Találatok a következő kifejezésre: Ha az betűt nem (39 db)

Mi a neve a Fick II. ik törvényében szereplő görög betűnek? Ha az egyáltalán görög betű. Mert nem találom sehol

Legjobb válasz: Nem értek a témához, de az angol wikipédia képletében nagy fí szerepel.

Nem értek a témához, de az angol wikipédia képletében nagy fí szerepel.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Találtam valami hasonlót, ha egy "elsõbbségadás kötelezõ" tábla alakú jelre gondolsz, akkor annak a neve "nabla"-szimbólum. Tudom, hogy biztosan nem görög betû, de azt nem tudom, hogy milyen eredetû. Differenciálgeometria nevû tantárgyban rengetegszer szerepelt, de nem tudnám pontosan elmagyarázni, mit jelent.
A kérdező hozzászólása: az hogy mit jelent az nem igazán érdekel most, mert értem a képletet, csak a betû nevét nem tudom...

Mit tegyek? Nem aztirja a billenyűzet amit én beirok ha példáúl megnyomom a bksp-t akkor 7nom ezt irja ve ha az A betűt yomom meg akkor 10 ir be

Legjobb válasz: Szerintem pucold ki abillentyûzeted.Lehet hogy sok piszok van a bill. közt és akkor ír már be teljesen mást.Most nem tudom hogy milyen szerrel jó tisztítani a billentyûket de ha utánanézel a neten hogy hogy kell billentyûzetet pucolni akkor biztos fogsz találni valamit.

Szerintem pucold ki abillentyûzeted.Lehet hogy sok piszok van a bill. közt és akkor ír már be teljesen mást.Most nem tudom hogy milyen szerrel jó tisztítani a billentyûket de ha utánanézel a neten hogy hogy kell billentyûzetet pucolni akkor biztos fogsz találni valamit.

Normalis, ha 3 eves nem tudja kimondani az "r" betüt? Hany eves kortol nem normalis es kell orvoshoz fordulni? Van, aki mar ki tudja mondani 3 evesen?

Legjobb válasz: 5-6 évesen kezdenek velük foglalkozni a logopédusok. 3 évesen az a ritkább, aki teljesen tisztán beszél (mondhatni elvétve van ilyen gyerek). A beszédszerveik még kifejletlenek, képlékenyek. Orvos nem is értem, hogy jön a képbe?

5-6 évesen kezdenek velük foglalkozni a logopédusok. 3 évesen az a ritkább, aki teljesen tisztán beszél (mondhatni elvétve van ilyen gyerek). A beszédszerveik még kifejletlenek, képlékenyek. Orvos nem is értem, hogy jön a képbe?
utolsó vagyok, nem egyáltalán nem muszáj "próbálkozni" akár helyesen ejted a hangokat, akár nem, mert tudatosítod a gyerekben, hogy vmit rosszul csinál, akár beszédbeli akadályozottságot, pszichés gátakat is kialakíthatsz ezzel, holott ez a beszédhiba az õ korában még teljesen normális, nem is beszélhetünk 3 éves korban eszédhibáról!!
Én 37 éves vagyok és egy betût sem tudok kimondani, és ez is teljesen normális :) Az r HANGOT kb 5-6 éves korukra szokták a gyerekek kimondani, ha akkor sem sikerül, akkor az ovi nagycsoportban a logopédus segít. Biztosan akad, aki 3 évesen is ki tudta ejteni az R hangot, de õk vannak kevesebben.
Hát nézd, nálunk bevált. És próbálkozni meg csak muszáj, nem?
2, 5 éves kisfiam van: és jetek-et mond a retekre :) én sem aggódom még.
3 éves a lányom, és tökéletesen ejti az R hangot. hála Istennek!
de mondom, ez nem 3 évesen, hanem 6 évesen volt.
Pontosan emlékszem rá, milyen volt, semmilyen gátat nem épített, Anyuval mondókáztunk, beszélgettünk, játszottunk fürdés után az ágyban, és természetesen ebbe beletartozott egy csomó R betûs szó, vers stb. is. Sose éreztem, hogy valamit rosszul csinálok, mókának tûnt az egész. Nyilván nem hangzottak el olyasmik: "még mindig nem jó, figyelj: RRRRR. Nem, figyelj jobban!!!! RRRRRR Jajj, lányom ez így nem megy, próbálkozz! RRRRRR" :D Ettõl függetlenül mindenki úgy csinálja vagy úgy nem csinálja, ahogy akarja, de ez az én tapasztalatom.
Normális. Én 6 évesen tanultam meg rendesen. Az oviban vittek logopédushoz, de õ azt mondta, hogy mivel egyébként kitûnõen beszélek, gazdag szókincsem van és minden teszten kiválóan teljesítek (akkor már írtam-olvastam is) felesleges járnom, majd megpördül magától, gyakorolgassunk otthon. És azt tanácsolta, hogy hanyatt fekve próbálkozzunk, mert úgy könnyebb. Valóban úgy sikerült elõször.
helyesen az elõzõben: „mert egyáltalán nem biztos, hogy jól csinálják”
Csatlakozom az elsõhöz, 3 évesen még nem kell tudnia tisztán beszélni. (Abban is, hogy én is csak iskola elõtt tanultam meg az r-t.) Azt nem tudom, minden óvodában így van-e, de nálunk kijár egy logopédus, és rendszeresen figyeli a gyerekeket, így az óvónõk szólnak a szülõnek, ha valami olyat észlelnek, amin logopédus tudna segíteni. Úgy látom, hogy leginkább nagycsoportban szokták „kezelni” a beszédhibákat. Abban viszont nem értek egyet az elsõ hozzászólóval, hogy gyakoroljátok otthon magatoktól. Kifejezetten arra kérte a logopédus a szülõket, hogy ne tegyék, mert nem egyáltalán nem biztos, hogy jól csinálják (sõt, azt sem, hogy õk maguk helyesen képzik a hangokat).
Érdekes, a lányom 3 éves gyönyörûen kimondja, most már az s is megy neki. A többivel nem volt gond, pedig én raccsolok. Szóval tõlem tuti nem hallotta jól hogy kell kimondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok-sok hasznos valaszt! :) Igen, pont azert merült fel bennem, mert en is igy voltam. Vegül iskola elött derült ki, amikor elötte kellett menni az iskolaorvoshoz, es volt ra 2 honapom, hogy megtanuljam. Nem vittek logopedushoz, hanem a nagybatyam mondokazott velem, es sikerült, mehettem iskolaba. :) Azt azert nem mondanam, hogy lelkileg nem ereztem volna, es persze szeretnem, ha a gyermekemnel minden jol megy majd! Oviba nem jartam, igy nem tudtam, hogy az oviban lesz logopedus. Külön köszönöm az utolsonak, hogy odairta, hogy logopedus anyuka, ez olyan megnyugato, hogy a hozzaertö is ezt irja. Köszönök meg egyszer minden valaszt.

Ha az R betűt nem tudja valaki kimondani, azon tud segíteni egy logopédus? Ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Igen, tud segíteni. Kisfiam halmozottan beszédhibás. 3 hónap alatt nagyszerû eredményt ért el a logopédus. Még sok munka vár rájuk de hallható a javulás. Felnõttnek is tud segíteni. Egyes hangok képzése rosszul rögzül gyerekkorban. Ezen tud változtatni. Sokat kell gyakorolni, hogy az új száj, nyelv, "valami" tartás rögzüljön a régi helyett. :))) Hozzáteszem, nem vagyok szakértõ csak látom amit a kisfiamnak tanítanak.

Igen, tud segíteni. Kisfiam halmozottan beszédhibás. 3 hónap alatt nagyszerû eredményt ért el a logopédus. Még sok munka vár rájuk de hallható a javulás. Felnõttnek is tud segíteni. Egyes hangok képzése rosszul rögzül gyerekkorban. Ezen tud változtatni. Sokat kell gyakorolni, hogy az új száj, nyelv, "valami" tartás rögzüljön a régi helyett. :) )) Hozzáteszem, nem vagyok szakértõ csak látom amit a kisfiamnak tanítanak.
Gyerekkoromban jártam logopédushoz, amikre emlékszem, azok fõleg nyelv-tornáztatások voltak, és igen, segített! Mindenképp érdemes elmenni, ne félj tõle.
A kérdező hozzászólása: Nem félek:) csak kb. 10 éve jártam rendszeresen, de semmit nem javult (õ pedig azt hangoztatta hogy tökéletesen megjavult). Nem tudom mennyit változott a szakma az elmúlt tíz évben, ezért tettem fel a kérdést. (mellesleg "köszönöm" a szerkesztõknek hogy átírták a kérdésem..)

Hol találom az "í" betűt a billentyűzeten ill. ha nincs, akkor nem lehet valahogy, mondjuk egy másik jel helyett betenni?

Bocsi a hülye kérdésért. Szóval a billentyűzetünk angol/szlovák. De lent a jobb alsó sarokba be tudom állítani a magyart is. Viszont ilyen formában nincs "í" betű egyik billentyű alatt sem. Ha azt akarok írni, át kell váltanom szlovákra. Ötlet? Érthető egyáltalán?

Legjobb válasz: Magyar kiosztáson: ALT Gr+J=í, ALT Gr+I=Í.

Magyar kiosztáson: ALT Gr+J=í, ALT Gr+I=Í.
Magyar billentyûzeten a rövid "i" betû az u és az o között. A hosszú, ékezetes "í" betû az alsó sorban az y mellett.
ALT+0237 = í ALT+0205 = Í Kivitelezés: nyomd le a baloldali ALT billentyût. Tartsd lenyomva, közben a NUM PAD-on gépeld be az utána következõ 4 számot - amíg nem cseréled le az angol/szlovák billentyûzetedet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Elsõ: a hosszú, ékezetes "í" betût keresem, de nekem a lenti y/z mellett jobbról x balról meg shift van :-) Második: ez a megoldás jó, de nem tökéletes, jobb lenne, ha csak egy dolgot kellene lenyomnom. Lecserélni nem lehet, mert Szlovákiában élek és a hivatalos dolgokhoz ez kell. Harmadik: mi az hogy gr?
A "szóköz - space" mellett jobbra található az ALT GR. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az ALT Gr+I=Í mûködik, nagyon jó :-) Az ALT Gr+J - nél "í" betû helyett megnyitja a nero-t.
ami be van allitva, az a standard magyar billentyuzet, ami 102 gombos. Itt tótiában áltálában 101 gombos billentyûzetet árulnak. Ha megy az agyadra a jobbalt+j, akkor esetelg atallithatod a billentyuzetet 101 gombos magyarra (billentyuzet beallitasainal) es akkor a hosszu i az Esc alatt az 1 mellett van, ahol standardon a 0. Persze ez zavaro, ha nincs a billentyuzeteden numerikus resz (pl laptop...)
A kérdező hozzászólása: Ez a 101 gombos bejött, köszi szépen :-)

Srácok! Az gáz, ha egy lány nem tudja kimondani az "R" betűt?

Legjobb válasz: Tudjuk, hogy rólad van szó, ne is titkold :P :) amúgy abszolút nem gáz...

Tudjuk, hogy rólad van szó, ne is titkold :P :) amúgy abszolút nem gáz...
szejetlek jóbejt
Az az r-féle hang az a hang, amely pl. az angol, a német vagy a francia nyelvekben is megvan (lehet, hogy többen is, én ennyit beszélek többé-kevésbé), és bár hasonlít rá, teljesen máshogy van képezve. A mi r-ünk a nyelvünk szájpadláson történõ pergetésével keletkezik, az a raccsolós meg a garatban, gyakorlatilag a tv-maci bugyborékolása víz nélkül :) Hogy gáz-e? Hát, a világ nem dõl össze tõle, de én mindenesetre úton-útfélen cukkolnám vele a csajom, ha raccsolna (vagy akármilyen más beszédhibája volna). Aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen szemét :)
amugy kurv* gáz :D
Egy kicsit gáz, de attól függ mennyire nem tudja kimondani.
sajnos 22 évesen koromra sem tudom még mindig kimondani, eléggé frusztráló, fõleg az olyanok miatt, akik állandóan beszólogatnak. egy elég hülye logopédust sikerült kifognom kiskoromban, miatta a mai napig küzdök a szóbeli vizsgákon és minden olyan helyzetben, ahol szóban kell megnyilatkozni és tétje van.
nekem is volt ismerösöm ogszabályzo után nem birt ki mondani hogy r és mindig mondtuk neki hogy -Marcii mond hogy répa léci, de olyan 1 hét mulva már normálisan beszélt :D
kifejezetten izgató lenne számomra
Ja nagyon gáz, számkivetett leszel, le fognak köpni-hányni-hugyozni az utcán és idõvel boszorkányként fog megégetni a feldühödött tömeg az ismerõseid bíztatására :DDD
Cummantás közben azt tudja kimondani, hogy: "honolulu" :D Jé, ebben nincs is "r" betû :D Felvéve!
És azt hogy mondja hogy Szeretlek Róbert?
A kérdező hozzászólása: amúgy nem "j" hanggal beszél a csaj hanem vmi "r" féle hanggal próbálja utánozni szal értitek..és am most jelenleg fogszabis
Semmiképp sem aranyos.
nem gáz egyébként, csak akkor ha máónika sós a mosolya... (1 fog)
ugy mondja, hogy szejetlek jóbert XDDD
Ha a "Honolulu" szót tökéletesen ejti akkor szarok az r betûire!

Algebrában ha a tanár nem adja meg a betű összegét, és a könyvben mondjuk 4x van, akkor az mennyi? Van erre valami szabály?

Sajnos teljesen ki ment a fejemb?l és bent hagytam a könyvem,nem tudom megnézni.A feladatgy?jteményben van a házi.

Legjobb válasz: Semmi. A 4x az 4x, ilyenkor bizonyos számú x-ekkel számolsz. Elég személytelen, de hát ez van. :D

Semmi. A 4x az 4x, ilyenkor bizonyos számú x-ekkel számolsz. Elég személytelen, de hát ez van. :D
(4X + 2)x5 A zarojelben levo tagokat megszorzod 5el. Az X-et enm szabad elhagyni ugy, ahogy te csinaltad! Az X az a szorzas tagja, es NEM egyenlo 4-el, az X egy akarmilyen szam, amit 4-el szorzunk. Igy fog kinezni: (4X+2)x5=20X+10 Ennyi!
A kérdező hozzászólása: A felét már értem, de hogy lesz az egyenlet?(a példából amit írtam)Leírná valaki, és akkor meg tudom oldani a többit is.
HA egy ilyen feladatban az egyenlõségjel mindkét oldalán van képlet, akkor az egy egyenlet, amit meg kell oldani. Kijön egy konkrét x, amit aláhúzol, és ellenõrzöd. Ha az egyenlõségjelnél vége van, akkor az a feladat, hogy minél egyszerûbb alakban kell megadni ugyanezt, tehát felbontani a zárójeleket és elvégezni a mûveleteket, de az eredmény még mindig egy képlet lesz, nem konkrét szám. Tehát ha a kérdés az, hogy 3x+4x=?, akkor a válasz az, hogy 7x. A 7x itt 7*x, csak a szorzásjelet nem szokták kiírni.
A kérdező hozzászólása: Huh köszönöm tényleg sokat segített:) Tehát az egyik(egyébként)egyszerû feladat: (4X + 2)x5=akkor most a 4x=4 4+2=6 x5=30? Nem kell 4x4 összeszorozni?Mert 4X=4 x X?
A 4x egyszerûen annyit jelent, hogy bármilyen számot beírhatsz a helyére, és mindig annak a négyszeresére kell gondolni. Például az óvodában Dezsõke apukája x erõs. Akkor Józsika azt mondja neki a vita hevében, mikor semmi értelmes nem jut eszébe: De az én apukám x+1 erõs! Ehelyett Józsika azt is mondhatná: De az én apukám mindig eggyel erõsebb! A kettõ ugyanazt jelenti. A tapasztalat azt mutatja, hogy Józsika általában inkább a második megfogalmazást választja, pedig a kettõ egyformán rossz, mivel egyik sem igazi válasz a vita tárgyára, ami mondjuk a homokozóvödör.
Nem! Az x az x, igen, a 4x az 4 darab x. Ez egy tökmindegy milyen, akármilyen szám, de nem kell behelyettesítened, mivel x-ben kell magadnod az eredményt. Például: 2x+3x+4x-5x=2x 2x=2x x=x Ez egy azonosság, az x helyére akármilyen számot beilleszthetsz végig, mindig igaz lesz. Most nem jut eszembe bonyolultabb. Ha ilyesmi van megadva, hogy 2x+3x=5 Akkor az x nem lehet akármilyen szám, ki kell számolnod az egyenlet alapján. 5x=5 x=1 Remélem segített.
írd le, hogy mi a feladat, úgy esetleg tudnánk rendesen segíteni
A kérdező hozzászólása: Akkor most hogy 4 szer x, az 4xX???o.0 Tehát most bármilyen számmal számolhatok?
A kérdező hozzászólása: Ja, köszönöm már értem:)

Az is névváltoztatásnak minősül, és ugyanaz a kérelem kell, ha az írásmódban akarok egy betűt változtatni, de ez a hangzást nem befolyásolja?

szeretném Y ról I bet?re a vezetéknév végét

Legjobb válasz: Természetesen a leírt név számít. Hiszen mindenütt írott formában vagy nyilvántartva.

Természetesen a leírt név számít. Hiszen mindenütt írott formában vagy nyilvántartva.
A kérdező hozzászólása: Nyilván a leírt név számít, ezért kérdezem, hogy ez ugyanaz a procedúra, mintha "Köbükirõl " "Nagytelekire" akarná valaki változtatni?
Szerintem igen. Minden papírod kikell ilyenkor cserélni meg stb. Ezt elõször anyakönyvvezetõvel kéne megbeszélni, ha tényleg komolyan akarod. Kitöltenek egy papírt, hogy mirõl mire és miért akarod megváltoztatni. Ehez 10.000 ft illeték is kell. Ezt beküldik a Minisztériumba és várni kell arra, hogy elfogadták-e a kérelmed. Aztán ha minden jól megy kapsz egy okiratot postán, hogy elfogadták. Ezzel a papírral mehetsz az okmányirodába és cserélhetik a személyid, lakcímkártyát meg mindent amilyen iratod csak van. Ja és ez mind plussz költség. Szóval kb. összesen 15-20ezer forintodba kerül a névváltoztatás. Ha emiatt nem érzed jól magad akkor csináltasd meg szerintem. Én is nevet változtattam csak nem ilyen formában, de azóta ismét boldog vagyok. Kivéve azokat a kínos perceket amikor magyarázkodhatok, hogy miért is más a nevem. Na de mind1 ez már más tészta. Remélem segítettem!
Nem ugyanaz - ugyanis azt szeretik, ha a neved kezdõbetûje marad. Ha nem, arról megpróbálnak lebeszélni.
Ugyanaz, egy ismerõsöm is végigjárta.De nem biztos, hogy engedélyezik.
A kérdező hozzászólása: Hogy érted, hogy "azt szeretik" ? kik?
A kérdező hozzászólása: Igen! Köszi!
Nyomd meg még egyszer az insertet, véletlenül megnyomtad, alul ott van az ÁTÍR felirat. És Word, nem world, mert nem az egész világban szerkesztesz.
Szívesen!
A kérdező hozzászólása: Óh köszi sikerült!
A kérdező hozzászólása: Bocsi a végénél nem a W betût ha nem az A betût nyomom továbbra is
Milyen billentyûzeted van?
Sehol. Ez sajnos billentyûzet függõ. Sok olcsóbb billentyûzet nem tud egyszerre több gombot lekezelni vagy rosszul. A nem vicces az, hogy pár Logitech keyboard is ezt csinálja. Ha náluk reklamál valaki, akkor jön a válasz, vegyen illetõ gamer billentyûzetet azzal megy. Ezért érdemes bevásárlás elõtt fórumokon körbe érdeklõdni a témáról. Normális billentyûzetnél 4-5-6 gomb egyszerre való figyelése sem gond.
A kérdező hozzászólása: Microsoft Wireles Comofort Keyboard a 1.0A de én ugy tudom valamit bekel állitani csak nem tudom mit
A kérdező hozzászólása: Fontos mejegyezni hogy laptophoz van csatlakoztatva
Próbáld ki másik gépen, illetve próbáld ki másik billentyûzettel. Nincs kizárva, hogy a vezetéknélküli cucc nem kezeli megfelelõen az egy idõben nyomott gombokat. Persze az is lehet, hogy a driverében van erre vonatkozó beállítás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!