Találatok a következő kifejezésre: Ha az cicákat (286 db)

Mi van, ha egy cica (kóbormacska) nem kaja meg az oltásokat?

Legjobb válasz: Ebben az esetben az a cica ki van téve a különbözõ, halálos fertõzéseknek, mint például a fertõzõ gyomor-bélgyulladás, a macskanátha, vagy a leukózis. De akár veszettséget is kaphat. (Bár ez a legritkább.) Én mindig azt szoktam mondani, hogy az oltás önmagában még mindig sokkal olcsóbb, mint egy bonyolult kezelés a beteg cicán, aminek ráadásul a kimenetele is kétes... A kertes házban tartott házicicáknál idõnként megfigyelhetõ, hogy elindul egy járvány, és a környék cicái hirtelen drasztikusan megfogyatkoznak... Pedig a szaporulatot nem ezen a módon, hanem ivartalanítással, és felelõsségteljes macskatartással kellene kordában tartani...

Ebben az esetben az a cica ki van téve a különbözõ, halálos fertõzéseknek, mint például a fertõzõ gyomor-bélgyulladás, a macskanátha, vagy a leukózis. De akár veszettséget is kaphat. (Bár ez a legritkább.) Én mindig azt szoktam mondani, hogy az oltás önmagában még mindig sokkal olcsóbb, mint egy bonyolult kezelés a beteg cicán, aminek ráadásul a kimenetele is kétes... A kertes házban tartott házicicáknál idõnként megfigyelhetõ, hogy elindul egy járvány, és a környék cicái hirtelen drasztikusan megfogyatkoznak... Pedig a szaporulatot nem ezen a módon, hanem ivartalanítással, és felelõsségteljes macskatartással kellene kordában tartani...

Normális az ha egy cica egyáltalán nem dorombol és nem szereti, ha simogatják?

A cicám akkor szült amikor elutaztunk, és két hónapos koráig el? sem hozta a kicsinyét. Csak nagyon nehezen tudtam fülön csípni a kicsit. Három hétig bent tartottam a lakásban, folyamatosan duruzsoltam neki, kiskanállal etettem, szeretgettem, de hiába. Képtelen elengedni magát, akármilyen finoman is simogatom, mindig merev, ugrásra kész. Már 7 hónapos és még sosem dorombolt! Ragaszkodik hozzám, mindig körülöttem van, de ha kaját viszek neki akkor sem a lábamhoz dörgöl?zik, hanem a falhoz. Nagyon érdekes és nem értem, mert az anyacica pedig folyton az ölemben van, bújik, puszit ad, sokszor lépni sem tudok t?le. Arra gondoltam, hogy amíg az anyja rejtegette, talán más emberek bánthatták, és ez hagyott nyomot benne.

Legjobb válasz: Minden cica dorombol,csak épp nem biztos hogy a közelünkben! A szomszédomnak van két macsekja. Az egyik az àgyba alszik a gazdival,és mindig kedveskedik,a màsikat még életében egyszer nem lehetet megfogni,mert ugy nyàvogott hogy 2 emelettel feljebb is hallottàk. Az enyém mindig dorombol,de ha nincs kedve akkor olyankor képes még kimarni is,annak ellenére hogy pici kora ota velem van,én etetem ,àpolom,minden finomsàgot megkap,söt az àgyamban aludhat. Vannak cicàk,akik tàvolsàgtartoak,bàr hàlàsak hogy gondoskodsz rola,(körülötted van)de a tàvolsàgot betartja,ösztönösen. De ha hagyod ,és elalszik,kilesheted,tuti hogy dorombol.

Minden cica dorombol, csak épp nem biztos hogy a közelünkben! A szomszédomnak van két macsekja. Az egyik az àgyba alszik a gazdival, és mindig kedveskedik, a màsikat még életében egyszer nem lehetet megfogni, mert ugy nyàvogott hogy 2 emelettel feljebb is hallottàk. Az enyém mindig dorombol, de ha nincs kedve akkor olyankor képes még kimarni is, annak ellenére hogy pici kora ota velem van, én etetem , àpolom, minden finomsàgot megkap, söt az àgyamban aludhat. Vannak cicàk, akik tàvolsàgtartoak, bàr hàlàsak hogy gondoskodsz rola, (körülötted van)de a tàvolsàgot betartja, ösztönösen. De ha hagyod , és elalszik, kilesheted, tuti hogy dorombol.
Ha egy cicus egészen apró korában nem szokja meg az emberek látványát, akkor utána nehezebben barátkozik már. Nekünk egy egész almot hozott egyszer haza a nõstény cicánk, hosszú hónapokig meg sem tudtuk fogni õket, most már kétévesek, és pont a héten történt az a "szenzáció", hogy az egyik életében elõször felmászott mellém az ágyra, és simogattatta magát. Szóval türelem!
Szia. Figyelj rám nekem is van egy nagy szürke perzsa cicám. Õ tényleg nem tud dorombolni (csak nagyon halkan és) a legelején õ is menekült és nem dorombolt. De az én véleményem az, hogy ugy kezelt mind saját magad. Te örülnél neki hogy mész az utcán és felvesz valaki, magához ölel meg elkezd simogatni? Na az egy dolog hogy sokan azt hiszik hogy a házi macskának ez a dolga. Tévedés õ is egy élõlény mint te. Még csak annyit hogy az én cicám kirõl az elõbb beszéltem most saját maga ugrik az ölembe és alszik. Mivle tudja hogy nyugalmat talál nálam. És ha utánanézzel akkor megtudod hogy a cice egy kicsit önzõ élõlény de hát ezért szeretjük. :) (na meg persze másér is) Remélem segitettem.
NEM NORMÁLIS DOLOG, HOGY NEM DOROMBOL!!!!NEKEM RENGETEG CICÁM VAN ÉS VOLT KÖZÜLÜK EGY AMELYIK NAGYON RAGAZKODOTT HOZZÁM ÉS MINDIG VELEM VOLT BÁRHOVA IS MENTEM MÉG HA DÉLUTÁNI PIHENÉST TERVEZTEM, AZTÁN KÉT HÉTRE ELKELLETT MENNEM A BÁTYÁMÉKHOZ ÉS MIKOR VÉGRE HAZA MENTEM ÉDES ANYÁM MONDTA HOGY AMÍG TÁVOL VOLTAM NEM EVETT SEMMIT ÉS FOLYTON A KEDVENC HELYÜNKÖN VÁRT ENGEM.tÖLTS VELE MINÉL TÖBB IDÕT ÉS MUTASD KI HOGY Õ A FONTOS NEKED ÉS ÉREZTESD VELE HOGY MENNYIRE HIÁNYZOTT NEKED Õ.EZ SEGÍT HIDDEL NEKEM!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Szükletésem óta van mellettem cica, valósággal rajongok értük, de eddig még mind nagyon bújós volt. Remélem idõvel õ is az lesz.
nem biztos, hogy meg fog szelidülni. Az én cicámnál is hasonló a helyzet. Mindennel próbálkoztam, csak õ már 2 éves. Hogy a kérdésre válaszoljak: Normális dolog, ha nem dorombol vagy hízeleg a cicád. lehet, hogy még nem képes benned megbízni.

Azt mondják ha a cica a farkát mozgatja az, figyelmeztető és idegességtől csinálja. De az enyém doromból mellé akkor az mi?

Legjobb válasz: ha hevesen mozgatja (mondhatni csapkod vele) akkor annak a jele, a cicák amugy nem csak jókedvükben dorombolnak hanem akkor is ha pl fájdalmaik vannak, ezzelén nyugtatják le magukat

ha hevesen mozgatja (mondhatni csapkod vele) akkor annak a jele, a cicák amugy nem csak jókedvükben dorombolnak hanem akkor is ha pl fájdalmaik vannak, ezzelén nyugtatják le magukat
A kérdező hozzászólása: :D hát nem fájt neki semmie, szerintem mert feküdt és simogatás közben kezdett el dorombolni, mozgatta a farkát is néha csapkodot két nagyot és ennyi
Azt nem árt tudni, hogy a macska nem csak akkor dorombolhat, ha éppen jól érzi magát. Akkor is dorombolhat, ha fájdalmai vannak, ilyenkor ezzel nyugtatgatja magát. De ezzel ne azt akarom bebeszélni neked, hogy a tiédnek is fáj valamije, de nem árt, ha tudod.
De figyelmetlen vagyok, szinte pontosan ugyanezt leírta már az elsõ is.
simogatás közben: nem minden simogatást tûrnek.... pl a hasuk kifejezetten érzékeny pont, illetve azt se szeretik ha az egész fejüket simogatják (hogy mindkét fülük takarva van ) stb... ezt ha sokáig csinálod dorombol, de kezd feszülté válni azért csapkod a farkával... ("oké jó hogy megengedtem hogy simogass, de oda azért ne nyulj többet")
A kérdező hozzászólása: haha, néztem énis hogy ez mint ha már olvastam volna :P utolsó, hát értem, :D köszönöm szépen a válaszokat!!


Kisfiam 6, 5 hónapos. Kb.1, 5 hónapja 5-6x felkel az éjszaka, csak úgy alszik vissza, ha a cicin van egy kicsit, és ilyenkor már nem tudom visszatenni a kiságyba. Mit tegyek?

Valószín?leg jön a foga is, azért kel többet. Meg állandóan forgolódik.. Nem csoda, hogy felébred.

Legjobb válasz: Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Mik az előjelei annak, ha egy cica a nagyon közeli jövőben, ( egy hét vagy annál kevesebb ), fog szülni?

Mert hát gondolom keresni fogja a helyét, ahol fialni akar. Esetleg nyugtalan lesz ? Azt megtudjuk állapítani, hogy hol fog megfialni ?

Legjobb válasz: Igen, nyugtalan és helyet keres. Az enyém egész nap követett mindenhova és nyávogott. Tudtam, hogy itt az ideje, nem lehetett összetéveszteni semmivel akkor a viselkedését. Ha kinti cica, akkor megvan rá az esély, hogy bebújik majd valahova, de ha szoros a kapcsolat köztetek, szerintem "segítséget fog kérni" tõled és követni fog.

Igen, nyugtalan és helyet keres. Az enyém egész nap követett mindenhova és nyávogott. Tudtam, hogy itt az ideje, nem lehetett összetéveszteni semmivel akkor a viselkedését. Ha kinti cica, akkor megvan rá az esély, hogy bebújik majd valahova, de ha szoros a kapcsolat köztetek, szerintem "segítséget fog kérni" tõled és követni fog.
Nekem bebújt az ágyamba kinti cica létére de amikor láttûk hogy szülni fog kivittük a dobozába!
Nagyon nyugtalan, sokkal többet nyávog és keresi a helyét vagy fészkelõdik, hogy hova fialjon...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. :) Az én cicám ( kinti ) egyenlõre még csak akkor nyávog nagyon, ha kaja van és nagyon sokat alszik. :)

Szopi után, ha az nem elég lefejt tejet adok a babámnak cumiból, elfogadja majd később a cicit?

Félek, mert nem mindig elég a tejem, és néha cumiból kell pótolni, hogy ne üvöltsön. Pár napja van ez így.

Legjobb válasz: Sajnos mi a másik táborba tartozunk :-( Én is adtam a babámnak 2-3 este cumisüvegbõl tejet, amit napközben lefejtem, és ki is alakult a klassz kis cumizavar. Ez mára odáig fajult, hogy nem is fogadja el a cicit. 2,5 hónapja lefejem a tejet és így kapja üvegbõl. Iszonyú macerás az egész napi fejés-steriliálás. Szóval én azt mondom jobb az óvatosság. Ja és ha cumisüveg akkor az anyamellet utánzó tomee tippee vagy mam cumit válaszd, az talán kevésbé zavarja meg. Az biztos, hogy ha újra kezdhetném én nem adnék neki cumit!!!

Sajnos mi a másik táborba tartozunk :-( Én is adtam a babámnak 2-3 este cumisüvegbõl tejet, amit napközben lefejtem, és ki is alakult a klassz kis cumizavar. Ez mára odáig fajult, hogy nem is fogadja el a cicit. 2, 5 hónapja lefejem a tejet és így kapja üvegbõl. Iszonyú macerás az egész napi fejés-steriliálás. Szóval én azt mondom jobb az óvatosság. Ja és ha cumisüveg akkor az anyamellet utánzó tomee tippee vagy mam cumit válaszd, az talán kevésbé zavarja meg. Az biztos, hogy ha újra kezdhetném én nem adnék neki cumit!!!
Nekem most pár napig kevés volt a tejem, mam-os cumisüvegbõl pótoltuk az kajcit a korábban lefejt tejjel, de nem volt semmi gond. Próbáld meg, ha látod hogy gondot okozna akkor jöhet a pohár.
Szerintem babafüggõ, az enyém pl mindent elfogad, kivéve a fogszabályzós cumit. Nekem azt mondták az ápolók a kórházban, amikor teáztattam, hogy nyugodtan adjam neki cumiból. Azóta sincs ezzel bajunk, de a cici a szerelme..:-D

Mit tegyek, ha a cicám nem hajlandó megenni az új macskakonzervet?

Olyan márkát sikerült venni, amit még nem evett. Az állaga is kicsit más (darabosabb), de igazán nem tudom, miért nem tetszik neki. :(

Legjobb válasz: Hát.. ha csak kevés kaja van ilyen akkor vehetsz újat de sok kaja van még hagyd elötte. Esetleg megpóbálhatod hogy villával kicsit összezúzod neki , lehet az a baja hogy darabos. Rakj a tányérjába egy kis száraztápod de csak egypár szemet. Esetleg egy kis szalámit . Általában az én cicáim ha elkezdenek enni pl.szalámit akkor utána tovább eszik ami még a tányérjába van. Próbáld meg így.

Hát.. ha csak kevés kaja van ilyen akkor vehetsz újat de sok kaja van még hagyd elötte. Esetleg megpóbálhatod hogy villával kicsit összezúzod neki , lehet az a baja hogy darabos. Rakj a tányérjába egy kis száraztápod de csak egypár szemet. Esetleg egy kis szalámit . Általában az én cicáim ha elkezdenek enni pl.szalámit akkor utána tovább eszik ami még a tányérjába van. Próbáld meg így.
Nem fogja megenni, a macskák finnyásak. Mi is próbáltuk egyszer otthagyni elõtte hátha, de inkább átment a szomszédhoz és ellopta a kétszer nagyobb perzsamacsek kajáját, minthogy azt egye amit kapott...
A cicák bizony válogatósak, és nem szeretik a változást a menûjükben. Azzal lehet esetleg kicselezni, hogy kevered a régi kaját az újjal, egyre csökkenõ arányban, amíg a végén csak az új marad. Ha ez sem válik be, marad a megszokott!
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, attól nem kell félnem, hogy máshol akar jóllakni. "Szobacica" - nem kóborol. A kapott ötleteket kipróbálom - ha estig nem jutok dûlõre, akkor marad az, hogy mászhatok el a megszokottért. :) Köszönöm szépen. :)
Ha egy kis tejet raksz hozzá, az lehet, hogy segít.
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm. :) Még az jött be, hogy raktam hozzá egy kis kenõmájast, úgy azért belenyalt, de nem erõlködöm. Csak végtelen harccá és bosszankodássa fajulna az etetés. Tipikus macska. XD Beadtam a drekam és kapott egy olyan márkát, amit tudom, hogy megeszik. :) )) A maradék "nemszeretemet" majd megpróbálom elsózni anyu cicáinak, azok talán nem ennyire válogatósak.
A cicát legkönnyebben úgy szoktathatod át egy új kajára, hogy a régibe mindig többet raksz az újból. Így észrevétlenül megszokja az ismeretlen ízvilágot. Egyébként - bocs a gyártóktól - de az állatorvosok szerint a legjobb kaja a ccáknak amit te is eszel otthon (na persze nem a csilis bab :) ) A száraz tápot kifejezetten nem javasolják, mert hosszú távon könnyen vesebeteg lehet a cica. Az pedig nagy szívás neki is és neked is. Szenvedni látod a szõrmókodat és nem kevés pénzt fogsz a gyógyítására költeni.

Pici babám sokat eszik az egyik cicimből, még marad is. Ha azt a cicim teljesen lefejem és a másikból egy keveset (hogy ne gyulladjon be) akkor is beállhat a kereslet-kínálat?

Legjobb válasz: Lehet hogy abban a melledben több választódik ki tápanyagból esetleg a másik cici kicsit vizesebb.Ha fejed akkor öntsd egybe a két cicibõl ami kijön , mert akkor egységes lesz, úgy add neki. Nem baj ha egyik kell neki, õ tudja mire van igénye, de az is lehet hogy azon az oldalán jobban szeret feküdni.

Lehet hogy abban a melledben több választódik ki tápanyagból esetleg a másik cici kicsit vizesebb.Ha fejed akkor öntsd egybe a két cicibõl ami kijön , mert akkor egységes lesz, úgy add neki. Nem baj ha egyik kell neki, õ tudja mire van igénye, de az is lehet hogy azon az oldalán jobban szeret feküdni.
Amelyikböl szopizott ne fejjél.A m´sikból is csak annyit, hogy ne feszüljön, mert másként nem áll be.Minnél többet fejsz, annál több termelödik.

A cicám állandóan nyalogatna ha az ölembe veszem és nekem ettől herótom van. Hogy tudnám róla leszoktatni?

egy 4-5 hónapos kiscicáról van szó.

Legjobb válasz: Minek tartod ha. Idegesit!? Tudhatnad h a cicak ilyenek nem ertelek..

Minek tartod ha. Idegesit!? Tudhatnad h a cicak ilyenek nem ertelek..
A kérdező hozzászólása: Nem érted. IMádoom a kiscicámat nem tudom hogy jön ide az h eleve idegesít. Csak az idegesít h nyalogat. És errõl szeretném leszoktatni. DE ettõl függõen is imádom. Szerintem félreértetted a kérdést :)
ugyan ebben a helyzetben vagyok .. mindenhová jön utánam, nyávog az ablakon keresztül, ha az udvaron vagyok és tornázok, folyton felmászik a lábamra és összekarmol. ha felveszem, akkor meg nyalogat. de ezeket leszámítva imádom. :) õ is 4-5 hónapos kiscica.
Õk így fejezik ki a ragaszkodásukat, szeretetüket. Ha valamelyik viselkedési forma nem tetszik, azt nem szabad megengedni, rá kell szólni, el kell elutasítani. Aki ezt képtelen megtenni annak tûrnie kell, a macsek magától ritkán szokik le a bevett szokásairól, meg kell rá tanítani mint egy kisgyereket. Kedves kérdezõ, ha simogatod és nyalni akar, el kell tolni a fejét és erõteljes hangon rá kell szólni, pl(NEM). És ezt addig ismételgetni amíg meg nem tanulja. A lábmászásnál ugyanígy, el kell tolni határozottan (nem durván)és szóval is meg kell erõsíteni. Nem egyszerû, hetekbe telhet, de megtanulják õk a rendet, ha határozott a gazdi. Sajna, akik szívügyet csinálnak belõle, ott a macska diktál.:D
Még csak annyit, hogy tényleg el kell határozni és következetesen betartani a tiltást, mert attól rosszabb nincs, mint amikor néha megengeded, néha nem. Ez teljesen összezavarja az állatot és kezelhetetlenné válhat felnõtt korára.
Elso vok Akk bocs de kicsit turd ha nagyobb lesz nem fog ennyt nyalni:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)

Találtunk egy cicát és nem tudom, de hasonlít egy egyiptomi mau-ra. Lehet, hogy az? Milyen nevet adjunk neki, ha lány cica?

http://kepfeltoltes.hu/view/100806/mau_www.kepfeltoltes.hu_...

Legjobb válasz: ha még nem is Egyiptomi Mau, attól még legyen a neve Mau :)

Szerintem a Roxi és a Mau is jó. De talán a Mau egy kicsit jobb bár érdekes.
ha még nem is Egyiptomi Mau, attól még legyen a neve Mau :)
az én cicámnak is ilyen nagy fülei vannak csak nekki még szét is állnak. :D és fiú. az õ neve Virgonc. Roxi sztem kutya név én semmi képpen nem adnám macskának de te tudod.
ezegy yoda :DDD
Ez egy házi macska photoshoppos fülekkel.
nem mau, mert az püttyös, de nagyon cuki, legyen denevér, vagy bat, mint egér, de a mau is jó. itt egy kép a mau ról: http://www.haziallat.hu/macskafajtak/az-egyiptomi-mau/3038/4..
Tudom, nem a kérdésre válasz, de aaaannnyyira jó fülei vannak a macskádnak! Remélem, rendesen adtok neki enni, szegényke - gondolom a munkásmozgalmi múltja miatt - igen gizdának tûnik. Majd belenõ a fülébe :) Én tuti Fülesnek, Fülinek, vagy Fülöpkének hívnám :)
A kérdező hozzászólása: OK! =) Még nem döntöttünk a nevét illetõen...
Ez egy házicica, nekem is van hasonló fülû cicám.
A kérdező hozzászólása: Elsõ körben Roxi-ra gondoltam...szerintetek illik rá? És lehet, hogy egyiptomi mau?
:D nagyon fajin füle van!!!:D szerintem legyen: Lizi vagy Muky Majd ird meg mit választottál sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Ahha, tetszetõs a Mau név is... =) Amúgy nem photoshop-os a füle, nem csináltam vele semmit, esküszöm! :)
Ez a Mau név javaslat tök jó!!!!!
nem hiszem hogy mau. az pöttyös. a füleihez szerintem majd hozzánõ a feje :D nagyon aranyos :)
ez egy házi macska, de tényleg pofás fülei vannak :D vigyétek el dokihoz, nézze meg, kapjon féregirtót és kérjetek idõpontot ivartalanításra
A kérdező hozzászólása: Igen, el van látva mindenféle földi jóval! :D Ma pont bolhairtás volt, mert nyüzsögtek benne... :((( Amúgy Füles lett a neve! :) Köszi mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!