Találatok a következő kifejezésre: Ha az a közös (290 db)

Ha elválunk a közösen felvett tartozásokat is megfelezik, de én fizetem 3és fél éve két kölcsönünket akkor azzal mi lesz?

Legjobb válasz: Amit a házasság alatt fizettetek, az akkor is közös befizetésnek számít, ha csak te fizetted. Minden, a házasság alatt felvett kölcsön közös.

Amit a házasság alatt fizettetek, az akkor is közös befizetésnek számít, ha csak te fizetted. Minden, a házasság alatt felvett kölcsön közös.
Házasság alatt nincs olyan, hogy én pénzem jogilag (kivéve ha örökségbõl vagy házasság elõtt is megvolt).
A fennmaradó részt felezik.. Ha nincs házassági szerzõdés, akkor vagyonközösség van. Amíg nem adjátok be a válást, addig nincs te pénzed, én pénzem..ha nem tudod bizonyítani, hogy örökségbõl, vagy házasság elõtt szerzett vagyonból fizetted (ha van kereseted ezt nem is lehet bizonyítani) akkor az olyan, mintha közösen fizettetek volna... Ha. A válást nem mondták ki, de az eljárás elindult, akkor már számít ki fizeti..
Az bizony elment a lecsóba.... Én is jártam így: a házasság vagyonközösség is, tehát fel sem tehetõ a kérdés az osztozkodásnál.
A kérdező hozzászólása: Muszáj voltam befizetni mert a fizetésembõl levonták volna, de õ semmit nem fizet.
Mert nem kötöttél házassági vagyonszerzõdést, minden bevétel és kiadás közösnek számít.
A kérdező hozzászólása: Most kint van békefentartóként külföldön a missziós pénzbõl nekem jár ha el válunk?

Hogyan közeledjek a lány felé neten, ha megvan a közös vonzalom? Mi az ideális napi beszélgetési mennyiség? 18F

Sziasztok! Van egy lány akivel kölcsönösen érdekeljük egymást, nyitottak vagyunk mindketten (megjegyezte hogy jelenleg "kapcsolatban él", de a "se veled, se nélküled" állapotban van, s szívesen ismerkedne velem, sőt, még randira is jönne) A gond az hogy messze lakik is jelenleg nem érne ra erre, de mindenképpen szeretné a dolgot a jövöben. Külön kérte tegnap is beszéljünk holnap is (azaz ma), plusz megkérdezte még az időt is mikor tudunk beszélgetni, viszont eddigi tapasztalataim alapján egy lány tudat alatt szereti, ha nehezen kap meg egy fiút, (plusz nekem is van jobb dolgom mint egész nap a gép előtt ülni, plusz nem is egészséges a túlzásba vívése) illetve viszonylag keveset beszél vele (pl naponta 1, másfél óra) Igazam van ebben? Hogy találhatom meg az ideális napi mennyiséget? Hogy ne legyen sok, de fent tartsam az érdeklődését!

Legjobb válasz: Naponta 120 szó. Ez hetente 5 szóval nõ.

Naponta 120 szó. Ez hetente 5 szóval nõ.
nincs ideális napi mennyiség, majd mindketten érzitek, hogy mennyi a megfelelõ. a csaj amúgy nem valami tisztességes, hogy akkor randizna veled, mikor barátja van, úgyhogy vagy szakítson vele elõbb, vagy maradjon vele, de akkor hagyjon téged.
A kérdező hozzászólása: Szia 10:10! Igen, ez nem valami tisztességes húzás lenne, de majd idõvel meg is fogom kérni, hogy vagy ö, vagy én, de ne húzzuk egymás idegeit fölöslegesen! Abszolút nem vagyok híve a hitegetésnek
Úgy találhatod meg, hogy ne menjetek túl egy bizonyos határon. Pl. ha már szexuális dolgokról beszélgettek, mielõtt randiztatok volna, az durva. Ugyanígy a csókkal való köszönés is.
A kérdező hozzászólása: Szia 10:28! Szerintem ez egyén függõ, véleményem szerint fontos a szexualitásról (is) beszélgetni (persze nem közvetlen, csak burkoltan, finoman, elhintegetve) hiszen akkor ezzel finoman éreztetheted a másik személlyel, hogy többre vágysz mint barátság (persze ez egy elég kockázatos téma, mert könnyen lehet túlzásba vinni, ami senkinek se jó!)

Ha elhagyom a közös tulajdonú ingatlanunkat a két gyerekkel, kérhetek-e a feleségemtől lakhatás megváltása címén pénzt, és ha igen, az ingatlan értékének hány százalékát?

1/4-e az enyém, 3/4-e a feleségemé, anyósomnak haszonélvezete van rajta, valamint van jelzálog hitelünk, amit a feleségem átvállalna

Legjobb válasz: Ha a feleséged áttvállalja az egész hitelt, cserébe kérheti, hogy az egyébként megítélhetõ kártérítést ne kelljen kifizetnie. Tehát ha a nejed fizeti tovább a hitelt, te nem követelhetsz tõle pénzt.

Ha a feleséged áttvállalja az egész hitelt, cserébe kérheti, hogy az egyébként megítélhetõ kártérítést ne kelljen kifizetnie. Tehát ha a nejed fizeti tovább a hitelt, te nem követelhetsz tõle pénzt.
Mind a kérdés feltevése, mind pedig az elõzõ válasz pontatlan.A kérdésre korrekt, szakszerû választ csak ügyvéd tud adni, mivel itt alapvetõ jogi fogalmakat kell tisztázni.Tulajdonjog , haszonélvezeti jog és lakhatás joga és azok megváltása között különbséget tesz a törvény.És hogy jön ide a kártérítés?Kártérítés fizetésére az kötelezhetõ, aki másnak kárt okozott.Javaslom, hogy feltétlenül fordulj szakemberhez, mert maga a tényállás is elég bonyolult.


Válni szeretnék. Ha kiköltözöm a közös házból, az ront e valamit a vagyonmegosztás szempontjából?

A férjem nem akar válni,én viszont már nagyon.Ezért kiköltöznék a közös (fele-fele) házból a gyerekkel,albérletbe.Mivel én hagyom el az ingatlant lehet e ez gond a válásnál ha a férjem mondjuk nem akarja eladnia házat?Követelhetem e hogy fizessen ki?Vagy amíg ? nem akar kiköltözni nekem t?rnöm kell?

Legjobb válasz: Ha a lakás fele a te neveden van, akkor igen, kötelezik hogy fizesse ki a részed.

Ha a lakás fele a te neveden van, akkor igen, kötelezik hogy fizesse ki a részed.
Valamennyit ront a helyzeteden, mert ha vagyonmegosztásra kerül sor, õ lesz birtokon belül. Mivel egy gyereketek is van, a bíróság valószínûleg neked ítéli majd, ami mellé jó esetben a ház is nálad maradhat. (Ilyenkor érdemes valamilyen alkut kötni a tartásdíjról, mert közös tulajdonú házzal rengeteg a baj.)
A kérdező hozzászólása: Igazából én nem szeretném megtartani a házat, (túl nagy)tehát az lenne az optimális ha eladnánk és megfeleznénk a pénzt.Kérdés hogy a bíróság kötelezheti e az eladásra a férjemet vagy arra, hogy fizesse ki a részemet? Költöznöm meg muszáj mert csak így veszi komolyan, hogy válni akarok.Õ biztosan nem fog kiköltözni, hiába is kérném.
A kérdező hozzászólása: Igen, az én nevemen van.

Mit ír elő a törvényalkotó, ha önként mondok fel a munkahelyemen, jogosult vagyok álláskeresési támogatásra? Végkielégítés vagy ilyesmi? Ha önként mondok fel, kérhetem-e azt, hogy közös megegyezéssel szűnjön meg a szerződés?

Legjobb válasz: Ha önként mondasz fel a munkahelyeden akkor - kérheted hogy közös megegyezéssel búcsúzzatok el. Cége válogatja hogy belemegy vagy sem. Nem kötelezõ a kérésednek eleget tenniük. Ha rendes megírja a papírokat közös megegyezéssel. Ha nem rendes akkor nem írja meg,és akkor az fog szerepleni,hogy felmondtál. - Ha te mondasz fel,vagy közös megegyezéssel mondasz fel nem jár végkielégítés. Az csak akkor jár ha több mint 3 éve dolgoztál a cégnél és a cég küld el. - Ha te mondasz fel akkor 3 hónapig nem jár álláskeresési támogatás, de még munkanélkülis segély sem. de regisztrálni regisztrálhatod magad. De a pontos törvényleírásokat mind megtalálod a neten..

Ha önként mondasz fel a munkahelyeden akkor - kérheted hogy közös megegyezéssel búcsúzzatok el. Cége válogatja hogy belemegy vagy sem. Nem kötelezõ a kérésednek eleget tenniük. Ha rendes megírja a papírokat közös megegyezéssel. Ha nem rendes akkor nem írja meg, és akkor az fog szerepleni, hogy felmondtál. - Ha te mondasz fel, vagy közös megegyezéssel mondasz fel nem jár végkielégítés. Az csak akkor jár ha több mint 3 éve dolgoztál a cégnél és a cég küld el. - Ha te mondasz fel akkor 3 hónapig nem jár álláskeresési támogatás, de még munkanélkülis segély sem. de regisztrálni regisztrálhatod magad. De a pontos törvényleírásokat mind megtalálod a neten..
és ha felmondasz, akkor a 0 forintból majd megélsz? keress másik munkahelyet és akkor mondj fel bércsökkenéshez meg a te aláírásod is kell, ha nem írod alá, az új szerzõdést, akkor a munkáltatód fog feltehetõen felmondani és jár a végkielégítés ;)
Ha te mondasz fel, nincs végkielégítés, se felmentés a felmondási idõ felére. (Magyarul végig le kell dolgoznod a felmondási idõt is.) A közös megegyezést nyilván kezdeményezheted, de, ha a munkáltatód nem megy bele, erre nem kényszerítheted. Az álláskeresési támogatásban bizonytalan vagyok, de szerintem az nem ettõl függ. (De nyugodtan javítson ki bárki, aki jobban tudja!)
A kérdező hozzászólása: Nagy a cirkusz a munkahelyen, 40 azaz NEGYVEN %-os bércsökkenés sem kizárt...... Akkor viszont már nem tudok megélni, mert a leendõ bérem megegyezne a fizetendõ lakbérrel!!!
Ez sajnálatos. :( De a törvény elõírásait nem befolyásolja az ok, ami miatt felmondasz.
A bér a munkavállaló rovására kizárólag annak beleegyezésével csökkenthetõ. (Kivéve ha valami bérpótlékról vagy más kollektív szerzõdésben szabályozott okosságról van szó, de a munkaszerzõdésben rögzített alapbér az marad, ha úgy akarod.) Ne írd alá, aztán hadd mondjon fel a cég, ha ez neki nem tetszik.
Idén már nem számít, hogy milyen módon szûnik meg a munkaviszonyod, ha egyébként jogosult vagy az álláskeresési járadékra, akkor is kapsz, ha te mondtál fel (tavaly még ebben az esetben 90 napig nem kaptál járadékot, csak utána)

Jár-e lakáshasználati jog ellenérték ha a közösen épített házunkból a férjem elüldözött, lecserélte a zárat? Befolyásolja-e az, hogy hitellel terhelt házról van szó? Most lesz a tárgyalás, közös ügyvédünk erről a lehetőségről elfelejtett tájékoztatni

Legjobb válasz: Ha a hitelt közösen vettétek fel, a bank mindkettõtöktõl egyetemlegesen várja a hitel visszafizetését, ez nem függ attól, hogy Te ott laksz, vagy sem. Szerintem jár lakáshasználat, ha bizonyítani tudod, hogy nem szabad akaratodból távoztál a lakásból. Mire jó ilyen esetben a közös ügyvéd, ha Ti rossz viszonyban vagytok egymással a férjeddel? Nem tudom elképzelni, hogy mindkettõtök érdekeit egyformán tudja képviselni, hiszen nálatok érdekellentét van.

Ha a hitelt közösen vettétek fel, a bank mindkettõtöktõl egyetemlegesen várja a hitel visszafizetését, ez nem függ attól, hogy Te ott laksz, vagy sem. Szerintem jár lakáshasználat, ha bizonyítani tudod, hogy nem szabad akaratodból távoztál a lakásból. Mire jó ilyen esetben a közös ügyvéd, ha Ti rossz viszonyban vagytok egymással a férjeddel? Nem tudom elképzelni, hogy mindkettõtök érdekeit egyformán tudja képviselni, hiszen nálatok érdekellentét van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hát igen, jó lett volna külön ügyvéd, de az albérlet mellett nekem nem telik arra, és közös megegyezéses válást szerettünk volna, de rájöttem átvágtak.
És ha kifizeti a lakáshasználati jog ellenértékét az egyik fél, akkor azzal automatikusan megkapja a teljes tulajdonjogot is, vagy az csak egy idõre szól?
"A lakásból távozó házastárs a lakáshasználati jog ellenértékének rá esõ részére jogosult. Közös tulajdonban vagy valamelyik házastárs tulajdonában álló lakás esetén A lakáshasználati jog ellenértéke a lakás beköltözhetõ és lakott forgalmi értékének különbözete."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
A zárat nincs joga úgy lecserélni, hogy neked nem ad kulcsot, még akkor sem, ha nem laksz ott, amíg nincs bírósági végzés a lakáshasználatról. Emiatt hívhatsz rendõrt és hivatalosan töresd fel velük. Ez bûncselekmény, akár le is csukhatják érte.

Ha elváltam, és a közös házunkon van még hitel, az megfeleződik-e. A lakásban most én lakom. A vele felvett hiteleket ki fizeti tovább?

Legjobb válasz: Az, aki a hitelszerzõdésen adósként, kezesként vagy adóstársként szerepel. A vagyonmegosztásban van döntés a hitelrõl, a ház sorsáról és minden ilyen kérdésrõl. Az ingatlan ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös kötelezettség, így azt felesben kell viselni. Viszont a "már kifizetett rész" is közös. Az, hogy ki fizeti tovább és milyen módon, az a ti döntésetek, végsõ soron pedig a bíróság fog ítélni felõle.

Az, aki a hitelszerzõdésen adósként, kezesként vagy adóstársként szerepel. A vagyonmegosztásban van döntés a hitelrõl, a ház sorsáról és minden ilyen kérdésrõl. Az ingatlan ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös kötelezettség, így azt felesben kell viselni. Viszont a "már kifizetett rész" is közös. Az, hogy ki fizeti tovább és milyen módon, az a ti döntésetek, végsõ soron pedig a bíróság fog ítélni felõle.

Szeretnék elválni a férjemtől de ő nem! Ha beadom a keresetet hogy én válni akarok meg kell indokolnom ha nem közös megegyezés? Valamint nincs sem közös gyerek, sem közös ingatlan az ingóságot meg vigye csak.

Tehát ha nincs ügyvéd akkor az illetéken felül (amit én fizetek mert én lennék a felperes) kell még valamit fizetni? Ha igen, mit?

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy te, mint felperes, minden tárgyaláson jelenj meg. Az alperesnek nem kell megjelennie, akkor is kimondják a válást, ha õ nincs ott.

Az a lényeg, hogy te, mint felperes, minden tárgyaláson jelenj meg. Az alperesnek nem kell megjelennie, akkor is kimondják a válást, ha õ nincs ott.
Indoklásnak bõven megteszi, hogy "már nem élünk érzelmi közösségben, ezért szeretném felbontani a házasságot, mely visszafordíthatatlanul megromlott". Nem kell ennél jobban megindokolni, nem jogi kérdés, hogy milyen viszonyban vagytok egymással.
Ja, és igen, ilyenkor meg kell mondani, hogy miért akarsz válni.
Ha a vagyonmegosztást sem akarod, csak a válást, akkor 30.000, - Ft illeték, és két tárgyalás lesz, a másodikon már elméletileg el is választ titeket a bíróság.

Ha megszünik a munkaviszonyom (3 év) és közös megegyezéssel akarnak elküldeni, de én nem írom alá akkor az automatikusan rendes felmondásnak minősül? Igy már jár a végkielégítés? Van így rámnézve valami negatív hatása?

Legjobb válasz: 3 év után jár 1 hónap végkielégítés.Általában ha közös megegyezéssel megy el az illetõ akkor cége válogatja,hogy kiadja-e a végkielégítést.(a többség megadja) de nem kötelezõ. Ha nem írod alá,akkor sem biztos hogy rendes felmondás lesz belõle..A cég ha akar kitolhat veled.Csinálhatja azt,hogy egyéb okokra hivatkozva küld el,de az nem biztos hogy jó ha új helyre mész,és azt az értékelést kapják meg.Igaz végkielégítés akkor jár.Megteheti azt is,hogy nem küld el,és továbbra is dolgozol,de szinte minden munkádba belekötnek,lehetetlené teszik,hogy jól végezd a munkádat(röviden rád szállnak) és a végén te fogsz elmenekülni..Szerintem kérdez meg a céget,hogy ha közös megegyezéssel mész el akkor adnak-e végkielégítést neked..Utána is rá érsz evvel foglalkozni...

3 év után jár 1 hónap végkielégítés.Általában ha közös megegyezéssel megy el az illetõ akkor cége válogatja, hogy kiadja-e a végkielégítést.(a többség megadja) de nem kötelezõ. Ha nem írod alá, akkor sem biztos hogy rendes felmondás lesz belõle..A cég ha akar kitolhat veled.Csinálhatja azt, hogy egyéb okokra hivatkozva küld el, de az nem biztos hogy jó ha új helyre mész, és azt az értékelést kapják meg.Igaz végkielégítés akkor jár.Megteheti azt is, hogy nem küld el, és továbbra is dolgozol, de szinte minden munkádba belekötnek, lehetetlené teszik, hogy jól végezd a munkádat(röviden rád szállnak) és a végén te fogsz elmenekülni..Szerintem kérdez meg a céget, hogy ha közös megegyezéssel mész el akkor adnak-e végkielégítést neked..Utána is rá érsz evvel foglalkozni...
Mindenképp egyeztess a céggel (munkaügyi vezetõ, ügyvezetõ, kivel milyen viszonyban vagy). Fontos lenne tudni, hogy mi a céljuk a közös megegyezéssel történõ felmondással, ugyanis a rendes felmondással jobban jársz anyagilag. Ha emiatt az anyagi oldal miatt akarják a km-et, akkor ne írj alá semmit. Nem válik automatikusan semmivé (tehát nem tud rendes felmondássá válni), ugyanis amíg nem írsz alá semmit, a munkaviszonyod megmarad. Jó ha tudod, hogy rendes felmondással 3 év után 1 havi munkabéred illet meg, ugyanakkor 1 hónapos felmondási idõt is kapsz, amibõl szintén 1 havi béredet fogják adni, de ebbõl az idõbõl csak a felét dolgozod le, a többi alól fel kell mentsenek (ez kötelezõ érvényû). Tehát összességében 2 hét munkáért 2 havi pénzt kapsz (a végkielégítéssel együtt).

11év együtt élés után, ha valamelyikünkkel történik valami, hogyan lesz az öröklés? Közös a bankszámlánk, a ház pedig a páromé, ami összeköltözésünk elött már meg volt neki. Mindkettönknek van Gyereke, közös nincs . Köszi elöre is a válaszokat.

Legjobb válasz: A közösen szerzett vagyon számít. Ami elõtte megvolt, sosem lesz közös. Tehát mindkettõtök gyereke örököl a szülõje 11 év alatt szerzett vagyona arányában.

A közösen szerzett vagyon számít. Ami elõtte megvolt, sosem lesz közös. Tehát mindkettõtök gyereke örököl a szülõje 11 év alatt szerzett vagyona arányában.
Okoskodókkal nem vitatkozom. 3 éve vált a férjem és elég neves, jó ügyvédünk volt, aki pont ezzel a ténnyel, hogy összeköltözés napjától van vagyonközösség, tudta "megvédeni" férjemet a kisemmizéstõl. Vált inkább te, nekem megfelel a kamara elnökségi tagja.
Hát ilyen hülyeséget ügyvéd nem mondhat, vagy gyorsan váltsál, azt ajánlom. És olvasgasd a vonatkozó törvényeket... Akkor egy estére összeköltözök egy milliomossal, holnap elhagyom, enyáém minsdennek a fele? Te tényleg nem gondolkozol???
Ciki, de vagyonközösség van az ÖSSZEKÖLTÖZÉS napjától. Ügyvéd nem beszél zöldségeket...
Már hogy lenne hasonló az együttélés, mint a házasság??? Ekkora zöldséget... Pont ez a különbség benne! Sokan ezért nem házasodnak, csak élettársak, ugynais NEM akarnak közösködni anyagilag. A házasság vagyonközösséget is jelent, a házasság pilanatától (ezért amid elõtte volt, nem lesz közös soha, de onnantól viszont minden az, kivéve az öröklés, ajándékozás és hasonló speciális dolgok). Az együttélés semmi ilyesmit nem jelent, semmi nem közös, bizonyitani kell, hogy kinek a pénzébõl mi lett véve...
Ez a házasságra vonatkozik. Az együttélés is hasonló. Csjt. 28. § (1) A házastárs különvagyonához tartozik:Különvagyona házastársaknak|3 a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy, b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy, c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékû, illetõleg mennyiségû vagyontárgy, d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy. (2) Az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékû berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, tizenöt évi házassági együttélés után közös vagyonná válik. (3) 40 Vhr. 9. § A különvagyonhoz tartozó tárgy helyébe lépõ vagyontárgy közös vagyonná válása szempontjából a tizenöt évi házassági együttélés idõtartamát a házasság megkötésétõl kell számítani, függetlenül attól, hogy a házasságot a Csjt. hatályba lépése elõtt vagy után kötötték meg.
Mégis akik azt irják és ontják az észt, hogy 5-10-15 év után minden közös, azok honnan szedik ezt a badarságot??? Ideidéznétek a törvényt??? Sose lesz közös, ami együttélés elõtt külön vagyon volt (itt a ház). Ha nincs házasság, akkor semmi más se közös, mondjuk marha nehéz lesz bizonyitani, hogy mi kié volt, kinek a pénzébõl vettétek, ez a hátránya, ha nem házasodak össze az emberek. Megy majd a túlélõ gyerek kisemmizése várhatóan... És sikeresen, hiszen SEMMIT nem fog tudni igazolni.
http://www.csaladinet.hu/tudastar/hazassag/elettarsi_kapcsol.. Ez nem írja, hogy fele-fele. A magánvagyon (lakás) egyértelmû.
"Majdnem házassdág" meg nincs. Vagy van hzasság, vagy nincs. Egyszer majdnem meghaltam de mégse. Nem álltak le ugyanis az életfunkcióim!
És az élettársi viszonyt nem kell bejelenteni?Ki igazolja azt le, hogy 11 éve együtt élnek?
Ha nincs házasság, akkor a ház a vér szerinti gyermeké. Ilyenkor te nem örökölhetsz. Ezért vezették be a bejegyzett élettársi kapcsolatot. Azzal javul az öröklés ilyen esetekben, de nem vagyok túl jártas ebben. Mondjuk az már akkor majdnem házasság.
09, 54 pontosan írta le.
nem kell házasság mert 5 év után hivatalos élettársi kapcsolatnak számít az együttélés
Ha nincs végrendelet, akkor: -párod elhalálozásával a házat az õ gyereke(i) öröklik, -bármelyikõtök halála esetén az együttélés alatt szerzett (ingó, ingatlan) vagyon felezõdik, értelemszerûen az életben maradó élettárs, ill. az elhalálozott gyerekei között.
Ha nincs házasság, akkor semmi sem közös hivatalosan. Fogalmam sincs, hogy osztják el.
5 évnyi együttélés után minden amit a közösen eltöltött idõ alatt közösen szereztetek az a tied ha vele vmi történik. a házat az õ gyereke örökli
Ami az õvé azt megöröklik az õ gyerekei ami a tiéd azt a te gyerekeid kapják. Ha szétmentek lehet veszekedni a 10 éves hûtön, de az ilyen nagyobb kiadásokat általában 1 ember fizeti árúhitelre a legjobb ha elteszed a számlákat és mindenki viszi amit vett. Hogy mért van közös bankszámlátok nem értem de sürgösen szüntesd be és a fizud a te számládra mennyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!