Találatok a következő kifejezésre: Ha az genetikai uh-n (7 db)

Ha a fizetös kombinált teszt tökéletes és az afp is akkor genetikai uh-n is minden rendben lesz? Ugyértem ha valami baj lenne a babával akkor jelezné valami?

18+6 hetes kismami

Legjobb válasz: A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km

A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: igen pont ez alött állok. mozogni nem tudom érzem e a picurt mert nem tudom pontosan milyen...érzek valamit a pocimba de nem tudom mit vgaykit...csak néha érzem szoval nem állandoan.semmi panaszom nincs se vér se görcs semmi. csak félek hogy ne legyen baj a babucimmal. köszi a választ.

Hány hetes terhes vagyok, ha a 12. hetei uh-n azt mondták, hogy 13 hetes, a 18 hetes genetikai uh-n pedig hogy 19 hetes?

ha ez igy halad nem tudom mikor fogok szülni

Legjobb válasz: Azt jelenti,h korábban volt peteérésed,és nem a hónap felénél,hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:)Amúgy szülni,akkor fogsz,amikor majd a kicsi úgy gondolja,h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre,de majd kiderül.A hetek pontos számolása,fõleg a vizsgálatok miatt kell,és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit,mert az eredmények,egy annyi idõs babának felelnek meg,ha a sokéves átlagot nézzük.

Azt jelenti, h korábban volt peteérésed, és nem a hónap felénél, hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:) Amúgy szülni, akkor fogsz, amikor majd a kicsi úgy gondolja, h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre, de majd kiderül.A hetek pontos számolása, fõleg a vizsgálatok miatt kell, és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit, mert az eredmények, egy annyi idõs babának felelnek meg, ha a sokéves átlagot nézzük.
Szia. Nem értem akkor ki állapította meg nálad a 12 heti terhességet ha a doki azt mondta hogy 13.Szerintem egyértelmûen a dokinak kell hinni.Ez a dolga õ jobban tisztában van vele.És ha mindekettõnél 1-el többet mondtak akkor szerintem egyértelmû hogy az.tehát most 19 hetes terhes vagy. Kellemes babavárást
Ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is az orvosod szerint aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton a doki az utolsó menszeszed alapján kiszámolja, majd az uh dönt, hiszen valóban elõfordul, hogy nem pont középidõben van a peteérés. Az elsõ uh kérõ papíromra nekem úgy írta rá, hogy 7-8 hét és majd ott eldöntik. És a terhesnaptért sem teljesen egyformán használják. Úgy értem, hogy legutóbb ugyanazon a napon volzam a dokinál és a védõnõnél. A doki 17 hetet írt a könyvbe, a védõnõ 16-ot. Itthon megnéztem a naptárt és aznap még valóban 16 voltam, másnap fejezõdött be a 17. hét és ugye a betöltött hét számít. Csak egy picike vonal választotta el a kettõt.

Ha az első genetikai uh-n nem találtak rendellenességet akkor a 31. heti uh-n találhatnak?

Legjobb válasz: Sajnos nincs garancia, de ne aggódj az egy felesleges dolog az aggódás. Tudod minden uh után itt aláiratják, hogy esetleges nem észrevehetõ dolgokat ..-felelõsséget nem vállalnak..stb. De annyi vizsgálat van és általában pontosak. Ha aggódsz menj 4d-re és szólj hogy alaposan tudni akarsz mindent... genetikailag szervi dolgok megállapíthatóak .

Sajnos nincs garancia, de ne aggódj az egy felesleges dolog az aggódás. Tudod minden uh után itt aláiratják, hogy esetleges nem észrevehetõ dolgokat ..-felelõsséget nem vállalnak..stb. De annyi vizsgálat van és általában pontosak. Ha aggódsz menj 4d-re és szólj hogy alaposan tudni akarsz mindent... genetikailag szervi dolgok megállapíthatóak .
A kérdező hozzászólása: oké köszike 4d-re nem megyek mert egy uh-s néni aki anyucim barátnõje azt mondta inkább költsem a babára végül is igaza van nem állunk jól anyagilag.Jó babavárást
elsõ v.: nem baj akkor ne menj 4d-re , de ne is aggódj, mert amit kellene láni azt látják is 98% -ban és közölni is kötelesek, ha rossz van a dologban.. Vigyázz magatokra,
A kórházi UH-n is látják, ha baj van. AZ én lányomnak a 32. héten vették észre a petefészekcisztáját UH-n. Hiába mentem 22.héten 4d-s genetikai UH-ra 20 000 Ft-ért, ha akkor még nem volt ott. Az SZTK-ban szakrendelésen is kiszúrják ha baj van. Fölösleges izgulnod, mert ha nagyon nagy lenne a baj a babócával az 20 hetesen is látszik, kisebb bajokat meg lehet orvosolni. Én már teljesen beletörõdtem, hogy a lányomnak kivették a bel petefészkét a születése után.
bocsi, nem bel, hanem bal.


Számít a rossz AFP lelet, ha már azt megelőzően voltam genetikai uh-n és magzatvíz-vételen?

A 12. héten kissé vastagabb nyaki red? miatt beutaltak genetikai UH-ra, illetve magzatvíz-vételre. Mindkett? eredménye tökéletes lett. A 16. héten jött az AFP (kb 1-2 héttel a magzatvíz-vétel után), melynek az eredményét tegnap kaptam meg, és közölték, hogy magas. Kérdem én, most ez külön megint azt jelenti, hogy ismét végig kell mennem minden vizsgálaton vagy lényegében a fent leírtakkal már letudtama vizsgálatokat és kizártam esélyét a bajnak?

Legjobb válasz: Természetes, hogy aggódsz.Nekem második baba, mégis valahogy több aggódni való jutott erre a terhességre-van ilyen.Mondok valamit.Hívd fel ezt a bizonyos Hajdú Krisztinát és beszéld meg vele, hogy van e szükség további vizsgálatokra-meg fog nyugtatni.Amúgy az amnió eredményért nekem személyesen kellett bemennem és akkor mondták, hogy további vizsg. nem kell, innentõl csak az orvosommal konzultáljak.

Természetes, hogy aggódsz.Nekem második baba, mégis valahogy több aggódni való jutott erre a terhességre-van ilyen.Mondok valamit.Hívd fel ezt a bizonyos Hajdú Krisztinát és beszéld meg vele, hogy van e szükség további vizsgálatokra-meg fog nyugtatni.Amúgy az amnió eredményért nekem személyesen kellett bemennem és akkor mondták, hogy további vizsg. nem kell, innentõl csak az orvosommal konzultáljak.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A doki meg sem nézte végül az AFP-t, mert mondta, hogy annyira jók a leleteim, hogy kb annyit jelent az AFP egy magzatvíz meg egy genetikai szív UH után, mintha letettem volna a nyelvvizsgát, és utána kijönne egy kettes dolgozat. Senkit nem érdekel. Meg mondta valószínûleg az is befolyásolhatta az eredményt, hogy alig telt el egy hét a magzatvíz és az AFP között. Szép, egészségesek vagyunk, én is és a kisfiam is.
Szerintem a magzatvíz vétel miatt te már átestél egy genetikai kivizsgáláson, persze azt nem tudni, hogy éppen melyik betegségre szürtek téged. Ha pl csak a dawn- korra, és most pedig másik genetikai rendellenesség miatt lett pozitív az AFP-d akkor lehet, hogy újra kell csinálni az egészet. De ne nyugtalankodj, majd az orvos megmondja.
nem igazán tiszta, hogy lett meg 3 héten belül a magzatvíz vétel eredményed, amikor 2 hetet kell várni csak az idõpontra, plusz 4 hét, amíg eredmény lesz.... rossz afp-vel és rossza nyakiredõvel jobban tennéd ha tényleg elmennél magzatvíz vételre, nem itt kamuzgatnál összevissza...
A kérdező hozzászólása: na idefigyelj kedves utolsó válaszoló. Ez nem éppen az a téma, amin az emberek kamuzni szoktak. Ne irogass ide, ha fogalmad sincs arról, hogy hogyan mennek a dolgok. December 7én voltam a magzatvíz vételen, melynek eredménye december 23-án postán megérkezett. Nem mintha bármiféle elszámolással tartoznék feléd, hisz valószínûleg egy besavanyodott szerencsétlen lehetsz, ilyen stílussal irogatsz. Az AFP eredményemet tegnap kapta meg a védõnõ, és december közepén vették le a vért. Javaslom neked a szex témakörbe való kommentelést, ott kedvedre tudsz oltogatni 13 éves kilányogat. Gyökér
Ne húzd fel Magad... Én csak amiatt aggódnék egy kicsit (nem nagyon), mert a magzatvízvizsgálat nagyon sok mindent kizár, hogy a vastagabb nyaki redõ miatt Down-kockázatú voltál, ha MAGASABB az afp-d, az velõcsõzáródási rendellenességre utalHAT, nem a Down-ra, ott alacsony az AFP. DE ha a magzatvízben minden rendben, nyilván ez is, de ez egy kafa genetikai UH-gal szûrhetõ... NYugi... A válaszadó miatt is.. :-)
A kérdező hozzászólása: köszi a nyugtatást, nagyon aranyos vagy. Nekem csak az nem tiszta, hogy a magzatvíz vizsgálatra kiíráskor is voltam genetikai UH-n, illetve ugye maga a vizsgálat elõtt is megnézett a Hajdú Krisztina professzor asszony genetikán, és azt mondta minden rendben van. Közben 2 ünnep között voltam genetikai szív UH-n is, ott is mindent rendben találtak. Azt nem értem, hogy ezeken felül akkor kell-e még pluszba mennem, vagy ez elég volt-e. Elnézést, ha úgy tûnik esetleg, hogy túlparázom a témát vagy valami, de elsõ terhességem, semmi tapasztalatom nincs, és szerintem normális, hogy félek.
Mókás volt a második-:) )))-Csak nevetni lehet rajta-honnan tudja, hogy nem magánban csináltattad az amniot, mert van, ahol kiküldik Prágába és egy újfajta-drágább eljárással napokon belül eredmény van.Na, mindegy ezzel ennyit se kellett volna foglalkozni-még nekem se, nemhogy neked. A kérdésedre a válasz.Nekem pont 16 hét 4 naposan csináltak amniot-nem kellett idõpont, bementem és felajánlották és meg is volt(amúgy)-ott és akkor nem is akarták már az afp-hez a vért levenni, mert azt mondták, nem szükséges, mert az amnio az diagnosztika, a többi csak valószínûségszámítás. Én mondtam, hogy a védõnõm nem hagy békén, mert az afp neki nagyon kell-mosolyogtak és azt mondták, jó, akkor megcsináljuk.Az amnio ELÕTT levették a vért, mert szólt a genetikus, hogy amnio után sem jó levenni, mert fals eredményt ad.Úgyhogy nyugodj meg, mert lehet ez volt a gond, hogy amnio után szúrtak afp-re.Amúgy valóban velõcsõ záródási gondra UTALNA-de nálad sokkal tüzetesebben nézték uh-n a babát és azt észrevették volna-no, meg azt is mondta a genetikus nekem akkor, hogy a velõcsõ záródási rendellenességnél már szinte csak az uh-ra támaszkodnak, mert jók a gépek az afp meg kissé elavult.Nyugodj meg!
4.és5.hsz volt az enyém-nagyon örülök!Minden jót!

18 hetesen normális ha genetikai uh-n azt írták, hogy 4 mm-re tág vesék?

Azt mondta a dokimnak a genetikus, hogy majd figyelje, mert most üres és a leleten is csak annyi van, hogy tel?d? magztani hólyag, a gyomrot nem írta.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.

Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.
szia! nagy valószínûséggel a babád veséjérõl írták ezt - bár tény, hogy az anyukáknál is elõ szokott fordulni, abban az esetben, ha a baba nyomja a húgyvezetéket, ezááltal a vizelet nem tud elfolyni a vesébõl, így ott a pangás miatt tágulás alakul ki -. azért gondolom, h a magzatról írták, mert ha nem így lenne, akkor nem a szülésznek kéne nyomon követni és nem emelik ki, hogy telõdõ magzati húgyhólyag! biztosan jó kezekben vagy, mivel észre vették és figyelni fogják! amíg van hólyagtelõdés, addig nincs gond, fõleg ha nem növekszik tovább a tágulat. ha pedig növekedne, akkor azt észre veszik és cselekedni fognak! addig meg ne aggódj, mert az sem jó! :) orvosodtól bátran kérj információt, ezért van! :) minden jót! :) http://fru.szimpatikus.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. Nem voltam egyértelmû, de rájöttetek, hogy a baba veséjérõl volt szó. Az orvost kérdeztem és azt mondtam, hogy minden rendben 4 hét múlva vár a következõ UH-ra. Amúgy azt is mondta a gentikus, hogy ez határérték, amit szintén nem értettem, de biztos az is a tágulatra vonatkozott.
A kérdező hozzászólása: A 26.héten a veséket teljesen épnek látta az orvos :)

Az életkorom miatt (36év) javasolták Debrecenbe a genetikai tanácsadást. Ha jó volt a 12. heti tarkóredő és volt orrcsont illetve ha uh-n rendben találnak mindent akkor nem küldenek tovább amniocentézisre?

Kicsit tartok t?le és az orvosom az uh-n eddig mindent rendben talált csak mivel a 18. heti genetikai uh-n ráírták hogy a korom miatt javasolt a tanácsadás menni kell. Egyébként valaki leírná pontosan hogy m?ködik? Uh és egy genetikus elbeszélget velem?

Legjobb válasz: Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.

Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.
Igen, a genetikus beszélget, megnézi az eddigi leleteidet. Nekem volt integrált vérvizsgálati eredményem is (1:2000, ez állítólag a koromhoz képest nagyon jó, 41 voltam akkor), és kifejezetten le akart beszélni az amniocentézisrõl. A nõdokim viszont ragaszkodott hozzá. Negatív lett, a kislányom azóta 15 hónapos és egy csoda!:) Az amnio-ról: tényleg nem kellemes, viszont mikor megvolt az eredménye, hihetetlenül megnyugodtam.:)
Szia!Szintén 36 éves voltam, és debrecenben a klinikára küldtek genetikára.Ott megcsinálták a 18.hetu uht, az alapján és a többi lelet alapján dönt a genetikus.Nekem sem javasolta, én megnyugodtam, eszembe se jutott hogy megcsináltassam ha nem javasolják.Ne aggódj, ha minden uh jó, akkor nem kell a aminocentézis.
Igen persze, hogy elárulom. :) Nos a 16. heti afp vérvételemen ugye megcsinálták a 4-es kombinált tesztet és abból az afp-m 0, 09 MoM lett és ugye a határ 0, 6-2, 5 MoM között van. Nos mivel nekem ez íjesztõen kevés így 21-triszómia kockázata merült fel ami ugye down-kór. Na nekem az arányom lett 1/20-hoz ami ugye megint rémesen rossz eredmény, így felajánlották és belementem, mivel 20 éves vagyok tuti ki akarom zárni, hogy beteg kisbabám legyen és ezzel a vizsgálattal azt mondják 100%-osan kilehet. Remélem is, mert nagyon szeretném megtartani a picurt! :)
Igen sajna tudom, ezért is mentem bele az amniocentézisbe és ezért tudom csak mondani is, hogy csak ezzel lehet kiszürni teljesen és nem olyan vészes mint amilyennek látszik. Anyukám mikor kistesómat várta elmúlt már 35 és belement õ is a magzatvízvételbe. Most 8 éves makk egészséges kishugom van. :)
Minden rendben lesz! Amúgy az afp kombinált tesztre sem lehet adni. Az amnio legalább biztos eredményt ad.
20 éves vagy? Elárulod, miért kellett genetikára menned?
Szaiasztok, nos én 20 vagyok, de most voltam az elmúlt 2 hétben genetikán, és amniocentézisen. A klinikára mész? Mert én ott voltam, szóval ott elmész egy uh-ra, aztán behívnak a genetikai tanácsadásra igen, elfogják mondani, hogy a korod miatt érdemes menni, mert a down-kóros babák 75%-át 35 év feletti nõk hozzák világra stb. Nem hülyeség megcsináltatni az amniocentézist, mert 0, 5% a vetélési esélye és ezt abszolút el lehet kerülni utána pár napos pihenéssel, meg persze 100%-osan kiderül, hogy beteg-e a baba vagy sem + még a nemét is megtudod 100%-osan bár ezt gondolom már hallottad máshonnan is. Nos ha elfogadod az amniocentézist, behívnak egy idõpontra, és vagy csinálnak akkor is uh-t, vagy már csak be kell menned a genetikus nõcihez, valószínû a 6-osba. Õ elküld, hogy csináltasd meg a kartonod aztán vidd vissza neki, aztán várhatsz az 1-es uh-nál, hogy behívjanak és "megszúrjanak". (az amnio amúgy nem fájdalmas, az izgalom jobban betesz, legalábbis én jobban izgultam) Nekem mikor vége volt még vissza kellett mennem a genetikára a zárójelentésért, aztán mehettem dolgomra. Ha van még kérdésed, és tudok, szívesen válaszolok. Az egészben a várakozás lesz a legrosszabb. Ja és bent lehet veled az amniocentézisen hozzátartozó!!! Remélem segítettem! 19 hkm :)
Én 38 múltam mikor terhes lettem, jó volt az uh és a véreredményem is, a doki azt mondta nem szükséges az amnió, én bíztam benne mert õ csinálja a genetikát a kórházban.A fiam tejesen egészséges, most megint terhes vagyok, 39 múltam de ha az eredményeim megint jók lesznek tuti nem csináltatom meg.
A kérdező hozzászólása: Hát teljes a bizonytalanság. Szerintem majd az ott látottak, hallottak alapján fogom tudni eldönteni akarom-e az amnio-t. De most ha az eszemre hallgatok nem szeretném. Egyébként mennyi idõ múlva van meg az eredmény??? Tényleg heteket kell várni rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem az életkor miatt kellett menni és mivel a genetikus azt mondta, hogy az uh és az véreredmény (AFP 1, 2) sem indokolja az amnio-t, õ nem javasolja természetesen ha ragaszkodok hozzá megcsinálják. Mondtam, hogy köszönöm akkor nem szeretném. Ennyi volt. Papír aláírva és kész.

Jövö héten megyek genetikai uh-ra az mutathat ki valami gondot ha a 4d-s uh. n minden rendben volt?

Legjobb válasz: Elõször is megtudod a baba nemét, ha kéred :-)) A leggyakoribb fejlõdési rendellenességeket kiszûrik, pl Down-kór. Statisztikailag kicsi az esélye, hogy gond lenne, ne aggódj! Fõleg, ha eddig minden oké volt...

Elõször is megtudod a baba nemét, ha kéred :-)) A leggyakoribb fejlõdési rendellenességeket kiszûrik, pl Down-kór. Statisztikailag kicsi az esélye, hogy gond lenne, ne aggódj! Fõleg, ha eddig minden oké volt...
A Down kór kromoszóma hiba, tehát azt egy Uhval igen nehéz megállapítani, de egy bizonyos kor után autómatikusan elvégzik ezeket a vizsgálatokat.(Ha jól tudom, akkro a 35év.)Fõleg a nyitott gerincre és a végtagok ujjak számáre figyelnek.A nyitott gerinc nem mutatható ki 4Dn.Tehát akár mutathat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!