Találatok a következő kifejezésre: Ha az babának nagy volt a (16 db)

Ha az első babának nagy volt a súlya, akkor tényleg a másodiké is nagy lesz?

Legjobb válasz: Nõvérem a fiát 4450 grammal szülte 38. hétre 3 éve, a lányát idén 3060 grammal 40,5 hétre. Amikor én szültem volt bennt olyan akinek az elsõ volt 3 kilós. a másodikot meg 4 kilóval szülte. Mi négyen vagyunk testvérek: 1. 3250 , 2. 3900 3. 4600 4. 2900 Csak néhány példa, remélem segít :-)

Nõvérem a fiát 4450 grammal szülte 38. hétre 3 éve, a lányát idén 3060 grammal 40, 5 hétre. Amikor én szültem volt bennt olyan akinek az elsõ volt 3 kilós. a másodikot meg 4 kilóval szülte. Mi négyen vagyunk testvérek: 1. 3250 , 2. 3900 3. 4600 4. 2900 Csak néhány példa, remélem segít :-)
Én úgy gondolom, hogy nem lehet levonni semmiféle következtetést, hogy az elsõ gyerek mekkora volt. A nagy családi átlagból már talán, de az sem törvényszerû. Ráadásul lehet, hogy a nõvérednél a 38. hét nem is a harmincnyolcadik hét volt, mert ugye a fogamzásnak az ideje mindig kétséges. Ráadásul ahogy én veszem észre manapság a babák nagyobb súllyal születnek átlagosan mint pl. 30 évvel ezelõtt...

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)
Ha tejlázad van, ha lázas vagy is szoptathatsz.Sõt, elöbb gyógyulsz , a babának nem lesz baja.
Nem lesz baja, sõt, a szoptatás a legjobb gyógymód! Ha nem szoptatsz, legalább fejni muszáj! Borogasd is a melled, éjszakára vizes törölközõt tegyél rá (nem baj, ha nem cserélgeted hidegre). Nagyon oda kell figyelni, elmehetnél dokihoz is, hogy megnézze. (Nekem is volt, én elmentem).
Nekem ugyanez volt, 3 hetes ma a babám. Szoptatni kell minél többet és alaposan fejni, ez a lényeg! Amilyen meleg zuhanyt bírsz azzal zuhanyozd a melledet és masszírozgasd közben, akkor könnyebben oszlanak a csomók. Ezután fejd ki amennyire tudod és minél többször szoptass, nekem majd egy hétig tartott mire helyre jöttem, ja és kaptam semicilint is nehogy jobban begyulladjon.

Próbálkoztunk babával. Ez a hónap úgy megy el hogy nincs olyan nap hogy ne görcsöljek. Nagyon rendszertelen a mensim, 24re kell elvileg hogy megjöjjön, Utolsó jún15. volt. Lehet baba? Szívalakú méhem van. Az adhat okot a görcsölésre ha baba van?

Legjobb válasz: Sajnos a görcsölés semmit nem jelent, viszont ha folyamatosan görcsölsz, látnia kéne orvosnak. Ha tudod, mikor volt pé-, ahhoz képest 15 napra akár pozitívat is tesztelhetsz, ha nagyon kíváncsi vagy. De a csalódások elkerülése végett inkább várj!

Sajnos a görcsölés semmit nem jelent, viszont ha folyamatosan görcsölsz, látnia kéne orvosnak. Ha tudod, mikor volt pé-, ahhoz képest 15 napra akár pozitívat is tesztelhetsz, ha nagyon kíváncsi vagy. De a csalódások elkerülése végett inkább várj!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál és még fokozódott a boldogságom: Valószinû két baba van:)
Jaj, de jó! Éreztem...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok csajok! Ma reggel pozitívat teszteltem. Olyan boldog vagyok:)
Akkor még van remény! :) Mindenképp írj!
A kérdező hozzászólása: Segítömnek üzenem voltam dokinál de az uh ne mutatta ki sajna a babát. 2 hét múlva megyek vissza mert azóta se jött meg.Nem zárta ki a doki a terhességet , lehet korán mentem, de jelentkezni fogok.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszi a drukkot. Január óta már ideje lenne ha baba lenne.
Drukkolok! Majd írd meg az eredményt, légyszi!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek orvoshoz. Köszönöm a válaszodat. Van már egy 4 éves kisfiam és vele is hasonlókat éreztem. Igaz ikrek voltak egy baba elment 12 hetesen. Inkább kivárom mert igazad van inkább legyen meglepetés minthogy csalódjak.
Hú, ez jó, ha Neked jó! ( én nem örülnék neki felhõtlenül, ez a rémálmom, de nem vagyunk egyformák...) Sok sikert, és problémamentes terhességet kívánok! :)

Ha az első babámat nem tudtam szopiztatni a másodikat sem fogom tudni? Nem volt tejcim a nagy mellem ellenére.

Bár nem kis melleim vannak, ( 95D ) de ennek ellenére nem volt tejem. Nagy kínlódások árán a kett?b?l annyi tejet tudtam lefejni, hogy ahogy mozdítottam rajta, éppen csak elfedte a cumisüveg alját. Elképzelhet?, hogy a második babával nem járok így?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ,hogy lesz tejed a másodikkal.A sógornõmnek az elsõvel nem volt.Nem is szopizott a kicsi,fejni meg nem tudott,mert pont ínhüvelygyulladása volt a csuklójában.Mire beszereztek egy elektromos mellszívót,már nem igazán indult be neki... Viszont a második gyermekével 3 évvel késõbb annyi teje volt,hogy tejleadó volt...

Elképzelhetõ, hogy lesz tejed a másodikkal.A sógornõmnek az elsõvel nem volt.Nem is szopizott a kicsi, fejni meg nem tudott, mert pont ínhüvelygyulladása volt a csuklójában.Mire beszereztek egy elektromos mellszívót, már nem igazán indult be neki... Viszont a második gyermekével 3 évvel késõbb annyi teje volt, hogy tejleadó volt...
Én az elsõt nem tudtam, de a másodikat már 7 hónapja szoptatom.
A kérdező hozzászólása: Huh, ezek jó tapasztalatok. :) Annak ellenére, hogy a kisfiam tápszeres volt, nem vált kárára. Nem lett tõle husi. De azért csak más érzés szopiztatni gondolom. :) Remélem a nyáron én is megtapasztalom. :S
A sikerhez: http://www.lll.hu A szoptatás nem mellméret függvénye.
nem
Ha nem akarod, hogy hülyének nézzen akkor ne szólj neki szerintem.
Én több korai vetélés és méhenkívüli terhesség elõzménye miatt voltam orvosnál a nemvárt elõtti napokban, és csak megvastagodott nyálkahártyát látott. De az 5. hét elején már látszott a petezsák.
Szerintem sem látná.
Még kb. most ágyazódna be, úgyhogy szerintem se látna semmit.
A kérdező hozzászólása: Sima éves kivizsgàlàsra megyek egyébként ezért is jàtszottam el a gondolattal hogy milyen jò lenne ha làtna valamit a doki.akkor ne is szóljak neki egyenlöre
Nem fogja. A teszt elöbb kimutatja mint hogy az orvos bármit is látna. legelöször a vérvétel mutatja ki aztán a teszt aztán lát bátmit is az orvos. Ez leghamarabb 5. héten lehet. Elöbb kizárt épp ezért nem is ajánlják az 5.-6. hét elött elmenni orvoshoz, teljesen feleslges. ha nem csak emiatt mész menj de ha csak emiatt felesleges.
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem konkrétan arra gondoltam hogy a babàt fogja làtni hanem hogy legalàbb a petezsàk làthatò e màr ilyen korai szakaszban??egyszerüen érzem a kisfiammal is ugyanígy megéreztem nagyon szeretnénk màr kistesòt
Mibõl gondolod, hoyg terhes vagy. Kb 3, 5 hetes lehetnél ha az vagy, még a tesz is csak kis esélyel mutatja ki.
Tesztet vettél már? Vagy csak úgy érzed? Szerintem ha majus 6.-án volt a menzid akkor még nem fogja látni az orvos. Szívhang 5-6heesen van, ha terhes vagy még nincs szivhangja, Max petezsákot latna szerintem
Ha 6.án volt menzi akkor min.7-8 nap a peteérés tehát max.13.án jöhettet volna össze, tehát 2 hete nem -nem látna nagy valószínûséggel semmit de megér 700ft-ot vegyél tesztet. utzána ezt megmutathatod neki. És ha igen visszahív 2-3 hét múlva.

33. hetes vagyok 2552g-os a babám. Azt mondja a doki, hogy nagy baba lesz és ha eléri a 4kgot nem enegedi a természetes szülést :-/ Akinek ennyi idősen ekkora volt a babája, hányadik héten szült, hány kgval?

Legjobb válasz: Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.

Miért nem engedi? Ezt nem értem. Nekem 29 hetes 4d saccolás van csak, mert a dokim soha nem tippelt súlyt, csak mindig mondta, hogy 2 héttel nagyobb a koránál és hogy nagy baba lesz. 29 hetesen 1600 grammra saccolták. 39+4 napra született a fiam 3900 grammal és 55 cm-el, 6 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: Az mondta, gondolni kell a késõbbiekre.Gondolom nagyon szétrepednék vagy foggalmam sincs.Jó lenne nekem is megállna 3900g-nál :)
33 hetesen 2660grammra becsülték. ..Sok a magzatviz is. ..heti 2x néz orvos emiatt. A dokim szerint ha a 36hetig kihuzom az már kész csoda.....
Alkati kérdés. Ismerõsöm simán megszülte a 4800 grammos kisfiát :) Amúgy meg ne is idegeskedj ezen! Az, hogy a doki mit tippel még nem biztos, hogy be is jön. Az sem biztos, hogy 2552 gramm most a babó. Sokszor téved az ultrahang is.
A fiamat becsülték 3000 grammra a 33. héten. Õ valamivel ezután visszavett a fejlõdésbõl, egyébként a 38. héten született 3960 grammal. Szóval ha csak ezt vesszük alapul, akkor neked még ekkora babád sem lesz. De tudod ezek csak becslések. És a valóságtól ez 30 százalékkal lefelé vagy felfelé egyaránt eltérhet.

Járt más is így? 10 hónapos babámat a kezdetektől nehéz volt etetni. Rosszul, nehezen fogadta az új ízeket (főleg a zöldségeket). Mostanában már ha próbálom beletenni az etetőszékbe nagyon el kezd sírni. Valami jó megoldás kellene.

Szinte végigsírja az ebédelést. Már sok mindennel próbálkoztunk (játékok és más dolgok, ami eltereli a figyelmét; kedvenc főzelékekkel adni a kevésbé szeretetteket... stb.).De igazából soha nem tűnik igazán éhesnek, magától nem nagyon nyitja a száját sem.

Legjobb válasz: Ne etesd. Hagyd hogy õ maga egyen. Tegyél neki olyan falatokat a tálcára amit kézzel fel tud venni, aztán hagyd hogy gyakoroljon. (utánanézhetsz a gugliban az igény szerinti hozzátáplálás címszóval). Ha az etetõszéktõl is hülyét kap, akkor meg pár alkalommal vedd az öledbe úgy üljetek le az asztalhoz. Ha elég érdekes lesz számára az étkezés, akkor majd megint nem lesz gond neki az etetõszék.

Ne etesd. Hagyd hogy õ maga egyen. Tegyél neki olyan falatokat a tálcára amit kézzel fel tud venni, aztán hagyd hogy gyakoroljon. (utánanézhetsz a gugliban az igény szerinti hozzátáplálás címszóval). Ha az etetõszéktõl is hülyét kap, akkor meg pár alkalommal vedd az öledbe úgy üljetek le az asztalhoz. Ha elég érdekes lesz számára az étkezés, akkor majd megint nem lesz gond neki az etetõszék.
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogy a zöldséget, nem nagyon fogja meg, nem teszi a szájába, vagy ha mégis akkor rögtön kiköpi. Ölben lehetetlen etetni, mert izeg mozog, fordul ki a kezembõl. Ha nincs a kezében valami, ami eltereli a figyelmét, akkor szinte hisztérikusan sír ebéd közben (de tudom, hogy ez nem jó megoldás).
-Mit adsz neki?Te fõzöl, vagy üvegeset?Én gyerekeim az elején az én fõztömet nem ették, így jött az üveges. -Milyen állagú az étel?Fiam 9 hónapos, és ha túl sûrû az étel, akkor tuti nem eszi meg. -Alvás elõtt eteted?Mert lehet túl fáradt evés elõtt, és azért sír szegény.Ha igen, akkor próbáld áttenni az evés idõpontját. -Sinlac por!!!!Nekem mind a 2 gyerekem imádja, édesíti az ételeket, és nem kell cukrozni, mint ahogy régen csinálták. -Itass vele 1 korty vizet evés elõtt, hát ha szomjas. -És ha semmi nem jön be, akkor tv --> reklám..mert enni csak kell.Ez tuti lefoglalja..persze nem muszáj. nem értem miért lett az 1. válaszoló lepontozva.Ez a zöldség fogdosás tényleg jó ötlet.De adhatsz neki kiflit, sajtot, gyümölcsöt.Bármit..csak hagyd neki hogy õ fedezze fel az ételeket.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le. Az ebédet általában én fõzöm Neki, de néha kap üvegeset is. A helyzet mindkettõvel nagyjából hasonló. A saját készítésûek általában sûrûbbek, nem hiszem, hogy ez gond lenne. A délutáni alvás elõtt szokott ebédelni és tényleg picit álmos szokott lenni, de mikor máskor legyen az ebéd??? Sinlac port próbáltuk, utálta. És vizet mindig kap evés elõtt egy keveset. Azt hiszem minden kérdésedre válaszoltam. :-) Mostanában szerintem a foga is zavarja. De akkor sem tudom igazán, hogyan lehetne leszoktatni errõl a rossz szokásról.:-(
Szerintem akkor próbálj variálni a napirenden.Nem vagyok tapasztalatlan a témában..2. gyerekkel játszom el az evés procedúrát. Ha csak egy fél óra-órával elõrébb tudod tolni az ebédet, már az is lehet nagy változásokat hoz. De ami a legfontosabb!!!!Ne úgy kezd az ebédeltetést, hogy "jajj már megint jön a szenvedés".Hanem "jajj de incsi fincsi fini hami papit kap ez a baba", és ha még le is köp, és ordít, akkor is maradj nyugodt.Mert lehet hihetetlen, de a baba megérzi ha feszült vagy.Legyél nyugodt, énekelgess, nevettesd..stb.
A kérdező hozzászólása: Persze igyekszem én nyugodt maradni, de nem mindig sikerül, mostanában már nagyon nagyon törekszem rá. Szóval igyekszem higgadtan, lazán kezelni a dolgokat. Bár jó lenne már egyszer nyugodtan ebédelni. A napirenden már lassan valóban majd változtatni kell, de még alszik délelõtt és csak utána szoktunk elmenni sétálni, vásárolni és sokszor örülök, ha a mostani ebédidõre visszaérünk. Szerintem annál hamarabb ezen nem fogok tudni változtatni, míg délelõtt is alszik, ha elhagyja tudunk indulni hamarabb és hazaérni is hamarabb. De még szüksége van rá, mert ha nem alszik akkor csak extra nyûgös ebédkor.

Mindíg rendszertelen volt a menszeszem, azt hittem most is késik. Közben kiderült, hogy 8 hetes terhes vagyok! Nagyon sokat árthattam a babának, ha eddig elszívtam napi 1 doboz cigit?

Legjobb válasz: Megoszlanak a vélemények , de egy biztos ha most le tudod tenni, mindent megtettél,amúgy sok egészséges baba született már dohányos anyukának, de nem használ az biztos.Sztem ha most leteszed, nem lesz baj.

Megoszlanak a vélemények , de egy biztos ha most le tudod tenni, mindent megtettél, amúgy sok egészséges baba született már dohányos anyukának, de nem használ az biztos.Sztem ha most leteszed, nem lesz baj.
Szia. Én is nagy bagós voltam, (napi 1 doboz)és nekem is rendszertelen volt a mensim és én is pont 8 hetes voltam mikor megtudtam hogy terhes vagyok. Nehezen, de sikerült azóta letennem. A baba eröt ad. Üdv 26 hetes kismama.
Szia! Hát jót biztos nem tettél, dehát nem tudtad hogy mi van! Viszont most a baba egészségének/közérzetének egy jó része rajtad múlik, ezért azt mondom dobd el azt a cigisdobozt! Sok sikert kívánok, és sok erõt! Hidd el, megéri! 34 hetes kismama
Én 7 hetesen eszméltem rá, hogy baba van.Addig én is dohányoztam.Volt, hogy én is napi egyett, de szerencsére nem lett baj, csak mostmár tedd le.Vigyázz a baba is hozzá van szokva, így jó lenne ha elõször csak folyamatosan csökkentenéd a napi adagot, és 1-1, 5 hét múlva lenne az hogy egyáltalán nem gyújtasz rá.
Szia. én inkább azt tanácsolnám ne a fokozatosság elvével mert ritka, ha valakinek úgy sikerül letenni.Azt vagy leteszed vagy nem.Persze ha érzed sok idegeskedés és ugymond elvonási tüneteid vannak inkább szívj el egy egy szálat ezt még az orvosok is jobban tanácsolják. 6 hetes terhes voltam amikor kiderült picur lesz és még 4 hónapig szívtam egy egyet aztán fogtam magam és többet nem gyújtottam rá kipróbáltam úgy milyen.Nekem bevállt már 5 éve nem dohányzom.És egészséges 4 kg-os babám született és ma is egy egészséges tündéri kiscsaj.:) Sok sikert és boldog babavárást.:)
szia.énis nagy cigis voltam (napi egy doboz)6 hetesen tuti volt a baby!én fokozatosan szoktam le, belekerült egy szük honapba, de sikerült!gondolj a babád egészségére és menni fog! Sok sikert és erõt kivánok hozzá!boldog baby várást!
nem tudom, mivel kented de a popsikrem(pl Sudocrem)jo ra es nem is hamlassza a bort.
A kérdező hozzászólása: Sudocremet kevertem Canestennel.
Szia! Én nem kenném vele tovább.Mi a Johnsosn's arckrémet használjuk, és nagyon bevált.A szél se fújja ki neki tõle, és igazi "bababõr" finomságú a pofija.
Szia én is szeretném tudni mi a jó rá.Mi a fürdetõ kenõccsel kezdtük, majd a sudocrem, s most végül a doki egy nagyon zsíros krémet írt irt ki, mert az én kisfiam arcán a bõr szinte hámlik, és az a legszebb hogy még piros is.Egyszerüen nem tudom már hogy mivel kenjem semmi nem használ, és olyan csúnya.:-(.
Nekem erre azt mondta a doktornõ, hogy ekcéma :(
Canestent miért kensz egy babára???? Haszáljatok neogranormont az a hámlásra jó és nem irritálja a bõrét. Vagy vidd el dokihoz mert ekcémás is lehet.
a Canesten gombara hasznalhato, de ne egy kisbaba arcara
Szia a 22:42-es vagyok.Kiprobáltam a bephanten krémet a kisfiam arcára(ezt ajánlották nekem most)és láss csodát elmúlt a hámlás és pirosság a kicsim arcáról.Ha gondolod próbáld meg azzal kenni.Nekünk bevállt.Jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Köszi mi is azt vettünk, és tényleg jó :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!