Találatok a következő kifejezésre: Ha az azt mondta minden oké, (6 db)

Ha az orvos azt mondta minden oké, akkor nincs okom az aggodalomra?

Eddig mindig 3000 volt a kiskönyvbe írva,most meg olyan mintha 2000-t írt volna, de vizsgálatkor azt mondta minden oké.Szerintetek én olvastam félre, vagy tényleg minden ok.Ha rövidült a méhnyak, akkor aggódhatok?

Legjobb válasz: hány hetes vagy én 15 voltam mikor legútóbb 2000írt a doki de ha õ azt mondja hogy minden renbe akkor nem kéne aggódni az is lehet hogy nem lehet kivenni pontosan mit írt na én nem sokat értek az írásukból :)boldog aggódás mentes baba várást

hány hetes vagy én 15 voltam mikor legútóbb 2000írt a doki de ha õ azt mondja hogy minden renbe akkor nem kéne aggódni az is lehet hogy nem lehet kivenni pontosan mit írt na én nem sokat értek az írásukból :) boldog aggódás mentes baba várást
A kérdező hozzászólása: Köszi, amúgy 15 voltam amikor ezt írta.Hát igen elég "szépen "írnak.Neked is boldog babavárást!
A 2000 még zárt méhszáj, semmi okod az aggodalomra, fõleg ha a doki is azt mondta, hogy minden rendben. Miért nem bízol meg benne? Úgyis mondaná, ha valami gond lenne... Nem szabad minden apróságon ennyire aggódni, az nem jó a babának sem..
A kérdező hozzászólása: Bízok én, csak szeretek bolhából elefántot csinálni:-(Meg elég sokat van nem normális folyásom, amit kezel, és félek , nehogy ez gond legyen késõbb.

Ha Isten azt mondaná hogy öld meg a saját gyereked, szüleid mindenféle ok nélkül (mint Ábrahámnak mondta), Te megtennéd?

Legjobb válasz: Ha én ilyen jellegû sugallatokat hallanék, akkor elõször is felkeresnék egy pszichiátert. Nem igazán tudom hová tenni ezt a bibliai történetet. Lehet, hogy Ábrahám itt átverés áldozata lett, és igazából a Sátán sugallatát hallotta? Ha reálisabban nézzük: ez a történet arra is mutathat, hogy abban az idõben még a zsidók is gyakoroltak emberáldozatot (ez csak egy feltevés).

Ha én ilyen jellegû sugallatokat hallanék, akkor elõször is felkeresnék egy pszichiátert. Nem igazán tudom hová tenni ezt a bibliai történetet. Lehet, hogy Ábrahám itt átverés áldozata lett, és igazából a Sátán sugallatát hallotta? Ha reálisabban nézzük: ez a történet arra is mutathat, hogy abban az idõben még a zsidók is gyakoroltak emberáldozatot (ez csak egy feltevés).
Az, hogy a Biblia szerint Isten egyáltalán ilyen áldozatot kérhet, mégpedig a legnagyobb természetességgel, egyértelmû utalás arra, hogy a korai zsidók is követték az ókorban általános szokást, vagyis nemcsak állatot, de embert is áldoztak az Istenségnek. Számos egyéb vérengzés is található a Bibliában és a vallási türelmetlenséget az újszövetség is tartalmazza. Mindez arra is fényt vet, hogy a fanatikus vallás valóban veszélyt jelenthet a többi emberre nézve. A fanatikus hajlamos lehet akár az önsanyargatásra és a szigorú böjt, a koplalás esetén akár víziói támadhatnak és képzelgéseit Isteni parancsnak is felfoghatja, így hát nagyon is lehetséges, hogy bekövetkezhet az ámokfutás. A történelem során számos példa volt erre. Igazán hibbantnak még koplalásra sincs ehhez szüksége, hiszen ha a józan esze nem parancsol neki, akkor minden lehetséges. Azt kell mondanom, aki igennel felel a kérdésre, az nem normális.
Ez a bibliai példabeszéd azért volt, mert Istenedet teljes szívedbõl kell szeretned és minden mástól jobban. Akár gyerekedtõl, szülõdtõl, stb.
Ha nem is köpném le és rúgnám jól meg, akkor is megmondanám neki, hogy ölje meg õ, ha tudja. De ahhoz elõbb engem kell megölnie. Viszont Isten ha ilyet mondana, akkor nyilván okkal mondaná. Mivel én Isten jónak tekintem, így magyarázatot akarnék tõle. Könyörögnék, hogy ne akarjon ilyet stb... Szóval üzletelnék vele egy kicsit, lefizetném az "az öreg fatert":D Na jó, komolyabbra fordítva a szót. Inkább gonosz démonnak tekinteném az illetõt. Remélem azt azért tudod, hogy ennek a történetnek nem az a mondanivalója, hogy le kell vágni a gyerekeinket?
Bónusz kérdés: "Honnan tudod, hogy valóban isten akarja ezt tõled?"
Igen.
Meg kellett végül ölnie? Nem, hisz csak próba volt. Csak elmebeteg gondolhatja azt, hogy Isten meggondolta magát, azért nem kellett a gyereket levágnia. A kérdést meg már többször feltették, keress utána.
Szia! Dehogy! Ilyen jellegû isteni sugallatok nincsenek és nem is voltak, legfeljebb a nem épelméjûek gondolatvilágában.
ismerd a történetet és meg tudod , hogy igen is volt ok.Probara tette Isten. Mivel sokáig nem jott ossze a gyerek nekik imadkoztak.Isten adott nekik egy fiut.utana mikor nagyobb lett akkot mondta Isten olje meg.es o szerette Istenét azért megtette volna mivel Õ adta nekik.És Abraham nem olte meg.de Isten iranti szeretetebol , fajo szivvel, de vegzett volna vele.És ha akkora hitem lenne mint neki , remelem lesz, akkor megtenném.
Valóban feláldozták az elsõszülöttek javát (ezért is korcsosultak el). A bibliai történet valójában eme áldozatok lezárását "szentesíti". Indiában (talán) még ma is áldoznak embert Káli/Durgának.
" pontosan, hampu. lásd #16-ot. Errõl IS szól az Ószövetség felülírása: az Újszövetség." Na és ki meri felülírni az istened , saját magát vagy egy másik Isten ? Egyik a másikat ?Hülye mese az egyik is meg a másik is.
pontosan, hampu. lásd #16-ot. Errõl IS szól az Ószövetség felülírása: az Újszövetség.
".És ha akkora hitem lenne mint neki , remelem lesz, akkor megtenném " HÜLYE !!! Magadat áldozd fel !
És tök jó, hogy ennyit értekeztek a Biblia címû mesekönyvrõl, ami szintén unatkozó elmebetegek primitív agyszüleménye.
Ha valaha is elõfordulna olyan, hogy valami "isten" vagy mi üzengetne nekem bármit is, inkább magamat lõném fejbe. Addig meg, amíg ilyen nincs, csak azokat, akiknek ilyeneket üzenget az "istenük".
Soha! Akinek ilyen gondolat fogalmazódik meg a fejében az nem tiszta, valami baj van a fejében.
Az az isten még nem született meg amelyik rá tudna venni, hogy akármelyik gyerekemet bántsam érte.
jól van hampu, leülhetsz, egyes (egy hangot sem értesz az egészbõl)
Azért az ejtõernyõs nem a halálba akar ugrani, sõt Õ bízik benne, hogy halálról szó sem lehet, különben nem ugrana. Bízni miként lehet abban, aki a gyereked halálát akarja?
"Ábrahám nézete (ugyanarra) a Valóságra más." Bizony, fontos mondás ez: Ábrahám Látó volt- ami metafizikai látást jelent- õ még felismerte a három érkezõ vendégben: Istent. Fizikai látással ezt nem lehet. Ma a legnagyobb vízválasztó az, ami a mûvészek látását minden korokban jellemezte: látom-e a megnyilvánultban a megnyilvánulatlant? A hullámban a tengert? "A formát és a formanélkülit egyszerre látni: látni Buddhát"(Dógen)
Azért ne vegyél mérget arra a másik létezésre...
" jól van hampu, leülhetsz, egyes (egy hangot sem értesz az egészbõl)" Hát nem is érthetem mert "hál istennek" nem szól hozzám egy Isten se!Ha majd isteni hangokat hallok le is ülök az orvosi rendelõben.
hûûû, most megfogtál, hampu! beírhatsz egy csillagos ötöst: 5*
Látom ez a téma sem fog kihalni egy darabig. Akkor nekem is van tõletek egy kérdésem! Ha Isten azt mondja, hogy szolgáld a Sátán, akkor szolgálni fogjátok?
#48 ilyet nem mond.. a sátán mondana- de õ sem ilyet mond: hanem, hogy pl "mert itt érzed, hogy fontos vagy" vagy mindenre megoldás(desodor)stb szóval becsap, és az önös testi érzésre, élvezetekre, egóra épít.. De hát mindegy, ahogy mondja, Weöres versében a részeg ördög: "Bárhogy is: se én, se Isten nem örvendünk tiszteletnek, õ szeretné, nekem nem kell, úgyis csak engem követnek. " http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=34298761&t=1001373
Köszi, milyen igaz:)
NEEM!!!! És az a rész hol van a tíz parancsoéatból, hogy "NE ÖLJ!" Ez rémálom!elmeorvost javasolnék!!
A Jó Istennek végtelen a szeretete, sohase kívána olyat, ami valakinek kárára lenne. Fõleg nem egy ember életét venné el, hiszen saját gyermekeinek tekint minket, nem pedig holmi babákkal, akikkel játszani lehet.
:-) Sejtettem, hogy kicsit hitvita irányába fog elmenni a dolog - mert bizony egy nagyon nehezen emészthetõ epizód/próbatétel ez - ezt célozta amit írtam róla - én így tudtam megközelíteni - és talán ez a járható út a megértéséhez. Még annyi, hogy Isten elõrevalóbb-e mint a család illetve ennek kifogásolása... Hogy mi hol van - az tény kérdése és nem kívánságmûsor. Ha van Isten, aki teremtõd, akinek törvényei (a fizikaiakati is beleértve) éltetõd és egyben családod éltetõje is - aki célt és értelmet ad az önmagában elég értelmetlen reprodukciós folyamatnak az összes küzdelmével és szenvedésével együtt - akkor nem kérdés hogy ki a fontosabb. Egy más kérdés viszont az, hogy ki (emberfia) közvetítheti neked mit vár tõled Isten ? Gyarló pap ? Gyülekezet ? Avagy tied a szabadság és a felelõsség egyedül - megérteni a szót és jól érteni azt is amit rosszul mondanak... Azért az úgy van - most pl. a Bibliában, hogy Isten ugyan elébe és fölébe helyezi magát mindenben de meg is mondja mit jelent: amikor másokat szeretsz - azzal szereted õt, amikor másokért teszel, azzal szolgálod õt. Vagyis úgy sõt azért is van az elsõ helyen, hogy õutána a családod legyen pl. az elsõ számodra, hogy szeresd az embereket tégy értük jót - add amire szükségük van (ami nem azonos azzal amire vágynak vagy elvárnak tõled!) legyél számukra a legjobb tudásod szerint Isten szeretetének közvetítõje... Tehát nem azért teszi magát az elsõ helyre, hogy leuraljon (mint ahogy azt az emberi gyarlóságunk magából kiindulva feltételezné), hanem hogy támaszod, erõd legyen. A céltalan/öncélú élet életerõtlen. A cél tudáshorizonton túli és felfoghatatlan ígéret... És hogy az: az a legnagyobb próbatétel - a materiális bizonyosság hiányából eredõ szabad akarat - és felelõsség. A gyermek szabadsága a bizonytalanság, hogy van-e aki figyeli, ha hiheti hogy szülõje nem figyeli - a választás hogy dönt arról amit nem tud, nem lát alárendeli-e magát a jóakaratnak hitbõl vagy megtagadja és korlátos "tudására" hagyatkozva nagyobb szabadságot enged szolgáni önzéseit. De hogy még nehezebb legyen nem ritka, hogy az Istenhívõ is a maga önzéseit szolgálja az Istennek megfeleléssel a saját javát akarja kiérdemelni... Az nem igazán Istene ügyét tette magáévá, hanem a maga ügyének szolgál... bérmunkás és nem gazda módjára... Ezért nagyon nehéz a szeretet parancsolatának megfelelni - igaz szív kell hozzá. Ez az igazi csapda aki a szívükbe látott azt mondta egyszer: õk a farizeusok. Akiket nem is annyira képmuntatóknak mint inkább önáltatóknak neveznék... A képmutató még tisztában van azzal mihez képest képmutat, az önáltatónak ez már annyira sikerül, hogy önmagát is megtéveszti képmutatásával - elveszíti az igaz mércét, amihez viszonyítani kell - amihez képest mindig tökéletlennek láthatja csak önmagát és használ hamisat ami önmaga aminek jobban megfelel... és így önnön hívõ-hiúságának is... S ezzel akár többet árthatnak Isten ügyének mint az istentelenek, mert Istennel éktelenkednek.
Még a macskámat sem.
Mindenesetre a téma felveti azt amit én már leírtam máshol, hogy egy hívõnek Isten áll az elsõ helyen és nem a gyereke.
Ha nem olvasnám, el sem hinném, hogy a magukat keresztényeknek valló emberek, képesek lennének a saját gyereküket feláldozni. Hol tart ez a világ? Még a világi tõrvény is tiltja a gyilkosságot. Egyszer olvastam itt a gyakorin, egy JT írta, hogy ha a Jehovája kérné, megtenné. Szégyen. Nagyon rossz példa Ábrahám története Izsákkal.
A válasz egyértelmûen nem! Ép elméjû ember nem gyilkol!
na #7Súrnál a ponty. Azték emberáldozatok: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9r%C3%A1ldozat * * * * * * * Ebbõl a szempontból két típusú vallás van az összehasonlító vallástörténészek szerint. Az áldozati vallás(ez állat, ember, de véres(!) áldozatot jelent) és a lemondás alapú vallás. Az egyik a másikat nagy küzdelemben váltotta fel. Ilyen szempontból tehát a hindu, a zsidó áldozati vallás, a buddhista és a keresztény LEMONDÁS alapú. Tehát egy buddhistát és egy keresztényt nem fog ilyen impulzus érni... Viszont Buddha, Bódhidarma, Krisztust prófétáló próféták, Ker.SztJ(az utolsó próféta )simán be lett áldozva a régi vallásnál. Mit akarnak ezek? És az elsõ keresztények is mind megölettek, igen, ez mind véres áldozat- Viszont a buddh. és a ker.ben hogy a saját vágyairól le kell mondania (uralnia, kordában tartania), SAJÁT életét a Létért fel kell áldoznia -ilyesmi igen. A buddh. nagyon kifejtetten logikusan viszi végig:lásd 4 nemes igazság:1. A létesülés szenvedés, 2.a szenvedés oka a vágy(létszomj) 3.ezt meg kell szüntetni, , 4.ennek útja.stb (sok ezer oldalon). A buddh. mint létszemlélet a szenvedés azonnali és radikális megszüntetését tanítja. Persze egyszerûbb egy barmot az oltáron véresen feláldozni és várni, hogy minden rendben legyen. De nem lett. Ezért lépett fel Buddha, majd jóval késõbb Jézus Krisztus. Hát...Nem könnyû.
"1) Abban az idõben azt a vallást, amit késõbb Izrael vallásának, még késõbb zsidó vallásnak neveztek, még CSAK Ábrahám és házanépe gyakorolta. Õ a zsidók elsõ õsatyja." Egyáltalán nem hiszem el, hogy a zsidóknak ne lett volna más õse, hiszen mindezek a történetek csak képletesek. Teljességgel légbõl kapott Ádám és Éva históriája, szó szerint nem értelmes Ábrahám sem. Ugyanis aligha lehet azt mondani, hogy egy ember ettõl kezdve zsidó, de az õsei nem voltak azok és a testvérei, illetve a rokonai sem. Még a vallás sem különbözteti meg az elõdeitõl, hiszen végig ugyanaz az Isten szerepel a történetben, genetikailag meg töretlen a láncolat. "2) Aki elolvasta a Bibliát, benne ezt a történetet, annak világos: I-ten valójában nem akarta, h Ábrahám megölje a fiát." Ez egy nagyon kétséges állítás. Ugyan minek játszott volna Isten, hiszen mindenható és mindent tudó lévén elõre tudhatta, hogy Ábrahám megteszi amit kér. Nyilván inkább a birkára éhezett ahogy meglátta, meggondolta magát, de itt is fennáll az elõbbi paradoxon, hogy ezt is sejthette elõre, ha már úgy keni, vágja a prófétálást. Mindez sokkal inkább arra utal, hogy Ábrahám kissé buggyant volt, hangokat hallott a fejében, de annyira ostoba mégsem volt, hogy saját fiát leölje és az Istene is beérte egy birkával, szava sem volt hozzá. Valójában inkább azt jelzi a történet, hogy a zsidók ekkortól fogva nem áldoztak többé embert a saját isteneiknek. A Bibliát számos történetbõl válogatták egybe, honnan tudod, hogy a korai változatok nem hemzsegtek az emberáldozatoktól? Ezt az egyet benne hagyták, mivel jól példázza, milyen feltétlen engedelmességet követel az Úr, bár azért be lehet csapni, mert igazából mindegy neki, embert, vagy birkát ölnek le a tiszteletére, sõt, ha egyiket sem, az sem zavarja. Hasonló történetek minden korból vannak, a régi római erények bizonyítására megtalálható Lívius írásaiban ez az elem egészen a kommunista ideálokig, mindenhol gyakran alkalmazzák a propaganda fogások. Sajnos hitele sehol sincs, sõt egyenesen riasztó a túlzott, mondhatnám vakbuzgó engedelmesség követelése, amely egyenesen értelmetlen és természetellenes. A keresztény vallás elemeitõl ugyancsak távol esik az ilyesmi, akárcsak a rabszolgatartás, vagy a többnejûség, amelyek szintén természetesek ebben az idõben. Isten tömegmészárlásai sem vehetõk komolyan. A megfélemlítés sokkal inkább riasztó, mint kívánatos és egy szabad, jobb világban, olyanban, mint manapság, amikor nincs önkényuralom, nincs rettegés és megfélemlítés, sokkal inkább taszító a hatása, mint vonzó. Az a szervezet, amelyik ekkora elkötelezettséget vár el a híveitõl, nyilvánvalóan nem valódi, követésre érdemes célokat követ. Magának az eszmének kellene vonzónak lenni és ha ez fennáll, akkor szükségtelen a vakhit, vagy a drasztikus retorzió. Minden intézményt, személyt és gondolatot szabad és kell is bírálni, hogy eldönthessük, valóban jó e, használ e a világnak, érdemes e követnünk.(?) Nem így gondolod?
Ha kissé eltérünk a kérdéstõl, a kiválasztott nép fogalma is megvitatható. Ha van több gyermeked és végiggondolod, hogy az egyik utódai egy új népcsoportot fognak a jövõben alkotni, mondjuk õk lesznek a Zolándusok, vagy a Katindok, akkor azonnal értelmetlenné válik az, hogy a népek között különbségek létezhetnek és igazságtalan egy kiválasztás. Sokkal inkább az egyenlõség, testvériség eszmeisége tûnik szembe és látható, súlyos tévedés áldozata, aki bármilyen fajelmélet híve.
Ha Ismernétek a TEREMTÕ miben létét nem pusztítanátok ráfogva a szeretetre. Hogy ezt kéri az Isten. Csak a tudatlanok pusztítanak, mert nincs bennük értelem, Mert, ha lenne, akkor megértenék hogy a szeretet inkább Önmagát áldozná fel mint a teremtményét. Nem próba tétel volt, hanem egy személy szüleménye, hogy irányítsa ez embert az ehhez hasonló történetekkel, hogy engedelmes legyél, A TEREMTÕ tudja, hogy amit teremtett értelemmel bír a tudatlanság felett. És nem is kérne ilyet. A Teremtõ tanítja a helyes Útra nem pedig választás elé állít. EZT JEGYEZD MEG. Nem a választással és próbatettéllel, hanem BÖLCS ÉRTELEMMEL.
nneddudgi! Azt látszik, hogy szépen bemagoltad a történetet és a hozzá fûzött kommentárokat. Nem tudom, hogy van-e családod, de lenne egy kérdésem hozzád! A párod hûségét próbára tennéd úgy, hogy azt mondod neki-miután egy kést nyomsz a markába-, "bizonyítsd a hozzám való lojalításod, vágd el a gyermekünk torkát"?
Ritka rossz kérdés ez általánosságban. Ez személyre szóló utasítás volt. Ábrahámnak pedig volt hite arra, hogy ha fel is áldozza a fiát, Isten a halálból is visszahozza, mivel Isten már megígérte, hogy Izsák lesz az örökös. Ezért mondta Ábrahám a kísérõknek, hogy visszamegy hozzá a fiával együtt.
Nézd meg ezt a filmet: IGEN EMBER Megkapod a választ!
Ha bárkinek bármit mond vagy "súg" isten, érdemes meglátogatnia egy elmeszakértõt.
Ez volt az elsõ kérdés, amit gyerekként eltávolított Istentõl.Az áldozathozatal csak akkor elfogadható számomra, ha valaki saját magáról dönt, saját magát áldozza fel. Már 9 évesen is éreztem, hogy az Ábrahám sztori elfogadhatatlan, azóta is felháborít. De jó, hogy van ilyen történet, mert teljesen világos, hogy a vallás mit vár tõled. Persze nem azt, hogy megöld a gyereked, de azt igen, hogy Isten a családodnál fontosabb legyen. Mellesleg a kommunisták is ezt várták tõled és minden diktatúra, csak nem Istenrõl beszéltek, hanem a hazáról, a királyról, stb. Az élet szent, csak ebben hiszek.
Látod ez az ideológia a legoptimálisabb! Ha a kommunizmus Istent éltette volna, akkor most egy tökéletes világban élnénk.
Igen, #27... de nem azt tette és ezért ilyen rettenetes a világunk. Jóvátehetetlen amit itt tett. Lerombolta az emberképet, Isten képmását. Egy sejthalmazzal, ami kibugyborékolt a mocsárból-nos azzal mindent meg lehet tenni. "a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok)" http://hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunizmus_fekete_k%C3%B6nyve Mi benne maradtunk a kísérleti lombikban. Talán érdemes elgondolkodni, hogy a hasonló sorsú Lengyelo, miért is áll jobban? Miért nem fogynak?Határozottak, erõsek, Istenhívõk.
keresem az elsõ válaszomat és nincs ... valaki valószínûleg nem tudta értelmezni és azért lett törölve, tehát valahogy így szólt: ha valaki szerint isten ezt mondja neki akkor az egy bomlott elme (csak ennyit írtam, de most azért még hozzáteszem, hogy a töröltetõ is értse: isten nem társalog az emberekkel ... és még a világ összes jogrendszere is elmebajt feltételez, és kivizsgáltat, ha valaki ezzel az indokkal gyilkol) lehet megint törölni

1 éve volt egy vetélésem, azóta próbálkozunk. Semmi. Voltam már dokinál kivizsgáltak minden oké. Kb 2 hónapja tejszerű savas lé jön a bal mellemből, ha erősen megnyomom. Azt mondta a doki nincs gáz. De engem zavar h mi ez?

Legjobb válasz: Szia! elõzõ vagyok. Én keresnék a helyedben egy 4. orvost! Azt nem tudod, hogy a prolaktinszinted mennyi? Nincs valami vérvételes papírod?

Szia! elõzõ vagyok. Én keresnék a helyedben egy 4. orvost! Azt nem tudod, hogy a prolaktinszinted mennyi? Nincs valami vérvételes papírod?
Emelkedett prolaktinszint okozza. Lehet, hogy nem vészesen magas a tied, de a teherbeesést akadályozhatja. Csodálkozom a dokidon... Ez a folyadék pedig kb az elõtej elõteje...
A kérdező hozzászólása: És most mit csináljak?3 orvosnál voltam eddig.Mind egyet mond h nincs semmi gond.

Suzuki Swift 1.3 16V (2003-as), lambdaszonda piktogram világít hidegindításkor. Ha bemelegszik, minden OK, azt mondták nem jó a fûtés. Elrohantam vettem másik felsõ szondát, tünetek ugyanazok. Hogyan tovább?

Megmértem a régit,13,4 ohm, fûtés OK (fût is, kipróbáltam). Alsó szondát megmértem (nem vettem ki, csak lehúztam),14,5 ohm, tehát elvileg a fûtése OK. Mi a következõ lépés?

Legjobb válasz: Mindjárt 200000 km lesz a kocsiban, lehet, hogy elöregedett a szonda?

A kérdező hozzászólása: Mindjárt 200000 km lesz a kocsiban, lehet, hogy elöregedett a szonda?
A kérdező hozzászólása: Ja, info még: hidegen alig akar menni a motor, 750-es a fordulat alapjáraton, köszködik, ha bemelegszik, akkor pörög 1400-1500-at. Ha újra indítom, amikor már bemelegedett, akkor jó lesz, lemegy az alapjárat 750 körülire (de hidegen szerintem abnormális a 750, melegen OK).
A kérdező hozzászólása: hümmmm a hátsó szondánál 2 V kimenõjelet mértem, az meg sok. Itt a bibi. Azért ha van valakinek hasonló tapasztalata írja meg legyen szíves.
A "check engine" lámpára gondolsz? Mert az nem csak a lambdaszondára világít hanem 100 más dologra is. Hibakód ki kell olvasva a tárolóból?
Motorhõmérséklet érzékelõ is lehet hibás.

Ha az iphoneom le lett tiltva (mert jelkódzárat kért, és én olyat tutira nem állítottam be:S) akkor mit lehet csinálni vele? Voltam ma a vodafone-nál és azt mondták, hogy ha ők megcsinálnák, minden letörlődne.

De nekem viszont fontos képek, adatok vannak rajta. Nem lenne jó, ha azok mind eltűnnének, illetve telefonszámok... Próbáltam az eredeti jelszavamat, de semmi, ezt nem értem.

Legjobb válasz: Pedig valóban csak törléssel lehet megoldani sajnos. Pár adatot vissza lehet nyerni igen körülményesen jailbreak-kel (képek: http://modmyi.com/forums/file-mods/237321-how-iphone-data-re.. ), de ez sem 100%-os. A sima adatok, kontaktoknak annyi valószínûleg, hacsak nem használtad az iCloudot (ha használtad, akkor viszont minden fent lehet, képek, kontaktok etc). Amit a vodánál csinálnának, azt otthon is tudod iTunes-szal, csak restore kell recovery módban.

Pedig valóban csak törléssel lehet megoldani sajnos. Pár adatot vissza lehet nyerni igen körülményesen jailbreak-kel (képek: http://modmyi.com/forums/file-mods/237321-how-iphone-data-re.. ), de ez sem 100%-os. A sima adatok, kontaktoknak annyi valószínûleg, hacsak nem használtad az iCloudot (ha használtad, akkor viszont minden fent lehet, képek, kontaktok etc). Amit a vodánál csinálnának, azt otthon is tudod iTunes-szal, csak restore kell recovery módban.
Butaság. Ha azon a PC-n tudsz csinálni restoret amivel korábban is volt syncelve akkor nem vesztesz el semmit, restore után vissza tudod tenni minden adatodat, vagy pedig egy korábbi biztonsági mentést vissza tölteni. Ha nem tudsz ugyan azzal a géppel restoreolni akkor ugrik minden adat.
Igen, és mindenki tudja hogy egy letiltott iPhoneról egy kattintás biztonsági mentést készíteni, hisz csak azt a kódot kéri az iTunes, amit soha nem tudtál. *sarcasm off*
Akkor egy kis olvasnivaló: http://support.apple.com/kb/ht1212
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de ezt most még így sem értem teljesen. :( Szerintem az lesz a megoldás, ha a garanciával együtt beviszem a vodafonhoz. (Még csak kb. 2 hete van meg..!)
Felesleges bevinned. Annyi hogy restoreolod azon a számítógépen amivel eddig rakosgattad rá a zenéket, filmeket stb. Ha kész akkor felajánlja hogy vissza pakol neked mindent ami a telefonon volt elõtte.
A kérdező hozzászólása: és hogyan lehet restoreolni?
Rádugod számítógépre, arra amivel eddig használtad, majd itunesban a telefonnál lesz olyan lehetõség hogy restore.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sikerült! :) (Az igaz, hogy sajnos a képek, és stb. letörlõdtek, de legalább továbbra is használható, és semmi baja!:)

A nőgyógyászom Gynoflor hüvelytablettát írt fel, de nincs semmilyen fertőzésem, azt mondta, meg hogy minden rendben. Akkor mire jó? Okt. óta próbálkozunk babával. Ha a sperma pirosas az mitől lehet?

Tegnap este szex után pirosasan jött ki a "cucc" bel?lem.Lehet e a gynoflortól? Száraz nem voltam, megjönnie se kell. Vagy lehet a sperma volt pirosas?az mit?l lehet?

Legjobb válasz: Lehet hogy hámsérülést szereztél aktus közben. És azért jött pirosas cucc. Ha az õ spermája lenne piros akkor valami fertõzése, gyulladása lenne. De akkor fájna neki szerintem. A Gynoflor az ph helyreállító. Kevés a hüvelyedben a lactobaciluus, ami kell oda.

Lehet hogy hámsérülést szereztél aktus közben. És azért jött pirosas cucc. Ha az õ spermája lenne piros akkor valami fertõzése, gyulladása lenne. De akkor fájna neki szerintem. A Gynoflor az ph helyreállító. Kevés a hüvelyedben a lactobaciluus, ami kell oda.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!