Találatok a következő kifejezésre: Ha az babámat császárral szültem, a (8 db)

Ha az első babámat császárral szültem, a másodiknál is megcsászároznak?

Szeretnéma második babámat természetesen szülni,sajnos az els?vel komplikációk voltak ezért lett császármetszés.

Legjobb válasz: Szia! Engem az elsõ babámmal császároztak,mert farfekvéses volt. A másodikat viszont természetesen szültem. Szerintem ha nem lesz semmi komplikáció akkor simán szülhetsz természetesen. Nem kérdezted az orvosodat? Üdv 33 hetes kismama

Szia! Engem az elsõ babámmal császároztak, mert farfekvéses volt. A másodikat viszont természetesen szültem. Szerintem ha nem lesz semmi komplikáció akkor simán szülhetsz természetesen. Nem kérdezted az orvosodat? Üdv 33 hetes kismama
Szia! Én az elsõt császárral szültem, de a másodikat nem törvényszerû, hogy így fogom. Bár nekem smmi kifogásom nem lenne ellene, sokkal egyszerûbb, kevésbé veszélyes a babára is és rám is a mûtét! Legalábbis szerinetm. Megúszod a szétrepedést, a baba az elakadást, csonttörést, vákumot.. A normál szülés nagyon veszélyes üzem!
Szia! A nõvéremet is az elsõ gyermekével császározták (szegénykémnek a köldökzsinór volt rátekeredve a nyakára), de a másodikat természetes úton szülte. Sok boldogságot, és természetes szülést! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Igazából én szeretnék természetesen szülni, de az orvosom nem ajánlja. Mégegyszer köszönöm nektek! :)
A 3. hozzászólótól kérdezném, hogy hol olvasta, hogy sokkal nagyobb a császár kockázata az anyára, de fõleg a babára nézve?????? Nekem eddig minden doki, akit kérdeztem azt mondta, hogy épp a baba érdekében végzik a császárt, és pont azért, mert így sokkal kevesebb az esély, hogy valami baja legyen, hisz a normál szülés nagyon megterheli a babát, a rengeteg komplikációról nem is beszélve.

Ha az első babámat császárral szültem, a 2. baba mennyire valószínű hogy szintén császáros lesz. Függ ez valamitől, hogy a 2. mivel születik, ha minden ok a babával. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.

Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.
1.! Rosszul tudod. Ha olyanok a körülmények (bírja a heg, olyan a doki akinél szülsz, stb stb), akkor simán lehet hüvelyi úton szülni császár után!
Kedves elsõ rosszul tudod! Nekem az orvosom azt mondta a másodiknál 50-50% az esély, tehát simán lehet hüvelyi. Ami nagyon fontos a rendszeres kontroll és a hegvastagság figyelése.
Nekem az 1. császáros volt. A 2. babám 3 évvel késõbb született. Kértem a dokimat, hogy császározzon meg vele is, de azt mondta, hogy ha nem indokolt a császár meg kell szülnöm. De végül õ is császárral született, mert nem bírta a heg.
Dokifüggõ. Én ismerek olyat, aki automatikusan császároz, mert nem vállalja a kockázatot. Az én dokim azt mondta, 50-50%.
Szia!Nekem 2006.decemberében született a lányom császárral, relatív téraránytalanság miatt operáltak meg + nem tágultam, 4330 grammos lett a drága:-)Tavaly, amikor eldöntöttük, hogy az 5 évesünknek most már kellene egy kistesó, a dokim mondta, nagy valószínûséggel õ is császáros lesz, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.Már a 32.heti UH után mondta, tuti császár lesz, végül programozott császárral született a 39.héten, idén márciusban, 4050 grammal.Ha nem nõtt volna ekkorára, valószínû, meg lehetett volna a spontán szülést próbálni, de a hegszétválás miatt óvatosabbak az orvosok is ilyen esetben.
Épp az imént válaszoltam egy hasonló kérdésre. 50-50%-ot tudok én is. Az elsõ babám császárral született 12 óra kínlódás után. A második (most 3 hónapos) 22 hó különbséggel spontán szüléssel. 5 óra alatt meg volt. A végén volt betapintás. Mivel nem fájt a hegem sem a terhesség alatt, sem a szülés közben, nem volt ami indokolja a császárt. és téraránytalanság sem volt. (mint ahogy az elsõnél igen).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ baba 3150g-al született, ennyi biztos lesz a második is mert ez nem egy nagy súly és ezek után szerintem nem kérdés, hogy a 2. bébi is császáros lesz...

Debrecenben (Klinika), ha az első babát császárral szültem, akkor a másodikat hagyják túlhordani, vagy mi történik, ha nem indul meg a szülés?

Legjobb válasz: A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)

A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)


hát vágás miatt biztos nem jön elõbb:-))) csak egyéb okok miatt.
2 császáron vagyok túl mindkettõ kiírt napon jött!25 hó van köztük
Nekem mondjuk 5 év van a két gyerek között, de azért leírom. Az elsõt császárral szültem a 37. héten megindították, mert rossz volt a szívhangja. A másodikat a 41. héten szültem, õ elindult magától, de azért burokrepesztés, meg oxitocin is volt. Õt rendesen sikerült megszülnöm. Szerintem azért nem fogsz hamarabb szülni, mert az elsõ császár volt, attól még túlhordhatod. Nincs összefüggés. Könnyû szülést, és minden jót kívánok neked!

Ha az első babámat császárral szültem, mi az esélye, hogy a másodikat is azzal fogom? Vagy engedik majd a sima szülést?

Legjobb válasz: Szia! Ha az ultrahangfelvételek alapján úgy találják, hogy a mûtéti heg nem reped a terhesség folyamán, illetve vajúdás alatt sincs erre utaló jel, akkor elvileg szülhetsz hüvelyi úton is. De biztosat az orvosod tud mondani. Jó babavárást :) 15 hetes kismama

Szia! Ha az ultrahangfelvételek alapján úgy találják, hogy a mûtéti heg nem reped a terhesség folyamán, illetve vajúdás alatt sincs erre utaló jel, akkor elvileg szülhetsz hüvelyi úton is. De biztosat az orvosod tud mondani. Jó babavárást :) 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Ha több mint 2 év eltelt a császárod óta, a terhességed problémamentes volt, a kicsi koponyavégû akkor van esélyed hogy a másodikat símán szülheted. Nálam az elsõ szülésnél volt totál fájásgyengeség, oxitocinnal indítottak, vákum kellett, a második szülésem pedig spontán indult ahogyan az meg van írva, mindenféle beavatkozáok nélkül szültem. Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Fájásgyengeség miatt császároztak.
Szia! Engem is császároztak és megkérdeztem az orvosom, hogy leghamarabb mikor eshetek teherbe? Azt mondta 1, 5-2 év múlva. És akkor már mehet a rendes szülés is. De ha ez idõpont elõtt esnék teherbe akkor megint császároznának.

Ha az első babám császárral szültem 3 éve, most vagyok a 8. hónapban, hogy vizsgálják a heg állapotát? Sima szülés esetén fenn áll a veszély hogy szétreped?

Legjobb válasz: UH-val szokták nézni,nekem legalább is,úgy csinálta a doki.Az alapján dönt,hogy milyen szülés legyen.

UH-val szokták nézni, nekem legalább is, úgy csinálta a doki.Az alapján dönt, hogy milyen szülés legyen.
nekem is ultrahanggal nézték

27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.

Ha császárral szülted kis korkülönbséggel a többedik babádat, hazajövetel utáni napokban, 2-3 hétben melyek voltak azok a tevékenységek, amelyeket a heg miatt mellőzni kényszerültél?

Gondolok itt olyanokra, hogy a nagyobbat nem bírtad felemelni az etet?székbe, nem bírtad beletenni a kádba, stb. Hogyan oldottad meg ezeket a helyzeteket?

Legjobb válasz: Az elsõ-kéz hozzászólással ne törõdj, vannak ilyenek. Nekem mindkét gyermekem császármetszéssel született, 22 hónap korkülönbséggel. A nagyot, aki 14,5 kg volt akkor kb 2 hétig nem emeltem, de azon kívül mindent megcsináltam, amire volt idõm. Ha a nagyot pelusozni kellett megkértem h feküdjön az ágyra, öltözésnél segített. Sajnos nem minden család teheti meg, h apuka otthon maradjon, így is örültem, hogy amíg a kórházban voltunk-másfél hét-addigra elengedték. A nagymamák pedig a fõzésben segítettek, de effektíve itt nem voltak. nyugi, jön majd magától minden, én a mûtét után pont egy héttel már fölmostam, vasaltam, stb.

Az elsõ-kéz hozzászólással ne törõdj, vannak ilyenek. Nekem mindkét gyermekem császármetszéssel született, 22 hónap korkülönbséggel. A nagyot, aki 14, 5 kg volt akkor kb 2 hétig nem emeltem, de azon kívül mindent megcsináltam, amire volt idõm. Ha a nagyot pelusozni kellett megkértem h feküdjön az ágyra, öltözésnél segített. Sajnos nem minden család teheti meg, h apuka otthon maradjon, így is örültem, hogy amíg a kórházban voltunk-másfél hét-addigra elengedték. A nagymamák pedig a fõzésben segítettek, de effektíve itt nem voltak. nyugi, jön majd magától minden, én a mûtét után pont egy héttel már fölmostam, vasaltam, stb.
van apja a gyereknek ;)
ja meg nyugdíjas nagyanyja ...
két fél mondatból leszûrsz egy stílust? jó vagy :D melyik másik kérdésre gondolsz? elég ritkán írok ebbe a kategóriába és rajtam kívül van még 5ezer azonos százalékos válaszoló
3. vagyok. Akkor nem ilyen stílusban kellett volna leírnod. De azt hiszem, hogy mi már "találkoztunk" egy másik kérdésnél, Te még az élõ fába is szeretsz belekötni, ezt élvezed! Bolhából elefántot... Kérdezõnek: szívesen :) ))
nem értelek, megkérdezted, hogy oldottuk meg a helyzetet, leírtam, most szégyelljem magam, mert van nagyi és van apuka, aki hazaér?
A kérdező hozzászólása: már akinél az apuka már otthon van fürdetésre... Nálunk nem biztos. Ha ilyen könnyû lenne a megoldás, hogy nagymama meg apuka, akkor nyilván nem írtam volna ki a kérdést. A 3. válaszolónak köszönöm.
amúgy apukának nem kellett otthon maradni, mert akkor fürdik a gyerek, amikor már itthon van
elsõ kettõ vagyok - kedves harmadik, nem értem a problémádat, a gyereket az apja és a nagyanyja emelgette...ennyi ;) - mi így oldottuk meg, ha nem tetszik, akkor az a te problémád, nem a miénk ;)
A kérdező hozzászólása: örülök, hogy ilyen jól elvagytok egymással. Kedves sokat válaszoló anyuka. Ne szégyeld magad, amiért idõben otthon van apuka. Én csak azt írtam, hogy ha ennyire könnyû lenne számomra a válasz, biztosan nem írtam ki volna errõl kérdést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!