Találatok a következő kifejezésre: Ha az két (2127 db)

Miért volt polgárháború az amerikai polgárháború, ha az két független állam között zajlott?

Legjobb válasz: A déliek nem polgárháborúnak tartják. A déli államokban a mai napig tartanak megemlékezéseket és az olyan öntudatos konföderációs államokban és a legtöbb helyen soha nem használják a "civil war" kifejezést. Pont azért, mert õk országok közötti háborúnak tartják. Pl. War between the States, de elterjedtebb a Confoderation war of Independence, azaz függetlenségi háború.

A déliek nem polgárháborúnak tartják. A déli államokban a mai napig tartanak megemlékezéseket és az olyan öntudatos konföderációs államokban és a legtöbb helyen soha nem használják a "civil war" kifejezést. Pont azért, mert õk országok közötti háborúnak tartják. Pl. War between the States, de elterjedtebb a Confoderation war of Independence, azaz függetlenségi háború.
Nem voltak függetlenek. A Déli Konföderációt észak nem igazán ismerte el.
"Nem voltak függetlenek. A Déli Konföderációt észak nem igazán ismerte el." Senki sem ismerte el, kivéve a pápát, de õ sem hivatalosan.

Előfordult már veletek hogy nagyon szerettétek volna ha az két ember új összejön, akik neked nagyon fontosak?

Õk 1év 9 hónapig voltak együtt.Olyan nagy szerelmet nem sokat látok.De sajnos az egyik?jüknek más emberek véleménye lett a fontos szóval a közösségi oldalak teljesen megváltoztatták a lányt.A lány még mindig szerelmes a fiúba de a srác azt mondja hogy megváltoztak az érzései mer a lány nagykép? lett. (a fiú még mindig érez a lány iránt biztos vagyok benne) A szakítás nem is személyesen történt mert a srác külföldön dolgozik.Azóta eltelt 6 hónap és folyamatosan ott vannak még egymás életében (féltékenység stb)Annyira szeretném ha ?k újra összejönnének, mert még nem láttam két embert akik ennyire összeillenek. Voltatok már úgy hogy nagyon szerettétek volna ha két ember újra egy pár legyen? Szerintetek van esély talán nem most hanem a jöv?ben?

Legjobb válasz: nem, én önzõ [email protected] vagyok és amíg nekem nem jó addig mást [email protected]

nem, én önzõ [email protected] vagyok és amíg nekem nem jó addig mást [email protected]

Szerintetek milyen lenne, ha az embernek két szíve lenne?

Egyszerre egyik működne, ha az egyik leáll egyből elindulna a másik. Kevesebben halnának úgy meg szívbetegségekben?

Legjobb válasz: A "mi lenne ha" kérdésre mindig az a válasz, hogy attól függ, mit teszünk fel. Ha például az a kérdés, hogy "ha feltételezzük, hogy léteznének sárkányok, akkor mit ennének", arra az a válasz, hogy attól függ. Ha növényevõ sárkányt feltételezünk, akkor növényt, ha emberevõt, akkor embert. Ha a dupla szívet úgy képzeljük el, hogy átfedõen mûködnek, akkor következésképp el lehetne élni egy szívvel. Ha úgy feltételezzük, hogy kell mind a kettõ, akkor nem. Ha úgy feltételezzük, hogy ugyan elég az egyik, de mondjuk mindkét szív önmagában gyengébb, mint a mi egyetlen szívünk, akkor még az is lehetne, hogy több szívbeteg lenne. De ha azt feltételezzük, hogy két olyan szívünk van, mint a mostani, akkor nyilván kevesebben halnának meg szívbajban. Viszont a természet részérõl óriási pazarlás két ilyen szívet fenntartani, ezért az egyszívû ember evolúciósan elõnyben lenne.

A "mi lenne ha" kérdésre mindig az a válasz, hogy attól függ, mit teszünk fel. Ha például az a kérdés, hogy "ha feltételezzük, hogy léteznének sárkányok, akkor mit ennének", arra az a válasz, hogy attól függ. Ha növényevõ sárkányt feltételezünk, akkor növényt, ha emberevõt, akkor embert. Ha a dupla szívet úgy képzeljük el, hogy átfedõen mûködnek, akkor következésképp el lehetne élni egy szívvel. Ha úgy feltételezzük, hogy kell mind a kettõ, akkor nem. Ha úgy feltételezzük, hogy ugyan elég az egyik, de mondjuk mindkét szív önmagában gyengébb, mint a mi egyetlen szívünk, akkor még az is lehetne, hogy több szívbeteg lenne. De ha azt feltételezzük, hogy két olyan szívünk van, mint a mostani, akkor nyilván kevesebben halnának meg szívbajban. Viszont a természet részérõl óriási pazarlás két ilyen szívet fenntartani, ezért az egyszívû ember evolúciósan elõnyben lenne.
Sok lesz az a Warhammer, az ûrgárdistáknak más speciális szerveik is vannak. :) Ha feltételezzük, hogy van egy "pótszív", ami nem csinál semmit, amíg az egyik még képes ellátni a feladatát, és csak a szinuszcsomó leállása esetén lép mûködésbe, az infarktusok kockázatát csökkentené. De szerintem ez sem okozna nagyobb változást, legfeljebb nem a szívbetegségek lennének a legsúlyosabb halálozási tényezõk a társadalomban, hanem mondjuk a stroke többszörösen lekörözné. Az a szív ugyanúgy öregedne a testtel együtt, nem nyújtaná sokkal nagyobbra az életet, a legtöbb betegség ugyanúgy megtámadná, sõt! Ha vérkeringési gondok vannak, mivel a szerv nem funkcionál, nem is veszik észre a szívrohamot, tehát csak az "elsõdleges szív" leállása esetén derülne ki, mennyire nagy a baj. És mivel ma az infarktust amúgy is nagyon sokan elbagatellizálják, két szívvel még ennyire sem vennék figyelembe, megnõne az infarktus okozta halálesetek száma (a mostanihoz képest, hiszen nem figyelnének a jelekre, mert "van másik"), kevesebb embert mentenének meg idõben. Más kérdés, hogy ez valóban pazarlás, és egy mûködõ szerv mindig több problémát hordoz magában, mint egy mûködõ (pl. nem veszed észre, ha valami baj van vele). Rák, trombózis, embólia, vérszegénység esetén súlyosabb problémák, és még nem is volt szó arról, hogy lehet, hogy eleve funkcióképtelen kiterjedt szívizom-gyengeség/elhalás miatt. Felesleges valamit "biztonsági tartaléknak" évtizedekig fenntartani, keringését ellátni, sejtjeit táplálni, hogy "ha majd egyszer" szükség lesz rá, mûködésbe léphessen. Annyival kevesebbet tud a szervezet az izmokba, csontokba, agyba invesztálni (vagy bármi másba), és ez komoly hátrányt is jelenthet. Elõnyei meg annyira nincsenek.
Sokkal jobb lenne, ha májból lenne kettõ, mert akkor "értékes" massziv alkoholistáink tovább élhetnének.
Létezik ilyen - szívátültetésnél elõfordul, hogy benn hagyják a régit is, míg az új megerõsödik. Ilyenkor kiegészítik egymást. Amit írtál, az nem lenne nagyon hasznos, a természetben ezért nem fordul elõ.
A redundancia jó dolog, de ez esetben mindkét szívnek mûködnie kell, különben elsorvadna az, amelyik nem dolgozik. Viszont ha mindkettõ dolgozik, és pont annyit érnek, mint a mostani szívünk, akkor ha az egyik kiesik, majdnem ugyanott vagyunk, vagyis hogy belehalunk. Ha pedig együttesen erõsebbek, mint a mostani szívünk, akkor kell egy újabb szerv, ami úgymond elnyeli ezt a többlet erõt, olyasmi mint ami a csövekben véd a túlnyomás ellen. De ezzel megint csak nem lett kevesebb probléma, hisz ez a szerv még egy támadófelületet képez. Mellesleg a legtöbb szívbetegség mindkét szívet magával vinné. Egyedül a külsõ behatások ellen lehetne valami komolyabb védelem, mondjuk úgy, mint az agynak. De ez is rengeteg dolgot megbonyolítana.
#2: Te véletlenül nem kocsmáros vagy? :D
automatikusan..
Ugyan már, köztudott, hogy két szívvel vígan lehet élni, eggyel meg botladozva/némi mellkasi fájdalommal kell megmenteni a világot/világokat! #DoctorWho :D :D G.
Fejlábúaknak 3 szíve is van.
Igazából sokkal jobb lenne egy belsõ mondjuk úgy defibrillátor, ami autómatikusan bekapcsolna szívleálláskor.


Két szám közül az egyik 25, határozza meg a másik számot ha a két szám számtani közepe 10. Mi lehet a megoldás?

Segítsetek

Legjobb válasz: Két szám számtani közepét úgy kapjuk meg, hogy õket összeadjuk és elosztjuk kettõvel. Jelöljük x-el az ismeretlent, így felírhatjuk: (25+x)/2 = 10 | mindkét oldalt szorozzuk kettõvel 25+x=20 | mindkét oldalból kivonunk 25-öt x=-5

Két szám számtani közepét úgy kapjuk meg, hogy õket összeadjuk és elosztjuk kettõvel. Jelöljük x-el az ismeretlent, így felírhatjuk: (25+x)/2 = 10 | mindkét oldalt szorozzuk kettõvel 25+x=20 | mindkét oldalból kivonunk 25-öt x=-5

A számítógépemet összekötöttem a hifivel, de csak a két nagy hangfal szól. Ne is várjam, hogy a két oldal és a középsugárzó is szóljon? Vagy valamit elrontottam? Ha a két nagy hangfal helyére kötöm a két oldalsugárzót akkor meg csak az szól

Legjobb válasz: Mert stereo jeled van. Nem írtad, hogy stereo kimenetre kötötted vagy 5.1 kimenetre kötötted. Igazából lényegtelen, ha azt akarod, hogy mind szóljon stereo jelnél is be kell kapcsolnod a prologic-ot. Azt azért jegyezd meg, hogy ez rontja a zenék dinamikágát (már ha nem ilyen tenyérnyi kis hangszórókkal operálsz mert akkor mindegy)

Mert stereo jeled van. Nem írtad, hogy stereo kimenetre kötötted vagy 5.1 kimenetre kötötted. Igazából lényegtelen, ha azt akarod, hogy mind szóljon stereo jelnél is be kell kapcsolnod a prologic-ot. Azt azért jegyezd meg, hogy ez rontja a zenék dinamikágát (már ha nem ilyen tenyérnyi kis hangszórókkal operálsz mert akkor mindegy)

Barátságosnak mondunk két természetes számot, ha az egyik (nála kisebb) osztóinak összege megegyezik a másik számmal és viszont. Döntsük el két természetes számról, hogy barátságosak-e?

Pascal nyelven kéne megírni.

Legjobb válasz: Kódot nem tudok írni, maximum C-ben, a Pascalos ismereteim már hanyatlóban vannak. 1.Bekéred a két számot (szam1, szam2) 2.Indítasz egy for ciklust 1-tõl szam1+1-ig, majd megvizsgálod a ciklusban, hogy a ciklusváltozó(i) osztója-e szam1-nek (if(szam1 mod i)= 0), akkor növelsz egy változót 3.A második pontot hajtsd végre szam2-re is egy másik ciklusban, és ott egy másik változót növelj:) Ha megvan a két ciklus, meg a két eredmény, akkor egy egyszerû if-ben meg tudod nézni, hogy szam1osztóösszeg==szam2 &&szam2osztóösszeg==szam1

Kódot nem tudok írni, maximum C-ben, a Pascalos ismereteim már hanyatlóban vannak. 1.Bekéred a két számot (szam1, szam2) 2.Indítasz egy for ciklust 1-tõl szam1+1-ig, majd megvizsgálod a ciklusban, hogy a ciklusváltozó(i) osztója-e szam1-nek (if(szam1 mod i)= 0), akkor növelsz egy változót 3.A második pontot hajtsd végre szam2-re is egy másik ciklusban, és ott egy másik változót növelj:) Ha megvan a két ciklus, meg a két eredmény, akkor egy egyszerû if-ben meg tudod nézni, hogy szam1osztóösszeg==szam2 &&szam2osztóösszeg==szam1

Hogyan kell kiszámolni az eredő hullámot, ha a két hullám hullámhossza és amplitudója is különböző?

Kaptam egy ilyen fizika házit, hogy két, egy irányban haladó hullám fáziskülönbség nélkül találkozik. Rajzoljuk meg a két találkozó hullám és az ered? hullám képét, ha: A1=3cm A2=2cm és Lambda1=3,14cm Lambda2=6,28cm Addig eljutottam, hogy a két alap hullám megvan, de ezekb?l hogyan tudom kiszámítani az ered? hullámot? Köszönöm szépen a segítséget el?re is!

Legjobb válasz: Hát számolni nem tudom, hogy kell, de szerkeszteni igen. Ábrázold a két hullámot egy koordináta rendszerbe. Vedd az elsõ hullám (gondolom sinus hullám) csúcspontját és kösd össze a koordináta rendszer vízszintes tengelyével (90 fokban legyen a vonal és a koord. tengely), hosszabbítsd meg a negatív tartomány felé is (lefelé, akkor kell ha a másik hullám leér oda abban a pontban). ha megvan mérd le mindkét hullám távolságát a vízszintes tengelytõl, add össze õket (vagy ha az egyik a negatívba esik akkor ki kell vonni, ha mindkettõ negatív akkor összeadod, de lefelé ábrázolod). a két hullám metszéspontjánál mérd a metszéspontra a vízsz. tengely és a metszéspont távolságát (vedd figyelembe hogy melyik tartományban vagy, - vagy +). Minél több ilyen pontot határozol meg annál pontosabban tudod majd az eredõ hullámot ábrázolni, és a koord. tengelyekrõl leolvasható lesz az adatai. Remélem segített.

Hát számolni nem tudom, hogy kell, de szerkeszteni igen. Ábrázold a két hullámot egy koordináta rendszerbe. Vedd az elsõ hullám (gondolom sinus hullám) csúcspontját és kösd össze a koordináta rendszer vízszintes tengelyével (90 fokban legyen a vonal és a koord. tengely), hosszabbítsd meg a negatív tartomány felé is (lefelé, akkor kell ha a másik hullám leér oda abban a pontban). ha megvan mérd le mindkét hullám távolságát a vízszintes tengelytõl, add össze õket (vagy ha az egyik a negatívba esik akkor ki kell vonni, ha mindkettõ negatív akkor összeadod, de lefelé ábrázolod). a két hullám metszéspontjánál mérd a metszéspontra a vízsz. tengely és a metszéspont távolságát (vedd figyelembe hogy melyik tartományban vagy, - vagy +). Minél több ilyen pontot határozol meg annál pontosabban tudod majd az eredõ hullámot ábrázolni, és a koord. tengelyekrõl leolvasható lesz az adatai. Remélem segített.
لا
A kérdező hozzászólása: Kösszépen... Sokat segítettél... :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igen, segítettél!
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok kész, de igen, ilyesmi alakulgat :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy ezt milyen programmal, vagy mivel csináltad?
GeoGebra, ingyenes, magyar.
A kérdező hozzászólása: Ment a zöld kéz mindkettõtöknek! Köszi szépen!

XP-n létrehoztam két fiókot. Megoldható, hogy a tárhelyet is két részre felosztani? Ha az egyik betölti a sajátját, azt a másik ne észlelje, és az õ része tökéletesen mûködjön. Megoldható?

Legjobb válasz: Létrehozol egy rendszergazda fiókot és két korlátozott fiókot a rendszergazdából beállíthatod hogy a másik kettõ mit ér el. mappa-->jobb klick-->tulajdonságok-->Biztonság A rendszergazda fiókra vigyázz mert az lát mindent a két korlátozott csak azt amit megengedsz neki

Létrehozol egy rendszergazda fiókot és két korlátozott fiókot a rendszergazdából beállíthatod hogy a másik kettõ mit ér el. mappa-->jobb klick-->tulajdonságok-->Biztonság A rendszergazda fiókra vigyázz mert az lát mindent a két korlátozott csak azt amit megengedsz neki

Egy iskola 65 tanulója két busszal ment kirándulni. A fiúk és lányok aránya mind két buszon 2:3. Hány fiú és lány utazott a két buszon külön-külön ha az egyik buszon 12 fiú utazott?

Legjobb válasz: Mindig a meglévõ adatokból indulj ki, lépésenként tudsz haladni. 1. Ha az egyik buszon 12 fiú utazott, akkor ugyanott 18 lány, mivel 2:3 az arány. Ez összesen 12 + 18 = 30 fõ. 2. Mivel a két buszon összesen 65-en voltak, az elõzõ eredményt ebbõl kivonva megkapjuk, hogy a másik buszon 35-en utaztak. (65 - 30 = 35) 3. A 35:5 = 7, tehát 14 fiú és 21 lány utazott a másik buszon. Remélem, így már érthetõ. :)

Mindig a meglévõ adatokból indulj ki, lépésenként tudsz haladni. 1. Ha az egyik buszon 12 fiú utazott, akkor ugyanott 18 lány, mivel 2:3 az arány. Ez összesen 12 + 18 = 30 fõ. 2. Mivel a két buszon összesen 65-en voltak, az elõzõ eredményt ebbõl kivonva megkapjuk, hogy a másik buszon 35-en utaztak. (65 - 30 = 35) 3. A 35:5 = 7, tehát 14 fiú és 21 lány utazott a másik buszon. Remélem, így már érthetõ. :)

Mennyire nehéz két gyermekkel, ha az egyik másfél éves, a másik meg újszülött?

Legjobb válasz: Csak gondolj bele biztos nagyon nehéz.Két pelenkás,kettõt etetni,két nyûgös beteg gyerek.Nehéz akkor is ha a nagyobb már idõsebb.De ennek ellenére sokan megbirkóznak vele,és azt mondják,hogy jobb így mert egyszerre nõlnek!Hogy hogyan birkózik meg vele az szerintem az Anyuka kitartásától,és talpraesettségétõl függ.

Csak gondolj bele biztos nagyon nehéz.Két pelenkás, kettõt etetni, két nyûgös beteg gyerek.Nehéz akkor is ha a nagyobb már idõsebb.De ennek ellenére sokan megbirkóznak vele, és azt mondják, hogy jobb így mert egyszerre nõlnek!Hogy hogyan birkózik meg vele az szerintem az Anyuka kitartásától, és talpraesettségétõl függ.
Ezt nem lehet leírni, mert minden gyerek más és minden szülõ is más van aki talpraesettebb és egy problémásabb gyerekre is azt mondja, hogy könnyû vele van aki meg a könnyû, nyugodt gyerekre is azt mondja, hogy nehéz vele! Szerintem ezt mindenki maga tudja csak megtapasztalni akkor amikor már bent van abban a helyzetben, de szerintem, ha egy ember szereti a gyermekét akkor bármilyen akadályt le tud gyõzni, az biztos, hogy néha nehéz lesz, akinek nincsen segítsége az biztos nem azt mondja, hogy könnyû, de ahogy az elsõ gyermekedet tiszteségben, szeretetben fel tudtad nevelni úgy a másikat is fel fogod tudni, csak nagyon sok türelemre, megértésre és néha kompromisszumra lesz majd szükséged, és szerintem majd a legfontosabbat próbáld meg nem elfelejteni azt, hogy a 2 gyereked anya, szeretõ feleség és háziasszony mellett NÕ is maradsz és néha szentelj majd pár órát csak magadra amikor a nehéz napok után kicsit feltöltõdsz! Én minden egyes gyermeket Csodának tartok, mert ha belegondolok, hogy hány ember szenved mert nem lehet saját gyereke vagy évekig kel próbálkozniuk, hogy sikerüljön van aki meg brutális módon kukákba dobja a gyermekét, engem ez a dolog mélyebben érint mert amint már írtam érzelgõs vagyok és sajnos a családban is bent van az, hogy szegény húgoméknak sehogyan sem sikerül egy kisbaba! ezért én örülök, hogy elmondhatom magamról, hogy van egy gyönyörû szép, okos 2 éves kisfiam és most megint 4 hónapos kismama vagyok! Hu, kicsit hosszúra sikeredet, de te feltettél egy olyan kérdést amit nem hiszem, hogy egy ilyen érzelgõs ember mint én 1-2 mondattal meg tudott volna válaszolni. Gratulálok a babádhoz, és nagyon sok boldog, örömteljes napokat kívánok nektek!
gyerekeim között 22 hó a különbség. nagyon nehéz, még akkor is, ha végtelen a különbség. sok a segítség, de nem mondhatom nyugodtnak a gyerekeimet. mindig nagy a ricsaj, sokszor kimerülök és sírok, de át kell vészelni, nem tervezett volt a 2. mégsem bánom, mert imádják egymást, sokat játszanak és gyorsan tanulnak egymástól. a kissebb épp ma 10 hós. segítség nélkül nehéz lenne, de akko is vállaltam volna, ha nem lennének a segítõ nagyszülõk.
Csak nem terhes vagy? Az én kisfiam 9 hós és lehet terhes vagyok (nem tervezett). Én is aggódom ez miatt. Ha hasonló cípõben jársz beszélhetnénk! [email protected]
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! A kisfiam hat és fél hónapos. Nem vagyok várandós, de a férjem már nagyon szeretné a kistesót, és én is vágyom rá valahol, csak félek...nem vagyok egy stramm, belevaló nõ, sokszor vagyok beteg és érzelgõs is...viszont klassz, ha a gyerekek együtt tudnak játszani...olvastam olyan anyukáról, akinek 4 év alatt született 5 gyermeke, és vigyorog, kiegyensúlyozott...HOGYAN???
Hát remélem, hogy túl lehet élni, mert a kisfiam 10 hónapos és én pedig 28 hetes terhes :-) Terveztük, és már nincs visszaút. Tudom, hogy nem lesz egyszerû, mert elég ideges és türelmetlen típus vagyok, de kénytelen leszek megoldani a dolgot. Segítségem nincs, mert a párom egész nap távol van, a szülei nem élnek, az én szüleim pedig igyekeznek távol tartani magukat tõlem. A kisfiam gyakorlatilag nem is ismeri õket :-( Biztos nem könnyû, de ha benne van az ember egészen biztosan megoldja, mert mást nem tehet :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!