Találatok a következő kifejezésre: Ha az dohányzó (68 db)

Akadály lehet egy kapcslatban, ha az egyik fél dohányzik, a másik pedig nem? Tapasztalatok?

Aztán a kompromisszum.. leszokik-e vagy nem. Fontosabb-e a cigi, vagy nem.. Elfajulhatnak a dolgok? Ki hogyan élte meg ezeket a "problémákat"? :)

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ hogy a másik rendszeresen és milyen sokat dohányzik. Ha pld mindennap elszív két dobozzal, a párja pedig nem dohányzik és utálja, akkor elég súlyos vita válhat belõle. De amúgy általában úgy szokott lenni, hogy vagy az egyik szokik le, vagy a másik szokik rá, attól függ ki a határozottabb személyiség, erõsebb jellem. Végül is szerintem nem szabad így neki támadni a párodnak, hogy vagy én vagy a cigi. Ezt nem lehet olyan könnyen abbahagyni. De mondjuk lehet kompromisszumokat hozni...õ minden hónapban egy szállal kevesebbet szív például, te meg csinálsz neki valami különleges kaját, minden hónapban egyszer. Vagy ilyesmi.

Hát ez attól is függ hogy a másik rendszeresen és milyen sokat dohányzik. Ha pld mindennap elszív két dobozzal, a párja pedig nem dohányzik és utálja, akkor elég súlyos vita válhat belõle. De amúgy általában úgy szokott lenni, hogy vagy az egyik szokik le, vagy a másik szokik rá, attól függ ki a határozottabb személyiség, erõsebb jellem. Végül is szerintem nem szabad így neki támadni a párodnak, hogy vagy én vagy a cigi. Ezt nem lehet olyan könnyen abbahagyni. De mondjuk lehet kompromisszumokat hozni...õ minden hónapban egy szállal kevesebbet szív például, te meg csinálsz neki valami különleges kaját, minden hónapban egyszer. Vagy ilyesmi.
eggyáltalán nem akadály, nekem... volt már olyan fium, aki dohányos volt és semmi...ne akard leszoktatni :) Ja, és én nem dohányzom...
ameddig a nem dohányos nem kezd el belebeszélni, és kérlelni h ugyan szokjon már le, addig semmi probléma nem lesz. de amint a nemdohányos elkezd lázadozni, és elkezd mindenféle feltételeket szabni, hogyha szeretsz akkor leszoksz, stb, akkor abból hiphop a kapcsolat vége lesz. és igen, a dohányosnak fontos a cigi, de a párja fontosabb, egészen addíg, amíg az a pár elnem kezd lázadni, és ilyesfajta feltételeket szabni. onnan kezdve már nemlesz fontosabb. majd talál egy dohányzó partnert, aki nem szól bele.
nem értem miért kell mindenbe bele kötni.....engem az érdekelne a legkevésbé h cigizik-e!!! annyi más dolog van még ami lényeges h ez teljesen eltörpül mellette....
hát azért kíváncsi lennék h akik azt állítják h nem jönne össze dohányosal egyáltalán, ha meglátna egy izmos jó képû pasit/ bomba nõt aki cigizik elhajtaná "bocsi nem kellesz mert dohányzol":D
Én sem jönnék olyannal alapból össze aki dohányzik, szóval lehet akadály :)
Hát vannak nõk akik elvannak szállva maguktól és nem kell olyan pasi aki dohányzik, ismerkedésnél volt már még anno hogy az volt a gond, hát lesz.rtam, az olyan nõk papucsot csinálnának az emberbõl. Fordítva nézve meg sose néztem a nõknél hogy dohányzik vagy nem, magánügye, nekem is ugyanúgy semmiközöm hozzá. Tehát a véleményem az, hogy döntsd el te akarsz e dohányozni vagy nem, ha nem akarsz ne azért ne akarj mert nem tetszik egy nõnek.
18:56...nincs ezzel semmi gond. írtad h neked eleve elvártás h ne dohányozzon. akkor olyannal gyere össze aki nem dohányzik, és ne próbálj meg leszoktatni senkit. a párod magától jött rá, így neked szerencséd volt. dfe az baromi igazságtalan h te összejössz vkivel erõsen antidohányos vagy és elvárod h õ se dohányozzon. akkor ne gyere össze vele...
Én nem értek egyet ezekkel a válaszokkal!! Én nem dohányzom és elvárom a páromtól is, hogy õ se tegye. Egyszóval nem is jön szóba olyan pasi aki dohányzik! De azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül. A mostani párom dohányzott amikor összejöttünk, engem zavart, õ ezt látta és leszokott, de nem csak kifejezettem az én kedvemért, hanem mert rájött õ is, hogy ku..va sok pénz megy el rá és semmi értelme. Nincs miért ragaszkodni hozzá...
én leszoknék a cigirõl ha tudnám h a páromat zavarja... de attól függ ha nekem esne letámadna h én már pedig nem cigizhetek õ akarja megszabni h én mit csinálhatok akkor már azért se sõt többet szívnék:)
az én párom füvezik, mégsem veszekszünk, pedig én nem nem minden esetben jelet problémát, csak ne dumálj bele a másik életébe maximálisan
Én voltam az egyik aki írta, hogy nem kéne olyan aki dohányzik. Van barátnõm köszi :) . És elhajtanám igen , mert egyik , hogy van barátnõm , a másik , meg hogy dohányzik. Én nem tudom elviselni a dohány szagát. Vagy amikor csókolózól és azért lehet érezni. Vagy a ruháján ha érzed. Persze a dohányosok ezt nem érzik, de aki nem , az igen. És nem fogom azt sem eltûrni , hogy a leendõ gyerekemet bármi áron is károsítsa a hülyeségével , és azt a pénzt amit dohányzásra költ is el lehet költeni sokkal jobb dolgokra :) És azt sem szeretném, hogy plusz egy esélyt adjon arra magának, hogy beteg legyen. A dohányosok sokkal gyorsabban is ráncosodnak. És ha neked ennyibõl áll egy kapcsolat, hogy elhajtanád-e mert jól néz ki , akkor igen csak szomorú ember lehetsz , mert nekem egy kapcsolat nem csak a külsõségeken alakul. Sõt nagyrészt nem. Na akkor lehet reklamálni meg lepontozni ... :)
De felveszik. Rengeteg orvos dohányzik, valamelyik még a rendelõben is.
Ha ennyire buta valaki, akkor az inkább ne menjen orvosira. Már miért ne vennék fel? Egy csomó orvos is dohányzik. Azt nézik például egy ilyen alkalmasságin, hogy nincs e valamilyen fertõzõ betegséged, hogy ne terjessz majd ott semmilyen kórságot. Remélem nem te akarsz az orvosira menni! Ennyi ésszel...
Te hol élsz? Szatyorban? Válassz olyan pályát ahol nem kell életek fölött döntened...
Felvételi vizsga van. Ott az értelmi képességet mérik. Oda ne menj.
Van alkalmassági vizsga, csak nem ilyen marhaságokat néznek.

Veszélyes egy 40 év feletti nőnek két császármetszés után gyermeket vállalnia? Sőt ha az apa jelölt ráadásul dohányzik?

Legjobb válasz: Hát alapból veszélyeztetett terhesnek számít egy 40 feletti nõ ha semmi baja akkor is épp a kora miatt. Na de ha erre még rájön 2 császár + egy dohányzó fél... mindenképp hasznos lenne komolyan elbeszélgetni egy szülésszel.

Hát alapból veszélyeztetett terhesnek számít egy 40 feletti nõ ha semmi baja akkor is épp a kora miatt. Na de ha erre még rájön 2 császár + egy dohányzó fél... mindenképp hasznos lenne komolyan elbeszélgetni egy szülésszel.
Ha szeretnél gyermeket, akkor rajta. Nem hiszem, hogy veszélyes lehet. Másnak is dohányzott férje/barátja. A császármetszéssel ne foglalkozz! Viszont 40 év felett már nem tanácsos szülni, mert nem elég rugalmas az ember, de te/ti tudjátok. Én azért sok sikert kívánok! 14L
40 felett csak elsõt szülni durva... A mai világban rengetegen szülnek 40 felett. Császár után... hát van olyan orvos, aki császár után már nem enged hüvelyi úton szülni, van aki igen. A dohányzás meg... amúgy sem egészséges, de amíg nem az orrod alá fújja, addig igazából max nehezíti a teherbeesést, de utána már nem befolyásol. Nekem legalábbis ezt mondta a dokim, amikor terhes voltam. Ha szeretnéd, tudok ajánlani Bp-en egy nagyon jó szülés-nõgyógyászt, aki egyben genetikus is, így minden kérdésedre tud válaszolni.
"40 felett csak elsõt szülni durva..." Ez csak az anyára nézve igaz, a babára nézve magasabb a kockázat, az sem mindegy, hogy az apa dohányzik. Ettõl persze még lehet egészséges a baba, de hangsúlyozom, a kockázat igenis magasabb.
Nem írod mennyi idõs az apajelölt. De még ha minden jól megy, és egészséges lesz a pici, akkor is ott lóg a kérdés, hogy megéri-e apuka a ballagását. Jó lenne, ha leszokna.

Igaz, hogy ha az apuka dohányzik sokkal kisebb az esélye a teherbeesésnek?

Vannak következményei, tapasztalt már ez ügyben valaki valamit?

Legjobb válasz: Nem, az így nem igaz, hogy sokkal kisebb az esélye. A dohányzás hatására csökkenhet a hímivarsejtek száma, de nem feltétlenül rontja az esélyeket a terhességre. A párom dohányzik már sok éve, mégis megszakítással estem teherbe...

Nem, az így nem igaz, hogy sokkal kisebb az esélye. A dohányzás hatására csökkenhet a hímivarsejtek száma, de nem feltétlenül rontja az esélyeket a terhességre. A párom dohányzik már sok éve, mégis megszakítással estem teherbe...
Férjem erõs dohányos. Gyereket akartunk, Õt is kivizsgálták és nála minden rendben volt. Közte a sperma vizsgálat is. Nálam voltak a gondok. Rengeteg gyógyszer után két terhesség sikerült. Majd amikor nem számítottunk rá 12 év múlva, teherbe estem. Pedig még több cigit szív, mint régen.
A páromnak lassúak voltak a spermái, persze dohányzott.Mondták neki hagyja abba..Lombik lett a vége.De ez változó, van aki erõs dohányos és elsõre összejön és van olyan is hogy soha nem cigizett és mégsem.
Párom már megismerkedésünkkor is dohányzott. Az elsõ, második hónapban, a második megszakítással a harmadik hónapban fogant.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Ez megnyugtatott engem most :) Köszi!
személyes tapasztalat: nálunk nemcsak apuka, hanem anyuka is dohányzott :) elmúltunk 30-ak, és egyetlen védekezés nélküli alkalom elég volt a babához :) de én is olvastam, hogy a bagó csökkenti a termékenységet
Szia! Nálam is úgy történt, mint az elsõ válaszolónál. Férjem több éve dohányzik és megszakítás mellett lettem várandós. Drukkolok, hogy Nálatok is mihamarabb sikerüljön a baba!
A kérdező hozzászólása: Igazából nincs tervben még a baba. Megszakítással vagyunk együtt, de ha besikeredik, nem bánjuk. Viszont párom nem akarja lerakni a cigit, és ettõl féltem, hogy akkor talán esélye sincs a babának. De megnyugtattatok, hogy igenis van esély!! Köszönöm mindannyitoknak a hozzászólást!

Okozhat gondot, ha az egyik fél dohányzik, míg a másik nem?

23 éves lány vagyok, megismerkedtem egy sráccal, és az els? randin kiderült, hogy dohányzik. Én sohasem dohányoztam, nem is próbáltam, nem is akarom ezután sem.

Legjobb válasz: soha nem jönnék össze valakivel aki dohányzik. Egyszer smároltam egy dohányossal olyan büdös bagó szagú volt a szája OMG! meg a ruhája is, és mindig! Meg a "kiugrok 5 percre egy cigire..." szánalmas

nálunk pont fordított volt a helyzet, mert a barátom nem cigizett én viszont napi egy dobozzal szívtam, mégis összejött velem. tudtam h nem nagyon teccik neki h dohányzok és már az elején mondta nekem h mjad õ segít leszokni. és igy is lett, mert már 3 hónapja nem cigizek:) a szerelmemért képes voltam letenni a cigit uh sztem arra is van simán esély h ezt a srác megtegye érted:)
szerintem is sok probléma forrása lehet. pl.lehet, hogy most még nem zavar, hogy folyton büdös a ruhája, keze, haja, szája(rágó kevés ide..), de késõbb lehet, hogy már eleged lesz belõle.vagy ha neki pl természetes, hogy a lakásban, kocsiban is rágyújt az is elég idegesítõ tud lenni, mert így a te ruháid meg bõrõd is átveszi a szagát..ha pedig komolyra fordulnak a dolgok az sem elhanyagolható szempont, hogy havi kb.30ezer megy cigire a közös kasszából..... mindenki maga tudja mi fér nála bele. én sosem dohányoztam és nem is szeretném egy dohányossal leélni az életem.
soha nem jönnék össze valakivel aki dohányzik. Egyszer smároltam egy dohányossal olyan büdös bagó szagú volt a szája OMG! meg a ruhája is, és mindig! Meg a "kiugrok 5 percre egy cigire..." szánalmas
Én napi másfél dobozzal szívok betonozós cigibõl, attól függetlenül nem büdös a pofám és a lompos mindig úgy áll mint a cövek. Hol a probléma?
Ez sok mindentõl függ.Én dohányzom és a párom is, de nem érzem h. a páromnak rossz lehellete lenne, viszont pl. nõvérem nem dohányzik és mégsem tetszik az õ lehellete(nem szeretek túl közel hajolni ha beszél). Taljesítményképességet illetõen én nem érzek negatívumot a páromnál. Az én tapasztalatom az h. így is lehet komoly kapcsolat.A szomszédomban a nõ dohányzik és ettõl még szereti a férje és jól megvannak.a családban apu dohányzik és anyut nem zavarja, illetve nõvérem férje dohányzik és tesóm így si szereti.Szerintem ez felfogás kérdése h. kinek mi a fontos.Egy dohányzó férfi v. nõ semmivel sem kevesebb egy nem dohányzónál, persze vannak idióták akik másokra fújják a füstöt vagy nem kijelölt helyen is rágyújtanak, de azért vannak kultúrált emberek is, legalább is a családomban mind azok vagyunk akik dohányoznak(gyerek közelében nem gyújtunk rá, nem fújjuk a másikra a füstöt, csak kijelölt helyen gyújtunk rá stb.)26/l
volt már gondom, egyik exem elsõ nagy berúgásakor sokat cigizett, a hajnal meghozta neki a rókát is, és örökre összemosódott a hányás meg a cigiszag emléke, ezért nem bírta elviselni a cigifüstöt egyáltalán, nemhogy én dohányozzak. másik exem szintén nem dohányzott, õ max mondta néha, közvetlen dohányzás után, hogy érzi a cigit, de nem gond, mert nem zavarja, csak furcsa, mert sosem cigizett, még csak rá sem gyújtott. 21L
Szerintem nem lehet kizáró ok. Az én párom sokat dohányzik, persze nem a lakásba. Én igazábol csak akkor érzem rajta amikor bejön. Na meg igen, csók elött lehet rágozni.
Én sem dohányoztam soha, nem is próbáltam ki és nem is fogom. Undoritó, büdös és még egészségtelen is. Nálam ez határozottan kizáró ok a mértéktelen alkoholfogyazstással egyetemben. Hála istennek a párom nem cigizik, és ami az alkozolt illeti, náha egy sör vagy egy boroskóla, de ennyi.
Igen sok problémát okozhat. A kellemetlen szagú ruha és száj csak a kisebbik rossz. A nikotin olyan erõs, ha nem erõsebb függõséget tud okozni, mint néhány kábítószer. Az idõ múlásával pedig egyre jobban a rabjává válik az illetõ és nagyon nehezen tud leszokni róla. Nagyon egészségkárosító és még drága is. Apám több, mint 30 éve dohányzik, és fénykorában képes volt napi két csomaggal is elszívni, de az utóbbi idõben kénytelen volt csökkenteni az adagját. Szerintem pedig a dohányosok valamilyen szinten önzõek, mert nem érdekli õket, hogy tönkre teszik saját és környezetük egészségét és nagyon nagy összegeket dobnak ki az ablakon, csak az számít nekik, hogy kielégítsék a saját függõségüket bármi áron. Úgyhogy, ha egy csaj erõs dohányos lenne, ha nem is lenne nálam feltétlen kizáró ok, azért nagyon nagy hátrányt jelentene a késõbbiekben.
Én dohányos lánnyal jöttem össze. Tudta h én nem dohányzom, így mikor járni kezdtünk maga ajánlotta fel h leszokik róla miattam, én pedig ahol tudtam segítettem neki. Nem tudom lett volna -e vmi gond belõle köztünk, lehet 1 idõ után megkértem volna h hagyja abba, de így teljesen jó volt h õ ajánlotta fel.
Háát, én kb 1 hete vagyok együtt egy sráccal, aki azért rendesen dohányzik... Szerintem rövidtávon túlélhetõ, de engem erõsen zavar, ha cigizés után 10-20 percen belül nyelves csókot szeretne, rossz íze van. A cigiszag meg olyan, hha éppen hajat mos (hosszú haja van), akkor mondjuk 1-2 napig ok, de már 2-3. nap brutálisan lehet érezni, pedig bent nem cigizik soha... Ha ezt a részét el tudod viselni, akkor hajrá. :) 19/N
Hali, Mire érted a kizáró okot? A Rossz lehelet miatt? -Van rágó.:) Vagy a szexuális teljesítõképessége miatt? Hát igen, van akinél a dohányzás erekciós problémákat okoz. Lehet nem kéne.. bár hátha le tud szokni.:)
én eléggé kemény dohányos vagyok és csak olyan lányokkal voltam akik szintén dohányoznak a ruháim nagyon büdösek és a hajam is meg a szám is emiatt. ez zavaró lehet ha valakihez odabújnál
A kérdező hozzászólása: Milyen gondok lehetnek ebbõl? Konkrét példákat légyszi, ha tapasztaltatok már ilyet, mert én még nem.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nem tudom, hogy meg tudnám-e szokni, még soha nem volt dohányzó barátom. (Dohányzó barátaim sem.) Anyukám erõs dohányos, de õ bent a lakásban soha nem gyújt rá. Az utcán viszont, ha együtt vagyunk valahol, mindig úgy állok, hogy lehetõleg ne érjen a füst, mert nem igazán bírom a szagát. Anyum szerint dohányost csókolni olyan, mint hanutartót nyalogatni... szerinte ezért lehet ez kizáró ok egy nem dohányosnak. Nekem ebben semmi tapasztalatom. Viszont az elõzõ nem dohányzó barátaimmal sem jutottam sokra, más problémák miatt. Ezért gondolom most úgy, hogy ha rendes ember, és egyébként összeillenénk, akkor talán ez nem lehet akkora gond. Vagy mégis?
okozhat.
nálam az szokott lenni, de most van egy lány, akivel szívesen járnék, attól függetlenül, hogy dohányzik. az már más téma, hogy szerintem nem fog összejönni...nem is lényeg. szóval, ha megvan köztetek a vonzalom, és téged nem érdekelne, nem zavarna, hogy dohányzik, azzal a hibájával tudnád szeretni, akkor miért ne lennétek együtt?:) 18/F
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ne értsetek félre, fel sem merül, hogy egy dohányzó ember "kevesebbet ér", mint egy nem dohányzó, ilyesmi meg sem fordult a fejemben. Egyszerûen arra gondolok, kérdeztem rá, hogy adódhat-e ebbõl konfliktus egy párkapcsolatban. Nekem anyukám a lakásban nem dohányzik. Azt például tudom magamról, hogy senkitõl sem bírnám elviselni, ha bent a lakásban rendszeresen dohányozna, és ott terjedne a füst.
fúúúúúújjjjjj :DDDDDD
XD
én ezt így ismerem: az éttermet dohányzó és nemdohányzó részre osztani annyit tesz, mint egy medencét belehugyozós és nem belehugyozós részre. :D
azért mert ha dohányzol azt lehet látni de ha belehugyozol a vízbe azt nem:) )és ezt mindenki tudja és így a hugynélküli medence is hugyos lenne.:) )
Azért, mert nem mindenki dohányzik, viszont brunyálni mindenki szokott.
Régi a kérdés, de muszáj válaszolnom, mert a válaszok nem megfelelõek:D Szóval ki menne bele a belehugyozós medencébe? Mindenki tudná, hogy te belehugyozol..:D

Ha az egyik fél dohányzik, az mennyire okoz gondod a kapcsolatban/házasságban?

Nálatok nem szokott ebből vita lenni? Én sajnos cigizek, és páromat zavarja is, sajna nagyon sok vitánk van ebből. Mindig megpróálok leszokni, de pár nap, vagy hétnél tovább nem sikerül. Most azt csinálom, hogy mikor találkozások előtt 2 nappal már nem gyújtok rá. Vagy aznap már nem cigizek. Kamionozik, úgyhogy sokat van távol. Ha mondjuk hazajön péntek délután, és én szerdán elszívok még egy cigit, de csütörtökön már nem, és pénteken se, akkor mennyire fogja érezni? Nagyon nehéz leszokni, nekem nagyon nehezen megy, de már nem akarok ebből vitát.. Ez így jó megoldás lehet?

Legjobb válasz: én csak az udvaron gyújtottam rá, és minden szál után arc, kéz fogmosás, meg volt egy cigizõs pulcsim, hogy a ruhám sem legyen olyan szagú, 2 évig mûködött így de most nincs senkim éééésss..... 3 hónapja leszoktam sálálálálálálá :) :) :) irtó jó ha le szeretnél igaziból szokni akkor elárulom a titkomat :)

én csak az udvaron gyújtottam rá, és minden szál után arc, kéz fogmosás, meg volt egy cigizõs pulcsim, hogy a ruhám sem legyen olyan szagú, 2 évig mûködött így de most nincs senkim éééésss..... 3 hónapja leszoktam sálálálálálálá :) :) :) irtó jó ha le szeretnél igaziból szokni akkor elárulom a titkomat :)
Én nem dohányzom és kimondottan zavarna, ha dohányozna a párom.
Kb rámehet egy házasság, és már ott rosszul állsz hozzá hogy magadat becsapod azzal hogy elõtte nem szívsz Csak van benned annyi erõ felnõttként hogy fogod magad és nem veszel a boltba, máshogy sose fogod tudni lerakni orvos nélkül, Apámról tudom 21/F
Én sem dohányzom, és nem tudnék olyannal összejönni, aki dohányzik, mert büdös a ruhája, ja megcsókol, akkor érzem a rossz ízét... igénytelen, gusztustalan. Aki dohányzik, annak ez fel sem tûnik...
A párom dohányzik, én 9 éve nem. Emiatt nem baszogatom, az õ egészsége. Mondjuk nem bánnám, ha abbahagyná, csak elõnye származna belõle. Ami viszont zavar, hogy a lakásban szívja, a fürdõszobában. Van ablak, de pici a lakás, simán kijön a szag, és körbejár, csak õ ezt nem érzi. 2 kisgyerekünk is van, miattuk idegesít a dolog. Függõfolyosónk van, ki is léphetne az ajtó elé, de nem.
Nem okoz gondod, ha elfogadja a másik, hogy dohányzik. De ha az állandó cseszegetés megy miatta, nah az már nagy gond.
Õ sose dohányzott? Én cigiztem, csak a gyerekek miatt leszoktam. A férjem nem. Néha zavar a cigiszaga, de sose tenném szóvá, így ismertem meg, így fogadtam el. Persze azért nagyon boldog lennék, ha leszokna, de nem hiszem, hogy a b..szogatással elérném.
Én ezen cseppet sem veszekednék, van annyi toleranciám, hogy elfogadjam. Sajnálatos, ha a párotoknak/nektek nincs. Ez az egyén döntése, ugyanannyira, mint a sörivás, költséges hobbik, ínyenc ételek, amit csak õ szeret. Pedig annyi mindenért lehetne pofázni, pl. ha fokhagymát, hagymát eszik a férjem, ezeket sokszor fogmosás után is érezni, akkor b**gassam, hogy ne egye már meg??
Nézd valaki vagy leakar szokni, vagy nem. Ha nincs elég erõs akarata, úgysem fog leszokni. A párod helyetted nem fog tudni leszokni. Szóval vagy elfogadja, hogy szívod vagy... Nálunk mindketten cigiztünk a férjemmel, aztán én a terhességem miatt anno leszoktam és utána sem szoktam vissza, ennek már 3 és fél éve. Mert le akartam szokni és nem is akarok visszaszokni. A férjem viszont nem is akar, engem zavar, hihetetlen, ha az ember egyszer tényleg leszokik, akkor mennyi hátrányára rájön a ciginek.:) Például a büdös szájszag, füstös ruha, haj, miegymás...Mert ugye fogat mosni se lehet minden szál után, illetve átöltözni...Illetve legfõképpen anyagiak miatt zavar, hogy a férjem szívja. De benne nincs semmi akarat, hogy leszokjon, még egy kicsi se, úgyhogy én beletörõdtem.:) Nem balhézok miatta.
A párom dohányzik, keveset, én egyáltalán nem. Ez a kevés nem zavar, a lakásban és a kocsiban sem gyújtana rá soha. Így ismertem meg, elfogadtam ilyennek. Láncdohányossal viszont nem tudnék együtt lenni. Bár én sosem dohányoztam, de szerintem leszokni csak egyik napról a másikra lehet, fokozatosan nem. Nagypapám 40 év dohányzás után szokott le így. Hajrá!
Párom sokáig dohányzott, de ebbõl nem lettek viták. Még esküvõ elõtt megbeszéltük, hogy ha jön a baba leszokik. Így is történt.
Ó látom itt csak az a jó, aki a kérdezõvel egyetért, aki toleráns, dögöljön meg az életben, itt meg lepontozzák. Hát akkor csak fanyalogjatok, én azt gondoltam, azért kérdeztek, hogy meghallgassátok a másik oldalt is. Dobd ki a p*csába a párod és kapaszkodj olyanra, aki nem bagózik, azt' meg van oldva a nyavalyád. Kérdezõ, te meg bagózz titokban, azt úgy kell, ez a kapcsolat alapja, nem az õszinteség. Vagy keress bagós társat, ennyi.
Szerintem fokozatosan nem lehet leszokni. En ferjem cigizik, de tekintettel van a gyerekekre, es nem a lakasban. Elmeletben szeretne leszokni, de az igazi elhatározás még nem született meg. Viszont ami szerintem szemét dolog, ha valaki összejön egy cigissel, es aztan piszkalja, hogy büdös. Szerintem akit annyira zavar, az ne jöjjön össze cigissel.
Azért jó lenne tudni, hogy lehet leszokni... utálom ezt a függõséget már...
17 <3
12 Erre szokás kérdezni, te nem dohányzol, hány garzonlakásod van a nem elszívott cigi árából?
Engem zavar ha cigizik, mert büdös. Szerencsére mikor összejöttünk már épp leszokóban volt. Már csak bulikban dohányzik, de akkor mindegy is, mert a sör is büdös, szóval már nem oszt, nem szoroz egy kis cigi.
Én már nem egyszer majdnem szakítottam miatta, igazából fogalmam sincs mi tartott vissza, de ha még egyszer visszaszokik (asztmás létére, tehát már fizikailag volt eddig is rosszul tõle), akkor köztünk mindennek vége, és az jót nem jelent, mert minden sz.arért én nem szakítok, ha meg igen, az nagyjából visszavonhatatlan. Antidohányos vagyok a végletekig, utálom, hogy körülöttem mindenki füstöl, aztán nyavalyog, hogy nincs pénze, meg hogy enélkül nem is élet már az élet.
Rajtad nem, a ruháidon sem, ha kimostad. De fokozatosan letenni szerintem szinte lehetetlen. Nekem legalábbis nem jött be. Csak a drasztikus megvonás. Abba is majdnem az elején belebuktam :-) Elhatároztam este, hogy holnaptól bagóstop. Másnap reggel kómásan olyan szépen rágyújtottam, hogy ihaj. Az elsõ slukknál kaptam észbe.
Anyukám és apukám majdnem 40 éve házasok és soha nem volt nagyobb vita abból, hogy apukám dohányzik. Bent csak ritkán cigizik, de akkor is nyitott ablak mellett. Az én férjem nem dohányzik, de ha dohányozna sem zavarna, csak ne lehessen vágni a füstöt a lakásban.
Kedves milliomos kérdezõ! Aki 10 évente egy garzonlakás árát elfüstöli, az csak milliomos lehet! Szokjál le és ne sajnáltassad magad. Büdös vagy, és büdös a szád is és az egész lakásod is!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Magam miatt akarok elsõsorban, eddig pár hónapokra ment, de aztán végül mindig visszaestem. Nem mindig mondja, de ha éppen hamarabb jön, és érzi rajtam, akkor megjegyzi, hogy fúj, cigiszagom van. Ezért kérdeztem, hogy amíg nem megy a teljes leszokás, tudnám-e titokban csinálni? Vagy 1-2 nap múlva is lehet-e érezni.
Én szombat óta nem gyújtottam rá.. Sajnos hasonlóképpen vagyok mint te.. Ha tudom, hogy nem találkozunk nagyon erõs a kísértés van, hogy elcsábulok.. De most nem.. Le kell szoknom, nem akarom, hogy emiatt megharagudjon rám, én is érzem, ha sokáig nem gyújtok rá, milyen büdösek mások, akik cigiznek, nem szeretnék ilyennek tûnni.. Most nem is vettem cigit, pedig ma is elgondolkodtam mikor boltban voltam.. Cigizés helyett ellenben tornázok mikor már kezdek nagyon ideges lenni vagy érzem, hogy rágyújtanék.. Próbálj te is kitalálni valamit helyette, ha amikor nincs otthon rágyújtasz sosem fogsz tudni leszokni.. Gondolj bele, mi lesz, ha babát szeretnétek..
Azt mondja az orvos a dohányos betegének a kórházban. Van egy rossz és egy jó hírem. ??? A rossz hír, hogy holnap az kialakult érszûkület miatt levágjuk a lábait. A jó hír, hogy találtam vevõt a papucsára.

Mit mutat meg a tüdőszűrés? Azt megmutatja ha én dohányzom?

Legjobb válasz: Nem. Ha egészséges vagy, akkor azt írják, hogy fertõzõ gümõkórtól mentes.

Nem. Ha egészséges vagy, akkor azt írják, hogy fertõzõ gümõkórtól mentes.
A mahorka az egy cigi név.
hát neked is ennyi eszed van. 14 éves vagy csak, és már 1 éve cigizel. remélem apád anyád elõtt lebuksz és rendesen elpi*csáznak!!!!! sajnos nem mutatja ki a tüdõszûrõ. menj minél elõbb, hátha megállapítják hogy tüdõrákod van Szégyelld magad!!!
Mások örülnének, ha egészségesek lehetnének, te meg 14 évesen már cigizel. Gratulálok neked, a szüleidet pedig mérhetetlenül sajnálom.
Ha nem mozogsz, akkor a cicid méretét is mutatja.
Bagózz csak, remélem minél hamarabb végtagcsonkolásod lesz, tüdõ-száj-egyéb rák, érszûkület no meg, ha fiú vagy akkor potenciazavar, stb. Mikor kell menned??!! Nem értem miért itt kérdezed. Kötelezõ tüdõszûrésnél kell menni max, de te csak 14 vagy, úgy tudom 30 év felett kötelezõ rendszeresen elmenni(vagy, ha vki olyan helyen dolgozik).
Kedd-Csütörtök 14-16-h ig
Megmutatja, minél régebben, annál inkább
Tüdõszûrésen csak betegséget néznek. A dohányzás nem betegség. Még az elején.
14 évesen hova cigizel te aberrált? Amúgy meg ha ennyire félsz, hogy lebuksz anyuci és apuci elõtt, akkor hagyd abba és menõzz mással a haverok elõtt.
A kérdező hozzászólása: akkor nem fogja kimutattni meg vok nyugodva..
A kérdező hozzászólása: De akkor nyugotan dohályozhatok tovább. de azt nem írják bele h dohányzom? mikor kell majd menem? 14/f
A kérdező hozzászólása: de azt nem írják bele hogyha 1 héten 5-6 száll megy el?
Nem írják bele:) Ne aggódj!!!
Most voltam. Ezeket írják rá. Tüdõszûrési lelet: A tüdõben kóros elváltozás nem észlelhetõ Tüdõszûrési eredmény: Értékelés: N-Negatív Tüdõszûrés jelenleg önkéntes, rád van bízva hogy mikor mész. Elõtte azonban hívd fel a területi Tüdõgondozó Intézetet, hogy mikor van tüdõszûrés.
Bevagy szarrva mi??Akkor minek szívod??Mahorka.
Huu az nagyon kevés azt biztos nem mutatja ki... Hány éve bagozol?
A kérdező hozzászólása: húhhw akkor jó.. tényleg? de akkor mi a f_szt írnak bele? mikor kell mennem?? 14/F
Szerintem látják ha rendszeresen dohányzol, de ha csak hetente 1-2 szálat szivsz azt nem...
A kérdező hozzászólása: amelyik le mahorkázott annak küldöm. jah be mert gondolom ha cigiznál te is így be lennél fosselva talán te még jobban .. ucsó kérdezõ.. : 1 éve.. :)
Szívj el egy dobozzal egy nap és akkor kifogja mutatni .14 évesen cigizni.Kemény vagy.Szar az élet mi ?

Ha nem dohányzom, de a djarum blacket ki szeretném próbálni, az mennyire lenne ütős számomra?

tényleg semmi szükség a "ne cigizz" és "ne szokj rá" típusú jótanácsokra, egyszer?en érdekel a válasz.

Legjobb válasz: A black meglepõen erõs cigi, bár nem érezni rajta annyira. Ha "alapozol" rá sima cigivel csak nagyobb az esélye hogy bebukod és megszereted a dohányzást:) Próbáld ki nyugodtan ha ez minden vágyad, nem fogsz belehalni, csak kis slukkal kezd különben kiköpöd a tüdõd:D

18:51-es vagyok. amugy probáld ki ugy hogy nemtüdõzöd a lényegét akkrois érzed (az ízét, meg utánna nyald meg a szád, édes lesz :) )
A black meglepõen erõs cigi, bár nem érezni rajta annyira. Ha "alapozol" rá sima cigivel csak nagyobb az esélye hogy bebukod és megszereted a dohányzást:) Próbáld ki nyugodtan ha ez minden vágyad, nem fogsz belehalni, csak kis slukkal kezd különben kiköpöd a tüdõd:D
Én a szivarkáktól szoktam elszédülni... Ilyen szegfûszeges cigit szívtam már, Indonéziából hozta nekem a nõvérem, és a leggyengébb volt 2, 5 ös nikotin tartalmú, a kátrányt ne is említsük. Lényeg, hogy én nagyon szerettem, mert nagyon finom íze volt. Ezt a Djarum Blacket nem ismerem, de ki kell próbálnom! Az az igazság, hogy én tigris szofit szívtam már az anyaméhben is (de tényleg!), úgyhogy a szivarkán kívûl nincs az a dohány termék, amit ne tudnék elszívni rosszullét nélkül.
Én is kipróbáltam anno, mikor még egyáltalán nem dohányoztam. Nekem sose volt hányingerem a cigitõl, inkább csak beszédültem tõle. A Black Djarum annyira nem is erõs (legalábbis nem annyira érezni rajta), viszont elég kellemes, mert a filtere -azt hiszem- egy kis vaníliával van megízesítve. Plusz nagyon finom illata van még a füstjének is, ellenben sok más cigivel. Esetleg egy szálat elpippanthatsz, de ott állj is meg. Sajnos én is az ilyen kis "kostolgatésoktól" lettem függõ. :(
Hányingert, szédülést fog okozni.(Ha végig bírod szívni.)
Ne kezdd el!
Necigizz!:D am elõtte alapozz sztem.:D vmi gyengébbel (kék pallmall kék bond ienek):D Utána kiapprobálhatod. Az a lényeg h juss el odáig h amikor cigizel ne fulladj meg:D Ice;) 15/f:D
A Djarum rossz minõségû, kaparós dohányból készül, amit szegfûszeggel aromásítanak. Nem fog ízleni.
A kérdező hozzászólása: hey, köszönöm a válaszokat. ( : nem feltétlenül minden vágyam, csak kíváncsi vagyok.
kb. 1 hónap cigizés után próbáltam ki a djarummot. Eggyik cigire se hasonlit, nagyon jó az íze (még az ajkadon is érzed a szegfüszeget). Eleinte én is erõsnek hittem a dobozon kiirt adatok miatt. De cseppet sem irritálja a tüdõt (csak a vége felé). Érdemes kiprobálni de elötte sztem 1-2 szál rendes cigit is szivj el. :)

Úgy néz ki terhes vagyok, a tesztem potitív! Az a baj hogy dohányzom, az elmúlt napokban sikerült már csökkentenem! De úgy érzem ha az orvos kimondja hogy babát várok könnyebb lesz! Az izgalom és a mi lesz? Tényleg terhes lehetek?

Egyszer?en még nem tudom elhinni és felfogni!Nem hagy nyugodni,azt hiszem még ezért állok vele hadilábon!MIT TEGYEK?Hétf?n megyek dokihoz,addig nem lesz baj ha egy pár szálat elszívok?

Legjobb válasz: Elmondom neked, hogy én hogy csináltam. Hosszú évek óta dohányoztam, és szerettem is dohányozni. (8-9 év) Mondhatni a hobbim volt, napi dobozzal elszívtam. (a legerõsebbõl)Amikor terveztük még csak a babát, én sem tudtam letenni. De amikor megláttam a pozitív tesztet, kezemben égõ cigivel, én azzal a mozdulattal nyomtam el, mintha égette volna a kezemet. Ez most nem az az idõszak lesz az életedben, amikor az a fontos, hogy te mit akarsz, hanem az, hogy egy élet növekszik benned, és mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy esélye legyen az egészséges életre. Ezért az õ érdekében szüneteltesd a cigarettázást. Én is azt mondom magamnak, hogy nem szoktam le, soha nem is fogok sajnos, de az biztos, hogy amíg terhes vagyok, vagy amíg szoptatok, egy slukkot sem fogok elszívni. Nehéz, de meg lehet csinálni. Ha nekem sikerül, neked is sikerülni fog. Üdv, 38 hetes kismama

Elmondom neked, hogy én hogy csináltam. Hosszú évek óta dohányoztam, és szerettem is dohányozni. (8-9 év) Mondhatni a hobbim volt, napi dobozzal elszívtam. (a legerõsebbõl)Amikor terveztük még csak a babát, én sem tudtam letenni. De amikor megláttam a pozitív tesztet, kezemben égõ cigivel, én azzal a mozdulattal nyomtam el, mintha égette volna a kezemet. Ez most nem az az idõszak lesz az életedben, amikor az a fontos, hogy te mit akarsz, hanem az, hogy egy élet növekszik benned, és mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy esélye legyen az egészséges életre. Ezért az õ érdekében szüneteltesd a cigarettázást. Én is azt mondom magamnak, hogy nem szoktam le, soha nem is fogok sajnos, de az biztos, hogy amíg terhes vagyok, vagy amíg szoptatok, egy slukkot sem fogok elszívni. Nehéz, de meg lehet csinálni. Ha nekem sikerül, neked is sikerülni fog. Üdv, 38 hetes kismama
Szia! Én rengeteget bagóztam napi 1, 5- 2 doboz cigit is elszívtam!! Megcsináltam a tesztet és akkor szívtam el az utolsó szál cigit! Nem mondom hogy egyszerû volt, nagyon hisztis vagyok és mindennel nagyon türelmetlen, de hidd el értük tudsz nagyon kemény lenni! Légy erõs és gondolj arra, hogy ott van egy pici pocaklakó akinek az egészségéért TE vagy a felelõs! Én Bízom benne hogy te is letudod tenni a cigit! gondolj a pirurkádra!!
12:36os! gyenge vagy nagyon, borzasztóan! nem pontozlak le, az csak játék lenne, és tedd össze a két kezedet, ha az élet nem pontoz le. én is barna szofit szívtam, ez nem kifogás. remélem a babád majd megbocsát neked egyszer. elsõ hozzászóló voltam.
Szia! Én csak 5 évig dohányoztam, de napi 2 doboz ment el.Mivel tudtam, hogy babát szeretnék, leszoktam.De szenvedtem mint a kutya, de csak 3 hét után.Addig egész jól bírtam.Ha akkor babás lettem volna sokkal könnyebb lett volna leszoknom(lelkileg).Szóval szeritem használd ki, hogy pocaklakód van és hidd el annyira el leszel vele foglalva, hogy nem is fogod kívánni.És valóban egybõl tedd le és ne fokozatosan! Ja, az én taktikám az volt, hogy iszonyatosan rossz cigit szívtam direkt, hogy megundorodjak.Hát bevált.....brrrrr, még belegondolni is rossz. Sok sikert és egészséget nektek!
Szia én most várom a második babánkat. Az elsõnél nem tudtam teljesen letenni napi 1-2 szálat szívtam...nem lett a kisfiamnak semmi baja, viszont elég hamar visszatértem a napi fél 1 dobozra (sajnos szoptatás mellett...habár továbbra is egézséges) mikor nov. elején nem jött meg akkpr is csak a dohányzás miatt vettem tesztet mert, nem terveztük csak összejött. Addig míg a doki meg nem erõsítette kb. 3 szálat szívtam naponta. Mostanában van 4 hónapja hogy teljesen letettem, de néha bizony annyira idegbeteg tudok lenni h elgondolkodtató nem lenne-e kevésbé ártalmas a babámnak ha 1-2 szálat mágis elszívnék. Szerintem csak saját döntésed hogy teljesen leteszed- e, mert más ugysem érzi azt amit te.
Szia! Én tavaly január elsején ugy döntöttem hogy leteszem a cigit, mivel férjhez megyek és szeretnék babót.Majd augusztusba ( az esküvöm után 5 héttel)meghalt édesapám és a cigi volt az elsõ amihez nyúltam.A baba továbbra is tervbe volt de én állandóan ideges voltam és nagyon sok cigit elszívtam.Idén januárban volt egy furi érzésem és egyik nap azt mondtam nem gyújtokrá.Vettem egy tesztet ami pozitiv lett.Na én attól a naptól nem gyújtottam többet rá.A férjem az ugyan úgy pöfékel és kifejezetten zavar a füst, néha nem is értem hogy a fenébe tudtam én ezt a büdös vacakot szívni.A saját és a babád érdekébe tedd le a cigit, hidd el még a közérzeted is jobb lesz. Jó baba várást!
Én nem dohányoztam olyan sok éve, viszont igenis szerettem cigizni. Nem a nikotin hiánya volt rossz, hanem maga a megszokás hiányzott! Sikerült letenni a cigit, mielõtt fogant a babánk, de így is van lelkiismeret furdalásom, hogy nem ment hamarabb! Eleinte hiányzott, de csak a mozdulatok. egy idõ után meg már eljutottam odáig, hogy nem bírom a füstöt. Már van, hogy az a kicsi füst is zavar, amit az fúj rám, aki az utcán elmegy mellettem. Nos az biztos, hogy nem akarok újra rágyújtani! Nagyon sok káros dolog van az életünkben, amit nem tudunk kikerülni. Így én is igyekszem azokat kerülni, amik rajtam múlnak! Ennyit megérdemelnek ezek a kis drágák! Én azt mondom, hogy ha nem is most, de a doki után tedd le! Szerintem az a jó, ha azonnal, nem pedig fokozatosan, mert az sokkal nehezebb! Én tudom! Nagyon sokan meghozzák ezt az áldozatot és neked is menni fog! :) 27 hetes kismami
Én is dohányoztam amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Én erõsen függõ voltam. Végül mindenféle szál csökkentése, meg nyüglõdések után úgy sikerült letennem, hogy 3 napig nem mozdultam ki és megkértem a párom, hogy ha sírok, kiabálok, akármit csinálok ne adjon cigit. (Szükség is volt rá.) Egyébként utána olvastam és mindenütt azt találta, hogy napi 10 szál alatt nem kimutatható eltérés a fejlõdésben statisztika eszközeivel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!