Találatok a következő kifejezésre: Ha az azt javasolja hogy nem (12 db)

Ha az orvos azt javasolja hogy nem dolgozhatom nem rúghatnak ki táppénz alatt?

még a leg elején vagyok

Legjobb válasz: Táppénz alatt nem rúghat ki, ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed és van kiskönyved is. Semmiképp sem. Ha esetleg jogutód nélkül szûnik meg a munkahely akkor a te munkaviszonyod is, de akkor a tb fogja a havi ellátásokat( táppénzt) fizetni. Így tudom, de ne aggódj, terheseket nem rúghatnak ki, ha már megvan a kiskönyv, amit a védõnõ ad.

Táppénz alatt nem rúghat ki, ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed és van kiskönyved is. Semmiképp sem. Ha esetleg jogutód nélkül szûnik meg a munkahely akkor a te munkaviszonyod is, de akkor a tb fogja a havi ellátásokat( táppénzt) fizetni. Így tudom, de ne aggódj, terheseket nem rúghatnak ki, ha már megvan a kiskönyv, amit a védõnõ ad.
A kérdező hozzászólása: köszi!kicsit megnyugodtam
De nem ám!
HA határozatlan idejû a szerzõdésed és van kiskönyved nem rúghat ki!ha megteszi munkaügyi bíróságra mégy és megnyered a pert!Ha határozott a szerzõdésed akkor sajna abban az idõben lejár megszûnik a táppénz, elmehetsz passzív táppénzre 45napra ez akkor is érvényes ha megszûnik a munkahelyed.DE arra figyelj ha munkanélkülirõl akarsz tgyásra és gyedre menni sajna jan 1tõl megváltoztak a jogszabályok és csak tgyást kapnál..ez tavaly még nem így volt...most már csak gyest kaphatsz ha nincs végig munkaviszonya valakinek.sajnos én pont ebbe a ktegóriába tartozom mindjárt szülök és 4nap híjján most rohangálunk vmi ismerõs után, hogy bejelentsen , mert csak így kapnék gyedet...ez fontos de a helyzeteddel kapcsolatban kérdezz meg egy tb-t az a legegyszerûbb.Jah és ha tudsz kissebb tb kirendeltséget ahova kevesebben járnak, mert ott elmondanak mindent a nagyobbakban nem biztos.
Ha lejárt a próbaidõd, és határozatlan idejû a szerzõdésed, akkor nem rúghatnak ki. Ha még próbaidõs vagy, akkor gond lehet, mert már nem védi a próbaidõ alatti táppénzeseket a törvény.
A dátum jól van beállítva a rendszeren, böngészõbõl nem egy régi verziót használsz?
Eset Smart Security5 valódi licenszes ugyanezt játszotta el velem Mozilla Firefox-szal é Thunbderbirddel. Ha ez van gépeden, írjál az Sicontact ügyfélszolgálatnak. Ki kell kapcsolni az SSL szûrést az ESET Beállításokban.
Egyébként ez egy BUG.
Ha én csinálok magamnak tanúsítványt, akkor is ezt írja ki, és ilyenkor a titkosítás érdekében figyelmen kívül hagyom, vagy ha a böngészõ felajánlja, kivételnek felveszem.
A Firefox SSL titkosítás tanusítvány ellenõrzése összeakad a vírusirtóéval. Érdekes módon a Chrome-é nem.
Dühítõ tud lenni, amikor lecseréltem a Thunderbirdet, az újba nem integrálta a Gmail-es postafiókokat, mert "lejárt a Thunderbird tanusítványa". Hiába tettem be kivételnek, az se használt. Amikor a Firefox-ot is lecseréltem, nem kapcsolódott a netre. Eseték javasolták a védelem beállításaiban az SSL kikapcsolását. Azóta mûködik. Egyébként valódi kódos Eset Smart Security5.

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi é

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi életet a gyógyszer kihagyását megelőző héten, akkor forduljak a kezelőorvosomhoz (és én éltem). Ön szerint ebben az esetben kell tartanom nem kívánt terhességtől? Köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi é

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi életet a gyógyszer kihagyását megelőző héten, akkor forduljak a kezelőorvosomhoz (és én éltem). Ön szerint ebben az esetben kell tartanom nem kívánt terhességtől? Köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Pár napja fáj a fogam, a baj az hogy nem tudom melyik.2hete voltam betömetni az utolsó lyukasat. Azt nem tudom hogy ha elmegyek hogyan tudja meg melyik fáj? Mivel ilyenkor a röntgen tudomásom szerint nem javasolt.12hetes kismama.

Legjobb válasz: Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Kisfiamnak (9hós) szív alakú a nyelve. (rövid nyelvfék) Miért nem vágják fel neki? Azt mondják, majd ha a logopédus javasolja. Komolyan várjam meg, hogy rosszul tanuljon meg beszélni!?

Legjobb válasz: Ne! Essetek rajta túl minél hamarabb. Nem is értem, ki tanácsolhatott ilyet. Egyébként egy pillanat az egész, kap érzéstelenítõt, inkább csak az lesz a nehéz, hogy le kell majd fogni. Szopizni tudott? (még annyit tudok elképzeln, hogy nem olyan súlyos a lenövése, de akkor is érdemes most megcsináltatni, mint várni, hogy késõbb szükség lesz-e rá.) A fiamnak még a csecsemõosztályon megcsinálták, mikor született, pedig nem volt vészesen lenõve.

Ne! Essetek rajta túl minél hamarabb. Nem is értem, ki tanácsolhatott ilyet. Egyébként egy pillanat az egész, kap érzéstelenítõt, inkább csak az lesz a nehéz, hogy le kell majd fogni. Szopizni tudott? (még annyit tudok elképzeln, hogy nem olyan súlyos a lenövése, de akkor is érdemes most megcsináltatni, mint várni, hogy késõbb szükség lesz-e rá.) A fiamnak még a csecsemõosztályon megcsinálták, mikor született, pedig nem volt vészesen lenõve.
A kérdező hozzászólása: Igen szopizni tudott/tud, . Nem tudom mennyire lehett lenõve, de szegénynek még behúzva is "kígyónyelve van". Én sem szeretném megvárni míg rosszul tanul meg beszélni, aztán hordhatom logopédushoz...nem értem miért csinálják ezt. Köszönöm a választ!
én felcsípettem neki, amikor 4 hetes volt, mert a kórházban nem csinálták meg, egy pillanat volt az egész, és egy csepp vér volt a gézlapon, szóval semmiség az egész azért kell megcsináltatni, mert nem fogja tudni kimondani az "r" betût
utolsó vagyok, az enyém nem kapott érzéstelenítõt sem, a gyerekorvos csinálta, egy olyasmi ollóval mint egy körömvágó olló, és az én babám is csak azért sírt mert lefogták, amint elengedték semmi baja nem volt minél kisebb a baba, annál könnyebben túl estek rajta szerintem
A kisfiamnak 7-8 hónaposan vágták fel. Be voltam tõle tojva, de kb 1 másodperc volt az egész. Mire nagy nehezen elhelyezkedtünk a székben, már kész is voltunk. Egy kampós végû ollóval csippentett egyet, ennyi volt az egész. Épp csak felszisszent, mire felálltunk, már vigyorgott a dokira. Nem is vérzett egyáltalán, érzéstelenítõt sem kapott. Nekünk fül-orr-gégész csinálta. Szerintem essetek túl rajta mielõbb, felesleges húzni. Egy nagyobb gyereket lehet, jobban megvisel, hogy vagdossák a nyelvét. Most meg pár másodperc alatt túl lesz rajta, és el is felejti, mire kiértek az ajtón!
az én fiamnak 2 hónaposan vágták fel, a drágám nagyon harapta az asszisztensnõ ujját, ahogy a gézt dugta a szájába. Mondta is a nõvérke, hogy még jó, hogy nincs egy foga sem. Egy óra múlva már nevetett. Érzéstelenítõt is kapott. Szerintem jelentkezz be egy fül-orr-gégészhez, kérdezd meg tõle, mégiscsak õ a szaki, ezt sztem még telefonon is megmondja. Ki mondta, hogy várjatok vele?

A optikus cilinderes kontaktlencsét javasolt, hogy azt kell hordanom, de csak az egyik szemem cilinderes. Olyat hallottam, hogy nem okoz különösebb problémát ha nem cilinderes kontaktlencsét hanem normált hordok. Ez igaz?

Legjobb válasz: ilyen esetben szerintem a szemüveg sokkal praktikusabb lenne amúgymeg elég nagy baj, ha cilinderes lenne, te meg simát hordasz :S

ilyen esetben szerintem a szemüveg sokkal praktikusabb lenne amúgymeg elég nagy baj, ha cilinderes lenne, te meg simát hordasz :S
A kérdező hozzászólása: Szemüvegem van, de nem jött be annyira zavar hogy nem fedi le a teljes látóteremet( az is cilinderes persze) És valahogy kicsit lassabban fókuszál benne a szemem egy adott dologra, bár ez lehet hogy a szemüvegek sajátossága nem tudom... Azért akarok kontaktlencsét hogy ezeket kiküszöböljem és olyan érzés legyen mintha alapból tökéletes lenne a látásom, úgy hogy közbe nem zavar egy szemüveg az orromon
a szemüvegem cilinderes, de kontaktlencsébõl simát hordok, sõt a doktornõ is ezt javasolta, ha nem fáj tõle a fejem. nekem nem fáj. próbáld ki. én is jobban látok kontaktlencsével!
Kis mértékû asztigmiát cilinder nélküli kemény kontaktlencse tud korrigálni. Lágyból cilinderes kell.
Nekem is cilinderes kéne egyik szememre de nem azt hordok, baj nincs belõle, így is jól látok normál kontaktlencsével.
Ha kapsz egy sima lencsét és cilinderes kell, akkor nagyobb a dioptriája mint a szemüvegednek így küszöböli ki azt hogy nincs cilinder. De van akinek érzékeny erre a szeme pl nekem, és zavart a nem cilinderes lencse, nem láttam benne rendesen. Tehát ez úgy is ki fog derülni a próba lencse használatakor neked is.

Hogyan lehetnek beszedesebb? ki mit javasol? Nem szeretek tarsasgba jarni de ha megis akkor nemtudok mit mondani magamrol pedig munkambol kifolyolag sok helyen megfordulok de egyszeruen nem jut eszembe semmi ha beszelni kene vicces ez az egesz!? 31/F

egyszeruen nem fogekony az agyam es nem erzek kesztetest arra h beszeljek ?

Legjobb válasz: Szerintem csak akkor járj társaságba, ha ott jól érzed magad vs. "Nem szeretek tarsasgba jarni", és csak akkor beszélj, ha jól esik vs. "nem erzek kesztetest arra h beszeljek". Ha ezek nem esnek jól, miért akarod csinálni? Ahhoz nem szeretnék tanácsot adni, hogy hogyan tegyél úgy, mint aki jól érzi magát, vagy értsél egyet olyan információkkal, amikrõl nem áll módodban meggyõzõdni lsd. pletyka.

Szerintem csak akkor járj társaságba, ha ott jól érzed magad vs. "Nem szeretek tarsasgba jarni", és csak akkor beszélj, ha jól esik vs. "nem erzek kesztetest arra h beszeljek". Ha ezek nem esnek jól, miért akarod csinálni? Ahhoz nem szeretnék tanácsot adni, hogy hogyan tegyél úgy, mint aki jól érzi magát, vagy értsél egyet olyan információkkal, amikrõl nem áll módodban meggyõzõdni lsd. pletyka.
A kérdező hozzászólása: semmise kotelezo tudom de pl. a parkapcsolataimat is en nyirtam ki mert ott is kepes vok szotlan lenni es ezert ragaszkodok altalban beszedes tarshoz akinek szoaradata van uncsiva valok elobb utobb mindenkinek ma is megkerdeztek h miert nem meselek magamrol semmit ?
Igen, errõl már olvastam, hogy az ellentétek ugyan nem vonzzák egymást párkapcsolatban, de ez az egy tulajdonság igenis ellentétesen párosul: csacsogó embernek sokszor csendes a párja. Mert így mindkettõnek kényelmes. :-) Egyébként olvass el pár könyvet személyiségtípusokról (pl. Személyiségünk rejtett tartalékai), és azonnal kiderül, ki miért viselkedik úgy, ahogy viselkedik. Szórakoztató lesz és addig is ellazulsz, nem érzed a kényszert, hogy társaságban illik lenni :-) Ezt most olvastam, kicsit ide tartozik: A kapcsolatokat a hála élteti. Ahogy megerõsíted magadban, hogy hálát érzel valamelyik kapcsolatodért, mintegy varázsütésre egyre több boldogságot és több jót fogsz kapni az illetõtõl. Sõt, a kapcsolataidért érzett hála nem csupán az érintett embereket változtatja meg, hanem Téged is. (Rhonda Byrne)

. Alacsony progeszteron szintem volt, clostyt szedtem 1 hónapig sikeresen, lett 2 érett tüsző Ebben a hónapban az orvosom nem javasolja, csak hogy próbálkozzunk. Vajon ha a closty segitett, marad anormális progeszteron szintem?

Második gyermeket szeretnék

Legjobb válasz: Ha closti nélkül idõbe van peteérésed(mint amikor a clostit szedted) akkor szerintem van esély hogy jó lesz a progid. A closti ovuláció indításra van, hogy kellõ idõbe legyen p.é.d és ezáltal jó legyen a progi szinted. HAjrá

Ha closti nélkül idõbe van peteérésed(mint amikor a clostit szedted) akkor szerintem van esély hogy jó lesz a progid. A closti ovuláció indításra van, hogy kellõ idõbe legyen p.é.d és ezáltal jó legyen a progi szinted. HAjrá
A kérdező hozzászólása: Ezt ertem.viszont az erdekelbe hogy ha segitett a gyogyszer es elibditotta a progeszteron termeleset akkor most closty nelkul is termelodik tovabb?
Persze hogy termelõdik, az mindig termelõdik, csak closti nélkül már alacsony a szint mire jöhetne a baba.. Ezért mondom hogy a lényeg az hogy idõbe legyen peteérésed.Sok sikert kívánok. Igyál sokat legalább 2 litert / nap mert a progeszteront a mellékvese termeli, és annak meg kell a sok folyadék.
A kérdező hozzászólása: Koszi

3 hónapos babámnak ortopédia beutalóra azt írta a doki, hogy ráncasszimmetria. Terpeszpelust javasolt, két hét múlva megyünk az ortopédiára. Mi ez a ráncasszimmetria? Mivel a babám oldalt alszik a terpeszpelusban nem tud, baj ha csak nappal hordja?

Legjobb válasz: nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!

nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!
A kérdező hozzászólása: a 6 hetes szûrést ki csinálja, mert minket most küldtek elõször ortopédiára,
szia, a 6hetes csípõszûrés egy UHos vizsgálat, ott nézik a csípõjét, és a veséjét is. nekünk itt állapították meg, hogy kicsit éretlen a csípõje.terpesz pelus 6hétig éjjel nappal.
A kérdező hozzászólása: mi ilyenen nem voltunk

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!