Találatok a következő kifejezésre: Ha az külföldön (494 db)

T-mobile Családbarát kedvezmény akkor is működik, ha az egyik fél külföldön tartózkodik?

eddig azt gondoltam, hogy nem, de gyanús, mert tegnap 300 ft volt a kártyámon (mix díjcsomag), én hívtam a jelenleg külföldön tartózkodó számot, és nem ment le pénz a kártyámról. Ez vajon akkor is így van, ha onnan ide kezdeményeznek hívást? Ilyenkor nincs valami plusz roaming díj? Vagy ez majd csak a számlán fog kiderülni...?

Legjobb válasz: ha olyan magyar számot hívsz, aki jelenleg külföldön van, akkor a roaming díjat az fizeti, aki külföldön van, jelen esetben a hívott fél. Vagyis ha õt hívják, akkor is õ fizet. Ha te vagy külföldön és úgy akarsz hazatelefonálni, akkor neked kell fizetni a roaming díjat.

ha olyan magyar számot hívsz, aki jelenleg külföldön van, akkor a roaming díjat az fizeti, aki külföldön van, jelen esetben a hívott fél. Vagyis ha õt hívják, akkor is õ fizet. Ha te vagy külföldön és úgy akarsz hazatelefonálni, akkor neked kell fizetni a roaming díjat.

Külföldre drágább az sms és a hívás? Mármint például ha kimegyek külföldre és itthonról küldenek smst nekem akkor az többe kerül?

Legjobb válasz: A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM

A küldõnek nem kerül többe, õ nem tudhatja pl hogy te külföldön vagy, gondolj csak bele nincs abban semmi logika, hogy attól vonnak le plusz pénzt aki téged hív, azért mert te külföldön vagy, egy szóval NEM

Ha az egyetem után közvetlenül kimegyek külföldre dolgozni+élni, ott is fizetnem kell a diákhitelt?

Vagy a szüleimnek kell fizetni akik itt maradnak? Vagy megtalálnak külföldön is és külföldr?l kell átutalnom Magyarországra a pénzt?

Legjobb válasz: Ne terjesszünk rémhíreket! A diákhitelt cselekvõképességében nem korlátozott személy veheti fel. Ez pedig azt jelenti, hogy a hitelszerzõdésbõl eredõ kötelezettségeket (az állami kezességvállalástól eltekintve) CSAK A HITELSZERZÕDÉST KÖTÕ VÁLLALJA. Vagyis semmilyen közeli hozzátartozót nem fognak megterhelni az általad nem fizetett hitellel. Bár nem buzdítalak semmi "rosszra", de ha megéred kinn a nyugdíjaskor, nem kell visszafizetned a diákhitelt. Azonban ha nem fizeted a hitelt, a hitelszerzõdésed felmondják, egyösszegben esedékessé válik, ráterhelik a kamatot, végrehajtási költségeket, stb. És még a KHR (BAR) rendszerbe is bekerülsz, amely megnehezítheti a késõbbi életedet. Amennyiben külföldön fogsz dolgozni és élni, akkor talán lehetõséged lesz arra, hogy a minimálisan elõírtnál akár jóval nagyobb mértékû törlesztést eszközölj, ezáltal hamar letudhatod a megelõlegezett pénzt... Mellesleg az EU területén mûködik a végrehajtás, tehát bármikor megtalálhat külföldön is a végrehajtó...

Ne terjesszünk rémhíreket! A diákhitelt cselekvõképességében nem korlátozott személy veheti fel. Ez pedig azt jelenti, hogy a hitelszerzõdésbõl eredõ kötelezettségeket (az állami kezességvállalástól eltekintve) CSAK A HITELSZERZÕDÉST KÖTÕ VÁLLALJA. Vagyis semmilyen közeli hozzátartozót nem fognak megterhelni az általad nem fizetett hitellel. Bár nem buzdítalak semmi "rosszra", de ha megéred kinn a nyugdíjaskor, nem kell visszafizetned a diákhitelt. Azonban ha nem fizeted a hitelt, a hitelszerzõdésed felmondják, egyösszegben esedékessé válik, ráterhelik a kamatot, végrehajtási költségeket, stb. És még a KHR (BAR) rendszerbe is bekerülsz, amely megnehezítheti a késõbbi életedet. Amennyiben külföldön fogsz dolgozni és élni, akkor talán lehetõséged lesz arra, hogy a minimálisan elõírtnál akár jóval nagyobb mértékû törlesztést eszközölj, ezáltal hamar letudhatod a megelõlegezett pénzt... Mellesleg az EU területén mûködik a végrehajtás, tehát bármikor megtalálhat külföldön is a végrehajtó...
Persze, hogy fizetned kell. Mindegy milyen hitel , az egy kölcsönkért pénz amit vissza kell adnod, nem a tied. Ha nem fizeted, hitel tartozásod lesz ami büntetéssel jár, és ha eltünsz (nem jelentkezel nem tudják t´öled behajtani) akkor a legközelebbi hozzátartozódat fogják vele beterhelni. De hogy itthon anyukádék adják fel a pénzt vagy más az mindegy. Csak legyen a hitel fizetve valahogy.


Ha valaki külföldön dolgozik, és ott van bejelentett állása, és csak néha jár haza Magyarországra, annak is kell fizetnie ezt az egészségügyi járulékot? (eddig munkanélküli volt, és most külföldön kapott bejelentett állást) (5100 ft)

Legjobb válasz: nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.

nem kell, viszont a nav-nál be kell jelentened hogy külföldre távozol, és nem kívánod fizetni a tb-det itthon. ha nem jelented be visszamenõleg elég sokat kell majd fizetned. ezt múlt héten hallottam.
A kérdező hozzászólása: köszi, és mi az a nav?
nemzeti adó és vámhivatal, a volt apeh.
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha az apa külföldön dolgozik és hetente kap fizetést, a gyerektartást hogyan állapítják meg?

Legjobb válasz: Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.

Most ha százalékban van megállapítva, akkor teljesen mindegy, hogy egy hónapban hányszor és milyen valutában kapja... Amúgy ilyen esetben célszerûbb fixet megállapítani. Amúgy az is kérdés, hogy mennyire legálisan kapja hetente külföldön a bérét. És hogy hol van az a külföld... Mert az sem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Angliában, és be van jelentve. Szóval fix összeg az jobb? Köszi!

Gyes, gyed, családi pótlék stb akkor is jár, ha az apuka külföldi állampolgár és külföldön van bejelentett munkahelye?

Anyuka magyar állampolgár, magyarországi munkahellyel és lakhellyel. Járnak a magyar juttatások? Vagy lehet választani, hogy Magyarországról vagy külföldrõl kérem?

Legjobb válasz: Hol laktok? Magyarorszagon vagy kulfoldon? Amugy apukanak nem sok koze van a dologhoz mivel a te munkaviszonyod utan kapod a juttatasokat gyed, adokedvezmeny a csaladit meg a gyerek utan. Amugy nekem a ferjem szlovak allampolgar de o itt lakik velunk, semmi akadalya nem volt semminek. Kiveve h mielott szuletett volna a lanyunk nem voltunk hazasok es az apasagi nyilatkozathoz kellett a hivatalos magyar forditasba az anyakonyvi kivonata. Ennyi. Hanmeg kulfoldon laktok akkor ott kell igenyelned neked a juttatasokst deazt is te kapod, gondolom nem apuka nevere akarjatok ezeket igenyelni te maradsz otthon a kicsivel.

Hol laktok? Magyarorszagon vagy kulfoldon? Amugy apukanak nem sok koze van a dologhoz mivel a te munkaviszonyod utan kapod a juttatasokat gyed, adokedvezmeny a csaladit meg a gyerek utan. Amugy nekem a ferjem szlovak allampolgar de o itt lakik velunk, semmi akadalya nem volt semminek. Kiveve h mielott szuletett volna a lanyunk nem voltunk hazasok es az apasagi nyilatkozathoz kellett a hivatalos magyar forditasba az anyakonyvi kivonata. Ennyi. Hanmeg kulfoldon laktok akkor ott kell igenyelned neked a juttatasokst deazt is te kapod, gondolom nem apuka nevere akarjatok ezeket igenyelni te maradsz otthon a kicsivel.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, nem is gondoltam át. Magyarországon lakunk. Akkor viszont a családi pótlék is rendben lesz így?
Termeszetesen, hiszen azt meg a gyerek utan kapod 20 eves koraig ha nappali tagozatos, nem egyetemista tanulo. Ahhoz semmi koze csunyan se neked se az apanak. :-)

Külföldön dolgozó magyar, külföldi használatra vásárolt autójára mik vonatkoznak, ha az autóval csak alkalmanként jön haza?

Kell e állambácsinak fizetni?

Legjobb válasz:
Itt a vonatkozó jogszabály (1988. évi I. törvény a közúti közlekedésrõl): [link] Ez pedig a Rendõrség tájékoztatója: [link] Nehezen követhetõ, jogi szöveg, néhány lényeges elem kiemelve. Már a tájékoztató elején közlik, hogy ez "nem minõsül jogszabály-értelmezésnek, ezért az abban foglaltakra egyedi, konkrét rendõri intézkedések esetén hivatkozni nem lehet." A lényeg ------ Gépjármûvezetõ: A jármûvezetõ akkor mentesülhet a rá vonatkozó korlátozások alól, ha az ellenõrzés során igazolja, hogy szokásos tartózkodási helye nem Magyarország területén van. Ennek igazolására az illetékes külföldi hatóság által kiállított, a külföldi tartózkodási helyet megjelölõ bármilyen közokirat (pl. vezetõi engedély), vagy a magyar hatóság által kiállított olyan lakóhelyet igazoló hatósági igazolvány alkalmas, amelybe a külföldi tartózkodási helyet bejegyezték. A Kkt. 25/B. § (5) bekezdésének korábban hatályba lépett módosítása alapján az idegen nyelven kiállított közokirat csak magyar nyelvû fordítással fogadható el, azonban a korábbiaktól eltérõen nem szükséges, hogy a fordítás hiteles legyen, az egyszerû fordítást is el kell fogadni. Amennyiben a fordítás valódiságával, tartalmával vagy helyességével kapcsolatosan kétség merül fel, úgy ezt a körülményt közigazgatási hatósági eljárás során kell tisztázni. A közigazgatási hatósági eljárás során az iratról hiteles fordítást szereznek be. Ennek költsége jogsértés megállapításának hiányában az eljáró hatóságot, jogsértés megállapítása esetén az ügyfelet terheli. Üzembentartó: Természetes személy csak akkor minõsül belföldi üzembentartónak, ha mind lakó-, mind szokásos tartózkodási helye Magyarország területén van. Ha a jármûvezetõ vagy az üzembentartó igazolja, hogy az üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, úgy az üzembentartóval szemben további eljárásnak nincs helye. Ha a természetes személy üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, akkor nem minõsül belföldi üzembentartónak, és vele szemben a rendelkezést nem lehet alkalmazni (pl. tartósan külföldön élõ, de magyarországi lakóhellyel, vagy Magyarországon szokásos tartózkodási hellyel, de külföldi lakóhellyel is rendelkezõ személy esetén).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Itt a vonatkozó jogszabály (1988. évi I. törvény a közúti közlekedésrõl): [link] Ez pedig a Rendõrség tájékoztatója: [link] Nehezen követhetõ, jogi szöveg, néhány lényeges elem kiemelve. Már a tájékoztató elején közlik, hogy ez "nem minõsül jogszabály-értelmezésnek, ezért az abban foglaltakra egyedi, konkrét rendõri intézkedések esetén hivatkozni nem lehet." A lényeg ------ Gépjármûvezetõ: A jármûvezetõ akkor mentesülhet a rá vonatkozó korlátozások alól, ha az ellenõrzés során igazolja, hogy szokásos tartózkodási helye nem Magyarország területén van. Ennek igazolására az illetékes külföldi hatóság által kiállított, a külföldi tartózkodási helyet megjelölõ bármilyen közokirat (pl. vezetõi engedély), vagy a magyar hatóság által kiállított olyan lakóhelyet igazoló hatósági igazolvány alkalmas, amelybe a külföldi tartózkodási helyet bejegyezték. A Kkt. 25/B. § (5) bekezdésének korábban hatályba lépett módosítása alapján az idegen nyelven kiállított közokirat csak magyar nyelvû fordítással fogadható el, azonban a korábbiaktól eltérõen nem szükséges, hogy a fordítás hiteles legyen, az egyszerû fordítást is el kell fogadni. Amennyiben a fordítás valódiságával, tartalmával vagy helyességével kapcsolatosan kétség merül fel, úgy ezt a körülményt közigazgatási hatósági eljárás során kell tisztázni. A közigazgatási hatósági eljárás során az iratról hiteles fordítást szereznek be. Ennek költsége jogsértés megállapításának hiányában az eljáró hatóságot, jogsértés megállapítása esetén az ügyfelet terheli. Üzembentartó: Természetes személy csak akkor minõsül belföldi üzembentartónak, ha mind lakó-, mind szokásos tartózkodási helye Magyarország területén van. Ha a jármûvezetõ vagy az üzembentartó igazolja, hogy az üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, úgy az üzembentartóval szemben további eljárásnak nincs helye. Ha a természetes személy üzembentartó rendelkezik külföldi lakó- vagy szokásos tartózkodási hellyel, akkor nem minõsül belföldi üzembentartónak, és vele szemben a rendelkezést nem lehet alkalmazni (pl. tartósan külföldön élõ, de magyarországi lakóhellyel, vagy Magyarországon szokásos tartózkodási hellyel, de külföldi lakóhellyel is rendelkezõ személy esetén).
A kérdező hozzászólása: Belinkelni én is tudnák, tényleg ki kellett volna írnom hogy VÁLASZT várok nem valami értelmezhetetlen linket...
Te szánalmas, szerencsétlen hülye! Hát direkt a te kedvedért kimásoltam a lényeget alulra. Ha ennyire sötét vagy, hogy nem tudod értelmezni, akkor sajnos nem tudok segíteni. De ilyen stílus mellett nem is akarok. Oldd meg magad.
A kérdező hozzászólása: Sem az nem derült ki a "válaszod"-ból, hogy hogy számítják a 30napot, sem hogy mi módon ellenõrzik, sem az, hogy kell e valamilyen illetéket fizetni. Kössz.
A válasz ott van a rendõrségi tájékoztatóban, csak el kéne olvasni. Azért nem másolom be, mert hosszú szöveg, felesleges. Úgy gondoltam, képes leszel elolvasni magad is, fõleg, ha érdekel a téma. De ha nem hát nem. Majd jön valami gyógypedagógus és szépen bekopipészteli direkt a te kedvedért.
A kérdező hozzászólása: Ilyen alapon minden kérdéshez linkelhetném hogy google, mert az interneten minden kérdésre választ kapsz de ha valamire mégsem akkor te vagy a hülye... grat
jaj, a kint dolgozástól lett ekkora arcod?
Miután az Eu és az AB elmeszelte a külföldi rendszámmal közlekedõ magyar állampolgárok büntetését, azóta nem nagyon foglalkoznak ezzel. Nyilván ha a ház elõtt fog állni 6 hónapig a kocsi és rendszeresen ezt használod, az szemet fog szúrni a helyi erõknek, de ilyen pár napos útnál nem szólnak érte semmit.
1. Legyen külföldi bejelentett lakcímed adott rendszámu Eu-s országban. 2. Te neveden legyen az autó 3. Ha tudod esetleg igazolni, hogy életvitelszerûen kint élsz. 4 legyen érvényes forgalmi, kötelezõ Ha ezek teljesülnek, akkor és ott és annyit használod EU-n belül az autód amennyit akarod, minden megkötés nélkül! A magyar jogszabály szerint viszont csak te vezetheted, illetve bárki más csak a te jelenlétedben vezetheti... Se Anya, se Apa se Buksi kutya gazdija nem vezetheti ha nem vagy ott!!!

Egy párkapcsolat kibírja, ha az egyik fél külföldre költözik?

A jöv?je érdekében, egy eléggé csábító állásajánlat miatt külföldre akar költözni a párom. Mondja, hogy menjek vele, viszont én itthon építeném a saját jöv?met, mármint befejezném a tanulmányaimat. Ilyenkor mit lehet tenni? Õ nagyon ki szeretne menni, és elég jó ajánlatot kapott.

Legjobb válasz: Sajnos ebben a mai világban nem lehet visszautasítani, ha olyan ajánlatot kap az ember. Késõbb arra mehet rá a kapcsolat, ha neki itthon mégsem jön össze semmi, és örökké téged fog hibáztatni azért, mert miattad maradt anno. Mi 3 év házasság után egy kisgyerekkel kerültünk ilyen helyzetbe, hogy a férjem külföldön kapott állásajánlatot, de a végén nem õt választották. Pedig eldöntöttük, hogy megy, mert itthon nem láttuk a lehetõséget. Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha miattam kell maradnia, mert értünk is tette volna. Az már más kérdés, hogy végül mégis miattunk nem mehetett, mert úgy gondolta a munkaadó, hogy majd gyorsan megszedi magát, és úgysem bírja sokáig a családja nélkül, tehát utána hazajön. Õk pedig hosszú távra kerestek munkaerõt.

Sajnos ebben a mai világban nem lehet visszautasítani, ha olyan ajánlatot kap az ember. Késõbb arra mehet rá a kapcsolat, ha neki itthon mégsem jön össze semmi, és örökké téged fog hibáztatni azért, mert miattad maradt anno. Mi 3 év házasság után egy kisgyerekkel kerültünk ilyen helyzetbe, hogy a férjem külföldön kapott állásajánlatot, de a végén nem õt választották. Pedig eldöntöttük, hogy megy, mert itthon nem láttuk a lehetõséget. Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha miattam kell maradnia, mert értünk is tette volna. Az már más kérdés, hogy végül mégis miattunk nem mehetett, mert úgy gondolta a munkaadó, hogy majd gyorsan megszedi magát, és úgysem bírja sokáig a családja nélkül, tehát utána hazajön. Õk pedig hosszú távra kerestek munkaerõt.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, hogy miattam ne maradjon itthon. ha már nem tanulnék, mennék vele. De be szeretném fejezni, hiszen nem várhatom el, hogy õ tartson el.
nálunk eleve az a helyzet, hogy a barátom német, illetve én tanulok. viszont 2 éve tart a kapcsoltunk, úgy hogy szinte alig látjuk egymást és telefonos kapcsolat van. viszont amikor újra együtt vagyunk, akkor sokkal jobb mint valaha!! szerintem próbáld meg elengedni, nehogy utána te legyél a hibás!!
5 eve voltunk egyutt, o kapott egy allasajanlatot ^kulfoldon^.. szetmentunk! Tervben volt az eskuvo, gyerek stb.. Ezt neked kell eldontened, mi a proritas a eletedben. Mostani tudasom szerint, teljesen felesleges volt diplomaznom es okj-eznem. Nem tudom hany eves vagy, illetve mennyi van hatra. Ha meg nincs erettsegid akkor azt meg vard meg illetve, ha 1 even belul diplomazol akkor szinten. Egyebb esetben menny ki vele. Ha ugy alakul hazajossz meg mindig be tudod fejezni. Vagy kint is tudsz tanulni. Lesz egy jo nyelvtudasod, ami sokkal tobbet er a diplomanal!!!
A kérdező hozzászólása: Csak érettségim van. És ezért nem vagyok benne biztos, hogy boldogulnék kint.
Attól függ, mennyi hiányzik a diplomához. Én mindenképp végigcsinálnám (az egyetemet) és aztán utánamennék. Attól is függ, mennyire van messze. Alternatívaként, az elején lehetne kint vállalni alkalmi munkát és mellette tanulni valami "kétkezi" szakmát. Attól is függ, hogy mit végzel, mennyire szereted és pótólhatatlan számodra és mennyi lesz az értéke a magyar munkaerõpiacon, amelyre most készülsz.
Menj! Menj! Menj! Ha meg nem kezdtel bele a felsooktatasba akkor mindenkeppen!!!!!! Elso ev nyelvanulas Masodik ev amilyen szakot szeretnel rengeteg kepzes van, tobb is mint otthon!! Siman kitudod fizetni a szallast a szorakozast es a tandijat egy heti 30oras munkabol. Ha parod a szallas fizeti eleg csak egy part-time melo is (16 ora) S akarmikor hazajohetsz meg tanulni, ha nem tetszik kint!

Ha az egyik ki akar menni külföldre, a másik azt mondja, akkor vége, akkor most ki szakít kivel?

a párommal ezen balhéztunk, jelenleg hanyagoljuk a témát, de nincs tisztázva. szóval nekem nem volt munkám, az "éhalál" küszöbén nem válogathattam, minent el akartam vállalni, köztük a külföldi melokat is. a párom féltékeny, ? úgy gondolja, ha bárhova mennék biztos össze jövök valakivel, "? nem hülye, nem fog rám várni" - ez utobbi idézet volt t?le. és amikor írtam neki, hogy mert dolgoznom kell, muszáj és ha máshol van munkám kidobsz? arra azt írta vissza, ha én megyek, voltaképp én dobom ezzel ?t, mert elhagyom. amúgy a krízishelyzetben segítségül ennyit írt nekem :"mondtam már annyiszor, hogy költözz hozzám" a többi csak arról szólt, ha menni akarok, nem tart vissza, meg hasonlók. szerinte ezzel felajánlotta nekem a segítségét most a krízishelyzetben. (szerintem ez a mondat nem az volt, aminek ? hívja) szóval ki szakított kivel?

Legjobb válasz: a kérdés az hogy mennyi idõre akarsz ki menni?és miért nem ketten mentek itt is felmerül a kérdés?neked eszedben sem jutott megkérdezni hogy neki nem lenne e esetleg kedve kimenni vele? senki nem örül ha a párja külföldre megy dolgozni.... amúgy meg ha szeretne akkor megértõ lenne,de ugyanakkor ha te szeretnéd igazán akkor megkérdeznéd hogy nem e akar veled menni...szóval miért nem kérdezted meg?

a kérdés az hogy mennyi idõre akarsz ki menni?és miért nem ketten mentek itt is felmerül a kérdés?neked eszedben sem jutott megkérdezni hogy neki nem lenne e esetleg kedve kimenni vele? senki nem örül ha a párja külföldre megy dolgozni.... amúgy meg ha szeretne akkor megértõ lenne, de ugyanakkor ha te szeretnéd igazán akkor megkérdeznéd hogy nem e akar veled menni...szóval miért nem kérdezted meg?
A kérdező hozzászólása: "nem hülye várni rád"??? szerinte ha kimegyek = azzal, hogy össze jövök mással. ezért mondja azt, hogy nem lesz hülye várni rám.
"nem hülye várni rád"??? Már bocs, de ti most nem tudtok szakítani, ennek a kapcsolatnak réges-rég vége van.
normális esetben elfogadná azt hogy te kimész és megvárna és megértene vagy pedig õ is menne veled, de mivel itt egyik sincs meg, az halálra van ítélve...ö nem ért meg téged ez az írásodból teljesen egyértelmû...hagyd a francba szerintem mert ez nem fog mûködni, egy darabig lehet de ha majd kint leszel akkor fognak a gondok igazán elõ jönni....
ááá kérdezõ ezt hagyd a francba szerintem, bocsi hogy ezt mondom de nagyon nem egyezik az életcélotok szerintem és ez már most is megmutatkozik valamennyire és ha te kimész akkor ez még jobban elfog köztetek mérgesedni, esetleg ha észben nem kap hogy te fontos vagy neki és esetleg enged az elképzeléseibõl....
Mondom, szakíts. Mit vársz egy olyantól, aki megmondta, hogy így nem tud elfogadni? Pokollá fogjátok tenni egymás életét.
A kérdező hozzászólása: a ki szakít kivel kérdése tart csak minket már össze. mert egyikünk sem akarja felvállalni a felelõsséget, hogy õ szakított. és nem is a téma a lényeg, mert lett itthon azóta munkám. csak elgondolkoztatott, hogy ha kint kellene muszájból dolgoznom, akkor így lazán elhagyna? mostanában megint elvárásai vannak velem szemben, úgy néz ki azok miatt szakítunk - "mert nem felelek meg" az életképének, vagy minek. és megint az van, hogy van én változom, vagy vége. tehát ha nem változom én szakítok. vagy õ mert nem fogad el olyannak, amilyen vagyok? szóval lehet kívülrõl ez gyerekes, de nekem ez a lényeg már csak.
Mivel a kapcsolatnak nem kéne végeszakadnia az által, hogy az egyik másik országban lesz és csak idõnként jön haza, így az szakít, aki ezt nem hajlandó tolerálni és válaszút elé állítja a másikat. Jelen esetben õ szakít veled, de úgyis mondhatjuk hogy szakítotok egymással, mert ilyen is van. De most tényleg még ezen is vitáztok, hogy ki szakít kivel, vagy így jobb a lelkivilágotoknak, hogy hát az õ hibája, õ nem tudja elfogadni? Mellékesen megjegyzem, hogy úgy tûnik ebbõl nekem, hogy a kapcsolatban eleve problémák voltak, nem hinném, hogy ez lenne az egyetlen gond. Pláne, hogy "írtátok" egymásnak és nem "beszéltétek". Nekem ez fura, na mindegy. 27/n
Egyikõtöknek sincs igaza az meg igen csak gyerekes, hogy az a legfontosabb dolog, ki szakít kivel.
Ha tényleg ilyen a barátod, mint ahogy írtad, akkor jó, hogy nem költöztél hozzá, és most, hogy kimennél, kibújt a szög a zsákból. Õ nem téged akar, hanem egy engedelmes asszonyt. Ha az te leszel, úgy is jó, ha más, akkor úgy is jó. És tök mindegy ilyen helyzetben, hogy ki szakít kivel.
A kérdező hozzászólása: szóval ha kimennék, én szakítanék vele, vagy õ velem, mert elhagyna ezért? én csak erre keresem most a választ; légyszi
A kérdező hozzászólása: annyira komoly, hogy hozzá költözhetek, hogy valóban ott élhetnék, de ha nincs munkám, én lennék az ingyenélõ, amit folyamatosan a szememre vetne - ismerem.
A kérdező hozzászólása: õ nem akar kijönni, mert fixen itthon akar maradni családot alapítani. ha nem velem, akkor mással. és nem a problémáról beszélgetünk, mert lassan épp szakítunk! külföldre átmenetileg mennék, amíg itthon nincs munkám. de 2hetente járnék haza - mert van ilyen kinti lehetõség. nem érdekli ez mint részlet.
Már nem azért, de nem mindegy, hogy ki szakít kivel? Inkább a problémát kéne valahogy orvosolni. Elõször is kérdezd meg, hogy mennyire komoly az ajánlata, hogy hozzá költözz. Másrészt, azért ez az állapot nem maradhatna állandó. Nem tudom hány évesek vagytok, de ha sehogy sem találsz munkát, érdemes lenne elvégezni egy szakképzést, amivel itthon is találhatsz munkát, ha õ semmiképp sem akar külföldre menni. De persze az sem elhanyagolható, hogy õ miért nem akar menni? Van stabil munkája, lakása...stb? Hisz ebben az esetben érthetõ, ha nem akar mindent itt hagyni, és az a normális, hogy ha szeret, akkor segít, hogy munkát találhass, és nem szimplán eltart, mert az nem mehet hosszú távon, hacsak nem milliomos.
A kérdező hozzászólása: a kapcsolatot még húzzuk. jelenleg közölte én szerepelek a terveiben, nem a szakítás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!