Találatok a következő kifejezésre: Ha az alszom, (487 db)

Nem gáz ha háton alszok többször? 35 hetes vagyok és az utóbbi napokban egy fokkal jobban alszok! De arra kelek sokszor hogy háton de így a jó most! Elvileg nem lehet de ha csak így alszok jól?

Nem árt a kicsikének?? Tudom hogy elnyomhatja a f? ereket...

Legjobb válasz: Szia!Én is ugyanígy vagyok valahogy a napokban jobban alszom és a hátamon:) Valahol meg azt olvastam hogy ahogy kényelmes úgy aludjon a kismama,de én is hallottam már arról hogy ha háton alszunk elnyomjuk a fõ ereket....ki tudja!Én sokat alszom és pihenek a hátamon eddig nem volt belõle gond szerintem MÁR nem is lesz:))) Boldog babavárást és könnyû szülést:) 34 hetes km

Szia!Én is ugyanígy vagyok valahogy a napokban jobban alszom és a hátamon:) Valahol meg azt olvastam hogy ahogy kényelmes úgy aludjon a kismama, de én is hallottam már arról hogy ha háton alszunk elnyomjuk a fõ ereket....ki tudja!Én sokat alszom és pihenek a hátamon eddig nem volt belõle gond szerintem MÁR nem is lesz:) )) Boldog babavárást és könnyû szülést:) 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is olvastam ha úgy kényelmes aludjunk háton:) .Neked is könnyû szülést:) ! Csak már ott járnánk!!
Szia!En 36 hetes vagyok es pihenni delutanonkent csak haton szoktam , soha nem volt gond.

Hogyan tartsunk be egy napirendet ha az 5 hos babám össze vissza alszik és reggel is máskor ébred? Hogy alakitsam ugy anapot hogy legyen 5 étkezés?

Reggel fél8-fél9 között kell kb. 1 ora mulva kér enni 140ml körül eszik tejet majd rá 1 orára megint cicizik 50-120között és azon elalszik itt van hogy 1,5-3ora között alszik valamennyit felkel fél ora mulva eszik gyümölcsöt vagy valami zödségpürét (még csak kostolgatunk)olyan 140-150gr-ot utánnas van hogy eszik kis tejet 50-90között vagy nem kér meg teát iszik és 2 ora mulva eszik 100-120tápszert(már nem elég a tejem)alszik fél-2ora között de ha csak fél orát alszik kirakom a teraszra és alszik még 1,5-orát mire felkel már nem tudok adni enni mert utánna fürödnie kell és megint cici +tápszer hogy aludjon reggelig deha adok fürcsi elött nem eszik utánna eleget ha rendesen alszik 1,5orát du. a hején utánna még eszik 100ml és fürdés utánn is eszik de ilyen összevissza nem tudok napirendet tartani.Egyáltalán mikor kéne 10orait tartani amikor gyümit adok és mikor ebédet meg uzsonnát ha ilyenek a napok?Hogy csináljam??

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj emiatt. Azt mondják, hogy 3 hónapos korukra a babák kialakítanak maguknak egy napirendet, amit az anyuka maximum csak picit tud befolyásolni. Pl. mikor fürdetsz, mikor mész sétálni. Ha éhes etesd meg, ha álmos, hadd aludjon. Ha alszik éjszaka, akkor semmi gond. Nem kell minden napnak egyformának lennie. Egyébként én úgy szoktam, hogy rögtön amikor felkel megszoptatom. Kb 2 óra múlva már megint cicit kér, de tudom, hogy nem igazán éhes, hanem inkább álmos. Azért adok neki, vagy alszik rajta, vagy nem, de azért megnyugszik tõle (igaz, 10 hónapos). Este sem ragaszkodom a 3-4 óránkénti etetésekhez, azt olvastam a Suttogóban, hogy ilyenkor kifejezetten jó, ha gyakrabban eteted, jobban bírja éjszaka.

Szerintem ne aggódj emiatt. Azt mondják, hogy 3 hónapos korukra a babák kialakítanak maguknak egy napirendet, amit az anyuka maximum csak picit tud befolyásolni. Pl. mikor fürdetsz, mikor mész sétálni. Ha éhes etesd meg, ha álmos, hadd aludjon. Ha alszik éjszaka, akkor semmi gond. Nem kell minden napnak egyformának lennie. Egyébként én úgy szoktam, hogy rögtön amikor felkel megszoptatom. Kb 2 óra múlva már megint cicit kér, de tudom, hogy nem igazán éhes, hanem inkább álmos. Azért adok neki, vagy alszik rajta, vagy nem, de azért megnyugszik tõle (igaz, 10 hónapos). Este sem ragaszkodom a 3-4 óránkénti etetésekhez, azt olvastam a Suttogóban, hogy ilyenkor kifejezetten jó, ha gyakrabban eteted, jobban bírja éjszaka.
Szerintem se aggódj, majd kialakul magától.Nálunk pl.ebéd nem létezett 2 hónapig, 10 órai után aludt 3-4 órát is, így sokszor du 3-4 óra felé kapta a fõzeléket, amikor más baba uzsonnázik, és imádkoztam, h kibírja fürdésig, ha nagyon nem ment, adtam még neki pici adag gyümit akár fürdés elõtt is, attól nem telítõdött el.Igaz, kevesellte, de eltereltük a gondolatait játékkal, frdéssel, így utána rendesen cicizett-tápszerezett még. Az alvási szokások úgyis változnak folyamatosan kevesebbet fog igényelni, akkor könnyebb lesz betartani a napirendet.
Ja, és még annyit, szerintem nem szentírás, hogy mikor eszi a baba a gyümölcsöt, vagy a fõzeléket, az a lényeg, h mindent kapjon enni.Csak az új ételek bevezetésénél lényeg, h ne du.vagy este kapja, ha esetleg fájna tõle a hasa, ne éjszaka jöjjön ki

Miért baj, ha az 5, 5 évesem lefektetem délután is aludni? Az óvónő teljesen kiakadt rajta. Du. Alszik a kicsi, és a nagyot is lefektetem akkor. Ez olyan megdöbbentő?

Természetesen kibírja, ha nem alszik napközben, nem purcan ki estére. Ez annyira szokatlan? És ha nem hozom haza ebéd után? Akkor az oviban nem kell aludnia?

Legjobb válasz: Az óvodában ekkora gyereknek már nem kötelezõ aludnia. Max kis csendespihenõ van. De azért ha alszik kicsit ebéd után, attól még nem kéne az óvónõnek kiakadnia. Én közel 40 éves vagyok, és hétvégenként, ha tehetem, én is alszom.

Az óvodában ekkora gyereknek már nem kötelezõ aludnia. Max kis csendespihenõ van. De azért ha alszik kicsit ebéd után, attól még nem kéne az óvónõnek kiakadnia. Én közel 40 éves vagyok, és hétvégenként, ha tehetem, én is alszom.
Milyen érdekes az óvónõ/óvoda- épp ellenkezõje annak, amit mi tapasztalunk. Nálunk egyenesen örülnek neki, külön fel is hívják jószándékkal a figyelmet, hogy mennyire fontos még az 5 éveseknél is a délutáni alvás/pihenõ. Cikket is tettek ki a faliújságunkra errõl- a lényege az, hogy a kisgyermekek agyi/idegrendszeri fejlõdésének hasznos, az élmények feldolgozásának fontos feltétele ez a pihenõ. Bennünket arra bíztatnak, hogy legyen meg ez a rendszer a kicsik életében addig, ameddig csak lehetséges és õk is így állnak a kérdéshez. Szerintem egyáltalán nem baj, ha igényli, örül neki, akkor természetesen engedd aludni- annál frissebb, érdeklõdõbb lesz a délutáni játékban :)
2-es. Szép lenne ha bevezetnék suliban. A legtöbb gyerek 5 éves korától már nem nagyon alszik délután. Én pl 1 éves koromtól nem aludtam nappal. kész kinszenvedés volt a 4 év óvoda. nem minden gyerek egyforma. A legtöbb ygerek örül annak hogy végre nem kell délután aludni vagy próbálkozni.
Semmi oka kiakadni, o is lefekteti delben. Viszont ha most 5, 5 akkor jovo ilyenkor mar az iskolaban lesz tanoran 0 delutani pihivel es 8-tol 4-ig tenyleg koncentralnia kell majd. Szoval tenyleg nem artana egy kicsit trenirozni. De semmi oka ra hogy felhaborodjon rajta.
Az én fiam egészen addig, amíg iskolába nem ment, aludt délután.
Hb. 10 éves koromig, aludtam délután. 13-kor értem haza óviból/iskolából, ebédeltem és alvás. Általában 2 óra pihenés volt. Sajnálom azokat az elsõsöket, akik ezt nem tehetik meg. Ha rajtam múlna, ezt elõírnám 1-2 osztályos iskolásoknak is. A lányom még kiscsoportos, de az oviban nem alszik eleget. Hétvégén 3-3, 5 óra hosszat alszik ebéd után. Igaz mi egyébbként késõn fekszünk este. Õ is 22 óra körül, alszik el.
Én soha nem aludtam délután az oviban, de a gyerekeket lefektetem mindig, igaz a kicsi még csak másfél éves, neki kell az alvás. A nagy 4 éves, de õ is igényli, simán elalszik három órát is délután. Az esti lefekvéskor sincs hiszti, hogy nem akar, éjjel is szépen alszik. Õ ilyen, igényli a délutáni alvást. Az oviban sajnos nem tudja magát kialudni délután, pedig állítólag alszik. Sõt boldogult nagyanyám mindig lefeküdt egyet ebéd után.
Oviban konkrétan sosem aludtam délután. Én sem tudom, hogy mi szüksége van egy majdnem iskolás korú gyereknek a délutáni alvásra. Nem csecsemõ már.
Jövöre mindenképp suliba kel mennie és ott délután 4-ig bírni a strapát, erre jó lenne készülni.
Igen, tudom, hogy általában nem a kérdezõ pontoz le és nem is számít a pontozás, bocsánat, hogy kiakadtam ezen.
elöszöris higgyétek el nem a kérdezö szokta lepontozni aamásikat. én viszont azt az egyet nem tudom megérteni hogy miért kell foglalkozni ezzel a pontozással? Engem egy érdekel az hogy segitsek valakinek a problémájának megoldásában ha tudok az hogy erre ki mit pontoz egyáltalán nem érdekel. Én tudom hogy jó tanácsot adtam mivel csak olyanban adok tanácsot amiben 100%-ig biztos vagyok.
Most miért pontoztatok le már megint? Mert én is lefektetem a gyerekeket délután, vagy azért mert én gyerekkoromban nem aludtam délután? Nem mintha annyira számítana, de akkor is. Teljesen normálisan válaszoltam egy teljesen normális kérdésre. Ne haragudj kedves kérdezõ, de ez most úgy kikívánkozott belõlem. Azt hiszem ez volt az utolsó kérdés amire válaszoltam.
Az én lányom 5 éves kora körülig aludt itthon délután, utána már nem, de az oviban, mikor csendespihenõ volt, rendszeresen elszundított még nagycsoportban is. Mosolyogtak is rajta az ovónõk, mikor azt mondta, hogy azért várja az iskolát, mert ott nem kell aludni. :) 7 évesen ment suliba most szeptemberben, azóta már egyáltalán nem alszik délután, így este 8-kor kidõl, mint egy zsák. Szerintem hamarabb elalszik, mint ahogy a párnához ér a feje. :)
A kérdező hozzászólása: Az enyém sem díjazza, amikor lefektetem, szóval õ sem nagyon igényli, de én úgy érzem, jót tesz neki. Majd tavasztól trenírozom :) )) Köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Ne foglalkozzatok a pontozással! Én mindenkinek nyomtam egy zöldet!


Miért van az hogy ha sokat alszom akkor fáj a fejem?

Ha például 23:00-11:00 ig alszom akkor aznap szörnyen nyomóan fáj a fejem, már-már annyira hogy hányingerem is lesz a fájdalomtól. Sajnos valamikor képtelen vagyok felkelni, hétvégén, szünetekbe.. és teljesen tönkreteszi a napjaimat. Hogyan lehetne elmulasztani?

Legjobb válasz: túl alszod saját magad, lehet attól fáj. Átlagosan egy embernek elég napi 8-9 óra alvás, ha ennél több akkor van az, hogy túl alszod magad és sokkal fáradtabb, nyûgösebb leszel mintha korán kelnél.

túl alszod saját magad, lehet attól fáj. Átlagosan egy embernek elég napi 8-9 óra alvás, ha ennél több akkor van az, hogy túl alszod magad és sokkal fáradtabb, nyûgösebb leszel mintha korán kelnél.

A baba hogy bizonyosodik meg körülményei változatlanságáról az éjjeli ébredéskor, ha sötétben alszik?

Lányom 9 hós és igen rossz alvó. Tervezzük egy altatási módszer kipróbálását a jobb alvás érdekében.

Legjobb válasz: Pontosan nem tudom, hogy melyik programra, könyve gondolsz. Én az Aludj jól gyermekem nevû könyvet töltöttem le a netrõl. Hellyel közzel be is jött amit írtak benne. Mostanában 1* ébred 8 hónapos kisfiam 5 óra körül enni, este 20.30-kor vacsizik és rögtön el is alszik. Az a lényeg, hogy úgy ébredjen, ahogy elaludt. Pl ha cicin alszik el, akkor azt fogja követelni, ha szólt a tv akkor azt. Igen a cumi nálunk is gond, de próbáld meg anélkül megtanítani aludni. Sok sikert!

Pontosan nem tudom, hogy melyik programra, könyve gondolsz. Én az Aludj jól gyermekem nevû könyvet töltöttem le a netrõl. Hellyel közzel be is jött amit írtak benne. Mostanában 1* ébred 8 hónapos kisfiam 5 óra körül enni, este 20.30-kor vacsizik és rögtön el is alszik. Az a lényeg, hogy úgy ébredjen, ahogy elaludt. Pl ha cicin alszik el, akkor azt fogja követelni, ha szólt a tv akkor azt. Igen a cumi nálunk is gond, de próbáld meg anélkül megtanítani aludni. Sok sikert!
szerintem pici gyermek figurás lámpa éghet nálunk is ég elalvásnál azt figyeli a kicsim, mi a cumit bedobtuk a tóba kiránduláskor így ö tudta hogy nincs (már 10 éves )nagyon erõs legyél és csak rajtad meg a férjeden mulik kitartás nekünk sikerült
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez a könyv van meg, erre gondoltam (van egy másik is, de lényegében ugyanezt írja) Köszi, ilyen tapasztalatokat várok továbbra is. És arról az evésrõl nem tudod, vagy nem akarod leszoktatni?
így volt a menet nálunk: este vacsi mesélés után be az ágyba (már nem rácsos ágy volt)szeretgetés után kimentem , az ajtót nem csuktam rá. Hát ö ki mászot utánunk én szépen vissza tettem beszéltem neki de semmi jutalom puszi higadtan viselkedtem (persze izgultam).Persze sír. Ez így ment, éjjel is csak csitigadtam.Utána ugy modosítottam hogy délutáni alvásnál bent maradtam a szobába (1szobánk volt)én is aludtam az ágyamon ö a kicsi ágyon.Este is befordult a falfelé mi meg tévéztünk. Mi vagyunk a falka vezér . Kitartást.Nagyon jó alvó lett.
elsö válaszolo melyik oldalon található a könyv letöltése?
A kérdező hozzászólása: http://osze1969.multiply.com/video/item/210/210 Jobb egérrel kell a könyv borítójára kattintani, majd hivatkozás mentése más néven. Miután lementette, a letöltött anyag .rar kiterjesztésû lesz, ezt total commanderbeen tudod megnézni/megnyitni.
köszike már olyan kiváncsi voltam erre a könyvre én már nem tudom melyiket olvastam 9 év.de nálam bevált én kicsit katonás vagyok a nevelésben és kenyérre lehet kenni az imádni való fiamat

Ha keveset alszok az milyen hatással van a fejlődésemre? (mármint konkrétan testépítésre gondolok, ha ilyen 4-5 órát alszom egy nap visszaesik az izomzatom? )

Jó lenne ha valaki erre a kérdésemre értelmes választ tudna adni, előre is köszönöm!

Legjobb válasz: nem esik vissza de a fejlõdésed nem a leg tökéletesebb így. én azt mondom ha nem tudsz rajta változtatni akkor ne foglalkozz vele,ha ezen aggódsz akkor csak rosszabb lesz ha ezen streszelsz.

nem esik vissza de a fejlõdésed nem a leg tökéletesebb így. én azt mondom ha nem tudsz rajta változtatni akkor ne foglalkozz vele, ha ezen aggódsz akkor csak rosszabb lesz ha ezen streszelsz.
A regeneráció fontosabb, mint az izomstimuláció. Elegendõ alvás nélkül nem tudsz hatékonyan izmot építeni. Ez életviteleden a testépítéshez változtatnod kell, különben kénytelen leszel más sportot választani.
hát napi 4-5 óra alvással maximum sporthorgásznak érdemes elmenni :D am. viccet félrte téve , csinálhatod a kondit , de nagyon belefog szólni a fejlõdésbe és magába az edzés menetbe
Engem mikor áruházi õrségbõl áthelyeztek 24 órás telephelyes õrnek, egy kicsit se estem vissza erõben pedig gondolhatod mennyit aludtam óránkénti csekkolás mellett.... Sõt zsír %-om még csökkent is pedig sokat ettem unalmamban ott.
én Dirtboy-jal értek egyet.

A babám olyan, hogy kézben alszik el és ha nem alszik elég mélyen felébred ha le akarom tenni. Ha az ágyába teszem sír. Tippek?

Legjobb válasz: http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=0 innen letöltheted az Aludj jól gyermekem címû könyvet - szerintem nagyon hasznos http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=40 ez pedig Gina Ford: kiegyensúlyozott mamák, nyugodt babák kézikönyvét (ez nem csak az alvással kapcsolatban tartalmaz hasznos tippeket)

http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=0 innen letöltheted az Aludj jól gyermekem címû könyvet - szerintem nagyon hasznos http://osze1969.multiply.com/video?&=&page_start=40 ez pedig Gina Ford: kiegyensúlyozott mamák, nyugodt babák kézikönyvét (ez nem csak az alvással kapcsolatban tartalmaz hasznos tippeket)
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket mindenkinek, a suttogóról én is csak rosszakat hallottam. Ranschburg Jenõ is ellenzi, aki sztem elég nagy szaktekintély.
Én is olvastam a suttogót, nem teljesen értek mindenben egyet vele, de a rendszerre tanítása elég jó. Szerintem 5 hetesen korai még a szoktatás. Én ilyenkor még bõszen ringattam. Kb. 10 hetes korban kezdtük el bevezetni, hogy a saját ágyában aludjon el. Elõször ott játszottam vele (ágy feletti zenélõke), vagy ami éppen lefoglalta. Kicsivel több idõt töltött a kiságyban. Aztán jött a cumi és az alvás. Ha kiesett a cumi, mindig visszatettem, nem hagytam sírni. Aztán egyre kevesebbszer ejti ki és egyre hamarabb aludt el. Nekünk ez nagyon bevált. Mára eljutottunk odáig, ha vagyunk valahol és álmos, elalszik magától a mózesben és nincs hiszti és álmatlanság. Sok sikert! 4 hós kisfiú anyukája
Szia! Az én lányom is ilyen baba, rengeteget olvastam ez után. Azt a tanácsot kaptam, hogy ha másképpen nem megy, akkor altassam így, kézben. Rendszerint úgy altatom, hogy közben olvasok, tévét nézek vagy én is alszom vele együtt. Lehet hogy sokan bolondnak tartanak, de nem zavar. Persze megpróbálom letenni, néha sikerül is. Hidd el csak az elején fárasztó, mi már 4 és fél hósak vagyunk, a napirendünk klasszul kialakult, éjjel altatás nélkül alszik és egy boldog, kiegyensúlyozott baba! Sok sikert és jó babázást!
Hello, a miénk is ilyeneket csinál:) én megvettem a suttogó titkait, de semmi olyan nincs benne amit ne gondolnál józan ésszel, és ne tanulnál meg, ha figyelsz a babára. Én nem a könyvben hiszek. Szerintem öt hetesen még nagyon nem kell rendszerre szoktatni, egyébként is kialakul majd a saját rendszeretek, mert a TE igényed is fontos, hogy te hogy szeretnéd hogy legyen. Csak türelem, alakul majd. A miénk cicin alszik el este, mikor kiveszem a cicit a szájából bedugok egy cumit, majd a férjem alányúl és mozdulatlanul tartva átviszi a szobájába. Mostanában összehajtjuk nap közben a takaróját, és arra fektetem, majd a karomba veszem, úgy hogy felülök az ülõgarnitúrára, és ringatom a lábammal, közben cumizik. Igy nagyon jókat alszik, és ha már elég mélyen alszik, le tudom tenni. REmélem tudtam segíteni... boldog karácsonyt!
szia suttogó titkai....olvasd el hasznos lesz.-meg kell tanítanod h egyedül aludjon el kiságyában....ezt ott leírja h hogy, nekünk sikerült, sok sikert nektek is mennyi idõs??
A kérdező hozzászólása: öt hetes lesz holnap:-)

Mit hozhat ki egy 8 éves gyerekből ha az anyjával alszik 3-4 éve? Most lehet, hogy elválunk!?

Legjobb válasz: Sok-sok rosszat, mindenekelõtt torzult irányú személyiségfejlõdést. Már egy ötévesnek sem szabad az anyjával aludni, csak nagyon-nagyon indokolt esetben és max. egyszer-egyszer! Nyílván azért alszik anyukával a gyerek, mert anyuka ezt akarja, egyrészt, hogy elkerülje a férjével való házaséletet, másrészt, mert nem engedi magáról a lekisebb mértékben sem leválni a gyerekét. Ha elválnak, az teljes mértékben a nõ hibája. Én a bíró helyében kérnék gyermekpszichiáter szakvéleményt is, és az apának ítélném a gyereket - mielõtt az anyja teljesen gallyra vágja a lelkét.

Sok-sok rosszat, mindenekelõtt torzult irányú személyiségfejlõdést. Már egy ötévesnek sem szabad az anyjával aludni, csak nagyon-nagyon indokolt esetben és max. egyszer-egyszer! Nyílván azért alszik anyukával a gyerek, mert anyuka ezt akarja, egyrészt, hogy elkerülje a férjével való házaséletet, másrészt, mert nem engedi magáról a lekisebb mértékben sem leválni a gyerekét. Ha elválnak, az teljes mértékben a nõ hibája. Én a bíró helyében kérnék gyermekpszichiáter szakvéleményt is, és az apának ítélném a gyereket - mielõtt az anyja teljesen gallyra vágja a lelkét.
Nem egészen érthetõ. A 8 éves az anyjával alszik, de most lehet, hogy elváltok. Mivel 8 éves valószínûleg az anyja mellett fog maradni, ergo aludhat továbbra is vele. Nincs ebben semmi sem. Azt szokta meg. Idõvel nem is olyan sokára le fog róla szokni, mert ciki lesz. Egyéb kérdés?
Mi bajod van?
Érthetõbben írj ki kérdést, vagy sehogy.

Nem illetlenség ha ott alszom a pároméknál? Csak egyszer találkoztam az anyjával, akkor is alig 15 percig beszéltünk.

Anyukájával lakik, meg annak az élettársával (de az most 2 hétig külföldön van). Már sokszor kért, aludjak ott náluk. Õ már 2 és fél hónapja minden este nálunk alszik. Szerintem gáz lenne csak úgy odamenni az anyja lakására ott aludni, hogy egyszer beszéltem vele. Szerettem volna bemutatást követ? hétvégén is lemenni, hogy "szokjam" az ottani környezetet, de nem mentünk. Így hogy aludjak ott? 18L

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan mehetsz, ha a barátod ilyen sokat alszik nálatok.Nem hiszem, hogy kifogásolná az édesanyja, ha ti is ilyen hosszú idõre vendégül láttátok.Itt az alkalom, hogy közelebbrõl is megismerd.

Szerintem nyugodtan mehetsz, ha a barátod ilyen sokat alszik nálatok.Nem hiszem, hogy kifogásolná az édesanyja, ha ti is ilyen hosszú idõre vendégül láttátok.Itt az alkalom, hogy közelebbrõl is megismerd.
Sztem is nyugodtan mehetsz! Legalább így jobban megismered az anyóst:D Reggel ha felkelsz tudsz neki segíteni a jó benyomás növelése érdekében. Sok sikert
Alapjáraton szerintem gáz lenne, ha ott aludnál így hogy nem ismered a mamit, de mivel a párod is rég ott alszik nálatok, ezért szerintem nyugodtan ott alhatsz te is. Próbálj párod anyukájára jó benyomást kelteni. Pl elpakolsz a reggeli után, vagy valami. :) Ja és egy kis közös beszélgetés se ártana. :9
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretnék esküvõt 24-25 éves koromig, párom emlegeti minden nap. (1 hónapja minden nap felhív, megkérdezi hogy leszek-e a felesége, válaszolok, elmondja mennyire szeret és lerakja- megy vissza dolgozni)
Amiket elmondtál, az mind érthetõ. Nem sok köze van a kérdéshez. Ha a kérdésre válaszolok, nem illetlenség, simán ott alhatsz. Ha a problémáidat nézem, akkor inkább elõbb oldd meg azokat, és csak utána aludj ott! Ha Téged zavar a saját reggeli kinézeted, a hulló hajad, az nem jelenti azt, hogy az anyósjelöltet is zavarná. Lehet, hogy látott már ilyet, lehet, hogy Õ is így van vele stb. Viszont amíg TÉGED zavar, addig nem nyerõ, mert TE érzed magad kellemetlenül, ami nem jó sem Neked, sem a többieknek, akik majd nem értik, hogy mi a baj? És ez negatív a párkapcsolatod szempontjából is. Dolgozz egy kicsit ezeken az érzéseiden! :)
Gondolom reggel az anyuka sem egy matyóhimzés... Ha a párodat nem zavarja a reggeli kinézeted, akkor az miért foglalkoztat, hogy a mama mit szól majd hozzá. Reggel egyébként senki sem a legjobb formáját hozza:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! (Remélem nem baj, hogy letegezlek!) Igazat adok neked abban, hogy még nem kellene ott aludnom. 3 hónapja járunk, 2 hét után már itt aludt. Én már a 2. napon bemutattam a barátomat, anyuékkal azóta is jó a viszonya. Már kétszer fõzött nálunk, hétvégén is a barátom fõz az egész családnak (illetve négyünknek). Nem tûnik az anyukája olyannak akiben "lenne mit utálni". (Exem anyukáját pl. utáltam. 2 év alatt kb 2x aludtam náluk) Nálunk sem okoz gondot, hogy a párom itt van. Otthon fürdik, de itt vacsizik. Persze van mikor õ veszi meg az alapanyagot és õ csinál, vagy rendelünk pizzát amibõl anyuék is esznek, vagy elmegyünk étterembe kajálni. Szóval azt akartam az egészbõl kihozni, hogy anyuéknál nincs ilyen hogy nem mászkálhatnak zavartalanul. Anyu hálóingben, apu egy kisgatyában mászkál. Persze az párom anyját ez biztosan zavarná de most heti 1 éjszakát kibír, nem? Vagyis estét. Persze ezt õ dönti el, engedi-e hogy ott aludjak (bár nem hiszem hogy a 27 éves fiának tudna parancsolni). Ne haragudj azért az durva hogy minden új lány után domestos-ozol. Persze megértelek nem akartok semmit elkapni de gondolom nem hetente cserélgeti a fiad a barátnõit. Tényleg köszönöm a válaszod, gondolkozni fogok azon amit írtál. A szüleim is azt mondják hogy ott alhatnék már igazán.
Ha ennyire feszélyez a dolog, akkor mond meg a párodnak, hogy várjatok ezzel még, amíg jobban megismered az anyukáját.
Tudom, hogy ez a domestoszos dolog durvának tûnik, de én csak az itthoni illemhelyet használom, még munkahelyen is csak ha nagyon muszáj, (óvszabályok betartásával), de egyszer egy barátnõ sokat aludt itt, s én összeszedtem valamit, azóta vigyáézok. Nincsenek alkalmi kapcsolatok, de vannak komolyabbak és néhány hónaposak. 27 évesen szerintem már nõsülhet a barátod, ha úgy találod, aludj ott. De azért annak nézz utána, mennyire modern az anyukája, mennyire járnak otthon más elõtt levetkõzve. Mi valóban konzervatívabbak vagyunk az átlagnál, nem szoktunk levetkõzni, ha nem magunk közt vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki azt mondta nem az anyjával alszom hanem vele.
A kérdező hozzászólása: idegen helyen akkor sem tudok nyugodtan aludni, és kellemetlenül érezném magam. Szeretném jobban megismerni az anyukáját.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapig nem olt rám kíváncsi, akkor lettem bemutatva, azóta nem láttam. Párom megemlítette az anyjának hogy majd engem szeretne feleségül venni, az anyja annyit mondott hogy biztosan aranyos lány lehetek. Szerintem már a nevemre sem emlékszik :(
A kérdező hozzászólása: Így hogy még le se tegezõdtünk (fiatalabb mint anyukám), így kellemetlennek érzem, hogy reggel egy alvós pólóba kimegyek és ott az anyósjelölt meglát.. reggel nem vagyok egy szép látvány. És nagyon hullik a hajam. Emiatt is kellemetlenül érzem magam..:S
A kérdező hozzászólása: Engem nem zavarna ha hálóingben mászkálna. Mondjuk anyu is hetente vagy 10 naponta tisztítja ki a kádat + wc-t, és minden nap felmosunk fertõtlenítõvel de mi a kutyák miatt.

AZ nagy baj ha az öcsém nem akar elmenni az erdei iskolába és plüssállatokkal alszik (13 éves) amúgy ha a saját ágyában alszik, akkor a barlang mélyén is lehetne :D?

vagy csak nagyon ragaszkodik a saját cuccaiohoz?

Legjobb válasz: De hogy függ össze a kettõ? Erdõsuliba nem vihet plüsst?

De hogy függ össze a kettõ? Erdõsuliba nem vihet plüsst?
Miért baj ha ragaszkodik hozzá? Lehet, hogy számára nagyon fontos a plüssállat amelyikkel alszik (vagy amelyekkel), s fontos emlékek kötik hozzá. S ha nem volt rendszeresen ilyen iskolákban és kevés olyan éjjel volt, amikor nem a saját ágyában aludt, akkor normális. Lehet az is, hogy nagyon ragaszkodik.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm megy a zöld kéz! :) )
Nem nagy baj, de nem tudom ez egészséges -e. Már nem tudom megítélni, hogy a te öcséd normális -e, vagy a sok fszjancsi aki ilyen korban már csajozik, meg ilyenek...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!