Találatok a következő kifejezésre: Ha az hónapban csak (270 db)

Nagyban csökkentheti a teherbeesés esélyét, ha egy hónapban csak 2-3-szor vagyunk együtt, de azt megpróbáljuk a peteérés környékén?

Vezetem a hőgörbét is és ovus fájdalmaim is vannak, tojásos nyákom- szóval úgy érzem be tudom "lőni" az időt....csak valahol azt hallottam, hogy a spermák nem egészségesek, ha ritán van az együttlét...megköszönöm ha válaszoltok!

Legjobb válasz: Egy férfi igényeinek, és a spermáknak is ha tesz jót ha 3-5 naponta van házasélet. (A házaséletnek nem csak az a célja, hogy baba legyen belõle.)

Egy férfi igényeinek, és a spermáknak is ha tesz jót ha 3-5 naponta van házasélet. (A házaséletnek nem csak az a célja, hogy baba legyen belõle.)
1 vagyok: Még annyit hagy szóljak hozzá, hogy amikor itthon voltam a peteérésem napjától számolva 3 hetet csak pihentem csak vitaminokat zabáltam és csak azzal foglalkoztam, hogy a babuckánk beágyazódjon. Be is ágyazódott azt hittem minden rendben aztán 1 hét múlva el is ment. Na aztán kicsivel utána jött egy hónap mikor egy ismeretlen zaklatott, rettegtem az utcára is kimenni, a munkahelyen rengeteg stressz volt, több 10 kg-okat emelgettem, szóval egyáltalán nem volt ideális gyerek vállalásra az a hónap, és abban a hónapban sikerült a mostani babánk aki lassan 8 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Látod kedves 7-es válaszoló, nem mindenkinek a sex a központi téma.Fogalmad sincs mennyi oka lehet ennek! De hagyjuk! 4-es köszönöm.
4es vagyunk! Nekünk esélyünk nem is volt arra, hogy többet legyünk együtt, mert édesanyám agyvérzéssel volt kórházba és valahogy nem a szex volt egyikünknek se az elõdleges dolog februárba. Így én lepõdtem meg a legjobban hogy sikerült! De igen, nekünk az hozta meg! 8 hónapig elõtte nem sikerült!
Havonta 2x 3x ? ez komoly? szegény pasi!
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es válaszoló, akkor ha jól értem nálatok az hozta meg az eredményt, amikor "ritkábban" voltatok együtt és amikor sûrûn az nem használt? 1-es válaszoló, nem éreztem bírálónak a válaszod, mindenki véleményét elfogadom!
1 vagyok: Nem a saját véleményemet írtam le ha nem az orvosok, és szakirodalom állítását. Nem akarlak bírálni, kicsi vagyok én ahhoz, hogy másokat bíráljak.
Hát nem tudom! Mi februárban 3X voltunk együtt. Pé elõtt egy héttel, pé napján, és pé után egy héttel! Ma töltöttem a 8. terhességi hetemet. Mi próbálkoztunk minden nap együtt lenni, meg 2 naponta de nem volt eredménye!
elég egy szex is hogy együtt légy a pároddal ahhoz hogy baba legyen!az orvosok azt mondják hogy 2-3napot várjunk az együttlétek között hogy a férfi spermái "regenerálódjanak" !Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez a te véleményed, de nem mindenkinél van így.Nem minden férfi igénye egyforma és van olyan idõszak is amikor már a baba a fõ "cél".
kérdezõ! peteérés után csak 24 óráig életképes a pete, szóval ne utána csináljátok, hanem elõtte. a legjobb ha a katonák már helyben várják az eseményt, szóval 1 és 3 nappal pé elõtt ideális megejteni. gyakorlatilag már a pé napján is késõ, mert a cuccnak is idõ kell míg felvándorol.

Tizenévesek! Hogy bírnátok ki, ha egy hónapig csak ezek az eszközök állnának rendelkezésetekre? (lent)

-A mobil csak telefonálásra és SMS-kezelésre alkalmas. -Internet csak laptopon vagy PC-n, otthon. -Zene csak ugyanezen a két eszközön, illetve CD-n, bakeliten, kazettán. Nálam ez volt a helyzet annak idején :)

Legjobb válasz: Én még most is így élek. Miért, lehet másképp is?? Jó, netezni lehet mobilról akinek van rá pénze, de nekem nem hiányzik, nem vagyok függõ.

Most tapsoljalak meg hogy valahogy mégis felnõttél? Már tényleg nem azért de kb minden harmadik ember még most is így él beleértve pl engem is és nem vágyok többre akkor most én is kapok egy kis vállveregetést?
Én még most is így élek. Miért, lehet másképp is?? Jó, netezni lehet mobilról akinek van rá pénze, de nekem nem hiányzik, nem vagyok függõ.
netet csak itthon PC-n használok, telefonon (azon kívül amit te írtál) zenét hallgatok szóval ja, kibírnám
Valószínûleg az elsõ napon belehalnék... Ugyan már, az épphogy nagykorúnak számító népségnek is csak kb ennyi volt. Bár a telefon már képes volt hangot felvenni így mindenkinek ócska rádióból rögzített statikuszajos csengõhangja volt. Mindez kb 6 évvel ezelõtt.
Nálam most is ez van, pedig egyáltalán nem vagyok régimódi.
Jézusom, tizenéves vagyok és tizenéve folyamatosan túlélem. Annakidején bazeg, mintha a nagypapám mesélné...
Hát, ezen kívül a telót max játékra használom - ettõl meg tudnék válni. (Mondjuk a fotó illetve videó készítésétõl ha megfosztasz az kegyetlen...:D) Internet nekem csak PC-n van.:) Zenét meg imádok bakeliten hallgatni, 2 évig vadásztam egy lejátszóra, és apum ezeréves sztereó erõsítõjét is én raktam helyre, ugyanis 20 kondi ki volt száradva. Most úgy szól, mint az álom Sony hangfalakkal:D CD-rõl nem szeretek, mert szörnyen szól.:) Túlélném, túl nagy változás nem érne, csak a videó, fotókészítés hiányozna telóról.:)
Jaj ez a tipikus nekem még ennyi sem volt mégis örültem kérdés. Ez nem olyan kevés bõven elég, nagyszülõk még azt sem tudták kamaszként mi a tv.
nekem is ez a helyzet. elég jól kibírom azt a másfél órát, amíg utazom, net nélkül. olvasni szoktam, könyvet. igazit. tizenéveseknek elárulom: az a papírból készült lapozható valami, amitõl intelligencia lopakodik az ember agyába
Ööö ebben most mi az extra?
Eddig sem használtam másra telefonomat. Netezni nem szeretek rajta, mert lassú és fizetõs. Játékok nincsenek rajta. Fényképezni/esetlegesen videózni a fényképezõmmel szoktam, mert a telefonom erre lényegében alkalmatlan, de nem vágnék eret, ha nem tudnék fotózni egy hónapig...vagy tovább. A nettel eddig is ez volt a helyzet, nem is értem miért kéne minden szünetben a Facebook-on lógnom az iskolában is. :D A zene....Nos, telefonon sosem hallgatok zenét, utazáshoz is az mp4-emet szedem elõ, itthon meg egyértelmûen géprõl hallgatom. Számomra tökéletes a helyzet, a kérdésedben leírtak közül egyik sem lenne vészes "csapás", gyakorlatilag alig érezném a különbséget. 14/L
Nálam még most is ez a helyzet. Annyira nagy szám lenne ? Nem hiszem... 18/l
Én most is így élek.És nem 1 hónapja, hanem 15 éve.Csak van zenelejátszóm is.Viszont saját laptopom nincs.
Most gyakorlatilag azt akartad megkérdezni, hogy milyen lenne ha a telefon csak és kizárólag telefonálásra alkalmas nem zenehallgatásra meg ilyenekre? Hát akkor k..rva jól ellennék mert kb most sem használom másra 16l
Mobilomat maximum heti kétszer használom telefonálásra, meg mondjuk ötször smsezésre. És ennyi. Nincs rajta net, de ha lenne, se használnám.Játszani meg végképp nem nagyon szoktam. A netet otthon használom, PC-n. Zenét úgyszint így hallgatok.
Én így élek, és semmi bajom nincs. Csak annyi mondjuk, hogy se laptopom, se gépem, csak egy telefonom. (nem a legújabb, Nokia Asha 302), és teljesen megvagyok vele. Olvass, az sokkal hasznosabb. 13/L
Jelenleg ugyanezek állnak rendelkezésemre. Nem érzem magam régimódinak...
-mobil telefon: telefonálásra és smsre hazsnálom, na meg zenehallgatásra, de arról letudnék mondani -internet csak laptop, pc-n: most is ezeket hazsnálom netezésre zene: sokszor hallgatok gépen zenét, cd-n nem igazán, bakelit meg tök poén lenne ha visszajönne :D.
-A mobil csak telefonálásra és SMS-kezelésre alkalmas. Az enyém is csak erre használható. Mi másra lenne?? A telefont pont erre találták ki. -Internet csak laptopon vagy PC-n, otthon. Persze, hol máshol lenne?? :) Szerintem hülyeség lenne, ha lenne internet a mobilomon, hiszen nem vagyok függõ, kibírom addig, amíg haza nem érek. Az ember feltalálja magát anélkül is, azt hiszem. -Zene csak ugyanezen a két eszközön, illetve CD-n, bakeliten, kazettán. Én is csak ezeken hallgatom. :) 16/L
ezt inkább 20 év múlva kérdezd... nálunk is még így van. mondjuk én telefonomon alapból nem lehet netezni, mert 6 éves...
-Az én telefonom alapból csak arra való:D:D:D:D -Mivel a suli miatt erõm sem idõm nincs bekapcoslni a gépet(baromi lassú) ezért tableten szoktam, így ez az opció macerás lenne de megoldható. -Most is csak ilyeneken hallgatomxd 13/L
Nekem eddig is így van, mert nincsenek ájfonhoz hasonló baromságaim. Viszont, ha CSAK ez áll rendelkezésre, de kaja és víz pl, nem akkor megszívnám.
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy ha nekem nem volt, másnak se legyen!
Nekem ezen nem is kéne mit kibírni, nagyjából így is élek, nem örökké a netet nyomkodva. Talán a telefonon való zene hallgatás hiányozna, mert az általad írt kettõn kívül csak ezt csinálom telón, de ez sem létszükséglet. :) Amúgy hetes válaszoló, elég durva az általánosításod. A tízes éveim végét járom, és a környezetemben lévõ velem egykorúak tudják, mi az a könyv, és nem, nem a Twilightig jutunk. Nem kéne a 8. óta bukdácsolókat általánosnak venni... :)
nálam is ez van..és láss csodát.. semmi bajom.. :) neten meg tudom nézni azokat a filmeket vagy sorozatokat, amiket akarok, zenét is tudok hallgatni rajt.. és a mobil.. kész.. :) 16L
Az itt a baj hogy már 7 éves gyereknek igazi mobilja van, laptop elõtt ül iskola után! Rengeteg gyerek azt se tudja mi a kazetta! én gyerekkoromban még azzal szórakoztam hogy vettem fel rá minden hülyeséget. 21 éves létemre nincs szuper okostelefonom, sõt, még telefonom sincs :) egy alaptelót használtam, tönkrement a töltõ a napokban azóta be sincs kapcsolva. van vezetékes telefon arról tudok hívni. Net így is csak a gépen van.
Nálam most is ez a helyzet. Egyébként amikor én felnõttem: Mobil egyáltalán nem volt. Sõt vonalas telefon se nagyon, ha telefonálni akartam akkor kerestem egy utcai fülkét, de nem akartam mert nem volt kinek. Internet szintén nem volt. Normális számítógépet a fõiskolán láttam elõször. Zene a rádióban esetleg kazettán vagy lemezjátszón de ez nem érdekelt a csöndet most is jobban szeretem. Szórakozásnak ott volt még tv mind az 1 csatornával, kivéve persze hétfõn amikor adásszünet volt. Szerintem tök jól kibírtam, sõt boldog gyerekkorom volt. Az elektronikus kütyük nyomogatása helyett pl. minden nap úsztam a folyóban, nyíllal lövöldöztem, fára másztam és legfõképp végigolvastam minden nyarat.
# 14 Azért a zene az jó dolog.:) Szerintem zenélni, illetve zenét hallgatni jó dolog, zene nélkül nem bírok ki 10 óránál többet. És szerintem nem vagyok egyedül. Bár tény, hogy nem ez a sok kis cuccon kell zenét hallgatni, hanem bakelitrõl, vagy koncerten. csak ma már minden digitális, így hát marad a hifim a gépre kötve...
Mivel sikeresen elrontottam a telefonom, ezért nálam kb 1 évig ez volt a helyzet (na jó +hangfelvevõ, és zenelejátszó, de semmi játék vagy egyéb), netezni elõtte sem neteztem rajta... Bár júliusban lett új telefonom, szóval most már bírok elég sok mindent csinálni, és lett új elõfizetésem, szóval netezni is lehet. :) Egyáltalán nem halnék bele, ha most is ugyanez lenne a helyzet, de azért így kényelmesebb.
Annyi változna, hogy a Wc-n olvasnék. Zenét nem is hallgatok külön.
Én most is így élek, azt hittem ez a normális. -A mobil csak telefonálásra és SMS-kezelésre alkalmas. - nekem mindegy, amúgy sem használom sokat. Igaz fényképezésre még jó lenne, de abba sem halok bele. -Internet csak laptopon vagy PC-n, otthon. - miért ezen kívül még hova vagy mire kéne?? -Zene csak ugyanezen a két eszközön, illetve CD-n, bakeliten, kazettán. - az a zene pont elég ami ott van, amúgy is inkább rádiót hallgatok.
Ejjha, hát nálam is ugyan ez a helyzet.:D - a mobilt csak telefonálásra és sms-ezésre használom -internetezni csak laptopon szoktam -zenét szintén csak a laptopon hallgatok ill. utazáshoz még az MP3-ast elõkaparom.:D Nolám, mégis élek virulok. Szerintem ezekkel semmi baj sincs. Igaz a mobilnetet elfogadnám(és ha jól megy kapok is új telefont amin lesz is rá lehetõségem), mert akkor kevesebbet telefonálnék. Hasznos is lehetne, pl.ha a városban lennék és anyukámnak inkább egy üzenetet írnék, arról, hogy mikor megyek haza vagy valami, addig sem a pénz fogyna a telóról. De ez csak egy példa, a másik szemszögbõl viszont örülök, hogy nincs rajta net, legalább nem vagyok függõ. 16/L
hát nekem így van ez kemény 16 éve...... mondjuk én zenét telefonról is hallgatok, de most istenem mi ebben olyan szörnyû

Jó az, ha egy hónapban csak egy adott célra fókuszálok, a többit meg háttérbe szorítom?

Most jön a nyár, céljaim: -alapfokon tudok németül, jó lenne középfokra feltornászni akár nyelvvizsgára esélyes szintet elérni. -leginkább szüzességem elvesztése, de barátnő megtalálása fontos számomra. -egy programnyelvben elmélyedni. -dolgozni valamennyit. -pihenni, nyaralni. Vannak olyan dolgok, amiket lehet párhuzamosan csinálni, de nem éreztem azt eddig, hogy hasznos lenne, de lehet, hogy kevés időt szántam így mindegyikre. Szerintetek melyik lenne a hasznos? -délelőtt tanulok egy kis németet, délután programozást, este elmegyek csajozni. -egész nap csak németet tanulok(akár egy hónapig), úgy is gondolkodok, beszélek stb. amíg el ne érem a célom. Aztán mondjuk egész nap csak csajozok, ismerkedek, amíg abban elérem a célom. Remélem értitek mire akarok kilyukadni, tehát, hogy érdemes- e tömbösíteni a célokra szánt munkát. 18/f

Legjobb válasz: Elég gáz, hogy a szüzességed elvesztése egy cél...

Elég gáz, hogy a szüzességed elvesztése egy cél...

Mennyi az esélye a teherbe esésnek, ha 2 hónapja csak megszakítással (vagy úgy se) "védekezünk"? többi lent.

Jelenleg úgy vagyunk vele,hogy ha jön akkor jön, ha nem akk nem jön a babóca. Januárban (4 év után) abbahagytam a fogamzásgátló szedését,mert volt egy kis kavarodás.. Gondoltam ideje tartani egy kis szünetet. dec 17 megjött,jan 15-én kellett volna megjönnie(NAPRA PONTOSAN,mert gyógyi mellett 4 éve napra pontos),DE jan 8-án köztes vérzés 1 napig. Majd jan 18-án megjött rendesen. Itt hagytam abba a gyógyszer szedését(amit RENDESEN)szedtem. A kövi menzesznek elv febr 16-án kellett volna jönnie,de késett,így febr 23 lett belőle. (teszteltem,de negatív lett) Most márc 23-án kéne megjönnie,fáj,és furcsán érzem magam. Gyógyszer abbahagyása után csak megszakítással védekeztünk. Akkor nem volt megszakítás,amikor túl voltunk az ovun. (tudom h az előváladékban is található ondó,és teherbe lehet esni így is.) Kérdés az,hogy mennyi az esélye? Vagy mennyi idő után csináljak tesztet...

Legjobb válasz: A megszakításos szex nem védekezés, hanem inkább vakszerencse, mivel a pénisz elõváladékában is található spermium.

A megszakításos szex nem védekezés, hanem inkább vakszerencse, mivel a pénisz elõváladékában is található spermium.
A kérdező hozzászólása: Ezt írtam én is! Tudjuk...
Mi december óta nem védekezünk csak héba-hóba. Voltunk pont peteéréskor is együtt védekezés nélkül. Mégsem lett baba. Mikor a lányunkkal teherbe estem, akkor 3 hónap telt el mire sikerült. Szóval esély van, mégpedig elég nagy. Pár napot kibírsz, és azt is kalkuláld bele, hogy február 28 napos! Én ebbe a hibába csúsztam, 17-én szokott minden hónapba megjönni. Nem jött meg. Sok órát agyaltam, utána ugrott be, hogy 19-én fog jönni, a 2 nap csúszás miatt. Igazam lett. :)
Én tavaly márciusban hagytam abba a gyógyszer szedését (10 év után), mi akartunk babát. Nekem akkor is rendszeres maradt a menzeszem. Gumival védekeztünk, amit szintén abbahagytunk június végén, és júliusban meg is fogant a babánk. De akkor mi nem megszakítással szexeltünk. De azt gondolom így is elég nagy esélyed van teherbe esni...
A kérdező hozzászólása: Minden menzesz elõtt vannak azok a bizonyos jelek(hányinger, mellfeszülés, szédelgés, alhasi fájdalom), amiktõl azt hiszem h terhes vagyok. Múlt hónapban 1 hét késés után azt hittem most tényleg összejött, és amikor beleéltük magunkat, megjött. Megint ezeket érzem... nem merem beleélni magam, de tudo h van rá esély, csak nem tudom h mennyi.
Hát ezt így nehéz megmondani, barátnõmék évekig védekeztek megszakítással, nem lett baba. Mi a férjemmel 2 szer voltunk úgy az évek során hogy jó akkor nem védekezünk lesz ami lesz de se a peteérésem környékén nem voltunk, se nem volt 100% os a dolog (félig besikerült félig nem) és mindkétszer baba lett belõle. örülünk, megtartottuk, ma már 5 és 3 évesek, de nekünk nem szabad nem védekezni vagy csak félig meddig mert mindig gyerek lesz belõle, többet pedig nem szeretnénk már.
Ha kimarad a vérzésed, vagy más mint lenni szokott, csinálj egy tesztet, az a legbiztosabb. Ha gyereket akartok, felesleges a megszakítás. Ha nem akartok, akkor viszont nagy lutri, mert ez a védekezési mód rendelkezik a legrosszabb Pearl index-el. Évente 100 nõbõl majdnem a fele teherbe esik így, tehát inkább szerencsejáték, mint valódi megelõzés.
Mi a párommal kb. másfél éve alkalmazzuk a megszakításos módszert, nem lettem terhes. Eleinte én is aggódtam (egyben reménykedtem) és ha csak egy-két napot késett már rohantam tesztet venni, aztán hozzászoktam a dologhoz és már nem izgattam magam rajta. Most meg hamarosan elkezdjük élesben. :) Szerintem ha a férfi teljesen ura a testének és tényleg idõben kiveszi, nem lehet gond. Elõváladéknak meg csak akkor van jelentõsége, ha elõtte már volt a közelmúltban magömlés és nem volt azóta pisilni. Na ezt könnyû kikerülni. "Akkor nem volt megszakítás, amikor túl voltunk az ovun." Ezt úgy érted, hogy ovuláció után beléd élvezett? Mert ez viszont már veszélyes. Elvileg lehetséges extra peteérés a ciklus bármely napján. Ha meg nem bánnátok ha jönne a baba, miért nem próbálkoztok rendesen?
Én megszakítás mellett estem teherbe, azt viszont nem tudom, hogy a peteéréshez mennyire közeli idõpontban. Nem várt után tesztelj, azaz 23-a körül. Mivel gyógyszer abbahagyása után kicsit megkavarodhat a szervezeted, lehet, hogy nem is akkor volt ovud, mikor gondolod.

Meddig várjak, ha az apa csak ígérget, de már három hónapja nem fizet gyerektartást?

Elváltunk, megegyeztünk, bírósági végzés van róla mennyit kell fizetnie kézbe, mivel tudtam hogy nincs bejelentett munkahelye, feketén dolgozik, de ? is mondta hogy fizetni fog. valóban fizetgetett, de 3 hónapja nem fizet, én meg várok. Mindig azt mondja legyek türelemmel, rossz anyagi helyzetbe került, meg azóta született gyereke másik n?t?l. Megértem a helyzetét, de t?lem is van gyereke, neki miért nem fizet?? A nevén semmi nincs, hogy lehet t?le behajtani???

Legjobb válasz: semeddig, a rendõrségen tegyél feljelentést ugyanis ez bûncselekmény, majd a gyámhivatalt keresd fel és kérd az állami megelõlegezést

A bíroság megelõlegezi neked a pénzt tõle ezt az összeget levonják szóval szerintem belátja hogy jobb ha rendesen fizet mintha az állam 2 hónapji fizuját egybe lehúzza.
szerintem is a hivatalhoz fordulj, legjözelebb pedig mindig csináljatok vmi papírt h. fizetett, õ is írja alá és akkor tudjátok bizonyítani is h. fizetett vagy nem.Mert nehogy ebbe belekössenek, h. õ azt mondja fizetett, de nincs rá se neked se neki bizonyíték.
semeddig, a rendõrségen tegyél feljelentést ugyanis ez bûncselekmény, majd a gyámhivatalt keresd fel és kérd az állami megelõlegezést
A kérdező hozzászólása: és mi van akkor, ha csak egy részét fizeti ki mert megijed??? abból mi nem élünk meg, attól még kell az oviba ebédpénz, itthonra kenyér, meg a számlák is itt vannak! lehet megijed a rendõrségtõl és utal pár ezer Ft-ot, de én mondtam neki az összes tartozását fizesse, csak attól tartok, hátha a rendõrség megelégszik azzal, ha pár ezer forintot fizet. segítsetek!!
A bíróság által meghatározott tartásdíjat köteles fizetni, ha nem tudja az állam megelõlegezi, és majd késõbb levonják tõle. Azonnal intézkedj!!!
Azért nem vonatja a fizetésbõl, mert nincs legális, bejelentett munkahely! Nem tud olvasni. Éna helyedben kedvesen figylemeztetném arra, hogy ezt a gyerekét is el kell tartani, nem csak a másikat. Ha nem fizet 15 napon belül, akkor sajnos feljelented. Itt ennél a résznél ne felejtsd el felvilágositani arról, hogy a gyerektartás nem fizetése bûncselekmény, mégpedig kiskorú veszélyeztetése, tehát rendõrségi ügy. Aztán ezen majfd elgondolkozik és 15 napon belül tutira fizet. Ha nem, akkor elmész a rendõrségre és bejelentést teszel. Akkor még gyorsabban fog fizetni. Maradj nyugodt, ne fenyegetõzz, csak kedvesen világositsd fel a kötelességérõl és a jogokról, ha már nincs tisztában velük...
Ne várj tovább! Miért nem egyenesen vonják a fizetésébõl? Kérd azt. Akkor nem lesz ideje elkölteni. Ti nem éltek meg abból, hogy õ új gyereket csinált! Csak 6 hóra visszamenõleg hajtják be, szóval ne késlekedj, mert mire lebonyolódik az ügyetek... Nem kell semminek a nevén lenni, a fizujából kell vonniuk emelten, apró részletekben azt a 6 hót. Attól még maradhat jó a kapcsolatotok, meg kell értenie, hogy a pénz nem vitakérdés. Jár. Nem egyedül hoztad létre a picit.
levonni akkor tudnák tõle ha lenne bejelentett munkahelye, vagy ha késõbb lesz neki akkor majd vonják visszamenõleg is, most igy nem marad más mint ha dûlõre jutsz vele szokta látogatni a gyereket? esetleg ne add oda neki amig nem fizet, tudom durva de nektek is élni kell valamibõl
Szia! Gyermektartásdíjat csak 6 hónapra visszamenõleg lehet behajtatni. Ha nincs semmi a nevén, akkor sajnos nem tudják behajtani addig, amíg a nevére nem kerül valami.
Ha hat hónapig nem fizet fordulj a gyámhivatalhoz állam általi megelõlegezéshez.

Ha mondjuk 63kg-osan teherbe esnék de így is már duci lennék a 160cmeremhez képest, akkor az első 1 vagy 2 hónapban járhatnék futni vagy sportolni? Baj lenne ha az 1. két hónapban leadnék kb6kgot? Persze nem vok kismama csak kérdem kiváncsiságból!

Legjobb válasz: Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.

Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.
Semmiképp. Pont akkor vonnál meg mindent a szervezetedtõl, amikor más is függ tõle? Inkább fogyj le elõtte, és terhesen meg járj terhestornára, így szülés után könnyebb lesz visszafogyni. Sportolni is sportolhatsz alatta, de nem versenyszerûen, és szakemberrel konzultálni kell a terveidrõl.
Terhesség alatt nem szabad fogyni. Odafigyelhetsz magadra, és akkor kevesebbet szedsz fel, de fogyni nem szabad.
akkor elég onzo kismama lennél.

Ha az elmúlt 3 évben bejelentett munkaviszonyom csak 15 hónap volt, akkor álláskeresési járadékot tényleg csak 1 hónapig fogok kapni?

:(

Legjobb válasz: A 15 hónap az nagyjából 450 nap. Minden 10 jogosító (munkaviszonyos) nap után 1 járadékos nap jár. A te esetedben kb. 45 nap, ami testvérek között is másfél hónap. A járadék maximuma valóban a mindenkori minimálbér.

A 15 hónap az nagyjából 450 nap. Minden 10 jogosító (munkaviszonyos) nap után 1 járadékos nap jár. A te esetedben kb. 45 nap, ami testvérek között is másfél hónap. A járadék maximuma valóban a mindenkori minimálbér.
Igy van, kb 45 napig fogod kapni, de te is ki tudod számolni. Számold össze a napjaidat és oszd el 10zel...
igen
Igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :( Hát ez rossz hír. :( És bruttó 350ezres havi fizetésnél sem lehet a járadék összege magasabb a minimálbérnél, ugye? :(

Kreatin monohidrátot érdemes szednem, ha egy hónapja nem szedem a kreatin akg-t, és előtte se szedtem csak napi 5 grammot, és azt se mindig, de több hónapig?

Legjobb válasz: Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

A barátnőmnek nem jön meg 2 honapja a menszesze, de volt már ilyen. Az első honap után volt teszt negativ, a második honap után is negativ, akkor ha terhes akkor csak kimutatja a teszt nem?

De megbeszéltem hogy orvoshoz mennyen el és nézessük meg! de ös csak nyavajgot hogy fél fél de utánna rávettem hogy mennyünk el és adot egy ULTRAHANGOS beutalot

Legjobb válasz: Védekeztek??? Mert ha igen és jól is, akkor nem lehet gond! De ha nem... Bár mondjuk szerintem, ha a teszt nem mutatott ki semmit, akkor csak nincsen semmi gond...

Védekeztek??? Mert ha igen és jól is, akkor nem lehet gond! De ha nem... Bár mondjuk szerintem, ha a teszt nem mutatott ki semmit, akkor csak nincsen semmi gond...
Két hónap mensi kimaradással, azért nem csak baba lehet.A kedvesednek üzenek, h aki szexelni nem fél, az ne féljen a dokitól sem.Bár ha még nem állt be a menzesze, amit írtál te is, h máskor is maradt már ki, akkor lehet ilyen.Viszont akkor meg a rendszeres nemiélethez túl fiatal.
Én is jártam így és az lett a dologból , hogy hormonálisan valami nem volt velem rendben.Adott a doki egy gyógyszert, ami beállította a menstruációmat.Minden nap beveszek egy bogyót(nem fogamzásgátló), azóta pedig minden oké.Jobb átesni ezen, nem is fáj a vizsgálat, mert késõbb, amikor változik a kedvesed véleménye a babáról, lehet, hogy komolyabb problémával kell szembenéznie.Bátorság!!!

Ha az első babát csak 1 hónapig tudtam szoptatni, a másodiknál is így lesz?

Legjobb válasz: Nem. Én az elsõt két hónapig tudtam, a másodikat pedig 11 hónapig. (akkora már nem voltam olyan stresszes, hogy úristen, mi lesz, ha nem lesz tejem, mert láttam,hogy az elsõ sem halt éhen,sõt, igen életerõs kis lurkó lett belõle a tápszer "ellenére" is. Szóval miután rájöttem, hogy nem tragédia, ha megint nem lesz tejem, így lett is...) :)

Nem. Én az elsõt két hónapig tudtam, a másodikat pedig 11 hónapig. (akkora már nem voltam olyan stresszes, hogy úristen, mi lesz, ha nem lesz tejem, mert láttam, hogy az elsõ sem halt éhen, sõt, igen életerõs kis lurkó lett belõle a tápszer "ellenére" is. Szóval miután rájöttem, hogy nem tragédia, ha megint nem lesz tejem, így lett is...) :)
Nem biztos. Lehet, hogy addig sem, ha a baba nem szív erõsen, vagy nem érzi a dolgot jól. Vagy lehet, hogy sokkal tovább sikerül, ha erõsebben szív, te biztos nyugodtabb leszel tapasztaltabb, hátha az is segít majd !
Nem valószínû. Fontos az is, hogy miért nem sikerült tovább. Valószínû nem orvosi oka van, inkább szoptatástechnikai kérdés lehet. Ha így van, akkor minden esélyed megvan a hosszan tartó szoptatásra, ha utánaolvasol a témának, és nehézségek esetén szoptatási tanácsadóhoz fordulsz. Mindenesetre jó lenne, ha legalább magadban végiggondolnád az elsõnél mi lehetett a probléma, hogy ne ismétlõdhessen meg újból.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!