Találatok a következő kifejezésre: Ha az börtönben (48 db)

Hogyan zajlik a válás, ha az egyik fél börtönben van?

Legjobb válasz: Ha az egyik fel börtönben van, akkor 2 lehetöseg van: -az egyik, hogy ügyvedet fogad a felperes, es az elintez mindent, ami kb. 40-45 eft. - a masik, hogy a felperes bemegy a Varosi Birosagra es az ügyfelfogadasi idöbe beadja a valokeresetet es akkor ott megkell adni az alperes adatait es azt hogy hol, melyik BV./Büntetesvegrehatasi Intezetben/ zarkaszam teljes cim, tartozkodik. A targyalas kitüzesere az eliteltet a BV. kiviszi, ha az megakar jelenni a valason. Ha nem akar megjelenni, akkor is a felperesnek meg kell jelennie, es a Birosag meghozza a döntest esetleg az alperes tavollete nelkül is.

Ha az egyik fel börtönben van, akkor 2 lehetöseg van: -az egyik, hogy ügyvedet fogad a felperes, es az elintez mindent, ami kb. 40-45 eft. - a masik, hogy a felperes bemegy a Varosi Birosagra es az ügyfelfogadasi idöbe beadja a valokeresetet es akkor ott megkell adni az alperes adatait es azt hogy hol, melyik BV./Büntetesvegrehatasi Intezetben/ zarkaszam teljes cim, tartozkodik. A targyalas kitüzesere az eliteltet a BV. kiviszi, ha az megakar jelenni a valason. Ha nem akar megjelenni, akkor is a felperesnek meg kell jelennie, es a Birosag meghozza a döntest esetleg az alperes tavollete nelkül is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod.

Ha az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt ember bent a börtönben meghal, de újraélesztik, akkor a büntetést letöltöttnek tekintik?

Legjobb válasz: hát azért még vannak jogai szerientem ujra élesztik...és ha sikeres akkor azért néhány napig az intenziven fekszik örizetben és ha az orvosa ugy gondolja hogy 'haza'mehet akkor mehet vissza a börtönbe....gondolom

hát azért még vannak jogai szerientem ujra élesztik...és ha sikeres akkor azért néhány napig az intenziven fekszik örizetben és ha az orvosa ugy gondolja hogy 'haza'mehet akkor mehet vissza a börtönbe....gondolom
HIHI ! Ez jó kérdés, de valószínûleg nem engedik ki.
újraélesztik és biztosítják számára a kórházi ellátást, de utána megy szépen vissza a sittre.
Valószínûleg, ha tényleg meghal nem lehet újraéleszteni.A klinikai halált nem tekintik, "igazi" halálnak, csak az agyhalált, onnan meg nincs visszatérés.Így ilyen értelemben visszaküldik a börtönbe, és le kell töltenie a börtönbüntetését.. Ja, és egyébként ha módjukban áll, (van szakértelmük, és eszközük hozzá)kötelességük újraéleszteni a rabot is.Ugyanolyan jogok illetik meg, mint egy szabad állampolgárt.
Ha csak életfogytiglan, akkor lehet, hogy kiengedik, de a tényleges életfogytiglan a végsõ halálig tart.
nem hinném, és nem szokták újraé lezsteni, max ha rosszúl van akkor kezelés alá veszik. ha leõbb meghal, akkor meg nem számít mennyit ült, al ényeg h haláláig.
nem élesztik újra
Se be nem vonul se nem felügyelik.
Szabadlábon marad.(ez most konyhanyelv lesz)Tulajdonképpen elkezdi letölteni a büntetését úgy hogy közben teljesen szabad, csak ott lóg a büntetés letöltése a feje felett a próbaidõ alatt.Pl: kapott 1év letöltendõt 2évre felfüggesztve, akkor ha a 2éven belül olyat tesz amiért mondjuk kap 2.5év letöltendõt, akkor a két büntetési tételt összeadják(3.5év) és azt viszont rögtön el kell neki kezdeni letölteni!
Bortonbe vonulas, avagy felfuggesztett szabadsagvesztes ... helyrajzi kerdes :P Persze sokkal kedvezobb a szabadlabon szaladgalas, de ez a forma is buntetett eloeletet belyegez az elkovetore. Az, hogy ki es milyen buntetesi format kap, az nagyban fugg a cselekmeny sulyatol, de szamit a biro eppenkori hangulata is. Bunelkovetesben a rovott mult a lenyeg, nem a retorzio nagysaga. Erkolcsileg akarmilyen foku buntetes elmondja az emberrol, hogy mikent szocializalodott az adott tarsadalomban, avagy mennyire devians.
Hasonlo a helyzet a kedvezmennyel valo szabadulasnal, ahol is probara bocsajtasnak nevezik. Ebben az esetben hamarabb szabadul az illeto, de a teljes iteletenek idejenek hosszaig csak probara engedik haza, ha idokozben bermi hulyeseget csinal, mehet vissza letolteni a hatralevo bunteteset es a hulyesege elkoveteseert sem veregetik hatba. Probaidore valo fuggesztes, avagy bocsajtas egy kedvezo helyzet, amikor is a tenyleges bortonben letoltendo idot egy proba erejeig szabadlabra helyezik, de ha valaki visszael ezzel a lehetoseggel, az joggal szamithat a szigorra is.


Ha valaki börtönre ítélnek, akkor mennyi idő szokott a tárgyalás és a tényleges elzárás között eltelni? Ha mondjuk bevonulásról van szó, és erről adhatnak e hozzátartozónak vagy bárkinek felvilágosítást a személyről, hogy hol van, ha az nem akarja.

Legjobb válasz: Ez kiszámíthatatlan. a bíróüsági ítélet után ártkerül a BVOP-hez, aztán azok a telítettségtõl függõen majd kijelölik a helyet és idõpontot és kapod a behívódat, ha addig el nem szöksz :-) Rosszabb esetben persze azonnal az ítélethirdetés után õrizetbe vesznek. Másik kérdésed: ha külön nem nyilvánítják zárt tárgyalássá, akkor tudnod kell, hogy a büntetõperek nyilvánosak (ez amolyan áldemokratikus népetetés tudod).

Ez kiszámíthatatlan. a bíróüsági ítélet után ártkerül a BVOP-hez, aztán azok a telítettségtõl függõen majd kijelölik a helyet és idõpontot és kapod a behívódat, ha addig el nem szöksz :-) Rosszabb esetben persze azonnal az ítélethirdetés után õrizetbe vesznek. Másik kérdésed: ha külön nem nyilvánítják zárt tárgyalássá, akkor tudnod kell, hogy a büntetõperek nyilvánosak (ez amolyan áldemokratikus népetetés tudod).

Ha az utcán megtámad valaki de én önvédelembõl halálos sebeket csinálok neki (verekedés) akkor engem börtönbe rakhatnak? Hogyan írja a törvény?

és milyen eszközöket használhatok önvédelemre?

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerû! A lényeg: az arányossság betartása! Tehát egy faággal hadakozó támadót, nem szúrhatsz le! - Azonban az új törvények: ha például este, többen jönnek ellened, vagy saját birtokodon ér támadás, már jóval többe t enged az önvédelemre!

Ez nem ilyen egyszerû! A lényeg: az arányossság betartása! Tehát egy faággal hadakozó támadót, nem szúrhatsz le! - Azonban az új törvények: ha például este, többen jönnek ellened, vagy saját birtokodon ér támadás, már jóval többe t enged az önvédelemre!
Egyébként azt kell mondani, hogy megijedtél! Akár korlátlanul is enyhíthetik a büntetésed! (...)
...ha pl lecsapod az otthoni szamuráj kardoddal, a sötét kertedben, egy fadarabot a kezében szorongató feléd szaladó balekot...
Ha az ijedelem fõleg amiatt volt, hogy egészen távol áll tõled az agresszió, bepánikoltál stb, és az illetõ részben emiatt, részben akár alkatilag is sokkal erõsebb volt nálad, akkor az "arányosan" egész komoly kis baleseteket is megenged, de ebbe tényleg nem tartozik bele az, hogy hirtelen találtál magadnál egy húszcentis tõrt vagy egy pár boxert.
Önvédelmi eszközök használata: Ezt teljesen külön vizsgálják. Lehet például nálad egy illegális pisztoly. Ha azzal nyírod ki a támadódat, akkor lehet hogy felmentenek emberölés alól, mert jogos volt a védelmed. De ugyanakkor illegális fegyvertartásért elítélnek 2-8 évre. Ugyanígy, ha vipera, boxer, hosszú kés, kard, balta, baseball ütõ, stb. van nálad, akkor ezekkel is védekezhetsz. Lehet hogy jogos volt a védelem, azt állapítják meg, de attól még megkapod az 50 ezer forint pénzbírságot közbiztonságra különösen veszélyes eszköz hordásáért. Legálisan ezek az önvédelmi eszközök lehetnek nálad az utcán: -8 cm-nél rövidebb pengéjû/élû kés, szúró/vágyófegyver -gázspray, ami 20 grammnál kisebb töltõtömegû és nem paprika típusú -gázpisztoly, viselési engedéllyel De természetesen bármilyen, a kezed ügyébe kerülõ eszközt használhatsz önvédelemre.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1: Már nincs olyan, hogy arányosság elve! A késes támadót is agyon lehet lõni pisztollyal, mivel látszólag az életedet fenyegeti a támadással. Ölni tételesen a következõ esetekben lehet úgy, hogy azért esetleg nem büntetnek meg: -ha éjszaka támadnak rád (éjszaka=amikor már lement a nap, sötét van) -ha legalább 2-en támadnak rád -ha felfegyverkezve, fegyverrel támadnak rád (ez szinte mindig teljesül ha a másik két eset nem is, hiszen nagyon ritkán jönnek ellened csak ököllel) Ezekben a fenti esetekben azért lehet ölni (néha, lásd lentebb), mert ezekben az esetekben való támadást már úgy lehet tekinteni, mintha az a te életed kioltására irányulna. De ezekben az esetekben sem mindegy, hogyan ölsz! Alapvetõen: -"Szabad" ölni: Ha nem szándékos. Például ha úgy csapsz oda neki, hogy egy ütésbõl meghal. Ha úgy lököd el, hogy úgy esik, hogy egybõl meghal. Ha elveszed a kését és azzal egy szúrásból nyakon/fejbe/mellkason szúrod és meghal. Ha egy lövéssel ölöd meg. -"Nem szabad" ölni: Azt már nem fogják teljesen jogos önvédelemnek nézni, ha a támadódban 30 késszúrást találnak. Vagy ha miután a földre került, addig verted, rúgtad a fejét, amíg szó szerint csak agy és csontszilánkok pépje maradt a földön, a feje helyén. Vagy ha 6-szor lövöd fejbe 1 helyett. De a "nem szabad" résznél is vannak kivételek. Ezt hívják hirtelen felindultságból, vagy ijedtségbõl való túllépésnek. Például ha mész a gyerekeiddel az utcán és úgy támad meg valaki, te meg feldühödsz a támadó cselekedetén, hogy meg akarta õket támadni és 10-szer szúrod mellbe, vagy még belé lõsz miután a földre került, vagy még azután is ütöd, hogy a földre került. Akkor ezt tekintheti a bíróság ijedtségbõl vagy hirtelen felindultságból való túllépésnek, mert ott voltak a gyerekeid, te pedig nem arra gondoltál ott éppen, helyben, hogy "jaj most túllépem a jogos védelem kereteit", hanem hogy "ez a szemét bántani akarta a gyerekeimet, most vége". Szóval elég bonyolult az önvédelmi jog, ahogy láthatod.
A jelenlegi törvényt nem ismerem, régebben börtön járt érte. Egyik ismerõsömhöz 2002-ben betörtek éjszaka, 2 férfi hatolt be a házba, az egyiknél kés volt. Az ismerõsöm mindkettõt megölte egy-egy ütéssel, kihivta a rendõröket, helyszineltek, kihallgatás stb. ami ilyenkor lenni szokott. A lényeg hogy 14 év fegyházbüntetést kapott, mivel képzett kommandós volt, (lényegében anno arra képezték ki hogy képes legyen egyetlen mozdulattal is ölni és hogy öljön) így a bíróság és szakértõk tudták hogy egy mozdulattal ártalmatlanná is tehette volna õket és nem kellet volna megölni, a lényeg hogy szándékos emberölés lett a biróság és szakértõk véleménye alapján a tárgyalás vége. A 14 évbõl 11-et töltött fegyházban, 3 évet elengedtek jó magaviseletért, nemrégen szabadult. Ez nem magyarországon volt, Romániában történt az eset.
Szóval nem hogy egy esetlegesen nem csak friss, de egy másik országban történt esetet írtál le. Egy zimbabwei ismerõsömhöz betörtek ketten. Az egyiket levágta bozótvágóval, a másik betörõt meg felkötötték a falu fõterén. Mindez már 15 éve történt. Nem tudom mennyire releváns ez a jelenlegi magyarországi törvényekhez képest, de azért beírtam ide.
Jaj, szegény.
Törölhetik?? Csökkenthetik???? Viccelsz?? Minek. Aki megbetegszik az jelentkezzen az orvosnál. Ez nem az intézet hibája, elkapják egymástól mert ret**kek. A legtöbbje ülni nem tud, mert fáj neki, mégis le kell húzzon vagy 15 évet, senkit nem érdekel.

El kell mondani a gyereknek ha az egyik szülője börtönben volt még a születése előtt, vagy jobb neki ha nem tudja?

Legjobb válasz: Inkább tõled tudja meg, mint az osztálytársaitól. Kisebb a trauma.

Inkább tõled tudja meg, mint az osztálytársaitól. Kisebb a trauma.
A gyerek nem hülye, nem kell hülyének nézni. Csak gondoljon bele mindenki, ha a helyében lenne és mondjuk 20 évesen tudná meg, nem érezné becsapva magát? Én elmondanám, a korának megfelelõen elmagyarázva, azzal együtt és azt nagyon is hangsúlyozva, hogy beismerem, megérdemeltem, mert olyat tettem, de tanultam belõle és többet soha olyat nem fogok tenni. Ez sokkal pozitívabb példa lehet, mint egy mézesmázas ideális (valójában hamiskás) kép, amit a szülõ fest magáról. A szülõ is akkor hiteles, ha lehet sérülékeny, gyenge, tévedhet néha, de beismeri, újra felépíti magát, tanul belõle --> ebbõl tanul a gyerek is helyes értékrendet, magatartást, életvitelt. Sokan mondják, a titkolózás nem hazugság. De attól még a dolgok be nem ismerése, és bizony mindegyikben van olyan, akit becsapnak vele.
Azért nem mindegy, hogy apám/anyám gyilkos vagy sikkasztó.
Ha úgy nõtt fel, hogy semmi rosszat nem tettél, nem látott verekedni, káromkodni, megütni mást... akkor nem fog ebbõl problémát csinálni, mert tudja, hogy megváltoztál.
Civa, teljesen egyetértek veled.
Attól függ, miért volt börtönben.
Ejnye már, a gyilkosságnak is vannak fokozatai. Önvédelem, pl? Azt is el kell mondani, fent leírtam már, minek, hogyan.
Szerintem nem, mert egy gyermek fejlõdésében rohadt fontos, hogy lásson egy kitûnõ, tökéletes emberi példát, mert ha pl egy lány apja egy alkoholista, agresszív börtöntöltelék akkor világéletében gyûlölni fogja a férfiakat.
Szerintem alap hogy családon belül nincsenek titkok. Legalábbis nálunk sosem voltak. Többek között errõl szól a család, hogy megbízunk egymásban. És teljes mértékben elfogadjuk a másikat, mivel feltétel nélkül szeretjük. Szóval én mindenképpen elmondanám.
Nem kell elmondani, csak a helyzetet nem szabad letagadni. Nyugodtan hallhatja, hogy másról errõl beszélsz, így összefogja rakni a dolgokat. Ha rákérdezz, akkor viszont el kell mondani, mert már tudni fogja úgy is.
Nincs olyan, hogy jó idõbe mondod el. 18-20 évesen? Akkor majd megkérdõjelezi, ki is õ valójába. Tudod kicsi gyerek kicsi gond, nagy gyerek nagy gond. Óvatosan fel lehetne készíteni, olyan meséket mondani néha, hogy a mackó valami rosszat elkövetett, és hogy tanuljon belõle börtönbe kellet mennie, de aztán õ lett a legjobb ember a világon. Most ez a õ szinte. Késõbb óvodás korban amikor már a dolgokat felfogja, beszéljetek egymással, (két szülõ), hogy a gyerek is ott van, de ne neki mondjátok. Persze az is legyen benne, hogy ezt senkinek sem szabad elmondani. Gondolom nem örülnétek, ha véletlen elszólná magát a gyerek az oviban. A gyerek annyit fog majd fel, amennyire épp képes.
Pedig szerintem igenis fontos az ok, hogy miért volt börtönben!Gyilkosság-pedofilia feldolgozhatatlan szerintem, bármilyen korban is tudja meg. De el kell mondani mindenképp, mert ha egyszer kiderül, akár sok év után, akkor sokkal rosszabb lesz.
Szerintem nem kell elmondani, már rég volt, mire nagy lesz a gyermek, még régebbi lesz a sztori.Ha esetleg mégis valamikor megtudja akkor persze ne tagadd le.De én nem mondanám el. /És ezt úgy írom, hogy az én férjem is volt börtönben./
Abban a tudatban kell nevelni, hogy tudja, ez pont olyan mint az örökbefogadás, ha 15. évesen tudja meg akkor már csalódás lesz neki.
Mindenképpen el kell mondani. Elõbb utóbb lesz egy jóakaró, aki el fogja mondani és nagyobb a trauma! Ez van. Gondolkodott volna a kedves szülõ, mikor olyan cselekedetet csinált, amiért börtönt kapott!
A kérdező hozzászólása: Kedves 28-as. Nem ítélkezz ha azt sem tudod mirõl van szó, nem mindenki saját hibájából kerül börtönbe, legalábbis nem szándékosan csinálta amit csinált!!! Amikor megismertem a férjem nem titkolta rögtön elmondta! Elmagyarázta az okokat, és én nem ítéltem el! Sõt nagyon hálás voltam hogy bízik bennem!!! A szüleim és az én rokonságom nem tudják, és nem azért mert õ akarta így hanem mert én nem akartam elmondani. Az õ családja nem beszél róla, és nem hiszem hogy 6év után pont most kotyogná el valamelyik magát! Azt hogy elmondjuk e a gyereknek, a párom kérdezte tõlem szóval benne is benne van hogy el kéne!
Szerintem igenis el kell mondani minden ilyesmit, mert nem lehet eltitkolni, elõbb-utóbb úgyis kiderül. Vki elszólja magát (akár ti is, vagy éppen egy rosszindulatú rokon), bizonyítékot talál az Interneten... az még rosszabb, mert akkor azt hiszi, hazugságban élt. Nincs annál rosszabb, amikor egy már gondolkodni tudó, önálló gondolatokat meghozni képes gyerek szembesül azzal, hogy kvázi hülyének nézték. Velem kapcsolatban is fordult elõ ilyesmi, nem börtönügyben, de apám addigi életével kapcsolatban, nagymamám szólta el magát, én a 10-11 éves fejemmel számonkértem õket, és erre még nekik állt feljebb, hogy nekem kuss van, és semmi közöm nincs apám addigi életéhez. Na, ez a legrosszabb, amit lehet tenni.
4-es voltam. és nem "csak kíváncsi" vagyok, mert egyrészt az se derült ki a kérdésedbõl, hogy konkrétan rólad van szó, másrészt bocs, de annyira nem vagy érdekes így ismeretlenül. azért írtam, mert tényleg nem mindegy, hogy rablógyilkos vagy adócsaló az a szülõ.
Szerintem az ilyesmit nem elmondani kell, hanem ebben a tudatban nevelni. Pl. ha szóba kerülnek a rossz emberek, el lehet mondani, hogy nem mindenki marad közülük rossz. Ha van egy mese, amiben a jó megöli a gonoszt úgy, hogy nem is ad neki második esélyt, elmondhatod, hogy nem értesz vele egyet. Hogy te is követtél el olyat, amit nem kellett volna, de megbántad, és sikerült megváltoznod stb. Nem kell tudnia mindent az elejétõl, de ha sejti, hogy van valami a múltadban, majd rákérdez, ha eljön az ideje.
A kérdező hozzászólása: "egyébként pedig baromira nem mindegy, hogy miért ült. A lopás és a gyilkosság között még rengeteg "szemét" dolog van, amire nem lehet büszke az ember gyereke.. na nem mintha a lopásra büszkének kéne lennie" Ebben teljesen igazad van, mert aki már volt börtönben annak tényleg nincs oka büszkének lenni rá bármi is történt!!! Egyébként sem értem most ez hogy jön ide? Nem vagyok agresszív, csupán nem tartom fontosnak leírni az okot! Tudom hogy sokan kíváncsiak lennének rá! Ha olyan lényeges akkor úgy válaszoljatok hogy X büntettet X éves gyereknek mondanátok el. És köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És miért függ attól??? Ha loptam elmondom ha öltem nem?! Nem értem a logikát!
A kérdező hozzászólása: Nem gyilkosságról van szó, csupán azért kérdeztem vissza mert a kedves válaszoló csak kíváncsi! És természetesen nem mindegy hogy valaki tolvaj vagy gyilkos a kettõt össze sem lehet hasonlítani, bár a kérdésem szempontjából most mindegy.
Én a megfelelõ idõben mondanám el.Felnõttkorában :S kamaszként biztos nehezen élné meg.Persze csak akkor, ha normális apa-gyermek kapcsolat van.
A kérdező hozzászólása: Még csak 3éves, és ami történt jóval a születése elõtt volt(10év).
Az a baj, hogy mindig elõkerül egy 'jószándékú' rokon vagy ismerõs aki úgyis elmondja a gyereknek. Jobb ha a szülõtõl tudja meg, a saját korának megfelelõen.
El kell mondani, a korának megfelelõen. Inkább tõletek tudja meg, mint valami "jóakarótól". Ha ti mondjátok el, tehet fel kérdéseket, ha valaki mástól, akkor talán majd elméleteket gyárt, hogy mi történt és nem fogja szóba hozni.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõsen lenne jó neki elmondani, mert most még úgysem fogná fel/értené meg szerintem?
Ha ilyen lenne a családunkban én örülnék ha elmondták volna, ez amolyan bizalmi kérdés. Persze nem azt mondom, hogy most rögtön mondd el a gyereknek, de ha megkérdezi, hogy te apu mit csináltál amikor 19 voltál vagy valaki szóbahozza és kíváncsi akkor szerintem joga van tudnia az igazat a korának megfelelõen elõadva. :)
Szerintem fontos hogy tudjon róla a gyerek, de 3 évesen még nem hiszem, hogy tudná mirõl van szó. Mondjuk úgy 7-8 évesen említeném neki... egyébként pedig baromira nem mindegy, hogy miért ült. A lopás és a gyilkosság között még rengeteg "szemét" dolog van, amire nem lehet büszke az ember gyereke.. na nem mintha a lopásra büszkének kéne lennie.
Kedves kérdezõ, ne légy ilyen agresszív... Én is azt írtam volna válaszul, hogy attól függ, hogy miért. Egy idõ után akkor is meg kell tudnia, ha mondjuk gyilkos lenne az apa/anya, de azt, hogy apa börtönben volt sikkasztásért, akár 12-14 évesen is el lehet mondani... Én túl korán nem mondanám el, mivel simán lehet, hogy minden osztálytársának elmondaná [6-7 évesen], annak meg gondolom a szülõk nem nagyon örülnének.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg teljesen mindegy hogy melyik szülõ volt börtönben már ami a kérdést illeti, így nem is értem miért fontos ez, de már leírtam?!!! Az meg hogy mi volt a bûntény megint lényegtelen a kérdés szempontjából! Tegyük fel ha rabló vagyok azt írod mondjam el, ha meg agyonvertem valakit akkor azt hogy nem?! De ha jobban belegondolsz szerinted, egy gyilkos, vagy egy pedofil a GYIK-re fog írni??? Igen nem vagyok érdekes, csupán feltettem egy kérdést amire jobb esetben IGEN vagy NEM a válasz.
Szerintem nem!Egy bizonyos idö után meg kisem lehet rakni!Pl:igényt tarthat egy szobára!
A fiú jogosult a gyámság felülvizsgálatát kérni. A gyám a gyámolt érdekében és nem ellene(!) köteles eljárni, márpedig igencsak kifogásolható, hogy a gyámolt élettársától akar megszabadulni a kedves édesapa...
Azt nem tudom, hogy kirakhatja-e a fia élettársát a lakásból. Viszont ha egy gyámság alá került személy tulajdonával akar üzletelni a gyám, akkor a Gyámhatóság engedélye kell. Jelen esetben a Gyámhatóság engedélye kell, hogy kiadhassa a lakást. Azaz el lehet mondani a kedves apukának, hogy ha ki akarja rakni az élettársat és kiadni a lakást, akkor arról mind a Gyámügy, mind az Adóhatóság tudomást fog szerezni.
A kérdező hozzászólása: Pedig sajnos igaz, mert ki szeretné adni albérletbe a lakást, hogy valami haszna is legyen a fia ideiglenes távozásából...
A kérdező hozzászólása: A szörnyû még az, hogy nem elég, hogy ki akarja rakni a tesómat az apósa a lakásból, de már 3 éve gyakorlatilag a tesóm fizet mindent a lakás fenntartására, ha - netalántán - 5 év múlva szétmennek (most csak mondtam egy idõt)egy büdös téglát nem fog kapni a lakásból, mert az apa a gyám, így a fiának nincs joga semmihez sem. Nem haszonlesésbõl van együtt a tesóm természetesen a fiúval, de mivel nincs hova mennie, így nem mindegy, hogy 5-10 vagy 15 év múlva 0 Ft-tal távozik, pedig most is a lakás fenntartására keres szinte...
A fizetésekrõl ugye elteszi a számlákat? Menjen el a gyámhatóságra és mondja el mindezt.
A kérdező hozzászólása: Igen, elteszi, de sajna minden csekk a srác nevén van, a húgom meg csak ideiglenesen van bejelentve.

Az állam fizet-e gyerektartást ha az apuka börtönben van?

Legjobb válasz: nem fizeti, viszont megelõlegezheti. Külön kérni kell és egyszerre max 3 évre adják meg. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta..

nem fizeti, viszont megelõlegezheti. Külön kérni kell és egyszerre max 3 évre adják meg. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta..
Tartozást hazánkban sem ledolgozni sem leülni nem lehet. Az "adósok börtöne" fogalom nem létezik. Tehát az apát nem ültetik le azért, mert tartozik. Azonban a gyerektartás nem fizetése bûncselekmény, amelynek lehet következménye a börtön. De ezzel a tartozás nem lesz "letudva".
Ha nem lehet az apán behajtani, az nem az anya hibája. Ilyenkor az állam dolga a végrehajtás, ha kell leülheti, ledolgozhatja (az apa).
De ezzel vigyázz, mert ha három év után elkezdik az apán behajtani, és nem lehet, akkor neked kell visszafizetned.
Dehogy hajtják be az anyán, micsoda marhaság...Honnan vetted???

Ha valaki börtönben van és ott dolgozik az rendes munkaviszonynak számít?

Legjobb válasz: dehogy! sõt azért találják ki a különféle kavarásokat h pl 7 órás legyen a munkaidõ, hogy ne kelljen a minimálbért kifizetni, mert a 8 óra már teljes lenne ugye. na aztán a gyakorlatban dolgozhat az illetõ 13 órát is, de papíron ezt úgy trükközik, hogy ne érje el a 8 órát hivatalosan. akár ez, akár az, tehát nem, nem minõsül munkaviszonynak.

dehogy! sõt azért találják ki a különféle kavarásokat h pl 7 órás legyen a munkaidõ, hogy ne kelljen a minimálbért kifizetni, mert a 8 óra már teljes lenne ugye. na aztán a gyakorlatban dolgozhat az illetõ 13 órát is, de papíron ezt úgy trükközik, hogy ne érje el a 8 órát hivatalosan. akár ez, akár az, tehát nem, nem minõsül munkaviszonynak.
A kérdező hozzászólása: Akkor hogy lehet, hogy az illetõ kiszabadul és máris kapja a szociális segélyt????
Már hogy számítana?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!