Találatok a következő kifejezésre: Ha az babát vár, miért vannak (2 db)

Ha az ember babát vár, miért vannak olyan görcsei, mint menzesz előtt?

Legjobb válasz: Mert a méhed készülödik összehuzódásokkal , az elkövezkezendö szülésre.

Mert a méhed készülödik összehuzódásokkal , az elkövezkezendö szülésre.
Tágul a méhed.Nekem nem görcsölt, hanem mindig szúrkál a hasam alja.Fogsz még pár furi dolgot érezni.Gratula a babóhoz! 13 hets kismami

Miért van az, ha valaki megtudja, hogy most várjuk a 2. babát, akkor szinte az első kérdés az, hogy tervezett volt?

Az els? gyerek már elmúlt 3 éves, mikor ismét terhes lettem, több mint 4 év lesz köztük, szóval nem kicsi a korkülönbség, mi sem vagyunk már olyan túl fiatalok (de szerintem még öregek sem).

Legjobb válasz: sztem azért mert a mai világban 2 gyerek felnevelése lassan luxusnak számít.(sajnos) Gratulálok!

sztem azért mert a mai világban 2 gyerek felnevelése lassan luxusnak számít.(sajnos) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: :D Ez jó volt! Nekem az egyik munkatársam mániája, hogy minden nap simizni akar. Már mondtam neki, hogy mire szülök, lemasszírozza az összes hájat rólam, mivel nem is ott simogatja, ahol a baba van (fõleg, mert amikor elkezdte, még csak 12 hetes volt).
Nálunk ugyan ez. Az ismerõsök mindig kérdezték: Lesz kis tesó? Biztos lesz majd tesója stb.... Aztán most 5éves a fiam és jön a tesó, de most meg kérdezgetik tervezett volt? "már megint terhes" ezt hallom vissza. De mit már megint? 5 és fél nem kis korkülönbség :o
Máskülönben meg semmi közük hozzá. Ez intim dolog. Visszaszólnék, hogy igen, szexeltünk jóóó sokat :D
Nekem ikreim vannak és szinte meg vannak botránkozva hogy újra terhes vagyok. pedig ez csak a 2. terhességem. Mikor a ikrek picik voltak akkor is mondták: Fiú-lány? Na ti letudtátok! Falra másztam már ettõl a dumától. Ez van. El kell engedni a fülünk mellett és hülye kérdésre hülye választ adni, kicsit lehetünk irónikusak, hogy érezze az illetõ hogy skh.
Nekünk a 3.-nál volt z a kérdés, pedig én mondtam, hogy 3 gyerekt tervezünk. Amikor a 2. szültett és õ is kislány lett akkor meg nyomták a na majd a 3., mintha azt várták volna hogy tiltakozunk...
Ilyenek az emberek.Mást nem tudok mit mondani.Téged evvel piszkálnak, engem meg avval, hogy mikor jön a második???Holott hallani sem akarok még egy gyermekrõl, de azt õk már nem fogják fel.
3. as, én is fiatalon mentem férjhez, kicsit duci voltam, mindenki babát suttogott a hátam mögött. Esküvõ után jött a kemény élet, meló, stb... és ledobtam több mint 10 kilót. Na, rögtön jött az, hogy elvetéltem, stb...mai napig hiába mondom, hogy nem terveztünk babát, és nem is volt, csak mikor mi akartuk, 3 éves házasság után, akkor is rám ragasztották, hogy baba miatt volt az esküvõ, aztán mégse lett baba.
Mert nem tudnak mást kérdezni... Nálunk 17 hónap van a két baba közt. Meg akartuk elõzni, már szülés után mondogattuk, hogy egy év múlva megint állapotos leszek, mert korán akarjuk a tesót. Ezt mondtuk néha-néha... úgy látszik, senki sem figyelt ránk, mert mikor a nagyobbik 8 hónapos volt, és jött a második, mindenki szomorúan kérdezte: Ó, hát becsúszott? Vigyázni kell ám... gondolom, nem volt tervezett, ilyen korán...stb, stb... Szóval az emberek ma már csak ilyenek. Nem figyelnek rád, aztán megbántanak, és a további válaszokat sem figyelik. Mikor mondtuk, hogy igenis tervezett baba volt, már más kérdés volt terítéken, és mikor jöttek megint babát nézni, volt olyan (akkor már robbantam) aki azzal jött, hogy : hadd nézzem ezt a kis véletlenkét!
Szerintem általában ezt gondolják az emberek... Én fiatalon (relatív) 22 évesen mentem férjhez, 8 hónappal késõbb koraszülött gyermekem született (35, 5 hetes), annyira nem volt vészes, de egy-ketten mégis azt gondolták, hogy a baba miatt házasodtunk össze, amikor a meghívót jó 4-5 hónappal az esküvõ elõtt megkapták. Rosszindulatúak az emberek. Azt hiszik felelõs döntésbõl nem lehet házasság, és gyerek, csak úgy véletlen...
Nálunk ugyanez, csak 3.babával... Sokan azt hiszik, hogy becsúszott gyerekek, pedig mindhárom gyerekem tervezett.
:DDDD
Utolsó, nekem ugyanezt csinálták, de ahogy mondták a tesós dolgot, már simogatták is a ...hájacskámat... mikor kisimogatta magát, mondtam, hogy nem, nem várok babát, most a hájamat simogatta.
Hát én nem így jártam ma, de én is robbantam. 56 kg voltam a terhességem elõtt, most 62 kg vagyok, császároztak, most egy éves múlt a babám. Ma összetalálkoztunk a fönökasszonyommal az utcán, egy szûkebb felsõ volt rajtam és megkérdezte, hogy nini, jön a kistesó? Basszus, több mint 2 hónapja heti 2-3 alkalommal járok zumbára, fogytam is picit, de inkább csak "összébb mentem", nem tudom máshogy kifejezni, van még egy kis hasam, de ez bemart. Nagyon zavar a hasam, elõtte tök lapos volt minden sport nélkül, most meg próbálok valamit tenni ellene és ezt kapom... Bocsi az off-ért, de valamit úgyis találnak ha nem tudnak mit mondani. Ha nem lennél terhes akkor meg az lenne a baj, hogy milyen önzõ vagy, nem lesz kistesója... :(((
11-esnak adok teljes mértékben igazat. Szerintem Kedves Kérdezõ, már az elsõ Babánál is ezen diskurálnak az emberek, holott tényleg senkinek semmi köze hozzá...Meg annyira lényegtelen(11-esnél jól leírva). Mi megszakítással védekezünk már évek óta, tehát nyilván tudjuk, ez nem sokat ér, úgy vagyunk vele, hogy a Sorsra bízzuk ezt a dolgot, ha jönnie kell "be fog csúszni" így is. Most akkor kérdezem Én, ezt minek titulálnátok? Mit mondjak majd, ha megkérdezik?:D
Nem is értem az ilyen embereket.... most összeszámoltam, 3 ember van a világon akitõl ezt megkérdezném, az egyik a húgom, a másik az öcsém, harmadik egy nagyon jó barátnõm :-) Tõlük sem szemrehányóan, csak velük ez nem tabutéma. Amúgy nem értem, miért kérdezik. Tényleg. Kíváncsiak, meglepõdnek, ki akarnak beszélni, bírálni a döntést.
Én ezt tapasztalom: - Csak egy gyereked van? Kellene neki egy testvér. Mikor lesz? Kis korkülönbség a jó - Két gyerek, ha különnemû: szerencsések vagytok. Ha egynemû: jajj ti szegények. - 3. babánál: tervezett volt? jézus, ez komoly? bátrak/felelõlenek vagytok, 5-ig meg sem álltok? Szóval általában a 2 gyerek az elfogadott manapság. Én legalábbis sorra ezt tapasztalom.
Dettó. Most lett 11 hónapos a lányom, jövõ héten leszk 12 hetes. Szándékosan kis korkülönbséget akartunk, az más kérdés, hogy mi magunk lepõdtünk meg a legjobban, hogy az 1. hónapban, normál ciklus nélkül összejött. Mégis mindenki azt kérdezte a családban, hogy így terveztük, vagy véletlen? Nagypapám frappánsan megfogalmazta: mondjuk azt, hogy nem véletlen, hanem rendszeresen csináltuk. :-) A 2. gyerek már nem akkora szenzáció, csak nekünk, és a hozzánk közel álló rokonoknak, barátoknak. A távolabbi rokonok, ismerõsök másképp reagálnak.
Én azt szoktam erre válaszolni: Jah tervezetlen gyerek ez, keményen csak egy-két hónapot gyúrtunk rá. :) Egyébként errõl a tervezem nem tervezem dologról meg van a véleményem. Tulajdonképpen nem ez számít, hanem inkább az, hogy a továbbiakban vállalom/vállaljuk, vagy nem. Mert ha vállaljuk, akkor onnantól kezdve számít, hogy mennyire volt gondolatban? Mert onnantól kezdve ott van, és nem csak gondolatban...
A kérdező hozzászólása: Nálam is ez volt eddig a téma. Mikor lesz kistesó? Mindig azt mondtam rá, hogy majd.. Most hogy azt mondom hogy karácsonyra, rögtön az a kérdés, hogy terveztétek?
Pont a múlt héten történt, egy éves kicsim van, félidõs vagyok a tesóval (nagyon is tervezett, hõmérõs módszerrel ellenõrzött baba, szóval nem becsúszott), látja egy néni, erre kérdi: megint baba lesz? Mondom, igen. Válasz: Hát nem baj, ha már így sikerült, majd csak lesz valahogy. Azt hittem, mosolyogva megfojtom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!