Találatok a következő kifejezésre: Ha az készül (305 db)

Lehet úgy parkettázni, hogy először a szoba egyik felét majd ha az kész bútorok átpakol a kész oldalra utána a másik felét?

Van egy kis lakásunk és szeretnénk leparkettázni. Sajnos a nagyszobában (kb 20nm) lévő bútorokat nem tudjuk hova tenni (egyszerűen nincs hely nekik)

Legjobb válasz: Ugy nem lehet parkettázni,csak festeni.A parketta lerakással folyamatosan kell haladni,majd egyben az egészet felcsiszolni,portalanitani,és lakkozni .A szoba igy napokig használhatatlan .

Ugy nem lehet parkettázni, csak festeni.A parketta lerakással folyamatosan kell haladni, majd egyben az egészet felcsiszolni, portalanitani, és lakkozni .A szoba igy napokig használhatatlan .
Ráadásul a kész parkettának még konszolidálódnia is kell, nem terhelhetõ egybõl. Esetleg szalagparkettával megoldható, csak nagyon kell vigyázni a dilatációs hézagokra, mert ha pakolás közben elcsúszik valamelyik irányba, nagyon csúnyán fel tudja nyomni a fal.
A kérdező hozzászólása: Hát ez akkor szívás! Mert nem tudunk hova pakolni. Kisszobából még átlehet a nagyba. De fordítva nem tudjuk.
mi átpakoltunk, ahogy szeretnéd te is, de ez függ a parkettától is. laminált és szalagparkettával megtudod így csinálni. a hagyományos keményfa parkettánál amit csiszolni és lakkozni is kell, már nem tudod így. nálunk szalagparketta volt és fele után feltakarítottunk és átpakoltunk, aztán folytattuk(de ezt nem kell lakkozni).
A kérdező hozzászólása: Lamináltat szeretnénk!Muszáj megcsinálni, mert a feleségem nagy haja hullik. És hát praktikusabb lenne a parketta mint a padlószõnyeg.
mi így csináltuk, pici volt a szoba, így mindent tologattunk. nem is volt vele semmi gond.
Laminált padlóval gond nélkül meg lehet oldani. De az nem parkettázás, azért volt félretrés. A laminált padlózást egy nap alatt meg tudjátok csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Akkor nyáron belevágunk!

Nekem van DVD Architect Studio 5. 0 és ha azzal készítek egy DVD-t és azt ráíróm egy DVD-re akkor az működni fog? Nem kel hozzá más program?

Legjobb válasz: Megcsinálod a filet ezzel a programmal, amit írtál és utána Nero-val burnolod. Nem hinném, hogy nagy dolgokat igényel :D

Megcsinálod a filet ezzel a programmal, amit írtál és utána Nero-val burnolod. Nem hinném, hogy nagy dolgokat igényel :D
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Illustratorba ha patternt készítek azt, hogy tudom menteni és berakni a színek közé?

Legjobb válasz: ha kész a pattern és rányomtál hogy done, automatikusan berakja a swatch-ba. ha megakarod õrizni, save swatches.

ha kész a pattern és rányomtál hogy done, automatikusan berakja a swatch-ba. ha megakarod õrizni, save swatches.


Melyik az olcsóbb: ha veszek vagy ha alapanyagokból készítek egy íróasztalt?

Legjobb válasz: Heló! Bútorlapból akár 30-40%-kal olcsóbban ki tudsz jönni. Ez nem csak íróasztalra igaz. Mi egy egész konyha bútort csináltattunk bútorlapból ismerõssel. Így 120-ból megúsztuk, (ebbõl kb 100 volt az anyag) ha készen vettük volna kb 300 ezer lett volna csak a bútor + a szállítási költség. Ha van hozzá kézügyességed szerintem nyugodtan vágj bele, nekünk se idõnk, se ügyességünk nem volt, hogy magunk csináljuk ezért kértünk meg egy ismerõst, de nagyon meg vagyunk vele elégedve és legközelebb is neki fogunk szólni ha kell valami itthonra.

Heló! Bútorlapból akár 30-40%-kal olcsóbban ki tudsz jönni. Ez nem csak íróasztalra igaz. Mi egy egész konyha bútort csináltattunk bútorlapból ismerõssel. Így 120-ból megúsztuk, (ebbõl kb 100 volt az anyag) ha készen vettük volna kb 300 ezer lett volna csak a bútor + a szállítási költség. Ha van hozzá kézügyességed szerintem nyugodtan vágj bele, nekünk se idõnk, se ügyességünk nem volt, hogy magunk csináljuk ezért kértünk meg egy ismerõst, de nagyon meg vagyunk vele elégedve és legközelebb is neki fogunk szólni ha kell valami itthonra.
Nem tudom az árakat, így csak a gondolataimat tudom megosztani veled. Valószínûleg olcsóbb, ha az alapanyagokat veszed meg. Ha Te magad meg tudod csinálni, akkor meg egészen biztos, hogy olcsóbb. Arról már nem is beszélve, hogy akkor akkora és olyan, amilyenre Te szeretnéd. Az igény és a választék ritkán van összhangban.
Én fürdõszoba szekrényt csináltam , méretre szabattam az anyagot ajtópánt helyének kifúratása 8000+ élfólia, csavarok, ragasztó2500.Bútorboltba hasonló 25000-nél kezdõdött.

Eloszor a fiatalabb koszon az idosebbnek, ha valaki elmenni készul, akkor o koszon eloszor. Akkor ki koszon, ha az idosebb készul elmenni? A fiatalabb vagy aki el akar menni?

Lehet hogy hulye kérdés, de érdekelnének a válaszok

Legjobb válasz: Aki elmegy, elköszön. Kortól függetlenül.

Aki elmegy, elköszön. Kortól függetlenül.
Aki elmegy. :)
A kérdező hozzászólása: Koszi :)
Aki elmegy. Bár láttam olyat, hogy a fiatal köszön, de az csak akkor van, ha az idõsebb nagyon el van gondolkodva és elfelejt köszönni.

Ha készítek egy hónap múlva egy WEB lapot, akkor ha az ott szereplő fő menükre akarok hivatkozási linkeket készíteni, akkor azt hogyan kell elkészíteni?

Legjobb válasz: Ugyan úgy, mint most. Amúgy nem értem teljesen a kérdést sem... linkelni kész oldalról meg így: hivatkozás felé viszed az egeret, kettes egér, link címének másolása, vagy hivatkozás másolása, vagy cél másolása és aztán be lehet illeszteni.

Ugyan úgy, mint most. Amúgy nem értem teljesen a kérdést sem... linkelni kész oldalról meg így: hivatkozás felé viszed az egeret, kettes egér, link címének másolása, vagy hivatkozás másolása, vagy cél másolása és aztán be lehet illeszteni.
Egyszerû kóddal <a href="fomenu.htm">Fomenu</a> Az <a> és </a> közé teszed azt a nevet, amit az emberek látni fognak. Fõmenü, menü vagy bármi. Az <a> -ba kell írni azt, hogy melyik linkje irányítson át az oldal. Ez neked egy külön mappába lesz, vagy ha egy oldalra feltöltöd, akkor ott. De szerintem meg fogod majd akkor érteni. Változtathatsz betûméretet, színt, típust, bármit. De miért fontos, hogy 1 hónap múlva? 1 hónappal ezelõtt is így volt, tavaly is, még 5 évvel ezelõtt is.
Vannak ilyen médium tanfolyamok, ahol tanítanak jövõbelátást is, esetleg próbálkoz azokkal, VAAAAGY esetleg megcsinálod a hivatkozásokat, és amikor a honlapot csinálod "1 hónap múlva" akkor majd emlékezni fogsz, hogy milyen url-eket adtál meg hivatkozásoknak, és azokkal csinálod meg a honlapodat. A jövõbelátás mindenképp hasznosabb...

Mért jó az élesztő nélküli kenyér? Mért jobb ha sütőporral készül? És mi a különbség a kovászolt között?

kovászolt, élesztőmentes, sütőporos, kenyér

Legjobb válasz: Az nem kenyér, ami élesztõvel vagy sütõporral készül. Egy tisztességes kenyérhez liszt, víz és pici só kell, de utóbbi sem feltétlenül. A kovászolt között semmi különbség sincs, mert az egy dolog. Kóstold meg mindhárom fajtát, s a kovászosra fogsz szavazni. Az a legtermészetesebb, mert csak önnön összetevõibõl áll.

Az nem kenyér, ami élesztõvel vagy sütõporral készül. Egy tisztességes kenyérhez liszt, víz és pici só kell, de utóbbi sem feltétlenül. A kovászolt között semmi különbség sincs, mert az egy dolog. Kóstold meg mindhárom fajtát, s a kovászosra fogsz szavazni. Az a legtermészetesebb, mert csak önnön összetevõibõl áll.
Készítettem egy leírás szerint élesztõ nélküli sütõporral készült "ír" kenyeret. Olyan ocsmány lett, hogy azonnal kidobtam.
Ha a férjed érzi az élesztöt a kenyérben, akkor lehet, hogy sokat tesztek bele. A legtöbb élesztös receptben sokkal többet irnak, mint amennyi szükséges, mert akkor gyorsabban megkel. A jó kenyér sokáig kel, és általában a recept szerinti mennyiség fele elég bele. Ha igy készited, akkor nem lesz élesztöizü. Vagy tényleg kovásszal készitsd, akkor álalgra meg kinézetre az élesztöshöz hasonlit, izre sokkal finomabb (meg egészségesebb is). A sütöporos kenyér nem hasonlit túlságosan az igazira, sem állagra, sem izre.
Az nem kenyér ami nem élesztõvel készült!
Miért? jobb, ha sütõporral készül? Brrrr! tiszteltetem a gusztusodat! Ha te ezt így gondolod , akkor te kenyeret még nem ettél , csak valami kenyér-"jellegû" ételpótlót!
Ez akkor jó, ha valaki nem fogyaszthat élesztöt, pl. candida, allergia, stb miatt. Viszont a kovásszal készült kenyér sokkal finomabb, és egészségesebb, mint az élesztös, de semmi köze sincs a sütöporral készült kenyérhez. Sütöporral is lehet jó ízü kenyeret sütni, de izre nem lesz ugyanolyan, mint éleszövel, a kovászosról nem is beszélve, mert az a legizesebb.
A kérdező hozzászólása: Mi itthon készítjük élesztõvel, teljes kiõrlésû lisztekbõl, és fantasztikusan finom. De a férjem most élesztõset akar csinálni... mert hogy nem akarja érezni az élesztõ ízét. szerintem nem lehet érezni, de mind1.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a linkeket, meg a javaslatokat, asszem kitanulom a kovászosat. amúgy meg tényleg nem élesztõízû a kenyerünk, ez nála most valami hóbort lehet, illetve azt mondja, nem egészséges az élesztõgomba.
Van olyan ember, aki érzékenyebb az élesztöizre - én is sok helyen érzem, hogy túl élesztös a kenyér/kalács, pedig másoknak nem tünik fel. Ezért irtam, hogy próbáld ki fele mennyiségü élesztövel és hosszabb kelesztési idövel, vagy naturkovásszal.

Ha blogon keszitek a tortenetemnek es Ott irom meg lenyulhatjak az otletemet? Le tudom valahogyan vedetni?

Mint korabban irtam, van egy jo tortenetem, aminek vegre elkeszult egy 14 oldalas vazlata. Ebbol kiindulva elkezdtem a teljes regenyt irni, de sajnos ugy gondolom hogy jo esetben is csak kozepes iro vagyok. Ezert arra gondoltam, hogy blogon leirnam az elso fejezetet, velemenyeket hallgatnek meg hogy van e ertelme tovabb folytatni, latnak e benne az emberek fantaziat. Ha esetleg sikere lenne, es szepen leirnam blogon az egesz tortenetet akkor nem hasznalhatja fel valaki a konyvehez? Illetve azt is akartam kerdezni, hogy ezt a vazlatot lehetne e ertekesiteni, ha nem tartom magam jo ironak de a tortenetet annal jobbnak, es talan egy tehetseges iro ebbol kihozhatna valami egeszen jot.

Legjobb válasz:
A vázlatra nincs kereslet. Tehetséges írónak van fantáziája (vagy megmondják, mit írjon), a többi meg nem fog fizetni. Ellopni... persze, lehetséges. De komolyan, ki fogja, szerinted? Ez az egyik, a másik meg a szerzõi jog téged véd. Publikáltad? Igen. Ott az idõbélyeg, hogy a tied volt elõbb. A blogszolgáltató bármikor igazolja, hogy a közzétételi idõ valós, a tartalmat te töltötted fel (IP-ellenõrzés), innentõl kezdve az illetõ, ha valóban szó szerint nyúlt, legsúlyosabb esetben szembenézhet egy jóféle polgári peres eljárással. Ha nem szó szerint, csak a történetet... nos, ilyenre precedens még nincs idehaza (külföldön sem egyszerû), de ugyanúgy téged véd a szerzõi jog. Ha csak nagy vonalakban hasonló, akkor persze nem, elvégre ez lehet véletlen is (kivétel, ha jellemzõ dolgok egyeznek, de ez a bíróság dolga, ha oda kerül az ügy). Szóval nyugalom. Mi a legrosszabb, ami történhet? Lenyúlja valaki, amit nem veszel észre. Mivel kicsi a valószínûsége, hogy befusson vele, legfeljebb felteszi a saját blogjára. Na bumm. Eddig egyetlen egyszer láttam olyat, hogy valaki történetet lopott volna, ott is hamar kiderült, az illetõ csúnyán meg is bánta.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A vázlatra nincs kereslet. Tehetséges írónak van fantáziája (vagy megmondják, mit írjon), a többi meg nem fog fizetni. Ellopni... persze, lehetséges. De komolyan, ki fogja, szerinted? Ez az egyik, a másik meg a szerzõi jog téged véd. Publikáltad? Igen. Ott az idõbélyeg, hogy a tied volt elõbb. A blogszolgáltató bármikor igazolja, hogy a közzétételi idõ valós, a tartalmat te töltötted fel (IP-ellenõrzés), innentõl kezdve az illetõ, ha valóban szó szerint nyúlt, legsúlyosabb esetben szembenézhet egy jóféle polgári peres eljárással. Ha nem szó szerint, csak a történetet... nos, ilyenre precedens még nincs idehaza (külföldön sem egyszerû), de ugyanúgy téged véd a szerzõi jog. Ha csak nagy vonalakban hasonló, akkor persze nem, elvégre ez lehet véletlen is (kivétel, ha jellemzõ dolgok egyeznek, de ez a bíróság dolga, ha oda kerül az ügy). Szóval nyugalom. Mi a legrosszabb, ami történhet? Lenyúlja valaki, amit nem veszel észre. Mivel kicsi a valószínûsége, hogy befusson vele, legfeljebb felteszi a saját blogjára. Na bumm. Eddig egyetlen egyszer láttam olyat, hogy valaki történetet lopott volna, ott is hamar kiderült, az illetõ csúnyán meg is bánta.
Mivel kismillió olyan blog van ahol kezdõ írók leírják a történeteiket elég kicsi rá az esély, hogy pont a tiédet lopnák el. Amúgy ha nem vagy biztos magadban küld el pár ismerõsnek, ha szerintük jó akkor keress meg kiadókat, bár a legtöbb kapásból elküldi a kezdõket.
Szerintem már nincs olyan téma amit ne írtak volna meg. :-) Az hogy blogot vezetsz jó dolog, de nem hiszem hogy ebbõl valaki ellopná a történeted, hiszen a blog nem regény , nem teljes. Ha egy regényt plagizálnak azt fel lehet ismerni, de amit te csinálsz azt nem tudják , mert hiába vannak részletek , nem egész, és senki nem tudja úgy megírni a hiányzó részeket, a történetet mint maga az író.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat
Attól függõen hogy milyen helyzet áll fennt, 21 algoritmus közül kell választanod. Nevek szerint: A, E, F, G, H, J, L, N, R, T, U, V, Y, Z. A-ból kettõ van, G-bõl négy, N-bõl kettõ, és az R-bõl is kettõ. Ha kell még valami, akkor írj üzenetet.

Pasik! Ha azt mondjátok hogy nem álltok készen még a komoly kapcsolatra de éreztetitek a lánnyal hogy nem csak a testi kapcsolat érdekel az mit jelent? (bővebben lent)

van egy srác akit majdnem fél éve ismerek. tudom róla hogy nagyon elfoglalt tehát nem csak kifogás! már többször találkoztunk munkahelyén kívül is és sex is volt amir?l azt mondta isteni volt neki és éreztem is hogy így van. de azt mondja az életvitele miatt ( ami amugy tényleg nem szokványos) nem áll készen egy komoly kapcsolatra nem akar ígérni nekem semmit de jó velem és nem akar elveszíteni....mit tegyek??????

Legjobb válasz: Ha neked nem kielégítõ az alkalmi kapcsolat, akkor hagyd. Ha ez így megfelel, akkor folytasd. Megváltoztatni, vagy ráerõltetni bármit is, felesleges lenne, ahogy magadra is.

Ha neked nem kielégítõ az alkalmi kapcsolat, akkor hagyd. Ha ez így megfelel, akkor folytasd. Megváltoztatni, vagy ráerõltetni bármit is, felesleges lenne, ahogy magadra is.
téged átszórtak a palánkon :) cause: Az ember arra szakít idõt amire akar.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!