Találatok a következő kifejezésre: Ha az a közös lakásban marad (3 db)

Ha az anya a közös lakásban marad 1 gyerekkel és kifizetné az apát, akkor ki állapítja meg az ingatlan értékét és akkor mennyi járna az apának ha kb. 6 milliót ér a lakás?

Legjobb válasz: Ha sikerült megegyeznetek a vagyoni dolgok osztozásában, akkor ti saját magatok. Ha csúnya, peres válás van, akkor a bíróság. Ha õ nem tudja megállapítani, akkor szakértõt vehet igénybe, hogy az ingatlan pontos értékét felmérje (értékbecslõ)Ö. Általában a házastársak 50-50 %-ban szoktak megállapodni. Attól függ, hogy milyen viszonyban vagytok, közösen szereztétek-e a vagyont, mióta vagytok együtt, ki mennyit vitt a házasságba. Szóval, sok tényezõ játszhat közre. Vagy egyezzetek meg közösen, vagy kérjétek ügyvéd segítségét.

Ha sikerült megegyeznetek a vagyoni dolgok osztozásában, akkor ti saját magatok. Ha csúnya, peres válás van, akkor a bíróság. Ha õ nem tudja megállapítani, akkor szakértõt vehet igénybe, hogy az ingatlan pontos értékét felmérje (értékbecslõ)Ö. Általában a házastársak 50-50 %-ban szoktak megállapodni. Attól függ, hogy milyen viszonyban vagytok, közösen szereztétek-e a vagyont, mióta vagytok együtt, ki mennyit vitt a házasságba. Szóval, sok tényezõ játszhat közre. Vagy egyezzetek meg közösen, vagy kérjétek ügyvéd segítségét.
Ha közös ingatlan van akkor vagy a bírósággal kell jóváhagyatni az egyezséget vagy ügyvéddel ellenjegyeztetni.

Hogy zajlik, mennyibe kerül egy válás Szlovákiában? Közös tulajdonú lakás sorsa érdekelne, ha az egyik fél a lakásban marad, a másiknak ki kell fizetni?

Legjobb válasz: Nem ismerem a szlovák jogszabályokat (és amúgy nem is valószínû, hogy itt találsz szlovák ügyvédet), de feltételem, hogy ki kell fizetni. Ez a logikus, ez a magyar jogszabály is, és így igazságos.

Nem ismerem a szlovák jogszabályokat (és amúgy nem is valószínû, hogy itt találsz szlovák ügyvédet), de feltételem, hogy ki kell fizetni. Ez a logikus, ez a magyar jogszabály is, és így igazságos.
A kérdező hozzászólása: és ha egy összegben nem tudja, a fizetésébõl vonják?
En ugy tudom, hogy ha mind a két fél szociálisan rászorult személy, akkor a bíroság elengedheti a felmerult koltségeket. Ha dolgoztok, akkor szerintem esélytelen. Szerintem levonják a fizetésbol esetleg exekuciot is tehetnek a személy vagyonára. Szintén egy szlovák állampolgár
A kérdező hozzászólása: anyukám nyugdíjas õ menne el a közös tulajdonú lakásból, a férje még keres, nem is rosszul õ maradna, viszont biztos nem tudná oda adni a fél lakás árát, ezért gondoltam, hogy vonnák neki... (õk szlovák állampolgárok) kedves szintén szl. állampolgár, ha tudsz valamit kérlek informálj, köszönöm!

Ha valaki beadja a válópert és elköltözik a közös lakásból, akkor az igaz, hogy a rendelkezési jog, a lakásban maradt félé lesz?

illetve nem értem, hogy ez akkor érvényes csak ha az elköltözött fél be is jelenti az uj címét? édesanyám szeretne költözni, mert a válóper beadása után már félne otthon együtt lakni a férjével, de nem szeretné, hogy ? rendelkezzen a lakásról.

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy a rendelkezési jog igen, a lakásban maradotté.

Én azt hallottam, hogy a rendelkezési jog igen, a lakásban maradotté.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!