Találatok a következő kifejezésre: Ha az babát (2636 db)

Anyucik! Mit tudtok csinálni babáitokkal ha az éjszaka közepén felébred és nem hajlandó visszaaludni?

Kislányom 8 hónapos és sajnos nem egy jó albó baba.A kedetekt?l úgy alszunk,hogy ha már nagyon fáradt vagyok magamra vaszem.Ez eddíg m?ködött is bár nem túl kényelmes de legalább én is pihentem egy kicsit.Most fogzik 1000-el és sajna semmi nem használ(fájd.csillapítók,homeós bogyók stb.).Egyedül a Germicid-C használt de azt nem adhatom tovább neki mert állítólag több kárt okoz mint hasznot a nyugtató miatt(pedig legalább aludt t?le egyedül).Ma éjszaka fél 1-kor ébredt és reggelig szórakztunk.Ha letettem szórakozott a kiságyba,ha felvettem magamra forogni akart.Már nagyon fáradt vagyok,szinte félek az éjszakáktól!Mit csináljak?Várom a válaszokat,minden megoldás érdekel!

Legjobb válasz: Más a babát percekig sírni hagyni,mint órákig! Nekem még csak 1 hónapos a babám,de állítólag a babáknak 1 éves korukig alakul ki az õsbizalma az anyja iránt! Ilyenkor tanulja meg,hogy az anyja,akire számíthat,mindig ott van vele.Más egy kis hiszti,meg más amikor fáj valamije,vagy beteg.Akkor ott kell hogy legyél mellette,hisz az anyja vagy.Más dolgod nincs.Én sem kapom ki egybõl a kiságyból a lányomat,de ha keservesen sír,akkor az a dolgom hogy megnyugtassam. És most lehet lepontozni.De ha hagynám órákig ordítani a gyereket,biztos hogy én is vele sírnék.

Más a babát percekig sírni hagyni, mint órákig! Nekem még csak 1 hónapos a babám, de állítólag a babáknak 1 éves korukig alakul ki az õsbizalma az anyja iránt! Ilyenkor tanulja meg, hogy az anyja, akire számíthat, mindig ott van vele.Más egy kis hiszti, meg más amikor fáj valamije, vagy beteg.Akkor ott kell hogy legyél mellette, hisz az anyja vagy.Más dolgod nincs.Én sem kapom ki egybõl a kiságyból a lányomat, de ha keservesen sír, akkor az a dolgom hogy megnyugtassam. És most lehet lepontozni.De ha hagynám órákig ordítani a gyereket, biztos hogy én is vele sírnék.
Szia! Az én lányom is ezt csinálta 1 éves koráig, hogy felkelt és játszott aludni meg nem akart, mire rájöttem hagyni kell és majd visszalszik, bár nekünk külön szobába van. Volt olyan hogy 3-tól reggel fél 7-ig játszott kiabált, és egyszer csak elaludt. Ezt csináltam egyhétig, azóta átalussza az éjszakát. Hagyni kell ilyenkor még csak be sem szabad menni a szobába.
Egyetértek az elõttem szólóval. Sokan elkövetik a hibát, hogy ha felsír, vgy csak nyöszörög a baba, akkor odamennek, kiveszik. Pedig sokszor teljesen fel sem ébred, vagy ha fel is ébredt pár perc alatt újra álomba sírja magát. Az alvás természetes ciklusa, hogy éjszaka mi is 4-5 alkalommal "ébredtebbek" vagyunk, de mi megtanultuk, hogy ilyenkor másodpercek alatt visszaalszunk. Ezt a babának is meg kell tanulnia. Tehát szerintem próbáld egyszerûen hagyni. A kivétellel, pakolgatással igazából te ébreszted fel.
*nem az elõttem szólóval, hanem az elsõvel.
magunk koze rakjuk, alszunk o vagy rankmaszik, vagy hozzankbujik, de egy ido utan bealszik aztan a ferjem visszaviszi az agyaba mas a felsiras, es mas a total ebren van, ha elsir, eleg egy simi, de ha nagyon felebred, sir akkor babusgatjuk, hozzuk at
A kérdező hozzászólása: Bocsi a hibákért!(alvó, kezdetektõl).
Az enyém is ezt csinálja pici kora óta, ha fogzik. Pl a múlt héten is ez volt. Felébredt fél egykor és négyig szórakoztunk. Pedig már nem kicsi, 17 hónapos. Áttört a foga, azóta megint egyszer kel. Én hagyom az ágyában, ha sírdogál átmegyek megnyugtatom, és ott hagyom, de hallom, hogy játszik, dumál, kiabál, hogy ana, ana, de NEM SÍR. Sírni én sem hagyom, de nem szórakozok vele órákig, ha sír úgyis meghallom, addig meg legalább vízszintesen vagyok és becsukom a szeme, esetleg el is bólintok. Hát elég fárasztó, de kitartás. A homeos kúpot próbáltad már? Na most ha agyonütnek sem jut eszembe a neve. Hátha az használ.
Bocsi, hogy belekotnyeleskedek, de az a válaszoló is azt írta, hogy szórakozik, játszik a babája az ágyban. Miért ne hagyhatná? Szerintem is ezt kell, elõbb vagy utóbb elfog aludni:) Ha meg játszol vele, szép apránként felcseréli mjd az éjjelt és nappalt, hisz azt erõsíted benne, hogy ez így van jól.
9:37 és 9:45-ös vagyok! Kedves kérdezõ!Ne haragudj, ha félreértettél, nem neked írtam azt hogy órákig hagyod sírni!Hanem az egyik válaszolónak. Bocsánat ha félreérthetõ voltam...
Szia! az én kisfiam 5 hónapos lesz, és két napja mindig felkel éjszaka, és játszani akar. 2 hónapos korától átalussza az éjszakát, ébredés nélkül. Ma hajnalban is fél 3-kor kellt, és fél 5-ig nem akart visszaaludni, csak úgy sikerült neki, ha ringattam. Remélem ez nam marad igy, mert nappal iszonyú rossz alvó, legalább éjszaka pihizünk.
A kérdező hozzászólása: (fogzás)
A kérdező hozzászólása: Valamit nagyon félreértettetek!Én nem hagyom sírni órákig mert igazából nem is sír csak felébred és szórakozik.Akkor sírdogál ha lefogom, hogy ne akarjon forgolódni rajtam.És csak gondolom, hogy ez a fozás miatt lehet.Egyébként a többieknek köszönöm a kedves válaszokat.
Úristen, szegény baba! 3 és fél órát hagytad sírni??? Szerencsétlen...
Viburcol kúp Tegnap éjjelre már én is adtam a kislányomnak, aki 7 hónapos. Különben nem aludt volna egész éjjel, játszani akart szintén Próbáld ki a kúpot, hátha nektek is segít.

Mondanátok tippetek az anyatej pótlására, ha a babám allergiás a tápszerekre?

Kicsit kevés a tejem és ezért próbáltunk tápszerrel pótolni esténként a Picurnak. Sajnos két fajta tápszert is kihányt, ezért keressük a megoldást. Most múlt 3 hónapos és azért is aggódunk, mert ha esetleg megbetegednék a lefagyasztott tejem sem biztos, hogy elég lenne.

Legjobb válasz: Én inkább a szoptatásra feküdnék rá a helyedben, pláne, ha a babád gyomra nem nagyon bírja a tápszert..! Mellgyulladás után elõfordulhat, hogy kicsit visszaesik a tej, de ideális esetben ez pár nap alatt orvosolható. Ha gondolod, írj privit, igyekszem benne segíteni. Azon viszont nagyot néztem, hogy valaki szerint nem lehet a baba allergiás a tápszerre.. Miért ne lehetne?! Tehéntejbõl készül, a tejallergia pedig a leggyakoribb táplálékallergia mostanában! A hányás egyébként nem feltétlenül rögtön allergia jele, de mindenképp gyanús és érzékenységet jelent. Ha ennyire nem bírja a baba, akkor mindenképp kerülni kell. És (ha a szoptatás sehogyse jön össze), akkor másik tápszerrel kell "kísérletezni", mert nem marad más. Illetve tejallergiás babáknak vannak még speciális, nem tehéntejalapú tápok.

Én inkább a szoptatásra feküdnék rá a helyedben, pláne, ha a babád gyomra nem nagyon bírja a tápszert..! Mellgyulladás után elõfordulhat, hogy kicsit visszaesik a tej, de ideális esetben ez pár nap alatt orvosolható. Ha gondolod, írj privit, igyekszem benne segíteni. Azon viszont nagyot néztem, hogy valaki szerint nem lehet a baba allergiás a tápszerre.. Miért ne lehetne?! Tehéntejbõl készül, a tejallergia pedig a leggyakoribb táplálékallergia mostanában! A hányás egyébként nem feltétlenül rögtön allergia jele, de mindenképp gyanús és érzékenységet jelent. Ha ennyire nem bírja a baba, akkor mindenképp kerülni kell. És (ha a szoptatás sehogyse jön össze), akkor másik tápszerrel kell "kísérletezni", mert nem marad más. Illetve tejallergiás babáknak vannak még speciális, nem tehéntejalapú tápok.
A gyerekorvos és a védõnõ nem ajánlott semmit? :S
A kérdező hozzászólása: Igazából a dolog "érdekessége", hogy én is rosszul vagyok a multivitaminoktól, soha nem tudtam beszedni õket (volt, hogy ki is hánytam.). Lehet erre érzékeny valaki?
és szerinted az alma meg a banán egészségesebb, mint a tápszer??? nézd meg, mennyi "vitamin" van a banánban és az almában és mennyi a tápszerben!
Szia! Most sokan el fognak ítélni, de az én fiam most 2 hónapos és már almát és banánt is eszik. Én nagyon tápellenes vagyok, már van egy kilenc éves nagyom is és õ vele is így csináltuk, mivel nem elég neki a tejcsi, és sajnos semmi trükk nem jött be a növelésére. A nagy sokszor még az influenzát sem kapja meg, olyan egészséges. Ált. de és du kapja a gyümit, a reggel-dél-esti-éjjeli cici maradt meg, és így tud annyi termelõdni, hogy elég legyen neki.
hanem mit szeretnél?! az anyatejet tápszerrel lehet pótolni. leaglább 1 éves koráig szüksége van rá a babának. mi az, hogy nem akarsz kísérletezni? akkor mit akarsz enni adni a babának?! nem értem...
A rosszul volt az pontosan mit jelent?
A gyerekorvos/védõnõ mit mondott/ajánlott? Az Õ tanácsukat miért nem fogadod el?
A kérdező hozzászólása: Tápszert próbálgatni semmiképp nem szeretnénk. Épp elég megrázó volt az elsõ két alkalommal. (Kis tápszer mellett is órákig volt rosszul szegény.)
A kérdező hozzászólása: Mi tényleg pozitívan állunk hozzá, csak már túl vagyunk egy mellgyulladáson, ami egyik este éjfél tájban jelentkezett és hirtelen kellett megoldást találnunk. Most próbálok elébe menni az eseményeknek...
attól, hogy kihányta a tápszert, nem biztos, hogy allergiás. a tápszerre nem lehet allergiásnak lenni. ki kell próbálni többfélét. az anyatejet semmi mással nem lehet pótolni, csak tápszerrel(ilyen pici babánál fõleg)
Szerintem egyenlõre ne agyalj ilyenen, nincs semmi gond egészségesek vagytok, nem lesz semmi gond, tejci meg lesz bõven.Inkább szerintem, arra figyelj oda, ha esetleg csökkenne a tej mennyisége legyen otthon homeos szer, vagy ea ilyesmi, ami eddig bevált:) Az meg egyáltalán nem biztos, hogy pl 2-3 hét múlva is kihányja a tápit.Aztán már csak 1 hó, és kezdõdhet a hozzátápi:) De mondom, csak pozitívan!!!!!
Miért jut eszedbe az hogy lebetegszel?! HA a tápszerre allergiás (?) akkor mindenképp a gyerekorvossal kell ezt megbeszélned. Nehogymár egy 3 hónapos babán kisérletezgess a mi tippeinkkel :S
A kérdező hozzászólása: Próbálnánk mindenféle érzékenységet kizárni a jövõre nézve is.

Ha első babámat császármetszéssel szültem (muszájból) , második babát lehet-e természetesen szülni? Mennyi idő kell elteljen az első szüléstől ahhoz, hogy problémamentesen szülhessem a másodikat?

azzal biztatnak sokan, hogy az orvosok nem nagyon vállalnak természetes szülest császár után legalább 2,5 évig. Olyan is van aki azt mondja 10 évet kell várnom, ha természetesen szeretném szülni a második babát.

Legjobb válasz: A tv-ben volt róla szó, hogy Magyarországon az a gyakorlat hogy császár után ha két éven belül szül vki.,az csak császár lehet, amúgy a terhesség alatt figyelik ultrahanggal a heg vastagságát, és ha nem túl vékony lehet természetesen szülni, ill. ha nem azon helyezkedik el a méhlepény. Attól is függ hogy megindul-e magától, mert császáros szülés után nem lehet szülést indítani. Én is császárral szültem elsõ babómat, második még csak tervben van.

A tv-ben volt róla szó, hogy Magyarországon az a gyakorlat hogy császár után ha két éven belül szül vki., az csak császár lehet, amúgy a terhesség alatt figyelik ultrahanggal a heg vastagságát, és ha nem túl vékony lehet természetesen szülni, ill. ha nem azon helyezkedik el a méhlepény. Attól is függ hogy megindul-e magától, mert császáros szülés után nem lehet szülést indítani. Én is császárral szültem elsõ babómat, második még csak tervben van.
Kórháza és orvosa válogatja. Egy ismerõsömnél 2005. decemberében született az elsõ gyerek császárral, a második 2007. márciusban természetes úton. Mondták neki, hogy jobb lenne, ha beleegyezne a császárba újra, de miután az elsõ császár nem sikerült túl jól, és sokat szenvedett a sebbel, kijelentette, ha csak a baba élete nem forog veszélyben, szeretné hüvelyi úton világra hozni. Láss csodát, mindenfajta komplikációktól mentes volt a szülése. :)
Szia! Én 2005 júniusában szültem elsõ gyermekemet császárral. Mert farfekvéses volt.10 hónapos volt amikor teherbe estem a következõvel. A lényeg, hogy a második babót természetesen szültem. Minden féle komplikáció nélkül és nagyon gyorsan. Terhességem alatt sem volt semmi panasz. Nekem egyébként az orvosom 1 évet mondott, hogy annyit kellene várni császár után, de hát gyorsan jött.:) Szerintem ez orvostól is függ.A 10 év kicsit durva szerintem. Egyébként sógornõmnek 3 gyermeke van, mindhárom császáros és 2 évente születtek a gyerekek. üdv 33 hetes kismama


Érdekes kérdés: ha valakinek babák vannak a bögréjén, az utalhat arra, hogy babát szeretne?

Még nincs gyereke egyébként ennek az illetőnek...

Legjobb válasz: Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?

Nekem az egyiken kenguru van a másikon télapó. Egyiket sem szeretnék itthonra. Nem hiszem, hogy ennyire nagyon bele kell ebbe merülni. Rá kell kérdezni, ha a párod: Akarsz babát?
Ez leginkább arra utal, hogy szomjas.
Ez tényleg érdekes kérdés, további kérdéseket is felvet...
Nekem meg macik vannak rajta, akkor maci akarok lenni ? Lehet nem is õ vette hanem kapta.

A sims 2-ben lehet elvesziteni a babat? Vagy mi tortetenik akkor ha az anyuka 1 nap mulva oregszik meg, es babat var?

Legjobb válasz: Szia! A sims 2 ben nem lehet elveszíteni a babát , max akk ha bezárod valahova és elhanyagoltnak érzi magát , és jön érte a szociális munkás. Üdv.

Szia! A sims 2 ben nem lehet elveszíteni a babát , max akk ha bezárod valahova és elhanyagoltnak érzi magát , és jön érte a szociális munkás. Üdv.

36 hetes terhes vagyok. Mi baja lehet a babámnak, ha az átlagosnál több a magzatvíz?

Legjobb válasz: Õszintén szólva ilyen idõsen nem vagyok benne biztos, hogy rád is volnatkozna, mert a babád már fejlett, de mikor én tizen pár hetes voltam ezt tapasztalták, és azt mondták azért baj, mert a nyomás miatt elferdülhetnek a csontjai. De a te babád már nagy és "erõs" gondolom nálad más lehet. Ha abszolút nem segítettem bocsi. Ja, a vizsgálatok befejezésére kiderült, hogy nem is olyan sok. (hál istennek):D

Õszintén szólva ilyen idõsen nem vagyok benne biztos, hogy rád is volnatkozna, mert a babád már fejlett, de mikor én tizen pár hetes voltam ezt tapasztalták, és azt mondták azért baj, mert a nyomás miatt elferdülhetnek a csontjai. De a te babád már nagy és "erõs" gondolom nálad más lehet. Ha abszolút nem segítettem bocsi. Ja, a vizsgálatok befejezésére kiderült, hogy nem is olyan sok. (hál istennek):D
ha túl sok akkor lecsapolják, addig nem okoz bajt, amíg csak mondják hogy sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz semmi baj.

Lehet-e szoptatni a babát, ha az anya bőrén csalánkiütés van?

Legjobb válasz: Nem,mert ilyenkor a tejbe is belekerül ez a fertõzés és a babának is átadhatja vagy belázasodik tõle.Inkább a tejet fejd le és öntsd ki.A babát pedig a legjobb a kecsketejjel és tápszerrel itathatod.De meg is kérdezheted egy védõnõ tanácsát is .

Nem, mert ilyenkor a tejbe is belekerül ez a fertõzés és a babának is átadhatja vagy belázasodik tõle.Inkább a tejet fejd le és öntsd ki.A babát pedig a legjobb a kecsketejjel és tápszerrel itathatod.De meg is kérdezheted egy védõnõ tanácsát is .
Ez nem fertõzõ betegség, ez immunológiai folyamat, nem fogod átadni a babának, lehet szoptatni a babát. Nekem is volt, és semmi baja nem lett a kicsinek.

Baj az ha a babám 8 hónapos és ujra terhes vagyok? Nem lesz kevés közöttük a korkülömbség?

szeretnék neki testvért de én ugy akartam hogy kb 2 évet várok még!!de hát ez nem jött össze ugy nézz ki!!

Legjobb válasz: Szia! Minden korkülömbség ideális, csak jól kell hozzáállni :) Mi is a második babánkat várjuk, a lányom 15 hónapos volt, mikor terhes lettem. Az elsõ hetek teljes kétségbeesésben teltek, (pedig mi már hónapok óta akartuk a babát pont a kis korkülömbség miatt). 9 hónap nagyon hosszú idõ, bõven belefér mindennek az eltervezése, átgondolása. Én most a 35. héten vagyok, és a kezdettel szemben semmi félelmem nincs, a lányom pedig olyan szeretettel várja a kistestvérét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni az õ korosztályáról. 1-2 év és összeérnek, igazi jó testvérek lesznek, jól eljátszanak majd együtt, meglátod! Ne aggódj, örülj babádnak, minden rendben lesz :)

Szia! Minden korkülömbség ideális, csak jól kell hozzáállni :) Mi is a második babánkat várjuk, a lányom 15 hónapos volt, mikor terhes lettem. Az elsõ hetek teljes kétségbeesésben teltek, (pedig mi már hónapok óta akartuk a babát pont a kis korkülömbség miatt). 9 hónap nagyon hosszú idõ, bõven belefér mindennek az eltervezése, átgondolása. Én most a 35. héten vagyok, és a kezdettel szemben semmi félelmem nincs, a lányom pedig olyan szeretettel várja a kistestvérét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni az õ korosztályáról. 1-2 év és összeérnek, igazi jó testvérek lesznek, jól eljátszanak majd együtt, meglátod! Ne aggódj, örülj babádnak, minden rendben lesz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a megnyugtató választ!!csak megint attól félek hogy mitfognak szólni a családban mert nem olyan anygi helyzetünk mint amilyennek lenni kéne!!de azért nem is vagyunk túl szegények!meg most akarunk házat is venni!!szóval elõre félek!!
Szia! A hugom és köztem 11 hónap a korkülömbség és sokkal jobb mintha több lenne, barátnõk is vagyunk, szóval örülj neki. Az anyagi helyzet már nehezebb, de megoldjátok és egy baba soha nem jöhet rosszkor!
Na ez jó :) Nekem is 8hós a fiam és úgy néz ki h megint kismama vagyok! Szerintem nagyon is örüljünk neki. Csodálatos dolog kismamának lenni! Hanyadik hétbe vagy?
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Mi sem állunk túl fényesen, de azért így a végére minden meglett, pedig a kislányunk után kisfiúnk lesz, úgyhogy nem minden örökölhetõ. És késõbb is meg fogjuk oldani, ha meg visszamegyek dolgozni minden könnyebb lesz, ráadásul pár év múlva nem kell újra "kiszakadnunk" a munkából. Az én családomban (szerencsére csak unokatestvér szintjén) is volt aki megjegyezte, hogy ha nem állunk jól akkor MIÉRT, és bántott is pár napig, meg persze lelkiismeret-furdalásom is volt, de aztán csak szurkálódásnak, gonoszkodásnak fogtam fel az egészet, és láss csodát, tényleg mindent megteremtettünk ami kellhet, talán annál többet is. És a lényeg úgyis az, hogy szeretjük egymást, és boldog család vagyunk!
A kérdező hozzászólása: (utolsó válaszoló)Még nemtudok semmit biztosra!jövõhéten megyek orvoshoz!!és majd akkor kiderül!!örülök neki hogy ti is így gondoljátok!!már féltem hogy ezért engem majd ezért leszólnak hogy most szült és már megint terhes!!
A kérdező hozzászólása: teljesen igazad van!!köszönöm a választ!!:)

Normális, hogy 4hónapos babám ha az ölemben van, húzza fel magát és felakar ülni?

Most lesz 4hónapos és ha az ölemben van, állandoan megfesziti a hasizmait, összehúzza magát és láthatóan próbál felülni. Néha félig sikerül is neki. Persze teljesen nem bir, de nem sok hiányzik. Ez most mi akar lenni? Még nem is forog egyik irányba sem, csak épp egy picikét. De még nem fordult át egyszer sem, felülni meg már majdnem feltud???

Legjobb válasz: Normális. Az enyém is ezt csinálta. Most 5 hónapos és már állni szeretne :). Szerintem mozgékony babád lesz. Forgolódik már? Ha nem, próbád meg azt "erõltetni" kicsit, és akkor hamarabb megerõsödik az ülésre, ha annyira szeretné. Nekem már forog mindkét irányba, kúszik és tegnap óta ül :). Nagyon kíváncsi vagyok, mikor áll fel.

Normális. Az enyém is ezt csinálta. Most 5 hónapos és már állni szeretne :) . Szerintem mozgékony babád lesz. Forgolódik már? Ha nem, próbád meg azt "erõltetni" kicsit, és akkor hamarabb megerõsödik az ülésre, ha annyira szeretné. Nekem már forog mindkét irányba, kúszik és tegnap óta ül :) . Nagyon kíváncsi vagyok, mikor áll fel.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem forog. Csak kifordul oldalra, de a hasára nem fordul át. Bár látom, hogy szeretné, dehát nem megy neki. Egyébként sokat van tornáztatva, az orvos ajánlotta, mert elég lusti baba /szeritnem nem, de mindegy/. Felhúzni ülésbe is kell naponta 3-4x, gondolom emiatt tetszett meg neki az ülés, és akarja ennyire.
http://www.youtube.com/watch?v=zx1Lt69W4PU Mi így gyakorolgattuk és nagyon élvezte. Mindig hatalmasakat nevetett, amikor sikerült átfordulnia. Ha már magától is próbálkozik, akkor érdemes kicsit így rásegíteni. Neki 1 héttel rá sikerült magától is, hogy elkezdtük és azóta meg sem áll és rohamos lett a fejlõdése.
A kérdező hozzászólása: köszi. Megfogjuk próbálni :)
az én kicsi fikam 4honapos mult és ö is állandoan ülni akar egésznap erölködik, ez normális szerintem, meg hát minél többet erölködik annál elöbb sikerülni fog meg erösödnek az izmai, az lenne inkébb baj ha nem adná jelét az ijesminek.ugyhogy szerintem ne agodj

Koraszülött babáknak, nem árt a tejszaporító tea? Ha az anyuka issza?

Legjobb válasz: Ha a baba bírja, akkor nem. Egyes babáknak kifejezetten jó a teában lévõ édeskömény, másoknak viszont pont az csinál szélgörcsöt. Viszont, elegendõ tej nem a teától lesz, hanem a megfelelõ szoptatási gyakorlattól. Ezeket a teákat (és a többi szaporítót) leginkább akkor javasoljuk, ha (valóban!) KEVÉS a tej, mert elméletileg segíthet többet csinálni. De, egyéni, hogy beválik-e vagy sem. Illetve hosszú távon nem szükséges fogyasztani, bár ha anya és baba is bírja, nem is ellenjavallt. (Csak ugye nem olyan olcsók.)

Ha a baba bírja, akkor nem. Egyes babáknak kifejezetten jó a teában lévõ édeskömény, másoknak viszont pont az csinál szélgörcsöt. Viszont, elegendõ tej nem a teától lesz, hanem a megfelelõ szoptatási gyakorlattól. Ezeket a teákat (és a többi szaporítót) leginkább akkor javasoljuk, ha (valóban!) KEVÉS a tej, mert elméletileg segíthet többet csinálni. De, egyéni, hogy beválik-e vagy sem. Illetve hosszú távon nem szükséges fogyasztani, bár ha anya és baba is bírja, nem is ellenjavallt. (Csak ugye nem olyan olcsók.)
A kérdező hozzászólása: A gond az, hogy még sokáig nem tudom szoptatni, mert nagyon koraszülött baba lett.Így nem tudom sokszor mellre tenni...sajnos az még messze van.Addig se akarom, hogy elapadjon, de már alig van.Nem adom fel, fejek 3óránként, addig míg nem tud szopizni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!