Találatok a következő kifejezésre: Ha az betűt (121 db)

Mi a neve a Fick II. ik törvényében szereplő görög betűnek? Ha az egyáltalán görög betű. Mert nem találom sehol

Legjobb válasz: Nem értek a témához, de az angol wikipédia képletében nagy fí szerepel.

Nem értek a témához, de az angol wikipédia képletében nagy fí szerepel.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Találtam valami hasonlót, ha egy "elsõbbségadás kötelezõ" tábla alakú jelre gondolsz, akkor annak a neve "nabla"-szimbólum. Tudom, hogy biztosan nem görög betû, de azt nem tudom, hogy milyen eredetû. Differenciálgeometria nevû tantárgyban rengetegszer szerepelt, de nem tudnám pontosan elmagyarázni, mit jelent.
A kérdező hozzászólása: az hogy mit jelent az nem igazán érdekel most, mert értem a képletet, csak a betû nevét nem tudom...

Facebookon sárgában van az e-mail cím és a jelszó, nemtudom kitörölni. Ha egy betűt megnyomok rögtön az ugrik be sárga háttérrel. Hogyan lehet kivenni?

Legjobb válasz: ha cromot használsz akkor Beállítások->elõzmények->böngészési adatok törlése->majd legyen kipipálva a mentett jelszavak törlése opció

ha cromot használsz akkor Beállítások->elõzmények->böngészési adatok törlése->majd legyen kipipálva a mentett jelszavak törlése opció
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi :)


Nincs, sajnálom.:/
A kérdező hozzászólása: Egy csomóan azt írták hogy ez még nem jelent semmit, most akkor mivan?://
El vagy utasítva. Így nincs esélyed.
Ezt már sokan kérdezték Sajnos pont azért van odaírva, mert ilyenkor nem maradt esély
Oylan sulit keress, ahol nem utasítottak el
Gondolom nem mindenhol vagy "elutasítva"

Mit csináljak ha az rpg makeres játékok betűi olvashatatlanok?

Legjobb válasz: http://usentertainment.wordpress.com/letoltesek/ itt van 2 betûfájl,mentsd el õket a többi windows használta szöveghez,azt hiszem csak ennyi.

http://usentertainment.wordpress.com/letoltesek/ itt van 2 betûfájl, mentsd el õket a többi windows használta szöveghez, azt hiszem csak ennyi.

Mit tegyek? Nem aztirja a billenyűzet amit én beirok ha példáúl megnyomom a bksp-t akkor 7nom ezt irja ve ha az A betűt yomom meg akkor 10 ir be

Legjobb válasz: Szerintem pucold ki abillentyûzeted.Lehet hogy sok piszok van a bill. közt és akkor ír már be teljesen mást.Most nem tudom hogy milyen szerrel jó tisztítani a billentyûket de ha utánanézel a neten hogy hogy kell billentyûzetet pucolni akkor biztos fogsz találni valamit.

Szerintem pucold ki abillentyûzeted.Lehet hogy sok piszok van a bill. közt és akkor ír már be teljesen mást.Most nem tudom hogy milyen szerrel jó tisztítani a billentyûket de ha utánanézel a neten hogy hogy kell billentyûzetet pucolni akkor biztos fogsz találni valamit.
Nekem is így volt, de utána átállítottam, hogy ne küldjön ékezetes karaktereket.
ilyen általában nokiáknál(esetleg samsung és motoroláknál is) szokott elõfordulni.Az ékezetes karaktereket nem támogatja, tehát 1 ékezetes karakter nála 4 karakternyi helyet foglal.Tehát te hiába látsz "é" betûtn azt a teló vmi xxxx krakterként doglozza fel, és ezért csökken a küldhetõ karakterek száma. Ajánlom, h vidd be egy gyártói márkaképviseletbe, és megmondják, h mit tudnak neki ártani.ált szoftvercserével emgoldható. Ha garancia van rá, akkor akár még a szolgáltatónál is próbálkozhatsz
Ez az Ericssonoknál is elõfordul. Általában be lehet állítani az Üzenetküldési beállításoknál, hogy milyen kódolásban küldje a karaktereket és az megoldja.

Ha az R betűt nem tudja valaki kimondani, azon tud segíteni egy logopédus? Ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Igen, tud segíteni. Kisfiam halmozottan beszédhibás. 3 hónap alatt nagyszerû eredményt ért el a logopédus. Még sok munka vár rájuk de hallható a javulás. Felnõttnek is tud segíteni. Egyes hangok képzése rosszul rögzül gyerekkorban. Ezen tud változtatni. Sokat kell gyakorolni, hogy az új száj, nyelv, "valami" tartás rögzüljön a régi helyett. :))) Hozzáteszem, nem vagyok szakértõ csak látom amit a kisfiamnak tanítanak.

Igen, tud segíteni. Kisfiam halmozottan beszédhibás. 3 hónap alatt nagyszerû eredményt ért el a logopédus. Még sok munka vár rájuk de hallható a javulás. Felnõttnek is tud segíteni. Egyes hangok képzése rosszul rögzül gyerekkorban. Ezen tud változtatni. Sokat kell gyakorolni, hogy az új száj, nyelv, "valami" tartás rögzüljön a régi helyett. :) )) Hozzáteszem, nem vagyok szakértõ csak látom amit a kisfiamnak tanítanak.
Gyerekkoromban jártam logopédushoz, amikre emlékszem, azok fõleg nyelv-tornáztatások voltak, és igen, segített! Mindenképp érdemes elmenni, ne félj tõle.
A kérdező hozzászólása: Nem félek:) csak kb. 10 éve jártam rendszeresen, de semmit nem javult (õ pedig azt hangoztatta hogy tökéletesen megjavult). Nem tudom mennyit változott a szakma az elmúlt tíz évben, ezért tettem fel a kérdést. (mellesleg "köszönöm" a szerkesztõknek hogy átírták a kérdésem..)

Az nagy gond ha az R betü mellé beszédközben akaratlanul mellé teszek 1 H-t? Pl: rhépa, Rholand stb

Én nem széggyelem,sõt elegánsnak tartom.De ebböl származhat valamilyen károm? 13/F

Legjobb válasz: szóval raccsolsz ... régen az arisztokrácia szokása volt, ma már megmosolyogtató

szóval raccsolsz ... régen az arisztokrácia szokása volt, ma már megmosolyogtató
A kérdező hozzászólása: Igen.

Mit jelent az orosz szövegben, ha a betűre tesznek két pontot?

Legjobb válasz: Az orosz ábécében egyedül a ё ("jó") betûn van két pont. A cirill ábécé más változatában lehet, hogy gyakoribb, azokat nem ismerem.

Az orosz ábécében egyedül a ё ("jó") betûn van két pont. A cirill ábécé más változatában lehet, hogy gyakoribb, azokat nem ismerem.
Nem jelent semmit, az a betû úgy betû, hogy rajt a két pont. A mi j betûnkön sem jelent semmit a pont, egyszerûen hozzátartozik a betûhöz.
Gondolom azértm erült fel a kérdés, mert a "jo" betûre hivatalos szövegekben, reklámokban, médiában nem tesznek pontot. Én meg arra lennék kíváncsi, miért nem teszik rá, holott hozzátartozik a betûhöz...
Hivatalos szövegben azért nem teszik rá, mert az csak a hangsúlyt jelzi. Néhány kivételes esetben a hangsúlyos je-bõl jo lesz, de az attól még ugyanaz a betû. pl. vszjo-t is je-vel írják hivatalosan, a két pont a tetején csak segítség, hogy ott a hangsúly megváltoztatja a kiejtést.
A kérdező hozzászólása: nem csak a "jo" betürõl beszélek, hanem láttam, hogy más betûkre is tesznek. az idei Eurovision orosz dalát néztem dalszöveggel: http://www.youtube.com/watch?feature=iv&src_vid=fdvrgnBJxto&.. már az elsõ sorban is van két pont a Ж О és И betûkön
Attól függ, min láttad azt a két pontot, mert ha I-n, akkor a szöveg nem orosz, hanem ukrán.
A babuskák nem oroszul énekelnek, hanem udmurt nyelven ami egy finnugor nyelv, csak a ciril abc-t hasznalják és van néhány különleges betü is. Ezek a kétpontosak. Bõvebben itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Udmurt_nyelv Az orosz abc-ben csak egy két pontos betü van, és ellentétben az elõttem szólókkal, szerintem nem "jó" hanem "jaa" a kiejtése. És a hivatalos szövegekben egyszerûbb nekik kihagyni, hiszen ugyis mindenki oadaolvassa a szöveg kiejtésekor. :)
Elõzõ válaszoló rosszul tudja! A ё=jo, csak az oroszok szövegben nem tesznek rá pontot, mert tudják, hogy а вперед az ugyanaz mint a вперёд.
Mindkét válasz igaz :-), mert az udmurt nem orosz, viszont a cirill abc-vel írt szöveg követi az orosz nyelv logikáját. (Pl. a magyar átírásban a Beszarovot feltétlenül Beszárovnak írjuk, vajh miért?)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!