Találatok a következő kifejezésre: Ha az börtönben van, akkor a (5 db)

Ha az apa börtönben van, akkor a láthatást hogy állapítják meg?

Nem vagyunk házasok, nem is voltunk, a gyerek még nagyon kicsi. Az apja valószín?leg börtönbe kerül 2 évre. Be kell majd oda vinnem a gyereket látogatásra? Mert nem szívesen vinném be egy börtönbe. Az apja eddig sem nagyon foglalkozott vele, csak megkeserítette az életünket. Most állandóan azt hajtogatja, hogy neki joga van látni a gyerekét a börtönben is és nekem kötelességem lesz bevinni látogatóba. Tényleg így van?

Legjobb válasz: Gyorsan beszélj ügyvéddel. Itt a neten s vannak jó fórumok ahol kérdezhetsz. De szerintem a párodnak meg kell majd várnia amíg szabadul. Azért ezt nagyon önzõnek érzem a részérõl. Csak most jött rá hogy van gyereke, miután bajba került????

Gyorsan beszélj ügyvéddel. Itt a neten s vannak jó fórumok ahol kérdezhetsz. De szerintem a párodnak meg kell majd várnia amíg szabadul. Azért ezt nagyon önzõnek érzem a részérõl. Csak most jött rá hogy van gyereke, miután bajba került????
Szerintem tuti nem kötelezhetnek arra hogy a gyereket bevidd a börtönbe.
valóban kötelességed.. illetve elég fontos lenne. a gyereket nyugodtan beviheted a börtönbe nem fog bele halni max örülni h az apjával lehet, ha még kicsi fel se fogja szval nyugodtan vidd be, ha nagy akkor meg már vágja..viddbe..szükségük van egymásra. Az apa is tönkre fog menni és a gyerek is ha nem viszed be.

Ha valaki börtönre ítélnek, akkor mennyi idő szokott a tárgyalás és a tényleges elzárás között eltelni? Ha mondjuk bevonulásról van szó, és erről adhatnak e hozzátartozónak vagy bárkinek felvilágosítást a személyről, hogy hol van, ha az nem akarja.

Legjobb válasz: Ez kiszámíthatatlan. a bíróüsági ítélet után ártkerül a BVOP-hez, aztán azok a telítettségtõl függõen majd kijelölik a helyet és idõpontot és kapod a behívódat, ha addig el nem szöksz :-) Rosszabb esetben persze azonnal az ítélethirdetés után õrizetbe vesznek. Másik kérdésed: ha külön nem nyilvánítják zárt tárgyalássá, akkor tudnod kell, hogy a büntetõperek nyilvánosak (ez amolyan áldemokratikus népetetés tudod).

Ez kiszámíthatatlan. a bíróüsági ítélet után ártkerül a BVOP-hez, aztán azok a telítettségtõl függõen majd kijelölik a helyet és idõpontot és kapod a behívódat, ha addig el nem szöksz :-) Rosszabb esetben persze azonnal az ítélethirdetés után õrizetbe vesznek. Másik kérdésed: ha külön nem nyilvánítják zárt tárgyalássá, akkor tudnod kell, hogy a büntetõperek nyilvánosak (ez amolyan áldemokratikus népetetés tudod).
Szerintem nem!Egy bizonyos idö után meg kisem lehet rakni!Pl:igényt tarthat egy szobára!
A fiú jogosult a gyámság felülvizsgálatát kérni. A gyám a gyámolt érdekében és nem ellene(!) köteles eljárni, márpedig igencsak kifogásolható, hogy a gyámolt élettársától akar megszabadulni a kedves édesapa...
Azt nem tudom, hogy kirakhatja-e a fia élettársát a lakásból. Viszont ha egy gyámság alá került személy tulajdonával akar üzletelni a gyám, akkor a Gyámhatóság engedélye kell. Jelen esetben a Gyámhatóság engedélye kell, hogy kiadhassa a lakást. Azaz el lehet mondani a kedves apukának, hogy ha ki akarja rakni az élettársat és kiadni a lakást, akkor arról mind a Gyámügy, mind az Adóhatóság tudomást fog szerezni.
A kérdező hozzászólása: Pedig sajnos igaz, mert ki szeretné adni albérletbe a lakást, hogy valami haszna is legyen a fia ideiglenes távozásából...
A kérdező hozzászólása: A szörnyû még az, hogy nem elég, hogy ki akarja rakni a tesómat az apósa a lakásból, de már 3 éve gyakorlatilag a tesóm fizet mindent a lakás fenntartására, ha - netalántán - 5 év múlva szétmennek (most csak mondtam egy idõt)egy büdös téglát nem fog kapni a lakásból, mert az apa a gyám, így a fiának nincs joga semmihez sem. Nem haszonlesésbõl van együtt a tesóm természetesen a fiúval, de mivel nincs hova mennie, így nem mindegy, hogy 5-10 vagy 15 év múlva 0 Ft-tal távozik, pedig most is a lakás fenntartására keres szinte...
A fizetésekrõl ugye elteszi a számlákat? Menjen el a gyámhatóságra és mondja el mindezt.
A kérdező hozzászólása: Igen, elteszi, de sajna minden csekk a srác nevén van, a húgom meg csak ideiglenesen van bejelentve.


A börtönbe mindenki egy helyen van? Pl ha csak lopott az egyik a másik meg megölt valakit akkor is egy zárkába vannak?

Legjobb válasz: A börtön személyzete próbálja az azonos súlyú bûncselekmények elkövetõit egy cellába zárni, azonban sokszor elõfordul helyhiány miatt, hogy akár lehetnek együtt is.

A börtön személyzete próbálja az azonos súlyú bûncselekmények elkövetõit egy cellába zárni, azonban sokszor elõfordul helyhiány miatt, hogy akár lehetnek együtt is.
Igaza van az elõzõnek, sajnos (fõleg míg elõzetesben vannak) simán összekeverik õket, fõként helyhiány miatt, ám ha nincs gond, akár huzamosabb ideig is egymás mellett vannak, de természetesen lehet kérni, hogy rakják el mellõle mert ez meg az van... Rendes letöltendõnél már lehet jobban odafigyelnek kit kivel raknak össze, ugyebár ott már nem cserélgetik hetente-2hetente az embereket...
Jól mondják az elõzõk. Elméletileg figyelembe veszik, de a gyakorlatban nem nagyon van rá kapacitás.
elméletileg háromféle börtöntípus van: 1. fogház 2. börtön 3. fegyház. Ezekben különbözõ szintû szintû szigorítások vannak. Mint például hányszor fogadhatsz látogatót, kaphatsz csomagot, mekkora a mozgásszabadságod (csak a cella, vagy az udvar is, pl.) Ebbõl kifolyólag a különbözõ súlyú bûncselekményekért elítélteket különbözõ típusokba osztják szét, és függ az ítélet idõtartama is. Vagyis, ha elítéltek kisebb értékû lopásért, valószínûleg nem fogsz gyilkosok mellé kerülni. (Az elõzetes az más történet, ott bármi megeshet)

A szekszárdi börtönben mikor van látogatási idő? Azt hallottam a rabot csak akkor lehet meglátogatni, ha ő "meghív", ez igaz? Hogy működik a látogatás?

Legjobb válasz: kell lennie egy +beszéülöpapirnak,ezt az elitélt állitja ki,hogy kit vár beszélöre.Mindenadattal ezt a nevelö jováhagyja,ennek a másolatát küldik ki a személyhez aki beszélöre jön.mikor,hány orakor.más nem jöhet vele.elöször adatokat egysztetnek,majd mindendolgot le kell adni,még az igyzolványt is.lézerkapukon áthaladni hogy nem e maradt valami a látogatonál.utána ujabb vizit, majd ugy be az ebédlöbe,ahol az elitélt egy aztal mögött ül.régebben tilos volt megcsokolni,most azt hiszem lehet.az idö 1 ora,utánya fel,viisza mindent,és végül megkapják az igazolványt.én voltam beszélön baracskán,zalaegerszegen,szombathelyen,altalában hasonlo. lelkileg megterhelö. igaz voltam a tuloldalon is mikor hozzám jöttek állampuasztára de ez régen volt. szoval nem kellemes,de rabot látogatni irgalmasság tette,igy mindenképpen dicsérendö! üdv

kell lennie egy +beszéülöpapirnak, ezt az elitélt állitja ki, hogy kit vár beszélöre.Mindenadattal ezt a nevelö jováhagyja, ennek a másolatát küldik ki a személyhez aki beszélöre jön.mikor, hány orakor.más nem jöhet vele.elöször adatokat egysztetnek, majd mindendolgot le kell adni, még az igyzolványt is.lézerkapukon áthaladni hogy nem e maradt valami a látogatonál.utána ujabb vizit, majd ugy be az ebédlöbe, ahol az elitélt egy aztal mögött ül.régebben tilos volt megcsokolni, most azt hiszem lehet.az idö 1 ora, utánya fel, viisza mindent, és végül megkapják az igazolványt.én voltam beszélön baracskán, zalaegerszegen, szombathelyen, altalában hasonlo. lelkileg megterhelö. igaz voltam a tuloldalon is mikor hozzám jöttek állampuasztára de ez régen volt. szoval nem kellemes, de rabot látogatni irgalmasság tette, igy mindenképpen dicsérendö! üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!