Találatok a következő kifejezésre: Ha az fél nem egyezik (2 db)

Ha az egyik fél nem egyezik bele a válásba, akkor mennyi idő alatt választanak szét minket?

Legjobb válasz: Az attól függ van-e közös lakás, közös kiskorú gyermek. Önmagában attól. hogy a válásba nem egyezik bele az egyik fél nem függ az eljárás gyorsasága, inkább a fentebb leírtakban való megegyezés az ami miatt elhúzódhat. Az elsõ tárgyalás idõpontja a kereset beadásától számított kb 6. hónap.

Az attól függ van-e közös lakás, közös kiskorú gyermek. Önmagában attól. hogy a válásba nem egyezik bele az egyik fél nem függ az eljárás gyorsasága, inkább a fentebb leírtakban való megegyezés az ami miatt elhúzódhat. Az elsõ tárgyalás idõpontja a kereset beadásától számított kb 6. hónap.
Neked a papir beadásától számolva kb másfél hónapra tûzték ki az elsõ tárgyalást. A férjem nem hajlandó válni, azóta már 5 tárgyalás volt, az utolsó háromra el sem jött. Tanut vittem, meghallgatták. Egy hónap mûlva kimondják a válást. Egy éve tart a huzavona. A ygermekek tekintetében már az elsõ tárgyaláson megegyeztünk, a közös vagyonnal kapcsolatban pedig nincs min egyezkednünk. Az, hogy nem jeleneik meg, csak idõhúzásnak jó esetleg. Kitartást!!!
Bocsánat, az elsõ szó az NekeM

Elváltunk, a közös házunkat aminek fele az enyém, hogyan lehet eladni, ha a férjem nem egyezik bele?

Mindketten benne lakunk. Mit lehet ilyenkor tenni? Hiába van papír róla hogy fele az enyém ? nem akarja eladni, s?t zárcserével fenyeget?zik.

Legjobb válasz: Mindenképpen még egy(?) bírósági tárgyalás elé néztek, ha a kedves férjed ennyire kompromisszum képes ember. Jól írták elõttem, elõször meg kell szüntetni a közös tulajdont, de ez csak egy formális dolog. Utána az ingatlant fel kell értékelni (a felperes megelõlegezett költsége) Újra menni a bíróságra, és kérni az ingatlan árverezését. Férjedet természetesen elõvásárlási jog illeti meg ebben a jogügyletben, magyarul meg veheti a Te feledet, de csak az értékbecslésben szereplõ összeg 50%-ért. És most jön a hab: ha nem kíván élni elõvásárlási jogával, és kevesebbért kel el az ingatlan az árverésen, Téged (mint felperest) akkor is megillet az értékbecslésben feltüntetett összeg 50%-a!!! Õ kap jóval kevesebbet. Ha nem volt érthetõ, küldj privit, ha igen, akkor örülök. Sok sikert!:)

Mindenképpen még egy(?) bírósági tárgyalás elé néztek, ha a kedves férjed ennyire kompromisszum képes ember. Jól írták elõttem, elõször meg kell szüntetni a közös tulajdont, de ez csak egy formális dolog. Utána az ingatlant fel kell értékelni (a felperes megelõlegezett költsége) Újra menni a bíróságra, és kérni az ingatlan árverezését. Férjedet természetesen elõvásárlási jog illeti meg ebben a jogügyletben, magyarul meg veheti a Te feledet, de csak az értékbecslésben szereplõ összeg 50%-ért. És most jön a hab: ha nem kíván élni elõvásárlási jogával, és kevesebbért kel el az ingatlan az árverésen, Téged (mint felperest) akkor is megillet az értékbecslésben feltüntetett összeg 50%-a!!! Õ kap jóval kevesebbet. Ha nem volt érthetõ, küldj privit, ha igen, akkor örülök. Sok sikert!:)
Sajnos sehogy, csak ha beleegyezik.Ha csak haszonélvezete lenne nem tulajdonjoga akkor is kell a beleegyezése.Ismerõsöm 10 évig nevelte albérletekben a három gyerekét, mert a férje kitolásból nem egyezett bele a hatalmas házuk eladásába.Végül halálra itta magát és a felnõlt gyerekei látták hasznát.
Én ebben a hhelyzetben azt tudomneked tanácsolni, h ne hagyd elmérgesedni kettõtök kapcsolatát.Tudom nagyon nehéz, de legyél te az okosabb, és nyeld le a ékát.ebben a törékeny helyzetben még sok közös döntést kell meghoznotok, és nagyon megnehezíthetitek egymás életét.Biztos mind a ketten szeretnétek túlesni rajta, és újrakezdeni az életeteket.Szóval szerintem hagyd egyenlõre ezt az adjuk el hamar a lakást témát és próbáld meg megvárni amíg kicsit lenyugszik a helyzet, és lehet hogy Õ ajálnja majd fel./az én férjem végül elköltözött magától, még csomagolni is segítettem neki./
A váláskor kellett volna kérni a biróságon, hogy árvereztesse el a biróság.Bár nem tudom igy utolag lehete hogy elváltál töle!
Na ezt most nem vágom, ha a közös tulajdon megszûntetésével lehet eladni a lakást, akkor miért kellett lepontozni?
Kérjed a bíróságon a közös tulajdon megszûntetését!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget! Az utolsó válaszadónak Üzenem: Külön köszönet és persze, hogy értem és el is intézem így, mert ez így tiszta, arra meg várhatnék, hogy magától egyezzen bele az eladásba. Pedig ha menne normálisan, akkor mindketten jobban jönnénk ki belõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!