Találatok a következő kifejezésre: Ha az babát vár, miért (5 db)

Ha babát várok, miért nem mehetek az állatkertbe?

Azt hallom, hogy nehogy menjek, de a kérdésemre, hogy miért, nem kapok választ. Ez valami babona? Hallottatok ilyenr?l?

Legjobb válasz: Ez hülyeség! Nyilván nem fogsz állati ürülékben hemperegni, vagy vadállatokat dögönyözni. Valószínûleg azért nem kaptál választ a miért kérdésre, mert ekkora ostobaságot nem lehet megindokolni. Gondolom a toxoplazma fertõzésrõl hallott valamit fél füllel az, aki ezt tanácsolta.

Ez hülyeség! Nyilván nem fogsz állati ürülékben hemperegni, vagy vadállatokat dögönyözni. Valószínûleg azért nem kaptál választ a miért kérdésre, mert ekkora ostobaságot nem lehet megindokolni. Gondolom a toxoplazma fertõzésrõl hallott valamit fél füllel az, aki ezt tanácsolta.
Nem hinném, hogy komly alapja van ennek a tiltásnak. Én pl 3x is voltam a keresztgyerekeinkkel az állatkertben a várandóságom alatt, és semmi bajom nem lett. Az állatsimogatóba nem mentem be, és fokozottan odafigyeltem a kézmosásra, tisztálkodásra( ez amúgy is így volt egész pocakos koromban). Nyugodtan menj el.
Sztem is butaság, én is voltam, ha rendszeresen mosol kezet és nem nyúlkálsz állatokhoz nem lesz bajod!
Szerintem is nyugodtan mehetsz. Mi is készülünk május 1-jén és már voltunk is. Csak figyelj a kézmosásra. Ha nem megoldható, legyen nálad nedves törlõkendõ, azzal is tisztán tudod tartani a kezed, míg nem találsz egy mosdót.
Nemhinném, hogy babona.Inkább a fertõzések betegségek miatt mondhatják.Legalábbis én így gondolom...
Hát én még ilyent nem hallottam! 30 hetesen voltunk állatkertben, simán etettem az állatokat. Fertõtlenítõ kendõ volt nálam, és kezet is mostam. Szerintem semmi okod nincs rá, hogy ne menj, kivéve, ha sokat kell gyalogolni és nem bírod.

Ha az ember babát vár, miért vannak olyan görcsei, mint menzesz előtt?

Legjobb válasz: Mert a méhed készülödik összehuzódásokkal , az elkövezkezendö szülésre.

Mert a méhed készülödik összehuzódásokkal , az elkövezkezendö szülésre.
Tágul a méhed.Nekem nem görcsölt, hanem mindig szúrkál a hasam alja.Fogsz még pár furi dolgot érezni.Gratula a babóhoz! 13 hets kismami

Miért baj az, ha valaki szeretne odafigyelni a súlyára, testére akkor is, amikor babát vár?

Az elmúlt két hónapban igyekszem válaszolni, ha valaki terhesség alatt végezhet? mozgással, táplálkozással kapcsolatban kérdez. Nagyon meglep, hogy a valóban kérdésre válaszoló tanácsaim egy-két felhasználó által szinte mindig le vannak pontozva (nem a százalék miatt zavar, hanem a hozzáállást tartom igazságtalannak).

Legjobb válasz: Szerintem teljesen igazad van, és amit tanácsnak írsz, azt a védõnõ vagy a doki is elmondja. És ezt nem terhesen is így kéne csinálni, mert ezért sok az elhízott ember és a cukorbeteg (és most nem a terhességi cukorra gondolok!). Ez csupán az egészséges életmód, amit írsz, semmi csoda nincs benne. Terhesség alatt meg még inkább arra kell törekedni hogy az ember egészségesen éljen. A mozgás egy olyan dolog, hogy a védõnõ mindig kérdezi hogy szoktam-e sétálni...persze most már annyira nem mert sokat keményedek, de akinek problémamentes a terhessége, igenis kell a mozgás. Sokan azt hiszik hogy mivel terhesek így most habzsolhatnak össze-vissza mindent amit meglátnak, pedig pont hogy rosszat tesznek ezzel magunknak és a babának. (TISZTELET A KIVÉTELNEK!!) És nem az esztétikai részére gondolok, hanem arra hogy egy +30 kiló a kismama szervezetét is megterheli, a szívet, ereket...stb. Persze amiatt én sem aggódok hogy nem tudnám lefogyni, mert az a legkevesebb dolog, itt az egészség a lényeg. De az egészséges életmód nem zárja ki hogy ne együnk csokit vagy fagyit vagy néha sajtburgert, itt a mértéken van a hangsúly. Én nem pontoználak le, sõt, inkább fel, ha ilyen tanácsot adnál. Sajna sokan erre az oldalra azért jönnek hogy lepontozgassanak mások hasznos válaszait, vagy csak úgy, vagy mert nem egyezik a vélemény, már amikor a kérdezõ a véleményünkre tapasztalatunkra kíváncsi...na mindegy. Ne törõdj azzal ha lepontoznak. :) Én biztos nem foglak :) Minden jót kívánok! Ani

Szerintem teljesen igazad van, és amit tanácsnak írsz, azt a védõnõ vagy a doki is elmondja. És ezt nem terhesen is így kéne csinálni, mert ezért sok az elhízott ember és a cukorbeteg (és most nem a terhességi cukorra gondolok!). Ez csupán az egészséges életmód, amit írsz, semmi csoda nincs benne. Terhesség alatt meg még inkább arra kell törekedni hogy az ember egészségesen éljen. A mozgás egy olyan dolog, hogy a védõnõ mindig kérdezi hogy szoktam-e sétálni...persze most már annyira nem mert sokat keményedek, de akinek problémamentes a terhessége, igenis kell a mozgás. Sokan azt hiszik hogy mivel terhesek így most habzsolhatnak össze-vissza mindent amit meglátnak, pedig pont hogy rosszat tesznek ezzel magunknak és a babának. (TISZTELET A KIVÉTELNEK!!) És nem az esztétikai részére gondolok, hanem arra hogy egy +30 kiló a kismama szervezetét is megterheli, a szívet, ereket...stb. Persze amiatt én sem aggódok hogy nem tudnám lefogyni, mert az a legkevesebb dolog, itt az egészség a lényeg. De az egészséges életmód nem zárja ki hogy ne együnk csokit vagy fagyit vagy néha sajtburgert, itt a mértéken van a hangsúly. Én nem pontoználak le, sõt, inkább fel, ha ilyen tanácsot adnál. Sajna sokan erre az oldalra azért jönnek hogy lepontozgassanak mások hasznos válaszait, vagy csak úgy, vagy mert nem egyezik a vélemény, már amikor a kérdezõ a véleményünkre tapasztalatunkra kíváncsi...na mindegy. Ne törõdj azzal ha lepontoznak. :) Én biztos nem foglak :) Minden jót kívánok! Ani
Sajnos én is csak olyan vagyok, aki egyetért veled. :) Terhesség elõtt is és alatt is oda lehet figyelni, semmi rosszat nem írtál. Megértelek, engem is lepontoznak és sose tudom meg, miért. Gyanítom, nem is fogom, -rosszindulat, tudatlanság, mindegy. De!: meglepõdnél, milyen kevesen mozognak a terhesség elõtt is. Nyílván érthetetlen számukra, hogy valakinek igénye lehet rá. Nem bántásból írom, csak nem vagyunk egyformák. Én megértem, nem kötelezõ, egnem úgy neveltek, hogy mindig sportoltam valamit, de nem mindenki engedheti meg magának sajnos. Nekem egy idõ után hiányzik a mozgás, de aki nem szokot sportolni, nem értheti, miért olyan fontos ez. Sokféleképp élünk, nagyon különbözõek vagyunk. Engem csak az bánt, ha elítélik a különbözõséget. Engem pl. nem zavar, ha nem mozog v.ki, vagy nem azt eszi, amit én. Leírom amit gondolok, lepontoznak és kész...:)
Eggyet értek veled, én most vagyok harmadszorra terhes, és tök jó formában vagyok, de teszek is érte, az elsõ terhességnél sokat híztam, és nagy babám is lett 4 kg mmal született, és nagyon nehéz volt, most nem szeretnék a születendõ babámból mobidiket csinálni, ezért igaz hogy eszek mindent, de rengeteget mozgok, a másodiknál is odafigyeltem, alig híztam és õ 3400 grammal született, valamivel könnyebben, eddig most 6 kg ot híztam 30 hetes pocis
Szia.nincs ezzel semmi baj.Ezt az oldalt nem csak anyukák, kismamák olvassák, hanem kamaszok is.A hozzászólásokból simán kitûni néha, hogy bizony ez nem egy felnõtt(nekem is van egy kamasz fiam).Ezért én nem is nézem a pontozásokat.Meg kéne szüntetni mert nem sok értelme van.Ne aggódj e miatt.Viszont nem vagyunk egyformák, kinek ez tetszik kinek az, ki igy él ki ugy.Csak azt kéne megtanulni, hogy ez eggyátalán nem baj, és el kéne fogadni hogy máshogy is lehet jó.7 hós anyuka.
Mert a terehs nõk azzal leplezik a lustaságukat. Tudom szemétnek hangzik, de manapság már azokat a terhes nõket megvetik akik nem esznek 2 pofára chipset meg pizzát mert "kettõ helyett esznek" istenem, mi jó a zsírban cukorban tocsogó kajákban a babának??? Mennyiségi és nem minõségi táplálkozást folytatnak, és ezt a babára kenik....
Szerintem hülyeség ez a nagy felhajtás a sok hízás körül. Nekem a doki anno megmondta, hogy 6-8 kg. hízhatok, pedig 160/60 kg voltam. Szerintem ez okés, akárhogy is számoljuk, ha a baba kb. 4 kg, a víz még max fél kiló, esetleg a méhlepény még vagy 1 kg, akkor is bõven hat kilónál tartasz, és hatalmas babád van. (megjegyzem, nem vagyok tisztában, hoy mi mekkora súlyú, ez csak az én elképzelésem) Más a helyzet, ha vizesedsz, akkor az is tesz rá pár kilót. Legyél akkor is max. 9 kg. Azon felül szerintem kóros a hízás. A dokim már csak legyint rám, mert én a 17. hétig 2, 5 kg. fogytam, pedig 5* eszek egy nap. Nem is csinál gondot a súlycsökkenésembõl, amíg a babával minden ok. Barátnõm 25 kg. hízott a babával, de be is vallotta, hogy együltõ helyében bevágott egy egész tábla csokit, sok volt a magzatvize is, és nem vetette meg az édességeket sem. Buta, aki butaságokat beszél a terhesség alatti hízásról. Hiába vagyunk elsõsorban édesanyák, másodsorban nõk kell legyünk, akiknek egy férfi mellett kell szépnek lenni.


Milyen az, ha a két testvér között akár 5 év korkülönbség is van? Aki várt a második babával, milyen volt? Miért várt vele?

Jelenleg Gyeden vagyok az 1 éves kislányommal,de nem szeretnék csak azért szülni most,vagy 1-2 éven belül, mert hogy újra vissza kéne mennem dolgozni,bár nem szívesen megyek oda vissza,ahol eddig dolgoztam,szóval most azon vagyok,hogy esetleg más lehetõségek nyíljanak elõttem munka téren,bár nagyon nehéz..A másik az, hogy nem érzem azt,hogy itt lenne az ideje a második gyereknek,anyukám még csak 4 év múlva megy nyugdíjba, segítségünk 20-30 km-re van,kutyánk is egyre idõsebb lesz,kicsit nehéz ..nem beszélve arról,hogy se a bátyámnak nincs még gyereke,és a környezetemben lévõ barátõimnek se,akik 30 felett fognak gyereket vállalni,de persze nem ez a fõ ok.Egyébként szeretnénk majd második babát,sok helyen olvasom,hogy ha várok vele,akkor a két gyerek nem tud majd együtt játszani,stb..de a körülményeink valahogy nem igazán engedik,hogy most,vagy 1-2 éven belül jöjjön a második baba. Sajnos a terhességem se volt valami stresszmentes,egy-két családtag elég nehezen fogadta gyermekünk érkezését,és feldúlta a családi életünket..

Legjobb válasz: Ha úgy érzed, hogy nem megfelelõ a pillanat akkor semmiképp se vállald most, fõleg ha nincs okotok sietni (pl. nem vagy 40 felett). A kis és nagy korkülönbségre is vannak pozitív és negatív példák is, szóval ezen felesleges agyalni.

Ha úgy érzed, hogy nem megfelelõ a pillanat akkor semmiképp se vállald most, fõleg ha nincs okotok sietni (pl. nem vagy 40 felett). A kis és nagy korkülönbségre is vannak pozitív és negatív példák is, szóval ezen felesleges agyalni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rossz érzés lenne az, hogy bizonytalanra szülök egy második gyereket..apa dolgozik, de nem függhetek ennyire tõle, hogy õ majd megoldja..Biztos nehéz lesz újra munkát keresni, 29 évesen már meg fogják kérdezni, hogy szeretnék-e második gyereket..de talán jobban fogom magam érezni, ha kicsit függetlenebb leszek, és nem itthon várom két picivel akár depressziósan, hogy na anya hol tud elhelyezkedni..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én fiam 4 éves. 27 évesen szültem. Mikor született, úgy gondoltuk, hogy 2-3 éven belül jöhet a tesó. De másképp alakultak a dolgok. A házunkat elvitte a bank, nekem nem volt hova visszamenni dolgozni, anyósékhoz kellett költöznünk, elõször 3man 1, most már 2 szobába. Dolgozom már, de még mindig nem biztos ez a munkahely sem, így biztos nem lesz testvére még a fiúnknak 2-3 évig. Köztem és a tesóm között kereken 3 év van (2 nap eltéréssel), nem szeretjük egymást, sõt nem is tartjuk a kapcsolatot. Unokaöcséim között kereken 2 év van (8 nap eltéréssel), állandó a harc, dulakodás, veszekedés közöttük, nem jönnek ki, pedig már 10-8 évesek, de sosem volt még egy nyugodt percük sem együtt. Párom és az öccsei között 6 év van, nagyon jó testvérek, anyósom elmondása szerint sosem volt közöttük vita, veszekedés, sõt a párom irányítgatta, tanítgatta a testvéreit, mert õ volt a büszke "nagytesó". Persze szerintem ezekhez nagyban hozzájárul a szülõk nevelése, mit tanítanak nekik egymás szeretetérõl, mennyire készítik fel a nagyot a kicsi érkezésére. A kis és a nagy korkülönbségnek is megvannak az elõnyei-hátrányai. A mi példánk persze nem irányadó, vannak fordított esetek is, csak a mi példánkat írtam le, hogy nálunk ezek a dolgok hogy alakultak.
Szia! Nálunk éppen 5 év van az gyermekeim között. Amikor az elsõ után letelt a gyes jó volt vissza menni dolgozni a felnõttek közé. Élveztem mind a 3 évet, de a végére már azon kaptam magam, hogy egy normális mondatot nem tudok kinyögni. Mintha az ember agya beszûkülne a 3 évesek szintjére. A barátnõmnek is hasonló tapasztalata volt. Szóval jó volt nyitni a világ felé újra. Egy kicsit nehéz volt beleszokni az új napirendbe de, egy idõ után ment minden.( reggeli felkelés, óvodába menés, idõbe odaérjek a munkahelyre stb.) Amikor a második gyermekem megszületett addigra bõven ovis volt az elsõ, délután 3 óráig csak a picivel tudtam lenni és foglalkozni. Az sem volt rossz, hogy amikor az elsõ suliba ment még a másodikkal otthon voltam, tehát tudtam segíteni a tanulásban. Vagy ha kicsit megfürdettem a nagy már segítség nélkül a fürdést intézte. Azt, hogy nem tud majd együtt játszani, nem volt jellemzõ. Minden korszakban megtalálták a közös játékot. Most veszem észre talán, hogy egy kicsit külön utakat járnak de, igaz a nagyobbik 18 éves a pici pedig 13 éves. Én nem éreztem hátrányát annak, hogy 5 év van köztük, és ez tapasztalatból írom .Ha úgy érzed, hogy nem megfelelõ a pillanat akkor semmiképp se vállald most a második babát. Sokkal nagyobb örömet fog okozni ha akkor jön ha majd vágysz rá. Szerintem az a legfontosabb, hogy hogyan neveled õket és fontos , hogy mindig külön külön is foglalkozzál velük, amikor csak õ van veled õ van a központban.
5 éves volt a nevelt kislányom, amikor kistesója született (fiú) . Most 6, 5 éves, a pici 20 hónapos, és nagyon szeretik egymást! Tényleg, olyan erõs a kapocs köztük, én ezt nem is gondoltam volna. Egész hétvégén minden percet együtt töltenek, és minden nap suli után is. Alig lehet õket este "szétrobbantani"..:-) Most 27 hkm vagyok, kislányt várok. Nincs kétségem afelõl, hogy a lányom imádni fogja ugyanúgy, mint az öccsét. De nagyon remélem a fiam is így lesz vele. Köztük biztosan lesz egy kis féltékenység, mert a kisfiam nagyon anyás, de igyekszem ezt megoldani úgy, h minden ok legyen..:)

Miért van az, ha valaki megtudja, hogy most várjuk a 2. babát, akkor szinte az első kérdés az, hogy tervezett volt?

Az els? gyerek már elmúlt 3 éves, mikor ismét terhes lettem, több mint 4 év lesz köztük, szóval nem kicsi a korkülönbség, mi sem vagyunk már olyan túl fiatalok (de szerintem még öregek sem).

Legjobb válasz: sztem azért mert a mai világban 2 gyerek felnevelése lassan luxusnak számít.(sajnos) Gratulálok!

sztem azért mert a mai világban 2 gyerek felnevelése lassan luxusnak számít.(sajnos) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: :D Ez jó volt! Nekem az egyik munkatársam mániája, hogy minden nap simizni akar. Már mondtam neki, hogy mire szülök, lemasszírozza az összes hájat rólam, mivel nem is ott simogatja, ahol a baba van (fõleg, mert amikor elkezdte, még csak 12 hetes volt).
Nálunk ugyan ez. Az ismerõsök mindig kérdezték: Lesz kis tesó? Biztos lesz majd tesója stb.... Aztán most 5éves a fiam és jön a tesó, de most meg kérdezgetik tervezett volt? "már megint terhes" ezt hallom vissza. De mit már megint? 5 és fél nem kis korkülönbség :o
Máskülönben meg semmi közük hozzá. Ez intim dolog. Visszaszólnék, hogy igen, szexeltünk jóóó sokat :D
Nekem ikreim vannak és szinte meg vannak botránkozva hogy újra terhes vagyok. pedig ez csak a 2. terhességem. Mikor a ikrek picik voltak akkor is mondták: Fiú-lány? Na ti letudtátok! Falra másztam már ettõl a dumától. Ez van. El kell engedni a fülünk mellett és hülye kérdésre hülye választ adni, kicsit lehetünk irónikusak, hogy érezze az illetõ hogy skh.
Nekünk a 3.-nál volt z a kérdés, pedig én mondtam, hogy 3 gyerekt tervezünk. Amikor a 2. szültett és õ is kislány lett akkor meg nyomták a na majd a 3., mintha azt várták volna hogy tiltakozunk...
Ilyenek az emberek.Mást nem tudok mit mondani.Téged evvel piszkálnak, engem meg avval, hogy mikor jön a második???Holott hallani sem akarok még egy gyermekrõl, de azt õk már nem fogják fel.
3. as, én is fiatalon mentem férjhez, kicsit duci voltam, mindenki babát suttogott a hátam mögött. Esküvõ után jött a kemény élet, meló, stb... és ledobtam több mint 10 kilót. Na, rögtön jött az, hogy elvetéltem, stb...mai napig hiába mondom, hogy nem terveztünk babát, és nem is volt, csak mikor mi akartuk, 3 éves házasság után, akkor is rám ragasztották, hogy baba miatt volt az esküvõ, aztán mégse lett baba.
Mert nem tudnak mást kérdezni... Nálunk 17 hónap van a két baba közt. Meg akartuk elõzni, már szülés után mondogattuk, hogy egy év múlva megint állapotos leszek, mert korán akarjuk a tesót. Ezt mondtuk néha-néha... úgy látszik, senki sem figyelt ránk, mert mikor a nagyobbik 8 hónapos volt, és jött a második, mindenki szomorúan kérdezte: Ó, hát becsúszott? Vigyázni kell ám... gondolom, nem volt tervezett, ilyen korán...stb, stb... Szóval az emberek ma már csak ilyenek. Nem figyelnek rád, aztán megbántanak, és a további válaszokat sem figyelik. Mikor mondtuk, hogy igenis tervezett baba volt, már más kérdés volt terítéken, és mikor jöttek megint babát nézni, volt olyan (akkor már robbantam) aki azzal jött, hogy : hadd nézzem ezt a kis véletlenkét!
Szerintem általában ezt gondolják az emberek... Én fiatalon (relatív) 22 évesen mentem férjhez, 8 hónappal késõbb koraszülött gyermekem született (35, 5 hetes), annyira nem volt vészes, de egy-ketten mégis azt gondolták, hogy a baba miatt házasodtunk össze, amikor a meghívót jó 4-5 hónappal az esküvõ elõtt megkapták. Rosszindulatúak az emberek. Azt hiszik felelõs döntésbõl nem lehet házasság, és gyerek, csak úgy véletlen...
Nálunk ugyanez, csak 3.babával... Sokan azt hiszik, hogy becsúszott gyerekek, pedig mindhárom gyerekem tervezett.
:DDDD
Utolsó, nekem ugyanezt csinálták, de ahogy mondták a tesós dolgot, már simogatták is a ...hájacskámat... mikor kisimogatta magát, mondtam, hogy nem, nem várok babát, most a hájamat simogatta.
Hát én nem így jártam ma, de én is robbantam. 56 kg voltam a terhességem elõtt, most 62 kg vagyok, császároztak, most egy éves múlt a babám. Ma összetalálkoztunk a fönökasszonyommal az utcán, egy szûkebb felsõ volt rajtam és megkérdezte, hogy nini, jön a kistesó? Basszus, több mint 2 hónapja heti 2-3 alkalommal járok zumbára, fogytam is picit, de inkább csak "összébb mentem", nem tudom máshogy kifejezni, van még egy kis hasam, de ez bemart. Nagyon zavar a hasam, elõtte tök lapos volt minden sport nélkül, most meg próbálok valamit tenni ellene és ezt kapom... Bocsi az off-ért, de valamit úgyis találnak ha nem tudnak mit mondani. Ha nem lennél terhes akkor meg az lenne a baj, hogy milyen önzõ vagy, nem lesz kistesója... :(((
11-esnak adok teljes mértékben igazat. Szerintem Kedves Kérdezõ, már az elsõ Babánál is ezen diskurálnak az emberek, holott tényleg senkinek semmi köze hozzá...Meg annyira lényegtelen(11-esnél jól leírva). Mi megszakítással védekezünk már évek óta, tehát nyilván tudjuk, ez nem sokat ér, úgy vagyunk vele, hogy a Sorsra bízzuk ezt a dolgot, ha jönnie kell "be fog csúszni" így is. Most akkor kérdezem Én, ezt minek titulálnátok? Mit mondjak majd, ha megkérdezik?:D
Nem is értem az ilyen embereket.... most összeszámoltam, 3 ember van a világon akitõl ezt megkérdezném, az egyik a húgom, a másik az öcsém, harmadik egy nagyon jó barátnõm :-) Tõlük sem szemrehányóan, csak velük ez nem tabutéma. Amúgy nem értem, miért kérdezik. Tényleg. Kíváncsiak, meglepõdnek, ki akarnak beszélni, bírálni a döntést.
Én ezt tapasztalom: - Csak egy gyereked van? Kellene neki egy testvér. Mikor lesz? Kis korkülönbség a jó - Két gyerek, ha különnemû: szerencsések vagytok. Ha egynemû: jajj ti szegények. - 3. babánál: tervezett volt? jézus, ez komoly? bátrak/felelõlenek vagytok, 5-ig meg sem álltok? Szóval általában a 2 gyerek az elfogadott manapság. Én legalábbis sorra ezt tapasztalom.
Dettó. Most lett 11 hónapos a lányom, jövõ héten leszk 12 hetes. Szándékosan kis korkülönbséget akartunk, az más kérdés, hogy mi magunk lepõdtünk meg a legjobban, hogy az 1. hónapban, normál ciklus nélkül összejött. Mégis mindenki azt kérdezte a családban, hogy így terveztük, vagy véletlen? Nagypapám frappánsan megfogalmazta: mondjuk azt, hogy nem véletlen, hanem rendszeresen csináltuk. :-) A 2. gyerek már nem akkora szenzáció, csak nekünk, és a hozzánk közel álló rokonoknak, barátoknak. A távolabbi rokonok, ismerõsök másképp reagálnak.
Én azt szoktam erre válaszolni: Jah tervezetlen gyerek ez, keményen csak egy-két hónapot gyúrtunk rá. :) Egyébként errõl a tervezem nem tervezem dologról meg van a véleményem. Tulajdonképpen nem ez számít, hanem inkább az, hogy a továbbiakban vállalom/vállaljuk, vagy nem. Mert ha vállaljuk, akkor onnantól kezdve számít, hogy mennyire volt gondolatban? Mert onnantól kezdve ott van, és nem csak gondolatban...
A kérdező hozzászólása: Nálam is ez volt eddig a téma. Mikor lesz kistesó? Mindig azt mondtam rá, hogy majd.. Most hogy azt mondom hogy karácsonyra, rögtön az a kérdés, hogy terveztétek?
Pont a múlt héten történt, egy éves kicsim van, félidõs vagyok a tesóval (nagyon is tervezett, hõmérõs módszerrel ellenõrzött baba, szóval nem becsúszott), látja egy néni, erre kérdi: megint baba lesz? Mondom, igen. Válasz: Hát nem baj, ha már így sikerült, majd csak lesz valahogy. Azt hittem, mosolyogva megfojtom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!