Találatok a következő kifejezésre: Ha az előtt nem (391 db)

Orrcseppet mennyi idő volt maximum amíg használtad a babádnál? Mert 5-7 nap van ráírva, de ha még nem gyógyult meg teljesen, akkor mégis mit csináljak, nem kap levegőt az orrán, és nem tud aludni, ha alvás előtt nem cseppentek neki

15 hónapos a lányom, valaki járt már így?

Legjobb válasz: nekünk azt mondta a gyermekorvos,h.ilyen esetben váltani kell, másik orrcseppet kell használni. 7napig mehet az 1ik, 7napig a másik fajta. nem tudom,h.most milyet használtok. de szerintem nyugodtan telefonálj be és kérdezd meg. mi a nasivint szoktuk használni, utána receptre írnak fel másikat.

nekünk azt mondta a gyermekorvos, h.ilyen esetben váltani kell, másik orrcseppet kell használni. 7napig mehet az 1ik, 7napig a másik fajta. nem tudom, h.most milyet használtok. de szerintem nyugodtan telefonálj be és kérdezd meg. mi a nasivint szoktuk használni, utána receptre írnak fel másikat.
az otrivin gyermekorrcsepp is vény nélküli. ha most nasivint használsz, akkor válts otrivinre.
A kérdező hozzászólása: Most Nasivint használunk, akkor veszek másfajtát, köszönöm! Egyébként egész nap nem okoz gondot, csak mikor fekszik, alszik, akkor összegyûlik az orrában és felébred rá...

Mit tegyek ha "akció" előtt nem bírom az ingereket?

Multkori alkalommal barátnőmmel együttlétkor (ő már nem szűz, én még igen) csak az előjáték része volt. Az előjáték kissé elhúzódott, és hát mivel ő tapasztaltabb volt ilyen lovagló-jelenet is, meg sorolhatnám.. Szóval két és fél óra előjáték után mikor benyult a gatyámba 2rántás voltam és annyi.. még időben kikaptam a kezét hogy azért inkább ne rá menjen, és ez a dolog ki se derült végül. Mikor kérdezte, hogy miért hagytam abba, csak mondtam hogy nem most érzem az ideális alkalmat.. Megjegyzem nálam voltunk, senki nem volt itthon, és másnap délutánig nem is jöttek volna haza, szóval teljesen ideális lett volna, csak hát ez megtörtént.. Kb fél éve amikor maszturbálok mindíg elhúzom, és legalább 15perc, de volt fél óra is. Volt hogy nem erőltettem hogy elhúzzam és törekedve is 20perc volt.. Félek hogy következő együttlétkor barátnőmmel ugyanez megtörténik, mondanám hogy friss szerelmesek vagyunk 1hónap után, minden oké, csak kb most jutottunk erre a szintre, és félek hogy megint megtörténik és mindíg beégek. Mit tegyek? Ha tudom hogy találkozok vele, verjem ki, és a második ha megint elhúzódna az előjáték, nem történne ilyen? Várom a válaszokat mindazoktól akik hajlandóak voltak elolvasni, és tudnak segíteni.. :) 17/F

Legjobb válasz: Biztos, hogy kellõen érett vagy kedves kérdezõ? Ha nem érzed magad érettnek testileg, lelkileg, akkor még nem sajnos jött el az ideje. És itt nem a barátnõdrõl van szó, hanem rólad elsõsorban. Ne vedd be azt, amit a többiek mondanak, hogy minél korábban ,,átesel rajta" annál jobb.. Nem a gyorsaság a lényeg, legalább is nem mindenben, de gondolom ezt te is észrevetted már.;) Ha szerelemrõl van szó, és remélem nálad arról, akkor megéri várni. ,,Ne rontsd el a gyomrod mindenféle nasival, azelõtt a vacsora elõtt, ahol a kedvenc kajádat szolgálják fel."

Biztos, hogy kellõen érett vagy kedves kérdezõ? Ha nem érzed magad érettnek testileg, lelkileg, akkor még nem sajnos jött el az ideje. És itt nem a barátnõdrõl van szó, hanem rólad elsõsorban. Ne vedd be azt, amit a többiek mondanak, hogy minél korábban , , átesel rajta" annál jobb.. Nem a gyorsaság a lényeg, legalább is nem mindenben, de gondolom ezt te is észrevetted már.;) Ha szerelemrõl van szó, és remélem nálad arról, akkor megéri várni. , , Ne rontsd el a gyomrod mindenféle nasival, azelõtt a vacsora elõtt, ahol a kedvenc kajádat szolgálják fel."
Elõször is: szerintem jó lenne, ha bevallanád a barátnõdnek, hogy a sok izgatása miatt elmentél, mert ettõl õ csak (jogosan) büszke lesz és boldog. (mert jó volt neked, amit õ csinált veled). Most meg tök szomorú, mert csak azt látja, hogy érthetetlen okokból visszautasítottad õt. Ha sokat maszturbálsz, akkor érdemes lenne ezt a homeopátiás szert elszopogatnod: STAPHISAGRIA CH9 minden nap egyszer 5 globuluszt elszopogatni, minimum 1-2 hónapon keresztül. és akkor nem csak abban az esetben leszel jó az ágyban, ha nincs ott a barátnõd, hanem akkor is, amikor ott van! (A szer bevétele elõtt és után fél-fél órán át ne egyél-igyál-dohányozz!) és ne tartsd a mobiltelefonod mellett = tartsd be a homeopátiás szabályokat! Jobbulást!
Kedves Emmácska ezeket a dolgokat megtarthatod magadnak . Má bocs. 17 éves fiuként, de fiatal férfiként is máshogy érnéd meg ha az lennél, vagy lettél volna ..Nagyon bírom az ilyeneket, akik nem olvasnak kicsit jobban utána , mi is játszódik le ilyenkor egy fiatal szervezetben .Merem ezeket leírni, mert átéltem ilyeneket én is .A férfiak az utódnemzésre lettek teremtve, fiatalságuk korai idõszakában .Ezért a fajfenntartási ösztön mindent meg is tesz azért, hogy nemi izgalom hatásra mennél elõbb bekövetkezzen az ondó kilövellése .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szóval nem kell aggódjak, csupán annyi hogy egyenlõre nem állok készen?? És akkor ezzel többet nem lesz bajom, vagy ugyanígy megtörténhet? Ez a gond hogy ettõl félek, hogy megint megtörténik.. De akkor ez olyan, hogy "ki fogom nõni", csak még nem most lenne az akciónak az ideje?? Ja és hát ha nem most akkor mikor? Vagy valami tipp, mivel tudnám megoldani, ha magától nem oldódik meg?!
Nem baj az.. :) mikor elõször lefeküdtem a barátommal, épp csak betette, és annyi is volt. Nagyon elszégyellte magát, gondolom kicsit pánikba is esett, mentegetõzött... Egy szóval úgy érezte, mint az átlag mai fiúk, akik mindenhol azt látják, olvassák, hogy bírni kell az elõjáték mellett 40-50 perceket. NEM! :) miután megbeszéltünk mindent, megnyugodott. Engem nem zavart, mert õrülten szerettem, és tök jó érzés volt, hogy így reagál rám. Persze utána a lányokra is kell szánni egy kis idõt, hogy neki is jó lehessen, mert egy idõ után kicsit lelombozó, ha te kielégülsz, õt meg felizgatva lógva hagyod :D szóval ne aggódj, beszélj vele, és ha megbyugodtál, nem stresszelsz, hogy mit fog szólni, sokkal jobb lesz :) És ha idõ elõtt elmennél... Hát, ott lesz még a lehetõség, hogy gyakoroljatok :)

Mi történik ha az adóbevallásomat nem tudom beküldeni a határidő lejárta előtt?

A lényeg hogy dolgoztam kemény két hetet a tescoban és küldték rá a papírt ,amit februárban kellett volna kitölteni és visszaküldeni az egyszerűsített adóbevallással, most meg nem tudom visszaküldeni valami bonyolult vagy csak számomra bonyolult módon.

Legjobb válasz: Febr. 15-ig a 1253NY nyomtatványt küldhetted volna be. Most már abból a határidõbõl kifutottál. Maradt még: ha kedd éjfélig megcsinálod és feladod a 1253-as nyomtatványon a bevallást, akkor még határidõben vagy! Ha nem boldogulsz vele, akkor még kereshetsz egy hozzáértõt, vagy egy könyvelõt, percek alatt megcsinálják, kinyomtatják neked!

Febr. 15-ig a 1253NY nyomtatványt küldhetted volna be. Most már abból a határidõbõl kifutottál. Maradt még: ha kedd éjfélig megcsinálod és feladod a 1253-as nyomtatványon a bevallást, akkor még határidõben vagy! Ha nem boldogulsz vele, akkor még kereshetsz egy hozzáértõt, vagy egy könyvelõt, percek alatt megcsinálják, kinyomtatják neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi...igen sikerült megcsinálnom a nyomtatványt, de többet biztos hogy nem kések vele...

Ha az idő nem létezhetett az ősrobbanás előtt, akkor Istennek hogy volt ideje amiben létrehozhatta a világegyetemet?

Nem juthatunk el az ?srobbanás el?tti id?be mert az nem létezett az ?srobbanás el?tt, és nem is volt oka, mert nem volt id? amiben ez az ok kialakulhatott volna. Ez azt jelenti hogy nem volt semmilyen teremt? mert nem volt id? amiben a teremt? létezhetett volna. Mivel az id? az ?srobbanás pillanatban indult ezért ez olyan esemény volt amit semmi és senki nem okozhatott. Ha az id? nem létezhetett az ?srobbanás el?tt, akkor Istennek nem volt ideje amiben létrehozhatta a világegyetemet. Ez olyan mintha a Föld széléhez akarnánk útbaigazítást kapni. Ha földgömb alakú akkor nincs széle, így azt keresni teljesen hiába való.

Legjobb válasz: Az õsrobbanás nem fér bele a teremtéselméletbe. Az idõn kívûl létezik egy metafizikai valóság,az örökkévalóság. Ha Isten függne az idõtõl,nem lenne Isten. Mivel az örökkévalóság metafizikai jellegû, megtapasztalhatósága halandó embereknek nem lehetséges. Az idõ az embernek szükséges. Isten ideje az örökkévalóság

Az õsrobbanás nem fér bele a teremtéselméletbe. Az idõn kívûl létezik egy metafizikai valóság, az örökkévalóság. Ha Isten függne az idõtõl, nem lenne Isten. Mivel az örökkévalóság metafizikai jellegû, megtapasztalhatósága halandó embereknek nem lehetséges. Az idõ az embernek szükséges. Isten ideje az örökkévalóság
#9 Ettõl az eszmefuttatástól még az én könnyem is kicsordult (a nevetéstõl).
Vallás és tudomány között ne keress párhuzamot. :)
Hogyan keletkezett az õsrobbanás? Erre még nem találtak választ a tudósok. Semmibõl soha nem lesz semmi.
Képzelj el egy olyan lényt, aki ellen bármilyen érvet is próbálsz felhozni, mindig felette áll.Innentõl nincs is szükség gondolkozni az egészen.Olyan ez, mint az ismert gyerekbeszólás: "- az enyém mindig egyel több!"
Nos ezt így is fogalmazhattam volna, csatlakozom utolsó két hozzá szólóhoz.
Kedves kérdezõ: elsõ félmondatnál minden bukik. HA nem volt elõtte idõ. A Biblia szerint: János 1, 1: "Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Isten, és az Ige Istennél volt." Tehát kezdetben, azaz az idõ kezdetekor csak Isten volt, semmi más. A világot pedig õ teremtette.
Titak! És Isten vala az Ige. Tehát a kettõ ugyanaz, egyik sem teremtette a másikat, ha egyszer azonosak. Ha az Ige a Fiú, akkor lám, a Szentháromság tanához jutunk. Ha az szó, akkor azt jelenti, hogy Isten maga az igazság.
Az idõ az anyag és a tér egy és ugyanazon dolgok állapotai, szerintem.Tehát ha nem volt semmi( semmi anyag)volt idõ végtelen!Valamitõl(bumm, vagy az idó hullámverése) lett belõle anyag ami létrehozta a teret.Ha ez így együtt maga a kozmosz Nagyszelleme, vagy Manitu esetleg más az mindegy, neveket lehet kitalálni, meg eszméket hozzájuk..azt mindenki tud.Akár teremtõnek is nevezhetjük.
Ágika! az idõ nem "indult" az õsrobbanással. Csak a fizikusok feltételezik, hogy a MI mai idõnktõl visszafelé számolva kb. mikor lehetett a nagy BUMM, de, hogy elõtte ne lett volna valami azt senki se mondta.
1. Nem volt õsrobbanás 2. Ha lett volna, és azt mondod az elõtt nem volt semmi, akkor ha nem volt semmi, akkor volt valami. Az meg má nem volt semmi!/Besenyõ István/ 3. Az idõt Isten hozta létre 4. Emberileg felfoghatatlan, ahogy az is, hogy hol a vége az univerzumnak, mert ha nincs vége, akkor mi van a nemvég után, és azután, és azután, ez nem értelmezhetõ emberileg
Kedves 9-es, Erre szokták mondani, hogy az nevet aki utoljára nevet.
Ezen kár vitatkozni. Senki sem emlékszik az igazságra, Az egész Teremtõ elmélet csak egy ládában talált jóbeszédû figura leírására támaszkodik (Mózes). Ettõl még a Görög mitológiákban is elfogadhatóbban magyarázzák, ahol az elsõ isten maga volt a Káosz (Khaos), amibõl aztán megszületett a Erósz (rend/szer), Gaia(föld), Tartanos/Erebos(alvilág) és Nüx az éjszaka. Majd Gaiából kivált Uranos, és kettejük összeölelkezésébõl jött létre az ég és Föld.
"Ez azt jelenti hogy nem volt semmilyen teremtõ mert nem volt idõ amiben a teremtõ létezhetett volna. Mivel az idõ az õsrobbanás pillanatban indult ezért ez olyan esemény volt amit semmi és senki nem okozhatott." Ott a gond, hogy Istent alárendeled az idõ dimenziójának, holott maga az idõ is teremtett. Vagyis Istennek nincs szüksége idõbeli kiterjedésre a létezéshez. Ezt a Biblia úgy fogalmazza, hogy Örökkévaló, illetve a JHVH is magábafoglalja ezt a jelentést.
Meglehet, hogy nem is a nagy bumm okát, eredetét, hanem elõször Isten létezésének okát, eredetét kellene kutatni?
A vallás szempontjából nézve Isten az idõ felett áll azaz nem kell sem idõ sem tér ahhoz hogy létezni és alkotni tudjon. Nincs kötve ilyen fizikai fogalmakhoz mivel õ sema fizikai világban létezõ "lény".
Az a baj, hogy emberi elmével akarjátok Isten dolgait megérteni. Én pl. nem vacilálok ilyenen. Isten azt mondta, hogy Õ mindig is volt, miért ne hinném el? Ha hazudna valaha is, az Univerzum teljes rendje felborulna, mert minden igazságon áll. Emberi logikát ne is keressetek Isten dolgaiban. Neki is vannak titkai, melyekhez semmi közünk.
En mar rakerdeztem egyszer a hittan tanaromra, de azt mondta, hogy nem kell ezzel foglalkozni. Szerintem is zavaro ez a valasz, de aki hisz Istenben, az tenyleg ne foglalkozzon ilyen dolgokkal. Az eletben sok minden van, amire nem lehet valaszt kapni, nincs ra magyarazat, de megis ugy van. Toled fugg, hogy miben hiszel es miben nem.
Aki úgy gondolja, hogy soha nem volt õsrobbanás, az volt már valaha földrajz vagy fizika órán?

Ha az orrfújást nem szégyelljük, akkor a maszturbálást miért? Még a pisilés, kakilást sem titokban csináljuk, csak nem más előtt, bár pisilni többen is szoktunk.

Legjobb válasz: Én nem szégyellem a maszturbálást sem. Jó, nem szoktam nagy nyilvánosság elõtt csinálni, de ha valaki megkérdezi, vagy arra terelõdök a szó beismerem, hogy persze én is ki szoktam verni mint minden egészséges pasi.

Én nem szégyellem a maszturbálást sem. Jó, nem szoktam nagy nyilvánosság elõtt csinálni, de ha valaki megkérdezi, vagy arra terelõdök a szó beismerem, hogy persze én is ki szoktam verni mint minden egészséges pasi.
Nem szégyen hanem intim a jó szó!
Történt valami a történelem folyamán ami ROSSZ dolognak állította be a szexualitást és a nemi szerveket, az állatok még önfeledten rohangálhatnak, nem kell szégyelniük magukat.Kíváncsi volnék milyenné válnának az emberek ha nem kellene félniük a meztelenségtõl, lehet hogy nyugodtabbá válna az emberiség.

Az számít valamit ha kondizás előtt nem eszek 3-4 órával?

Nem szeretnék szálkásítani, mert nincs rajtam sok felesleg de talán így is tudnék leadni kondizás közben?:S

Legjobb válasz: Kondizással nem lehet leadni, azzal építeni tudsz. Ha meg nem eszel normálisan, akkor legfeljebb nem történik semmi, de fogyni ettõl biztos hogy nem fogsz. Kocogás, bicikli, úszás, ami fogyasztó.

Kondizással nem lehet leadni, azzal építeni tudsz. Ha meg nem eszel normálisan, akkor legfeljebb nem történik semmi, de fogyni ettõl biztos hogy nem fogsz. Kocogás, bicikli, úszás, ami fogyasztó.
A kérdező hozzászólása: Oksa. Köszi futok naponta csak gondoltam hátha ez segítene, hogy gyorsabban menyen :)
számít, baromi jó dolog, ha épp fekvenyomás közben esik le a vércukrod és elájulsz....
A kérdező hozzászólása: :D Sokan vannak lenn a konditerembe... :D Azért kösz =)

Ha terhesség előtt nem dolgoztam és "csak" alanyi jogon járt a családi és gyes, akkor szülés után 1 év múlva az "lejár? Igényelni kell újra?

Legjobb válasz: A gyes 3 évig jár a családi pótlék sokkal tovább. Nem kell újraigényelni csak ha újabb gyermeked születik és az elõzõ gyermek után lejár a gyes határideje.

A gyes 3 évig jár a családi pótlék sokkal tovább. Nem kell újraigényelni csak ha újabb gyermeked születik és az elõzõ gyermek után lejár a gyes határideje.
a gyes a gyerek 3 éves koráig jár a családi pedig 20 éves korig (ha tanul, ha nem tanul akkor csak addig jár míg tanul)

Ha menstr. Előtt nem feszül a mellem (de egyébként szokott), az azt jelenti, hogy nem volt peteérés?

Legjobb válasz: Közel sem azt jelenti. Nekem minden menstruációmnál más és más elõjelek vannak. Van hogy feszül a mellem, vagy a hasam fáj, de olyan is van,hogy csak beköszönt.

Közel sem azt jelenti. Nekem minden menstruációmnál más és más elõjelek vannak. Van hogy feszül a mellem, vagy a hasam fáj, de olyan is van, hogy csak beköszönt.

Válás előtt elköltözhetek-e a gyerekekkel, ha az apjuk nem egyezik bele?

Legjobb válasz: elszakítanád a gyerekeid az apjuktól? kössetek valamilyen kompromisszumot. Nem lehet még megbeszélni? Tuti válni akartok?

elszakítanád a gyerekeid az apjuktól? kössetek valamilyen kompromisszumot. Nem lehet még megbeszélni? Tuti válni akartok?
nem.
A kérdező hozzászólása: Nos a férjemnek már évek ota viszonya van, és én vagyok a "cseléd", és nem zárnám ki az életükbõl, láthatná õket minden hétvégén.Innen már nincs vissza.De õ hallani sem akar a dologról.Pedig szép keveset foglalkozik velük.
Elköltözhetsz, de õ "visszalophatja" amíg nincs ítélet, hogy kinél vannak a gyerekek elhelyezve!

Az normális ha szóbeli előtt nem emlékszek semmire? :S

vagy csak alig...:S

Legjobb válasz: igen, ott minden eszedbe fog jutni

igen, ott minden eszedbe fog jutni
A kérdező hozzászólása: pedig sokat tanultam
Szerintem olvasd át még egyszer a tételek lényegét, az sosem árt, és akkor visszajönnek az emlékek. Nem kell parázni.
én úgy csináltam (fõleg törinél) hogy a kulcsszavakat kiírtam magamnak. Arról eszembe jutott a többi is.
Szerintem normális. Én amikor tanulok, utána rögtön sosem tudom felmondani az anyagot. Kell egy kis idõ, mire megemésztem. De 1-2 nap múlva már ismétlés nélkül is tudom. Volt, hogy azt álmodtam, a tételeket mondom fel, és ráadásul jól...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!