Találatok a következő kifejezésre: Ha az fél nem (2394 db)

Igaz, hogy a reformátusoknál az esküvőkor nem írnak be a "könyvbe", ha egyik fél nem református?

Nézegettük az anyakönyvet, (vagy minek nevezik azt, ami a parókián van), és egy név kapcsán megtudtuk, hogy azért 8 évvel kés?bb vannak beírva a könyvbe mint a református egyház által elismert házastársak, mert akkor konfirmált le a másik fél. Szóval akkor most mi igaz??

Legjobb válasz: A reformátusok akkor is összeadnak, ha egyik fél sem református. Az a könyv, amit néztél, valószínûleg az EGYHÁZTAGOK nyilvántartása lehetett. Nos, mivel a másik fél nem református, nyilvánvalóan a házasság megkötése után nem lesz református. Magyarán: szabadon gyakorolhatja a hitét (ha más felekezethez tartozik). Ettõl még a házasságot elismerik, ha egyszer ott kötöttétek meg. A konfirmációval leszel egyháztag, így valószínûleg a másik fél áttért, és ezért került be.

A reformátusok akkor is összeadnak, ha egyik fél sem református. Az a könyv, amit néztél, valószínûleg az EGYHÁZTAGOK nyilvántartása lehetett. Nos, mivel a másik fél nem református, nyilvánvalóan a házasság megkötése után nem lesz református. Magyarán: szabadon gyakorolhatja a hitét (ha más felekezethez tartozik). Ettõl még a házasságot elismerik, ha egyszer ott kötöttétek meg. A konfirmációval leszel egyháztag, így valószínûleg a másik fél áttért, és ezért került be.
A napokban volt már ilyen jellegû kérdés, biztosan én vagyok a nehézkes, de ha már alkalmad nyilik arra, hogy nézegetheted az anyakönyvet, akkor MIÉRT nem kérdezed meg a lelkészt, hogy elsõ kézbõl kaphass pontos és kielégitõ választ?! Megkérdõjelezném, hogy valaki elég érett-e a házasságra, ha ilyen kérdéseknek sem tud egyértelmûen és gyorsan a végére járni, mi lesz a késõbbiekben a nagybetûs élet visszavonhatatlan döntéseivel?
Nálunk nincs ilyen. A férjem katolikus, mégis rendesen megesküdtünk, semmi áttérés meg ilyesmi.
Nálunk nem volt ebbõl semmi gond. A férjem nemhogy nem református, de meg sincs keresztelve (és nem is hívõ).
A kérdező hozzászólása: 19 eves vagyok, meg nem keszulok hazassagra, de mar nehany dolgot megbeszeltunk ezzel kapcsolatosan. A parom nem reformatus, ezert is aggodom, hogy nem jon ki jol a lepes. Azt az anyakonyvet kb 5 evvel ezelott lestuk meg egy vallasora elott, mivel az a terem szolgal hazassagkotesi teremkent is es a pap elfelejtette aznap elvinni onnan. Egyebkent tegnap este hallottam ezt, es meg nincs lehetosegem beszelni a jelenlegi papunkkal, ezert gondoltam, hogy a gyorsabb valasz erdekeben megkerdezlek titeket, hatha valaki tud segiteni. Bocs az ekezet nelkuli irasert, mobiltelefonrol potyogok, es nincs magyar billentyuzet. Koszonom a valaszokat!

Egy párkapcsolatnál nem gond az, ha egyik fél nem diplomás?

Az az igazság, hogy nekem nem lesz diplomám, mert egy f?iskolára vagy egyetemre se vettek fel, de én szeretnék egy olyan n?t aki f?iskolára vagy egyetemre jár a jobb megélhetés véget.

Legjobb válasz: Az nem gond, ha az egyik fél nem diplomás. Az hatalmas baj, ha az egyik fél egy anyagias barom, és ilyen szempontokat követ a párválasztásban. Megj.: Diploma nélkül is lehet jól keresni, és egy diplomás se keres mindenképpen jól (én pl. 100 alatt keresek diplomával).

Az nem gond, ha az egyik fél nem diplomás. Az hatalmas baj, ha az egyik fél egy anyagias barom, és ilyen szempontokat követ a párválasztásban. Megj.: Diploma nélkül is lehet jól keresni, és egy diplomás se keres mindenképpen jól (én pl. 100 alatt keresek diplomával).
Hátha az anyagiakra mész, akkor gond!! A nõ fog eltartani ez a célod?? Szép vagy, hogy lehet így gondolkodni.Remélem sosem lesz ilyen nõ, csak valami 6 oszt. ri.ancot kívánok Neked.
Jobb megélhetés kell? Miért mit gondolsz, ki fog téged tartani a diplomás nõ? Apafej, a párkapcsolat nem így mûködik. Egyik oldalról sem. Szóval a csaj sem várhatja el ugyanígy hogy majd a diplomás krapekja kitartsa. Kapjál észhez, mert így csak a guminõk maradnak :P
Az nem baj, hogy diplomás vagy sem, de öcsém, neked kilóg a kapanyél a szádból, akkora türhõ paraszt vagy. (Már elnézést a földmûvelõktõl.) Szóval az viszont igenis baj, ha az egyik bunkó, a másik meg mûvelt. Tehát egy diploma nélküli, de mûvelt, intelligens ember esetén nem baj, ha hiányzik a papír.
Aki fõiskolára, egyetemre jár az inkább költ, mint keres.
Szerintem csak azoknál akik nem az embert szeretik, hanem azt hogy kicsoda-micsoda õ - és ez az elsõ nekik. Nekem is van fõiskolám. Az exem mindig zavarta, hogy nekem van, de engem nem zavart, hogy neki nincs. Mindig alacsonyabbnak érezte magát ezért.
A kérdező hozzászólása: Engem nem érdekel ki magasabb alacsonyabb érzés. Csak szeretet és jól megélhetés kell!
höhö, a nem diplomás férjem alapból 3* annyit keres, mint én diplomával

Mért nem fogják fel a pasik, ha azt mondom, nem?

Ha nem jön be valaki,finoman elutasitom,de nem érti meg,tovább nyomul! Mért van ez?

Legjobb válasz: A pasikkal az a baj, hogy ha finomkodva utasítják el õket, mert esetleg nem akarják megbántani szerencsétleneket, akkor azt nem fogják fel. Ha viszont már huszadszorra sem érti meg és kerek perec kimondod hogy mert egyszerûen nem akarsz tõle semmit, nem vonzó számodra, akkor te vagy a szemét k*rva meg egoista r*banc.. ezt bírom a pasikban...-.-

A pasikkal az a baj, hogy ha finomkodva utasítják el õket, mert esetleg nem akarják megbántani szerencsétleneket, akkor azt nem fogják fel. Ha viszont már huszadszorra sem érti meg és kerek perec kimondod hogy mert egyszerûen nem akarsz tõle semmit, nem vonzó számodra, akkor te vagy a szemét k*rva meg egoista r*banc.. ezt bírom a pasikban...-.-
Azért, mert ez az oldal is tele van olyan kérdésekkel, hogy pl: Miért olyan félénkek a fiúk? Miért nem próbálkozik újra, tudhatná, hogy illik eleinte nemet mondanom? stb, stb.
mert látják h lefekszel 20 forintért mindenkivel és gondolják õk sem akarnak kimaradni.
A nõi "nem" nem jelent mindig nem-et. Az ember meg próbálkozik, épp a kollégák által megválaszolt okokból: sokszor nem átgondolt, intuitív a válasz, lehet fél óra múlva vagy másnap már másképp gondolja a hölgy. Illetve a hölgyek a kitartást értékelni szokták, ezért még egy max két próbálkozást a legtöbb férfi el szokott ereszteni. A második vagy harmadik nemleges válasznál aztán lezárják, tudomásul veszik. A másik hogy a nõk sírnak-nyavalyognak hogy a férfiak nem szólítják le õket meg micsoda nyuszik stb stb. A nõknek is el kéne gondolkodni, hogy vajon miért nem. Mert gyávák? Egyáltalán nem. Hanem épp itt jön képbe ez az eset is: a válasz nem, ami lehet elhamarkodott, lehet csak teszt, hogy próbálkozik-e még a fiú. De b*sszátok meg, nem gondolatolvasók a férfiak, nem tudják kitalálni hogy most vajon épp milyen választ kaptak. Ezt egy nagyon hülye játéknak tartom a nõk részérõl, és nem lepõdök meg ha a fiúkban emiatt még csak hajlandóság sem merül fel odamenni és leszólítani a kiszemelt hölgyet ismerkedés céljából. Senki sem szereti ha szórakoznak vele kény és kedv szerint, és a fenti okokból fakadó bizonytalanság is erõs visszatartó erõ. Ezen a játékon a nõknek kellene változtatni és mindjárt több férfi menne oda leszólítani, és ha "nem" a válasz, akkor az elsõnél elköszönnek, ha nincs elutasítás, akkor pedig folytatják az ismerkedést. Hölgyeim, ebben a szituációban magukban keressék elõször a probléma forrását! Az másik dolog, hogy vannak olyan férfiak is, akik azért nem ismerik a "nem" fogalmát mert erõszakosak, buták és önzõk. Az a levakarhatatlan típus. De ezek egyértelmûen kiszûrhetõk, és ahogy láttam/hallottam a kedves hölgyek egyáltalán nincsenek elveszve mikor ilyen hímet kell melegebb éghajlatra küldeni. De ez az eset nem összetévesztendõ a fent említettel!
1. A nõknél sosem lehet tudni, hogy azt gondolja-e amit mond. 2. Vannak olyanok akik az elképesztõ egójuk miatt képtelenek elfogadni a nemet.
Egyrészt mert sosem lehet tudni, hogy a nem a nem, vagy talán. Ha valaki neten utasít el szinte azonnal, akkor úgy érzem, hogy elkapkodta, hiszen egy kicsit sem ismert meg. Ez kezdetben bosszantott, de most úgy gondolom, hogy ha ilyen a hozzállása, akkor én nem veszítettem vele semmit. Az azonnali elutasítás mindig a külsõnek szól. Ha a pasi úgy érzi, ha ezen kívül vannak még értékei, akkor tovább akar próbálkozni.
én sem adom fel soha, addig próbálkozom, míg be nem adja a derekát, vagy fel nem jelent zaklatásért. 31 F
JAJJJ A PASIK MIÉRT ILYEN FÉLÕSEK? ELSÕRE NEMET ILLIK MONDANI HADD PORBÁLKOZZON.. NEM?????? NÕK...... te atya ég
Jó ki érti az ilyen hülye logikát...... Van akinél a nem igen, vagy talán, a másiknak meg a nem az a húzzál a picsbe..... Ezért bonyolultak a nõk.
A kérdező hozzászólása: hát elég hülyék lehetnek azok a csajok, akik ha tetszik nekik egy pasi, nemet mondanak, hadd túráztassa magát! Agyam eldobom! És miattuk lesznek a pasik ilyen nyomulósak, mert nem tudják, melyik nõvel hányadán állnak? aminek többek közt én is iszom a levét. CSAJOK LEGYETEK EGYÉRTELMÛEK!!!!!!
szerintem beképzelt vagy
A nõknél a "nem" tényleg nem mindig jelent nemet, lehet h te kivétel vagy. Ami mindig nemet jelent, az a "nem tudom" meg a "talán" :)
Ne dicsérj egy vadidegent. Csak megmondod neki, hogy nem, mert blabla és kész. A legyünk barátok féle ökörséget meg el kell felejteni, ilyet idegennek sose mondunk.
Utolsó: Ez nem feltétlenül van így. Van aki megérti. Nekem a nemet sose kellett kétszer mondani!!!! Úgyis jött olyan aki igent mondott, csak ezt sok pasi nem fogja fel mert türelmetlenek.... Már aki.
A kérdező hozzászólása: hát olyanokat mondok, hogy semmi gond veled, jóképû, szimpatikus vagy, csak én (ezért vagy azért) nem szeretnék többet. szóval próbálom kicsit dicsérni is, hogy ne tiporjak nagyon a lelkükbe. Ez lenne a baj? Túl kedves lennék?
Talán túl finom vagy.
A kérdező hozzászólása: nálam a nem az nem. Nem tudom a többi lány hogy szórakozik a pasikkal, de elég gáz ha a pasik arra szocializálódnak, hogy ááá a csaj biztos igent akar mondani csak [email protected] napja van :S ez elég irritáló csak el tom dönteni hogy kell-e nekem az a pasi
tegnap 23:52 A fenéket bonyolultak a nõk. Teljesen illogikusan gondolkoznak, ezért tûnnek annak. Ha én megkapom a nemet, akkor szia. Aztán utána futhat utánam.

Hogyan vehetem fel a kapcsolatot a fiam anyai nagyanyjával, ha az apával nem élünk együtt és nem hajlandó szóba állni az anyjával?

A volt férjem szüleivel sosem találkoztam, mert egy általam is ismert nevetséges okból nem tartja velük a kapcsolatot. Egyetlen egyszer beszéltem vele telefonon és csak a lánykori nevét tudom. A családi neve valószín?leg nem azonos a volt férjemével, mert elvált és azt hiszem, újra férjhez ment azóta. Nagyon szeretnék vele találkozni és szeretném, ha legalább egyszer láthatná a kéthónapos unokáját. De a lánykori neve alapján nem találom semmilyen telefonkönyvben, ezek mellett talán annyit tudok, hogy melyik városban lakik, de ebben sem vagyok egészen biztos.

Legjobb válasz: az elõttem válaszolónak írnék...aki a kérdést feltette, ha nem vetted volna észre a következõ kérdéssel helyesbített. Azt a kérdést már helyesen tette fel! Nem kell egybõl leszólni a másikat, az elsõ két válaszoló így is értette, hogy mit akar a kérdezõ. Sok szerencsét kívánok a nagyi felkutatásához. Biztos nehéz munka lesz,de kitartást ha ennyire fontos!!!

az elõttem válaszolónak írnék...aki a kérdést feltette, ha nem vetted volna észre a következõ kérdéssel helyesbített. Azt a kérdést már helyesen tette fel! Nem kell egybõl leszólni a másikat, az elsõ két válaszoló így is értette, hogy mit akar a kérdezõ. Sok szerencsét kívánok a nagyi felkutatásához. Biztos nehéz munka lesz, de kitartást ha ennyire fontos!!!
Én tiszteletban tartanám az indokot amit te "nevetségesnek" tartasz.. számodra fontos ez a távoli rokon sõt lehet, hogy csak neked vannak ilyen érzéseid, hogy fontosak az emberek... ha neki olyan fontos lenne, hogy lássa az unokáját, hidd el minden követ megmozgatna ha látni szeretné...
Az elõzõ válaszolóval nem tudok egyetérteni. A következõk miatt: Az, hogy ha akarná látni az unokáját, megtenné, nem biztos, hogy így van, mert ugye a fia hosszabb ideje nem beszél vele, tehát az sem biztos, hogy tudja, hogy van egyáltalán unokája. Másrészt én is szeretném, ha a gyerekem ismerné a nagyszüleit, és a gyerekem érdeke nekem fontosabb, mint a volt párom döntése, hogy nem akar beszélni az anyjával. De sajnos csak a véleményemet tudom leírni, segíteni nem nagyon tudok. Annyi ötletem van esetleg, hogy adj fel hidetést, amiben leírod, amit tudsz róla és hogy miértr keresed. Abban a városban, amire tippelsz, biztosan van valami helyi hirdetési újság, meg esetleg megyei is, ha a környéken él. Ezen kívül országos lapban is hirdethetsz, hátha olvassa, vagy esteleg valaki, aki ismeri. Én sok sikert kívánok és kitartást, mert szerintem nem lesz egyszerû!
Valószínûleg én vagyok túlontúl értetlen... A volt férjed anyja a fiad "apai nagyanyja", az "anyai nagyanya" a te édesanyád. Azt meg nyilván tudod, hogy miként hívják (általában az okmányokba is beírják, hogy el ne feledd). Ha beugratásnak szántad a kérdést, ketten lépre mentek. Nem hiszem, hogy illik segítõkész emberek jóindulatávak visszaélni. üdv.: hegedor
A KEK Központi Hivatal 1094, Budapest, Balázs Béla 35. alatt segít ilyen helyzetekben. Ki tudod kérni a lakcímét is, csak ki kell fizetni az illetéket utána. Sok szerencsét! http://www.nyilvantarto.hu meg tudod nézni az ügyfélfogadás rendjét!

A kérdésem azokhoz szólna akik gyermeket szeretnének, vagy szerettek volna. Ti hogy dolgoztátok fel, vagy dolgoznátok fel ha azt mondanák nem lehet gyermeketek egészségügyi okok miatt? Milyen más céljaitok lenne?

Ez csak egy elvi kérdés.

Legjobb válasz: Akkor örökbe fogadnék. Nálunk egyébként is úgy volt, hogy nem lehet, lombikkal sikerült-ha nem ment volna, örökbefogadás.

Akkor örökbe fogadnék. Nálunk egyébként is úgy volt, hogy nem lehet, lombikkal sikerült-ha nem ment volna, örökbefogadás.
Szerintem ezt egy nõ soha nem tudja elfogadni, már amíg biológiailag lehetséges, tudjátok a remény hal meg utoljára és ez tényleg így van. Aki el tudja fogadni az örökbefogadást annak könnyebb lehet, de nem hiszem hogy amikor az avatatlanok azt mondják kire is hasonlít akkor majd nem hasít belé a fájdalom, hogy másé...nem tudom.
Én ebben a cipõben járok. Már nagyjából másfél éve közölte velem az orvos. Úgy vagyok vele, hogy sajnos ez van. Biztos rossz anya lennék, ezért nem adatik meg, hogy gyerekem lehessen. Beletörõdtem. Örökbe fogadni nem szeretnék. A férjemen úgy vettem észre, még nem adta fel. Most is abban reménykedik, hogy terhes vagyok. Hiába mondom neki hogy nem. Õ még reménykedik. Szerintem még pár év, és el fogja fogadni. Mert megbeszéltük, elhagyni nem akar. (én ajánlottam fel neki, hogy esetleg ha összejönne mással, akkor úgy lehetne gyereke) de õ csak tõlem akar.... 27/N
Soha nem tudnék beletörõdni, mindent megtennék, petesejt-sperma donor, vagy örökbefogadás.
Én elsõ körben nem adnám fel!Lehetõség szerint, de külföldre mennék, több lombikra, bármit megtennék érte!Nem ismernék lehetetlent!
Magyarországon a béranyaság illegális. Petesejt donor lehet családtag.
De testvér kihordhatja a babát én úgy tudom az legális..
Van már arra is megoldás, hogy valaki másnak ültetik be a ti babátokat vagy örökbefogadás..
Nagyon szomorú lennék, de beletörõdnék. Viszont örökbe nem szeretnék más gyerekét. Akkor inkább tartok kutyát. A kutya nagyon jó gyerekpótló.
Engem elõször 11 évesen mûtöttek lúdtojás méretû elváltozással a méhemben. Késõbb az évek során többet is el kellett távolítani a petefészkek és méh faláról. Nem mondták akkor, hogy biztosan nem lehet baba, mindig csak azt, hogy majd ha szeretnék, akkor megvizsgálnak. 27 lettem, idén októberben jött el a családalapítás ideje. Gyógyszert január óta nem szedek, hogy tisztuljon a szervezetem. Októberben megvizsgált egy nõgyógyász, azt mondta, hogy ami maradt a petefészkeimbõl, az túl kevés ahhoz, hogy megtermékenyüljek. Következõ hónapban teherbe estem, elsõ próbálkozásra. Most 8 hetes a terhesség és nagyon bízom abban, hogy ki tudom hordani és egészséges babát szülök augusztusban. Igaz, veszélyeztetett vagyok fenyegetõ vetélés miatt.
Csodálatos mindegyik történet, mind-mind maga a csoda. Szívet, lelket melengetõ érzés volt olvasni mindet!
(bocsánat sikerült félúton elküldeni) Szóval, mikor a férjemmel összekerültünk, elmeséltem neki hogy mi történt (sajnos a mûtéti hegek még mindig láthatók) és egy éves kapcsolat után abbahagytuk a védekezést. Neki nem volt fontos a gyerek, én meg 12 év elteltével elfogadtam hogy nem lehet gyerek. Pedig lett, 2 év után teherbe estem, igaz hogy végig veszélyeztetett terhes voltam, de megérte minden kórházban töltött pillanat! Azóta már a 3. csöppséget is kihordtam természetes úton. Addig amíg minden szerv a helyén van, nincsen lehetetlen!
13 éves korom óta éltem úgy hogy nem mehetek terhes soha, egy baleset következménye képpen... Orvosról-orvosra jártunk már a szüleimmel is, de végül elfogadtam a sokadig vélemény/vizsgálat után, belefáradtam... A védekezésre ezek mellett is mindig odafigyeltem, féltem hogy valamit elkaphatok...
Barátnõmnek szó szerint össze-vissza kaszabolták a méhét, mert valami rendellenesség miatt nem lehetett gyereke. Több mûtét és közel 10 év után beletörõdtek. Örökbe fogadtak egy babát, majd rá fél évre spontán teherbe esett.
szia! több mint 6 éve derült ki, hogy miattam(kimerülõ petefészek, de nem az életkoromból adódóan)csak lombikkal lehet babánk, versenyfutás az idõvel. Párommal minden rendben. elõször sokkolt..majd 5 sikertelen inszemináció, 2010-ben jobb oldali méhenkívüli, kivették a petevezetékem, 2011 vetélés, 2012 nyara szimultán terhesség egy méhen belül egy az egyetlen bal petevezetékemben, hasûri vérzésem lett, mindkét babát elveszítettük. Közben elindítottuk az örökbefogadást, de küzdöttünk tovább. 2013 január imperfect vetélés missed ab.al. És a hitünk és erõnk eredménye: most 7 hetes 3 napos babás vagyok:) lombikbaba, eddig minden rendben:) sosem szabad feladni!!!
A kérdező hozzászólása: 32! Nagyon drukkolok neked! Legyen pozitív a hozzáállásod! 33! Örülök hogy sikerült! Mindkettõtöknek köszönöm a válaszadást!
Én beletörõdnék. Sajnos lassan bele is kell törõdnöm, hogy nem lesz második :(
A kérdező hozzászólása: Bocsáss meg, nem megbántásból akarom írni, de legalább van egy gyermeked! Neked már sikerült, életet adtál, ami csodálatos dolog. Nagyon szomorú ha a második nem jön össze, azért ne adjátok fel, a korábbi hozzászólások közül van olyan amibõl erõt meríthetsz. De gondolj bele akinek az elsõ sem sikerül, annak milyen nehéz lehet? Még egyszer bocsánat ha megbántottalak.
Nem bántottál meg. Az elsõre is 2 évet vártunk.(tudom nem nagy idõ) Érzem magamon, hogy nincs erõm ezt tovább csinálni. (többi hsz-t még nem olvastam)
A mi családunkban is van ilyen csodababa. Tesóméknak lett egy gyerekük, de utána nagyon durva autóbalesetük volt, és tesómnak mondták, hogy sajna még sokáig nem lehet gyereke, ha lehet egyátalán- de nem bíztatták õket. Mire nagyjából helyreállt a szervezete, és talán próbálkozhattak volna, férje beteg lett. A kezelései folytán megmondták neki, hogy örök életére steril marad. Ennél a pontnál viccesen megjegyezte a dokija, hogy nem kell védekezésre pénzt költeniük.. hahahaha.... Szóval mindkettõnek papírja volt róla, hogy nem lehet gyereke. Bele is nyugodtak, örültek, hogy legalább van nekik egy gyermekük, gondolták, majd élik az életüket hármasban. De tavaly tavasszal mégis kismama lett a tesóm teljsen spontán, és karácsonyra megszületett a kis csodagyerekük!! Még az orvosaik is csodálkoztak ezen!
Nincs lehetetlen.. nekünk is azt mondták hogy csak lombikkal megy majd, elfogadtuk és nem idõvel nem akartuk görcsösen... aztán egyszer csak nagy unszolásra csináltam egy tesztet (mondván minek csináljam, nem lehetek) és pozitív lett :D
38. nem lehet hogy mástól volt a gyerek? egy steril pasi mégis hogy gyógyulna meg????
Ha vannak heréi, bármikor megtörténhet, hogy mégis tud gyermeket nemzeni. Nem olyan extra. A férjem orvos, sokszor van olyan, hogy azt mondják, nem sikerülhet, és mégis. Nekem is mondták. Elsõ próbálkozásra összejött. Nem szeretnék belemenni, hogy miért mondták és milyen mizéria volt, mondták, beletörõdtem, nagyon fájt. Férjhez mentünk, nem védekeztünk, és van egy csodánk. Hiszem, hogy lesz második is, ha eljön az ideje.
hm... látom mindenkivel megtörténik a csoda csak velem nem...
Elfogadtam, nem drámáztam.Nem akartam belenyulni a természetbe, nem tartom normálisnak a sok génkezelt lombik gyereket.Sikeres vállalkozó lettem, aztán egyszer csak spontán terhes lettem.
én egy fiatal lány vagyok és nagyon szeretnék késöbb gyereket de ha azt mondanák hogy nem lehet nem adnám fel van megoldás ha csak egeszsegügyi ok miatt nem lesz.
Ez van most nálam is... Nem nõgyógyászati oka van, hanem más egészségügyi (belgyógyászati) ami miatt olyan gyógyszereket kell szednem, ami akadályozza a gyermekvállalást. Két éve áll fent ez a helyzet, pont hogy megérett bennünk a dönts, na és az anyagi biztonságot is megteremtettük a családalapításhoz. Van egy mûtéti lehetõség, amivel megszüntethetõ a probléma és akkor nem kellenének gyógyszerek, szóval elhárulna az akadály... Kettõn vagyok túl, sikertelenül... Õsszel lesz a harmadik. Nem sok eséllyel indulok, de mindent meg fogok tenni, nem adhatom fel, ez nem olyan dolog, amit csak úgy fel lehetne adni!!! Küzdök, amíg 0, 1% esélyem is van, mert az is esély!
Nem egy olyanról hallottam hogy orokbe fogadtak egy babát majd egyszer csak terhes lett. Csodák mindig vannak !
Biztos sokkot kapnek, es szomoru lennek, de azert nem orulnek bele. Alapbol is szeretnek neveloszulo lenni, hat akkor orokbefogadnek. Inkabb attol tartanek, hogy a parom, vagy a jovendobelim mit szolna ehhez.
Ezt nem lehet feldolgozni.Leírom a jelenlegi történetünk, nem adjuk fel küzdünk, remélem ad egy kis erõt. Ha nem haraxol leírom a mi történetünket!Mi már lassan 3-4 éve küzdünk a babáért!Nem szabad feladni, a nõgyógyászok csak csititgattak, h nyugalom majd terhes leszek, na persze.2 év próbálkozás után felkerestem a meddõségi központot.Az orvosok még hagytak volna.Hát jol tettük!!!!!25 évesek vagyunk, a vizsgálatokbol kiderült h a férjemnek 0 a sperma száma, közölték velünk h nem lehet gyermekünk.....gondolhatod...de mi nem adtuk fel és orvosrol orvosra jártunk de megérte.Maga a tudat az h a férjem megmütötték és találtak spermát.Így lombikkal van esélyünk a babára.Kérlek ne adjátok fel!!!Nekünk sokkal nehezebb és küzdünk.Nem szabad feladni!!!!Drukkolok, h végre babás legyél!
4 évvel azután várunk babát, hogy egy kedves orvos a kórházi folyosón közölte, hogy soha nem lesz gyerekünk. Igaz, ehhez lombik kellett, nem is egy, de nagyon jo orvosaim voltak végig. En azt mondom, a végsõkig küzdeni kell, vagy ameddig az ember lelkileg bírja. Mi mar beszéltünk az örökbefogadásról is, ha végképp nem lehetett volna babank, belevagunk, az biztos.
Barátnõmnek a teherbeeséssel nem volt gondja, a kihordással annál több. 7 (!!!!!!) terhességi végzõdött vetéléssel a 8. héten, mikor közölték vele, hogy genetikai hiba miatt nem fogja tudni kihordani egy babáját sem. Kórházban fekve, folyamatos orvosi felügyelettel is csak kb 10% esélye van. A férjével úgy döntöttek, hogy akkor legyen örökbefogadott gyerekük. Aznap, mikor hívták õket, hogy lehet menni egy kiscsajsziért, a barátnõm megint pozit tesztelt. Úgyhogy most kerek 9 hónap van a kislányai között. :) Soha nem szabad feladni, neki sem volt más célja, csak az, hogy legyen babája.
Az egyik ismerõsömnek is azt mondta az orvos, hogy soha nem lehet gyereke.Ma már lassan 4 éves a kisfia. Spontán esett teherbe..:)
Én 2 példát is tudok mondani: 1- megmûtötték az ismerõst, nem volt átjárható egyik petevezetéke sem. Az egyiket kivették, a másikat meg azt mondták, hogy fölösleges vele foglalkozni, mert soha nem lesz átjárható. Mielõtt mentek volna lombikra, elõtte lett spontán terhes. Az orvos azt mondta, hogy ez olyan volt, mint a vezeték nélküli telefon. Azóta 3 gyereke van. 2- 10 évig próbálkoztak, tavaly örökbe fogadtak egy kisfiút, mert papírja van róla, hogy meddõ. Erre terhes lett az éven. Az orvos, aki le is írta, hogy meddõ, azt mondta, hogy mivel túl görcsösen akart anya lenni, a szervezete rástresszelt és blokkolt. De miután lett egy fia, megnyugodott a test és így sikerült spontán teherbe esni.
Nekem átjárhatatlan petevezetõim vannak és az orvos közölte ha beleegyezek ki is venné. Én azt mondtam nem. Õ mondta, hogy csak lombikkal lehet baba. Lett is. De miután megszültem rá három évre spontán terhes lettem pont mielõtt egy újabb lombikra mentünk volna. Azt mondta a doki, hogy a terhesség alatt nagy nyomás volt a hasi részen és a petevezetõkön ezért megnyílhatott és van olyan is hogy ha rástresszelsz görcsös petevezetõk lehetnek. Nekem is azt mondták nem lehet, de aztán sikerült mikor nem is gondoltam volna. Nem szabad feladni soha de görcsölni sem szabad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Érdekes volt a véleményeket, saját tapasztalatokat olvasni! Továbbra is várom a véleményeket! :)
Köszi hogy leírtátok a tapasztalataitokat, nagyon buzdító a számomra és arra ösztönöz hogyha még azt mondja 100 orvos is, hogy soha nem lehet gyerekem akkor is küzdeni fogok és soha nem adom fel majd.
Nem esett jol, amikor bo egy ev vizsgalodas utan kozoltek velunk, hogy max csak lombikkal lehet gyerekunk, de elfogadtam. Lombikot viszont nem akartam, igy elkezdtunk tovabb lepni. Majd par honappal kesobb felmerult a lehetoseg egy rokon kislany orokbefogadasara, epp elkezdtunk utana jarni az ugynek, amikor pozitivat teszteltem. Na akkor ott amennyire orultem a varatlan ket csiknak, legalabb annyira be is sokkoltam es paraztam. Az eredmeny pedig most 6 hetes. :)
Jah, a tortenethez meg hozzatartozik, hogy osszesen 3 ev probalkozas utan estem teherbe.
Egy ismerõsöm kb. ugyanennyi idõs, és közölték vele, hogy sosem lehet gyereke (még nem akart, csak egy vizsgálat kapcsán kiderült). Mivel biztosra mondták, onnantól kezdve a párjával nem is védekeztek, hisz akkor minek? Jött a baba... :)
én is borzasztó szomorú lennék. de azt gondolnám, oka van ennek, ezért beletörõdnék.

Mi lehet a probléma akkor, ha az USB nem ismeri fel a pendrájvot, vagy bármilyen USB-s eszközt? Mit kell csinálni? Az újratelepítés megoldja, vagy komolyabb a gond?

Legjobb válasz: lehet az is hogy elromlott az usb! de szerintem próbáld meg feltenni azt a lemezt amit kaptál a számítógéphez alaplap lemez! Az tuti megoldja :) ha nem akkor meg egyértelmû újra telepítés de a cd-n amit a gépez kaptál mindent tegyél fel!

lehet az is hogy elromlott az usb! de szerintem próbáld meg feltenni azt a lemezt amit kaptál a számítógéphez alaplap lemez! Az tuti megoldja :) ha nem akkor meg egyértelmû újra telepítés de a cd-n amit a gépez kaptál mindent tegyél fel!

Milyen lenne az élet, ha az emberek nem havonta, hanem ritkábban kapnának fizetést? Három havonta, fél évente, évente. Mindenki elverné hamar? Ugyanannyit, mint amennyit most keresnek csak egy összegben.

Csak elméletben. Kérlek ne kössetek bele abba, hogy ezt hogy lehetne bevezetni akár holnap, vagy ilyesmi. Vagy ha közben sz?nik meg a munka, meg ilyenek. Mondjuk ha már így lenne nagyon rég óta. A hangsúlyt arra akarom helyezni, hogy mi lenne, ha ugyanazt a pénzt jobban be kellene tudni osztani.

Legjobb válasz: Egy csomóan idõ elõtt elvernék. Így is jellemzõen, érezhetõen kevesebben vannak a westendben hó vége felé, mint fizetés nap körül.

Egy csomóan idõ elõtt elvernék. Így is jellemzõen, érezhetõen kevesebben vannak a westendben hó vége felé, mint fizetés nap körül.
Akiknek van megtakarítása, akik értenek a pénz beosztásához, illetve akiknek kicsit magasabb jövedelme van, azokat nem zavarná. Én akkor sem mennék tönkre, ha egy évben csak egyszer kapnék fizetést, mert tudok számolni, be tudom osztani. De sajnos az emberek többsége nem ilyen. Sok külföldi országban két hetente adnak fizetést emiatt. Ha ezt bevezetnék, még több lenne az országban az uzsorás, akik kihasználnák a likviditási problémákkal küzdõk nyomorát. Szóval nem lenne jó. A legtöbb embernek még 1 hónap is sok.
Ez egy dolog miatt nem mûködne: Az emberek 90%-a hülye a pénzügyekhez. Az teljesen mindegy lenne, hogy havonta vagy évente kapnak az emberek fizetést, mert a végeredmény ugyan az. A különbség az lenne, hogy aki hülye az meglátná, hogy ott egy kupac pénz elõtte és megvenne olyat is, amire normál esetben sosem futná neki. És 9. hónapra elfogyna a pénze. Ezért van, hogy sok országban nemhogy havi, hanem heti fizetéseket adnak, hogy aki idióta ne tudja elverni.
Ez elég sok dologtól függ. Pl a havi kiadások átütemezõdnének-e 3 havi kiadásokká (víz, gáz, villany, stb). Ez esetben talán jobban tudna az takarékoskodni, aki takarékoskodni akar. Nagyobb tételekben vásárolhatna, stb. Viszont egy váratlan kiadást is könnyebben venne, mert a pénz "illúziója" ott van
...pedig mi nem járunk Westendbe meg szórakozni. Egy nagy böjt az élet.
Mi egy teljes hónapot nem tudunk kihúzni, nemhogy hármat.
Magasabb fizetéseknél megoldható lenne. Egyébként nagyon sokáig - angoloknál sok helyen még most is - a jellemzõen kis keresetû fizikai munkások hetente kapták a fizetésüket, hogy ne igyák el mindjárt az elsõ héten a havi kajára valót, és csak a magasabb jövedelmû értelmiségiek kapták havonta a fizetésüket. Egyébként meg azon múlik, mennyit keresel, illetve hogy abból élsz vagy sem. Én például másfél éve hozzá sem nyúltam a fizetésemhez, automatikusan utalom takarékszámlára az egészet (szüleimmel élek). Tehát engem az sem zavarna, ha félévente egyben kapnék hat havi fizetést.
Ez csak akkor mûködhetne, ha mindenkinek elég magas lenne a fizetése, és kezdetben lenne több havi tartaléka. Egy kezdõ mibõl élne meg az elsõ fizetéséig? Akinek kevés a jövedelme, az most is kénytelen beosztani a fizetését. Aki tud pazarolni, az nem a keveset keresõk közül való.
Én mióta naponta kapom a fizetésem , érezhetõen többet tudok félrerakni, mint mikor havonta utalták.. nem arról van szó, hogy akkor elvertem elsõ héten, de kevesebbet raktam félre. Sajnos nem én vagyok az egyetlen ilyen ember (elismerem, ezekszerint annyira nem kezelem jól a pénzt , mondjuk tragikusan sem, mert olyan sosem volt, hogy mindet elvertem volna 2-3 hét alatt) . Szerintem pont az történne , mint most , csak idõcsúszással, a lényeg, hogy hamarabb elfogyna a pénz, minthogy jönne a köv fizu .
A kérdező hozzászólása: Igen második, lehet csavarni így vagy úgy és igazad van abszolút, de direkt írtam hogy a logikájába kössetek bele. Tegyük fel, hogy a rendszer így megy már, mióta világ a világ, vagy valami :D Szóval visszatérve, a minimálbéres is megkapná 1 évre elõre a 768 ezer forint nettóját, stb. Szerintetek akkor nem tudnák beosztani az emberek rendesen?
sajnos most is van olyan, hogy alkalmazzák az embert egy hónapra és utána nem fizetik ki neki, vagy jóval kevesebbet, mint amennyit megbeszéltek. Szóval akkor az lenne, hogy félév után elküldenék mondjuk egy fillér nélkül, durva lenne. És hát senki nem dolgozna hónapokig úgy, hogy nem látja még, lesz-e belõle pénz, mert addig történhet bármi.

Idén 23 leszek. Van egy fél ház a nevemen. Szeretnénk összeköltözni a barátommal abba a házba. Mindketten dolgozunk. Anyáméknak együtt vagy külön jelentsük be? És ha azt mondják nem mehetünk?

Legjobb válasz: Kié a másik fél? Tesó? Mindenképp kell annak a beleegyezése, akinek a tulajdona. Ha a szüleitek nevén van, együtt jelentsétek be, amúgy is.

Kié a másik fél? Tesó? Mindenképp kell annak a beleegyezése, akinek a tulajdona. Ha a szüleitek nevén van, együtt jelentsétek be, amúgy is.
Mivel a lakás fele a tiéd, ezért beköltözhetsz, nem kell ehhez senki más engedélye
A kiskorú tesód helyett a szülõ dönt ilyen esetben, amíg Õ 18 nem lesz.És a gyámhivatal is beleszólhat, sõt, szerintem az õ engedélyük kell hozzá, mivel õk védik a kiskorú vagyonát.
Jó, csak azt tudjad, hogy 5 év múlva, ha tesód betölti a 18-at, azonnal követelheti a részét. Szóval ha beleegyeznek a szüleitek, akkor én egyelõre tuti nem áldoznék semmit a lakásra. Most, ha megkérded tesód, úgy is mindenbe beleegyezne, még nem látja át ezeket a dolgokat, de 5 év alatt sokat változik a gondolkodása, szóval erre figyelj.
Mivel a tesód nevén van, elvileg a szüleid nem ellenezhetik. Bár nem tudom, hogy mûködik, ha kiskorú a másik tulajdonos... De elõször beszélgess csak te anyukáddal errõl az elképzelésrõl, magyarázd el a logikus érveidet, hogy legalább addig sem kell albi, stb.
" És ha azt mondják nem mehetünk?" 23 évesen ilyen problémáid vannak? Szeretnétek menni és kész. Mentek.
Ha nem lakik ott senki akkor semmi akadálya. De anyudéknak te mond elsõnek, hogy mire gondoltatok.
A kérdező hozzászólása: Nem lakik ott senki. A tesóm nevén van de õ még kiskorú 13 éves és tuti nem költözne oda. Mi a Párommal már laktunk külön másik városba de a munkahelyen létszámleépítés miatt hazaköltöztünk. Most h ismét mindketten dolgozunk újra szeretnénk összeköltözni, és mivel van egy fél ház a nevemen minek fizessünk albérletet?
Akkor nem tehetsz semmit. De az nem tiszta, lakik ott valaki? Anyádék abban a házban laknak? Egyáltalán velük osztozol? Szerintem jobb lenne, ha egyedül jelentenéd be, mert elég kínos beszélgetés sülhet ki belõle. És egyébként se jelentsd be, hanem hozd fel, mint elképzelést, ötletet. A szüleid egyébként hogyan viszonyulnak a barátodhoz? Ez is fontos lehet.
Azért tényleg kalkuláld bele, hogy ha mondjuk a tesód is 5 vagy 10 év múlva igényt tart rá, akkor vagy ki kell fizetnetek az õ részét, vagy odaköltözhet hozzátok, ami gondolom nem akkora buli!

Hogyan szeded fel a kutyakakit, ha az állaga nem éppen szilárd?

Legjobb válasz: homokot szórok rá és hagyom, had szíja fel :D

homokot szórok rá és hagyom, had szíja fel :D
Kezemre húzott zacsival fölmarkolok belõle annyit, amennyi sikerül, a többivel nem tudok mit csinálni, csak jobban szétkenném.
Ha van a közelben föld, vagy kavics, vagy homok, akkor azzal beszórom és úgy. Ha semmi ilyesmi nincs közel távol, akkor én is felszedek amennyit tudok anélkül, hogy szétkenném, és esetleg ráteszek valami falevelet, vagy ilyesmit, hogy ne lépjenek bele.
hát igazából én azt nem tudom felszedni. én is markolászom zacsival, de általában ezzel csak rontok a helyzeten. viszont most kaptam pár jó tippet!:)
általában van nálam papírzsepi, azzal amennyit lehet összekotrok - fõleg, ha betonon esett meg a dolog. fûben amennyit lehet felmarkolok, és otthagyom, azzal tényleg nem sok mindent lehet csinálni.
Ha fûre vagy betonra kakil a kutyám hadjom, hogy megszáradjon (1-3nap) és aztán jön a gereblye és a lapát és aztán a kuka.
Öklendezve.

Ihatom a ciklus második felében a palástfű teát, ha az elsőben nem ittam a cickafarkot?

Két hónappal ezelőtti ciklusnál a 21. napi hormonlabor eredményem alacsony progeszteron szintet mutatott (6.1) Mutattam az eredeményem orvosnak, ő csak annyit mondott, hogy abban a hónapban valószínűleg nem volt peteérésem; előfordul az ilyen... Nem adott rá semmit, viszont engem azóta sem hagy nyugodni a dolog. Gondoltam, legalább a palástfű teát kipróbálnám... (1 éve próbálkozunk sikertelenül.)

Legjobb válasz: Nyugodtan idd,ha 28 napos a ciklusod,akkor a 15. naptól!Aztán majd folytatod a cickafarkfû teával,ami amúgy szerintem fontosabb a ciklust illetõleg,szóval a palástfû teával nem tudsz bajt csinálni,ha elötte nem ittad a másikat!

Nyugodtan idd, ha 28 napos a ciklusod, akkor a 15. naptól!Aztán majd folytatod a cickafarkfû teával, ami amúgy szerintem fontosabb a ciklust illetõleg, szóval a palástfû teával nem tudsz bajt csinálni, ha elötte nem ittad a másikat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!