Találatok a következő kifejezésre: Ha az azt mondta minden (161 db)

Szerintetek, ha a prosti, akiel elvesztettem a szüzességemet azt mondta, hogy majd jöhetek máskor is, akkor az azt is jelentheti, hogy talán mégsem vagyok olyan ronda fiú, mint ahogyan gondoltam eddig?

Meg amúgy kérdezgetett is rólam és azt is megkérdezte, hogy nem volt még barátn?m, me hogy-hogy nem volt. Meg tök rendes is volt velem meg minden, én komolyan azt hittem, hogy undorodva fog, gorombán meg utálatosan gyorsan lezavarni, de nem is, tök jól beleadott mindent és tényleg rendes volt velem, pedig én annyira nem vagyok a lányok álma küls?re, sajnos. :S

Legjobb válasz: Azért mondta hogy menj legközelebb is mert akkor fizetsz is, nem a két szép szemedért mondta sajnos. Ha csak iugy lezavar volna undorral akkor tuti nem térnél vissza hozzá. Tudod nem mész abba az étterembe hol bunkó aponcér hiába jó a kaja hanem abba mész ahol a kiszolgálás is jó. Azért volt kedves veled hogy jo élmény legyen és ujra vissaz menj és keressen vele pénzt. Ebböl él.

Azért mondta hogy menj legközelebb is mert akkor fizetsz is, nem a két szép szemedért mondta sajnos. Ha csak iugy lezavar volna undorral akkor tuti nem térnél vissza hozzá. Tudod nem mész abba az étterembe hol bunkó aponcér hiába jó a kaja hanem abba mész ahol a kiszolgálás is jó. Azért volt kedves veled hogy jo élmény legyen és ujra vissaz menj és keressen vele pénzt. Ebböl él.
nem azért mondta mert Adonisz lennél, meg mert titkos szeretõnek óhajtana téged, hanem mert könnyû kuncsaft voltál---> valszeg udvarias, tiszta, nem voltak idióta kívánságaid(mint nekem szokott:DD), pontosan fizettél, nem alkudtál a végén.
Egyik ismerõsöm, aki str..i, mesélte, hogy a qrvák mindig elõadják, hogy mennyire élvezik a szexet a férfival, nagyon kedvesek velük, de amikor a pasi elhúz, röhögnek rajtuk és kibeszélik õket...ennyit errõl, srácok, jó reggelt.
ez üzlet kell neki a pénzed ha kedves veled visszajársz és az neki pénz
Nem akarlak lelombozni, de kérdeznék valamit: Mekkora borravalót adtál neki?
A férfiak ilyen buták? :o
Mit foglalkozol vele? k.urva az k.urva. kurd szanaszét azt szarni bele hogy mi a véleménye.... majd én is így fogok tenni ha lesz kis pénzem, mivel elég szegény vagyok és ez miatt nem lehet rendes csajom. 20 f. Nyugodtan csináld amit elkezdtél legalább nem kell görcsölgetni a sok szaráságon ami a barátnõvel jár.
Az egyetemisták ravaszak. A lány meg nagyon jól tudja mit kell mondani egy fiúnak hogy visszajárjon hozzá és tejeljen. Nem hiszem hogy többet akarna. Esetleg élvezte? Mert ha elélvez egy nõ akkor érez is valamit még ha pillanatnyi is a dolog
A kérdező hozzászólása: Szerintem még olcsón is kijöttem, ahhoz képest meg fõleg, hogy lakásos, igényes, egyetemista bombázóról van szó.
Figyelj: Egyrészt tényleg pénzért csinálja, ha vissza jársz hozzá, az neki csak jó. Másrészt ha olyan ronda lettél volna, lehet el se vállal. Feltehetõleg nem vagy olyan csúnya, mint amilyennek hiszed magad, csak az önbizalmad nagyon kicsi.
az azt jelenti kell a pénzed
Lehet, hogy csak nem akar százezer pasival kúrni pályafutása közben, hanem inkább visszatérõ vendégeket gyûjt, akik nem bunkók, és fizetnek rendesen. Téged is ebbe a "megtisztelõ" kategóriába rakott, örülj neki, de azért ne szálljon a fejedbe, nem jelent semmit. 31F
Ha azt mondta, hogy minden rendben, akkor nyugodj meg!A cisztát látni lehet UH-on!

Mit kell tennem, hogy ne verhessenek át, ha olyan házat szeretnék venni, ami hitelben úszik? A szomszéd ugyanazon a házszám alatt van, mint ez a ház, így ha én gondolom mondták: " kellene A-B-síteni". Még mindig kell adózni, ha az ember házat vesz?

Ha veszek egy házat mi a teend?m, hogy ne vágjanak át? A hitelt a vételárból egyenlítik ki. Csepel Királyerd? nem jó hely? Este kés?n nem kell félni? Mit kell tennem, hogy ne verhessen át semmiféle szempontból???

Legjobb válasz: Elég lett volna kiemelni a kérdésedet, nem kellett volna kiírni újra ugyanazt. Ahogy korábban többen is írták már, keress egy ügyvédet mindenképpen! A jelenlegi tulaj tartozása nem terhelhet sehogyan sem, mivel csak úgy tudja egyáltalán eladni a lakást, ha ki van fizetve a tartozás. Az A-B-sítés külön pénzbe kerül, errõl is érdeklõdj az ügyvédnél bõvebben. Adózni még mindig kell a lakásvásárlás után. A gyerekekre semmilyen támogatást nem kapsz az államtól (megszûnt a szocpol), maximum a kerültei önkormányzatnál lehet megérdeklõdni, hogy adnak-e esetleg valami támogatást, de ne nagyon számíts rá.

Elég lett volna kiemelni a kérdésedet, nem kellett volna kiírni újra ugyanazt. Ahogy korábban többen is írták már, keress egy ügyvédet mindenképpen! A jelenlegi tulaj tartozása nem terhelhet sehogyan sem, mivel csak úgy tudja egyáltalán eladni a lakást, ha ki van fizetve a tartozás. Az A-B-sítés külön pénzbe kerül, errõl is érdeklõdj az ügyvédnél bõvebben. Adózni még mindig kell a lakásvásárlás után. A gyerekekre semmilyen támogatást nem kapsz az államtól (megszûnt a szocpol), maximum a kerültei önkormányzatnál lehet megérdeklõdni, hogy adnak-e esetleg valami támogatást, de ne nagyon számíts rá.
Olvastam már az elsõ kérdésedet is : 20 millióért én nem vennék Csepelen házat!!! Menj ki Királyerdõre este 9 tájban és magad is meglátod, milyen a közbiztonság... Nézz körül, milyenek a szomszédok?... Milyen a közlekedés?... Vannak a közelben boltok, iskola, óvoda ?... Ha lakást vagy házat akarsz venni és kinéztél egy neked tetszõt, akkor az elsõ lépés : kérd ki a Földhivatalból az ingatlan Telekkönyvi Lapját! (Ezen be van jegyezve a tartozás, a tulajdonos, széljegyzetek, stb.) Második lépés : menj el egy ügyvédhez!!! A cserépkályhás fûtést házilag max. olajkályhás fûtésre tudod korszerûsíteni... Szakember 2 hét alatt központifûtést tud építeni 300-400ezer Ft-ért... (Kérj árajánlatokat fûtésszerelõktõl.) Ezt érdemes szakemberrel csináltatni, mert a gázzal nem lehet barkácsolni!
A kérdező hozzászólása: Oké, elnézést! Adózni kell a lakásvásárlás után? Nemcsak az eladás után? 20 millióért miért nem vennétek Csepelen házat? A közbiztonság valóban nem olyan, mint Békásmegyeren. Békásmegyeren sajnos csak panelek vannak, amibe ha nincs fûtés, akkor is magas a fûtésszámla, de Békás azért tetszik, mert a 12 éves Fiam egyedül tud jönni-menni az iskolából és olyan kis kisvárosi. A medencés szomszédok a luxus villákkal és luxus autókkal Csepel Királyerdõben sem rosszak.
Nem teljesen adó, lakásvásárlási illetéknek hívják. Egy 20 milliós ingatlan után 720.000 Ft lesz kb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Ha Te is hitelbõl szeretnéd megvásárolni ezt az ingatlant, akkor nem elég, hogy ügyvédhez fordulsz, mert ettõl még sajnos sok buktatója lehet ennek a vásárlásnak. 1. A tulajdoni lapról még egyáltalán nem fogod megtudni, hogy mennyi jelenleg a teher az ingatlanon, az csak irányadó érték. A banki tartozást úgynevezett tartozás kimutatással lehet kimutatni, amit a hitelt nyújtó banktól lehet kikérni. Egy ilyen kimutatásban benne van az aktuális tartozás forintban kimutatva a hitel lezárásának díjával együtt, ami lehet 2-4% is! 2. Ha végrehajtás is van az ingatlanon, akkor nem árt körbejárni, ennek lezárása mibe kerül, és azt is lényeges lenne megtudni, egyéb tartozásokat halmozott-e fel a tulaj, amit szintén ráterhelhetnek menet közben az ingatlanra. (Közüzemek, adótartozás) 3. Az egyik legfontosabb, hogy a saját hitelképességedet kellene megvizsgálni az ingatlan hitelezhetõségével együtt a mostani hitelezési szabályok szerint! (Ebben ügyvéd nem tud segíteni, mert nem ez a szakterülete.) Célszerû megérdeklõdni a tulajtól, hogy mennyire becsülte anno a bankja az ingatlant, mert ez jó kiindulási alap egy új hitelhez. Érdemes kikérni több bank véleményét is a tulajdoni lap, a régi becslés és a saját adataid alapján, hogy adnának-e hitelt neked a vásárláshoz és kb mennyit. Az, hogy jelenleg is hitel van a házon, nem biztosíték arra, hogy most is adnának ugyanannyi hitelt rá, mint amennyi tartozás van ráterhelve az ingatlanra. Ha valóban meg szeretnéd tudni, hogy mik az esélyeid ennek az ingatlannak a megvásárlásához, akkor szívesen segítek. Egy ingyenesen dolgozó hiteltanácsadó.
Az elõzõ válaszoló vagyok (a hiteltanácsadó) Ha a Tulajdoni lapon osztatlan közös tulajdon van bejegyezve a szomszéddal, akkor amikor a mostani tulaj hitelt vett fel, (csak úgy kapott hitelt) készítettek a szomszéddal egy úgynevezett használati megosztást, megállapodást, amit feltétlenül kérj el. Ez a megállapodás rád nézve is érvényes, de a hitel miatt újat célszerû írni, amiben már Te állapodsz meg a szomszéddal. Neked lakóingatlan szerzésénél illetéket kell fizetni (4 mill ft után 2%, az afölötti rész 6%-a), amit az illetékhivatal szab ki, az eladónak meg jövedelemadót, ha nem felel meg a mentességi szabályoknak.
Nézzük sorjában: Ha 2 éve eladtatok egy ingatlant, akkor az adóbevallásodban fel kellett volna ezt tüntetni. Adózás szempontjából számít, hogy mióta volt a tulajdonotokban ez az ingatlan és hogy ki az a "mi", kivel volt közös a tulajdon. Ezeket a dolgokat és az utolsó kérdéseidet is egy adószakértõvel érdemes lenne tisztáznod, mielõtt az APEH megbüntet. Buktatója lehet pl ennek a vásárlásnak, ha Te kiadod a vételárra szánt pénzt az eladónak, aki viszont nem teljesít és nem fogja kifizetni a tartozásait. Ez ellen nem véd téged az adásvételi, mert hiába írod neki elõ, ha megteheti, hogy nem tehermentesíti az ingatlant. Kizárólag te járhatsz rosszul, mert a pénzt már odaadtad, viszont Õ esetleg másra költi, mint amiben megállapodtatok Én a helyedben nem adnék ennek az eladónak egy fillért se a kezébe, inkább mennék vele mindenhová, ahol tartozik, vagy megbíznék egy normális személyt/ügyvédet, aki ezt vállalja és mindenhol kifizetném a tartozást egy-egy tartozás megszüntetõ okirat fejében. A banki tartozás kimutatást csak a hitelt felvevõnek adják ki, de Te ragaszkodj hozzá, hogy kikérje és bemutassa. (Pár ezer forintba kerül.) 20 milla hitel nem kevés, nem mindegy, milyen devizanemben kapta. Ha CHF, akkor sajnos a tartozása sok millával több is lehet, mint amit felvett az erõs árfolyam emelkedés miatt. Ezekre nagyon oda kell figyelni. Sajnos az ingatlanközvetítõk zöme a hitelekkel egyáltalán nincs tisztában, nem tudják a buktatókat. A lezárási díjat hiába kellene az eladónak fizetni, ha pl a tõled kapott vételár ezt nem fedezi, mert esetleg a 20 millás tartozás jelenleg már 25 mill ft-ra ment fel. A régi használati megosztást mindenképpen kérd el az eladótól és nézesd meg egy ügyvéddel. A helyedben újat íratnék, amiben már Ti állapodtok meg a szomszéddal. Osztatlan közös tulajdon esetén a Használati Megállapodás nem feltétlenül érdekli a Földhivatalt. Ilyesmit bejegyeztetni pénzbe kerül és pl társasházzá lehet nyilváníttatni elõtte az ingatlant és csak akkor történik meg a tulajdonrészek arányában történõ bejegyzés. Kérdezz rá az ügyvédedre, de még jobb, ha a Földhivatalban érdeklõdsz. Gondolom egy vagyonjogi szerzõdéssel ki lehet kötni, hogy az élettársad ne tarthasson se most, se késõbb jogot az ingatlanra, de ebben az ügyvédek tudnak segíteni. Nem tudom megmondani, hogy Csepel Királyerdõ jó hely-e, mert nem ismerem.

Konditerembe járok. Eddig minden nap mentem, de a haverom azt mondta ha pihenek egy napot mindíg, akkor hatásosabb lesz. ( mert pihenés közben lesz nagyobb az izom) mit tegyek?

én nem értek hozzá ezért örülnék ha valaki aki jobban otthon van a dologban segítene.

Legjobb válasz: Nem akkor nõ az izom, de igen kell a regeneráció. Felesleges mindennap lejárni fõleg ha kezdõ vagy. Ilyenkor azt szokták, hogy csak minden másnap járnak az emberek edzeni...

Nem akkor nõ az izom, de igen kell a regeneráció. Felesleges mindennap lejárni fõleg ha kezdõ vagy. Ilyenkor azt szokták, hogy csak minden másnap járnak az emberek edzeni...

26 hetesen voltunk 4d-s uh-on, és nagyon szép a kislányunk, mindent megmutatott, sőtt vigyorgott és integetett is. Azt mondta az orvos, hogy minden rendben. Ha nem lenne egészséges kimutatta volna a 4d?

Legjobb válasz: Ha olyan volt a 4D, hogy nem csak babamozi, hanem megnézett a doki mindent, akkor igen, minden rendben. Azt hiszem legtöbb helyen ilyen 4D-t csinálnak. 4 hós kislány anyukája.

Ha olyan volt a 4D, hogy nem csak babamozi, hanem megnézett a doki mindent, akkor igen, minden rendben. Azt hiszem legtöbb helyen ilyen 4D-t csinálnak. 4 hós kislány anyukája.
Szerintem nyugodj meg, ha nem mondott semmi problémát a doki, akkor a babád egészséges! Én a 27.héten voltam 4D-n, és ugyanez mint neked: kislány, mosolygott, integetett :D :D Üdv 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A 4d-n ezeket írták: ritmusos szívmûködés, szív négyüregû, arteriáskiáramlási pályák a magozat fekvése miatt pontosan ábrázolódnak, köldökzsinórban 3 ér azonosítható, köldökgyûrû ép, hasüreg, hasfal mellkas ép, végtagokon durva, kórós eltérés nem látható, hosszú csöves contok 50% percentilbe esnek, agyi finom structura visulisalható, oldalkamra tágulat nem látható, agyköpeny normális, belelkben híperechogenitas nincs, subcután réteg normális, gyomortelõdés, hólyagtelõdés normális, szabályos gerincvonal, ép vese és rekeszkontúr, vesékben pyelectasia nincs. Elvileg ez minden jó, nem?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolótól kérdeznék, neked mennyi volt a súlya? Nekem 886gr.
Nekem 26 hetesen 780 gramm volt a kislanyom.Es igen az ultrahang kimutatja, a doki jol atvizsgalt mindent.Elvezd tovabra is a babavarast!
Minden rendben van vele, ne aggódj!
Elsõ válaszoló vagyok. 27+2 hetesen volt a babám 1, 15 kg. Üdv

Ha az orvos azt mondta minden oké, akkor nincs okom az aggodalomra?

Eddig mindig 3000 volt a kiskönyvbe írva,most meg olyan mintha 2000-t írt volna, de vizsgálatkor azt mondta minden oké.Szerintetek én olvastam félre, vagy tényleg minden ok.Ha rövidült a méhnyak, akkor aggódhatok?

Legjobb válasz: hány hetes vagy én 15 voltam mikor legútóbb 2000írt a doki de ha õ azt mondja hogy minden renbe akkor nem kéne aggódni az is lehet hogy nem lehet kivenni pontosan mit írt na én nem sokat értek az írásukból :)boldog aggódás mentes baba várást

hány hetes vagy én 15 voltam mikor legútóbb 2000írt a doki de ha õ azt mondja hogy minden renbe akkor nem kéne aggódni az is lehet hogy nem lehet kivenni pontosan mit írt na én nem sokat értek az írásukból :) boldog aggódás mentes baba várást
A kérdező hozzászólása: Köszi, amúgy 15 voltam amikor ezt írta.Hát igen elég "szépen "írnak.Neked is boldog babavárást!
A 2000 még zárt méhszáj, semmi okod az aggodalomra, fõleg ha a doki is azt mondta, hogy minden rendben. Miért nem bízol meg benne? Úgyis mondaná, ha valami gond lenne... Nem szabad minden apróságon ennyire aggódni, az nem jó a babának sem..
A kérdező hozzászólása: Bízok én, csak szeretek bolhából elefántot csinálni:-(Meg elég sokat van nem normális folyásom, amit kezel, és félek , nehogy ez gond legyen késõbb.
Simán csak kihasznált... Unatkozott, és "leakasztott" Téged a polcról, mint a kabátot... Ennyi... :P
Azt jelenti hogy 2:58 perc van
Velem is ez van :D hetente 1x max 2x beszélünk is akkor is h mit csinálunk a hétvégén xD lehet h nincs ideje.. tanul.. de te is ráírhatnál :D
Sütemény kérdésre sütemény válaszok.
Írj rá, és kérdezd meg tõle, hogy mi történt!
õszintén??? Noss! Szerintem õ szerelmes volt beléd de legalább is beléd zúgott, DE! lehet h ez most már elmúlt! Vagy úgy érezte vagy olyan dolgok történtek amitõl az jött le neki, hogy akkor ti csak szigorúan haverok, és le kell mondania rólad! ------> az esetek 70%-ban ez a gond ilyenkor. a maradék 30%-ban pedig az lehet a gond, hogy te sosem írtál rá és azt hiszi hogy ha õ nem ír neked akkor te nagy ívben [email protected] RÁ! 27/f
Figyelj! Ne törõdj a "sütemény" válaszokkal! Megpróbálom elmagyarázni... 1.Õ keresett eddig mindig... 2.Te nem szeretsz chatelni, és ezt õ is tudja! 3.Elég ciki neki, hogy folyton õ ír rád, azt hiheti, hogy nem is érdekled, ezért nem ír rád, mert nem akar zavarni, hisz tiszteletben tartja azt is, h te nem szeretsz chatelni. Talán arra vár, hogy te írj rá...ha van hozzá kedved... 4.Legközelebb írj rá te! Mégsem teheted meg vele, hogy te semmi érdeklõdést nem mutatsz iránta, ne hagyd kétségek között, mert azt nem szeretik a férfiak, és lelépnek...ha eddig nem tette meg, most még talán nem ment el, szóval legközelebb próbáld te keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezen az oldalon már csak egy sütemény írt:D De a többi hasznos. Kösz-kösz:) )
Figyelj, nem sütemény az ha valaki nem azt írja, ami neked nem tetszik... És hidd el benne van a pakliban, hogy csak unatkozott...
Én sosem fogynék ki az ötletekbõl, de azért az szerintem nagyon parás egy idõ után, hogy mindig egy valaki kezdi a beszélgetést. Ha õ nem ír, nem is beszélnétek. Ez nem jó dolog.
A kérdező hozzászólása: Néha olyan sütemény válaszokat lehet csak kapni hogy csak na! -.-
A kérdező hozzászólása: A kihasználás, sztem más formában nyilvánulhat meg.. A beszélgetés az nem kihasználás! xD
A kérdező hozzászólása: Mivel eddig mindig õ keresett, lehet h most azt várja h én írjak rá? Mert én még egyszer se írtam rá... xD
azt, hogy jó voltál neki beszélgetni hajnalban mikor más nem volt elérhetõ a cseten. de élõben nem akar találkozni, mer nem jössz be neki, a sok beszélgetés után már nem jössz be neki vagy félénk
A kérdező hozzászólása: Fúú de értelmes válaszok... -.-
nalam 2 bocsiiii:)
Mással beszél, elfoglalt, barátnõje lett etc.
Inkább 1:58
A kérdező hozzászólása: Igazad van! Nem sütemény, hanem sekélyes válasz! Talán én sem poénból írkáltam ki ezt a kérdést elhiheted...

33 hetesen lehet még látni UH. N a kicsi arcát? Már a 17. héten kifizettem a 3D-t és még mindig nincs meg, azt mondta mindig a doki, nem lenne jó, mert takarja magát a baba. Nem szeretném ha elveszne az a pénz

Legjobb válasz: én úgy gondolom, hogyha nem csinálják meg, akkor az a pénz visszajár. nem azért fizettél, hogy megpróbálják, hanem azért, hogy legyen róla felvételed...

én úgy gondolom, hogyha nem csinálják meg, akkor az a pénz visszajár. nem azért fizettél, hogy megpróbálják, hanem azért, hogy legyen róla felvételed...
Ha még nincs befordulva láthatjátok, szerintem.De ez nem szép dolog elõre elkérni a pénzt...
Mi majdnem 34. hetesen voltunk, mert korábban nem volt tiszta a kép, vastag volt a hasfalam...kissé dundi vagyok:-) Szóval nagyon szép profil képet tudott a szonofrágus csinálni, szerencsénk volt, mert nem takarta a teljes arcát csak a felét. Mindenképpen próbájátok meg még ekkor is. Minden jót! (35. hetes mami)
A 4d babamozira gondoltál? Mi 32 hetesen voltunk és tökéletes képeket csináltak a kislányomról. Mosolygott, grimaszolt, nyitogatta a szemét, szopogatta a köldökzsinórt errõl mindrõl van kép! Fantasztikus volt! Egyébként nálunk 45 perces volt, addig csak nem takarja magát! Néha csak elõbukkanna! Nem értem a dokidat! Ha nem csinálja meg kérd vissza a pénzt!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, majd délután vissza jelzek, most megyek fürödni és irány kiscsaj nézõbe :)

Az eddigi barátaim mind mindig mondták, hogy nekik az a fontos, hogy nekem jó legyen de ha elélveztek, mégsem törődtek vele, hogy tovább izgassanak vagy valami. Miért csak jár a szájuk?

ez másnás is el?fordul?

Legjobb válasz: Azt nem írtad, hány éves a barátod...fiatal korban ez gyakran elõfordul. Idõ kell mire belejönnek...

Azt nem írtad, hány éves a barátod...fiatal korban ez gyakran elõfordul. Idõ kell mire belejönnek...
én megmondom a frankót: addig nem kérek az orgazmusból, akár a repetából sem, amíg a csajt minimum ki nem elégítem, ha csak csiklói orgazmussal is....szerintem ez a tuti. Ha már egyszer kapok valamit, adjak is érte, nem?
Mindenkinek más a ritmusa, az én barátom, miután õ elment, már nem tudja annyira beleélni magát, így inkább úgy csinálja, hogy mindig én legyek az elsõ... Nem biztos, hogy nem szeret és nem akar neked jót. Próbáljátok ki ti is így, úgy mindkettõtöknek jobb, ha te is élvezed. Ha így sem fordít rád elég energiát, az már nem túl jó jel...
Ha a fiú szeret, akkor fogalakozik veled az után is, hogy õ elment. De azért, ha erre nem jön rá magától, akkor megkérheted. Elég, ha megragadod a kezét, és odaviszed, ahova szeretnéd... ha ebbõl se ért, ott gond van.
2. hozzászóló vok. Hát igen jó neki :P ez van én nagyon szeretem öt és ö is engem nagyon boldogok vagyunk együtt remélem nem minden srác olyan mint a barátod(barátaid) Vagy csak nekem fontos ez ?
Szerintem nem szeret ill nem elégé én nagyon jóba vagyok a brátnõmmel mindent megbeszélünk és ha elõbb élvezek el mint ö akkor tovább izgatom hogy neki is meglegyen nálam ez alap szerintem annak semmi értelme hogy csak az egyik fél élvezi a dolgot ... (én is mindig mondom neki h fontos nekem hogy jó legyen neki de ezt nem csak mondom hanem meg is teszem ... )
Szerintem sem korfüggõ. Én is így jártam, mint te pedig idõsebb vagyok. Egyetlen egy fiú volt - az elsõ - akit érdekelt hogy nekem is jó-e.
A kérdező hozzászólása: mindig idõsebb barátaim voltak 20 felett, mostani 28.az utolsó hozzászólóra meg büszke lehet a barátnõje:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :) )
Hm... Én sem szeretem ha elõbb (sokkal elõbb) elmegyek mint a barátom, mertutána már nincs hozzá kedve az embernek úgy mint elõte, legalábbis akivel beszéltem ilyenrõl, az így volt vele. Azért csak a szájuk jár mert farok feláll, agy leáll, aztán meg 2 perc múlva már a meccsen / focin / gépen / akármi másonjár az eszük.
A kérdező hozzászólása: így van utolsó válaszadó. majd rávezetem a dolgokra. köszi szépen

Ha Isten azt mondaná hogy öld meg a saját gyereked, szüleid mindenféle ok nélkül (mint Ábrahámnak mondta), Te megtennéd?

Legjobb válasz: Ha én ilyen jellegû sugallatokat hallanék, akkor elõször is felkeresnék egy pszichiátert. Nem igazán tudom hová tenni ezt a bibliai történetet. Lehet, hogy Ábrahám itt átverés áldozata lett, és igazából a Sátán sugallatát hallotta? Ha reálisabban nézzük: ez a történet arra is mutathat, hogy abban az idõben még a zsidók is gyakoroltak emberáldozatot (ez csak egy feltevés).

Ha én ilyen jellegû sugallatokat hallanék, akkor elõször is felkeresnék egy pszichiátert. Nem igazán tudom hová tenni ezt a bibliai történetet. Lehet, hogy Ábrahám itt átverés áldozata lett, és igazából a Sátán sugallatát hallotta? Ha reálisabban nézzük: ez a történet arra is mutathat, hogy abban az idõben még a zsidók is gyakoroltak emberáldozatot (ez csak egy feltevés).
Az, hogy a Biblia szerint Isten egyáltalán ilyen áldozatot kérhet, mégpedig a legnagyobb természetességgel, egyértelmû utalás arra, hogy a korai zsidók is követték az ókorban általános szokást, vagyis nemcsak állatot, de embert is áldoztak az Istenségnek. Számos egyéb vérengzés is található a Bibliában és a vallási türelmetlenséget az újszövetség is tartalmazza. Mindez arra is fényt vet, hogy a fanatikus vallás valóban veszélyt jelenthet a többi emberre nézve. A fanatikus hajlamos lehet akár az önsanyargatásra és a szigorú böjt, a koplalás esetén akár víziói támadhatnak és képzelgéseit Isteni parancsnak is felfoghatja, így hát nagyon is lehetséges, hogy bekövetkezhet az ámokfutás. A történelem során számos példa volt erre. Igazán hibbantnak még koplalásra sincs ehhez szüksége, hiszen ha a józan esze nem parancsol neki, akkor minden lehetséges. Azt kell mondanom, aki igennel felel a kérdésre, az nem normális.
Ez a bibliai példabeszéd azért volt, mert Istenedet teljes szívedbõl kell szeretned és minden mástól jobban. Akár gyerekedtõl, szülõdtõl, stb.
Ha nem is köpném le és rúgnám jól meg, akkor is megmondanám neki, hogy ölje meg õ, ha tudja. De ahhoz elõbb engem kell megölnie. Viszont Isten ha ilyet mondana, akkor nyilván okkal mondaná. Mivel én Isten jónak tekintem, így magyarázatot akarnék tõle. Könyörögnék, hogy ne akarjon ilyet stb... Szóval üzletelnék vele egy kicsit, lefizetném az "az öreg fatert":D Na jó, komolyabbra fordítva a szót. Inkább gonosz démonnak tekinteném az illetõt. Remélem azt azért tudod, hogy ennek a történetnek nem az a mondanivalója, hogy le kell vágni a gyerekeinket?
Bónusz kérdés: "Honnan tudod, hogy valóban isten akarja ezt tõled?"
Igen.
Meg kellett végül ölnie? Nem, hisz csak próba volt. Csak elmebeteg gondolhatja azt, hogy Isten meggondolta magát, azért nem kellett a gyereket levágnia. A kérdést meg már többször feltették, keress utána.
Szia! Dehogy! Ilyen jellegû isteni sugallatok nincsenek és nem is voltak, legfeljebb a nem épelméjûek gondolatvilágában.
ismerd a történetet és meg tudod , hogy igen is volt ok.Probara tette Isten. Mivel sokáig nem jott ossze a gyerek nekik imadkoztak.Isten adott nekik egy fiut.utana mikor nagyobb lett akkot mondta Isten olje meg.es o szerette Istenét azért megtette volna mivel Õ adta nekik.És Abraham nem olte meg.de Isten iranti szeretetebol , fajo szivvel, de vegzett volna vele.És ha akkora hitem lenne mint neki , remelem lesz, akkor megtenném.
Valóban feláldozták az elsõszülöttek javát (ezért is korcsosultak el). A bibliai történet valójában eme áldozatok lezárását "szentesíti". Indiában (talán) még ma is áldoznak embert Káli/Durgának.
" pontosan, hampu. lásd #16-ot. Errõl IS szól az Ószövetség felülírása: az Újszövetség." Na és ki meri felülírni az istened , saját magát vagy egy másik Isten ? Egyik a másikat ?Hülye mese az egyik is meg a másik is.
pontosan, hampu. lásd #16-ot. Errõl IS szól az Ószövetség felülírása: az Újszövetség.
".És ha akkora hitem lenne mint neki , remelem lesz, akkor megtenném " HÜLYE !!! Magadat áldozd fel !
És tök jó, hogy ennyit értekeztek a Biblia címû mesekönyvrõl, ami szintén unatkozó elmebetegek primitív agyszüleménye.
Ha valaha is elõfordulna olyan, hogy valami "isten" vagy mi üzengetne nekem bármit is, inkább magamat lõném fejbe. Addig meg, amíg ilyen nincs, csak azokat, akiknek ilyeneket üzenget az "istenük".
Soha! Akinek ilyen gondolat fogalmazódik meg a fejében az nem tiszta, valami baj van a fejében.
Az az isten még nem született meg amelyik rá tudna venni, hogy akármelyik gyerekemet bántsam érte.
jól van hampu, leülhetsz, egyes (egy hangot sem értesz az egészbõl)
Azért az ejtõernyõs nem a halálba akar ugrani, sõt Õ bízik benne, hogy halálról szó sem lehet, különben nem ugrana. Bízni miként lehet abban, aki a gyereked halálát akarja?
"Ábrahám nézete (ugyanarra) a Valóságra más." Bizony, fontos mondás ez: Ábrahám Látó volt- ami metafizikai látást jelent- õ még felismerte a három érkezõ vendégben: Istent. Fizikai látással ezt nem lehet. Ma a legnagyobb vízválasztó az, ami a mûvészek látását minden korokban jellemezte: látom-e a megnyilvánultban a megnyilvánulatlant? A hullámban a tengert? "A formát és a formanélkülit egyszerre látni: látni Buddhát"(Dógen)
Azért ne vegyél mérget arra a másik létezésre...
" jól van hampu, leülhetsz, egyes (egy hangot sem értesz az egészbõl)" Hát nem is érthetem mert "hál istennek" nem szól hozzám egy Isten se!Ha majd isteni hangokat hallok le is ülök az orvosi rendelõben.
hûûû, most megfogtál, hampu! beírhatsz egy csillagos ötöst: 5*
Látom ez a téma sem fog kihalni egy darabig. Akkor nekem is van tõletek egy kérdésem! Ha Isten azt mondja, hogy szolgáld a Sátán, akkor szolgálni fogjátok?
#48 ilyet nem mond.. a sátán mondana- de õ sem ilyet mond: hanem, hogy pl "mert itt érzed, hogy fontos vagy" vagy mindenre megoldás(desodor)stb szóval becsap, és az önös testi érzésre, élvezetekre, egóra épít.. De hát mindegy, ahogy mondja, Weöres versében a részeg ördög: "Bárhogy is: se én, se Isten nem örvendünk tiszteletnek, õ szeretné, nekem nem kell, úgyis csak engem követnek. " http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=34298761&t=1001373
Köszi, milyen igaz:)
NEEM!!!! És az a rész hol van a tíz parancsoéatból, hogy "NE ÖLJ!" Ez rémálom!elmeorvost javasolnék!!
A Jó Istennek végtelen a szeretete, sohase kívána olyat, ami valakinek kárára lenne. Fõleg nem egy ember életét venné el, hiszen saját gyermekeinek tekint minket, nem pedig holmi babákkal, akikkel játszani lehet.
:-) Sejtettem, hogy kicsit hitvita irányába fog elmenni a dolog - mert bizony egy nagyon nehezen emészthetõ epizód/próbatétel ez - ezt célozta amit írtam róla - én így tudtam megközelíteni - és talán ez a járható út a megértéséhez. Még annyi, hogy Isten elõrevalóbb-e mint a család illetve ennek kifogásolása... Hogy mi hol van - az tény kérdése és nem kívánságmûsor. Ha van Isten, aki teremtõd, akinek törvényei (a fizikaiakati is beleértve) éltetõd és egyben családod éltetõje is - aki célt és értelmet ad az önmagában elég értelmetlen reprodukciós folyamatnak az összes küzdelmével és szenvedésével együtt - akkor nem kérdés hogy ki a fontosabb. Egy más kérdés viszont az, hogy ki (emberfia) közvetítheti neked mit vár tõled Isten ? Gyarló pap ? Gyülekezet ? Avagy tied a szabadság és a felelõsség egyedül - megérteni a szót és jól érteni azt is amit rosszul mondanak... Azért az úgy van - most pl. a Bibliában, hogy Isten ugyan elébe és fölébe helyezi magát mindenben de meg is mondja mit jelent: amikor másokat szeretsz - azzal szereted õt, amikor másokért teszel, azzal szolgálod õt. Vagyis úgy sõt azért is van az elsõ helyen, hogy õutána a családod legyen pl. az elsõ számodra, hogy szeresd az embereket tégy értük jót - add amire szükségük van (ami nem azonos azzal amire vágynak vagy elvárnak tõled!) legyél számukra a legjobb tudásod szerint Isten szeretetének közvetítõje... Tehát nem azért teszi magát az elsõ helyre, hogy leuraljon (mint ahogy azt az emberi gyarlóságunk magából kiindulva feltételezné), hanem hogy támaszod, erõd legyen. A céltalan/öncélú élet életerõtlen. A cél tudáshorizonton túli és felfoghatatlan ígéret... És hogy az: az a legnagyobb próbatétel - a materiális bizonyosság hiányából eredõ szabad akarat - és felelõsség. A gyermek szabadsága a bizonytalanság, hogy van-e aki figyeli, ha hiheti hogy szülõje nem figyeli - a választás hogy dönt arról amit nem tud, nem lát alárendeli-e magát a jóakaratnak hitbõl vagy megtagadja és korlátos "tudására" hagyatkozva nagyobb szabadságot enged szolgáni önzéseit. De hogy még nehezebb legyen nem ritka, hogy az Istenhívõ is a maga önzéseit szolgálja az Istennek megfeleléssel a saját javát akarja kiérdemelni... Az nem igazán Istene ügyét tette magáévá, hanem a maga ügyének szolgál... bérmunkás és nem gazda módjára... Ezért nagyon nehéz a szeretet parancsolatának megfelelni - igaz szív kell hozzá. Ez az igazi csapda aki a szívükbe látott azt mondta egyszer: õk a farizeusok. Akiket nem is annyira képmuntatóknak mint inkább önáltatóknak neveznék... A képmutató még tisztában van azzal mihez képest képmutat, az önáltatónak ez már annyira sikerül, hogy önmagát is megtéveszti képmutatásával - elveszíti az igaz mércét, amihez viszonyítani kell - amihez képest mindig tökéletlennek láthatja csak önmagát és használ hamisat ami önmaga aminek jobban megfelel... és így önnön hívõ-hiúságának is... S ezzel akár többet árthatnak Isten ügyének mint az istentelenek, mert Istennel éktelenkednek.
Még a macskámat sem.
Mindenesetre a téma felveti azt amit én már leírtam máshol, hogy egy hívõnek Isten áll az elsõ helyen és nem a gyereke.
Ha nem olvasnám, el sem hinném, hogy a magukat keresztényeknek valló emberek, képesek lennének a saját gyereküket feláldozni. Hol tart ez a világ? Még a világi tõrvény is tiltja a gyilkosságot. Egyszer olvastam itt a gyakorin, egy JT írta, hogy ha a Jehovája kérné, megtenné. Szégyen. Nagyon rossz példa Ábrahám története Izsákkal.
A válasz egyértelmûen nem! Ép elméjû ember nem gyilkol!
na #7Súrnál a ponty. Azték emberáldozatok: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9r%C3%A1ldozat * * * * * * * Ebbõl a szempontból két típusú vallás van az összehasonlító vallástörténészek szerint. Az áldozati vallás(ez állat, ember, de véres(!) áldozatot jelent) és a lemondás alapú vallás. Az egyik a másikat nagy küzdelemben váltotta fel. Ilyen szempontból tehát a hindu, a zsidó áldozati vallás, a buddhista és a keresztény LEMONDÁS alapú. Tehát egy buddhistát és egy keresztényt nem fog ilyen impulzus érni... Viszont Buddha, Bódhidarma, Krisztust prófétáló próféták, Ker.SztJ(az utolsó próféta )simán be lett áldozva a régi vallásnál. Mit akarnak ezek? És az elsõ keresztények is mind megölettek, igen, ez mind véres áldozat- Viszont a buddh. és a ker.ben hogy a saját vágyairól le kell mondania (uralnia, kordában tartania), SAJÁT életét a Létért fel kell áldoznia -ilyesmi igen. A buddh. nagyon kifejtetten logikusan viszi végig:lásd 4 nemes igazság:1. A létesülés szenvedés, 2.a szenvedés oka a vágy(létszomj) 3.ezt meg kell szüntetni, , 4.ennek útja.stb (sok ezer oldalon). A buddh. mint létszemlélet a szenvedés azonnali és radikális megszüntetését tanítja. Persze egyszerûbb egy barmot az oltáron véresen feláldozni és várni, hogy minden rendben legyen. De nem lett. Ezért lépett fel Buddha, majd jóval késõbb Jézus Krisztus. Hát...Nem könnyû.
"1) Abban az idõben azt a vallást, amit késõbb Izrael vallásának, még késõbb zsidó vallásnak neveztek, még CSAK Ábrahám és házanépe gyakorolta. Õ a zsidók elsõ õsatyja." Egyáltalán nem hiszem el, hogy a zsidóknak ne lett volna más õse, hiszen mindezek a történetek csak képletesek. Teljességgel légbõl kapott Ádám és Éva históriája, szó szerint nem értelmes Ábrahám sem. Ugyanis aligha lehet azt mondani, hogy egy ember ettõl kezdve zsidó, de az õsei nem voltak azok és a testvérei, illetve a rokonai sem. Még a vallás sem különbözteti meg az elõdeitõl, hiszen végig ugyanaz az Isten szerepel a történetben, genetikailag meg töretlen a láncolat. "2) Aki elolvasta a Bibliát, benne ezt a történetet, annak világos: I-ten valójában nem akarta, h Ábrahám megölje a fiát." Ez egy nagyon kétséges állítás. Ugyan minek játszott volna Isten, hiszen mindenható és mindent tudó lévén elõre tudhatta, hogy Ábrahám megteszi amit kér. Nyilván inkább a birkára éhezett ahogy meglátta, meggondolta magát, de itt is fennáll az elõbbi paradoxon, hogy ezt is sejthette elõre, ha már úgy keni, vágja a prófétálást. Mindez sokkal inkább arra utal, hogy Ábrahám kissé buggyant volt, hangokat hallott a fejében, de annyira ostoba mégsem volt, hogy saját fiát leölje és az Istene is beérte egy birkával, szava sem volt hozzá. Valójában inkább azt jelzi a történet, hogy a zsidók ekkortól fogva nem áldoztak többé embert a saját isteneiknek. A Bibliát számos történetbõl válogatták egybe, honnan tudod, hogy a korai változatok nem hemzsegtek az emberáldozatoktól? Ezt az egyet benne hagyták, mivel jól példázza, milyen feltétlen engedelmességet követel az Úr, bár azért be lehet csapni, mert igazából mindegy neki, embert, vagy birkát ölnek le a tiszteletére, sõt, ha egyiket sem, az sem zavarja. Hasonló történetek minden korból vannak, a régi római erények bizonyítására megtalálható Lívius írásaiban ez az elem egészen a kommunista ideálokig, mindenhol gyakran alkalmazzák a propaganda fogások. Sajnos hitele sehol sincs, sõt egyenesen riasztó a túlzott, mondhatnám vakbuzgó engedelmesség követelése, amely egyenesen értelmetlen és természetellenes. A keresztény vallás elemeitõl ugyancsak távol esik az ilyesmi, akárcsak a rabszolgatartás, vagy a többnejûség, amelyek szintén természetesek ebben az idõben. Isten tömegmészárlásai sem vehetõk komolyan. A megfélemlítés sokkal inkább riasztó, mint kívánatos és egy szabad, jobb világban, olyanban, mint manapság, amikor nincs önkényuralom, nincs rettegés és megfélemlítés, sokkal inkább taszító a hatása, mint vonzó. Az a szervezet, amelyik ekkora elkötelezettséget vár el a híveitõl, nyilvánvalóan nem valódi, követésre érdemes célokat követ. Magának az eszmének kellene vonzónak lenni és ha ez fennáll, akkor szükségtelen a vakhit, vagy a drasztikus retorzió. Minden intézményt, személyt és gondolatot szabad és kell is bírálni, hogy eldönthessük, valóban jó e, használ e a világnak, érdemes e követnünk.(?) Nem így gondolod?
Ha kissé eltérünk a kérdéstõl, a kiválasztott nép fogalma is megvitatható. Ha van több gyermeked és végiggondolod, hogy az egyik utódai egy új népcsoportot fognak a jövõben alkotni, mondjuk õk lesznek a Zolándusok, vagy a Katindok, akkor azonnal értelmetlenné válik az, hogy a népek között különbségek létezhetnek és igazságtalan egy kiválasztás. Sokkal inkább az egyenlõség, testvériség eszmeisége tûnik szembe és látható, súlyos tévedés áldozata, aki bármilyen fajelmélet híve.
Ha Ismernétek a TEREMTÕ miben létét nem pusztítanátok ráfogva a szeretetre. Hogy ezt kéri az Isten. Csak a tudatlanok pusztítanak, mert nincs bennük értelem, Mert, ha lenne, akkor megértenék hogy a szeretet inkább Önmagát áldozná fel mint a teremtményét. Nem próba tétel volt, hanem egy személy szüleménye, hogy irányítsa ez embert az ehhez hasonló történetekkel, hogy engedelmes legyél, A TEREMTÕ tudja, hogy amit teremtett értelemmel bír a tudatlanság felett. És nem is kérne ilyet. A Teremtõ tanítja a helyes Útra nem pedig választás elé állít. EZT JEGYEZD MEG. Nem a választással és próbatettéllel, hanem BÖLCS ÉRTELEMMEL.
nneddudgi! Azt látszik, hogy szépen bemagoltad a történetet és a hozzá fûzött kommentárokat. Nem tudom, hogy van-e családod, de lenne egy kérdésem hozzád! A párod hûségét próbára tennéd úgy, hogy azt mondod neki-miután egy kést nyomsz a markába-, "bizonyítsd a hozzám való lojalításod, vágd el a gyermekünk torkát"?
Ritka rossz kérdés ez általánosságban. Ez személyre szóló utasítás volt. Ábrahámnak pedig volt hite arra, hogy ha fel is áldozza a fiát, Isten a halálból is visszahozza, mivel Isten már megígérte, hogy Izsák lesz az örökös. Ezért mondta Ábrahám a kísérõknek, hogy visszamegy hozzá a fiával együtt.
Nézd meg ezt a filmet: IGEN EMBER Megkapod a választ!
Ha bárkinek bármit mond vagy "súg" isten, érdemes meglátogatnia egy elmeszakértõt.
Ez volt az elsõ kérdés, amit gyerekként eltávolított Istentõl.Az áldozathozatal csak akkor elfogadható számomra, ha valaki saját magáról dönt, saját magát áldozza fel. Már 9 évesen is éreztem, hogy az Ábrahám sztori elfogadhatatlan, azóta is felháborít. De jó, hogy van ilyen történet, mert teljesen világos, hogy a vallás mit vár tõled. Persze nem azt, hogy megöld a gyereked, de azt igen, hogy Isten a családodnál fontosabb legyen. Mellesleg a kommunisták is ezt várták tõled és minden diktatúra, csak nem Istenrõl beszéltek, hanem a hazáról, a királyról, stb. Az élet szent, csak ebben hiszek.
Látod ez az ideológia a legoptimálisabb! Ha a kommunizmus Istent éltette volna, akkor most egy tökéletes világban élnénk.
Igen, #27... de nem azt tette és ezért ilyen rettenetes a világunk. Jóvátehetetlen amit itt tett. Lerombolta az emberképet, Isten képmását. Egy sejthalmazzal, ami kibugyborékolt a mocsárból-nos azzal mindent meg lehet tenni. "a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok)" http://hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunizmus_fekete_k%C3%B6nyve Mi benne maradtunk a kísérleti lombikban. Talán érdemes elgondolkodni, hogy a hasonló sorsú Lengyelo, miért is áll jobban? Miért nem fogynak?Határozottak, erõsek, Istenhívõk.
keresem az elsõ válaszomat és nincs ... valaki valószínûleg nem tudta értelmezni és azért lett törölve, tehát valahogy így szólt: ha valaki szerint isten ezt mondja neki akkor az egy bomlott elme (csak ennyit írtam, de most azért még hozzáteszem, hogy a töröltetõ is értse: isten nem társalog az emberekkel ... és még a világ összes jogrendszere is elmebajt feltételez, és kivizsgáltat, ha valaki ezzel az indokkal gyilkol) lehet megint törölni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!