Találatok a következő kifejezésre: Ha az babámat császárral (27 db)

Ki mennyi idot vart a masodik babaval, ha az elso csaszarral szuletett? Es a masodik is csaszar lett?

Legjobb válasz: Szia! Én 14hónapja szültem császárral,de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap,de úgy vagyok vele,több mint valószínû,hogy a második is császár lenne,így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra,de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól,mert engem nagyon megviselt,bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember,de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(

Szia! Én 14hónapja szültem császárral, de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap, de úgy vagyok vele, több mint valószínû, hogy a második is császár lenne, így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra, de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól, mert engem nagyon megviselt, bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember, de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(
Fél éves a lányom, úgy gondolom hogy mikor 1-1.5 éves lesz akkor fogunk bele a másodikba, hogy 2 év legyen köztük. Én örülnék ha a második is császár lenne. Nagyon sokat vajúdtam, s nem volt toló fájásom hiába tágultam ki teljesen, alig vártam hogy vágjanak fel s már ne fájjon :) Nekem megkönnyebülés volt a császár a kínlódás után hogy nyomták ki belõlem a gyereket és nem jött. Bemennék szülni a másikkal, felvágnak kiszedik összevarnak és kész :D Semmi bajom nem volt utánna, másnap délben már feláltam, itthon már tettem vettem miután haza jöttünk.
Most lesz 13 hónapos a fiam és már próbálkozunk, nem akarunk nagy korkülönbséget, 2 év ideális szerintünk. Remélem a második is császár lesz. Én már császár utáni nap törökülésben fogtam a fiam. Ettõl könnyebb szülés nincs szerintem. Nem volt fájásom, nem tágultam, de elfolyt a magzatvíz. Rámkötötték az oxitocint amitõl elindultam a fájások, de k.rvára fájt pedig azt mondták ez még semmi a tolófájáshoz. De közbe lelassult a baba mozgása és vittek is császározni, megváltás volt. Pedig 100%-ig császár ellenes voltam, természetesen akartam szülni, de szerintem nem bírtam volna ki. Így remélem a 2. is császár lesz!!
1. császár volt és kb másfél lesz a fickó, mire elkezdünk próbálkozni. Sokat vajúdtam, nagyon fájt, de a császár rosszabb volt, így reménykedem, hogy a 2. természetes lesz. Nem hagytam el magam, a kattétert is én vetettem, ki, hogy tudjak sétálni, egyedül pisilni menni, mégis iszonyú nehezen épültem fel, nehezen tudtam az elsõ héten ellátni a babát és ezt inkább kihagynám :( Persze tisztában vagyok vele, hogy nem sok esélyem van rá, úgyhogy lelkiekben császárra készülök és reménykedem, hogy jobb lesz.
Elsõ beíró vagyok.Nekem olyan nehéz volt mint az elõttem szólónak.Elképedve hallgatom, hogy vannak kismamák aki szinte már táncolnak másnap a mûtét után..törökülésbe..tök jó.Én felülni nem bírtam, meg felállni meg mozogni.Az elsõ egy hétben ugyan ez volt.szinte fel kellett húzni az ágyból.Lefeküdni is percekbe telt.Borzalmas fájdalmaim voltak utána.sajnos én tudtam, hogy az lesz, mert nem fordult be a baba és a dokim nem vállalta farosan-én sem akartam úgy.. Én nem örülök, hogy császáros voltam.A természetesen szültek hozzánk képest rohangáltak.Sajnos valószínû a második is az lesz, megpróbálom magamat agyilag beprogramozni, hogy jobb lesz.De én szülés után kb 8hónappal mondtam azt, hogy már jobban vagyok.sokszor még most is bekeményedik a hasam ahol mûtöttek-és nem értem miért...Nem beszélve a maradandó dolgokról...lógó -csíkos has.:(

Ha az első babám téraránytalanság miatt született császárral, akkor szerintetek a második is császár lesz? Más is volt ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: szia,én 12 hete szültem téraránytalanság miatt császárral,nekem aztmondta a dokim hogy sajnos igy a következö babó is császis lessz.neked mi miatt volt téraránytalansági császár?üdv egy 12 hetes pici fiu anyukája

szia, én 12 hete szültem téraránytalanság miatt császárral, nekem aztmondta a dokim hogy sajnos igy a következö babó is császis lessz.neked mi miatt volt téraránytalansági császár?üdv egy 12 hetes pici fiu anyukája
Nekem az elsö igy lett császáros, a második meglett simán (és nem is túl nehezen), a harmadik megint csázsár lett, de csak azért mert nem süllyedt le a baba.

Debrecenben (Klinika), ha az első babát császárral szültem, akkor a másodikat hagyják túlhordani, vagy mi történik, ha nem indul meg a szülés?

Legjobb válasz: A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)

A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)


Ha az első babám császárral lett akkor mennyi az esélye, hogy a másik is azzal lesz?

Én mondjuk jobban is örülnék ha a második is császárral lenne de nemtudom,hogy automatikusan adnak-e ,csak azért mert az első azzal lett. előre is köszi.

Legjobb válasz: Én is így voltam, rendes fájásokkal (gép szerint én nem éreztem) nem nyíltam alig 1 ujjnyira. Nekem is császár lett, de ahogy te is, bízom abban, hogy ha lesz tesó, õ is császárral fog születni. Ha másképp nem, majd megpróbálom megbeszélni a dokimmal.

Én is így voltam, rendes fájásokkal (gép szerint én nem éreztem) nem nyíltam alig 1 ujjnyira. Nekem is császár lett, de ahogy te is, bízom abban, hogy ha lesz tesó, õ is császárral fog születni. Ha másképp nem, majd megpróbálom megbeszélni a dokimmal.
Én most estem teherbe a másodikkal. Két éve született az elsõ császárral. A dokim azt mondta, hogy mam Magyarországon az az általános, és elfogadott protokol, hogy programcsászár lesz a 39 héten, hacsak nem harciaskodok, és a körülmények lehetõvé is teszik a hüvelyi szülést. Ezt választottam, nem egy fáklyásmenet de legalább már tudom mire számíthatok. Egyébként a Péterffyben fogok szülni, ha felmész a hopnlapra ott van feketén fehéren egy kitöltendõ nyilatkozat azoknak akiknek már volt császár, és az õ döntésük ha másodszorra ha azt szeretnék....
Az elso szulesednel miert kellet csaszarozni?
A kérdező hozzászólása: Rendes fájásaim voltak mint amiennek kell lennie, de nem nyitódtam ki rendesen, az istenért sem akart kibújni. Komolyabb oka nem volt.
a császár nem automatikus!!! ha indokolt, akkor császároznak, ha nem, akkor rendesen fogsz szülni másodjára.
Igy van, ha a 2-iknal nem leszz gond akkor a szulocsatornan fog vilagra jonni :)
A kérdező hozzászólása: utolso: en is arra gondoltam, hogy megbeszélem a dokimmal és hátha...:)
Én is pont így vagyok, mint te. Az elsõ téraránytalanság és fájásgyengeség miatt lett császár, és nem bánnám, ha inkább az lenne majd a másodikkal is, minthogy a babának baja legyen belõle, mert erõltettük a természetes szülést......az elsõnél majdnem baj lett. :( Biztos nem automatikus, de én úgy gondolom, hogy a dokik nem mernek kockáztatni, legalábbis az aki ért a dolgához!

27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.
Elsõ válaszoló vagyok. Akkor szerintem ha fogadott orvosod lesz akkor simán meg lehet ezt beszélni.
jaj nem akarsz egy vágást alulra? De buta vagy, ezerszer gyorsabban gyógyul mint a császár
Szerintem még most tervezzük a második babát, ha eltellik két szülés között két év akkor lehet majd választani. De szerintem ezt közösen fogjátok megbeszélni az orvosoddal, hogy õ mit javasol és te mit szeretnél? Császárral szeretnéd szülni a második babád? Mennyi idõ telik el két szülés között?
Okosat én sem tudok neked mondani. Áprilisra várjuk a 3.-at. A második császár volt. (Magzati szívhang... Mint neked...) Én szeretnék "simán" szülni, ha lehet, az elsõ is "sima" volt, és sokkal jobb volt, mint a császár. De persze nem 'kötöm az db!ebet a karóhoz', inkább legyen rendben a pici is meg én is amennyire lehet. Szóval, ha császár, akkor császár. Szerintem az én dokim alapesetben - ha nincs semmi komplikáció - a "sima" szülést fogja pártolni. Január elején szeretnék errõl beszélni majd vele.
dokim támogatja a császár utáni természetes szülést, ha a heg bírja, ha a két gyerek között meg van a 2 év, ha fejvégû a baba, ha magától beindul a szülés stbstsb. Én erre gyúrok. Nálunk 1-2 héten fog múlni a két év. De a legfontosabb a baba egészsége, ha nem sikerül, hát nem sikerül.
2 év 7 hónap van a két fiam között. Én szerettem volna a másodikat spontán szülni, ha már az elsõt nem sikerült. 39. hétig húztam az orvosom beleegyezésével a szülést, de mivel nagyon elvékonyodott a heg, így 39+1 napon császárral született meg a 2. fiam is. Kicsit bánom azért, hogy még a szülési fájdalmakat sem sikerült megismernem, mert az 1. baba 36. héten sürgõsségi császárral született, mert nem volt magzatvíz. Egyébként szerintem nagy átlagban az orvosok nem nagyon akarják vállalni a 2. szülést hüvelyinek a császár után, mert több a rizikója. Bár az én dokim nem ilyen, ezért próbálhattam meg volna a normál szülést.
Dokival kell megbeszélni, de a környezetemben azt tapasztaltam, hogy az anyuka biztonságát nézve császár a második is. A term. szülés a császár után kis kor külömbségnél teljesen felesleges kockázat.
Szia!Nekem jóval több idõ van a két lányom között(5 év 3 hónap), mégsem engedte a dokim a spontán szülést.A hegem amúgy nagyon jól bírta, viszont másodjára sem lett kicsi a baba, ezért a császár mellett döntött a doki.39+4 napra operált, programozott volt, ekkor még nem indult volna magától.
Szia! én most 17 hetes vagyok, kisfiam 21 hónapos. A héten a terhesgondozáson beszélgettem errõl az orvosommal. Elnézve az elõzményeket az orvos inkább a császár felé hajlik, de azt mondta gondoljam át, ha nagyon szeretném és minden adott lesz akkor megpróbálhatom, de kihangsúlyozta, hogy inkább császárt javasol az esetemben. Szerintem ha majd aktuális lesz a babatéma :) akkor simán megkérdezheted, mert kórházanként, orvosonként is eltérõ lehet.
A kérdező hozzászólása: Azóta teherbe estem, (illetve már a kérdés kiírásakor is az voltam, csak nem tudtam még:) ) 21 hónap lesz a gyerekek között. Az elsõ 38. hétre született, lehet, hogy a másodikat sem tudom tovább "bent tartani", mert annyira elvékonyodik a heg??
A kérdező hozzászólása: KÖszi! Magzati tachikardia miatt volt a császár. Nektek is sok sikert! :)
Mi miatt volt a császár? lehet hogy nincs is választásod. nekem is császár volt nem tágultam semmit és már akkor közölte velem a dokim hogy a másodikra sem lenne esélyem természetes úton szülni.Ám mi is rajta vagyunk a kis tesón :) 3 hónapa.Nekem 23 hónapos a lányom :) sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem vagyok még terhes, 2 hónapja próbálkozunk, most 13 hónapos a fiam. Igen, császárt szeretnék másodikra is, ha már az elsõ így alakult. Végülis a hasamon már van egy heg, nem szeretnék alulra is egyet...
Mi úgy tervezzük, hogy kb. 2, 5 év teljen el a szülések között. Az elsõnél végigcsináltam a vajúdást, de a tolófájásoknál mégis a császár mellett döntött az orvos. Szeretném, ha császárral születne a kistestvére.
Szerintem jobb is hogy nem ismerted meg a szülési fájdalmakat én 36 órát szenvedtem szülési fájdalmakkal mikor az utolsó pillanatban eldõlt hogy császár :((((

Az elsõ babámat császárral szültem. Ha lenne második baba azt is császárral szülném már?

Legjobb válasz: Nem biztos. Nõvérem elsõ gyereke császáros, a második nem.

Nem biztos. Nõvérem elsõ gyereke császáros, a második nem.
Az kizárólag attól függ, hogy MIÉRT volt az elsö császáros. NEM törvényszerü, hogy egy császár után a következö szülés is az lesz. Nekem az elsö császáros volt, a második meg símán meglett, és nem is igazán nehezen.
A kérdező hozzászólása: Nem voltak fájások, és nem is tágultam.De a fõ ok:véreztem, a méhlepény részlegesen le volt válva.Ez elõfordulhat a másodiknál is?Nem gond ha császárral lenne a másik.
Ebben az esetben bármi is lehet, ezt az orvosoddal kellene megbeszélni.
Császár után nem szokták pártolni a hüvelyi szülést de nyilván minden a részletektõl függ.
De, szokták pártolni, csak megfelelõ kórház és doki kell, akik belátják, hogy a császár utáni hüvelyi szülés egyáltalán nem lehetetlen.
Nekem mind a 2 gyermekem császáros lett. Az elsõvel nem tágultam, a másodiknál már az ultrahangon megmondták hogy császáros lesz mert nagy a baba + keresztben volt fordulva a hasamban.

Ha faros babám nem fordul be és császározni fognak, akkor az programozott császár lesz, tehát a 38-39. héten megcsinálják, vagy ilyenkor meg szokták várni, míg a szülés magától beindul, és úgy császároznak?

Legjobb válasz: Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.

Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.
Elnézést az Off-ért, de ezért miért kellene császározni? Nem akarod simán megpróbálni vagy más oka is van a császárnak? Mert a válasz is attól függ persze.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi. Még bizakodok, hátha forgolódik egy kicsit. Csak lelkiekben jobb mindenre felkészülni.
Ha az elsõ baba faros az általában császárral végzõdik.Másodig babát már meglehet simán szülni.Tudom.Tapasztalat.7 hete szültem.Faros volt a baba.Simán megszültem, pedig rettegtem tõle.Örülök, hogy nem császároztak.
Engem nem hagytak vajúdni, meg se várták hanem egybõl mûtõ, örülök is.
A császár egészen biztosna biztonságosabb mint sima szülés. nekem mindkettõ császár volt, a másodiknál elõre tudtuk is, és megvárták amíg beindul. Már egy nappal túlhordtam és reggel még haza küldött a doki. És szombat éjjel császároztak, emlékszem nagyon kedvesen, de zsörtizett a mûtös stáb, mert volt aki már aludt, (köztük a dokim is) volt aki egy tök jó kalózós filmet nézett és lemaradt a végérõl. De hát így jártak.
Szia! Nekem nem csinálták meg elõbb a mûtétet, meg akarták várni amíg beindul a szülés. De betöltött 42 hetesen sem indult be semmilyen behatásra, így lett császár. Én rettegtem attól, hogy a faros babámat megszületik hüvelyi úton. Akkor már inkább császár.
Nekem is vár a dokim...a kiírt napig és megpróbáljuk a hüvelyit, pedig nagyon faros a kisaszzony:S Fosok rendesen, de megszülöm ha addig élek is:D Ada és Abi ^^
2. vagyok. Ha nem fordulna be, akkor se keseredj, nekem nagyon jó élmény maradt az egész, nagyon gyorsan gyógyultam, már másnap egyenes háttal jöttem-mentem a babámmal. Igaz az elsõ felkelés borzalmasan fájt, de 1 héttel a szülés után már nem is fájt. A vágá már gyönyörû! Sok boldogságot! 2 és fél hetes baba anyukája
Nekem végig faros volt, és megvárták, amíg beindul. Pont a kiírt napon császároztak meg. Ez tényleg doki és kórház függõ.
A kérdező hozzászólása: szombaton rákérdeztem a dokimnál, hogy hogy lehet szülni, ha nem fordul be a baba. Azt mondta, õ inkább vágna, mert 10* rizikósabb a természetes szülés a faros babánál. Elsõ babám lesz, nem akarok a saját fejem után menni, a doki csak jobban tudja tán, hogy hogyan jobb, mint én. Nem vagyok a császár híve, és még remélem, hogy befordul, hisz még csak 33 hetes vagyok, de ha a doki megmond valamit, akkor - ismétlem - nem merek a saját fejem után menni, annál is inkább, mert sosem szültem, nem tudom, mibe vágom a fejszémet.
nekem holnap lesz programozott császárom, mert vékony az elõzõ vágás hegvonala és a doki szerint nem bírná ki a kitolási szakaszt. Nekem nem várja meg, amíg beindul magától, de holnap azzal kezdi, hogy beindítja, mert ez élettanilag kell állítólag az anyának és a babának is. Én betöltött 39. hetes vagyok, amúgy péntekre voltam kiírva.
Nyugi, nekem is csak a 35. héten fordult be, addig a fenekét meresztette:) Biztosan neked is befordul! Könnyû szülést és jó babázást!
hát vágás miatt biztos nem jön elõbb:-))) csak egyéb okok miatt.
2 császáron vagyok túl mindkettõ kiírt napon jött!25 hó van köztük
Nekem mondjuk 5 év van a két gyerek között, de azért leírom. Az elsõt császárral szültem a 37. héten megindították, mert rossz volt a szívhangja. A másodikat a 41. héten szültem, õ elindult magától, de azért burokrepesztés, meg oxitocin is volt. Õt rendesen sikerült megszülnöm. Szerintem azért nem fogsz hamarabb szülni, mert az elsõ császár volt, attól még túlhordhatod. Nincs összefüggés. Könnyû szülést, és minden jót kívánok neked!

Ha az első babámat császárral szültem, a 2. baba mennyire valószínű hogy szintén császáros lesz. Függ ez valamitől, hogy a 2. mivel születik, ha minden ok a babával. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.

Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.
1.! Rosszul tudod. Ha olyanok a körülmények (bírja a heg, olyan a doki akinél szülsz, stb stb), akkor simán lehet hüvelyi úton szülni császár után!
Kedves elsõ rosszul tudod! Nekem az orvosom azt mondta a másodiknál 50-50% az esély, tehát simán lehet hüvelyi. Ami nagyon fontos a rendszeres kontroll és a hegvastagság figyelése.
Nekem az 1. császáros volt. A 2. babám 3 évvel késõbb született. Kértem a dokimat, hogy császározzon meg vele is, de azt mondta, hogy ha nem indokolt a császár meg kell szülnöm. De végül õ is császárral született, mert nem bírta a heg.
Dokifüggõ. Én ismerek olyat, aki automatikusan császároz, mert nem vállalja a kockázatot. Az én dokim azt mondta, 50-50%.
Szia!Nekem 2006.decemberében született a lányom császárral, relatív téraránytalanság miatt operáltak meg + nem tágultam, 4330 grammos lett a drága:-)Tavaly, amikor eldöntöttük, hogy az 5 évesünknek most már kellene egy kistesó, a dokim mondta, nagy valószínûséggel õ is császáros lesz, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.Már a 32.heti UH után mondta, tuti császár lesz, végül programozott császárral született a 39.héten, idén márciusban, 4050 grammal.Ha nem nõtt volna ekkorára, valószínû, meg lehetett volna a spontán szülést próbálni, de a hegszétválás miatt óvatosabbak az orvosok is ilyen esetben.
Épp az imént válaszoltam egy hasonló kérdésre. 50-50%-ot tudok én is. Az elsõ babám császárral született 12 óra kínlódás után. A második (most 3 hónapos) 22 hó különbséggel spontán szüléssel. 5 óra alatt meg volt. A végén volt betapintás. Mivel nem fájt a hegem sem a terhesség alatt, sem a szülés közben, nem volt ami indokolja a császárt. és téraránytalanság sem volt. (mint ahogy az elsõnél igen).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ baba 3150g-al született, ennyi biztos lesz a második is mert ez nem egy nagy súly és ezek után szerintem nem kérdés, hogy a 2. bébi is császáros lesz...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!