Találatok a következő kifejezésre: Ha az azt javasolja (63 db)

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!

Javasolt-e levágni a csecsemők első haját? Hallottam ogy ha levágjuk az első kis pelyhes haját akkor később erősebb lessz. Aki tapasztaltot szerzett az írjon.

Legjobb válasz: Tapasztalat: emiatt a buta tévhit miatt vágták le a babahajamat, hogy "erõsebb legyen". Eredmény: annyit értek el vele, hogy az összes babakori képemen csúnya vagyok a rövid haj miatt... A hajam a mai napig gyenge, vékony szálú, semmi jele annak, hogy a folytonos rövidre nyírás segített rajta, sõt... Én a lányomnak biztos, hogy nem fogom levágni, csak max. igazítani, ha már nagyon a szemébe lóg.

Tapasztalat: emiatt a buta tévhit miatt vágták le a babahajamat, hogy "erõsebb legyen". Eredmény: annyit értek el vele, hogy az összes babakori képemen csúnya vagyok a rövid haj miatt... A hajam a mai napig gyenge, vékony szálú, semmi jele annak, hogy a folytonos rövidre nyírás segített rajta, sõt... Én a lányomnak biztos, hogy nem fogom levágni, csak max. igazítani, ha már nagyon a szemébe lóg.
nekem 1-2 évesen rövid tüsi hajam volt, egyátalán nem vagyok csúnya a képeken nagyon édes kislány voltam.Nagyon kevés hajam volt, anyukám fodrász barátnõje javasolta, hogy vágják le a hajam rövidre, mert e rendszeres vágástól erõsebb, és dúsabb lesz a haj, nekem nagyon jól állt, valamelyik babának viszont nem áll jól, dús, és erõs hajam van ma már.Kisfiam dús fekete hajjal született, neki azért vágtam kicsi belõle nyáron mert ömlött szegényrõl a víz, majd 8 hónaposan a szemébe lógott, muszáj volt igazítani, most is rengeteg haja van és nagyon hosszú, most lesz 1 éves, és megfogom megint nyírni kicsit, de a kényelméért, az Õ haját nem kell erõsíteni, és dúsítani.
Miért lenne csúf/csúnya rövid hajjal? Az én kislányomnak is volt bõven haja amikor megszületett. Aztán nõtt, nõtt, kopott itt-ott, összevissza hosszúságúra alakult. Fél éves volt amikor géppel 1cmsere letoltuk. 1éves kora után újra, 2cm-re. Most pici pálmás copfokat lehet csinálni a hajából és ha lekerül a sapka, kendõ akkor mindenki: "HÚ mekkora haja van" 1, 5éves és LÁNY. Genetika is számít hogy milyen erõs, sûrû, de nem lesz csúf azért mert rövid a haja :)
Természetesen erõsödik. A haj éppúgy, mint a testen levõ egyéb szõrzet is. Minél többet vágják, annál erõsebb szálú lesz, de sûrûbb nem.
Szia! Mi 1évesen vágtuk elõször a fiam haját. Erõsödött a haja. Nem sokat, de kézzel érezhetõ a változás. Azóta még 2xkellet vágni a haját, mert nagyon gyorsan nõ Neki azóta. Szóval az én fiamnak erõsödött. Viszont ha lányom lenne, még ennek a tudatában sem vágnám le a haját rövidre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.További szép napot!
komolyan nem értem mi volt rossza válaszomba...mi ebben valakinek a szórakozás nem is értem..
Ne haragudj, de ha egy kicsit rövidebbre van vágva a baba haja, az már mindenképp csúf? Mert akkor jelentem, legalább 12 éve csúf vagyok én magam is :D Az életben nem akarok még egyszer 10 centinél hosszabb hajat, sokszor voltam tiszta tüsi is. Ez nem jelenti azt, hogy a lányomnak folyton le fogom kopaszitani, de szerintem nyárra a vékony kóc helyett sokkal praktikusabb lett neki a rövid haj. Naponta moshattam, mert állandóan izzadt a kupája...
annyit nem fog változni, hogy emiatt érdemes legyen elcsúfítani a babát
A lányomnak nagyon hosszú haja volt születésekor, viszont nagyon vékony szálú is. Egy része kihullott, közben nõtt az új is. Úgy nézett ki, mint egy megtépett kiscsibe :D Miután folyton tele volt hajjal az ágya, úgy döntöttem, levágjuk. Elõször csak a végét igazítottuk meg, úgy 3-4 hósan, most meg lenyírtuk géppel kb 2-2, 5 centisre az egészet (8 hónapos). Sokkal erõsebbnek tûnik a haja, mert az elvékonyodott részt ugye levágtuk. Ettõl nem lett több, de szebb :) Na meg nem izzadja folyton csatakosra a fejét :D
Utolsó: a szõrzet nem a vágástól erõsödik, hanem a borotválástól, nem ugyanaz! Ilyenkor a borotva leszedi a pihéket is, amibõl szõr lesz, a szõrszálak végét pedig kiélesíti, amitõl durvábbnak tûnik. A haj nem ilyen, hisz nem kopaszra vágják azt a szerencsétlen gyereket. A hajszál egy élettelen szövet, a vágás csak annyit segít rajta, hogy lekerül az esetleges törött rész, tehát nem törik tovább, viszont a kicsiknek még nem törik.
Én írtam azt hogy elcsúfitani... én úgy értettem ha teljesen kopaszra levágják az amúgy hajas babát, azzal elcsúfítják szerintem. Persze egy kishajvágás, meg a rövid haj nem csúf én is vágtam az enyémnek fufrut mert a szemébe lógott már de kopaszra nem vágnám le a szép fürtjeit, hogy hátha megerõsõdik és jobban nõ majd.

Ha reggel járok edzeni, az mennyire borítja meg az általánosan javasolt étrendet? Hogyan egyek?

Ha rendesen, b?ségesen reggelizek, akkor ki is tudnám hányni edzés alatt az egészet. Ha viszont nem eszem, akkor nem bírom az edzést. Mit tudnék enni, ami gyorsan meg van, nem telít el? Cseréljem meg a reggelit meg a tízórait, és reggel egyek egy joghurtot valami gyümölccsel, tízóraira meg sok fehérjét, akár szénhidrátot, és zöldséget?

Legjobb válasz: Valami egészséges szénhidrátot egyél edzés elõtt - cukrozatlan müzliszeletet, teljes kiörlésû zsemlét, vagy esetleg, ha sietsz, csak 1-2 szem szõlõcukrot. A reggeli és a 10órai felcserélése nem egy rossz ötlet.

Valami egészséges szénhidrátot egyél edzés elõtt - cukrozatlan müzliszeletet, teljes kiörlésû zsemlét, vagy esetleg, ha sietsz, csak 1-2 szem szõlõcukrot. A reggeli és a 10órai felcserélése nem egy rossz ötlet.
Nekem nem sikerült megoldani ezt a problémát, ezért este járok. 1 joghurttal nem bírom, a müzliszeletet utálom (és szerintem felesleges nasi), a gyümölcs nem elég, a reggelitõl meg nekem is hányingerem van. Azt meg nem érek rá megvárni, míg eltelik 2 óra, és 2 órával korábban kelni sem bírok.
szerintem max pár falatot kapj be elõtte. én mentem már zabpehely-joghurt után 1 órával futni és vissza is köszönt sajnos :(
A kérdező hozzászólása: Este semmiképp sem érek rá edzeni, úgyhogy más megoldás kell. Eddig én is a mûzli, zabpehely dolgot nyomtam, de nekem is tök felesleges nasinak tûnik ez.
Ráadásul nekem azt is mondták (szakember), hogy ha edzés után bekajálok szénhidráttal, akkor nem fog a szevezetem a tartalékokhoz nyúlni (zsírt bontani), mert jön az utánpótlás. 2.
Most súlyzós eddzésrõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Aerob+súlyzós.
Valahogy csak meg kéne oldanod hogy legalább egy órával eddzés elõtt kajálj, kelj picit korábban. Súlyzós eddzés elõtt szerintem fontos betölteni egy normális étkezéssel, csak figyelj rá oda hogy ne edd tele magad illetve nem mindegy mit eszel, egy kissebb adag rizzsel vagy zabpehellyel be lehet vinni annyi ch-t hogy bírd az eddzést. Nem célszerû egyszerre végezni az aerob és a súlyzós eddzést, de ha mégis akkor a sorrend: kaja, egy kis szünet, súlyzóseddzés, fehére turmix, aerob eddzés, szénhidrát visszatöltés.
A kérdező hozzászólása: Most arra jutottam, hogy próbálgatom. Valamelyik reggel egy Balaton szeletet ettem mert volt otthon, és gondoltam inkább megeszem reggel, mint este :) Na az úgy tök jó volt, de azt azért mégse kéne rendszeresíteni. Próbáltam azt is, hogy kakaó + 3 kanál mûzli (fõleg zab van benne, én keverem össze), ma meg nem volt otthon tej, úgyhogy tejeskávé pirítós kombó volt, meg azt is próbáltam, hogy semmit nem eszem, csak teszek a kávémba fruktózt. Hát a balatonszelet volt a legjobb :)

A málnalevél teát magamtól is ihatom vagy csak, ha az orvos javasolja? Mennyit kell naponta? Tényleg jót tesz?

Legjobb válasz: Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)

Utolsó 3 hétben akár napi 1l-t is megihatsz, sokaknak bevált, és nem árthat, miért ne? Ha az orvos javaslatára vársz (ha csak nem egy alteros csodabogár), szerintem már a gyereked is õszülni fog. :)
Szia!Én péntek óta iszom de csak napi egy csészével iszok.Én megkérdeztem elõtte a védõnõt, hogy szabad-e?És azt mondta, ha már vagyok 37hetes akkor nincs akadálya.Ha hiszek benne, nyugodtan igyam.De ne vigyem túlzásba!Napi 3dl bõven elég.Nem szabad túlzásba vinni!38hetes km
Nekem bevált. Eddig is voltak érett tüszõim (ugye csak ezt látják az uh-n, a tüszõrepedést már nem...), de nem minden hónapban és ha volt, óriásira nõtt (29mm). 1 hónapja viszont már 2 tüszõm lett, a második ciklus volt, amiben ittam a teát. Igaz, nem tudom, megrepedt-e a tüszõ, mert nem sikerült a terhesség, de két tüszõvel dupla akkorára növeltem az esélyeimet. Napi 2*1 csészével iszom a teát, 2dl vízhez egy púpozott teáskanálnyi füvet forrázok le, általában fél óráig ázni hagyom.
Szia! Én a terhesség utolsó 4 hetében ittam a málnalevélteát, mert azt olvastam nagyon sok helyen, hogy szülésnél segít tágulni. Hát ittam is mint a kisangyal, aminek az lett az eredménye, hogy a szülõszobán vajúdtam 15 és fél órát mert nem tágultam. Úgyhogy én csak annyit mondok hogy nekem semmit nem segített az tuti :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Mi holnap lépünk a 38. hétbe. Hallottam, hogy sokaknak segítet vagyis erre fogták, bár lehet, hogy alkat kérdése.

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi é

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi életet a gyógyszer kihagyását megelőző héten, akkor forduljak a kezelőorvosomhoz (és én éltem). Ön szerint ebben az esetben kell tartanom nem kívánt terhességtől? Köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi é

Tisztelt Főorvos! Nyár óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ezen a héten viszont azt történt, hogy kihagytam az ehavi 5. szemet, illetve, pont a 12. órában vettem be. Rögtön utána néztem a leírásban ilyenkor mit javasol, és azt írja, hogy ha éltem az nemi életet a gyógyszer kihagyását megelőző héten, akkor forduljak a kezelőorvosomhoz (és én éltem). Ön szerint ebben az esetben kell tartanom nem kívánt terhességtől? Köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben bekövetkezhet a fogamzás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Azt mondta ez eladó hogy az ezüstöt vezeti az áramot szóval azt csak profi felhasználóknak javasolja. Ezek szerint ha ráketül az alaplapra akkor zárlatot okozhat vagy a procinak lehet baja?

Voltam bent egy számítógépes szakületben megérdeklődni hogy mennyibe is kerül az úgy nevezett "hőpaszta". Volt fehér-arany-ezüst.Ezért megkérdeztem miért drágább az ezüstöt és ezt válaszolta hogy az vezeti az áramot.

Legjobb válasz: Az ezüstnek nagyon jó a vezetõképessége, viszont drága ezért nem alkalmazzák.

Az ezüstnek nagyon jó a vezetõképessége, viszont drága ezért nem alkalmazzák.
Az ezüst valóban vezeti, de a pasztában nem színtiszta ezüst van. Valószínûleg nem az elektromos vezetõképesség, hanem a hõvezetõ képessége miatt alkalmazzák a pasztákban.
mivel fém, ezért gyors a hõbezetõ képessége és nagyon minimális méretre le tudják csökkenteni, igy nem lesz darabos a paszta, viszont ugyanezt rézzel nem tudják megcsinálni, miert az darabos lenne.
A kérdező hozzászólása: Akkor hogyha rákerül az alaplapra akkor nem lesz baja a gépnek?? :O
valószinûleg nem, amúgy magán a lapon van egy védõréteg ami levédi a víztõl meg iylenektõl, 130+ fokon ég le róla, az megvédi ettõl, ha víz kerül rá sem megy tönkre csak akkor hogyha csatlakozóra meg rá.
#4 Nem kerül rá az alaplapra, mert nem kell annyit rákenni, hogy rákerüljön.

2-3 éves Laptopom kiírja, " Javasolt a telepcsere". Aksit kell cserélni? Ha kiveszem az aksit töltőről működik?

Everest az írja ki,1-15% az jó vagy rossz?

Legjobb válasz: Nem, van benne gombelem vagy kis aksi mint asztali gépben, amirõl az óra és a Bios beállítások mennek. Ez merült le. ami meglepõ, mert a leggagyibb is alsó hangon 4-5 évet szokott kibírni.

Nem, van benne gombelem vagy kis aksi mint asztali gépben, amirõl az óra és a Bios beállítások mennek. Ez merült le. ami meglepõ, mert a leggagyibb is alsó hangon 4-5 évet szokott kibírni.
Az az aksi mehet a veszélyes hulladék telepre. Tudni fogod csak töltõrõl használni.
Kilehet az aksit sütni teljesen amíg sekép se hang. / az nem probléma/ Igen aksit kell cserélni. És igen mûködik, de ha kihúzod a töltõt akkor már nem.
A kérdező hozzászólása: Milyen gombelem?! Köszii a válaszokat :) Ha már venni kell akkor innen az összes jó? --> http://www.laptopalkatreszek.hu/kategoriak/laptop-akkumulato..
Szerintem akármilyen aksit nem tehetsz a gépbe, csak a neki megfelelõt.
Miután lövésünk sincs hogy milyen laptopod van milyen akkumulátorral... Szerinted? Egyébként érdemes ugyanolyat beletenni amilyen volt benne. A helyettesítõ típusoknál pedig fel fogják sorolni, hogy mely aksik helyett jó.
Ha esetleg nagyobb kapacitásúra gondolsz, akkor ott a töltõ lehet problémás. Maradj a gépkönyv ajánlásain belül.
A kérdező hozzászólása: Köszii :)

Ha egészséges az ember mennyi idejente kell vagy javasolt elmennie nőgyógyászhoz?

Férfiként kérdem. A n?k sokkal többet járnak orvoshoz mint a férfiak?

Legjobb válasz: évente

évente
nõgyógyászhoz nyilván sokkal gyakrabban járnak, mint a férfiak, amúgy igen, évente javasolt a rákszûrés, de ha valaki még nem él nemi életet, vagy ha évek óta ugyanaz a partnere és hûségesek egymáshoz, akkor lehet ritkábban.
Magyarországon az évi rákszûrés az érvényben lévõ protokoll. Külföldön ennél ritkábban finanszírozzák a biztosítok a szûrést. Egyébként általában véve elmondható, hogy a nõk gyakrabban (és egy adott problémával hamarabb) fordulnak orvoshoz, mint a férfiak. Az én páromat is úgy kell elrugdosni sokszor az orvoshoz, ha baja van, míg én megyek önként és dalolva.
Ebben az a bosszantó, hogy bár nekünk évente biztosított az ingyenes szûrés, mégis évente mintegy 500 nõ hal meg méhnyakrák következtében. Ez háromszorosa az EU-s átlagnak. Nemrég olvastam, hogy az újonnan felfedezett betegek többsége korábban sohasem vett részt szûrésen. Szóval még nekünk nõknek is van mit javulnunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!