Találatok a következő kifejezésre: Ha az harmadban (11 db)

"bocsájtást" *bocsátást
"Kaphatok súlyosabbat is mint az elsõ fokú ítélet?" Igen. Ha az ügyész javasolt súlyosbítást, akkor akár súlyosabb ítéletet is kaphatsz. Viszont azt írod, hogy másodfokon megszüntetik az ügyed, ez a kijelentés azt feltételezi, hogy te biztosan tudod, hogy a bíró meg fogja szüntetni. Ebben az esetben viszont nem lesz harmadfok. Helyesírásra figyelj, szerintem nem csak nekem b.a.s.s.z.a a szemem.
A kérdező hozzászólása: hát az elsõ fokú ítélet ellen (2 év próbára bocsátás) az ügyész súlyosbításért mi felmentésért felebeztünk. Másod fokon megszüntették ellenem az ügyet, de az ügyész fellebbezett megint, mivel az elsõ és a másod fokú ítélet nem ugyan az ezért másodfokon nem lesz automatikusan jogerõs

Ha az utolsó harmadban málnalevélteát iszok, tényleg könnyebb lesz a szülés és időben beindult tőle?

Legjobb válasz: Én ittam. Pont idõben, magától indult meg a szülés. Nem mondom, hogy röhögõgörcsöt kaptam közben, de utólag tudom, hogy az átlaghoz képest könnyû szülés volt. De legalábbis gyorsabb. Nem veszítesz semmit, ha iszod, bajt nem hiszem, hogy tud csinálni, de legalább megadtad magadnak az esélyt, hogy könnyebben szülj. Sok sikert és könnyû szülést kívánok!

Én ittam. Pont idõben, magától indult meg a szülés. Nem mondom, hogy röhögõgörcsöt kaptam közben, de utólag tudom, hogy az átlaghoz képest könnyû szülés volt. De legalábbis gyorsabb. Nem veszítesz semmit, ha iszod, bajt nem hiszem, hogy tud csinálni, de legalább megadtad magadnak az esélyt, hogy könnyebben szülj. Sok sikert és könnyû szülést kívánok!
Ihatod, de nem fogod tudni, hogy nehezebb vagy könnyebb-e tõle, mert minden szülés más.Ha könnyen megy ráfoghatod a teára, ha nem azt hiszed még nehezebb is lehetett volna.Én nem ittam, de tágulás után 3 nyomásra 5 perc alatt kint volt a baba.Inkább tornáztam, az többet segít.

Ha az anyósomnak lett volna egy ikertestvére, az én családomban pedig harmad-unokatestvérek a legközelebbi ikrek, akkor mennyi az esély erre nálunk?

Anyósom fiatal felnőtt volt már,mikor egy vizsgálat során megállapították,hogy az ikertestvére fejletlenül az Õ testében van,ki kellett operálni.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az ikerterhességre való hajlam anyai ágon öröklõdik. tehát az, hogy anyósodnak volt ikertestvére, nálad nem játszik bele.

Én úgy tudom, hogy az ikerterhességre való hajlam anyai ágon öröklõdik. tehát az, hogy anyósodnak volt ikertestvére, nálad nem játszik bele.
Így van, ahogy az elsõ írja. A kétpetéjû ikrekre a hajlam anyai ágon öröklõdik. Az egypetéjû ikrek pedig a tudomány jelen állása szerint 'véletlen'. Anyósodnak semmi köze a dologhoz.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! :) Nem is baj, nem annyira szeretnék ikreket! :)
Pontosan, anyai ágon öröklõdik a hajlam. Itt a petesejt a döntõ, hogy 1 érik meg vagy 2, osztódik vagy sem. Szóval ezt a férfi spermája nem befolyásolja. Nekem ikreim vannak, 4 hónaposak. 1 petéjûek, és végig ott lebegett a levegõben, hogy nehogy ikertranszfúzió legyen, mert vékony volt köztük az elválasztó burok (de volt, és ezt is csak az a doki vette észre, akit gyorsan megfogadtam, a többi elõtte leírt, közölték, hogy a 32. hétig esélyes az ikertranszfúzió miatt a magzati halál...., közben meg aki alaposan megnézett, az megtalálta a burkot, de mindegy), a lényeg, hogy egészségesen megszülettek. De egy nõnek velem egy idõben 20 hetesen meg kellett szülni a babáit, mert ott kialakult. Bocsi a kitérõért, csak sokan nincsenek tisztában az ikerterhesség kockázataival.


elsõnél a pont
Ha cigusok vagytok , akkor nem számít!Sõt még elõny! Ha nem , akkor az kapufa!
ha elmultál 18 vedd el feleségül! a kutya se ugathat utána! aztán ha a gyerek 3 karral meg 4 lábbal születik ne csodálkozz
Ha cigány vagy, akkor öld meg magad has nem, akkor basszus az harmad nem? már a másod sem vérfertözés v ez nem igy van h a harmad még annyira nem? Hajts rá 19 vagy az már nem csecsemö... De ha cigány vagy, akkor furcs, h méárt nicns 12 gyereked már szal öld meg magad de elötte minnél több család tagodat is ha lehet.
A kérdező hozzászólása: 19/L. Nem hirtelen, én már pár hónapja tetszek neki, õ is ugyanígy, csak most derült ki...
Felejtsd el! Ez egy hirtelen fellangolas..mennyi idos vagy?
Ha cigány vagy akkor csak henteregjetek nyugodtan.
Mennyi intelligencia bajnok van itt már megint... Harmad unokatestvér az annyira távoli rokon, hogy nem igen van különbség közte és egy vadidegen srác között. Kérdezõ, ha szeretitek egymást, akkor hajrá és ne foglalkozz a sok éleseszûvel, akik alapvetõ fogalmakkal (vérfertõzés például) sincsenek tisztában. L/25
elég ciki, ha egy felnõtt férfinak meg tudja tiltani az apja, hogy találkozzon bizonyos emberekkel.
Egy kis vérfertõzés milyen jó már nem?

Ha egy befõttes üvegbe 2 harmadig vizet töltök majd ezt az egészet egy nagy lábos vízbe teszem amit 2 óráig forralok, akkor szétpattan a belsõ nyomástól az üveg? Vagy belül nem lesz nagy gõz?

Fokozatosan melegítem, nem beledobom a forróba!

Legjobb válasz: Ha egy beföttes üvegbe gyümölcsöt teszel, teletöltöd vízzel, lezárod, majd ezt az egészet egy nagy lábos vízbe teszed, amit 2 óráig forralsz, akkor szétpattan a belsõ nyomástól az üveg? NEM!!! Ugyanis ezt hívják befözésnek/dunsztolásnak. Mivel ez igen gyakran használt eljárás, ezért a válasz az, hogy nem lesz semmi baja az üvegnek.

Ha egy beföttes üvegbe gyümölcsöt teszel, teletöltöd vízzel, lezárod, majd ezt az egészet egy nagy lábos vízbe teszed, amit 2 óráig forralsz, akkor szétpattan a belsõ nyomástól az üveg? NEM!!! Ugyanis ezt hívják befözésnek/dunsztolásnak. Mivel ez igen gyakran használt eljárás, ezért a válasz az, hogy nem lesz semmi baja az üvegnek.
A nyomás mértéke a hõmérséklet növekedésével arányosan nõ. Mivel a fazék vizet nem tudod 100 fok fölé melegíteni, így a befõttesüvegben lévõ víz hõmérséklete em emelkedik 100 fok fölé. Ám mivel az üveg zárva van, ezért benne a nyomás nõni tud. Mivel nõ a nyomás benne, ezért a bele zárt víz forráspontja is emelkedni kezd, tehát az üvegben lévõ víz nem kezd el forrni, vagyis a gõzkeletkezés is leáll. Ha eddig eljut a kísérlet (nem pattan szét az üveg a növekvõ nyomástól), akkor már addig nem is fog szétpattanni, amíg a hõmérsékletét még tovább nem emeled. De mivel a fazékban lévõ víz nincs nyomás alatt, ezért a hõmérsékletét sem tudod a normál légköri nyomáson lévõ forrpontja fölé emelni, tehát nem tudod jobban felmelegíteni a fazék vizet 100 foknál. Ezen a hõmérsékleten viszont még nincs elegendõen nagy nyomása az üvegben lévõ víznek, hogy szétnyomja az üveget. Az, hogy ezen a hõmérsékleten az üveget szétnyomja-e a benne lévõ víz, az két dolog függvénye (azt leszámítva, hogy mekkora nyomást bír ki eredendõen az üveg): egyrészt az, hogy mennyi vizet töltöttél az üvegbe, másrészt az, hogy milyen hõmérsékletû volt a víz, amit beletöltöttél.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A befõttes üveg egyharmad részében lévõ levegõ nyomása az, ami megnõ. A befõttes üvegben lévõ folyadék nyomása nem, mert bár a vízoszlop magassága a hõtágulásnak köszönhetõen megnõ, de ezen közben a víz sûrûsége csökken. A nyomásnövekedésnek gátat vet - ahogyan az elõzõ válaszoló le is írta - az, hogy a külsõ melegítõ fürdõ hõmérséklete nem emelkedik 100 C fok fölé, mert tere nyitott. Amitõl mégis szétpattanhat az üveg, az az üveg anyagában esetlegesen a gyártása során megmaradó feszültség miatt történhet, de ez is csak akkor, ha a hõátadás nem egyenletes. A hõátadás viszont akkor nem egyenletes, ha a befõttes üveg alja és a lábas anyaga közvetlenül, vízréteg közbeiktatása nélkül érintkezik. A lábas fém anyaga helyileg túlhevül, azaz jóval 100 fok fölé emelkedik, ez érintkezik a befõttes üveg aljával, és annál a pontnál létrejöhet a törés. Emiatt szoktak a háziasszonyok az ún. dunsztolásnál, azaz a gõzzel történõ csírátlanításnál, a befõttes üvegek köré újságpapírt tekerni.

Az Apeh a tartozásaim miatt a fizetésem egy harmadát lenyúlja. Ha statisztálni megyek, azt a pénzt is le tudja nyúlni?

nem tudom mennyire jelentik be itt Pesten, úgy tuom nem nagyon... vagy tévedek?

Legjobb válasz: Attól függ kihez mész... na meg, hogy számlán kapod meg. Ha számlán akkor arra bizony ráteszik a mancsukat. Max. másnak utaltatod a pénzt.

Attól függ kihez mész... na meg, hogy számlán kapod meg. Ha számlán akkor arra bizony ráteszik a mancsukat. Max. másnak utaltatod a pénzt.
A kérdező hozzászólása: öö, kézbe adják a pénzt de az ügynökség elkéri a taj számot meg az adóazonosítóm, szaal nem tudom...

Unnád/unód ha harmad osztályú az életed?

Legjobb válasz: És ha igen akkor mit teszel?

A kérdező hozzászólása: És ha igen akkor mit teszel?
Mit értesz az alatt, hogy harmadosztályú? Pozitívumot csak abban nem lehet találni, amiben nem keresed.
A kérdező hozzászólása: Hát ha pénzért vagy sok igyekezettel is csak azt kapod mai ingyen sem kellene abban mi a jó?
Én unom, de Mo-n elég nehéz kitörni ebbõl. Azért még mindig jobb mintha a harmadik világban élnék, de ez nem vigasztal.

Az első harmadban nem árt a babának, ha a fogorvostól kérek fájdalom csillapítót a tömésekhez?

Legjobb válasz: Én úgy tudom csak a 2.trimesztertõl lehet érzéstelenítõt adni. De a dokinak ha mondod hogy várandós vagy biztos megmondja lehet e vagy sem.

Én úgy tudom csak a 2.trimesztertõl lehet érzéstelenítõt adni. De a dokinak ha mondod hogy várandós vagy biztos megmondja lehet e vagy sem.
Második vagyok.:) Utánanéztem, lehet érzéstelenítõt adni terheseknek is mindhárom trimeszterben, de feltétlen szólni kell a dokinak a terhességrõl, mert nem mindegy milyet ad!
szia! nem, a fogorvosok csak helyi érzéstelenítõt használnak, és tudják, hogy mit szabad kapnod terhesen. persze, ha még nem látszik rajtad, jelezd, hogy babát vársz. de, nyugi, az érzéstelenítõ nem árt a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.
Algát mondtam volna, de arra nem az jellemzõ, hogy a víz tetején van.
Ez tényleg érdekes. Képet nem tudsz róla készíteni?
A kérdező hozzászólása: pár napon belül biztos

Mikor derül ki legkorábban, ha valakinek az első harmadban alacsony a progeszteronszintje? Vérvételből kiderül? Mikor kell erre menni? Eredmény kb mikorra van?

Egy napja barnázok egy kicsit, de az orvosom szerint, nincs gond, és nem is adott gyógyszert!

Legjobb válasz: Szia, sajnos nem tudom hány vetélés után jut eszébe a dokiknak elküldeni prog. nézésére.... Nálunk így megy...

Szia, sajnos nem tudom hány vetélés után jut eszébe a dokiknak elküldeni prog. nézésére.... Nálunk így megy...
Szia! Vannak dokik akik ilyenkor biztos ami biztos alapon adnak pótlást. Valahol olvastam, hogy a progeszteron vetélés megelõzõ hatása egyáltalán nem bizonyított Vannak országok (Pl, Anglia) ahol egyáltalán nem is adnak. Szerencsére a barnázás a terhességek zömében semmilyen problémát nem okoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!