Találatok a következő kifejezésre: Ha az a teszt (1547 db)

Ha pozitiv lett a terhesegi tesztem tutira teherbe estem? Nagyon streszeltem a teszt elott. Legerzekenyebb tesztet vettem masnap teszteltem ujbol, szinten pozitiv lett az a teszt kimutatta azt is hogy elv.5 hetes vagyok? !

Legjobb válasz: Igen, a teszt csak a terhesség során termelõdõ hormonra reagál, tehát ha pozitív, akkor pozitív. Ha jól gondolom digitális Clearblue teszt, ugye? Egyébként akarod a gyereket?

Igen, a teszt csak a terhesség során termelõdõ hormonra reagál, tehát ha pozitív, akkor pozitív. Ha jól gondolom digitális Clearblue teszt, ugye? Egyébként akarod a gyereket?
A kérdező hozzászólása: kerlek valaszolj!
Hát, a vetélés egy olyan kérdés, ami megjósolhatatlan. Elvileg a 12. terhességi hétig mindenki rizikós, de abortuszt is csak 12. hétig lehet végezni. Én erre nem várnék, a vetélések inkább a következõ vérzés idejében következnek be. Amennyiben elvetélsz úgy nincs szükség abortuszra, és fizetned sem kell, egyedül azt kell megnézni, hogy kiürült-e a méhed, vagy maradt-e bent valami, nehogy véralvadási zavarod legyen, vagy bármi más, amit egy elhalt terhesség okozhat. Abortusz után pár óra múlva mozoghatsz és nem lesz gond, nem fog fájni.
Jajj nem is kérdeztem meg, hogy hány éves vagy. Mert ez is egy másabb helyzet. Amennyiben 18. életév alatt vagy, úgy szülõi beleegyezés kell az abortuszba, amennyiben a szülõk nem írják alá, nyugodtan menj a gyámhatóságra, majd õk aláírják. A 18. életévét be nem töltött személy korlátozottan cselekvõképesnek minõsül, tehát a 18. terhességig jogosult dönteni arról, hogy ki akarja-e hordani vagy sem.
A kérdező hozzászólása: elmultam :)
Akkor a 12. terhességi hétig van jogod errõl dönteni. Van még bármi kérdésed? Bármire szívesen válaszolok, amit tudok :)
A kérdező hozzászólása: a digitalis teszt akkor 100% igazat mutatott ugye? tudom mat valaszoltal ra, de nagyon hihtetlennek tartom :S 1 honapja fog kesni 7.en, nem elvezett el bennem elettarsam... es ezert a testet sem eroltettem de mar most idegesitett.. szoval holnap van legnagyobb esely az elvetelesre? olyan modszer nincs amitol elvetelhetnek , hogy ne kelljen abortusz? pl vmi kaja vagy akarmi ?:)
Nem, a terhességed csak orvos tudja megszakítani, az otthoni próbálkozásoknak általában nagyon súlyos egészségkárosodás a vége, egyébként is tilos beavatkozás, ne kísérletezz vele, magadat teszed vele kockára :( 1 hónapja késik? Tehát 4 hete? Akkor nem valószínû, hogy 5 hetes a terhesség, de megmondom neked hány hetes egy pillanat alatt. Az utolsó menstruációd elsõ napjától számítjuk és úgy kell a heteket számolni. Az eredmény pedig biztos. Valószínûleg nem sikerült idõben megszakítania az együttlétet, vagy egy korábbi aktusból maradhatott élõ hímivarsejt az elõváladékban.
A kérdező hozzászólása: igen 7.en kellett volna meg jonnie de 1. voltunk egyutt az elott 1 honapig nem, mert nem belfoldon dolgozik...
A kérdező hozzászólása: olvasgattam forumon sok olyan varandos holgy volt akik elveteltek... 5.het utan erre nagy esely van meg? es ha elvetelnek akkor is kellene abortusz? es abortusz utan hany napig nem tudok ugy mond mozogni..?
Ja, amennyiben volt már hüvelyi szülésed, abban az esetben csak a mûtét napján kell megjelenned a kórházban és nem is kell bent aludnod. Reggel bemész, kapsz egy hálóinget, mûtét és délután mehetsz is haza, vagy este.
A kérdező hozzászólása: nem ! anyagi problemak miatt nem ...
Hát, akkor nagyon sajnálom :( Ismered a teendõket?
Vannak olyan tesztek amelyek daganatos megbetegedésnél is pozitív erdményt adnak.
Ha valaki szervezetében HCG termelõ tumor van, azt kb. minden terhességi teszt kimutatja, de ez annyira extrém ritka betegség, hogy biztos vagyok benne, hogy nem errõl van szó. Nem véletlenül csinált tesztet a kérdezõ. Ha 5 hetes, akkor kb. 1 hete késik a vérzése. A daganatosoknak rendben van a vérzésük.
A kérdező hozzászólása: nincs daganat.. es a hanyinger jelen van... nogyogyaszhoz lesz az utam a heten, aztan sajnalatos modon abortusz, ha nincs mas teendo :S
Ez a két választás van. Abortusz vagy gyerek. Sajnálom :( Az orvos el fogja mondani a lehetséges lépéseket, de ha gondolod én is szívesen elmondom mi történik ezután.
A kérdező hozzászólása: ha megkerhetnelek reszletesen kerlek... ultrahang lesz nogyogyaszatnal? vagy mi hogy abortuszt is korul vazolnad kerlek.koszi.
Tehát bemész, valószínûleg UH-n még nem fog látni semmit, de talán jövõ héten már petezsákot láthat. Ezután ad róla egy papírt, igazolni fogja, hogy várandós vagy. Ezzel a papírral a helyi családsegítõbe kell elmenni, ahol elmondod, hogy nem szeretnéd kihordani a terhességet, és ugye nálad anyagi válsághelyzet áll fenn, tehát ez az indoka. Ezután kapsz egy csekket és 3 nap haladékot, hogy átgondold. Kb. 30 000 ft az abortusz. 3 nap múlva visszamész a befizetett csekkel, ha nem gondoltad meg magad és ezután az orvosod ad egy idõpontot a mûtétre. Amennyiben elsõ terhességed, vagy nem volt még hüvelyi szülésed csak császáros, akkor az aboruszt megelõzõ éjjelen kell befeküdnöd a kórházba és felhelyeznek egy úgynevezett lamináriát, ez tágítani fog, úgy néz ki, mint egy pálcika, tulajdonképp az is. Másnap pedig elvégzik a mûtétet. Ezt altatásban csinálják, nem fogsz érezni semmit. Mûtét után pár óráig még ott kell lenned, utána már haza is mehetsz.
December 7-én kellett volna, hogy megjöjjön? Akkor már látni fogja a doki ultrahangon. Ez megkönnyíti majd az abortuszt végzõ dolgát. Egyébként biztosan az abortusz mellett döntesz? A párod mit szól a gyerekhez? Vagy nem tud még róla?

Ha az ovu teszt negatívat mutat, tévedhet? Úgy értem összejöhet akkor is a baba, vagy a teszt 100%-os?

Legjobb válasz: az ovu teszt, tudomásom szerint, egy nagy lutri:D csomó rossz teszt van, selejtes, rosszul mutatja, stb. milyen fajta? hátha a tapasztaltabbak tudnak valamit

az ovu teszt, tudomásom szerint, egy nagy lutri:D csomó rossz teszt van, selejtes, rosszul mutatja, stb. milyen fajta? hátha a tapasztaltabbak tudnak valamit
Nem tudom melyik oviteszt márkát használod, de az enyémre rá volt írva, hogy ha negatív az sem zárja ki az ovut, és ha pozitív az sem garantálja hogy valóban volt ovud, ugyanis ez csak az lh szintet mutatja. én azt ajánlom, hogy menj nõdokihoz ha hónapok óta nem jön a baba. Én akkor mentem amikor ovu környékén jártam és kaptam egy tüszõrepesztõt, aznap kellett sexelni és másnap, és most terhes is vagyok. nekem 4 hónap görbézés és ovutesztelés után elegem volt mindenbõl és elmentem dokihoz. nem küldött haza, hogy próbálkozzak még vagy 8 hónapig, hanem felajánlotta a szurit. Az elsõ lányomnál is negatív volt az ovutesztem és csak sex után 4 nappal lett pozi az ovuteszt, mégis babás lettem... tényleg nincs sok értelme az ovutesztnek, mert vagy sikerül vagy nem és ez nem a teszten múlik. sok sikert neked!!!
A kérdező hozzászólása: Vaterás. A napokban lesz elvileg peteérésem, de nem sötétedik a teszcsík. Azért kérdezem hogy vajon így is sikerülhet?
2. vagyok. sexeljetek 2 naponta az elkövetkezõ héten is...
A kérdező hozzászólása: 3 naponta tudunk csak max. Viszont a második nap reggelén találkozunk fél órát. A párom nem szeret reggel szexelni, de ha az ovu teszt azt mondaná hogy akkor kell, akkor belemenne. Ezért gondoltam így.
Szia! Én többféle tesztet próbáltam, volt érzékenyebb és kevésbé érzékeny. Az érzékenyebb sokkal hamarabb csíkosodott, és egyre erõsebb lett, a kevésbé érzékeny sokáig negatív volt, és egyszer csak pozitív lett. Nem tudom milyet használsz, de én jobban szerettem, ha egyszer csak pozitív lett, mintha folyton csíkot láttam volna... De egyet értek az elõttem szólóval, amikor csak tudtok legyetek együtt! Az a tuti!

Ha az ovulációs teszt csíkja csak kicsit halványabb a kontrol csíknál, az azt jelenti, hogy holnap lesz pozitív, vagy már ez is annak számít?

Legjobb válasz: Ehhez e´n annyit tennék hozzá,mert nem tudom a választ,de az ovulácios teszt nem megeggyezö a terhességi teszttel.

Ehhez e´n annyit tennék hozzá, mert nem tudom a választ, de az ovulácios teszt nem megeggyezö a terhességi teszttel.
Az elsõ válaszadó valóban kicsit félreértelmezte a kérdést! Szerintem a halványabb csík is pozitívnak számít, bár ez csak magánvélemény.
Az ovulációs teszt az nézi mikor van az embernek peteéeése!A terhességi tesz , ami nem ugyanaz mint az elözö pedig már a terhesség meglétét vizsgálja.!
Erõteljes erõs színû csiknak kell látszódnia.Csináld tovább a tesztet rá fogsz jönni a külömbségre.
Nálam is ugyan ez a helyzet állt fent, amikor elõször végeztem el a tesztet.Halvány volt a csík, és ez azt jelentette - de hangsúlyozom, ez nálam volt így -, hogy még nagyon fiatal terhes voltam.Kb 3 hetes.Egy hetet vártam és csinálatm egy újat, másfajta tesztel és az már egyértelmûen pozitív volt, vagyis az a csík is erõteljesen látszott.:)
Az eredmény pár perc alatt látható. Holnap már nem a valós eredményt mutatja. 1 hét múlva csinálj egy másikat, ha az is 2 csíkos akkor babát vársz!:)

Ha az ovulációs teszt pozitív (van ugyanolyan sötét csík, mint a kontrollcsík, majd másnap nincs csík), akkor biztosan van peteérés?

Legjobb válasz: Nem biztosan, csak az esetek döntõ többségében. Az ovulációs teszt nem az ovulációt jelzi, hanem az ovut kiváltó LH hormon megnövekedett mennyiségét. Hogy tényleg bekövetkezett-e az ovuláció (magyarul tüszõrepedés), azt a hõgörbébõl lehet eldönteni: ovu után a hõ megemelkedik és legalább 14 napig úgy is marad.

Nem biztosan, csak az esetek döntõ többségében. Az ovulációs teszt nem az ovulációt jelzi, hanem az ovut kiváltó LH hormon megnövekedett mennyiségét. Hogy tényleg bekövetkezett-e az ovuláció (magyarul tüszõrepedés), azt a hõgörbébõl lehet eldönteni: ovu után a hõ megemelkedik és legalább 14 napig úgy is marad.

Ha az lh tesz pozitiv akkor az már tuti peteérés? Ugy értem akkor kitud jönni magátol a petefészekből?

Legjobb válasz: Nem tuti, csak nagy a valószínûsége. Itt találsz választ erre a kérdésre elég részletesen. http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml

Nem tuti, csak nagy a valószínûsége. Itt találsz választ erre a kérdésre elég részletesen. http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml
Hát én a 20. napnál járok, szép érett a petesejtem, de nem volt tüszõrepedésem ezért ottmaradt. Tehát gyönyörûen érik minden hónapban, akár 20 mm-re is a tüszõm, de nem lökõdik ki. :-(

Ovuszakértõk! 2 lány után fiút szeretnénk, mikor legyünk együtt? Ha az ovu teszt+? Vagy utána? Mert ugye a tüszõrepedés csak 24-36 óra múlva következik be ill. néhol 48 órát írnak. És mennyire tuti, hogy hajnalban történik meg?

Legjobb válasz: Mi is szeretnénk egy kisfiút a lányunk mellé! Úgy olvastam, és volt egy videó is, amiben Czeizel beszélt errõl, hogy az ovú napján, illetve utána van nagyobb esély a fiúra! Magyarul a pozi ovúteszted után egy nappal, mert csak akkor van peteérés! Az ovú teszt csak "szól elötte egy nappal"! Mi is így csináltuk, hátha... Sok sikert!

Mi is szeretnénk egy kisfiút a lányunk mellé! Úgy olvastam, és volt egy videó is, amiben Czeizel beszélt errõl, hogy az ovú napján, illetve utána van nagyobb esély a fiúra! Magyarul a pozi ovúteszted után egy nappal, mert csak akkor van peteérés! Az ovú teszt csak "szól elötte egy nappal"! Mi is így csináltuk, hátha... Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hajrá nektek is!

Ha az ovu teszt pozítív akkor előtte is ajánlott együtt lenni (mármint mielőtt pozítív lesz) és utánna is a negatív napokon? És ha pozítív akkor tuti, hogy a tüszőrepedés bekövetkezik 24-36 órán belül? Vagy, hogy van ez?

Legjobb válasz: Az pozitív napon-napokon és az elsõ negatív napon kell babáért szeretkezni. Az ovuteszt csak azt jelzi,hogy amikor erõs vastag csíkos lesz,onnantól 24-36 óra múlva meg kéne repednie a tüszõnek!De nem biztos,hogy meg is reped. Onnan tudod meg,hogy sikeresen ovuláltál,hogy mikor pozitív az ovuteszt a hõdnek esnie kell,aztán hirtelen felugrik magasabbra mint a pozitív teszt elött volt,na akkor megvolt a repedés is.

Az pozitív napon-napokon és az elsõ negatív napon kell babáért szeretkezni. Az ovuteszt csak azt jelzi, hogy amikor erõs vastag csíkos lesz, onnantól 24-36 óra múlva meg kéne repednie a tüszõnek!De nem biztos, hogy meg is reped. Onnan tudod meg, hogy sikeresen ovuláltál, hogy mikor pozitív az ovuteszt a hõdnek esnie kell, aztán hirtelen felugrik magasabbra mint a pozitív teszt elött volt, na akkor megvolt a repedés is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Igy már értem. Csak most kezdem azért kérdezek ilyeneket.

Peteérés után 12 nappal érzékeny teszt már kimutatná a terhességet? És ha igen, melyik az a teszt, és mennyibe kerül?

A h?m fent van, pedig ilyenkor csökkenni szokott. Azért próbálkoznék.

Legjobb válasz: Nekem is irnátok:(?

A kérdező hozzászólása: Nekem is irnátok:(?
Szia! Elméletileg igen, a Qupidonak pl. ki kéne, de ez nagyon egyénfüggõ, van akinek a nem várt után egy héttel mutatja csak ki. Én azt javaslom várd meg a nem várt napját, mert ha esetleg most tesztelsz és negatív az könnyen lehet fals negatív is és nagyon nagy csalódást okoz neked. Remélem tudtam segíteni!
Elvileg kimutathatja, ha mondjuk a peteérés után kb. 2-3 nap alatt emelkedett maximumra a hõd, akkor történhetett a tüszõrepedés és ugye a megtermékenyülés ideje. Ezután minimum 6-7 nap múlva lehet beágyazódás (de nagyon minimum), így kb. már 10-12 napnál tartunk. Megpróbálhatod... Bár én ikreket vártam és 2 nappal a nemvárt mens. elõtt még negatív volt a tesztem. (28 napos ciklusom volt, tehát a 28. napon) A tüszõrepedéstõl számítva 14 nap múlva jönne meg a menzesz. Te kb. a tüszõrepedés 10. napja körül tesztelnél... hát ha korábban volt az esetleges beágyazódás... esetleg... Én maximálisan megbízok a Medi-Lab csík tesztben (nem kazettás!), ami 2 darabosban is kapható, így kb. 400 Ft/db. Közel 11 éve megbízom benne és igen érzékeny.
Rosszul írtam: 28 napos volt a ciklusom, tehát a 26. napon még negatív volt a tesztem, na de a 28. napon pillanatok alatt pozitív lett.
Kimutathato, de ha negativ lesz akkor sincs veszve minden. A 'nagykonyv' szerint a 14 napot javasoljak mert a beagyazodas a kb a 10-dik napra fejezodik be es innen meg 4 napot szoktak szamolni ahoz, hogy elegendo hcg termelodjon. Tehat ha a 12-dik napon meg negativ attol meg ket nap mulva lehet pozitiv mert ketnaponta duplazodik a hcg. Van akinel a beagyazodas mar megtortenik a 8-dik napra igy hamarabb pozitiv lesz a teszt. Persze mindenki mas de a nagy atlagnak a 14-dik napon vagy utanna lesz pozitiv a pe-tol szamitva. Pozitiv tesztet kivanok neked!!!!!

Ha valaki AIDS hordozó, akkor azt a teszt kimutatja? Milyen színű a teszt, ha nem vagyok beteg?

Legjobb válasz: AIDS hordozó nem lehetsz. Lehetsz HÍV (vírus) fertõzött. (Human Immunodeficiency Virus, magyarul emberi immunhiány-elõidézõ vírus) embert fertõzõ vírus, az AIDS nevû betegség kórokozója. A retrovírusok közé tartozik, és az emberi szervezetet a fertõzésektõl óvó immunrendszert támadja meg, azt évek alatt elpusztítva, védtelenné téve a szervezetet más betegségekkel szemben. Az akkor is lehetsz ha még nincs a betegségnek jele. HIV-fertõzés különlegessége, hogy a megfertõzõdéstõl számítva az AIDS elnevezésû végsõ stádium bekövetkezéséig átlagban kb. 12 év telik el (lappangási idõ). Milyen tesztre gondolsz? Tudtommal csak orvosi szûrés létezik, vérmintából.

AIDS hordozó nem lehetsz. Lehetsz HÍV (vírus) fertõzött. (Human Immunodeficiency Virus, magyarul emberi immunhiány-elõidézõ vírus) embert fertõzõ vírus, az AIDS nevû betegség kórokozója. A retrovírusok közé tartozik, és az emberi szervezetet a fertõzésektõl óvó immunrendszert támadja meg, azt évek alatt elpusztítva, védtelenné téve a szervezetet más betegségekkel szemben. Az akkor is lehetsz ha még nincs a betegségnek jele. HIV-fertõzés különlegessége, hogy a megfertõzõdéstõl számítva az AIDS elnevezésû végsõ stádium bekövetkezéséig átlagban kb. 12 év telik el (lappangási idõ). Milyen tesztre gondolsz? Tudtommal csak orvosi szûrés létezik, vérmintából.

Fogamzásgátló mellett mit jelent ha az ovulációs teszt pozitív a következő ciklus előtti napokban?

Legjobb válasz: Hát nagy vszínûséggel azt, hogy peteérésed van a tabletta mellett/szünetében..... Elvileg meghamisíthatja egyébként a teszt eredményét, de máskor volt itt egy hölgy akinek ovus tünetei voltak a szünetben, csinált ovutesztet, ami pozi lett, és kiderült, hogy tényleg van peteérése a 7 napos szünetben....

Hát nagy vszínûséggel azt, hogy peteérésed van a tabletta mellett/szünetében..... Elvileg meghamisíthatja egyébként a teszt eredményét, de máskor volt itt egy hölgy akinek ovus tünetei voltak a szünetben, csinált ovutesztet, ami pozi lett, és kiderült, hogy tényleg van peteérése a 7 napos szünetben....
Akkor jól tudom, h nem lehet peteérésem fog.gátló mellet.. nekem mégis volt peteérõs tünetem középidõben...tehát, akk ez nem normális...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!