthon van, rengeteget foglalkozik vele.
A kicsikénk 3 hónapos volt, (most 1 éves) amikor a férjem Németországban vállat munkát. Persze muszáj volt. Ha lett volna más megoldás azt választjuk. Rettenetes mindenkinek. Semmit nem ér a pénz, ha nincs együtt a család! Mi alig várjuk, hogy kiköltözhessünk hozzá. Skype-olunk sokat, de az érintés, a közelség, a meghittség hiányzik. Semmi nem pótolja az együtt töltött idõt, sem ház, sem autó, sem tartalék!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!