Találatok a következő kifejezésre: Ha az GYES-en van, (10 db)

Ha megváltozik a GYED jogosultság 180napról 360-ra, akkor mi lesz azzal, aki az első babával TGYÁS, GYED, GYES-en van és utána egyből jön a 2. baba és nem dolgozik a 2 között?

Nincs hova rakni a babót, m nincs bölcsi. A mh megszünt, vagyis, ha majd visszamegyek, kiraknak, mert megsz?nt a csoportom, vagyis munkám sincs 14 év után. Akkor én most nem fogok gyedet kapni a 2.baba után, hogy védjék a ktg vetést a bugrisoktól? Erre építettük az egész életünk,h gy?jtjük az önrészt, lakáshitel és utána 2 baba. Hát ha így van nem lesz több. De akkor hogyan n? a magyar népesség?

Legjobb válasz: Valahogy így van azt hiszem és engem is feháborít, mert én ugyan terveztem, hogy vissza megyek dolgozni, de nem ennyit. Én szerencsés vagyok, mert a munkakörömbõl adódóan ha terhes leszek egybõl beteg állományba küldenek, és ugye az is beleszámít a dolgozott idõbe. De sokan ezt nem tehetik meg és mélységesen felháborít a kormány döntése, ugyanis így tényleg nem fog nõni a népesség, pedig ugye ez lenne a cél.

Valahogy így van azt hiszem és engem is feháborít, mert én ugyan terveztem, hogy vissza megyek dolgozni, de nem ennyit. Én szerencsés vagyok, mert a munkakörömbõl adódóan ha terhes leszek egybõl beteg állományba küldenek, és ugye az is beleszámít a dolgozott idõbe. De sokan ezt nem tehetik meg és mélységesen felháborít a kormány döntése, ugyanis így tényleg nem fog nõni a népesség, pedig ugye ez lenne a cél.
A kérdező hozzászólása: És a gyes nem számít bele? Ugye? Nekem nem lesz munkám, így nem is nagyon tudok betegre menni majd, ugye?
A kérdező hozzászólása: Vagyis, 2 évet nem kapok...mert a gyes ideje mínuszolódik a gyed 2 évébõl?
Elsõ vagyok, a gyes nem számít munkaviszonynak, viszont, ha gyes alatt terhes leszel, akkor azt hiszem, a második után is a gyes jár. Javítson ki valaki ha nem jól tudom. És sajna, ha nincs munkád betegre sem tudsz menni.
A kérdező hozzászólása: Jár a tgy és a gyed a másodikra is, ha van munkaviszony. Munkám jelenleg van, vagyis munkaviszonyom, csak nem tudok visszamenni, mert megszünt a csoportom. Amíg babázom nem rúghatnak ki. Vagyis akkor a gyes alatt kell legkésõbb terhesnek lennem és onnan azonnal táppénz, hogy ne vonódjon a gyes napja le a következõ gyedembõl? Nem akartam ilyen kis korkülönbséget. És mi lesz ha nem jön össze hamar vagy ha baj lesz? Ez magyarország. A bugrisok ellen van és így még mi is na jó, csak magamról beszélek, még én is bugrisszámba vagyok véve és jól megszivatnak. Igaza volt a kolleganõmnek, aki felvetette magát pár hónapra még hajdan, h meglegyen a 180 napja....és akkor õ még tandíjmentességet is kapott...én próbáltam tisztességes maradni és a végén még én járok rosszabbul?
Szia! Remélem, hogy - ugyanúgy, mint a tandíjmentességnél - lesz "kifutó" jellege. Vagyis azokat még nem fogja érinteni, akik GYED, GYES folyósítása alatt várják a következõ babát.
A kérdező hozzászólása: Hát, max azt tudom elképzelni, hogy akinek már van kiskönyve, azt nem érinti. Vagy azt, hogy vmit mást is változtatnak a tv-be....mondjuk azt, hogy ne vegyék egy kalap alá azt aki évek óta folyamatosan dolgozik olyan bugrisokkal, akik a gyedért potyogtatják a babáikat. Bár, ha az cél, hogy ne legyen még ennyi magyar ember se a földön....
Ismerve jogalkotóinkat, továbbá visszaemlékezve a Bokros csomaggal kapcsolatos AB döntésekre, úgy gondolom, hogy lesz átmeneti idõszak, amikor a "régiek" még a régi szabályok szerint lesznek jogosultak, illetve válaszhatják az újat, egy meghatározott idõpont után pedig cak az új szabályok érvényesülnek.

Ha az édesanya GYES-en van, nincs a tulajdonában ingatlan, a férjnek pedig igen az édesanyja nevén, a kiskorú gyermeket válás esetén emiatt az édesapának ítélhetik, mert kedvezőbb az anyagi helyzete?

GYES-en lév? édesanya vagyok,boldogtalan és magányos házasságban élek. A lakás amiben élünk, a férjem édesanyja nevén van,közös vagyonunk nincs. Az egyetlen dolog, amiért nem mertem még elválni az,hogy én csupán albérletbe tudnék költözni a másfél éves kislányommal. Tartok t?le, hogy emiatt a bíróság nem nekem ítélné a kicsit,mert nincs a tulajdonomban ingatlan.

Legjobb válasz: A bíróság akkor ítél, ha nincs egyezség. Ha meg tudsz egyezni a férjeddel, akkor a bíróság ebbe - amíg a gyerek körülményei megfelelõek - nem fog beleszólni. Itt kérdés, hogy az apa "mennyire ragaszkodik" a gyerekhez, egy válás esetén mennyire lenne kérdés a gyerek elhelyezése.

A bíróság akkor ítél, ha nincs egyezség. Ha meg tudsz egyezni a férjeddel, akkor a bíróság ebbe - amíg a gyerek körülményei megfelelõek - nem fog beleszólni. Itt kérdés, hogy az apa "mennyire ragaszkodik" a gyerekhez, egy válás esetén mennyire lenne kérdés a gyerek elhelyezése.

Mi az előnye, illetve hátránya, ha papíron (gyermek bölcsibe jár, anya dolgozik) az apa van GYES-en?

Legjobb válasz: Nem értelek, apának lenne biztosítása, ennyi, ha nem dolgozik, nem is a tp, sõt a gyes alatti tp szabályok másak mint a normál tp, biztosítása lenne... Ha van munkája õ is dolgozik, akkor nem értem te minek mondasz le a gyesrõl, egy éves kor után lehet dolgozni annyit amennyit akarsz. Amúgy ha csak papíron dolgozol, akkor felveszed a járandóságodat, ezt hogy oldod meg, valaki a fiktív munkád után fizetne mindent????

Nem értelek, apának lenne biztosítása, ennyi, ha nem dolgozik, nem is a tp, sõt a gyes alatti tp szabályok másak mint a normál tp, biztosítása lenne... Ha van munkája õ is dolgozik, akkor nem értem te minek mondasz le a gyesrõl, egy éves kor után lehet dolgozni annyit amennyit akarsz. Amúgy ha csak papíron dolgozol, akkor felveszed a járandóságodat, ezt hogy oldod meg, valaki a fiktív munkád után fizetne mindent????
Ha táppénzre megy, kevés pénzt kap. Más szerintem nem.
Csak akkor kap kevesebb pénzt a táppénz alatt, ha nem dolgozik. Ha dolgozik apa, akkor ugyanúgy kapja a gyes alatt is a táppénzt, egy forinttal sem kevesebbet. Ha meg nem dolgozik, akkor értelemszerûen a táppénz sem gond.
Mondjuk nem nagyon vágom mire gondoltál, de ha mindketten dolgoztok, nincs semmi elõnye és hátránya sem. Ha viszont csak te, nyilván azért tetted, mert jobban keresel. Az elõttem írók jól írták: ha gyes mellett dolgozik/zol, ugyanúgy jár tp, ha viszont nem, értelemszerûen nem. Mire gondoltál pontosan?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Párom dolgozik, de nincs bejelentve a munkahelyére, ezért gondoltuk, hogy jobb lenne, ha õ kapná a GYES-t. Nekem pedig sikerült 8 órában elhelyezkedni.
Lehet olyan gyermek bölcsõdés, ahol az egyik szülõ otthon van? Bocs, ha hülye kérdés, csak..
Annyi hátránya van, hogy Te nem mehetsz el a kicsivel gyermekápolási táppénzre. A férjednek annyi elõnye van, hogy erre az idõre rendezve van a biztosítása.
A kérdező hozzászólása: Utolsóelõttinek: Mint, ahogy írtam, mindketten dolgozunk, csak a párom nincs bejelentve. Igen, pont ezért gondoltam, hogy apa legyen gyes-en, mert akkor tudok vele otthon maradni, ha beteg lesz véletlenül.


Hogy tudok munkát vállalni, ha GYES-en vagyok és felszámolás alatt van a régi munkahelyem úgy, hogy az esetleges végkielégítésemet is megkapjam?

GYES-en vagyok és szeretnék ismét dolgozni, de a régi munkahelyem felszámolás alatt van. Úgy tudom végkielégítésre is jogosult vagyok. Ha elmegyek dolgozni 4 órában, akkor a régi cégemnél elméletileg fel kell mondanom? De ha felmondok, akkor nem illet meg a végkielégítés. Ebben a helyzetben hogy tudok munkát vállalni?

Legjobb válasz: Sokat akar a szarka? :P Ha felmondasz, nincs végkielégítés. Csak úgy tudsz munkát vállalni ebben az esetben, ha felmondasz a munkahelyeden. Mivel a gyes is megillet. Sajnos nem tudok más megoldásról.

Sokat akar a szarka? :P Ha felmondasz, nincs végkielégítés. Csak úgy tudsz munkát vállalni ebben az esetben, ha felmondasz a munkahelyeden. Mivel a gyes is megillet. Sajnos nem tudok más megoldásról.
Szia, szerintem ez így nem igaz, ahogy az elõzõ válaszoló állítja. Vállalhatsz másodállást, GYES mellett is, heti 30 órában, s így nem kell felmondanod az elõzõ helyeden. Keresd meg a dolgozó mami blogot a neten, az írója tud választ adni, nekem is õ segített nemrég!
http://www.kismamatanoda.hu/jo-tudni/fontos-tudnivalok-a-gye.. "új munkáltatónál határozott idejû szerzõdéssel akár teljes, akár részmunkaidõben, a fizetés nélküli szabadságot fenntartva a régi munkaadónál." Itt ezt írja.
Rosszul tudod. Nem feltétel, hogy mindkét szülõ dolgozzon.
A kérdező hozzászólása: fél órája hívtam a mákot és ott mondták :/ akkor az egyik szülõ elmehet munkanélkülire is?
anyukám volt gyesen, én nem dolgoztam, csak a párom, nem volt feltétel. http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/gyermekgondoz..
A kérdező hozzászólása: Ott úgy értelmezem, hogy igen, de az egyik fõiskola azt mondta, hogy nem. Ezért szeretném megtudni. Azért nem vagyok ilyen hülye:)
Úgy tudom, hogy 50 pontot! felvi . hu oldalon olvastam én is. Engem most még érintene, de a gyerek miatt csak egy évvel késõbb tudok felvételizni, addigra meg már nem jár az 50 pont. A papírt csatolni szokták, szerintem a munkáltatótól kell igazolás, lehet, hogy az apeh honlapon van erre formanyomtatvány.
igen, ha van gyermeked 50 pont. feltételezem a pici születési anyakönyvi kivonatával tudod igazolni és már kapod is az 50 pluszpontot. kicsit igazságtalan, hogy másnak ennyi plusszért egy felsõfokû nyelvvizsga kell, de nem a szülõktõl sajnálom ezt a kis kedvezményt. sokkal nagyobb igazságtalanságokért is adnak többletpontot.
Az a HATÁROZAT
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most már menni fog!

Az pontosan mit takar, hogy ha Apuka van gyes-en, Õ mehet majd táppénzre a kicsivel?

Van 100 % táppénz, ha beteg a pici? Évente mennyi nap? És akkor az Anyuka sosem mehet táppénzre a gyerekkel? (Még a saját esetemben sem tudom, hogy m?ködik, de ez most úgyis lényegtelen).

Legjobb válasz: A táppénz dolgot nem tudom, de szerintem ha mindketten dolgoznak, akkor mindkét szülõ mehet, vagyis ezt egymás között kell megbeszélnetek, hogy melyikõtök megy, és annak kell igénybevenni (ebben nem vagyok biztos!). De amúgy kb. annyit jelent, hogy az apa veszi igénybe az ellátást. Ha amúgy mindkét szülõ dolgozik, igazából mindegy, hogy melyikük nevére érkezik.

A táppénz dolgot nem tudom, de szerintem ha mindketten dolgoznak, akkor mindkét szülõ mehet, vagyis ezt egymás között kell megbeszélnetek, hogy melyikõtök megy, és annak kell igénybevenni (ebben nem vagyok biztos!). De amúgy kb. annyit jelent, hogy az apa veszi igénybe az ellátást. Ha amúgy mindkét szülõ dolgozik, igazából mindegy, hogy melyikük nevére érkezik.
ha te kapod a GYES-t, te nem mehetsz táppénzre a gyerekkel, csak az apa. Ezért kérik sokan apuka nevére a gyest, mert úgyis anyuka van otthon a beteg gyerekkel.

Mehetek én táppénzre, ha beteg a 2 éves gyerekem, hogyha az apja van gyesen nem pedig én?

Legjobb válasz: Mehetsz táppénzre, saját jogon. A gyerek jogán az, aki a gyest kapja. És a táppénz összege is a gyes-hez igazodik, ha jól tudom, tehát csaknem 0 Ft...

Mehetsz táppénzre, saját jogon. A gyerek jogán az, aki a gyest kapja. És a táppénz összege is a gyes-hez igazodik, ha jól tudom, tehát csaknem 0 Ft...
A gyerekkel csak az mehet gyerekápolási táppénzre, aki a gyest kapja.
Off:És a gyes, vagy a fizetés után kap táppénzt?

Ha szeretnék 2. babát és azt akarom hogy a GYED alapján számolják ki a juttatásokat, ne a minimlbér alapján és az első babám 2013 január 14. -én lesz 2 éves, tehát onnét van a GYES, mikor kéne hogy megszülessen a második baba?

Illetve ha eközben megszűnik a cég ahol dolgoztam ilyen esetben mi történik?

Legjobb válasz: 2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.

2013. január 14-ig ha megszületik a babád, akkor gyed-rõl mész újra tgyás-ra, majd annak a lejárta után újra gyed-re. Mivel a két baba között nem dolgozol, a tgyás és a gyed alapja ugyanaz a szerzõdés szerinti béred lesz, mint az elsõ babánál volt. Akkor sincs baj, ha nem jön össze a baba 2013. január 14-ig, onnantól számított 4 hét is belefér még, hogy ne kelljen gyes-re menned, mert a tgyás-t a szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már igénybe tudod venni. Így lehet, hogy lejár a gyed, de elmész tgyás-ra, ha 4 héten belül megszületik a baba. Nem tudom mi a helyzet akkor, ha megszûnik a cég, ahol dolgoztál.
Akkor sincs baj ha gyes alatt születik csak arra kell figyelni, hogy vagy ne legyen hat hónapnál több gyes vagy ha van akkor tgyás elõtt legyen legalább 12 nap táppénz vagy szabi. Ezek közül és az elõzõ válaszoló által leírtak összes variációja alapján a szerzõdés szerinti béred az alap tgyás és gyed esetében is csak a minimálbér kétszerese korláttal. Viszont ha megszûnik a háttér vagyis a munkaviszony nem kaphatsz a másodikra semmit csak gyest. A gyedet kapni fogod az elõre ha tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony mert arra a jogot már megszerezted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a váaszokat, még annyiz kérdeznék, tehát ha a 2.babám 2013 májusában születne, akkor is GYED alapján számolnának, mert az elõzõ évben több mint 6 hónapig GYEDen voltam?
Második vagyok. Nincs olyan hogy gyed alap, a szerzõdés szerinti béred lesz az ellátások alapja ha nincs jövedelmed a két baba között. Mivel 2012 ben végig gyeden leszel is bõven nem a minimálbér lesz a gyeded alapja. Írtam hogy akkor sincs semmi baj ha gyesen is leszel mert ha van 12 nap táppénz vagy szabi gyes után már jó vagy. A gyed alap-ot meg azzal kecerheted, hogyha a második babával táppénzre mész akkor azt a táppénzt abból az éves alapból számolják amibõl a gyedet az elsõ babára. De ez a jelenlegi jogszabály addig még minden megváltozhat.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi most már értem azt hiszem, tehát a bér alapján számolnak jó esetben ha megvan a 6 hónap.Mégegyszer összefoglalva ha GYES alatt szülnék 2013 ban, arra kell figyelni hogy a 2012 évben több mint hat hónapot GYEDen töltöttem e, mert az elõzõ évet veszik figyelmeb?Bocs az értetlenkedésért...Mégegyszer köszi a válaszokat.
:) Vegyük elõlrõl: 2011 január 14.-én szültél ekkortól tgyás jár egészen 168 napig júliustól gyeden vagy egészen 2013 január 14-ig tehár a 2012-es éved végig gyed 12 hónap. 2013 január 14-tõl gyest kapsz ha akkor még nincs baba tegyük fel júniusban jön össze akkortól táppénzen vagy tehát szülsz 2014 márciusában akkor igényled a tgyást 2013-as év az alapja az ellátásoknak abban az évebn így lesz 14 nap gyed 150 nap gyes és 210 nap táppénz. A kedvezmény szabály úgy szól hogyha azért nincs az anyának jövedelme mert táppénzben tgysban vagy gyedben részesült akkor az alapja az ellátásoknak a szerzõdés szerinti bér a 14 nap gyed +210 nap táppénz bõven több mint a 6 hónap. Húú nem tudom érthetõbben leírni:) Egyetlenegy szerencsétlen eset van mikor a minimálbérbõl számolják a gyedet az ha anyuka gyes után egybõl tgyásra megy tehát se szabi se táppénz nincs közte legalább 12 nap mert a tgyás 168 nap + 12 az már 6 hónap tehát jogosult lenne a kedvezményszabályra. Remélem érthetõ:)
A kérdező hozzászólása: Most már teljesen, köszönöm szépen!!:) ))A türelmedet és a kitartásod is!!!
Nincs mit:) Szívesen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!