Találatok a következő kifejezésre: Ha az babának nagy (233 db)

Mire utalhat, ha egy babának nagy a feje? Nem túl nagy, csak nagyobb, mint az átlag. Doktor néni szerint.

Ma voltunk 15 hónapos oltáson, és a doki néni szerint nagy a kisfiam feje. Nagyon megijesztett. Kérdeztem, hogy az miért baj és mire utalhat, annyit mondott semmi... semmi... még nincs 2 éves.

Legjobb válasz: NE IJEDJ MEG.SEMMI GOND.NEKEM MOST 11 HÓS A LÁNYOM.Õ 10KG 75 CM HOSSZU.MELLKÖRFOGAT52 ÉS A FEJE NEKI MOST46.NEKEM IS PÁR HÓNAPJA MONDTÁK EGYSZER.SEMMI GONDJA.ÉS AZ SEM MINDEGY HOGY ÉS HOL MÉRIK.ÉS ÁLLTALÁBAN HOGY MIÉRT NEM TUDOM DE NEKEM AZT MONDTÁK HOGYHA TÁPSZERES AKKOR EGY KICSIT NAGYOBB A FEJÜK.

NE IJEDJ MEG.SEMMI GOND.NEKEM MOST 11 HÓS A LÁNYOM.Õ 10KG 75 CM HOSSZU.MELLKÖRFOGAT52 ÉS A FEJE NEKI MOST46.NEKEM IS PÁR HÓNAPJA MONDTÁK EGYSZER.SEMMI GONDJA.ÉS AZ SEM MINDEGY HOGY ÉS HOL MÉRIK.ÉS ÁLLTALÁBAN HOGY MIÉRT NEM TUDOM DE NEKEM AZT MONDTÁK HOGYHA TÁPSZERES AKKOR EGY KICSIT NAGYOBB A FEJÜK.
A kisebbik fiam 38as fejkörfogattal született. Most 9 hósan 48 cm a feje. Dokinéni fél évesen mondta, hgy valószínû késõbb tud majd egyedül megülni pl. mert nagy a feje. De nyugodjak meg, nem jelent semmit, neki mindkét fiának nagy volt a feje.
Egyévesen 51 cm volt a feje, nekünk tényleg nagyobb az átlagnál 4 cm-vel, de nekünk koponycsontosodási zavarunk van.A tiétek nem nagy ne izgulj, mit mondjak én? Egyébként van ilyen oldal a neten, hogy ennyiidõsen mennyi az átlag átmérõ, csak most nem találtam meg...
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, egy évesen 46 cm volt a feje.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az 1 éves vizsgálat eredményei nekem sincsenek a könyvben, de kaptuk egy fénymásolatot a státuszvizsgálaton, azon vannak az adatok. Ha esetleg te is kaptál, azon talán megtalálod te is az infot.
megint én :) hát sajnos nem engedi megmérni, de megnéztem a kiskönyvét, sajnos az 1 éves vizsgálat eredményeit nem írták bele :( de 6 hónaposan már 47 cm-es feje volt !!!
A kérdező hozzászólása: Jajj de ari vagy, megmosolyogtattál :) Okos babám van, az tuti, de gondolom mindenkinek okos a sajátja. Kerestem a neten, de nem sok mindent találtam. :(
az enyémnek is nagy a feje, már terhesen megijesztettek, 4 héttel nagyobb volt az átlagnál, aztán 1 éves korában 2 évesnek való sapka kellett neki, pontosan nem tudom hány cm, de nekünk még soha senki nem mondta hogy ez baj (14 hós, most sétál apukájával, ha megjön lemérem a fejét) én egyszer azt olvastam, hogy a nagyfejû gyerekek okosabbak az átlagnál :) ) (persze lehet hogy ez hülyeség )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Doki néni azt mondta, hogy Apukának is nagy a feje... Apuka kikérte magának. :) Nem tudom, szerintem nem nagy a fejünk, én pici vagyok 160 cm és 50 kg alatt, Apuka 196 cm és 100 kg fölött. :) Kisfiunk meg úgymond buci fejû... szóval õ hason alvó volt, így nem laposodott el neki hátul a feje, hanem szép kerek bucija van hátul. Olvasgatom a netet, hátha találok valami infot. Minden esetre köszönöm a válaszokat. Lemérem majd a fejét, csak elaludt a lelkem. :)
Lányom 1 évesen volt legutóbb mérve 1 éves státuszon. 10, 38 kg, 80 cm, mellkörfogat 45, fejkörfogat 49. Most 1, 5 éves, minap mértem higy mekkora sapkát ruhát vegyek neki, 12, 5 kg, 88cm, 48 a fejkörfogata. Szerintem vannak kus meg nagyfejû gyerekek, van hogy a lányom egy kisfejû vele egyidõs gyerek mellé àll, és akkor azt látom hogy milyen nagy feje is van az enyémnek, de neki még erre rátesz a gyûrû göndör haja! Ha vízfejû lenne a gyerek már sokkal hamarabb kuderült volna, szerintem meg ez a méret fiúknál nem is sok! Na meg a szülöket uscmeg kell nézni:) nagy a fejetek? Nem sértésnek szánom, de ha nektek is nsgy, neki hogy legyen kicsi? Vagy esetleg maminak nagyapának, lehet rájuk hasonlít! Na meg lehet bem is pontosan mérték, mérj utánna, neked nem mocorog!
18.09-es vagyok megint. az én babám is 38-as fejjel született

Kaphat tüdőgyulladást 1 hónapos babám ha az éjjel nagyon nagyon átázott a háta közepéig?

Legjobb válasz: Ááááh, nem hiszem. Kisfiamnál többször is elõfordult, hogy nyakig pisis lett, és még csak meg sem fázott tõle.

Ááááh, nem hiszem. Kisfiamnál többször is elõfordult, hogy nyakig pisis lett, és még csak meg sem fázott tõle.
nem meleg van még ahhoz meg gondolom a szél se fújt a szobájában.
Nem hiszem nálunk is volt hasonló baleset és semmi baja nem lett.
A pici fiam télen született, és éjszakánként folyton átázott. Mindig azt gondoltam, hogy biztos bénán pelenkáztam be. Még csak náthás sem lett, pedig én is aggódtam eleget.
A kérdező hozzászólása: Jajj, nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat, nagyon megijedtem, még nem fordult elõ velem ilyen, pedig van egy 2 és fél éves lányom, sosem ázott át ennyire.

Ha egy babának nagyon kemény a kakija azt lehet a hasán érezni úgy értem ha megnyomom és érzek valami keményedést gömőt a hasába az lehet a kaki voltatok hasonló helyzetbe?

Legjobb válasz: Nem lehet érezni, a kaki mint tudod puha bélrendszerben van.Ha keményedés "gömõ" van a hasában, nézesd meg dokival.Attól lehet kemény a hasa, ha tele van gázzal.Tedd hasra, masszírozd, adjál gripe watert vagy valami szert. /Z/

Nem lehet érezni, a kaki mint tudod puha bélrendszerben van.Ha keményedés "gömõ" van a hasában, nézesd meg dokival.Attól lehet kemény a hasa, ha tele van gázzal.Tedd hasra, masszírozd, adjál gripe watert vagy valami szert. /Z/


Az tényleg azt jelenti ha nagyon ég a gyomrom már az elejétől kezdve akkor a babámnak nagy lesz a haja?

Legjobb válasz: Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)

Én négy babát szültem. Az elsõ hárommal nagyon égett a gyomrom az elejétõl kezdve és nagyon pici hajjal születtek. A negyedik babával csak a végén égett de mikor megszületett a többiekhez képest nagy haja volt. Úgyhogy én nem hiszek ebben:)
Nekem is égett, és volt nagy haja a babámnak. Szerintem ez nagy hülyeség, mint sok minden jósolás féle a terheseknek
29.hétben járok, azt mondták az uh-n, hogy már nagy a haja a babámnak:) mégsem ég a gyomrom!
Szia! Nekem nem égett a gyomrom, csak a végefelé kétszer. A szüleim azzal szekáltak, hogy biztos kopasz lesz a baba. Amikor megszületett, egybõl azt kiáltottam fel, hogy van haja:) Amikor telefonáltam a szüleimnek, nekik is azt mondtam egybõl, hogy van haja a babának, nem is kevés:) Ez hülyeség! Nem a gyomorégéstõl függ a hajzat:)
Nekem végig iszonyatosan égett a gyomrom, mégis szinte kopaszon született a lányom.

17 h1tes vagyok a második babámmal. Nagyon ritkán érzek valamit a hasamba. Nem baj az ha még nem nagyon érzem még a babámat?

Van otthon olyan készülékem amin hallom a szívhangját,viszont az els? terhességem alatt sokkal jobban és hangosabban halottam,mint most.A férjem azt mondja valószín?,hogy mélyen van a baba,azért hallom olyan halkan,hát nem tudom.Nektek mi a véleményetek err?l?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy ritkán érzed a babádat, még nagyon az elején vagy. Én 16 hetesen éreztem elõször egyértelmû mozgásokat, de nem folyamatosan,kisebb kihagyásokkal. Van, aki csak 20 hetesen érez elõször valamit. A szívhangot én is hallgattam, nem volt mindig jól hallható, elõfordult, hogy tompábban szólt, attól függõen, hogy hol volt éppen a kicsi, vagyis merre fordult. Nincs okod aggódni, minden rendben nálatok! Boldog babavárást! 8 hós kisfiú anyucija

Szia! Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy ritkán érzed a babádat, még nagyon az elején vagy. Én 16 hetesen éreztem elõször egyértelmû mozgásokat, de nem folyamatosan, kisebb kihagyásokkal. Van, aki csak 20 hetesen érez elõször valamit. A szívhangot én is hallgattam, nem volt mindig jól hallható, elõfordult, hogy tompábban szólt, attól függõen, hogy hol volt éppen a kicsi, vagyis merre fordult. Nincs okod aggódni, minden rendben nálatok! Boldog babavárást! 8 hós kisfiú anyucija
szia Mintha én írtam volna a soraidat...:) Én is hallgatom a szívét és néha olyan erõs mintha nagyon közel lenne, máskor meg hallani a gyors pulzálásban sztem mást is és külön-külön akkor nem lehet fogni a szívhangot csak ezzel a másfajta hanggal együtt.De ha csak így hallod nincs gond ne aggódj, csak másképp fekszik , meg lehet nagyon belül is van.Nekem pl.a lepény a hátsó falon van, azt olvastam, h igy nehezebben érezni a mozgást, de azért már ha vmit érzel akkor az õ volt! Én is már éreztem a mozgását, de tegnap óta semmi, viszont tudom, h okés , mert hallani õt:) Most már nem kell sokat várni, h naponta jelentkezzen és neked is igy lesz!! Ne aggódj, kirúgják majd még az oldalunkat:) szia
Ne izgulj, nincs semmi baj! Én 16 hetesen éreztem elõször a babust , utána szinte semmi hetekig . Akkor azt gondoltam , hogy biztos nem is Õt éreztem , de utólag rájöttem , hogy de igen . 19+2 hetesen az ultrahangon kérdeztem, hogy baj e hogy még nem nagyon érzem , azt mondták , hogy egyáltalán nem baj . Mintha a kicsim meg akart volna nyugtatni , na attól a naptól kezdve érzem minden nap az én Drágámat. Minden rendben veletek is biztosan.

Éjszaka ha szoptattok vagy ha nappal egyedül vagytok (a beszélgetésen kívül a babóhoz) a szoptatáas alatt szóljon a zene vagy vmi hogy ne legyen az a nagy csend?

Legjobb válasz: Szia! Igaz nekem még nincs babóm,de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt,hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához,és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja,zene,beszéd,fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól,és éjjel többet fog alcsizni:-)

Szia! Igaz nekem még nincs babóm, de olvastam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban.Arról szólt, hogy az éjszakai szopizás alatt nem szabad szólni a babához, és a fénynek is minimálisnak kell lenni.Nappal pedig pont a fordítottja, zene, beszéd, fény!Ezzel majd egy idõ után meg fogja tudni különböztetni az éjzakát a nappaltól, és éjjel többet fog alcsizni:-)
Nagyon igaza van az elõttem írónak, én is így csinálam. Éjszaka a legkisebb zaj és fény kíséretében szoptattam, sokszor elég volt csak az utcai lámpa fénye ahhoz, hogy valamit lássak. Már egy hetesen is simán tudta a fiam, hogy mikor van éjszaka, simán vissza is aludt azonnal, egy hónapos kora óta pedig magától átalussza az éjszakát. Nem szoktattam erre, meg semmi. Nappal viszont sokszor énekeltem neki miközben szopizott, vagy ment valami zene.
Nappal nyugodtan szóljon bármi, éjjel én is a csend híve vagyok. Ha éjjel fekves zoptatsz, akár még el is bóbiskolhatsz :)

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)

Ha a babám nem eszi meg a tápszert, de a sinlacot igen (bár abból nincs meg a napi 500 ml) az nagy bajt okozhat a későbbiekben?

A fehérje miatt kell napi 500 ml tápit enniük?Ha csak sinlacot szik napi 2szer,mennyi az ajánlott adag?

Legjobb válasz: ahelyedben errol megkerdeznem a vedonot vagy orvost, mert a sinlac nagyon hizlal(sok benne a szenhidrat, azert ajanljak olyan babaknak akik nem gyarapodnak elegge) es ugy tudom (szinten orvos vagyok), hogy nagyon fontos 1 eves korig az 500 ml koruli anyatej/tapszer bevitel, amit a sinlac nem fedez, mert rizspep szentjanoskenyer orlemennyel. ertem, hogy nem eszi meg a tapszert, esetleg mas fajta tapszerrel lehetne probalkozni, de a Sinlac az nem kifejezetten tejpep, tehat nem egy surubb tapszer kategoria, viszont napi 500 ml belole szeintem mar nagyon sok es ugy gondolom, hogy ez elhizashoz vezethet. persze ez az en velemenyem. kitartast

ahelyedben errol megkerdeznem a vedonot vagy orvost, mert a sinlac nagyon hizlal(sok benne a szenhidrat, azert ajanljak olyan babaknak akik nem gyarapodnak elegge) es ugy tudom (szinten orvos vagyok), hogy nagyon fontos 1 eves korig az 500 ml koruli anyatej/tapszer bevitel, amit a sinlac nem fedez, mert rizspep szentjanoskenyer orlemennyel. ertem, hogy nem eszi meg a tapszert, esetleg mas fajta tapszerrel lehetne probalkozni, de a Sinlac az nem kifejezetten tejpep, tehat nem egy surubb tapszer kategoria, viszont napi 500 ml belole szeintem mar nagyon sok es ugy gondolom, hogy ez elhizashoz vezethet. persze ez az en velemenyem. kitartast
mi 6 hós kortól nem eszünk tápszert- nem hajlandó megenni- semmi baja nincs
Az elõzõ válaszolónak igaza van! A tejalapú táplálék legyen meg egy éves koráig min 500 ml tápi/anyatej/nap. Próbáld az izesitett tápikat is adni, fõleg ha már nagyon éhes, hátha megeszi. Vagy keverd bele a kedvenc gyümijét, pl banán-tápi mix. A sinlac nem tejalapú, nem helyettesiti a tápit. Adj tejpépet is, legalább az tejalapú. A fehèrje kell nekik fõleg belõle az egészséges fejlõdéshez!
Szia! Szerintem semmi baja nem lesz töle a babádnak az én lányom 10h korától ezt eszi mert tejérzékegy!Most 2 éves lesz és csak 11kg ugyhogy egyáltalán nem hízot meg töle.
A kérdező hozzászólása: Sajna csak ha-s tápszert ehet 1 éves koráig.És higyjétek el, már mindent kipróbáltam, mindennel kutyultam, de nem hajlandó tápot enni.
Bocs, most ez lehet, hogy nem ide tartozik, de biztos, hogy jó cumiból adod neki? Lehet, hogy az nem tetszik neki, nem a benne lévõ anyag!

Kell attól tartani ha napközben lezuhiztatom a babám h azt hiszi h az esti nagy alvás jön?

holnap 2hónapos a picim. szépen beállt a napi rituálé h este fürdés, evés, altatlás, nagyobb alvás.

Legjobb válasz: Hidd el a babák értelmesebbek mint gondolnád. :) Szerintem hogyha elmondod neki, hogy még nem az alvás jön, de megfürdeted, mert nagyon meleg van, akkor felfogja és valószínûleg nem fogja azt hinni hogy az esti nagy alvás jön... Egyébként szerintem felesleges napirendet tartani.

Hidd el a babák értelmesebbek mint gondolnád. :) Szerintem hogyha elmondod neki, hogy még nem az alvás jön, de megfürdeted, mert nagyon meleg van, akkor felfogja és valószínûleg nem fogja azt hinni hogy az esti nagy alvás jön... Egyébként szerintem felesleges napirendet tartani.
A napirend nem felesleges. Erre késõbb te is rájössz majd, ha nem kell minden percedet a bab mellett töltened. Nyugodtan zuhanyoztasd le napközben is, esetleg azelõtt, amikor a napirend szerint aludni szokott.
A napirend nem felesleges, nagyon jó, hogy van napirendetek. Nem fog felborulni, ne félj, tudni fogja, hogy ez nem az esti rituálé része, okosak nagyon a babák. Fürdesd meg nyugodtan, jól fog neki esni.
nekem is 2 hónapos a babám, és én napi 3x fürdetem most, imád pancsolni, és tudja mikor kell aludni, éjszaka csak 1x ébred fel utána eszik tisztába rakom, és alszik tovább.
Én is tartottam tõle, ezért gyorsabban fürdettem és picit hûvösebb vízben. De mint kiderült, nem "zavarodik" meg tõle :)
Én ott rontottam el, hogy a meleg miatt besötétítettem, és az evés közvetlenül a napközbeni fürdõ után jött, ugyanúgy, mint este. Aldt 6 órát a babikám egyhuzamban, és látszott rajta, hogy nem érti, miért jön újra a fürdés. Ennek ellenére nem volt gond az éjszakával. Azóta ügyesebben csinálom. Nincs sötét, erkélyen fürdünk, nem a fürdõben, szóval minden körülmény más. De azóta is változatlanul fürdünk minden nap, és nincs gond. Sõt nagyon szereti.

Egy pár éjjel arra lettem figyelmes, hogy ha az egyik oldalamról akarok átfordulni a másikra, akkor iszonyatosan fáj a szeméremcsontom. Tényleg nagyon fáj. Ez mitől van? Ártalmas vagy csak velejárója a babának?

27 hetes els? babás vagyok

Legjobb válasz: Velejár,helyezkedik a babó,attól van.Nekem is fájt olyko-olykor,mert feszíti vagy a buksi,vagy más része.Ne aggódj:) A legkutyább az,erre is készülj fel,h egy idõ után kiválaszt magának egy oldalt,és a kerek pocid szépen féloldalt fog dudorodni:)Nagyon vicces látvány,én mindig visszabökdöstem neki,mikor már nagyon kényelmetlen volt. Beszélgess vele,h menjen szépen egy kicsit odébb,figyeld meg,egy idõ után hallagati fog rád.De szép idõk is voltak:) Könnyû szülést,és jó babázást kívánok!

Velejár, helyezkedik a babó, attól van.Nekem is fájt olyko-olykor, mert feszíti vagy a buksi, vagy más része.Ne aggódj:) A legkutyább az, erre is készülj fel, h egy idõ után kiválaszt magának egy oldalt, és a kerek pocid szépen féloldalt fog dudorodni:) Nagyon vicces látvány, én mindig visszabökdöstem neki, mikor már nagyon kényelmetlen volt. Beszélgess vele, h menjen szépen egy kicsit odébb, figyeld meg, egy idõ után hallagati fog rád.De szép idõk is voltak:) Könnyû szülést, és jó babázást kívánok!
Szia, én most 26 hetes vagyok, és ugyan ezzel szenvedek, a doki azt mondta, velejáróra, lesz jobb, és lesz még rosszabb idõ szak is! De majd pár hét múlva ott lesz a baba a karunkban és el is felejtjük ezeket a fájdalmakat! Szép, és boldog baba várást!
Ez már sajna így lesz! Nekem is kb. ilyenkor kezdõdött. Ez attól van hogy a szeméremcsont környékén az izületek meglazulnak, hogy felkészüljenek a szülésre. Nekem van úgy hogy alig bírok menni. Nem valami kellemes, de valahogy csak kibírjuk! 32 hetes kismama
Kb nekem is ennyi idõsen kezdõdött.34hetes vagyok és még mindig tart.És nem csak este, nappal is.Estére erõsõdik, alig tudok lemászni az ágyrol.De kitartok.:)
ugyanez a bajom, kb 25 hetes korom óta. egyre kellemetlenebb lesz. ha mész ki éjszaka, elõször csak az egyik lábadat tedd le, aztán a másikat, nekem ez segített. illetve eddig direkt zárt lábbal fordultam, mert azt hittem, hogy az úgy jó, de most már rájöttem, hogy kevésbé fáj átfordulásnál, ha az egyik lábamat az égnek meresztem. :) tortúra az egész, de csak kibírjuk már valahogy. :) ja, egyre jobban fáj, minél jobban telik az idõ. 36+3


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!