Találatok a következő kifejezésre: Ha az azt javasolja hogy (27 db)

Pár napja fáj a fogam, a baj az hogy nem tudom melyik.2hete voltam betömetni az utolsó lyukasat. Azt nem tudom hogy ha elmegyek hogyan tudja meg melyik fáj? Mivel ilyenkor a röntgen tudomásom szerint nem javasolt.12hetes kismama.

Legjobb válasz: Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Gyermekemre szeretném hagyni az ingatlanomat a telket. Érdekelne melyik megoldás javasolt, hogy ne kerüljön pénzbe a dolog sem neki, sem nekem. Van-e ilyen megoldás, ha nincs, akkor melyik az ami a legolcsóbb?

Legjobb válasz: Amíg élsz közvetlen rokonnak ajándékozás esetén nem kell vagyonosodási járulékot fizetni csak valami minimális illetéket. Ez a legolcsóbb. Ha meghalsz ér örökölnek az már drágább...

Amíg élsz közvetlen rokonnak ajándékozás esetén nem kell vagyonosodási járulékot fizetni csak valami minimális illetéket. Ez a legolcsóbb. Ha meghalsz ér örökölnek az már drágább...
Jelenleg örökösödésnél sincs az ingatlanokra illeték, "csak" a közjegyzõ kezelési költsége van, ami önmagában is eléggé húzos. Most valóban az ajándékozási szerzõdés is illetékmentes egyenesági rokonokra. Azonban ki tudja meddig..

Kisfiamnak (9hós) szív alakú a nyelve. (rövid nyelvfék) Miért nem vágják fel neki? Azt mondják, majd ha a logopédus javasolja. Komolyan várjam meg, hogy rosszul tanuljon meg beszélni!?

Legjobb válasz: Ne! Essetek rajta túl minél hamarabb. Nem is értem, ki tanácsolhatott ilyet. Egyébként egy pillanat az egész, kap érzéstelenítõt, inkább csak az lesz a nehéz, hogy le kell majd fogni. Szopizni tudott? (még annyit tudok elképzeln, hogy nem olyan súlyos a lenövése, de akkor is érdemes most megcsináltatni, mint várni, hogy késõbb szükség lesz-e rá.) A fiamnak még a csecsemõosztályon megcsinálták, mikor született, pedig nem volt vészesen lenõve.

Ne! Essetek rajta túl minél hamarabb. Nem is értem, ki tanácsolhatott ilyet. Egyébként egy pillanat az egész, kap érzéstelenítõt, inkább csak az lesz a nehéz, hogy le kell majd fogni. Szopizni tudott? (még annyit tudok elképzeln, hogy nem olyan súlyos a lenövése, de akkor is érdemes most megcsináltatni, mint várni, hogy késõbb szükség lesz-e rá.) A fiamnak még a csecsemõosztályon megcsinálták, mikor született, pedig nem volt vészesen lenõve.
A kérdező hozzászólása: Igen szopizni tudott/tud, . Nem tudom mennyire lehett lenõve, de szegénynek még behúzva is "kígyónyelve van". Én sem szeretném megvárni míg rosszul tanul meg beszélni, aztán hordhatom logopédushoz...nem értem miért csinálják ezt. Köszönöm a választ!
én felcsípettem neki, amikor 4 hetes volt, mert a kórházban nem csinálták meg, egy pillanat volt az egész, és egy csepp vér volt a gézlapon, szóval semmiség az egész azért kell megcsináltatni, mert nem fogja tudni kimondani az "r" betût
utolsó vagyok, az enyém nem kapott érzéstelenítõt sem, a gyerekorvos csinálta, egy olyasmi ollóval mint egy körömvágó olló, és az én babám is csak azért sírt mert lefogták, amint elengedték semmi baja nem volt minél kisebb a baba, annál könnyebben túl estek rajta szerintem
A kisfiamnak 7-8 hónaposan vágták fel. Be voltam tõle tojva, de kb 1 másodperc volt az egész. Mire nagy nehezen elhelyezkedtünk a székben, már kész is voltunk. Egy kampós végû ollóval csippentett egyet, ennyi volt az egész. Épp csak felszisszent, mire felálltunk, már vigyorgott a dokira. Nem is vérzett egyáltalán, érzéstelenítõt sem kapott. Nekünk fül-orr-gégész csinálta. Szerintem essetek túl rajta mielõbb, felesleges húzni. Egy nagyobb gyereket lehet, jobban megvisel, hogy vagdossák a nyelvét. Most meg pár másodperc alatt túl lesz rajta, és el is felejti, mire kiértek az ajtón!
az én fiamnak 2 hónaposan vágták fel, a drágám nagyon harapta az asszisztensnõ ujját, ahogy a gézt dugta a szájába. Mondta is a nõvérke, hogy még jó, hogy nincs egy foga sem. Egy óra múlva már nevetett. Érzéstelenítõt is kapott. Szerintem jelentkezz be egy fül-orr-gégészhez, kérdezd meg tõle, mégiscsak õ a szaki, ezt sztem még telefonon is megmondja. Ki mondta, hogy várjatok vele?

A optikus cilinderes kontaktlencsét javasolt, hogy azt kell hordanom, de csak az egyik szemem cilinderes. Olyat hallottam, hogy nem okoz különösebb problémát ha nem cilinderes kontaktlencsét hanem normált hordok. Ez igaz?

Legjobb válasz: ilyen esetben szerintem a szemüveg sokkal praktikusabb lenne amúgymeg elég nagy baj, ha cilinderes lenne, te meg simát hordasz :S

ilyen esetben szerintem a szemüveg sokkal praktikusabb lenne amúgymeg elég nagy baj, ha cilinderes lenne, te meg simát hordasz :S
A kérdező hozzászólása: Szemüvegem van, de nem jött be annyira zavar hogy nem fedi le a teljes látóteremet( az is cilinderes persze) És valahogy kicsit lassabban fókuszál benne a szemem egy adott dologra, bár ez lehet hogy a szemüvegek sajátossága nem tudom... Azért akarok kontaktlencsét hogy ezeket kiküszöböljem és olyan érzés legyen mintha alapból tökéletes lenne a látásom, úgy hogy közbe nem zavar egy szemüveg az orromon
a szemüvegem cilinderes, de kontaktlencsébõl simát hordok, sõt a doktornõ is ezt javasolta, ha nem fáj tõle a fejem. nekem nem fáj. próbáld ki. én is jobban látok kontaktlencsével!
Kis mértékû asztigmiát cilinder nélküli kemény kontaktlencse tud korrigálni. Lágyból cilinderes kell.
Nekem is cilinderes kéne egyik szememre de nem azt hordok, baj nincs belõle, így is jól látok normál kontaktlencsével.
Ha kapsz egy sima lencsét és cilinderes kell, akkor nagyobb a dioptriája mint a szemüvegednek így küszöböli ki azt hogy nincs cilinder. De van akinek érzékeny erre a szeme pl nekem, és zavart a nem cilinderes lencse, nem láttam benne rendesen. Tehát ez úgy is ki fog derülni a próba lencse használatakor neked is.

Ha az orvos azt javasolja hogy nem dolgozhatom nem rúghatnak ki táppénz alatt?

még a leg elején vagyok

Legjobb válasz: Táppénz alatt nem rúghat ki, ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed és van kiskönyved is. Semmiképp sem. Ha esetleg jogutód nélkül szûnik meg a munkahely akkor a te munkaviszonyod is, de akkor a tb fogja a havi ellátásokat( táppénzt) fizetni. Így tudom, de ne aggódj, terheseket nem rúghatnak ki, ha már megvan a kiskönyv, amit a védõnõ ad.

Táppénz alatt nem rúghat ki, ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed és van kiskönyved is. Semmiképp sem. Ha esetleg jogutód nélkül szûnik meg a munkahely akkor a te munkaviszonyod is, de akkor a tb fogja a havi ellátásokat( táppénzt) fizetni. Így tudom, de ne aggódj, terheseket nem rúghatnak ki, ha már megvan a kiskönyv, amit a védõnõ ad.
A kérdező hozzászólása: köszi!kicsit megnyugodtam
De nem ám!
HA határozatlan idejû a szerzõdésed és van kiskönyved nem rúghat ki!ha megteszi munkaügyi bíróságra mégy és megnyered a pert!Ha határozott a szerzõdésed akkor sajna abban az idõben lejár megszûnik a táppénz, elmehetsz passzív táppénzre 45napra ez akkor is érvényes ha megszûnik a munkahelyed.DE arra figyelj ha munkanélkülirõl akarsz tgyásra és gyedre menni sajna jan 1tõl megváltoztak a jogszabályok és csak tgyást kapnál..ez tavaly még nem így volt...most már csak gyest kaphatsz ha nincs végig munkaviszonya valakinek.sajnos én pont ebbe a ktegóriába tartozom mindjárt szülök és 4nap híjján most rohangálunk vmi ismerõs után, hogy bejelentsen , mert csak így kapnék gyedet...ez fontos de a helyzeteddel kapcsolatban kérdezz meg egy tb-t az a legegyszerûbb.Jah és ha tudsz kissebb tb kirendeltséget ahova kevesebben járnak, mert ott elmondanak mindent a nagyobbakban nem biztos.
Ha lejárt a próbaidõd, és határozatlan idejû a szerzõdésed, akkor nem rúghatnak ki. Ha még próbaidõs vagy, akkor gond lehet, mert már nem védi a próbaidõ alatti táppénzeseket a törvény.

Ha a laptopom kiírja, hogy javasolt a telepcsere, akkor az mit jelent pontosan, és kb mennyibe kerül egy ilyen kicseréltetése?

Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz,kiírja,hogy csatlakoztatva,nem töltõdik... :(

Legjobb válasz: Sajnos valószínû, hogy a laptopod aksija megadta magát. Milyen tünetek jelentkeznek, kb mennyi az üzemidõ akkuról, egyáltalán mûködik e akkuról? Még kontakt hibára gondoltam de az a kevésbé valószínû eset. Igazából használtat tuti nem vennék, mert egy nagy lutri, marad az új aksi, ami típustól függõen 15-30 ezer között mozog.

Sajnos valószínû, hogy a laptopod aksija megadta magát. Milyen tünetek jelentkeznek, kb mennyi az üzemidõ akkuról, egyáltalán mûködik e akkuról? Még kontakt hibára gondoltam de az a kevésbé valószínû eset. Igazából használtat tuti nem vennék, mert egy nagy lutri, marad az új aksi, ami típustól függõen 15-30 ezer között mozog.
A kérdező hozzászólása: Jujjj...dejóó :( Tegnap lett kicserélve a winchester is, mert az is megadta magát ... Tényleg ha valami elromlik, akkor elromlik minden...Ma az autónkba is új aksit kellett venni...Nagyon jóó :( Most 97 %-on van, eddig nem nagyon ment még le, ahogy figyelgettem.
Ha elmegy 1, 5-2 órát aksiról és veszi a töltést is, és fel is töltõdik teljesen az akku, akkor nem kell kicserélni, valószínûleg a windows érzékel vmit hibásan. Ilyenkor nem kell foglalkozni azzal a hibaüzenettel, hogy javasolt a telepcsere.
A kérdező hozzászólása: Most megy egy ideje, de most lement egy százalékot, pedig töltõn van ....
nekem is ez a problémám, de feltudja tölteni nem csökken, mennyi ideig mehetek ezzel az aksival? és van valami szoftver az aksihoz ami pontos adatokat ir ki?

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi é

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi életet a gyógyszer kihagyását megelőző héten, akkor forduljak a kezelőorvosomhoz (és én éltem). Ön szerint ebben az esetben kell tartanom nem kívánt terhességtől? Köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi é

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi életet a gyógyszer kihagyását megelőző héten, akkor forduljak a kezelőorvosomhoz (és én éltem). Ön szerint ebben az esetben kell tartanom nem kívánt terhességtől? Köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Azt mondta ez eladó hogy az ezüstöt vezeti az áramot szóval azt csak profi felhasználóknak javasolja. Ezek szerint ha ráketül az alaplapra akkor zárlatot okozhat vagy a procinak lehet baja?

Voltam bent egy számítógépes szakületben megérdeklődni hogy mennyibe is kerül az úgy nevezett "hőpaszta". Volt fehér-arany-ezüst.Ezért megkérdeztem miért drágább az ezüstöt és ezt válaszolta hogy az vezeti az áramot.

Legjobb válasz: Az ezüstnek nagyon jó a vezetõképessége, viszont drága ezért nem alkalmazzák.

Az ezüstnek nagyon jó a vezetõképessége, viszont drága ezért nem alkalmazzák.
Az ezüst valóban vezeti, de a pasztában nem színtiszta ezüst van. Valószínûleg nem az elektromos vezetõképesség, hanem a hõvezetõ képessége miatt alkalmazzák a pasztákban.
mivel fém, ezért gyors a hõbezetõ képessége és nagyon minimális méretre le tudják csökkenteni, igy nem lesz darabos a paszta, viszont ugyanezt rézzel nem tudják megcsinálni, miert az darabos lenne.
A kérdező hozzászólása: Akkor hogyha rákerül az alaplapra akkor nem lesz baja a gépnek?? :O
valószinûleg nem, amúgy magán a lapon van egy védõréteg ami levédi a víztõl meg iylenektõl, 130+ fokon ég le róla, az megvédi ettõl, ha víz kerül rá sem megy tönkre csak akkor hogyha csatlakozóra meg rá.
#4 Nem kerül rá az alaplapra, mert nem kell annyit rákenni, hogy rákerüljön.

Ha az a tervem, hogy Franciaországban szeretnék majd dolgozni ( divat és stílustervezőként) javasolt tennem franciából olyan nyelvvizsgát, amit külföldön is elfogadnak? Pl origó, telc? Illetve elvárják az angol nyelvtudást is, vagy elég a francia?

Esetleg melyek azok még, amit kint is elfogadnak?

Legjobb válasz: Nagyon fontos a felsõfokú francia nyelvtudás, de ezt nem muszáj nyelvvizsgával igazolnod. Nyugat-Európa nem ennyire "nyelvvizsga-mániás", mint Magyarország.

Nagyon fontos a felsõfokú francia nyelvtudás, de ezt nem muszáj nyelvvizsgával igazolnod. Nyugat-Európa nem ennyire "nyelvvizsga-mániás", mint Magyarország.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!